-
Ο χρήστης greo έγραψε:
αν ο δασκαλος δεν κατσει να διαβασει στον ελευθερο του χρονο, δεν κατσει να προβληματιστει για το πως θα αντιμετωπισει το καθε παιδι ξεχωριστα, δεν κατσει να ενημερωθει για τη δουλεια του, δεν ετοιμασει υλη, εξετασεις, ασκησεις κλπ, δεν μπορει να σταθει στην ταξη.
Η δουλεια του δασκαλου δεν ειναι μονο η αιθουσα, καταλαβετε το.Μιλαμε για τους Ελληνες εκπαιδευτικους τωρα δηλαδη...??
-
ωχου ρε πετρο τι να σου πω.σκοτωνονται στη δουλεια οι δασκαλοι .
-
Το δασκαλικι ΔΕΝ ειναι επαγγελμα και γι'αυτο δεν πρεπει να αντιμετοπιζεται οπως τα αλλα επαγγελματα.
Οπως αριστα ειπατε και προηγουμενως ο δασκαλος διαμορφωνει χαρακτηρες οχι μονο με τη διδακτεα υλη αλλα πολυ περισσοτερο με τη συμπεριφορα του και προς τα παιδια αλλα και προς τους τριτους.
Επι του προκειμενου η γνωμη μου ειναι οτι αυτη η τωρινη σταση τους δεν ειναι και η αριστη.
Μπορουσαν να πιεσουν απεργοντας το καλοκαιρι που μας περασε.Και τωρα που αρχισε η καινουργια χρονια να μαζεψουν τους γονεις,να τους εξηγησουν το προβλημα και να ξανααπεργησουν τα Χριστουγεννα.
Ποιος Ελληνας δεν θα τους εδινε δικιο μιας και το παιδι του δεν στερηθηκε το σχολειο του ;Και ας ελεγε η χοντρουλα και ολη κυβερνηση ο,τι ηθελε. -
To ξέρεις Κασέλ με βεβαιότητα;;;;;
Αν θέλεις απάντησε στο ερώτημά μου...Έλεος ρε παιδιά, προσωπικά δουλεύω κατά μέσο όρο 10 ώρες την ημέρα στον ιδ. τομέα και δε βγάζω τόση χολή για λοιπούς μισθωτούς.
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
ο παι μει το εθεσε σωστα.στη θεωρια ολα σωστα ειναι.το θεμα ειναι ομως να γινονται και στη πραξη.
δεν νομιζω οτι νοιαζονται οι δασκαλοι για τους μαθητες περισσοτερο απο οτι νοιαζονται για τον εαυτο τους κανοντας απεργια.το οικονομικο ειναι το βασικοτατο αιτημα τους.Κasel κάποια παρανόηση έγινε, δεν έθεσα κάτι τέτοιο, σαν αυτό που αναφέρεις, μάλλον με μπέρδεψες με κάποιον άλλον ή εννοείς κάτι άλλο.
Για τη σχέση των δασκάλων με τα παιδιά, ας μην ξεχνάμε κάτι που αποτελεί την πεμπτουσία του ζητήματος:
Οι δάσκαλοι έχουν αποφοιτήσει από παιδαγωγικά τμήματα. Για να επιλέξεις να σπουδάσεις παιδαγωγός, σημαίνει ότι έχεις αντιληφθεί ότι το παιδί δεν είναι απλώς ένα αντικείμενο εργασίας, όπως π.χ. θα έβλεπε ο φανοποιός τη λαμαρίνα, ή ο μηχανουργός τον τόρνο (αν και σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να υπάρχει ένα είδος αγάπης για αυτό που κάνεις, αλλιώς δεν θα το έκανες). Σημαίνει ότι αντιλαμβάνεσαι τη σπουδαιότητα της αποστολής σου, ότι η συμβολή σου στην πνευματική και διανοητική ανάπτυξη του ανθρώπου είναι σημαίνουσα.
