-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
στο δημοσιο, ειτε εισαι ο καλυτερος ειτε εισαι ο χειροτερος τη θεση σου την εχεις εξασφαλισμενη...Αυτο ειναι λαθος.
Κανε εσυ μια καταγγελια οτι συγκεκριμενος υπαλληλος χρηματιστηκε π.χ., και θα δεις που παει η μονιμοτητα και η εξασφαλισμενη θεση.Αν ο Δημοσιος τομεας ειναι στην κατασταση που ολοι λεμε, μεγαλη ευθυνη εχουμε ΚΑΙ εμεις με την ανοχη και την απαθεια που δειχνουμε.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
στο δημοσιο, ειτε εισαι ο καλυτερος ειτε εισαι ο χειροτερος τη θεση σου την εχεις εξασφαλισμενη...
Αυτο ειναι λαθος.
Κανε εσυ μια καταγγελια οτι συγκεκριμενος υπαλληλος χρηματιστηκε π.χ., και θα δεις που παει η μονιμοτητα και η εξασφαλισμενη θεση..Το μόνο πρόβλημα δηλαδή είναι ο χρηματισμός?
-
Μήπως δεν έχουν γίνει καταγγελίες ; Πρόσφατα έγινε για μία κυρία σε κάποια ΔΟΥ , με αποδείξεις και αστυνομία κτλ. Έγινε ΕΔΕ , ήταν στο σπίτι της μέχρι να βγει 'πόρισμα' ( περί το εξάμηνο ) και κατόπιν πάλι πίσω για δουλειά. Στο Κρατικό Νικαίας επίσης , για μαιευτήρα. Με τα λεφτά στο χέρι τον έπιασε η Αστυνομία μαζί με τον προϊστάμενό του. Είναι στο Κρατικό ξανά και έχει μεγαλώσει τις δουλειές του.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
στο δημοσιο, ειτε εισαι ο καλυτερος ειτε εισαι ο χειροτερος τη θεση σου την εχεις εξασφαλισμενη...
Αυτο ειναι λαθος.
Κανε εσυ μια καταγγελια οτι συγκεκριμενος υπαλληλος χρηματιστηκε π.χ., και θα δεις που παει η μονιμοτητα και η εξασφαλισμενη θεση.Αν ο Δημοσιος τομεας ειναι στην κατασταση που ολοι λεμε, μεγαλη ευθυνη εχουμε ΚΑΙ εμεις με την ανοχη και την απαθεια που δειχνουμε.
εδω καποιοι πηραν και προαγωγη μετα απο καταγγελιες...
καταγγελιες οι οποιες αποδειχθηκαν.
-
Γεια και από εμένα,
Στεναχωριέμαι να βλέπω τόση φαιά ουσία να αναλώνετε σε αυτό το Topic σχολιάζοντας τα αυτονόητα.
Η λέξη κλειδί εδώ είναι η «ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ». Και δεν θα μπω στον κόπο να σας πίσω για αυτό γιατί είναι αυτονόητο επαναλαμβάνω.
Απλά σκεφτείτε και βρείτε αν κάποιο επάγγελμα στην χώρα μας δεν βασίζεται επάνω σε αυτή για να είναι βιώσιμο, δηλαδή η νόμιμη αμοιβή (μισθός) συν τα «κάτω από το τραπέζι» να κάνουν ότι παίρνει ο αντίστοιχος Γάλλος π.χ. γιατρός, δικηγόρος, εκπαιδευτικός, αστυνομικός, δικαστικός κλπ. Με τον νόμιμο μισθό του μόνο.Δυστυχώς ο τρόπος αυτός είναι τρόπος ζωής στην χώρα μας και ας μη αυτο-μαστιγωνόμαστε γιατί έτσι δεν βγαίνει αποτέλεσμα παρά μόνο χάσιμο χρόνου με το να αναλωνόμαστε με κάτι βαθιά ριζωμένο στην κουλτούρα του Έλληνα κάτι που είναι τρόπος ζωής.
