-
αυτό σου λέω. κόψε το α στάδιο (δεν εννοώ οτι δεν υπάρχει β)
ή μην λες τίποτα ή στο ψητό κατευθείαν. εξήγησα γιατί. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
που το ηξερες οτι ηταν εν ωρα υπηρεσιας;
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ένστολος να πας σε καφετέριες, κτλ
Αν είσαι εκτός υπηρεσίας οφείλεις να φορέσεις πολιτικά.με καλυψες
-
Κυριακή μεσημέρι και λέω να πάω για φαγητό στο μακρύγιαλο.
Πέρνω περιφεριακό ευόσμου και στο φανάρι της λαχαναγοράς μπροστά μου ένα μαύρο καλογυαλισμένο ΠΟΛΙΤΙΚΟ Octavia 5 με πινακίδες ΝΗΡ ?42? και ριγμένο επειδικτικά στην εταζέρα το καπέλο της στολής (ναι μπάτσος)
Σφάζει ωραιότατα το κόκκινο (γιατί είναι μπάτσος) σε αυτη τη πολύ επικύνδινη διαστάυρωση που μπορεί να σου έρθει οποιοσδήποτε με 150χλμ/ώρα και κατευθύνεται προς Κατερίνη. Εγώ περιμένω φυσικά να ανάψει το πράσινο (γιατί δεν είμαι μπάτσος) και ξεκινάω με μ.ο. ταχύτητας τα 130χλμ / ώρα. Κοντά στα διόδια τον φτάνω και μένω από πίσω του (άρα δεν υπήρχε ιδιαιτερος λόγος βιασύνης για να σφάξει κόκκινο). Σταματάει στο ταμείο, κάτι λέει στην ταμία (ίσως να έδειξε και την ταυτότητά του) και φεύγει χωρίς να πληρώσει (γιατί είναι μπάτσος). Εγώ πληρώνω τα 2
-
Ας θυμηθούμε το ανέκδοτο της τεχνητής νοημοσύνης.
Το μπουζούκι είναι όργανο.
Και ο αστυνομικός είναι όργανο.Άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι.
-
επειδή είμαστε ΝΕΟέλληνες....όποιος βρίσκονταν στην θέση του τα ίδια θα έκανε.
η εξουσία ....είναι γλυκιά...
εδώ πολλοί περνούν με καθαρό κόκκινο χωρίς να είναι μπουζ...εχμμ αστυνομικοί.
-
Μπα...δεν καυλωνουν ολοι με την εξουσια.
Ενα απλο παραδειγμα ειναι οι στρατονομοι (γνωστοι και ως καρακολια ) οι περισοτεροι συμπεριφερονταν σα μαλακες, υπηρχαν ομως και μερικα ατομα πολυ ξηγημενα. Ναυτονομοι και αερονομοι απλα αλλου, δυσκολα εβλεπες καποιον καβαλημενο εκει. Ισως να φταιει και η ηγεσια στην στρατονομια.
-
ισως...ισως...
-
Εκτος πλακας βρωμερο καρακολι, στο συγκεκριμενο παραδειγμα μπορουμε να δουμε τον χαρακτηρα του ανθρωπου...πως αντιδρα οταν του δινεις εξουσια.
-
Έκανα το λάθος να βγω βόλτα με το αυτοκίνητο να ξεσκάσω από το διάβασμα
Γυρνώντας σπίτι περιπολικό έσφαξε μπροστά μου στεγνά το κόκκινο. Πήγαινα προς το μέρος που πήγαιναν και εκείνοι, οπότε φτάνοντας δίπλα τους τους λέω: 'Για την αστυνομία δεν ισχύουν τα κόκκινα;'
Μου έκαναν νόημα να κάνω στο πλάι, οπότε και σταμάτησα.Μου ζήτησαν τα στοιχεία μου και με ρώτησαν τι ήθελα.
Πριν τους δώσω τα στοιχεία μου (τα οποία και τελικά δεν πήραν) τους είπα ότι ως αστυνομία πρώτοι αυτοί θα έπρεπε να τηρούν τον ΚΟΚ αν θέλουν να τον τηρεί και ο απλός κοσμάκης.
