-
Το να εξομοιώνεις τα 1.200-1.400 ευρώ με τα 3.000 είναι ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ. Δε ζούμε σε άγνωστες οικονομικές συνθήκες, αυτές είναι δεδομένες και καθορίζουν το βαθμό 'λογικής' στις αμοιβές = Τα 3.000 είναι ωραία, όχι αναγκαία. Τα 1.200 είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ όχι ωραία.
Επίσης παράλογο και εναντίον των ίδιων σου των συμφερόντων (και του γενικότερου κοινού καλού) είναι το να θεωρείς ότι ντε φάκτο θα σβερκώνουν τον μικρομεσαίο και το συνταξιούχο για τις δημόσιες δαπάνες. Εκτός βέβαια κι αν δεν ανήκεις στην κατηγορία αυτή, οπότε πάσο. -
Δλδ όταν ζητάς 1400 ενώ ο μέσος όρος είναι στα 800, δλδ θες να είσαι πάνω απο 50% πάνω απο το μέσο όρο δουλεύοντας το μισό, το θεωρείς λογικό? Και μη μου πείς ας κάνει όλους τους μισθούς 1400, γιατί χέρω πολύ αν μπορούσε να το κάνει χωρις παρατράγουδα, θα το έκανε.........λες να ξαναέχανε ποτέ τις εκλογές?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Άντε να το ξαναπούμε...
Από πού και ως πού τα 1.400 ευρώ είναι παράλογα ΠΟΛΛΑ (το ότι οι περισσότεροι παίρνουν 800 δε σημαίνει ότι τα 1.400 είναι πολλά με απόλυτα κριτήρια); Πόσο κοστίζει το μέσο νοικοκυριό μηνιαίως;ειναι παραλογα πολλα σε συγκριση, οχι σαν απολυτο νουμερο
Άρα δεν είναι παράλογα. Είναι ίσως υπερβολικά ως βλέψη (αν και διαφωνώ), παράλογα δεν είναι!
-
Επειδή από την Ελλάδα έχουν περάσει τα τελευταία 30 χρόνια η δεξιά, η σοσιαλιστική αριστερά, η εκσυγχρονιστική σοσιαλδεξιά, συγκυβέρνηση δεξιο-αριστεράς και διάφορες άλλες πολιτικοκοινωνικές αποχρώσεις, θυμάμαι ότι ΠΑΝΤΑ τα βάρη τα πλήρωναν οι μικροί, οι μικρομεσαίοι και οι μεσαίοι που δεν κατάφερναν να φοροδιαφύγουν επαρκώς.
Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ που να μου δείχνει ότι αυτό θ' αλλάξει τα προσεχή χρόνια, άρα δεν έχω λόγο να δώσω μπροστάντζα όσα ζητάνε οι ταϊζόμενοι από τους κρατικούς πόρους, δηλ. από τους φόρους.Τίποτα δεν είναι παράλογο αν το αντέχει η οικονομία. Πχ στην Κύπρο ο καθηγητής και ο δημόσιος υπάλληλος παίρνει 2-3000 ευρώ, όμως και ο ιδιωτικός υπάλληλος παίρνει τόσα ή και περισσότερα. Στην Ελλάδα δεν δικαιολογείται τέτοια ψαλίδα, ειδικά αφού θα τη χρηματοδοτήσουν και οι ανεχείς.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Άντε να το ξαναπούμε...
Από πού και ως πού τα 1.400 ευρώ είναι παράλογα ΠΟΛΛΑ (το ότι οι περισσότεροι παίρνουν 800 δε σημαίνει ότι τα 1.400 είναι πολλά με απόλυτα κριτήρια); Πόσο κοστίζει το μέσο νοικοκυριό μηνιαίως;ειναι παραλογα πολλα σε συγκριση, οχι σαν απολυτο νουμερο
Άρα δεν είναι παράλογα. Είναι ίσως υπερβολικά ως βλέψη (αν και διαφωνώ), παράλογα δεν είναι!
να παιξουμε με τις λεξεις δλδ?
-
Πες το ντε, μακριά από τον κ...λο μας' λοιπόν.
Μάνο μου, όχι 30, αλλά 130 και 1030 χρόνια θα μας κυβερνάνε αυτοί που μας κυβερνάνε, ακριβώς για αυτή τη νοοτροπία που κουβαλάει ο ψηφοφόρος!Over and out (πρέπει να την κάνω, τσάο σε όλους).
-
Όχι, δεν είναι έτσι.
