-
[quote]1.400
-
Περα απο το τελευταιο αιτημα...τι απο τα παραπανω θα συμβαλλει στο να κανουν επιτελους οι δασκαλοι,καθηγητες κλπ. σωστα τη δουλεια τους?
Τα περισσοτερα απο τα παραπανω αφορουν προτάσεις για το πως θα περασει καλυτερα ενας εκπαιδευτικος τη ζωη του...
-
[quote='Petros']1. Αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών – επιμόρφωση
• 1.400 -
[quote='Δάσκαλοι']
ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ- Αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών – επιμόρφωση
• 1.400
- Αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών – επιμόρφωση
-
[quote='Kid'][quote='Petros']1. Αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών – επιμόρφωση
• 1.400 -
TRAVELLER μην μειώνεις τον αλλο!
-
Και πάνε στο διάολο τα 1400 και τα καταπίνουμε -που δεν, αλλά κουβέντα να γίνεται-, τα υπόλοιπα σου φαίνονται λογικά αιτήματα?
Επίσης τα προσωπικά σχόλια άστα εκτός γιατί δεν νομίζω ότι έχει οποιαδήποτε σχέση το αν έχω δουλέψει ποτέ ή όχι και το αν είχα αυτοκίνητο στα 18 μου.
-
Όχι, δεν τον μειώνω! Μακάρι να ήμουν στη θέση του!!
Αυτός μήπως μειώνει κανέναν με αυτά που γράφει;
Να κρατάμε κι ένα μέτρο όμως, δεν είναι κακό! -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Και πάνε στο διάολο τα 1400 και τα καταπίνουμε -που δεν, αλλά κουβέντα να γίνεται-, τα υπόλοιπα σου φαίνονται λογικά αιτήματα?Επίσης τα προσωπικά σχόλια άστα εκτός γιατί δεν νομίζω ότι έχει οποιαδήποτε σχέση το αν έχω δουλέψει ποτέ ή όχι και το αν είχα αυτοκίνητο στα 18 μου.
35 σελίδες γράφω δεν κάνω και τίποτε άλλο. Γύρνα να δεις ,εάν ενδιαφέρεσαι.
Κανένα προσωπικό σχόλιο. Τη στιγμή που δεν έχεις δουλεψει ποτέ σου, είναι λίγο ...κάπως να μιλάς για βαρεμάρα.
Τη στιγμή, που τα βρίσκεις όλα έτοιμα, είναι λίγο...κάπως να μιλάς γι αυτούς που ζουν από το μισθό τους. -
Τα αιτήματα ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ είναι οικονομικά/θεσμικά/εργασιακά.
Προφανώς και κάποιος μπορεί να συμφωνεί/διαφωνεί με αυτά, αλλά δίκην προθέσεων ΔΕΝ μπορεί να κάνει.Το τι σημαίνει 'αξιολόγηση' και 'κατηγοριοποίηση', ας δούμε πρώτα πώς τα αντιλαμβάνεται (και τα διασφαλίζει) το υπουργείο, χωρίς (α) να ελέγχονται/αξιολογούνται με κομματικά κριτήρια και (β) να δημιουργηθούν δημόσια σχολεία δύο, τριών ή και τεσσάρων ταχυτήτων και τα ξανασυζητάμε.
Η μονιμότητα είναι ένα συνταγματικό δικαίωμα μετά από κόπους και αγώνες που εξασφαλίστηκε σε περίοδο πολύ πιο 'σκοτεινή' από τη σημερινή. Η αλλαγή του καθεστώτος της -άσχετα από το πόσο λογική ακούγεται- θα άνοιγε κερκόπορτες στις εκάστοτε κομματικές κυβερνήσεις. Άλλωστε υπάρχουν αρκετοί τρόποι (που στις ΔΕΚΟ τουλάχιστον τηρούνται σε μεγάλο βαθμό) που μπορούν να καθηλώσουν/τιμωρήσουν τον κακό επαγγελματία.
Το 5% στον προυπολογισμό, οι αυξήσεις των κονδυλίων, η εξοπλισμός των σχολείων, η ριζική αλλαγή στα αναλυτικά προγράμματα και η επιμόρφωση των εκπ/κων δε νομίζω να θεωρούνται υπερβολικά από κανέναν.
Σε ό,τι αφορά τα
-
Επαναλαμβάνω, καλό είναι να μην κάνεις προσωπικά σχόλια και να μην καταλήγεις σε εύκολα συμπεράσματα γιατί δεν ξέρεις τι βιώματα & εμπειρίες έχει ο συνομιλητής σου.
