-
Να πας IB να πεθάνεις στο γέλιο με τους καθηγητές που έχετε..
-
giati ti leei ekei gia pe
-
Απόσο ξέρω κάνουν πολύ συχνά χαβαλέ οι καθηγητές.
-
Εγω ηθελα ολες οι καθηγητριες μου να ηταν σαν την 'Ιστορικου' στη Β-Γυμνασιου.... Μελαχροινες, σεξυ και αυταρχικες....
-
makari na itan etsiiiiiiii
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Να πας IB να πεθάνεις στο γέλιο με τους καθηγητές που έχετε..IB?
-
Αντί για β & γ λυκείου κάνεις ειδική προετοιμασία για να πας εξωτερικό.
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Εγω ηθελα ολες οι καθηγητριες μου να ηταν σαν την 'Ιστορικου' στη Β-Γυμνασιου.... Μελαχροινες, σεξυ και αυταρχικες....Γουστάρεις αφέντρες, ε;
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Να πας IB να πεθάνεις στο γέλιο με τους καθηγητές που έχετε..
IB?
ιντερνασιοναλ μπακαλορεα
ειναι ενα διπλωμα αντιστοιχο του λυκειου που προσφερεται απο μερικα σχολεια στην Ελλαδα (λιγα, κυριως καποια ξενογλωσσα)
ειναι οπως ειπε κ ο κιντ 2α κ 3η λυκειου
και ειναι αναγνωρισμενο αρκετα στην ευρωπη (προσφερεται κ σε αλλα κρατη κυριως για τους ξενους -πχ παιδια προξενων κ.α) -
to exei pari kanenas apo edo
-
Ο χρήστης MADAKOS έγραψε:
to exei pari kanenas apo edoαν θες την αποψη μου, δε νομιζω οτι χρειαζεται (προσωπικη αποψη, δεχομαι ενστασεις)
- πας σε ξενογλωσσο σχολειο; αν ναι, τοτε αυτα που κανεις αν θες να πας πχ Αγγλια ειναι αρκετα. το ΙΒ θελει περισσοτερο διαβασμα ενω δε νομιζω οτι θα σε δεχτουν καπου με ΙΒ που δε θα σε δεχοντουσαν ετσι κ αλλιως με καλους βαθμους.
- αν πας σε ελληνικο, μηπως ειναι καλυτερα να διαβασεις, να δωσεις πανελληνιες και να περασεις στην Ελλαδα;
-
Αν έχεις καλούς βαθμούς (πράγμα ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ σήμερα), δεν το'χεις ανάγκη το ΙΒ. Εδώ δεν το χρειαζόμασταν το '94...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
to exei pari kanenas apo edo
αν θες την αποψη μου, δε νομιζω οτι χρειαζεται (προσωπικη αποψη, δεχομαι ενστασεις)
- πας σε ξενογλωσσο σχολειο; αν ναι, τοτε αυτα που κανεις αν θες να πας πχ Αγγλια ειναι αρκετα. το ΙΒ θελει περισσοτερο διαβασμα ενω δε νομιζω οτι θα σε δεχτουν καπου με ΙΒ που δε θα σε δεχοντουσαν ετσι κ αλλιως με καλους βαθμους.
- αν πας σε ελληνικο, μηπως ειναι καλυτερα να διαβασεις, να δωσεις πανελληνιες και να περασεις στην Ελλαδα;
Το IB σε βάζει στο κλίμα του πανεπιστημίου από την σχολική ηλικία και δεν έχεις πρόβλημα προσαρμογής στο πανεπιστήμιο. (Στο διάβασμα αναφέρομαι)
Επίσης, πολλά ελληνικά σχολεία έχουν IB (Μωραίτης, Δούκας, Κολλέγιο κτλ κτλ)
Όταν μιλάμε για καλά πανεπιστήμια, το να σε δεχτούν χωρίς να έχεις κάνει IB είναι πρακτικά αδύνατο.. Όταν μιλάμε για GTP πανεπιστήμια τότε ΟΚ.