Πρόκειται για τεράστιο σφάλμα να σέρνουν το χορό των μεταρρυθμίσεων όσον αφορά τις αποδοχές οι δημόσιοι λειτουργοί, ακριβώς γιατί αυτές καλούνται να τις χρηματοδοτήσουν κυρίως οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.Πού καταλήγουμε αν ισχύσει το παραπάνω; Όχι σε αυτό που υποθέτεις, ότι δηλαδή θα πιεστούν δήθεν οι εργοδότες και θα ανεβάσουν τους κατώτατους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.
Απλώς θα δημιουργηθεί ένα 'ιερατείο' προνομιούχων που θα καταναλώνουν τον κόπο των πολλών για να ζούνε οι ίδιοι 'αξιοπρεπώς' (αθλιότητα η ταύτιση αξιοπρέπειας με οικονομική άνεση, το είπε νωρίτερα ο Ηλίας πολύ σωστά), ενώ οι μη προνομιούχοι θα ζούνε στα σκατά. Έτσι απλά.
Ή αλλιώς: Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΠΡΩΤΑ. Το αντίστροφο είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ!
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Η Ελλάδα που παράγει 'τίποτε' δεν είναι οι εργαζόμενοι της Ελλάδας.
Οι εθνοπατέρες δεν είναι οι ανώνυμοι πολίτες αυτής της χώρας.
Οι πολυθεσίτες των 100.000 ευρώ δεν είναι ο απλός Έλληνας ψηφοφόρος (αλλά οι παρατρεχάμενοι κάθε εξουσίας).
**Ο φοροφυγάς ΔΕΝ είναι ο μισθωτός, αλλά κατά κύριο λόγο ο ελεύθερος επαγγελματίας, βιοτέχνης και βιομήχανος.**Ο Έλληνας ΦΤΑΙΕΙ γιατί επιλέγει με απίστευτη ανωριμότητα τους κυβερνήτες του (βέβαια οι τελευταίοι φροντίζουν να τον διατηρούν 'κούτσουρο' ΚΑΙ μέσω της ανυποληψίας της εκπαίδευσης και των λειτουργών της σε αυτή τη χώρας)Εγώ μπορώ να μιλήσω μόνο για ΕΜΕΝΑ. Όλοι οι υπόλοιποι είναι οι ΑΛΛΟΙ (κυβέρνηση, κόμματα, ψηφοφόροι). Σε ό,τι αφορά το 'καθήκον' μου (όπως πιθανότατα υπονοείς) όχι μόνο το έχω πράξει, αλλά ενδεχομένως πολύ καλύτερα, συνειδητότερα και ειλικρινέστερα από εκατομμύρια συμπολίτες μου (μεταξύ των οποίων μερικές δεκάδες υπουργοί, εκατοντάδες βουλευτές και χιλιάδες πρωτοκλασάτα στελέχη της εκάστοτε εξουσίας).
Τελευταία προσπάθεια: Φταίνε πάντα και μόνον οι άλλοι, το εμπέδωσα - και οι εργαζόμενοι παράγουν αλλά η χώρα όχι. Ότι και να λέμε, όμως, φοροφυγάς είναι αυτός που κάνει ιδιαίτερα τα απογεύματα και ο κάθε ελεγκτής κι αδειοδότης που χρηματίζεται για να δει ή να μη δει κάτι. Αυτοί δεν είναι βιομήχανοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες και σε βεβαιώνω ότι μόνο κακό κάνουν σε όσους τίμιους μη ΔΥ έχουν μείνει στη χώρα.
Και είναι σε μένα σαφές ότι ποτέ και πουθενά δεν υπονόησα τίποτα για σένα.
-
Καλα, manosk, σα να βλεπω ολη τη θεωρια περι κοινωνικου αυτοματισμου να επιβεβαιωνεται πανηγυρικα με αυτα που λες, και το Λουλη να κανει κωλοτουμπες
-
O κοινωνικός αυτοματισμός (άλλη μια φράση που θα φορεθεί πολύ το χειμώνα είναι αυτή μου φαίνεται) δημιουργείται όταν επιτυγχάνεται μέσω μονομερών συντεχνιακών πιέσεων η απόκτηση προνομίων από συντεχνίες. Έτσι αν πχ ο υπάλληλος της Ολυμπιακής ζητήσει κάποια στιγμή υποστήριξη από αλλους κλάδους, παίρνει τον μπούλο. Δράση-αντίδραση, κανένα περίεργο στην όλη υπόθεση: μαμάς->μαμιέσαι.
