-
Αν ζούσαμε στην Αυστρία ή τη Σουηδία, θα ήταν μιζέρια. Στην Ελλάδα δεν είναι και το γιατί το έχω γράψει πολλάκις χωρίς αντίκρουση στην ουσία.
Ποιος πληρώνει το να είναι κάποιοι 'large' και άνετοι μέσω της άμεσης και έμμεσης φορολογίας; Αυτός δεν μπορεί να υποχρεωθεί να δώσει κι άλλα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν ζούσαμε στην Αυστρία ή τη Σουηδία, θα ήταν μιζέρια. Στην Ελλάδα δεν είναι και το γιατί το έχω γράψει πολλάκις χωρίς αντίκρουση στην ουσία.
Ποιος πληρώνει το να είναι κάποιοι 'large' και άνετοι μέσω της άμεσης και έμμεσης φορολογίας; Αυτός δεν μπορεί να υποχρεωθεί να δώσει κι άλλα.Το πρόβλημα της οικονομίας είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα γενικά ή ότι αυτά κατασπαταλούνται σε άλλους τομείς προκειμένου να γεμίζουν και κάποιες τσέπες (εκτός των άλλων);
Δηλαδή στην Κίνα ο βολεμένος είναι αυτός που δεν απολύεται όταν αρρωστήσει και λείψει 2 μέρες απ' το εργοστάσιο;
-
Ναι αλλά σε αυτό πρέπει να προσβλέπουμε (κι όταν λέω προσβλέπουμε δεν εννοώ μεταξύ τυριού και αχλαδιού). Δε νομίζω να διαφωνεί κανείς.
Όπως και να'χει λοιπόν η προσπάθεια ενός κλάδου για αυξήσεις στο ΜΕΣΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΟΡΟ (μην τρελαθούμε εντελώς) θα πρέπει όχι μόνο να αντιμετωπίζεται με θετικό μάτι από την κοινωνία, αλλά και σαν αφετηρία για περαιτέρω διεκδικήσεις και των υπολοίπων κλάδων μισθωτών (δημοσίων και μη).
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Όπως και να'χει λοιπόν η προσπάθεια ενός κλάδου για αυξήσεις στο ΜΕΣΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΟΡΟ (μην τρελαθούμε εντελώς) θα πρέπει όχι μόνο να αντιμετωπίζεται με θετικό μάτι από την κοινωνία, αλλά και σαν αφετηρία για περαιτέρω διεκδικήσεις και των υπολοίπων κλάδων μισθωτών (δημοσίων και μη).
Μα εδώ η κοινωνία φωνάζει επειδή τα παίρνουν απ' την τσέπη της!
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Η ασφάλεια είναι ανεκτίμητη, αλλά όποιος την έχει είναι βολεμένος;;;
Είναι ντροπή που δε την έχουν όλοι και πρέπει να γίνουν (κι άλλες) προσπάθειες γι' αυτό!Ρε γαμώτο πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει κανείς αυτό!!!
Τι σκατομιζέρια είναι αυτή που συνεχίζει να εκδηλώνεται;;;Αν εννοείτε την ιατροφαρμακευτική και συνταξιοδοτική κάλυψη, να μου επιτρέψετε να σας θυμίσω τα προβλήματα των ασφαλιστικών ταμείων.
Επίσης, όλους εκείνους τους Έλληνες που εργαζόντουσαν για ολόκληρες 10ετίες παίρνοντας τα ένσημά τους σε μετρητά κι ασφαλιζόμενοι στον ΟΓΑ.
Επίσης, την ατιμωρησία των εργοδοτών που συλλαμβάνονται να απασχολούν ανασφάλιστους εργαζόμενους και, ανάλογα με τα κονέ τους, είτε καταστρέφονται (ένας στο μύριο) είτε απαλλάσσονται. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Edit
Με πρόλαβες! αλλά 1400 ευρώ παίρνουν **πολύ **πριν τα 25 χρόνια.
Άλλωστε, από τους Δασκάλους περιμένουμε να παλέψουν για να ανεβαίνει η κοινωνία, όχι κύρια η πάρτη τους!Ο έγγαμος χωρίς παιδιά μετά από **30 **χρόνια υπηρεσίας. Ο έγγαμος με ένα και δύο παιδιά μετά από 28 χρόνια υπηρεσίας.
Ο άγαμος μετά από **32 **χρόνια υπηρεσίας (αυτός...ας πρόσεχε).
Όλοι μετά τα 58 τους χρόνια και περίπου 4-6 χρόνια πριν βγούν στη σύνταξη.
