-
1000 ευρω βγαζουνε,δουλευουνε 30 ωρες την εβδομαδα και 4 μηνες το χρονο καθονται και πληρωνονται παλι.δεν υπαρχει λογος να φοροδιαφευγουν.
-
Και σε όσα ιδιαίτερα κάνουν κόβουν πάντα απόδειξη ΟΛΟΙ
-
Eλεγα και γω! Δε θα την πει κανενας τη γνωστη μαλακια; Αθανατε Γκαιμπελς
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Και σε όσα ιδιαίτερα κάνουν κόβουν πάντα απόδειξη ΟΛΟΙ+1
-
το να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους φιλε γκρεο,δεν ειναι γκαιμπελισμος.ουτε μαλακια.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Eλεγα και γω! Δε θα την πει κανενας τη γνωστη μαλακια; Αθανατε ΓκαιμπελςΣε τι ποσοστά πιστεύεις εσύ πως οι καθηγητές/δάσκαλοι που κάνουν ιδιαίτερα κόβουν απόδειξη?
Για να δουμε ποιος λέει τη μαλακία δηλαδή.
-
Οι δασκαλοι (για τους οποιους μιλαμε) ΚΑΝΟΥΝ ιδιαιτερα σε ενα ποσοστο 1-2%, αναξιο λογου. Αν ξερεις κατι διαφορετικο (συγκεκριμενα οχι μουπες, σουπες κλπ) να το ακουσουμε.
Αρα δεν αξιζει καν να το συζηταμε.
Στους καθηγητες το ποσοστο να 10πλασιαζεται το πολυ (παλι ελαχιστο ποσοστο)
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Eλεγα και γω! Δε θα την πει κανενας τη γνωστη μαλακια; Αθανατε Γκαιμπελς
Σε τι ποσοστά πιστεύεις εσύ πως οι καθηγητές/δάσκαλοι που κάνουν ιδιαίτερα κόβουν απόδειξη?
Για να δουμε ποιος λέει τη μαλακία δηλαδή.
Δεν κατάλαβες καλά. Αποδείξεις δεν κόβονται, δεν υπάρχει αντίρρηση επ' αυτού. Αλλά αυτό γίνεται γιατί οι άνθρωποι ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ όπως όλοι οι άλλοι.
ΟΛΟΙ έχουν δικαίωμα να φοροδιαφεύγουν, πόσο μάλλον αυτοί που παίρνουν κρέας και το κάνουν άνθρωπο. Ε, αν δουλεύουν και στο δημόσιο στον ελεύθερο χρόνο τους, δεν θα τους πάρουμε δα το κεφάλι! ΟΚ;(Όσον αφορά τα ποσοστά αυτών που κάνουν ιδιαίτερα, αυτοί που ΞΕΡΟΥΝ τα υπολογίζουν σε 2 ως 20% ΜΟΝΟ. Να ήταν 10-90% να το συζητούσαμε...).
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Οι δασκαλοι (για τους οποιους μιλαμε) ΚΑΝΟΥΝ ιδιαιτερα σε ενα ποσοστο 1-2%, αναξιο λογου. Αν ξερεις κατι διαφορετικο (συγκεκριμενα οχι μουπες, σουπες κλπ) να το ακουσουμε.Αρα δεν αξιζει καν να το συζηταμε.
Στους καθηγητες το ποσοστο να 10πλασιαζεται το πολυ (παλι ελαχιστο ποσοστο)
1-2%???? Μου φαίνεται υπερβολικά χαμηλό, όσους γνωστους έχω (δασκάλους ή νηπιαγωγούς) κάνουν ιδιαίτερα και αυτοί και σχεδόν οι περισσότεροι συνάδελφοί τους. Στατιστική επίσημη φυσικά δεν υπάρχει, πως θα μπορούσε άλλωστε.
Με την λογική αυτή κανένας δεν φοροδιαφεύγει. πχ οι γιατροί φοροδιαφεύγουν? Οχι, όσοι είναι στο ΙΚΑ-ΕΣΥ είναι μισθωτοί, όσοι έχουν ιατρεία φορολογούνται κανονικά και εγω σου λέω πως μόνο ένα ποσοστό 0.001% δε κόβει απόδειξη, άρα είναι ανάξιο λόγου.
Μη κρύβεσαι πίσω απο το δάχτυλό σου λοιπόν. Εϊμαι περίεργος αν υπάρχει εδώ ένας εφοριακός να μας πει αν έχει δεί ποτέ στη καριέρα του απόδειξη παροχής υπηρεσιών για ιδιαίτερο μάθημα.
manosk να μαντέψω πως το ποστ σου είναι ειρωνικό? Το ελπίζω πάντως.