Το δείγμα δεν είναι σίγουρα αντιπροσωπευτικό (ίσως απλά ενδεικτικό), αλλά και οι δάσκαλοι μου, και όσοι φοιτητές του Παιδαγωγικού δημοτικής (και νηπιαγωγών) έτυχε να γνωρίσω όσο σπούδαζα, ήταν απολύτως ενήμεροι της αποστολής τους, αγαπούσαν τα παιδιά και για αυτό επέλεξαν να κάνουν αυτό το επάγγελμα.NickNT, χωρίς να έχω μελετήσει επισταμένως εξελικτική ψυχολογία, είμαι της άποψης ότι είναι απείρως πιο σημαντικό να δημιουργείς προβληματισμούς στο μαθητή, από το να προσπαθείς να του συσσωρεύσεις πληροφορίες. Δεν θεωρώ ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του και την μελλοντική πολιτικοποίησή του, το να δημιουργήσεις στεγανά, το να τον αφήσεις αμέτοχο σε ό,τι συμβαίνει. Η γνώση των κοινωνικών δρωμένων, η συμμετοχή του μέσω μίας απλοϊκής έστω προσέγγισης της αιτιολογίας των φαινομένων, αποτελούν την απαρχή για την ανάπτυξη μιας πολιτικής προσωπικότητας.
Δεν λέω να υποβάλλεις στο μαθητή πολιτικές ιδέες, είναι λάθος να κάνεις προπαγάνδα, αλλά πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να τον βοηθάς στην πολιτικοποίησή του. Μόνο έτσι θα οξυνθεί η κρίση του. Πολυ περισσότερο από το να τον καθίσεις κάτω και τον τιγκάρεις σε πληροφορίες, που πιθανόν αύριο-μεθαύριο θα 'χει ξεχάσει.Ο μαθητής είναι κι αυτός μέλος της κοινωνίας.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
To ξέρεις Κασέλ με βεβαιότητα;;;;;
Αν θέλεις απάντησε στο ερώτημά μου...Έλεος ρε παιδιά, προσωπικά δουλεύω κατά μέσο όρο 10 ώρες την ημέρα στον ιδ. τομέα και δε βγάζω τόση χολή για λοιπούς μισθωτούς.
Μάλλον θα πρέπει να πέρασες normal παιδικά χρόνια εκεί δημιουργούνται όλα τα συμπλέγματα. Δυστυχώς.
Η υπουργός έχει μάνα δασκάλα. Αυτή πέρασε , σίγουρα, δύσκολα παιδικά χρόνια για να κάνει το νταή σε μισθωτούς που είναι ένα μήνα απλήρωτοι
-
pai mei συμφωνω μαζι σου.αλλα οπως ειπα σπανια εχω δει να γινεται αυτο που λες στη πραξη.
πετρο τι να ξερω με βεβαιοτητα;το ποσες μερες το χρονο καθονται οι δασκαλοι;ναι το ξερω.η πρωτη μου ξαδερφη με την οποια μεγαλωσαμε μαζι διοριστηκε φετος αφου ηταν 3 χρονια αναπληρωτρια.μιλαμε σχεδον καθημερινα.
θα με τρελλανεις τωρα.σε ποιον κλαδο του δημοσιου εργαζονται οι υπαλληλοι οσο εργαζονται οι δασκαλοι.ποιος δημοσιος υπαλληλος εχει 2 και βαλε μηνες διακοπες το καλοκαιρι,15 μερες το πασχα,15 μερες τα χριστουγεννα.ποσοι δημοσιοι υπαλληλοι σχολανε στις 1 το μεσημερι;
σιγουρα το επαγγελμα του δασκαλου πρεπει να αποτελει λειτουργημα.
αλλο τι πρεπει και αλλο τι γινεται. -
Ωραία, ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ (έδωσα μερικές ιδέες παραπάνω);
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
pai mei συμφωνω μαζι σου.αλλα οπως ειπα σπανια εχω δει να γινεται αυτο που λες στη πραξη.
πετρο τι να ξερω με βεβαιοτητα;το ποσες μερες το χρονο καθονται οι δασκαλοι;ναι το ξερω.η πρωτη μου ξαδερφη με την οποια μεγαλωσαμε μαζι διοριστηκε φετος αφου ηταν 3 χρονια αναπληρωτρια.μιλαμε σχεδον καθημερινα.