Αυτοί που είχαν την ατυχία να δουλέψουν μετά το 1993 μάλλον δε θα τα δουν ποτέ τουςhttp://www.doe.gr/category.php?id=96&lan=0 (μισθολόγιο 2006)
Απλώς στο επισημαίνω, μια κι εσύ μάλλον δεν ανήκεις στους μονίμως κυκλοφορούντες με ένα...πιλοφόρι σε αυτό το forum
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Μα εδώ η κοινωνία φωνάζει επειδή τα παίρνουν απ' την τσέπη της!
Ποια κοινωνία; αυτή που ξυπνάει με τη Μενεγάκη, παίρνει μεσημεριανό με τη Δρούζα , πίνει τον καφέ της με τις ειδήσεις του alter, και πηγαίνει για ύπνο με το Χαρδαβέλα και τον Τριανταφυλλόπουλο; *(και στο τσακίρ κέφι...βλέπει και το Θέμο για να δει κανένα ξέκωλο) * ή αυτή που έχει σαπίσει ο κώλος της πάνω στον Η/Υ και περιμένει το 15Αυγουστο να σκοτώσει τη μιζέρια της;
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πολιτικό παιχνιδι του κερατά είναι η όλη ιστορία..Πολιτικό; Η χρήση του επιθέτου 'πολιτικός, -ή, -ό' μόνον ευφημισμός είναι γι'αυτήν την ιστορία. Μικροκομματικά τερτίπια του κερατά είναι από μια μερίδα λαϊκιστών, που δεν κατάφεραν να μην περάσει η βάση του 10 (όπως ΒΛΑΚΩΔΩΣ αξίωνε ο Αλαβάνος) και τρέμουν στην ιδέα ότι η παιδεία θα γίνει αυστηρότερη. Σα δε ντρέπονται λέω'γω... Μπορεί να μην τη συμπαθώ τη Γιαννάκου λόγω του ύφους της, αλλά πολλά από αυτά που προσπαθεί να κάνει είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
Ιδίως στα πανεπιστήμια με την καταπολέμηση των αιωνίων φοιτητών (και παρακαλώ, όχι πάλι 'οι καημένοι οι φτωχοί που δεν περνάνε τα μαθήματα στο ρατσιστικό απέναντί τους πανεπιστήμιο', γιατί άλλες προσβολές η νοημοσύνη μου δεν αντέχει! Ξέρω πάμπολλα θεόφτωχα παιδιά απ'το ΑΕΙ στο οποίο βρίσκομαι και ΟΛΑ τους όχι μόνο τέλειωσαν στα χρόνια τους, αλλά είχαν και βαθμάρες που τους εξασφάλιζαν υποτροφίες - γιατί στρώνονταν και διάβαζαν, ενώ εμείς οι 'προνομιούχοι' μεσοαστοί μαλακιζόμασταν στις καφετέριες και κάποιοι άλλοι κυνηγούσαν πρασινοκοκκινομπλέ θεσούλες και παριστάνανε τους φοιτητοπατέρες για να δείξουν καλό πρόσωπο στον εκάστοτε εγκάθετο κομματάρχη - και κάνανε και τα μεταπτυχιακά τους και τα διδακτορικά τους... Και τώρα έχουν βρει δουλειά και ζουν αξιοπρεπέστατα, έχοντας ξεφύγει απ'τη μιζέρια.
Ξέρω παιδί που έκανε το διδακτορικό του κι είχε μόνον δυο ζευγάρια παπούτσια: ένα ζευγάρι τριμμένα άρβυλα, ξεχαρβαλωμένα, που τα'χε απ'το προπτυχιακό του ακόμα και τις αρβύλες που του δώσανε στο στρατό, όπου πήγε όταν διέκοψε την αναβολή του. Και ρούχα τριμμένα, παλιά, ταλαιπωρημένα. Και να μένει σ'ένα τρισάθλιο διαμέρισμα 40 τετραγωνικών με άλλα τρία άτομα, να μοιράζονται ένα νοίκι των 200 ευρώ - που για όλους εμάς τους άλλους τέτοιο νοίκι είναι της πλάκας. Αλλά τέλειωσε στα χρόνια του, με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ και δεν έγινε και κομματόσκυλο. Και το ίδιο ισχύει και για πάμπολλους άλλους φτωχούς φοιτητές εξ ονόματος των οποίων αξιώνουν διάφοροι λαλίστατοι λαϊκιστές να ομιλούν.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Απλώς στο επισημαίνω, μια κι εσύ μάλλον δεν ανήκεις στους μονίμως κυκλοφορούντες με ένα...πιλοφόρι σε αυτό το forumΑυτό δεν το 'πιασα, αλλά όπως σου έχω ξαναπεί έχω τέσσερις εκπαιδευτικούς στο σπίτι μου (αδέλφια - συζύγους τους), όλοι με γύρω (λίγο πάνω - λίγο κάτω) στα 1400 ευρώ μισθό.