Προσωπικά, το μετάνοιωσα που δεν πήγα IB όταν μου το πρότειναν οι γονείς μου και αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να πάει κάποιος έξω το προτείνω 'με κλειστά μάτια'.
Skullone, όπως είπα και πιο πάνω, για να πας σε καλό πανεπιστήμιο, οι βαθμοί του απλού λυκείου, δεν λένε τίποτα.
-
den einai gia mena auta
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγω ηθελα ολες οι καθηγητριες μου να ηταν σαν την 'Ιστορικου' στη Β-Γυμνασιου.... Μελαχροινες, σεξυ και αυταρχικες....
Γουστάρεις αφέντρες, ε;
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Το IB σε βάζει στο κλίμα του πανεπιστημίου από την σχολική ηλικία και δεν έχεις πρόβλημα προσαρμογής στο πανεπιστήμιο. (Στο διάβασμα αναφέρομαι)
αυτο δεν το ξερω, παντως θυμαμαι οτι ειχαν περισσοτερο διαβασμα απο μας τους υπολοιπους.
Επίσης, πολλά ελληνικά σχολεία έχουν IB (Μωραίτης, Δούκας, Κολλέγιο κτλ κτλ)
ε νταξ, εγω ειμαι και παππους, εχω μεινει στα λιγα
Όταν μιλάμε για καλά πανεπιστήμια, το να σε δεχτούν χωρίς να έχεις κάνει IB είναι πρακτικά αδύνατο.. Όταν μιλάμε για GTP πανεπιστήμια τότε ΟΚ.
Προσωπικά, το μετάνοιωσα που δεν πήγα IB όταν μου το πρότειναν οι γονείς μου και αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να πάει κάποιος έξω το προτείνω 'με κλειστά μάτια'.
Skullone, όπως είπα και πιο πάνω, για να πας σε καλό πανεπιστήμιο, οι βαθμοί του απλού λυκείου, δεν λένε τίποτα.
σε καλο πανεπιστημιο του εξωτερικου εννοεις παντα ε;
εγω παντως ειχα παιδια στην ταξη μου και στην Ελλαδα (σου εχω πει σε πιο σχολειο πηγαινα, δεν εχει σημασια και ουτε θελω να το γραψω εδω, ξενο ηταν παντως) που ενω υπηρχε η δυνατοτητα του ΙΒ, δεν το εκαναν και αυτη τη στιγμη καποιοι βρισκονται σε κορυφαια πανεπιστημια ευρωπης και αμερικης.
Αν μιλαμε για UK ειδικα, κανεις λαθος. ανετα δεχονται καλους βαθμους απλα απο το σχολειο (μια ματια στο site των πανεπιστημιων ή του ucas θα σε πεισει). αυτα που χρειαζονται ειναι:α) να ξερεις απο νωρις που θες να πας.
β) να κανεις απο νωρις την αιτηση στο UCAS και να μην περιμενεις το clearing
γ) να εχεις καλους βαθμους -εννοειται
δ) να φροντισεις ωστε η αιτηση σου να'ναι ΓΑΜΑΤΗ απ'ολες τις αποψεις (βαθμοι, συστατικη επιστολη, personal statement ---- ειδικα ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ)Δε βλεπω σε αλλη χωρα της Ευρωπης να μπορει να σε βοηθησει ιδιαιτερα.
Καλα, στην Ελλαδα ειναι ανυπαρκτο.