θα με τρελλανεις τωρα.σε ποιον κλαδο του δημοσιου εργαζονται οι υπαλληλοι οσο εργαζονται οι δασκαλοι.ποιος δημοσιος υπαλληλος εχει 2 και βαλε μηνες διακοπες το καλοκαιρι,15 μερες το πασχα,15 μερες τα χριστουγεννα.ποσοι δημοσιοι υπαλληλοι σχολανε στις 1 το μεσημερι;
σιγουρα το επαγγελμα του δασκαλου πρεπει να αποτελει λειτουργημα.
αλλο τι πρεπει και αλλο τι γινεται.Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών. (εφορίες , δημόσια ταμεία) Μήπως ξέρεις πόσα παίρνουν αυτοί; Θα ζαλιστείς!
Λοιπόν ; σημαίνει κάτι αυτό;
Να τους αρχίσουμε και αυτούς στα μπινελίκια; (δε μιλάω για σένα) -
πετρο δεν γραφω για να αντιπροτεινω κατι.απλα μου ειναι αδιανοητο οταν οι δασκαλοι απεργουν και εχουν το οικονομικο σαν ενα βασικο αιτημα τους.
μιλαω παντα για δημοσιο τομεα.οι υπαλληλοι που αναφερεις traveller μπορει να σχολανε στις 1 το μεσημερι αλλα δεν εχουν και 4 μηνες πληρωμενες διακοπες.κανενας δημοσιος υπαλληλος δεν εχει αυτο το προνομιο.δεν μιλαω βεβαια για τους διεφθαρμενους.μιλαω για εναν συνηθισμενο δημοσιο υπαλληλο.
και σε ρωτω.αν αυξηθει ο μισθος των δασκαλων κατα 400 και 500 ευρω και δεν εκπληρωθει κανενα απο τα αλλα αιτηματα τους για την καλυτερευση της παιδειας,πιστευεις θα συνεχισουν να απεργουν;δεν νομιζω.ας λεμε τα πραγματα με το ονομα τους.
μακαρι να απεργουσαν με σκοπο να γινει η παιδεια καλυτερη.αλλα δεν ειναι ετσι.αν τα οικονομικα τους αιτηματα γινουν δεκτα,σιγα μην κατσουν να σκοτιστουν για αυτα που ειναι αναγκαια. -
Καλά έτσι όπως μου είπες τα τραγικά μου ψέματα δεν γίνεται να σου απαντήσω σε όλα, σου απαντάω σε όσα θυμάμαι, όπου δεν σου απαντήσω κάνε μου quote.
Όταν λέω ότι δεν γίνεται να κάνουν απεργεία στον ιδιωτικό τομέα, έχεις μυαλό καταλαβαίνεις τι εννοώ, αν δεν καταλαβαίνεις μάλλον ζεις στο εξωτερικό.
Το πόσο λέει ο νόμος να πληρώνοντια οι καθηγητές στα ιδιωτικό δεν σήμαίνει ότι τα παίρνουν κιόλας, αν πάλι δεν το καταλαβαίνεις αυτό, δεν μπορώ να κάνω κάτι! Για να στο κάνω πιο εύκολο, ο νόμος λέει εργασία 5 μερες και 40 ώρες τη βδομάδα, κατα τη λογική σου δεν υπάρχουν άνθρωποι (πάρα πολλοί μάλιστα) που δουλεύουν 6 μέρες και πάνω απο 60 ώρες τη βδομάδα!ε? Γι'αυτό τα περι εντυπώσεων πες τα σε κανένα άλλο, ρε τι θα ακούσουμε ότι στα ιδιωτικά παίρνουν τα ίδια λεφτά!
Καλά το κατα πόσο και πως προσέχουν τα παιδιά στην ουσία και όχι τυπικά άστο!
Άλλο να υπάρχουν εγκαταστάσεις στα ιδιωτικά σχολεία καλλιτερες και άλλο τα δημόσια σχολεία να είναι μπουρδέλα, φυσικά και δεν φταίνε οι δάσκαλοι για αυτό, αλλά γιατί πέρυσι δεν τραβήξανε μια απεργεία ας πούμε 3 μήνες για τις κολοαίθουσες τις αυλές τις ελείψεις ακόμα και σε κιμωλίες?