Θυμηθείτε πόσες φορές έχουμε ακούσει τις συμβουλές γονέων, συγγενών και φίλων προς νεαρά άτομα: «Άντε να μεγαλώσεις να γίνεις δικηγόρος να βγάλεις πολλά λεφτά. Η δουλειά αυτή έχει πολλά τυχερά...» ή σε νεοδιοριζόμενο γιατρό «άντε τυχεράκια σε αυτή τη θέση θα έχεις πολλά τυχερά.... (προμήθειες από υλικά, φάρμακα, φακελάκια κλπ.). Η φράση κλειδί 'τα τυχερά', κανείς δεν μιλά για καλό μισθό!!!Έτσι είναι και δεν θα αλλάξει αν κάτι πολύ δραστικό δεν γίνει αλλά μη με ρωτήσετε τι θα μπορούσε να είναι αυτό γιατί δεν ξέρω την απάντηση. Όπως είμαι σίγουρος δεν την ξέρετε και εσείς....
Φιλικά
Speedy -
SPEEDY
βασικα για τους γιατρους που λες ισχυει μεχρι ενα σημειο..
δηλαδη αναλογα την ειδικοτητα και το τι θα κανεις.
αν νομιζεις πως θα γινεις ΩΡΛ ή δερματολογος στο ΙΚΑ και θα παιρνεις φακελακια κουνια που σε κουναγε..
φακελακι μπορει να παρει ο χειρουργος.. κλπ κλπ
αν εισαι πχ δερματολογος τα τυχερα ειναι να παιρνεις κανα σαμπουαν δειγμα δωρεαν οποτε μην πορωνεστε..
και νταξ @@ λεφτα παιρνουν στο δημοσιο (νοσοκομεια-ΙΚΑ κλπ κλπ) μονο εφημεριες μετρανε καπως σε λεφτα.. αλλιως 1200 ευρω το μηνα κ καλα ειναι..για τους δικηγορους τωρα απ'οσο εχω καταλαβει, χωρις να ξερω, για να εχεις τα τυχερα που λες απλα πρεπει να'χεις κονε και να εισαι στους κυκλους ξερω'γω..
δηλαδη νταξ τοσοι τελειωνουν νομικη και τα ξυνουν ή πανε δικαστηρια και σου ορμανε σαν τα κορακια για να αναλαβουν την υποθεση σου που οδηγουσες παπακι χωρις κρανος.. νταξ υπαρχουν σιγουρα και οι καταξιωμενοι που λες αλλα δε νομιζω οτι το να τελειωσεις τη νομικη πλεον σου εξασφαλιζει κατι.. αυτα τα λεγανε το 60-70 ξερω γω.. τωρα αν εισαι τυχερος απλα δουλευεις σε κανα δικηγορικο ή και δικο σου και απλα εισαι στη μεση, αντε λιγο πανω -αναλογα, γιατι παιζουν και πολλα πλεον, ειδικα αθηνα ειναι full στους δικηγορους.και οι αστυνομικοι μας, δε νομιζω οτι ειναι τοσο διεφθαρμενοι πια.
δηλαδη σιγουρα θα υπαρχουν - οπως παντου, αλλα οποιος μπλεκεται με τα πιτουρα τον τρωνε οι κοτες..εγω εχω πιστη παντως και πιστευω οτι προοδευουμε σα χωρα και θα παμε καλυτερα στο μελλον
ειμαι αισιοδοξος (σημερα)
για μενα η παραοικονομια που λες ειναι το αποτελεσμα, που γι'αυτην ευθυνεται το απαραδεκτο συστημα εισαγωγης στα πανεπιστημια κατα πρωτο λογο και κατα δευτερο η νοοτροπια του 'να βολευτω/βολευτεις καπου ρε μλκ..' -
Τυχαίο παράδειγμα για τους αστυνομικούς :
Πατέρας γνωστής , συνταξιούχος αστυνομικός , υπηρετών ως δεσμοφύλακας στον Κορυδαλλό , αγόρασε σπίτι , έφτιαξε το αντίστοιχο στην Μάνη , καλό αυτοκίνητο , άνοιξε μαγαζί στην κόρη του και σπούδασε στην Μ. Βρετανία τον γιό του. Όλα αυτά με ένα μισθό ( η σύζυγος δεν ζούσε ).
Στις φυλακές οι αστυνομοι τα παίρνουν ακόμη και για να δεις τον άνθρωπό σου στο επισκεπτήριο.