Δεν μπορώ να ψάξω 35 σελίδες, είναι κουραστικό και ιδιαίτερα χρονοβόρο, αν θες απάντησε μου επιγραμματικά για τα συγκεκριμένα αιτήματα που έχω κάνει quote.
-
Ε, να κουραστείς και λίγο, δε θα πάθεις τίποτα. Χρόνο έχεις άφθονο, φοιτητής είσαι. Πιο κουραστικό είναι για μένα να ξαναγράφω 1000 φορές τα ίδια.
Επαναλαμβάνω: Δεν μπορείς να καταλάβεις κάποιον και μάλιστα να του προσάψεις ότι βαριέται, χωρίς να έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Και πάνε στο διάολο τα 1400 και τα καταπίνουμε -που δεν, αλλά κουβέντα να γίνεται-, τα υπόλοιπα σου φαίνονται λογικά αιτήματα?Επίσης τα προσωπικά σχόλια άστα εκτός γιατί δεν νομίζω ότι έχει οποιαδήποτε σχέση το αν έχω δουλέψει ποτέ ή όχι και το αν είχα αυτοκίνητο στα 18 μου.
Και να μην πω εγώ πόσες δασκάλες και δασκάλους είχαμε συμφοιτητές που ήταν και λεφτάδες και χωμένοι στις ΠΚΣ και ΚΚΕ κτλ. Αφήστε ρε παιδιά τώρα...
Νίκο (kouk), όπως βλέπεις, στην πολύ σωστή δημοσίευσή σου, κανείς δεν απαντάει! Τι να πούν;
Εγώ ένα πράγμα θα πω μονάχα και θυμηθείτε με...
ΑΑΑΑΝ γίνει καμμία μαλακία απ' τη μεριά της κυβέρνησης και δώσουν αυτό το εξωφρενικό 1400-άρι στους εκπαιδευτικούς, τι/ποιος εμποδίζει ΟΛΕΣ τις άλλες επαγγελματικές συντεχνίες να κατέβουν σε παρόμοιες απεργίες και άλλου είδους κινητοποιήσεις και να απαιτούν παρόμοιες αυξήσεις;
Βλέπετε, αυτό για ορισμένους είναι δημοκρατικό! Αν όλοι οι εργαζόμενοι απαιτούν με δημοκρατικές απεργίες και κλεισίματα εθνικών οδών, υπουργείων, σχολείων κτλ, λιγότερες ώρες εργασίες και μεγαλύτερους μισθούς, απεξάρτηση της απόδοσης απ' τις αποδοχές, τότε ποιος μας εμποδίζει τελικά να φτάσουμε σε μία κατάσταση όπου δεν θα δουλεύει κανείς, θα πληρώνονται όλοι πλουσιοπάροχα και... τα χρήματα αυτά, από πού θα έρχονται; Από ποια οικονομία;
Ο οποιοσδήποτε στοιχειωδώς σοβαρός άνθρωπος θα έβλεπε ότι κάτι τέτοιο θα άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου... Πέραν του ότι είναι παράλογα σχεδόν ΟΛΑ τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, η ικανοποίησή τους από μέρος της κυβέρνησης θα ήταν ένα απ' τα μεγαλύτερα σφάλματα που έχει διαπράξει ποτέ κυβέρνηση!!!
Θα γίνει μπάχαλο και θα με θυμηθείτε! Και αν όχι άμεσα, σίγουρα μέσα στα επόμενα 5-10 χρόνια θα ξεσηκωθούν όλοι!!!
Τέλος, θα πω το εξής:
Έχουμε πάρει τους εκπαιδευτικούς και με τις απόψεις ορισμένων εδώ μέσα, τους έχουμε κάνει να φαίνονται τάξη αναξιοπαθούντων, που οικονομικά βρίσκονται στα όρια της ανέχειας, εργάζονται βάναυσα ωράρια, σε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας!!!
btw, γιατί δεν ρωτάτε να σας πουν τη γνώμη τους και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε ιδιωτικά φροντιστήρια ή σχολεία;
Γιατί δεν ρωτάτε τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας; Ή εν πάση περιπτώσει, να σας το πω αλλιώς...Για βρείτε μου εσείς πολλές θέσεις στον ιδιωτικό τομέα που να αμοίβονται με 1.400 ευρώ μηνιαίως ΚΑΘΑΡΑ, με την πρώτη πρόσληψη!!!
Και με 3-4 ώρες δουλειά την ημέρα, για 8 μήνες το χρόνο!!!Νησάφι πια με τις 'δημοκρατικές διεκδικήσεις'!!!
