-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Αλλά να πάω στο αμφιθέατρο να παρακολουθήσω μάθημα -ενώ δεν είμαι καν φοιτητής- το θεωρώ τραβηγμένοΕεεε; Σοβαρολογείς; Γιατί όχι;;;;
-
Γιατί ρε συ Πέτρο πρέπει να υπάρχει κάποια οργάνωση, Οποιος γουστάρει κάνει ότι γουστάρει?
Ακόμα δεν μου έχεται πει γιατι να μην γίνουν ιδ.Πανεπιστήμια.
-
Παντως πολλα μεταπτυχιακα ελληνικων πανεπιστημιων (ή μηπως όλα πλεον;) ειναι επι πληρωμή,και οχι συμβολικη συμμετοχη αλλα λεφτά κανονικότατα.
Εχουν γραμματεια που παιρνει τηλεφωνο τους φοιτητες στο κινητο, αν υπαρχουν καταληψεις νοικιαζουν αλλο χωρο για μαθημα κτλ. -
Ελεος επι τελους με την ερευνα, τα πανακριβα εργαστηρια, τα τεραστια κοστη...
Η 'ερευνα' στις Ιατρικες σχολες ας πουμε που γινεται??
Στις Πανεπιστημιακες κλινικες των νοσοκομειων ή στα Πανεπιστημιακα νοσοκομεια και διορθωστε με αν κανω λαθος.Τι θα εμποδισει αυριο λοιπον μεγαλα ιδιωτικα Ιατρικα Κεντρα (ξερετε απο αυτα που ολοι θαυμαζουμε για το επιπεδο τους και ζαλιζομαστε με τις τιμες τους) να ιδρυσουν μια Ιατρικη σχολη συνεργαζομενα και με μια δυο Φαρμακευτικες εταιρειες, ωστε με περιορισμενο αριθμο φοιτητων στην αρχη να εξασφαλισουν τις προϋποθεσεις της περιβοητης ερευνας??
Το ιδιο θα μπορουσε να συμβει με μεγαλες τεχνικες εταιρειες για 'παραγωγη' αρχιτεκτονων μεσα απο εργοταξια (καταλαβαινετε τι θελω να πω) κ.ο.κ.
-
Καταλήγουμε λοιπόν στο θεμελιώδες ερώτημα:
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΤΥΧΕΙΩΝ ή ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ;
Καλώς ή κακώς η απάντηση στην απουσία της δεύτερης εναλλακτικής ΔΕΝ είναι η πρώτη.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Αλλά να πάω στο αμφιθέατρο να παρακολουθήσω μάθημα -ενώ δεν είμαι καν φοιτητής- το θεωρώ τραβηγμένο
Εεεε; Σοβαρολογείς; Γιατί όχι;;;;
Σωστα.Και να δινω και εξετασεις για πτυχιο.
Γιατι οχι??
Αφου και μαθηματα παρακολουθω εξωπανεπιστημιακος ων, και καταληψεις κανω και ολα τα σεα και τα μεα που κανει ενας καθως πρεπει Ελληνας φοιτητης...Η ακριβης εννοια του ορου Ανοιχτο Πανεπιστημιο που καποιοι θελουν να την κανουν ακριβεστερη καιγοντας τα κτιρια ωστε οι παραδοσεις να γινονται εξω
-
*Ανικανοποίητοι εμφανίστηκαν οι δάσκαλοι από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, ο οποίος τους πρότεινε να δοθεί το επίδομα των 105 ευρώ σε τέσσερις -αντί έξι- δόσεις σε βάθος τριετίας, υποσχέθηκε αυξήσεις μισθών σε βάθος πενταετίας έως επταετίας και τους ζήτησε να ακολουθήσουν το δρόμο της ευθύνης.
Η βελτιωμένη πρόταση για το επίδομα των 105 ευρώ προβλέπει την καταβολή δύο εξαμηνιαίων δόσεων εντός του 2007 και δύο ετήσιων τα επόμενα δύο χρόνια.
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Δ.Μπράτης σχολίασε ότι δεν υπήρξε «ουσιαστική διαφοροποίηση στην κυβερνητική πρόταση». Υπογράμμισε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύθηκε για την ικανοποίηση των αιτημάτων των δασκάλων, εκτός από τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.
Ειδικότερα, ο Δ.Μπράτης επισήμανε ότι σε σχέση με το «κεντρικό αίτημά μας για αξιοπρεπή διαβίωση», ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε αυξήσεις σε βάθος πενταετίας ή επταετίας, συνδεόμενες με τις αυξήσεις της ΑΔΕΔΥ.
Ερωτηθείς για το θέμα των χαμένων σχολικών ωρών, ο πρόεδρος της ΔΟΕ δήλωσε ότι θα αναπληρωθούν όλες όταν τελειώσει η απεργία και πως οι δάσκαλοι θα παρουσιάσουν σχετική πρόταση.