-
εδω ρε συ ηρθε ανθρωπος του ΟΤΕ πριν μια εβδομαδα για να φτιαξει τη γραμμη μου που ειχε προβλημα (μαλλον απο εργασιες εργολαβων του ΟΤΕ, βλ. Αλβανοι εργατες...) και λιγο πολυ ελεγε οτι μου εκανε χαρη που ηρθε για να φτιαξει το προβλημα επειδη.... ψιχαλιζε!!!!
για μην αναφερω τα υπονοουμενα οτι ηθελε και μπουρμπουαρ...
φυσικα, ξερω τι θα του εδινα αμα τολμουσε να το ζητουσε ευθεως...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εδω ρε συ ηρθε ανθρωπος του ΟΤΕ πριν μια εβδομαδα για να φτιαξει τη γραμμη μου που ειχε προβλημα (μαλλον απο εργασιες εργολαβων του ΟΤΕ, βλ. Αλβανοι εργατες...) και λιγο πολυ ελεγε οτι μου εκανε χαρη που ηρθε για να φτιαξει το προβλημα επειδη.... ψιχαλιζε!!!!για μην αναφερω τα υπονοουμενα οτι ηθελε και μπουρμπουαρ...
ε καλα ρε συ δεν ειχε και αδικο..
αφου ψιχαλιζε τι να κανει το παιδι..ελληνες ειμαστε δεν εχουμε μαθει να ζουμε υπο αυτες τις καιρικες συνθηκες
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εδω ρε συ ηρθε ανθρωπος του ΟΤΕ πριν μια εβδομαδα για να φτιαξει τη γραμμη μου που ειχε προβλημα (μαλλον απο εργασιες εργολαβων του ΟΤΕ, βλ. Αλβανοι εργατες...) και λιγο πολυ ελεγε οτι μου εκανε χαρη που ηρθε για να φτιαξει το προβλημα επειδη.... ψιχαλιζε!!!!για μην αναφερω τα υπονοουμενα οτι ηθελε και μπουρμπουαρ...
Τον φώναξες με τέτοιες ακραίες καιρικές συνθήκες ; Τσ , Τσ , Τσ . . .
-
Ηρθε με ακραια καιρικα φαινομενα και κινδυνο της ζωης του..και εσεις τον χλευάζετε
Δεν ειναι πολυ παλια η εποχη που οι γραμμες ΟΤΕ πωλουνταν στην μαυρη αγορα.Ολοι αυτοι εχουν καλομαθει. -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Τυχαίο παράδειγμα για τους αστυνομικούς :Πατέρας γνωστής , συνταξιούχος αστυνομικός , υπηρετών ως δεσμοφύλακας στον Κορυδαλλό , αγόρασε σπίτι , έφτιαξε το αντίστοιχο στην Μάνη , καλό αυτοκίνητο , άνοιξε μαγαζί στην κόρη του και σπούδασε στην Μ. Βρετανία τον γιό του. Όλα αυτά με ένα μισθό ( η σύζυγος δεν ζούσε ).
Στις φυλακές οι αστυνομοι τα παίρνουν ακόμη και για να δεις τον άνθρωπό σου στο επισκεπτήριο.
Οι φυλακές ειναι ειδικη περιπτωση, εκει ο μη διεφθαρμενος θεωρείται ανέντιμο πρόσωπο
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
SPEEDY...... εγω εχω πιστη παντως και πιστευω οτι προοδευουμε σα χωρα και θα παμε καλυτερα στο μελλον
ειμαι αισιοδοξος (σημερα)
για μενα η παραοικονομια που λες ειναι το αποτελεσμα, που γι'αυτην ευθυνεται το απαραδεκτο συστημα εισαγωγης στα πανεπιστημια κατα πρωτο λογο και κατα δευτερο η νοοτροπια του 'να βολευτω/βολευτεις καπου ρε μλκ..'Απλά εγώ δεν θέλω να μπω σε επί μέρους λεπτομέρειες γιατί όπως βλέπεις το topic αυτό έχει φτάσει τις 85 σελίδες με απλές αναφορές στο πρόβλημα. Όχι ότι πειράζει αλλά δεν βγαίνει και τίποτα με το να λέμε το παράπονο μας μόνο.