Κοίτα το ποιος θα αξιολογεί τους καθηγητές δεν με αφορά, εγώ άλλο σου είπα, ότι στο ιδιωτικό αν είσαι μαλάκας και δεν κάνεις την δουλειά που πρέπει θα πάρεις πόδι, εσύ μου λες το ποιος θα αξιολογεί στο δημόσιο....ε go fugure!
Το γιατί είνα ιτα ιδιωτικά στον πάτο....μάλλον κάνεις πλάκα....γιατί τα περισσότερα παιδιά απο ιδιωτικά πάνε εξωτερικό για σπουδές, αν θές κάνε την αναγωγή στα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες απο τα ιδιωτικά και το πόσα παιρνάνε, εκεί θα εκπλαγείς! Όσο για τις Σκανδιναβικές χώρες απ'ότι καταλαβαίνεις δεν μου καίγετε καρφάκι, γιατί ζω στην Ελλάδα, δλδ να στείλω στο δημόσιο το παιδί μου, επειδεί στις Σκανδιναβικές χώρες είναι καλλίτερα?
Εγώ πραγματικά δυσκολεύομαι να κάνω αυτή τη συζήτηση απο εδω μέσα, αν θες να πάμε για κανα 2ωρο για ένα καφέ να τελειώνει το θέμα!
Φιλικά
Στέλιος -
Μετά τις 2-3 τελευταίες σελίδες από τις οποίες απείχα, διαπίστωσα ότι δεν αξίζει πλέον τον κόπο να χαλάσω τη ζαχαρένια μου με το ζήτημα. Κανείς δεν ασχολείται με την παιδεία παρά με το αν θα πάρουν μια αύξηση (που για εμένα δεν την αξίζουν) οι εκπαιδευτικοί.
Αν η κυβέρνηση κάνει πίσω, τότε ας σκεφτούν οι ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ του θέματος (όσοι τρώνε κυριολεκτικά ή κομματικά από το θέμα δεν θα μπουν στον κόπο γιατί πολύ απλά δεν τους συμφέρει) τι θα γίνει αν όλοι όσοι παίρνουν 1000 ευρώ στο δημόσιο απαιτήσουν 1400 και τα πάρουν. Ποιος θα τα πληρώσει; Τα κορόιδα για τους οποίους δήθεν παλεύουν οι βολεμένοι, αλλά μέχρι να τους 'σώσουν' θα τους τα μασάνε κανονικά.
Πάντως συγκράτησα μερικά φοβερά ανέκδοτα:
Ο χρήστης greo έγραψε:
αν ο δασκαλος δεν κατσει να διαβασει στον ελευθερο του χρονο, δεν κατσει να προβληματιστει για το πως θα αντιμετωπισει το καθε παιδι ξεχωριστα, δεν κατσει να ενημερωθει για τη δουλεια του, δεν ετοιμασει υλη, εξετασεις, ασκησεις κλπ, δεν μπορει να σταθει στην ταξη.
Η δουλεια του δασκαλου δεν ειναι μονο η αιθουσα, καταλαβετε το.Μιλάμε για φοβερό προβληματισμό. Τόσο μεγάλο που όταν βάζει διαγώνισμα στο ένα τμήμα διορθώνει τα γραπτά του άλλου τμήματος, ώστε να μπορέσει να 'προβληματιστεί' απερίσπαστος/-η στο σπίτι.
Που δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στο ιδιαίτερο που κάνει στους σχολικούς μαθητές του/της. Που ανοίγει με μισή καρδιά το εμπορικό του/της συζύγου.
Σε ποιους τα λέτε αυτά ρεεεεεε!!!!υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα για ένα παιδί από το να μάθει ...ποια ήταν η πρώτη 'τριανδρία'.