Η μισή μου παρέα είναι εκπαιδευτικοί κι έχω και 25 παιδιά δικά μου - αδελφών (και της γυναίκας) μου στο σχολείο - και λίγο πριν και μετά. Από προνήπια μέχρι επαγγελματίες. Έχω σφαιρική εικόνα του τι συμβαίνει στην εκπαίδευση στην Ελλάδα σήμερα...
Είσαι εκπαιδευτικός; Αν ναι, σε ποιά βαθμίδα; Άποψη για τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα έχεις; Ποιά; -
@edit
-
Απλώς στο επισημαίνω, μια κι εσύ μάλλον δεν ανήκεις στους μονίμως κυκλοφορούντες με ένα...πιλοφόρι σε αυτό το forum
Αυτό δεν το 'πιασα, αλλά όπως σου έχω ξαναπεί έχω τέσσερις εκπαιδευτικούς στο σπίτι μου (αδέλφια - συζύγους τους), όλοι με γύρω (λίγο πάνω - λίγο κάτω) στα 1400 ευρώ μισθό.
Η μισή μου παρέα είναι εκπαιδευτικοί κι έχω και 25 παιδιά δικά μου - αδελφών (και της γυναίκας) μου στο σχολείο - και λίγο πριν και μετά. Από προνήπια μέχρι επαγγελματίες. Έχω σφαιρική εικόνα του τι συμβαίνει στην εκπαίδευση στην Ελλάδα σήμερα...
Είσαι εκπαιδευτικός; Αν ναι, σε ποιά βαθμίδα; Άποψη για τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα έχεις; Ποιά;Το άνοιξες το site?
Κρίμα που δεν το έπιασες, εγώ για καλό πάντως το είπα!
Ανοιξε το site και δες τους μισθούς, εάν θέλεις.Kai ειλκρινά, δεν την κατάλαβα την αγανάκτησή σου
-
TRAVELLER λυσε μου σε παρακαλω μια απορια.
Στο εν λογο site αναφερει μηνιαια επιδοματα των δασκαλων, αλλα αν γνωριζω σωστα υπαρχουν και καποια τριμηνιαια πχ βιβλιοθηκης.
Οντως υπαρχουν αυτα ή οι αμοιβες ειναι ακριβως οπως λεει το site???
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
TRAVELLER λυσε μου σε παρακαλω μια απορια.Στο εν λογο site αναφερει μηνιαια επιδοματα των δασκαλων, αλλα αν γνωριζω σωστα υπαρχουν και καποια τριμηνιαια πχ βιβλιοθηκης.
Οντως υπαρχουν αυτα ή οι αμοιβες ειναι ακριβως οπως λεει το site???
Όχι, δεν υπάρχει πλέον επίδομα βιβλιοθήκης. Είχε δοθεί μια φορά στο παρελθόν και τέλος. Το πόσο παρελθόν, δε γνωρίζω. Πάντως πρέπει να ήταν χοντρικά πριν από 10 χρόνια.
Δεν υπάρχει κανένα τριμηνιαίο επίδομα. Υπάρχει το 'εξωδιδακτικής απασχόλησης', το 'κίνητρο απόδοσης' που το παίρνουν όλοι οι Δ.Υ και το επίδομα τέκνων.
Κανένα άλλο. -
...Kai ειλκρινά, δεν την κατάλαβα την αγανάκτησή σουΌχι, συγνώμη, παρεξήγησις!
Δεν νοιώθω καμία αγανάκτηση, αλήθεια.
Η, μάλλον, νοιώθω μια μικρή, όταν βλέπω ημιμαθή παιδιά να προσπαθούν να τελειώσουν Πανεπιστήμια ελπίζοντας σε 1400 ευρά το μήνα και τσιγγάνους αγράμματους έμπορους με σπίτια κι αυτοκίνητα να θέλουν 2 φορές τόσα για τη διασκέδασή τους - αλλά αυτό είναι άσχετο με το θέμα, έ; -
...Kai ειλκρινά, δεν την κατάλαβα την αγανάκτησή σου
Όχι, συγνώμη, παρεξήγησις!
Η, μάλλον, νοιώθω μια μικρή, όταν βλέπω ημιμαθή παιδιά να προσπαθούν να τελειώσουν Πανεπιστήμια ελπίζοντας σε 1400 ευρά το μήνα και τσιγγάνους αγράμματους έμπορους με σπίτια κι αυτοκίνητα να θέλουν 2 φορές τόσα για τη διασκέδασή τους - αλλά αυτό είναι άσχετο με το θέμα, έ;Και εσυ με την κατσικα του γειτονα τρώγεσαι Ηλία;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Και εσυ με την κατσικα του γειτονα τρώγεσαι Ηλία;Φαίνεται, έ;
Εγώ, όμως, προσπαθώ να αποκτήσω μια δική μου, δεν θέλω να ψοφήσει η δική του!