Στην Ιταλια αν ειναι με ανοιχτο νουμερο η σχολη που σ'ενδιαφερει απλα γραφεσαι. Μαλιστα, ειναι πιο πιθανο να εχεις προβλημα με το IB, γιατι για να γραφτεις σε ιταλικο πανεπιστημιο χρειαζεσαι dichiarazione di valore (declaration of value). Αυτο τι ειναι: Πας στην Ιταλικη πρεσβεια και αυτοι πιστοποιουν οτι το σχολειο σου ειναι αναγνωρισμενο απο αυτους και μπορεις να γραφτεις στην Ιταλια σε πανεπιστημιο. Η Ιταλικη πρεσβεια της Ελλαδας, δεχεται ντε φακτο ΜΟΝΟ το απολυτηριο λυκειου. Αν το σχολειο που εχεις τελειωσει ειναι ξενο (πχ Αγγλικο), πρεπει να παρεις -αν παρεις dichiarazione di valore απο την Ιταλικη πρεσβεια στο Λονδινο (αν ειναι αγγλικο, απ'την ιταλικη πρεσβεια του μεξικου αν ειναι μεξικανικο κοκ, και φυσικα δεν ειναι τοσο απλο, γιατι η πρεσβειες αυτες μπορει να μην εχουν στις λιστες τους το σχολειο σου ακομα και αν ειναι αναγνωρισμενο απο το κρατος)
Αν ειναι με κλειστο νουμερο Ιταλια, παλι δε βλεπω να σε βοηθαει πουθενα.. εξετασεις θα δωσεις ετσι και αλλιως, τις ιδιες εξετασεις.
Για Γαλλια ειναι παρομοια φαση με της Ιταλιας και δε βλεπω που σε βοηθαει. Γερμανια περιπου τα ιδια, απλα χρειαζεται και να ξερεις τη γλωσσα (δινεις εξετασεις αν θυμαμαι καλα) ενω στην Ιταλια επειδη εισαι απο ΕΕ μπορεις να γραφτεις ετσι κ αλλιως, αν και νομιζω τωρα παιρνουν συνεντευξη ή κατι τετοιο. Για Ισπανια δεν ξερω.δεν αντιλεγω οτι ειναι χρησιμο. ολα ειναι χρησιμα. Αλλα δε νομιζω οτι ειναι απαραιτητο.
btw γιατι το μετανιωσες;
τι παραπανω θα εκανες;
ηθελες να φυγεις εξωτερικο; -
Για UK μιλάω, Ιταλία όσοι φίλοι μου έχουνε πάει πήγανε μέσω ιταλικών σχολείων οπότε δεν ξέρω τι παίζει.
Φίλη μου που σκιζότανε πραγματικά στο διάβασμα και έβγαζε 19++ με την αξία της έκανε αίτηση UCAS ακριβώς όπως την περιγράφεις στο Oxford, πήγε 2 φορές για συνένευξη και τελικά την κόψανε. Αν πήγαινε IB - με αντίστοιχες βαθμολογίες - θα την είχανε πάρει και με υποτροφία την συγκεκριμένη πιστεύω.
Μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι από το IB δέχονται πιο εύκολα σε καλά πανεπιστήμια συγκριτικά με τους απόφοιτους Λυκείου. Ειδικά όταν υπάρχουνε λίγες θέσεις σε κάποια τμήματα - κοίταγα ένα φεγγάρι για τα τμήματα του LSE και είχε εκπληκτικά λίγες θέσεις, 30-40 αν τμήμα - τότε θα πάρουν τους IB και όχι εμάς. Ακόμα και την βάση να μην πιάσεις στο IB σε παίρνουνε τις περισσότερες φορές..
Άσε που στο σύστημα το δικό τους είναι πολύ πιο εύκολο να πιάσεις βαθμολογία απ' ότι στο δικό μας.. Γενικά, αν το έχεις αποφασίσει να πας έξω για σπουδές νομίζω ότι είναι καλύτερο το IB.
Για το διάβασμα μην πέρνεις και όρκο, έβλεπα τους κολλητούς μου όλο έξω ήταν αλλά όλοι περάσανε στην πρώτη επιλογή τους..
α) Αν έφευγα για εξωτερικό θα σπούδαζα αυτό που πραγματικά ήθελα και όχι αυτό στο οποίο πέρασα.
β) Στα 5 χρόνια θα είχα τελειώσει με πτυχίο & Master ενώ τώρα θέλω τουλάχιστον 6.
