-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Οπως σωστά διάβαζα σε ένα άρθρο, το να αναφέρεις τα 'καθαρά' δείχνει ή κουτοπονηριά, ή έλλειψη κοινωνικής ευθύνης.Ο μισθός είναι αυτά που παίρνεις πρό φόρων και πρό κρατήσεων. Αυτό είναι το μέτρο σύγκρισης.
Οπότε, ας σκεφτούν αυτοί που υποστηρίζουν τα οικονομικά αιτήματα των δασκάλων ποιός πρωτοδιοριζόμενος στον ιδιωτικό τομέα παίρνει 2000 μισθό.
Από που και ως πού;
Μου θυμίζεις την περίπτωση του πατέρα μου΄(δεν είναι καθηγητής-άσχετο), ο οποίος πρόσφατα ανέβηκε μισθολογική κλίμακα, αλλά λόγω μεγαλύτερων κρατήσεων κατέληξε με μικρότερο καθαρό εισόδημα!
Γίνεται πιο πλουσιος απ' ότι παλιότερα κάθε μήνα;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εννοείς αυτούς που κάνουν μόνο ιδιαίτερα ή τους διορισμένους που κάνουν και ιδιαίτερα;Δλδ απεργούν και οι αδιόριστοι;
Έβαλες net στο σπίτι;
Όχι. Διάλλειμα από τη δουλειά κάνω.
αφού δεν το αντέχεις, γιατί δε ρωτάς κάποιον με p.m;
Δεν ήξερα ποιόν να ρωτήσω.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Edit: τώρα καμαρώνω κάποια εκπαιδευτικό ονόματι Φατούρου που γκαρίζει στις ειδήσεις καλύπτοντας τις φράσεις συνομιλητών σαν πωλήτρια λαϊκής αγοράς. Ωραίο παράδειγμα συμπεριφοράς και νοοτροπίας για τα παιδιά. Ας είναι καλά τέτοιοι τύποι ανθρώπου που με επιβεβαιώνουν. Άντε γεια ².
Τσουβαλιάζεις πολύ κόσμο που δεν το αξίζει Μάνο. Όλοι οι εκπαιδευτικοί κάνουν ιδιαίτερα σε μαθητές ΤΟΥΣ??? Όλοι διορθώνουν γραπτά την ώρα που επιτηρούν άλλη τάξη? Ή μήπως όλοι οι εκπαιδευτικοί εκπροσωπούνται άξια από τον Φατούρο?[/quote]
Σπυροοοο εεε Σπυροοοοο
Αλλο Φατουρου και αλλο Φατουρος.
Την κυρια δεν την ξερω αλλα ο καθηγητης Κυριος Φατουρος ,κατα τη γνωμη μου, ειναι αξιος αντιπροσωπος των εκπαιδευτικων. -
Αμάρτησα, ω πάτερ, μη βαράς
-
Τσουβαλιάζεις πολύ κόσμο που δεν το αξίζει Μάνο. Όλοι οι εκπαιδευτικοί κάνουν ιδιαίτερα σε μαθητές ΤΟΥΣ??? Όλοι διορθώνουν γραπτά την ώρα που επιτηρούν άλλη τάξη? Ή μήπως όλοι οι εκπαιδευτικοί εκπροσωπούνται άξια από τον Φατούρο?H Φατούρου είναι νέο υποθέτω φυντάνι. Δεν ξέρω ποιος την έβαλε να 'εκπροσωπήσει' τους εκπαιδευτικούς, όπως δεν ξέρω ποιος έβαλε κάτι τυχάρπαστους να 'εκπροσωπούν' φοιτητές, μαθητές, Αλβανούς, ομοφυλόφιλους κλπ. Όμως όσο δεν βγαίνουν οι υπόλοιποι μέσω των οργάνων τους να πουν σε τέτοια άτομα -που τα ίδια τσουβαλιάζουν όλους τους δικούς τους παρουσιάζοντας τις ατομικές τους επιδιώξεις ως συνολικές επιδιώξεις- να το βουλώσουν, δικαιούται οποιοσδήποτε να συμπεράνει ό,τι θέλει.