-
...Kai ειλκρινά, δεν την κατάλαβα την αγανάκτησή σου
Όχι, συγνώμη, παρεξήγησις!
Η, μάλλον, νοιώθω μια μικρή, όταν βλέπω ημιμαθή παιδιά να προσπαθούν να τελειώσουν Πανεπιστήμια ελπίζοντας σε 1400 ευρά το μήνα και τσιγγάνους αγράμματους έμπορους με σπίτια κι αυτοκίνητα να θέλουν 2 φορές τόσα για τη διασκέδασή τους - αλλά αυτό είναι άσχετο με το θέμα, έ;Είπα κι εγώ...
Στα του μισθολογίου τώρα :
1402 ο άγαμος μετά από 32 χρόνια υπηρεσίας
1406 ο έγγαμος μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας
1409 ο έγγαμος με ένα παιδί μετά από 28 χρόνια υπηρεσίας
1411 ο έγγαμος με δύο παιδιά μετά από 28 χρόνια υπηρεσίας.
Όπως μπορείς να δεις κανείς 'πολύ πριν τα 25' που έγραψες πριν .
Νομίζω είναι σαφές. Και βεβαια μιλάμε για τις καθαρές αποδοχές και όχι για τους βασικούς μισθούς.
Αφού έχεις τόσους συγγενείς δασκάλους, μπορείς εύκολα να το διαπιστώσεις από το σημείωμα αποδοχών που παίρνουν κάθε 15ήμερο.
Δες το και πες μου, εάν έχω δίκιο
Οι τιμές είναι από το site της ομοσπονδίας και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.Εγώ δε διαφωνώ μαζί σου ότι έχεις μια σφαιρική αντίληψη των πραγματων. Με τόσους συγγενείς εκπ/κούς είναι λογικότατο.
-
1400 ευρώ, δηλαδή λίγο παραπάνω από τους νοσηλευτές, λίγο παρακάτω από τους επίκουρους καθηγητές (με προϋπηρεσία) Α, παραπάνω και από τους αξιωματικούς της αστυνομίας...!
Και για αυτό, ζητείται αύξηση που, ανάλογα με το πως το ερμηνεύει κανείς, κυμαίνεται από το 30 έως το 47%.
Τα συμπεράσματα ανήκουν στο σύνολο της κοινωνίας, που θα κρίνει και θα πράξει ανάλογα.
Εγώ πάντως προτείνω, αύριο το πρωί να θεσμοθετηθεί αύξηση 47% για όλους όσους πληρώνονται με μισθούς παραπλήσιους ή χαμηλότερους των δασκάλων. Είναι το απόλυτα δίκαιο, και κανείς δε μπορεί να κατηγορήσει μια τέτοια πρόταση για μιζέρια.
Εξίσωση προς τα πάνω!
Κάτσε όμως... που θα βρεθούν τα χρήματα ώστε να γίνει η αύξηση του 47% σε όλους τους μισθωτούς και υπαλλήλους; Δεν υπάρχουν; Ααα, τότε καλά λέτε, να τα πάρουν οι δάσκαλοι και μόνο...
Λοιπόν... τι λέτε; Θέλετε αύριο να βγούμε να ζητήσουμε θεσμοθέτηση αυτής της αύξησης για όλους, για να είμαστε όλοι αγαπημένοι και να μην κοιτάει ο καθένας των κωλαράκο του, υποκρινόμενος τον κοινωνικό αγωνιστή;
-
NickNT:
+1
-
...Δες το και πες μου, εάν έχω δίκιο...Αμ' έπος, αμ' έργον. (Καλά το 'γραψα;)
Φτού (ήχος ροχάλας στο χέρι, όπως πριν πιάσουμε το φτυάρι)
1.232 € μισθός (ακαθάριστος)
321 € εξωδιδακτικό επίδομα
35 € επίδομα συζύγου (ξεφτίλα, τόσο μόνο αξίζει ρε; Δώστε κάτι πάρα πάνω )
83 € επίδομα παιδιών (έχει 3)
123 € επίδομα διευθυντή (είναι σε χωριό, σε διθέσιο)
150 € κίνητρο απόδοσηςΚάνε τη σούμα - βγαίνουν πάνω από 1400 καθαρά, το εγγυώμαι.
edit
εκείνο με το πιλοφόρι, μόλις το κατάλαβα.
Καθηγητές στα σχολεία