γ) Δεν θα είχα καταλήψεις, μαλακίες, το ένα το άλλο, θα σπούδαζα, θα το καταλάβαινα ότι κάνω κάτι. Εδώ δεν το έχω νοιώσει αυτό. Και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θεωρείται από τα καλύτερα της Ελλάδας. Θα θελα να ζήσω αυτή την 'ακαδημαική ατμόσφαιρα' που υπάρχει έξω (και έχω κοροιδέψει άπειρες φορές τους φίλους μου γι αυτή γιατί 'λες μαλακίες που δεν είσαι στην Ελλάδα να δεις τι ωραία που περνάμε')
δ) Το πτυχίο μου από ένα καλό πανεπιστήμιο της Αγγλίας ή της Αμερικής θα ήταν πολύ πιο αναγνωρισμένο στο εξωτερικό αν αποφασίσω ποτέ να πάω να δουλέψω έξω. -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Για UK μιλάω, Ιταλία όσοι φίλοι μου έχουνε πάει πήγανε μέσω ιταλικών σχολείων οπότε δεν ξέρω τι παίζει.τωρα ξερεις
Φίλη μου που σκιζότανε πραγματικά στο διάβασμα και έβγαζε 19++ με την αξία της έκανε αίτηση UCAS ακριβώς όπως την περιγράφεις στο Oxford, πήγε 2 φορές για συνένευξη και τελικά την κόψανε. Αν πήγαινε IB - με αντίστοιχες βαθμολογίες - θα την είχανε πάρει και με υποτροφία την συγκεκριμένη πιστεύω.
μηπως την κοψανε για τη συνεντευξη;
πολλοι ελληνες την πατανε επειδη δεν ξερουν πως να μιλησουν.. οι αγγλοι θελουν ειδικο τροπο και μεταχειριση, οποιαδηποτε αλλη συμπεριφορα ειναι αγενεια.. γι'αυτο το εγραψα, οι αγγλοι δινουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασια στο personal statement. δεν πα να'χεις τελειους βαθμους.. αν δε γραφεις οπως πρεπει (και στα προφορικα αν δε μιλας οπως πρεπει, πουλο..)Μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι από το IB δέχονται πιο εύκολα σε καλά πανεπιστήμια συγκριτικά με τους απόφοιτους Λυκείου. Ειδικά όταν υπάρχουνε λίγες θέσεις σε κάποια τμήματα - κοίταγα ένα φεγγάρι για τα τμήματα του LSE και είχε εκπληκτικά λίγες θέσεις, 30-40 αν τμήμα - τότε θα πάρουν τους IB και όχι εμάς. Ακόμα και την βάση να μην πιάσεις στο IB σε παίρνουνε τις περισσότερες φορές..
ε ναι, αυτο ειναι μαλλον καπως αληθεια.. αν εχεις του ιδιους βαθμους με καποιον ΙΒ, θα τον προτιμησουνε.. αλλα σου ειπα, παιζουν πολυ αλλα πραγματα ρολο γι'αυτους και σ'αυτα την πατανε πολλοι
Άσε που στο σύστημα το δικό τους είναι πολύ πιο εύκολο να πιάσεις βαθμολογία απ' ότι στο δικό μας.. Γενικά, αν το έχεις αποφασίσει να πας έξω για σπουδές νομίζω ότι είναι καλύτερο το IB.
Για το διάβασμα μην πέρνεις και όρκο, έβλεπα τους κολλητούς μου όλο έξω ήταν αλλά όλοι περάσανε στην πρώτη επιλογή τους..