-
ΒΑΣΤΑ ΔΑΣΚΑΛΕ!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
(Όσον αφορά τα ποσοστά αυτών που κάνουν ιδιαίτερα, αυτοί που ΞΕΡΟΥΝ τα υπολογίζουν σε 2 ως 20% ΜΟΝΟ. Να ήταν 10-90% να το συζητούσαμε...).
έκανες edit και δεν το είδα αυτό όταν έγραφα το ποστ μου.
Αυτοί που ΞΕΡΟΥΝ ποιοί ειναι? τελικά αν είναι αναφαίρετο δικαίωμα των δασκάλων να δουλεύουν έξτρα αφορολόγητα κατα βούληση γιατί να μην είναι και των υπόλοιπων φορολογουμένων?
Καταλαβαίνω βέβαια πως οι δάσκαλοι δουλεύουν λιγότερο απο το 1/3ο απο όσο δουλεύει ένας όμοια αμοιβόμενος μισθωτός οπότε δικαιούνται έξτρα παροχές
-
Τί να πω... Προσπαθώ να μπω στη λογική των ΟΛΜΕδων ο κακομοίρης...
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
1-2%???? Μου φαίνεται υπερβολικά χαμηλό, όσους γνωστους έχω (δασκάλους ή νηπιαγωγούς) κάνουν ιδιαίτερα και αυτοί και σχεδόν οι περισσότεροι συνάδελφοί τους. Στατιστική επίσημη φυσικά δεν υπάρχει, πως θα μπορούσε άλλωστε.Με την λογική αυτή κανένας δεν φοροδιαφεύγει. πχ οι γιατροί φοροδιαφεύγουν? Οχι, όσοι είναι στο ΙΚΑ-ΕΣΥ είναι μισθωτοί, όσοι έχουν ιατρεία φορολογούνται κανονικά και εγω σου λέω πως μόνο ένα ποσοστό 0.001% δε κόβει απόδειξη, άρα είναι ανάξιο λόγου.
Μη κρύβεσαι πίσω απο το δάχτυλό σου λοιπόν. Εϊμαι περίεργος αν υπάρχει εδώ ένας εφοριακός να μας πει αν έχει δεί ποτέ στη καριέρα του απόδειξη παροχής υπηρεσιών για ιδιαίτερο μάθημα.
Το 80% των γνωστων μου ασχολειται εμμεσως ή αμεσως με την εκπαιδευση και ιδιαιτερα (καθηγητες ή δασκαλοι) δεν κανει κανεις. Μια φορα ενας εκανε σε ασχετο αντικειμενο ενα παιδι. Αρα αμφισβητω εντονα τις εμπειριες σου. Δηλαδη τι ειδους ιδιαιτερα κανει ο νηπιαγωγος; Να λενε τα παιδια 'περνα-περνα η μελισσα' και οχι 'περνα-περνα η σφηκα';
Ξερεις τι μου κανει εντυπωση; Οτι ολοι εχετε γνωστους δασκαλους και νηπιαγωγους που κανουν ιδιαιτερα, αλλα κανεις καποιον που ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙ στο νηπιαγωγειο ή το δημοτικο και πληρωνει για ιδιαιτερα...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ξερεις τι μου κανει εντυπωση; Οτι ολοι εχετε γνωστους δασκαλους και νηπιαγωγους που κανουν ιδιαιτερα, αλλα κανεις καποιον που ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙ στο νηπιαγωγειο ή το δημοτικο και πληρωνει για ιδιαιτερα...
Εχω δύο παιδιά. Το ένα έβγαλε το Λύκειο και ο άλλος πάει Α' Λυκείου.
Στο κορίτσι μου κάνω ιδιαίτερα απο την 2α Δημοτικού (υπήρχε ανάγκη). Στο γυιό μου από την ΣΤ' Δημοτικού και κυρίως στο Γυμνάσιο.