Ο κ. Μπράτης δήλωσε ότι την Τετάρτη θα γίνει η εισήγηση στο ΔΣ της ΔΟΕ για το μέλλον της απεργίας, αποφεύγοντας να προϊδεάσει για το περιεχόμενο της εισήγησης. Ανακοίνωσε, πάντως, ότι το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Τετάρτη.
Θετικότερη αντιμετώπιση των προτάσεων του πρωθυπουργού υπήρξε από τους καθηγητές, που πάντως επιφυλάχθηκαν για την απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, το οποίο θα συνεδριάσει την Τετάρτη.*
-
Ο Καραμανλης μειωσε τις δοσεις και υποσχέθηκε αυξήσεις όταν η ΝΔ θα εχει φύγει απο την κυβέρνηση (5-7 χρόνια)
-
KRIEZA
Είναι θεμελιώδης για το χαρακτήρα του Δημόσιου Πανεπιστήμιου, η ελεύθερη είσοδος στις παραδόσεις, ακριβώς γιατί η μόρφωση ΔΕΝ είναι προνόμιο, αλλά αγαθό ελεύθερο προς όλους συνταγματικά κατωχυρωμένο (ΑΡΘΡΟ 16. παρ. 1:'H τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία είναι ελεύθερες. Η ανάπτυξη και η προαγωγή τους αποτελεί υποχρέωση του Kράτους. H ακαδημαϊκή ελευθερία και η ελευθερία της διδασκαλίας δεν απαλλάσσουν από το καθήκον της υπακοής στο Σύνταγμα.')
Βλέπεις ότι ο 'σοφός' νομοθέτης έχει προβλέψει ακόμη και για τον τραμπούκο. Είναι μεν ελεύθερος να μπει και να παρακολουθήσει ό,τι και όσο γουστάρει, αλλά αν διαπράξει αδίκημα η αστυνομία ΩΦΕΙΛΕΙ (εκ του συντάγματος) να τον μπαγλαρώσει ΕΞΩ από το πανεπιστήμιο.
Το περί πτυχείου σε 'επισκέπτες' το παρακάμπτω εώς φαιδρό (πιθανότατα δεν υπήρξες ουδέποτε φοιτητής ελληνικού πανεπιστημίου, ειδάλλως δε θα το ανέφερες ούτε για πλάκα). -
Άντε να δούμε τι άλλο θ' ακούσουμε. Συμφωνώ με τον KRIEZA.
Και στην τελική, ποιος θα χάσει από τους αποφοίτους ελληνικών ιδιωτικών πανεπιστημίων; Για δουλειές για τις οποίες απαιτείται άδεια και πρακτική ειδίκευση, αυτή θα παρέχεται από το κράτος. Για τις άλλες δουλειές η αξία κρίνεται από τον εργοδότη.Όλη η σημερινή ιστορία με τους εκπαιδευτικούς έγινε [κατά τη γνώμη ΜΟΥ και σ'όποιον αρέσει]με πολιτική υποκίνηση, καθώς τα αιτήματα ήταν τέτοια που δεν υπήρχε περίπτωση να ικανοποιηθούν, όχι πάντως άμεσα όπως απαιτούσαν οι συνδικαλιστές.
- Τρελές αυξήσεις της τάξης του 40%.
- Εδώ και τώρα λες και είχε δοθεί σχετική υπόσχεση ποτέ και δεν την τηρούσαν.
- Όχι έλεγχος.
- Κάπου στην άκρη το γενικό 'λεφτά για την παιδεία' [αλλά χωρίς να πειραχτεί τίποτα στον ήσυχο βάλτο].
Σκοπός η αποκόμιση άμεσων εκλογικών οφελών [βλ. Τσίπρα που αντί να μιλήσει για την αυτοδιοίκηση και το έργο, μίλαγε για τις καταλήψεις (!) και Αλαβάνο που κάθε ζυγή ώρα ζητά να καταργηθεί η βάση του 10].
Δηλαδή φτάσαμε στην αποθέωση του παραδόξου να ζητείται αλλαγή χωρίς αλλαγή.
Ή, αν προτιμούν κάποιοι, στο παράδοξο να ζητείται η αλλαγή που επιθυμεί μια μικρή μειοψηφία έναντι της αλλαγής που ζητά η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και το είχε δηλώσει προεκλογικά, άρα πήρε το ΟΚ από το λαό. Μετά μιλάμε για δημοκρατία τρομάρα μας. -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Καταλήγουμε λοιπόν στο θεμελιώδες ερώτημα:ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΤΥΧΕΙΩΝ ή ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ;
Καλώς ή κακώς η απάντηση στην απουσία της δεύτερης εναλλακτικής ΔΕΝ είναι η πρώτη.
Παραγωγή πτυχίων?
