-
Και καλά να πάει ο άριστος στο Yale...
Ποιος υποστηρίζει ότι το Yale θα 'έρθει Ελλάδα' (και γιατί); -
Γιατί να έρθει το Yale στην Ελλάδα; Έχουμε ανάγκη την ούγια;
Μήπως το Harvard μεταφυτεύτηκε από την Ευρώπη;Ας φτιαχτεί το Πανεπιστήμιο και η αγορά θα κρίνει αν είναι κατάλληλο.
Όποιοι αγοράσουν πτυχία που δεν αξίζουν, δεν θα μπουν στην αγορά εργασίας ή θα βγουν λίγο αφού μπουν, είναι απλό. Τότε το πανεπιστήμιο αυτό θα κλείσει. Ή μήπως φαντάζεται κανείς ότι θα τολμήσουν να κάνουν κοπάνα οι καθηγητές στέλνοντας υποψήφιους διδάκτορές τους να διδάξουν; Ή ότι θα χαθούν χρόνια σπουδών λόγω καταλήψεων; Ή ότι αυτός που πληρώνει θα ανεχτεί να παίρνει γνώσεις της πλάκας;Αλλού είναι το ζουμί και όσοι έχουν άντερα θα το παραδεχθούν: η εργασία στο Δημόσιο! Σ' αυτό αποσκοπούν οι γόνοι μας, όχι στη γνώση. Στο τυπικό προσόν αποβλέπουν και μετά σε ένα μεταπτυχιακό της πλάκας, κάμποσα μόρια από τον ΟΑΕΔ και τσουπ, μέσα. Και σου λένε 'αν πολλοί έχουν το τυπικό προσόν, τότε τί κάνουμε;'.
Οι δε αντιδράσεις εντός των πανεπιστημίων από τους καθηγητές, ε, πρέπει να είναι κάποιος τελείως ηλίθιος για να πιστέψει ότι γίνονται για το καλό της ανώτατης παιδείας. -
Κι ύστερα αποκαλούν εμένα μίζερο...
-
Δεν θα ερθει το yale στην Ελλαδα με το καλημερα.
Αυτο μπορει να ειναι στοχος 50ετίας και παράλληλα μη βασικός στόχος. -
Που εντοπίζεις τη μιζέρια;
-
greo
Κι εσύ ακούγεσαι μίζερος και μηδενιστής, ρε φίλε. Τι θα πει Γιάννα; Οι Έλληνες έκαναν την Ολυμπιάδα σωστή. Έλληνες θα διδάσκουν κι Έλληνες θα φοιτούν.
Και δεν είμαι απλός άνθρωπος, είμαι ένας ακόμα άνθρωπος με δυνατότητες. Το «απλός» το ξεπέρασα το 1982. -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
20 χρονια πισω ξανα.
Εξαρτάται από ποια πλευρά 'μετράς' χρόνια.
Συχνά, η χρονική εξέλιξη δε σημαίνει αυτόματα και πρόοδο... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
...Αλλού είναι το ζουμί και όσοι έχουν άντερα θα το παραδεχθούν: η εργασία στο Δημόσιο! Σ' αυτό αποσκοπούν οι γόνοι μας, όχι στη γνώση...Εεεεεεεεεεπππππππππππ!!!!!!!!!
Σ' αυτό αποσκοπούμε εμείς για τους γόνους μας, να λες. Δεν έχεις ακούσει 'να μου τακτοποιήσεις το παιδί, κύριε Βουλευτή'; Που εννοούμε; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αλλού είναι το ζουμί και όσοι έχουν άντερα θα το παραδεχθούν: η εργασία στο Δημόσιο! Σ' αυτό αποσκοπούν οι γόνοι μας, όχι στη γνώση. Στο τυπικό προσόν αποβλέπουν και μετά σε ένα μεταπτυχιακό της πλάκας, κάμποσα μόρια από τον ΟΑΕΔ και τσουπ, μέσα. Και σου λένε 'αν πολλοί έχουν το τυπικό προσόν, τότε τί κάνουμε;'.