Εγώ θυμάμαι δασκάλους και καθηγητές καλούς στη δουλειά τους που, ως συνήθως, ήταν η μειοψηφία. Οι περισσότεροι έκαναν μάθημα μηχανικά και μετά δρόμο για το σπίτι.
Μα τί λέμε τώρα; Εδώ κάποιος έγραψε ότι όσοι δουλεύουν με υψηλές αποδοχές σε οικονομικές υπηρεσίες την κοπανάνε στις 1. Έτσι ξέρουν, μόλις κλείσουν το μαγαζί δρόμο. Το ελάχιστο 7,5ωρο ή 8ωρο είναι για τους 'άλλους'.Πολλοί καθηγητές κάνουν ιδιαίτερα, τουλάχιστον αυτοί που μπορούν κι έχουν πέραση στην αγορά εργασίας. Άμα δεν σε θέλει ο άλλος γιατί είσαι ανεπαρκής ή βαριεστημένος, τί ιδιαίτερο να κάνεις; Μην πω κιόλας ότι οι καθηγητές είναι περιζήτητοι για ευνόητους λόγους (όπως πχ είναι περιζήτητοι για λογιστικές δουλειές οι εργαζόμενοι στις εφορίες).
maxmara:
Δεν συμφωνώ. ΜΟΝΟ τα καθαρά έχουν σημασία, είτε είναι 1000, είτε 2000. Τί να το κάνω εγώ να 'παίρνω' 3000 και να δίνω στην εφορία τα 2000;
Αυτό που έχει σημασία είναι η τάση να λένε πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι τον βασικό μισθό κρύβοντας τα επιδόματα. Η πείρα μου λέει ότι αυτό το κάνουν κυρίως εκείνοι που ντρέπονται γι' αυτά που βγάζουν, που αισθάνονται ότι τα λεφτά τους δεν τα δουλεύουν. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εννοείς αυτούς που κάνουν μόνο ιδιαίτερα ή τους διορισμένους που κάνουν και ιδιαίτερα;
Δλδ απεργούν και οι αδιόριστοι;
Εεεεε, είναι αργά...
Κάποιοι απεργούν για να μπορούν να ζουν χωρίς να κάνουν ιδιαίτερα...Με έναν μισθό εκπαιδευτικού και οικογένεια πολύ απλά δεν βγαίνεις...
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Στη συζήτηση δεν αντέχω να πάρω ενεργό μέρος, αλλά να ρωτήσω μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι;
Εκπαιδευτικοί που κάνουν ιδιαίτερα, απεργούν; Αν ναι, με τι αιτήματα ακριβώς;αφού δεν το αντέχεις, γιατί δε ρωτάς κάποιον με p.m; Εδώ μάλλον κάποιος θα σου απαντήσει και μπορεί να σου χρειαστούν extra αντοχές
Ελικρινά, δε γνωρίζω να σου απαντήσωΕπί του θέματος, χωρίς να παίρνω θέση μια και το θέμα δεν το κατέχω αλλά πάντως αντιτιθέμενος σε αποκλειστικά οικονομικά αιτήματα, προσπάθησα να δω αν απεργούν μόνον αυτοί που δεν κάνουν ιδιαίτερα τα απογεύματα. Μικρή κοινωνία, μαθαίνεις για όλους. Λοιπόν, όχι: Μοιρασμένοι είναι!!! Δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, πως ένας εκπαιδευτικός που βγάζει 50 - 60 αφορολόγητα ευρά κάθε απόγευμα, απεργεί με οικονομικά αιτήματα: Αν του δώσουν +200 (που φορολογούνται μάλιστα)το μήνα αλλά αναγκαστεί να εγκαταλείψει τα ιδιαίτερα, θα χάσει το λιγότερο 50 x 20 = 1000!
Προσωπικά ελπίζω να μην ξαναζήσουμε καταστάσεις σαν εκείνες επί υπουργίας Κοντογιαννόπουλου....... -
Χάρη, με ένα μισθό **γενικά **και οικογένεια δεν βγαίνεις...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα για ένα παιδί από το να μάθει ...ποια ήταν η πρώτη 'τριανδρία'.