-
εγω διαφωνω τελειως με τα ποσα που 'δινει' ο Petros. δε ξερω πως ξοδευει ο καθενας τα λεφτα του αλλα αμα δε μπορεις να ζησεις ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ με 1000-1200 ευρω , οι συνταξιουχοι πως ζουν με 600?
ακου κει 1400 δεν ειμαστε γερμανια
συμφωνω με τον manosk και να προσθέσω οτι αν αυξηθουν κιαλλο οι αμοιβες του δημοσιου θα συνεχιστει με ακομα μεγαλυτερους ρυθμους αυτη η αρρωστημενη ροπη προς το δημοσιο.
-
Εξαρτάται τι εννοείς ζείς ανετότατα. Νοίκι, φως νερό και τηλέφωνο καλύπτουν πάνω απο το μισό του ποσού.. Φαγητό, μετακινήσεις και ίσως και λίγη διασκέδαση;;;
Α επισης οι συνταξιούχοι δε ζουνε με 600 ευρώ. Επιβιώνουν και συνεχίζουν να δουλεύουν χωρίς ασφάλεια και λοιπά.
-
ανετοτατα εννοω ανετοτατα,και διασκεδαση και μια χαρα ,AUDI βεβαια δε θα παρεις αλλα δε νομιζω οτι πρεπει ναχουμε την απαιτηση για AUDI.
φυσικα εννοω 1000ε για ενα ατομο,αν ειναι ζευγαρι γινονται 2000 που ακομα και με παιδι μια χαρα λεφτα ειναι.
αμα πληρωνεις 150ε κινητο δε σημαινει οτι φταιει ο μισθος σου που δε τα βγαζεις περα.σιγα που δουλευουν ολοι οι συνταξιουχοι,ξερεις πολλους? εγω κανενα(και δε δουλευω στο ΙΚΑ )
-
Έστω σχολείο με 3 τάξεις των 4 τμημάτων με 6ωρο καθε ημέρα και 10 διαφορετικά μαθήματα (τα νούμερα δεν είναι εντελώς τυχαία).
Σύνολο ωρών 480/εβδομάδα ήτοι 48 ώρες ανα μάθημα. Πόσοι δάσκαλοι χρειάζονται;
Με 35 ώρες ανα εβδομάδα (στόχος του εργατικού κινήματος) απαιτούνται 1,37 χ 10 =13,7, άντε 14.
Με 18 ώρες ανα εβδομάδα απαιτούνται 2,67 χ 10 = 26,7 άντε 26.
Άρα έχουμε και λέμε: 26 χ 800E = 20.800E / 14 = 1.485E. Ικανοποιήθηκε το αίτημα ceteris paribus.
Θα μου πείς τι θα γίνουν οι υπόλοιποι 12. Ε, αυτό ας το σκεφτούν οι άλλοι 14.Κακίες θα μου πείτε, αλλά ο λογαριασμός δεν είναι εντελώς παράλογος, ιδιαίτερα απο την μεριά της οικονομικοτητας της παραγωγής (παρακαλώ να μην γίνει αναφορά στα περι ποιότητας και λοιπά απίθανα που μόνο ως δικαιολογίες προβάλονται)
-
ceteris paribus
Καλά είχα να ακούσω αυτό τον όρο 3-4 χρόνια!
Εγώ να ξαναρωτήσω αν η Ελληνική οικονομία άντεχε κάτι τέτοιο χωρίς να βουλι'αξει, δεν θα το έκανε όποιος ήταν πάνω? φυσικά κα ιθα το έκανε γιατί δεν θα ξαναέφευγε απο την εξουσια, άρα γιανα μην το κάνει δεν μπορεί!
-
Δεν είναι ακριβώς έτσι ratanplan, αν δεν απαιτήσεις δεν σου δίνει κανείς. Αν δεν στριμωχτούν οι 'πάνω' θα μοιράζουν μεταξύ τους κάθε δεκάρα που τους μένει, σιγά μην κοιτάζουν 'κάτω'.
Έτερον εκάτερον... -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
ceteris paribus
Καλά είχα να ακούσω αυτό τον όρο 3-4 χρόνια!
Εγώ να ξαναρωτήσω αν η Ελληνική οικονομία άντεχε κάτι τέτοιο χωρίς να βουλι'αξει, δεν θα το έκανε όποιος ήταν πάνω? φυσικά κα ιθα το έκανε γιατί δεν θα ξαναέφευγε απο την εξουσια, άρα γιανα μην το κάνει δεν μπορεί!
το προβλημα ειναι οι υπολοιποι 12.... αντε απολυσε τους να δουμε αν θα ξαναβγεις,ειναι πολυ σωστη κινηση και δεν θα την κανει κανενας.