Αναλογα που εχεις αποφασισει να πας.. αλλα και παλι, νομιζω πως θα τα καταφερεις ετσι κ αλλιως
για το διαβασμα, εγω θυμαμαι οτι εγω κυριολεκτικα .. εκτος απο τελευταιο χρονο.. αντε 1.5 που πραγματικα διαβαζα αρκετα να βγαλω κανα βαθμο της προκοπης, γιατι αλλιως δε θα βγαζα ουτε 2 GPA
ενω αυτοι του ΙΒ τρωγανε κατι πακετα..αληθεια, εσυ ελλαδα δεν ηθελες να περασεις; τι το ηθελες το ΙΒ;
-
Δεν φτάνουν οι βαθμοί του 'απλού' λυκείου για να πας σε καλό αγγλικό πανεπιστήμιο;
Να σου φέρω παραδείγματα που σε δέχονται ΜΙΑ ΧΑΡΑ με σοβαρούς βαθμούς 'απλού' λυκείου (χωρίς δηλαδή να τα στάξεις σε ιδιωτικά που πλασάρουν ΙΒ):
- Γλασκώβη
- Εδιμβούργο
- Καίμπριτζ
- Λονδίνο (και δη London School of Economics)
- Μάντσεστερ
- Οξφόρδη
Και μιλώ για ΟΛΕΣ τις σχολές τους.
Πουθενά δεν αναφέρουν άλλωστε οι ιστοσελίδες τους και το ενημερωτικό υλικό τους για... πλεονεκτήματα όσων κατέχουν ΙΒ έναντι των πληβείων που έχουν απολυτήριο 'απλού' λυκείου. Και επικοινώνησε με τους εκπροσώπους των καλών αγγλικών πανεπιστημίων και ρώτα τους για να δεις ότι θα σου επιβεβαιώσουν αυτό που λέω.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
α) Αν έφευγα για εξωτερικό θα σπούδαζα αυτό που πραγματικά ήθελα και όχι αυτό στο οποίο πέρασα.
β) Στα 5 χρόνια θα είχα τελειώσει με πτυχίο & Master ενώ τώρα θέλω τουλάχιστον 6.
γ) Δεν θα είχα καταλήψεις, μαλακίες, το ένα το άλλο, θα σπούδαζα, θα το καταλάβαινα ότι κάνω κάτι. Εδώ δεν το έχω νοιώσει αυτό. Και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θεωρείται από τα καλύτερα της Ελλάδας. Θα θελα να ζήσω αυτή την 'ακαδημαική ατμόσφαιρα' που υπάρχει έξω (και έχω κοροιδέψει άπειρες φορές τους φίλους μου γι αυτή γιατί 'λες μαλακίες που δεν είσαι στην Ελλάδα να δεις τι ωραία που περνάμε')
δ) Το πτυχίο μου από ένα καλό πανεπιστήμιο της Αγγλίας ή της Αμερικής θα ήταν πολύ πιο αναγνωρισμένο στο εξωτερικό αν αποφασίσω ποτέ να πάω να δουλέψω έξω.ωραιος. παει να γινει μια πολυ καλη και ενδιαφερουσα συζητηση βλεπω.
α) τι ηταν αυτο που θα ηθελες να σπουδασεις; (καλα αυτο στην ελλαδα το εχω κραξει κι εγω, οτι οι περισσοτεροι περνανε σε σχολες που δεν τους ενδιαφερει)
β) μπορεις να πας εξω για μεταπτυχιακο (και παλι, αν εχεις τελειωσει πολυτεχνειο, απ'οσο ξερω το δεχονται κανονικα σα να'χεις κανει μαστερ δηλ 3+ 2)
γ) οι φιλοι σου εχουν δικιο, κατα κανονα.. η φοιτητικη ζωη της ελλαδας ειμαι σιγουρος οτι ειναι αλλου στο 90% των περιπτωσεων.
+οτι εισαι και στη χωρα σου
παντου καλα ειναι, αν μπεις στο κλιμα.. αλλα πραγματα κανεις UK, αλλα Ιταλια, αλλα Ελλαδα.. ολα εχουν τα καλα και τα κακα τους.
εγω παντως αν ειχα τελειωσει σχολειο ελληνικο, θα εδινα πανελληνιες και θα περνουσα στην Ελλαδα.. τωρα γιατι ξαναφυγα, ειναι αλλη ιστορια....δ) αυτο ειναι αληθεια.. αλλα εχεις πραγματικα σκοπο να δουλεψεις εξω;
Καθηγητές στα σχολεία