Αυτό το μάθημα που 'μαθαίνουν' τώρα τα παιδιά, βλέποντας τους εκπ/κούς να κλείνουν ένα μήνα στους δρόμους απεργώντας, είναι απείρως σημαντικότερο από αυτό που 'μαθαίνουν' κάθε μέρα στην τάξη τουςΤον αγώνα κάποιων να πάρουν πράγματα που δεν αξίζουν βλέπουν, αυτό νομίζω εγώ. Βλέπουν φανατισμένους τεμπέληδες που απαιτούν να φάνε περισσότερο από αυτούς που χτυπάνε σε δύσκολες δουλειές διπλάσιο χρόνο εργασίας. Βλέπουν άτομα που εκμεταλλεύονται τη θέση τους για να κάνουν προπαγάνδα σε ανηλίκους, πάντα (τυχαία ασφαλώς) προς το συμφέρον του πορτοφολιού τους.
Να χαρώ εγώ ...δάπεδο
Eμ πες το άνθρωπέ μου, ότι αυτό είναι που σε «καίει». Αφού στο είχα γράψει 20 σελίδες πιο πριν. Τωρα για το τέλος το φύλαγες το καλό;;
Πες το ,που κάθεσαι και γράφεις ένα κάρο φληναφήματα , ότι σε πήρε ο πόνος και ο καημός για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους των 800
-
TRAVELLER, πρόσεχε. Είπα ότι δεν θα συμμετάσχω στο χάλι της προπαγάνδας σου, αλλά δεν πήρα κι όρκο. Πρόσεχε, μόνο αυτό σου λέω.
Εντάξει φασιστάκο; -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Στη συζήτηση δεν αντέχω να πάρω ενεργό μέρος, αλλά να ρωτήσω μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι;
Εκπαιδευτικοί που κάνουν ιδιαίτερα, απεργούν; Αν ναι, με τι αιτήματα ακριβώς;αφού δεν το αντέχεις, γιατί δε ρωτάς κάποιον με p.m; Εδώ μάλλον κάποιος θα σου απαντήσει και μπορεί να σου χρειαστούν extra αντοχές
Ελικρινά, δε γνωρίζω να σου απαντήσωΕπί του θέματος, χωρίς να παίρνω θέση μια και το θέμα δεν το κατέχω αλλά πάντως αντιτιθέμενος σε αποκλειστικά οικονομικά αιτήματα, προσπάθησα να δω αν απεργούν μόνον αυτοί που δεν κάνουν ιδιαίτερα τα απογεύματα. Μικρή κοινωνία, μαθαίνεις για όλους. Λοιπόν, όχι: Μοιρασμένοι είναι!!! Δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, πως ένας εκπαιδευτικός που βγάζει 50 - 60 αφορολόγητα ευρά κάθε απόγευμα, απεργεί με οικονομικά αιτήματα: Αν του δώσουν +200 (που φορολογούνται μάλιστα)το μήνα αλλά αναγκαστεί να εγκαταλείψει τα ιδιαίτερα, θα χάσει το λιγότερο 50 x 20 = 1000!
Προσωπικά ελπίζω να μην ξαναζήσουμε καταστάσεις σαν εκείνες επί υπουργίας Κοντογιαννόπουλου.......Επαναλαμβάνω ότι δεν το γνωρίζω το θέμα αλλά από δω κι εκεί έχω ακούσει διάφορα.
Αλλοι λένε για αυτονόμηση του Λυκείου άλλοι λένε να μπαίνουν όλοι στα Πανεπιστημια και εκεί να γίνεται το ξεκαθάρισμα.
Παλιά , απ' ότι έχω ακούσει, τα θέματα των Πανελλαδικών ήταν 2 θεωρίες και 1 άσκηση από το βιβλίο. Λύσεις υπάρχουν , εάν θέλουν να λυθεί αυτό το θέμα όλοι οι εμπλεκόμενοι θα μπορούσαν να το είχαν λύσουν . Αλλά δε θέλουν. Εκεί είναι το θέμα.
Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι εκείνος που δεν έχει να πληρώσει , θα δει το παιδί του να 'βλέπει τα τρένα να περνούν'. Κρίμα κι άδικο.Όσο για το τελευταίο που λες, δε νομίζω να γίνει κάτι τέτοιο. Και οι εποχές είναι διαφορετικές και διδάγματα έχουν βγει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
TRAVELLER, πρόσεχε. Είπα ότι δεν θα συμμετάσχω στο χάλι της προπαγάνδας σου, αλλά δεν πήρα κι όρκο. Πρόσεχε, μόνο αυτό σου λέω.
Εντάξει φασιστάκο;Σου ξανα' χω άσχημα νέα: Τα φασιστάκια ανέκαθεν ήταν μαύρα. Σαν και του'λόγου σου
Τα 'πρόσεχε' εκεί που σε παίρνει. Όσο θα ποστάρεις με αυτό το στυλ, θα δέχεσαι και τις ανάλογες απαντήσεις
-
Σταματήστε να τσακώνεστε ρε σεις!!!
-
edit
edit
edit
edit
-
Εάν είχες την υπομονή να πήγαινες στο τέλος της 4ης ή 5ης σελίδας, και διάβαζες ...
Το τι έχει γραφτεί: Ψέματα, συκοφαντίες, ειρωνίες, προκλήσεις. Μιλάμε για απίστευτα πράγματα.
Εκανα πάνω από 3-4 σελίδες υπομονή. Μου εξαντλήθηκε.Και τι δεν έγραψαν: Για μαϊμούδες , για κωλοτούμπες, για ξεδιάντροπους, για χαραμοφάηδες, ότι μπορείς να φανταστείς.
Λυπάμαι αλλά όταν με 'φτυνουν' δεν έχω μαθει να λέω 'βρέχει' -
Ο χρήστης greo έγραψε:
kasel αν ο δασκαλος δεν κατσει να διαβασει στον ελευθερο του χρονο, δεν κατσει να προβληματιστει για το πως θα αντιμετωπισει το καθε παιδι ξεχωριστα, δεν κατσει να ενημερωθει για τη δουλεια του, δεν ετοιμασει υλη, εξετασεις, ασκησεις κλπ, δεν μπορει να σταθει στην ταξη.
Η δουλεια του δασκαλου δεν ειναι μονο η αιθουσα, καταλαβετε το.+10000
-
Μόλις πριν 5 λεπτά, γυρνώντας σπίτι, άκουσα στο ραδιόφωνο πως ο (οκ, άθλιος) κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως οι δάσκαλοι ζητούν αύξηση 47%, και πως τέτοιο αίτημα είναι πρωτόγνωρο.
Ισχύει αλήθεια; Μιλάμε όντως για 47%;
Α, μου άρεσε το επιχείρημα του maxmara... αφού είναι τόσο άθλια δουλειά, γιατί οι κατακτήριες στο παιδαγωγικό έχουν χτυπήσει **πρωτόγνωρα **ρεκόρ;
Σχετικά με την δουλειά του δασκάλου στο σπίτι... δεκτό το επιχείρημα. Μήπως όμως, μέσες άκρες, κάθε χρόνο διδάσκουν τα ίδια, και κατά συνέπεια λόγω πρότερης εμπειρίας δε χρειάζεται να κάνουν κάτι το κοπιαστικό στο σπίτι; Εννοώ, δεν διδάσκουν αεροναυπηγική ώστε να χρειάζεται να ενημερώνονται για πολύπλοκες επιστημονικές εξελίξεις. Αλλά και πάλι, προσωπικά μιλώντας, είναι κορυφή το να δουλεύεις στο σπίτι! Τέλος πάντων, δεν ξέρω, άρα απλά αναρωτιέμαι.