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ε, να κουραστείς και λίγο, δε θα πάθεις τίποτα. Χρόνο έχεις άφθονο, φοιτητής είσαι. Πιο κουραστικό είναι για μένα να ξαναγράφω 1000 φορές τα ίδια.Επαναλαμβάνω: Δεν μπορείς να καταλάβεις κάποιον και μάλιστα να του προσάψεις ότι βαριέται, χωρίς να έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου
Τα προσωπικά τα προσπερνάω γιατί είναι αναληθή, τελευταία φορά που αναφέρομαι σε αυτά.
Το ότι βαριούνται προφανώς το είπα για να τονίσω την υπερβολή των αιτημάτων. Δεν ξέρω αν βαριούνται όντως ή όχι, αλλά τα αιτήματα παραμένουν υπερβολικά στα δικά μου μάτια τουλάχιστον.
Και να κάτσω να διαβάσω 35 σελίδες για 3 post που απαντάνε επί της ουσίας σε αυτό που ρωτάω λυπάμαι αλλά όχι, δεν πρόκειται να το κάνω. Έτσι κι αλλιώς μικρή σημασία έχει η γνώμη μου, είτε για τους μεν, είτε για τους δε.
-
Εμπρος για τα 500 ευρώ πρώτο μισθό, χωρίς συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με 9μηνες συμβάσεις (τρεις μήνες το χρόνο ανεργία), και σίγουρη απόλυση στην τριετία!
Πώς σου φαίνεται αυτό Νάσο;;; Ιδανικό;
Υ.Γ. Περιγράφω την κατάσταση σε πολύ γνωστό ιδιωτικό σχολείο των Αθηνών.
ΕΥΤΥΧΩΣ οι απεργοί δεν διεκδικούν αυτή τη μαυρίλα.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Εμπρος για τα 500 ευρώ πρώτο μισθό, χωρίς συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με 9μηνες συμβάσεις (τρεις μήνες το χρόνο ανεργία), και σίγουρη απόλυση στην τριετία!Πώς σου φαίνεται αυτό Νάσο;;; Ιδανικό;
Καλά, άστο καλύτερα! Καληνύχτα!
-
Ρε παίδες μια παρατήρηση.
Ειδικά οι 'παλιοί' ξέρετε, τόσα χρόνια εδω μέσα, οτι δεν τίθεται θέμα κακής πρόθεσης στις τοποθετήσεις.
Γι' αυτό μην γίνεστε επιθετικοί χωρίς λόγο ρε σεις!!!Κατανοητό οτι όταν ζεις μια κατάσταση, την αντιλαμβάνεσαι αλλοιώς. Αλλά και η γνωμη των 'απέξω' εχει αξία!!!
-
Nα το θεσουμε και αλλιως Naso...
Θελουν 1400....? ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ! Γιατι οχι?
..... ΑΛΛΑ.......
- Να δουλευουν 9 ΠΛΗΡΕΙΣ ωρες την μερα, το ελαχιστον για τον ιδιωτικο τομεα δηλαδη...
- Να περνανε απο αξιολογηση τις επιδοσης τους καθε 6 μηνες, επιδοση η οποια θα σχετιζεται με την αποδοση των μαθητων, και αναλογως να απολυονται.
- Να δουλευουν 11 μηνες τον χρονο.... τι θα κανουν, οταν τα παιδια θα ειναι διακοπες? Ας βαψουν το σχολειο... δεν με νοιαζει, αρκει να κανουν κατι για να τιμησουν τα λεφτα που αξιωνουν.
- Μονιμοτητα? Τι ειναι αυτο...? Βρε ουστ.... Εκει στην πιεση .-
Δεν με ενδιαφερει αν μπορουν να ζησουν με 800 η 1000 που μπορει να παιρνουν. Εφοσον μπορουν αλλοι στον ιδιωτικο τομεα, να μπορεσουν και αυτοι. Βασικα με τις σημερινες συνθηκες εργασιας τους.... μαλλον μειωση κατω του βασικου πρεπει να παρουν.... Ετσι ειναι αυτα τα πραγματα, πρεπει να πηγαινουν αναλογικα.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Εμπρος για τα 500 ευρώ πρώτο μισθό, χωρίς συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με 9μηνες συμβάσεις (τρεις μήνες το χρόνο ανεργία), και σίγουρη απόλυση στην τριετία!
Πώς σου φαίνεται αυτό Νάσο;;; Ιδανικό;
Καλά, άστο καλύτερα! Καληνύχτα!
Όνειρα γλυκά
-
[quote='kouk']
Την θεωρώ απαράδεκτη αξίωση οταν ο βασικός μισθός είναι στα
Καθηγητές στα σχολεία