Αυτό το μάθημα που 'μαθαίνουν' τώρα τα παιδιά, βλέποντας τους εκπ/κούς να κλείνουν ένα μήνα στους δρόμους απεργώντας, είναι απείρως σημαντικότερο από αυτό που 'μαθαίνουν' κάθε μέρα στην τάξη τουςΤον αγώνα κάποιων να πάρουν πράγματα που δεν αξίζουν βλέπουν, αυτό νομίζω εγώ. Βλέπουν φανατισμένους τεμπέληδες που απαιτούν να φάνε περισσότερο από αυτούς που χτυπάνε σε δύσκολες δουλειές διπλάσιο χρόνο εργασίας. Βλέπουν άτομα που εκμεταλλεύονται τη θέση τους για να κάνουν προπαγάνδα σε ανηλίκους, πάντα (τυχαία ασφαλώς) προς το συμφέρον του πορτοφολιού τους.
Μια εύκολη λύση θα ήταν να αντιγυρίσω στους υβριστές τα ίσα (πανεύκολο), αλλά μάλλον χάρη θα τους κάνω, αφού για τέτοια ζούνε.
Άντε γεια.Edit: τώρα καμαρώνω κάποια εκπαιδευτικό ονόματι Φατούρου που γκαρίζει στις ειδήσεις καλύπτοντας τις φράσεις συνομιλητών σαν πωλήτρια λαϊκής αγοράς. Ωραίο παράδειγμα συμπεριφοράς και νοοτροπίας για τα παιδιά. Ας είναι καλά τέτοιοι τύποι ανθρώπου που με επιβεβαιώνουν. Άντε γεια ².
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Edit: τώρα καμαρώνω κάποια εκπαιδευτικό ονόματι Φατούρου που γκαρίζει στις ειδήσεις καλύπτοντας τις φράσεις συνομιλητών σαν πωλήτρια λαϊκής αγοράς. Ωραίο παράδειγμα συμπεριφοράς και νοοτροπίας για τα παιδιά. Ας είναι καλά τέτοιοι τύποι ανθρώπου που με επιβεβαιώνουν. Άντε γεια ².
ατυχεστατο παραδειγμα..
ειδαμε και τους αλλους κλαδους απο τι τυπαδες εκπροσωπουνται στα καναλια..
Σε επιβεβαιωνουν για τι ακριβως;
οτι ολοι οι δασκαλοι ειναι μαλακες;παιδια, δεν πατε καλα, πραγματικα..
εχω εδω περα διπλα εναν ουαλο και προσπαθω να του εξηγησω τι γραφετε.
εδω και μιση ωρα δεν εχει καταλαβει τιποτα200 χρονια πισω (νοοτροπιας)
αυτα απο μενα. λυπαμαι αν το σχολιο μου ειναι ακυρο.
απο την αλλη η ιδια η συζητηση σας σ'αυτο το θεμα ειναι ακυρη..
κριμα το ποστ του μαντακου μονο -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πάντως συγκράτησα μερικά φοβερά ανέκδοτα:αν ο δασκαλος δεν κατσει να διαβασει στον ελευθερο του χρονο, δεν κατσει να προβληματιστει για το πως θα αντιμετωπισει το καθε παιδι ξεχωριστα, δεν κατσει να ενημερωθει για τη δουλεια του, δεν ετοιμασει υλη, εξετασεις, ασκησεις κλπ, δεν μπορει να σταθει στην ταξη.
Η δουλεια του δασκαλου δεν ειναι μονο η αιθουσα, καταλαβετε το.Μιλάμε για φοβερό προβληματισμό. Τόσο μεγάλο που όταν βάζει διαγώνισμα στο ένα τμήμα διορθώνει τα γραπτά του άλλου τμήματος, ώστε να μπορέσει να 'προβληματιστεί' απερίσπαστος/-η στο σπίτι.
Που δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στο ιδιαίτερο που κάνει στους σχολικούς μαθητές του/της. Που ανοίγει με μισή καρδιά το εμπορικό του/της συζύγου.
Σε ποιους τα λέτε αυτά ρεεεεεε!!!!Edit: τώρα καμαρώνω κάποια εκπαιδευτικό ονόματι Φατούρου που γκαρίζει στις ειδήσεις καλύπτοντας τις φράσεις συνομιλητών σαν πωλήτρια λαϊκής αγοράς. Ωραίο παράδειγμα συμπεριφοράς και νοοτροπίας για τα παιδιά. Ας είναι καλά τέτοιοι τύποι ανθρώπου που με επιβεβαιώνουν. Άντε γεια ².