@ Pai Mei
Δεν θέλω να επεκταθώ στα της εξελικτικής ψυχολογίας, άλλωστε δεν έχω κατασταλάξει προσωπικά ανάμεσα στο δίλημμα nature vs nurture (ούτε χρειάζεται κιόλας), αλλά στο επίπεδο της κοινωνικοποίησης, οι μηχανισμοί είναι εξαιρετικά πολύπλοκοι- μάλλον ακατονόητοι- ώστε να βγει ο οποιοσδήποτε με ύφος 1000 καρδιναλίων να διατείνεται πως οι απεργίες κάνουν καλό στα παιδιά 6-12 ετών.
Για την ακρίβεια, σε διαβεβαίω, τέτοιες απόλυτες θέσεις θα αντιμετωπιζόταν με έκπληξη από το σύνολο των σοβαρών παιδαγωγών. Απλά, δεν ξέρουμε.
Αν διαφωνείς, θα ήθελα να ακούσω την τοποθέτηση σου! Αναρωτιέμαι, επίσης, σε τι βαθμό πιστεύετε πως οι δάσκαλοι είναι ενήμεροι για τις διδακτικές θεωρίες- σε μεγάλο τουλάχιστον εύρος (από τον Bloom του '50 μέχρι τα cognitive styles των 90s;). Στα συνέδρια που πηγαίνω, η εικόνα δεν είναι ενθαρρυντική...
-
Τσουβαλιάζεις πολύ κόσμο που δεν το αξίζει Μάνο. Όλοι οι εκπαιδευτικοί κάνουν ιδιαίτερα σε μαθητές ΤΟΥΣ???
Oχι μονο μια μικρη μειοψηφια της ταξης του 70%.
Και εν πασει περιπτωσει γιατι τονιζεις το 'ΤΟΥΣ'??
Ποια η διαφορά αν ενας καθηγητης κανει ιδιαιτερα στο μαθητη του απο το να κανει ιδιαιτερα στο μαθητη μιας αλλης ταξης ή ενος αλλου σχολειου??Όλοι διορθώνουν γραπτά την ώρα που επιτηρούν άλλη τάξη?
Εδω η μειοψηφια ειναι της ταξης του 60%
Ή μήπως όλοι οι εκπαιδευτικοί εκπροσωπούνται άξια από την Φατούρου?
Γιατι η Φατουρου εχει καμμια διαφορα απο τον Καλομοιρη??
Η μηπως ο Καλομοιρης εχει καμμια διαφορα απο τους διαφορων αποχρωσεων συνδικαλισταδες??Επι τη ευκαιρια κανω μια προβλεψη:
Αν μετα απο τις Δημοτικες εκλογες η Κυβερνηση κρατησει λιγο-πολυ τις δυναμεις της, και η Αντιπολιτευση δεν εχει σημαντικα κερδη, το παιχνιδι τοχασαν οι Καλομοιρηδες (προσοχη, τους συνδικαλισταδες εννοω, οχι τους δασκαλους) και κατα πασα πιθανοτητα η απεργια θα ληξει.Αν συμβει το αντιθετο και η Αντιπολιτευση βγει κερδισμενη, τοτε στο χορο μπαινουν και οι Πανεπιστημιακοι, καθως και οι μαθητες της 6ης Δημοτικου-3ης Λυκειου, και οι καταληψεις θα πανε συγνεφο
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Σου έχω άσχημα νέα: Οι σημερινοί μαθητές , είναι οι αυριανοί σου εφιάλτες. Στο υπόσχομαι και στο υπογράφω.
Άντε γεια.Εδω δεν εχεις αδικο ΤRAVELLER....
Eιδικα αν σκεφτει κανεις οτι οι σημερινοι μαθητες θα ειναι οι αυριανοι γιατροι/μηχανικοι/πιλοτοι
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
...οι σημερινοι μαθητες θα ειναι οι αυριανοι γιατροι/μηχανικοι/πιλοτοι...ΠΟΛΥ αισιόδοξος ακούγεσαι. Πες καλύτερα οι αυριανοί σερβιτόροι, να είμαστε πιό κοντά...
Καθηγητές στα σχολεία