-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Διαφωνώ και δεν επαυξάνω καθόλου
Δες την υπογραφή μου : Faut pas parler aux cons, ça les instruit.
Στο 99% των περιπτώσεων θα 'εμπλακείς' σε διάλογο με κάποιον ηλίθιο. Κατά συνέπεια χάϊδεμα στο χοντρό του το κεφάλι με χαμόγελο, φιλικό χτύπημα στην πλάτη και αποχώρηση ευχόμενος 'καλή συνέχεια'Αν σε ενδιαφέρει το παιδί, πρέπει να ελέγχεις τις επιρροές που δέχεται, μέχρι την ενηλικίωση. Οπωσδήποτε ο απόλυτος έλεγχος είναι και ανέφικτος και ίσως ανεπιθύμητος, όμως όπου μπορείς να παρακολουθείς και να επεμβαίνεις πρέπει να το κάνεις, νομίζω.
To τελευταιο θα μπορουσε να ηταν και αποσπασμα απο το δογμα Τρουμαν...
Περα απο την πλακα συμφωνω με τον κουτσαν αλλα οχι ως προληψη μιας ανωφελης συζητησης.Μην ξεχναμε αλλωστε οτι ακομα και οι δυο να ειναι ηλιθιοι θα κανουν παλι παρεα.Κανενας ελεγχος και καμια χειραφετηση απο κανενα. Ας κανουν του κεφαλιου τους παιδια γονεις δασκαλοι, οταν μπορει και το τριτο εμπλεκομενο μελος να παρει μερος σε ενα διαλογο(ισοτιμα) τοτε αν εχουν και τα τρια μερη ορεξη(απιθαανο) ας κανουν και ενα meeting.
Αλλωστε η οποια προσπαθεια ελεγχου μαλλον ειναι κανα κομπλεξ που ξεθαβει ο ρολος του πατερα. (στην καλυτερη, γιατι στην χειροτερη ειναι ιδεολογικα ταυτισμενος με τον ναζισμο). Αν μπορει ο γονιος να διακρινει κοινωνικους ρολους και ταυτοχρονα να τους δωσει την βαρυτητα που πραγματικα εχουν, (σαν τον Μπενινι που μετατρεπει σταδιακα ενα κρεματοριο σε παιχνιδι)το εκανε το καθηκον του αντε και λιγο γεωμετρια και τελος.
Υ.Γ.Το θεατρο τωρα που το σκεφτομαι ειναι ακομα καλυτερο απο την γεωμετρια για την αποδομηση της ανθρωπινης κοινωνιας και ενα μαθημα ανθρωπογεωγραφιας ΑΑ...
-
Ίσως να έχεις και δίκιο.
Ως έλεγχο φυσικά εννοούσα την επιρροή, όχι την επιβολή. Γόνιμη διαλεκτική συζήτηση, παρακόλουθηση του τρόπου σκέψης-εξέλιξης και υπόδειξη κάποιων κατευθύνσεων. Όσο για τον ρόλο του πατέρα, όπως χαίρομαι που βλέπω τους σκύλους μου να συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι, λόγω της εκπαίδευσης που τους έκανα, έτσι θα χαιρόμουν, αν ποτέ αποκτήσω παιδιά, να μην γίνουν κακομαθημένα ζωντόβολα, που σου σπάνε τα @@, καμία σχέση με υπολανθάνοντα σύνδρομα κυριαρχίας κ.λπ. Για κάποιους γονείς βέβαια σίγουρα παίζει αυτό το τελευταίο, δεν διαφωνώ. -
Αν κρίνω από τις π@π@ριές που ακούει η κοπέλα μου (δασκάλα σε ιδιωτικό) από τους γονείς κατά καιρούς, τότε θα πω ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ στο διάλογο γονέα-εκπαιδευτικού. Εξάλλου στάνταρ η κοπέλα μου βλέπει τα βλαστάρια τους περισσότερες ώρες την ημέρα απ' οτι αυτοί, οπότε αν είναι κάποιος που θα χρειαζόταν νουθεσίες περί διαπαιδαγώγησης είναι οι γονείς και όχι η δασκάλα, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ένα ακριβό ιδιωτικό, όπου οι γονείς κοιτάνε να δουν ποιος την έχει μεγαλύτερη...
... την υπεροψία.
Καθηγητές στα σχολεία