Τσουβαλιάζεις πολύ κόσμο που δεν το αξίζει Μάνο. Όλοι οι εκπαιδευτικοί κάνουν ιδιαίτερα σε μαθητές ΤΟΥΣ??? Όλοι διορθώνουν γραπτά την ώρα που επιτηρούν άλλη τάξη? Ή μήπως όλοι οι εκπαιδευτικοί εκπροσωπούνται άξια από τον Φατούρο?
-
Οπως σωστά διάβαζα σε ένα άρθρο, το να αναφέρεις τα 'καθαρά' δείχνει ή κουτοπονηριά, ή έλλειψη κοινωνικής ευθύνης.
Ο μισθός είναι αυτά που παίρνεις πρό φόρων και πρό κρατήσεων. Αυτό είναι το μέτρο σύγκρισης.
Οπότε, ας σκεφτούν αυτοί που υποστηρίζουν τα οικονομικά αιτήματα των δασκάλων ποιός πρωτοδιοριζόμενος στον ιδιωτικό τομέα παίρνει 2000 μισθό.
-
Στη συζήτηση δεν αντέχω να πάρω ενεργό μέρος, αλλά να ρωτήσω μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι;
Εκπαιδευτικοί που κάνουν ιδιαίτερα, απεργούν; Αν ναι, με τι αιτήματα ακριβώς;
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
γ) Να έχουν μια αυλή να παίξουν με ασφάλεια και κάποιοι να τα προσέχουν
Για ακόμη μια φορά ψέμα , έχω χάσει το λογαριασμό. Μάλλον το 5ο ή το 6ο. Οι εκπ/κοί ανάλογα με την οργανικότητα του σχολείου και τη δύναμη των μαθητών, είναι στην αυλή και προσέχουν τα παιδιά στα διαλείμματα. Από ένας στα ολιγοθέσια μεχρι τρεις στα 12/θέσια
[/quote]
5 φορές μέχρι σήμερα έχω πάει στο Δημοτικό να πάρω ένα απ' τα δυο αγόρια μου, τις 3 με ανοιγμένο το σαγόνι, μία με ανοιγμένο κεφάλι και μία με ξεσκισμένο γόνατο. Δάσκαλος στην αυλή (όπως έπρεπε) δεν υπήρχε. Δεν λέω ότι είναι παντού έτσι, αλλά δεν θα έπρεπε να είναι ούτε σε ένα σχολείο - και είναι στην πλειοψηφία. Το αναφέρω ως γεγονός, άσχετο για μένα με την απεργία. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Στη συζήτηση δεν αντέχω να πάρω ενεργό μέρος, αλλά να ρωτήσω μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι;Εκπαιδευτικοί που κάνουν ιδιαίτερα, απεργούν; Αν ναι, με τι αιτήματα ακριβώς;
Εννοείς αυτούς που κάνουν μόνο ιδιαίτερα ή τους διορισμένους που κάνουν και ιδιαίτερα;
Έβαλες net στο σπίτι;
-
Α....και το άλλο...
Εφόσον είναι η κατάσταση στους εκπαιδευτικούς τόσο χάλια... γιατί κάνουν ουρά τόσοι να γίνουν?
Τεσπά...να πούμε και κάτι άλλο αλλά συναφές.
Το φαινόμενο των καταλήψεων νομίζω ότι είναι - πολύ απλά και πολύ direct - αισχρό.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Στη συζήτηση δεν αντέχω να πάρω ενεργό μέρος, αλλά να ρωτήσω μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι;Εκπαιδευτικοί που κάνουν ιδιαίτερα, απεργούν; Αν ναι, με τι αιτήματα ακριβώς;
αφού δεν το αντέχεις, γιατί δε ρωτάς κάποιον με p.m; Εδώ μάλλον κάποιος θα σου απαντήσει και μπορεί να σου χρειαστούν extra αντοχές
Ελικρινά, δε γνωρίζω να σου απαντήσω
Καθηγητές στα σχολεία