Οι δε αντιδράσεις εντός των πανεπιστημίων από τους καθηγητές, ε, πρέπει να είναι κάποιος τελείως ηλίθιος για να πιστέψει ότι γίνονται για το καλό της ανώτατης παιδείας.Αμαν, μην λες τις αληθειες ρε παιδι μου ετσι αποτομα..... λιγο-λιγο μερικοι δεν ειναι σε θεση ακομη να ακουσουν τετοια πραγματα
-
Οι ίδιοι άνθρωποι που αποκαλείτε βολεψάκηδες (εγώ δεν τους αποκάλεσα ποτέ έτσι), παρτάκηδες, δημοσιολάγνοι κ.λπ., οι ίδιοι πρακτικά καλούνται να φτιάξουν το M.I.T. made in Greece (όπως φαίνεται με μοναδικό εφόδιο τα ευχολόγια).
-
Αυτό που μ' αρέσει είναι πως αντί να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε την Δημόσια Παιδεία (και την Υγεία και ο,τιδήποτε άλλο) θέλουμε να τα αναθέσουμε σε ιδιώτες γιατι θα τα καταφέρουν καλύτερα.
Παραδεχόμαστε δηλαδή την ήττα μας από το άθλιο 'Σύστημα'...
Γιατί να μη μπορεί και το Ελληνικό Πανεπιστήμιο να γίνει Yale;
-Γιατί χρειάζεται ΛΕΦΤΑ. Και αυτά τα λεφτά να ξοδεύονται εκεί που πρέπει και όχι σε κάποιες τσέπες επιτηδειων.
-Γιατί πρέπει να καταργηθούν όλες οι σχέσεις 'κάτω απ' το τραπέζι'. Δεδομένης της ελληνικής κοινωνίας, αυτό δεν προκειται να συμβεί, οπότε ίσως να εχετε δίκιο που φωναζετε...Σκεφτείτε όμως να μην υπάρχει και το Δημόσιο ως αντίβαρο τι ωραία που θα είναι...
-
ακομη δεν καταλαβα γιατι να μην γινει η προσπαθεια...
στο κατω κατω κανεις απο εμας εδω δεν θα χασει λεφτα!
ή μηπως οχι?
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αυτό που μ' αρέσει είναι πως αντί να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε την Δημόσια Παιδεία (και την Υγεία και ο,τιδήποτε άλλο) θέλουμε να τα αναθέσουμε σε ιδιώτες γιατι θα τα καταφέρουν καλύτερα.Παραδεχόμαστε δηλαδή την ήττα μας από το άθλιο 'Σύστημα'...
Γιατί να μη μπορεί και το Ελληνικό Πανεπιστήμιο να γίνει Yale;
-Γιατί χρειάζεται ΛΕΦΤΑ. Και αυτά τα λεφτά να ξοδεύονται εκεί που πρέπει και όχι σε κάποιες τσέπες επιτηδειων.
-Γιατί πρέπει να καταργηθούν όλες οι σχέσεις 'κάτω απ' το τραπέζι'. Δεδομένης της ελληνικής κοινωνίας, αυτό δεν προκειται να συμβεί, οπότε ίσως να εχετε δίκιο που φωναζετε...Σκεφτείτε όμως να μην υπάρχει και το Δημόσιο ως αντίβαρο τι ωραία που θα είναι...
Το να φτιαξεις ενα καλο ιδιωτικο πανεπιστημιο δεν σημαινει οτι εμποδιζεται το Δημοσιο πανεπιστημιο να γινει καλυτερο!
Αντιθετα θα υπαρχει ανταγωνισμος, πραγμα που τωρα δεν υπαρχει.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
...Σκεφτείτε όμως να μην υπάρχει και το Δημόσιο ως αντίβαρο τι ωραία που θα είναι...Όπως λέει κι ο Σπύρος, το Δημόσιο, δίχως σοβαρό ιδιωτικό τομέα, γίνεται υπερβολικά σπάταλο κι ασύδοτο. Να σου θυμίσω πόσο βελτιώθηκαν Δημόσιες επιχειρήσεις ότα μπήκαν στο αντικείμενο και ιδιωτικές;
Ο Αμερικάνος λέει: Όταν θέλεις να φτιάξεις ένα εστιατόριο στη μέση του πουθενά, βρες έναν ανταγωνιστή και δώσε του χρήματα να ανοίξει άλλο ένα, απέναντί σου. Αποτέλεσμα; πχ το Λας Βέγκας.