καταληψη και στις σχολες λεει: ωραια αυτοι στο δικτυο,εαακ θελουν καταληψη...... οι αλλοι οι καραγκιοζηδες δαπιτες και λοιπα (που ειναι και πλειοψηφια) γιατι το αφηνουν να συμβει?
-
Θα σου πω πρώτα για τους ΔΑΠίτες:
-
Είναι οι πιο αδιάφοροι άνθρωποι που θα δεις. Είναι τόσο μακριά νυχτωμένοι για τα όσα γίνονται στα πανεπιστήμιά τους ώστε - φαντάσου - εδώ πέρα ακόμα νομίζουν ότι ο τραμπούκος Γιώργος Κονταξάκης (που μάλλον βγαίνει τελικά νομαρχιακός σύμβουλος στα Χανιά με τον υποστηριζόμενο από τη Ν.Δ. Γρηγόρη Αρχοντάκη), τον οποίον είχαν προσλάβει οι 'κύριοι' Σκιαδάς, Σωτηρόπουλος και Χριστοδούλου για να βαράει καθηγητές, υπαλλήλους και φοιτητές, ήταν... ένας καλός υπάλληλος του Πολυτεχνείου Κρήτης που οι κακοί φοιτητές τον προπηλάκιζαν συνεχώς.
-
Ασχολούνται μόνο με πάρτυ σε σκυλάδικα της κακιάς ώρας.
-
Δεν έχουν θέσεις επί ουδενός θέματος, πρωτίστως λόγω παντελούς απουσίας εγκεφαλικής υποδομής, δευτερευόντως λόγω αδιαφορίας.
-
Φοβούνται - δικαίως - πως, αν αντιπαρατεθούν με τους ΕΑΑΚίτες, θα ξαναρχίσουν τα συνθήματα για τη νυν και αεί ΕΚΟΦ.
Οι ΠΑΣΠίτες από την άλλη εκπαιδεύονται στο συνδικαληστικό ξεπούλημα που οδήγησε στη βουλή πλείστους ομόχρωμούς τους: υποστηρίζουν τις κινητοποιήσεις - δίκαιες ή άδικες - αρχικά και μετά ξεπουλάνε αυτούς που υποκίνησαν.
-
-
Ratanplan
Το ξεθαψα σαν απαντηση στο τελευταιο(;) γραφτο σου.Ο χρήστης DAP έγραψε:
Στο το σημερινο (18/10) ΒΗΜΑ διαβασα οτι ο υφυπουργος Εσωτερικωνκ.Θ. Νακος και ο υφυπουργος Οικονομιας κ. Π.Δουκας υπεγραψαν απο κοινου αποφαση με την οποια κατανεμονται στις Νομαρχιακες Αυτοδιοικησεις 13.228.000 ευρω για τη βελτιωση κλπ του οδικου τους δικτυου.
Τα χρηματα αυτα προερχονται απο τη παρακρατηση ποσοστου 5.5% που εγινε στην αρχη του χρονου ** υπερ του Υπ. Παιδειας** για τη καλυψη αναγκων στεγασης των σχολειων.
Κανενα σχολιο. -
'Θέλουμε ΣΧΟΛΙΚΟ ΑΣΥΛΟ' γραμμένο σε ξηλωμένο μαυροπίνακα, τοποθετημένο σε προαύλιο με τα 'αιτήματα'.
Μερικά κωλοπαίδια που βρήκαν ευκαιρία να κοιμηθούν παρέα με τα φιλαράκια τους, κινητά στο φουλ αλλά και απόρριψη μετά βδελυγμίας της πιθανότητας να γίνουν μαθήματα Σάββατα και εορτές.
Να τα χαίρονται οι γονείς τους.
Μετά γράφονται επιτιμητικά σχόλια για γονείς που δήθεν χρησιμοποιούν το σχολείο ως πάρκινγκ των παιδιών τους. Να χαρώ εγώ γονείς που επιτρέπουν σε παιδιά 15χρονα να κοιμούνται έξω από το σπίτι σε δημόσιο χώρο πλάι σε ένα μάτσο βλήματα και μαστούρηδες έξω από τις πόρτες.
Θα είναι μεγάλη ΜΑΛΑΚΙΑ της κυβέρνησης έτσι και συμπυκνώσει τις ώρες διδασκαλίας και δεν κόψει Χριστούγεννα-Πάσχα-Ιούλιο. Έλεος με τις εκπτώσεις χάριν της καύλας των αργυρώνητων και των κοπανατζήδων.
Καθηγητές στα σχολεία