~
-
γκρεο μου επιτρεπεις να σε ρωτησω τι δουλεια κανεις;
-
Ειμαι συμβασιουχος αοριστου χρονου ιδιωτικου δικαιου στο ΑΠΘ kasel
-
Δηλαδή ασχέτως ιδιαιτέρων ή μη,με αποδείξεις ή χωρίς,με επίσημες στατιστικές ή όχι,το γεγονός ότι οι καθηγητές (της 2βαθμιας) και οι δάσκαλοι δουλεύουν ελάχιστες ώρες τελικά, είναι ψέμματα;
Είναι παράλογο να παραπονεθεί κάποιος που δουλεύει κανονικό 8ωρο και παίρνει τα ίδια;
(Οι γονείς μου και οι δύο ήταν δάσκαλοι και είναι συνταξιούχοι εδώ και χρόνια.Ξέρω πολύ καλά αν γίνονταν ή αν δεν γίνονταν ιδιαίτερα και πόσο δούλευαν ή όχι.) -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Το 80% των γνωστων μου ασχολειται εμμεσως ή αμεσως με την εκπαιδευση και ιδιαιτερα (καθηγητες ή δασκαλοι) δεν κανει κανεις. Μια φορα ενας εκανε σε ασχετο αντικειμενο ενα παιδι. Αρα αμφισβητω εντονα τις εμπειριες σου. Δηλαδη τι ειδους ιδιαιτερα κανει ο νηπιαγωγος; Να λενε τα παιδια 'περνα-περνα η μελισσα' και οχι 'περνα-περνα η σφηκα';
Δεν με ενδιαφέρει αν αμφησβητείς τις συγκεκριμένες εμπειρίες μου, όσοι μας διαβάζουν ας κρίνουν πόσο αξιόπιστοι είμαστε. Την 'γνωστή μαλακία' στην επιστρέφω πάντως.
Για την ύλη των ιδιαιτέρων σε δημοτικό και νηπιαγωγείο αν έχεις μεγάλη απορία να ρωτήσω τους φίλους μου και να σε ενημερώσω. Σε γενικές γραμμές πάντως ουσιαστικά διαβάζουν τα παιδιά για το σχολείο, κάτι που παλαιότερα έκαναν οι γονείς.
Εμένα μου κάνει εντύπωση που όλοι λέμε εδω διάφορά αλλά κανείς δεν έχει γνωστό με παιδί που να πηγαίνει 2α δημοτικού, να έχει ADD, σπαστική κολίτιδα και καλπάζουσα αλωπεκίαση φρυδιών.
think about that..
-
οκ.οποτε εισαι μεσα στα πραγματα.
σχετικα με δασκαλους δημοτικου,ουτε εγω νομιζω οτι υπαρχουν πολλοι που κανουν ιδιαιτερα.σε καθηγητες γυμνασιου και λυκειου ομως,το ποσοστο ειναι μεγαλο.
σιγουρα βεβαια δεν ειναι η πλειοψηφεια.
βασικα δεν ειναι το προβλημα οι εκπαιδευτικοι αν κανουν ιδιαιτερα,αλλα το συστημα της παιδειας γενικα.
γιατι δηλαδη να ειναι τα φροντιστηρια απαραιτητα για να περασει ενα παιδι στο πανεπιστημιο;
υπαρχουν βεβαια και εξαιρεσεις οπου μερικα παιδια περασαν χωρις φροντιστηρια.
τελειωσα γερμανικο σχολειο,και θυμαμαι το ποσοστο μαθητων που εκανε ιδιαιτερα ηταν απειροελαχιστο.
το ενοχλητικο ειναι το θρασος των εκπαιδευτικων,το οποιο το απεδειξαν περιτρανα με τις απεργειες,να απαιτουν μερικα πραγματα τα οποια δεν δικαιουνται.και να κλεινουν τα σχολεια για 6 εβδομαδες επειδη δεν ικανοποιηθηκε το οικονομικο τους αιτημα,το οποιο ηταν περα για περα παραλογο και παραλληλα το βασικοτερο αιτημα τους.
απαιτουσαν με θρασυτατο τροπο μια υπερογκη αυξηση,ασχετα αν δουλευουν πολυ λιγοτερο απο καθε αλλο δημοσιο υπαλληλο.
απεδειξαν οτι δεν τους ενδιαφερει το καλο της παιδειας αλλα το δικο τους προσωπικο συμφερον.απεδειξαν οτι η δουλεια τους δεν ειναι λειτουργημα,οπως ισχυριζονται,αλλα τους νοιαζει να αρπαξουν οσα μπορουν περισσοτερα,προσφεροντας λιγοτερο.
το αν εσυ θεωρεις κατι ιδιοκτητο αποκρουστικο αδικημα,ειναι δικο σου θεμα.δεν εχω σκοπο να αλλαξω τις πολιτικες σου πεποιθησεις.
απλα εντελως αντικειμενικα,η σταση των δασκαλων στη τελευταια τους απεργια ηταν το λιγοτερο απαραδεκτη. -
Οι καθηγητές γυμνασίου λυκείου που κάνουν ιδιαίτερα ΔΕΝ ειναι πλειοψηφία??????
Εγω θα εντυπωσιαζόμουνα αν μάθαινα πως ειναι περισσότεροι απο 10% όσοι ΔΕΝ κάνουν.
Καθηγητές στα σχολεία