Το ότι πληρώνεις δεν σημαίνει ότι τους γαμάς κιολας! Αν κοπείς σε ένα μάθημα το ξαναδίνεις 1 φορά! Μετά ξαναπληρώνεις και ξαναπαρακολουθείς το μάθημα...........και αυτό δεν γινεται πάνω απο 1-2 φορες, κα ιανάλογα με το course κα ιτο πανεπηστήμιο ίσως να μπορεί να γίνει και μόνο μια φορά, Α επίσης στην εξεταστική δεν παίρνεις ούτε blanco απο τον διπλανό, όχι εδώ που γίνετε της τρελή στην αντιγραφή και τα μαθήματα τα δίνουν 50.000 φορές, ε του πούστη κάποτε θα το περάσουν.
Για πες μου ποιο ευνοεί την βιομηχανία πτυχιούχων?
-
Για πες μου ποιο ευνοεί την βιομηχανία πτυχιούχων?
Δεν ξέρω...
Ρώτα τις μερικές χιλιάδες οικογενειών που στέλνουν τους κανακάρηδές τους στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία να μάθουν να σφάζουν με πτυχείο ιατρικής. -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Το περί πτυχείου σε 'επισκέπτες' το παρακάμπτω εώς φαιδρό (πιθανότατα δεν υπήρξες ουδέποτε φοιτητής ελληνικού πανεπιστημίου, ειδάλλως δε θα το ανέφερες ούτε για πλάκα).
Η αληθεια ειναι οτι οντως δεν υπηρξα ποτε φοιτητης Ελληνικου Πανεπιστημιου αν και ειχα την ευκαιρια...
Δεν εχω καταληξει στο συμπερασμα ακομα ομως αν αυτο τελικα ηταν καλο ή κακο, αλλα κατι μου λεει πως μαλλον καλο ηταν. -
Επειδεί είπες για Βουλγαρία, να σου πω για τσεχία που πήγε φίλος μου, Αν κοπεις σε ένα μάθημα μια φορά το ξαναδίνεις, αν κοπείς δευτερη ΔΕΝ το ξαναδίνεις...τον πούλο!
Εσύ δλδ εμπιστεύεσε πιο πολύ τον Έλληνα γιατρό που πέρασε με την 5η τα μισά μαθήματα?
-
επιβαιβεωνεται οτι εδω ειναι πιο δυσκολα........τα αν υπαρχει λογος να ειναι πιο δυσκολα ειναι αλλο θεμα.
εδω αν εφαρμοστουν παρομοια μετρα θα πεσουν οι απαιτησεις των καθηγητων γιατι υπαρχουν μαθηματα τωρα που δε τα περνας ουτε με τη πρωτη ουτε με τη δευτερη αν δεν εισαι κολοφαρδος.αν σου βαλει 3 ασκησεις που δεν εχουν γινει ποτε παρομοιες να πιστεψω οτι θα τις γραψουν με την πρωτη οι μαθητες που δε μπορεσαν να γραψουν ουτε πανελληνιες και πηγαν στο εξωτερικο?
-
Επειδεί είπες για Βουλγαρία, να σου πω για τσεχία που πήγε φίλος μου, Αν κοπεις σε ένα μάθημα μια φορά το ξαναδίνεις, αν κοπείς δευτερη ΔΕΝ το ξαναδίνεις...τον πούλο!Εσύ δλδ εμπιστεύεσε πιο πολύ τον Έλληνα γιατρό που πέρασε με την 5η τα μισά μαθήματα?
Κι ο δικος μου φιλος στη Βουλγαρια δεν κοπηκε ποτε....
Ειχε 'φροντισει' γι' αυτο -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Κι ο δικος μου φιλος στη Βουλγαρια δεν κοπηκε ποτε....
Ειχε 'φροντισει' γι' αυτοΌπως και καμιά 10αριά δικοί μου στη Ρουμανία...
Πάντως, για το θέμα των ιδιωτικών Πανεπιστημίων - με διαφορά φάσης - συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι μίζερο αυτό το συνεχές 'όχι', 'δεν μπορούμε', 'παραρτήματα των Βουλγαρικών' και δεν ξέρω τι άλλο. Ένα καλό ατει κοστίζει λιγότερο από ... μισό τάνκερ.
Και, μη νομίζετε, αν οι απόφοιτοί του δεν είναι τουλάχιστον ισάξιοι των Δημόσιων, θα κλείσει γρήγορα. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Και, μη νομίζετε, αν οι απόφοιτοί του δεν είναι τουλάχιστον ισάξιοι των Δημόσιων, θα κλείσει γρήγορα.Σ' αυτο δε μπορω να διαφωνησω
Απο την αλλη κανεις δε μου διασφαλιζει οτι οι κακοβουλοι δε θα τραβηξουν το χαλι κατω απο τα ποδια των Δημοσιων προς οφελος των Ιδιωτικων, βλ. λ.χ. Υγεια
-
ΣΥΓΝΩΜΗ, ΣΥΓΝΩΜΗ! ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ!
ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΩΡΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΩΡΩΝ (δηλαδή οι ώρες απεργίας);
[ΑΝ αληθεύει, τότε αμαρτία ουκ έχω για ό,τι γράψω στο εξής ]
-
χωρίς να θέλω να προτρέξω...
Καθηγητές στα σχολεία