Πάντως χαίρομαι που το βλέπεις θετικά το θέμα και που γενικά έχεις θετική διάθεση... αν ήταν και οι κυβερνώντες έτσι μετά τον πόλεμο και μέχρι σήμερα φυσικά τα πράγματα θα ήταν φυσιολογικά στην χώρα μας σύμφωνα και με τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη αλλά περάσανε πολλοί άχρηστοι και πουλημένοι από διάφορες «καρέκλες» και μας κατάντησαν έτσι...
Από τα γραφόμενα σου φαίνεσαι νέος άνθρωπος και ίσως αυτά που γράφω να σου ακούγονται παράξενα αλλά πίστεψε με είναι πραγματικότητες..Φιλικά
Speedy -
-
Απο που ειναι αυτο?
Οι αποψεις των καθηγητων ειναι?
-
Κακώς δεν το έγραψα. Είναι on-line δημοσκόπηση του in.gr με την υποσημείωση 'Η ψηφοφορία αυτή δεν είναι επιστημονική. Αποτυπώνει τις γνώμες εκείνων μόνο των χρηστών που επιλέγουν να ψηφίσουν, και όχι των χρηστών εν γένει ή του κοινού ως συνόλου.'
edit:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
'Λύση καθαρής αναπλήρωσης με προσθήκη διδακτικών ημερών, οι οποίες θα περικοπούν από τις σχολικές εκδρομές, τις αργίες του Πάσχα και τις καλοκαιρινές διακοπές, επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας. Ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει κλιμακωτή εφαρμογή μέτρων αναπλήρωσης, ανάλογα με την έκταση των απωλειών κάθε σχολείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, το υπουργείο Παιδείας έχει απορρίψει οριστικά δύο από τα αρχικά σενάρια: Την επιμήκυνση του καθημερινού ωραρίου των σχολείων, που θεωρείται εξόχως επιβαρυντική, και την αξιοποίηση Σαββάτων, η οποία κρίθηκε βαρύ μέτρο, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει και σε πολλές αντιδράσεις.
Έτσι, βάσει των προτάσεων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και του σχεδιασμού του υπουργείου Παιδείας, οι θέσεις των δύο πλευρών επί του τρόπου αναπλήρωσης των χαμένων ωρών είναι οι εξής:
- Επιμήκυνση ωραρίου: «Όχι» και από το υπουργείο και από τη ΔΟΕ.
- Μάθημα τα Σάββατα: «Όχι» και από το υπουργείο και από τη ΔΟΕ.
- Αξιοποίηση ευέλικτης ζώνης: «Ναι» και από το υπουργείο και από τη ΔΟΕ.
- Αξιοποίηση εκδρομών, σχολικών εορτών: «Ναι» και από το υπουργείο και από τη ΔΟΕ.
- Αργίες (Πάσχα κ.λπ.): «Ναι» από το υπουργείο, «όχι» από τη ΔΟΕ.
- Παράταση μέχρι 21 Ιουνίου: «Ναι» από το υπουργείο, «δεν το αποκλείει» η ΔΟΕ .
- Αναπροσαρμογή διδακτικών στόχων: «Χωρίς περικοπή ύλης» λέει το υπουργείο, «με περικοπή ύλης» λέει η ΔΟΕ:x .'
-
Πολυ μεγαλο ποσοστο παντως ''Να μη γινει ιτιποτα/Ο,τι προλαβουν''...
Απαξιωση?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
- Επιμήκυνση ωραρίου: «Όχι» και από το υπουργείο και από τη ΔΟΕ.
- Μάθημα τα Σάββατα: «Όχι» και από το υπουργείο και από τη ΔΟΕ.
- Αξιοποίηση ευέλικτης ζώνης: «Ναι» και από το υπουργείο και από τη ΔΟΕ.
- Αξιοποίηση εκδρομών, σχολικών εορτών: «Ναι» και από το υπουργείο και από τη ΔΟΕ.
Θα ''την πληρωσουν'' οι μαθητες καθως φαινεται την απεργια...
Προτεινω και καταργηση των διαλειμματων!
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Απαξιωση?Όχι, πονηριά.
Σου λέει, 'ας περικοπεί η διδακτέα ύλη στα άλλα, αφού το παιδί μου τα έχει μάθει στα ιδιαίτερα ή στο φροντιστήριο'...Υο! (c 'skye')
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Υο! (c 'skye')
rap yo!
Καθηγητές στα σχολεία