Ο Έλληνας ανοίγει το ρημάδι του, ταϊζει τους τοπικούς παράγοντες και ταράζει στις καταγγελίες όποιον προσπαθεί να φτιάξει κάτι παρόμοιο στην περιοχή. Αποτέλεσμα; Δυό ρημάδια με τους ιδιοκτήτες σε καθημερινό πόλεμο. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ο Έλληνας ανοίγει το ρημάδι του, ταϊζει τους τοπικούς παράγοντες και ταράζει στις καταγγελίες όποιον προσπαθεί να φτιάξει κάτι παρόμοιο στην περιοχή. Αποτέλεσμα; Δυό ρημάδια με τους ιδιοκτήτες σε καθημερινό πόλεμο.+1000
αυτο λεγεται μιζερια!
-
Το χειρότερο δεν είναι ότι εδώ αποδεχόμαστε αμαχητί την αποτυχία του συστήματος που (εν τέλει εκτρέφουμε εμείς), αλλά ότι οι κυβερνώντες το προβάλλουν ως δικαιολογία (και μάλιστα αυτονόητη!!!) για τα πάντα.
Είναι σα να εκλέγεται διοικητικό συμβούλιο σε μία εταιρεία και το πρώτο που ανακοινώνει είναι η πλήρης αποτυχία του στη διαχείρισή της με συνέπεια την παραχώρησή της σε τρίτους!
-
ililias φασκεις και αντιφασκεις. Οι Ελληνες ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ εκαναν μια Ολυμπιαδα σωστη. Μηδενισμος ειναι να λες οτι οι Ελληνες ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ δεν μπορουν να κανουν ενα ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟ πως το λενε πανεπιστημιο σωστο, αλλα πρεπει να ερθει το Χ κεφαλαιο να το κανει.
Ή το κανουν οι Ελληνες άρα ο λαος άρα ειναι δημοσιο ή το κανει ΕΝΑΣ ιδιωτης και ειναι ΔΙΚΟ ΤΟΥ και οχι των Ελληνων.
Α εγω ειμαι απλος. Δεν νοιωθω οτι θα επρεπε να ξεχωριζω απο τους συμπατριωτες μου. Οι δυνατοτητες ειναι αλλο καπελο.Δευτερο ζητουμενο. Συγκριση τανκερ-ΤΕΙ. Ουτε να το συζητας φιλε μου. Ουτε να το συζητας. Εκτος αν εννοεις κανα ΤΕΙ με μονο τμημα λογιστικης οποτε και πολλα λες. Αλλα (το ξαναλεω) για θετικο, πολυτεχνικο ή ιατρικο ΑΕΙ αν θελετε να σας κανω ενα μπατζετ γιατι καποτε το επιχειρησαμε (το μπατζετ) να χασετε το φως σας.
Και κατι που ξεχασα πριν να ρωτησω:
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Καθημερινα παρατηρουμε οτι οπου εμπλεκεται ο ιδιωτικος τομεας τα πραγματα πανε πολυ καλυτερα απο το μονοπωλιο του κρατους.Δε μας δινεις ενα παραδειγμα; Καπου που υπηρχε κρατικο μονοπωλιο και ο ιδιωτικος τομεας βελτιωσε την κατασταση;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δε μας δινεις ενα παραδειγμα; Καπου που υπηρχε κρατικο μονοπωλιο και ο ιδιωτικος τομεας βελτιωσε την κατασταση;
Τηλεφωνία (σύγκρινε τιμές ΟΤΕ και Vivodi πχ).
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Και μερικα για τα ιδιωτικα ΑΕΙ για να μη δημιουργουνται εντυπωσεις...Ελεος επι τελους με την ερευνα, τα πανακριβα εργαστηρια, τα τεραστια κοστη...
Η 'ερευνα' στις Ιατρικες σχολες ας πουμε που γινεται??
Στις Πανεπιστημιακες κλινικες των νοσοκομειων ή στα Πανεπιστημιακα νοσοκομεια και διορθωστε με αν κανω λαθος.Σου φαινεται παραξενο που το Πανεπιστημιο κανει ερευνα σε πανεπιστημιακα ιδρυματα;;;;;; Επικοινωνεις;
Nαι επικοινωνω. Εσυ??Βγαλε κιγο τη μια εστω παρωπιδα μπας και καταλαβεις την εννοια της (ρητορικης) ερωτησης...Τι θα εμποδισει αυριο λοιπον μεγαλα ιδιωτικα Ιατρικα Κεντρα (ξερετε απο αυτα που ολοι θαυμαζουμε για το επιπεδο τους και ζαλιζομαστε με τις τιμες τους) να ιδρυσουν μια Ιατρικη σχολη συνεργαζομενα και με μια δυο Φαρμακευτικες εταιρειες, ωστε με περιορισμενο αριθμο φοιτητων στην αρχη να εξασφαλισουν τις προϋποθεσεις της περιβοητης ερευνας??
Το ιδιο θα μπορουσε να συμβει με μεγαλες τεχνικες εταιρειες για 'παραγωγη' αρχιτεκτονων μεσα απο εργοταξια (καταλαβαινετε τι θελω να πω) κ.ο.κ.
Το ειπα και στον b_x το λεω και σε σενα. Μιλατε για πανεπιστημια και αναφερεστε σε τεχνικες σχολες. Το Πανεπιστημιο δεν ειναι Ευκλειδης. Αυτο ειναι το ενα. Το αλλο ειναι οτι στις χλιδατες κλινικες με τις παχιες μοκετες, αν παθεις κατι σοβαρο σε στελνουν στο κρατικο νοσοκομειο γιου νοου...
Δεν απαντας ομως:Τι θα εμποδισει ενα μεγαλο ομιλο με Χ αντικειμενο να ιδρυσει μια υψηλου επιπεδου Ανωτατη Σχολη.
Αντιθετα υπεκφευγεις για αλλη μια φορα κανοντας κρισεις κατα το δοκουν....Το περί πτυχείου σε 'επισκέπτες' το παρακάμπτω εώς φαιδρό (πιθανότατα δεν υπήρξες ουδέποτε φοιτητής ελληνικού πανεπιστημίου, ειδάλλως δε θα το ανέφερες ούτε για πλάκα).
Η αληθεια ειναι οτι οντως δεν υπηρξα ποτε φοιτητης Ελληνικου Πανεπιστημιου αν και ειχα την ευκαιρια...
Δεν εχω καταληξει στο συμπερασμα ακομα ομως αν αυτο τελικα ηταν καλο ή κακο, αλλα κατι μου λεει πως μαλλον καλο ηταν.Αλλος ενας Ελληναρας που κρινει εχοντας αγνοια, με βασικο στοχο να διακιωσει τις επιλογες του
T να κανουμε ρε greo...H ζωη μας ταφερε ετσι ωστε να μην καταλαβουμε τη θεση που κερδισαμε.Αργοτερα ηρθαν ετσι τα πραγματα ωστε να μη χρειαστει το πτυχιο.
Το 'Ελληναρας' επιστρεφεται αυτουσιο σε καποιον που θεωρει τη γνωμη του αξιωμα και αξιους χλευασμου οσους δε συμφωνουν με αυτην.Αν δε σου κανει κοπο απαντησε μου τελος σε δυο Ερωτησεις:
-Αφου εχεις τοση πολλη εμπιστοσυνη στο Δημοσιο Πανεπιστημιο τι σε ενοχλει να επιτραπει η Ιδρυση Ιδιωτικου??
Γιατι εγω ας πουμε ανυπομονω να απελευθερωθει η αγορα ενεργειας να μπουν ανταγωνιστες για να αποδειξω οτι η (Δημοσια) ΔΕΗ ειναι καλυτερη.
-Τι εκανε ολοκληρη η Ακαδημαϊκη κοινοτητα, εκτος απο απεργιες, καταληψεις, και βανδαλισμους (για να μη μιλησω για τις χεστρες της Παντειου, και τις λαμογιες του Δημοκριτειου) ωστε να προστατεψει το κυρος των ΑΕΙ?? -
Το περιμενα! Χωρις τον ΟΤΕ και την cosmote θα σου ελεγα που θα ηταν οι τιμες της κινητης τηλεφωνιας και χωρις φτηνα κινητα θα σου ελεγα που θα ηταν οι τιμες της σταθερης Vivodi. Χωρια που η καθε Vivodi θησαυριζει με το δικο μου τον ιδρωτα γιατι χρησιμοποιει υποδομες που ΕΓΩ και οι προγονοι μου κατασκευασαμε και συντηρουμε.
Καθηγητές στα σχολεία