Μου απάντησαν ότι αυτοί είναι η αστυνομία, οπότε έχουν το δικαίωμα να παραβαίνουν τον ΚΟΚ.
Τους είπα ότι φυσικά έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με όλους τους υπόλοιπα κινούμενους στο δρόμο και ότι μόνο εφόσον έχουν κληθεί σε κάποιο επείγον περιστατικό, έχουν ανοιχτή τη σειρήνα και με δική τους ευθύνη μπορούν να παραβούν τις διατάξεις του ΚΟΚ, τώρα όμως δεν ίσχυε τίποτα από αυτά και ως εκ τούτου παρανόμησαν. Εκείνη τη στιγμή είπα και ψέματα ότι βάζω στοίχημα ότι αν πάρω τηλ το γνωστό μου στο τμήμα δε θα έχει καταγραφεί καμία κλήση.
Με ρώτησαν και μένα τι με πείραξε που πέρασαν με κόκκινο
Προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι αν θέλουν να τους σέβεται ο κόσμος πρέπει να κερδίσουν το σεβασμό του. Τους είπα επίσης ότι προσωπικά δεν έχω κάτι με την αστυνομία και ότι αναγνωρίζω το έργο τους, με κάτι τέτοιες συμπεριφορές όμως ο κόσμος μετά καλά κάνει και τους βρίζει.
Μου ζήτησαν να αποχωρήσω αλλιώς θ' άρχιζαν να με γράφουν
Τους ρώτησα γιατί και μου απάντησαν καταρχήν γιατί δε φορούσα ζώνη.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή τους μιλούσα σοβαρά και ήρεμα, μ' αυτή την ατάκα όμως πραγματικά εκνευρίστηκα γιατί ζώνη φυσικά φορούσα, οπότε τους απάντησα ότι τη ζώνη τη βάζω πριν καν βάλω μπροστά τη μηχανή και ότι αυτή η συμπεριφορά ήταν ανεπίτρεπτη εκ μέρους τους (με έτρωγε ο κ@λος μου, αλλά είχα εκνευριστεί με τη συμπεριφορά τους). Τους παρότρυνα μάλιστα να με γράψουν και για ό,τι άλλο ήθελαν αν αυτό το θεωρούσαν σοβαρή συμπεριφορά.
Κάπου εκεί τα μάζεψαν, με ρώτησαν τι σπουδάζω, τους απάντησα και οι δρόμοι μας χωρίσανε.Θα μου πείτε γιατί ασχολούμαι ε; Ίσως είμαι ένας σκατοπαράξενος νέος που ακόμα δεν έχει φάει χαστούκια από τη ζωή (από τους γονείς έφαγα όταν έπρεπε ), οπότε τα βλέπω ρομαντικά τα πράγματα. Ε όσο τα βλέπω ακόμα έτσι θα ασχολούμαι...
-
aserf εσύ καλά τους τα 'πες και πολύ καλά έκανες και ασχολήθηκες...
Όταν πετύχουν κάποιον στοιχειωδώς ενημερωμένο και με τη δύναμη της γνώμης του είναι που τα βρίσκουν σκούρα..
βλέπεις οι περισσότεροι απ' αυτούς είναι βλάχοι και αγράμματοι και νομίζουν ότι έπιασαν τον πάπα απ'τα @@ επειδή έχουν κάποια εξουσία...
παντελώς ανίκανοι να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε σοβαρό περιστατικό, αναλώνονται σε τέτοιου είδους επιδείξεις ψευτομαγκιάς.... -
**aserf **παει εισαι τρελος!
Ποτε θα σου φερνουμε τσιγαρα στη στενη δεν ξερω!
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
**aserf **παει εισαι τρελος!Ποτε θα σου φερνουμε τσιγαρα στη στενη δεν ξερω!
Σιγα την τρελα, δεν τους εριξε και καμμια χριστοπαναγια οπως κανουν αλλοι .
Λοιπον, το λεω αλλη μια φορα να το παρετε χαμπαρι. Παρ΄τε και διαβαστε τον ΚΟΚ, κοκκινο και αναποδα σε μονοδρομο ΔΕΝ εχουν δικαιωμα να περνανε. Ακομα και σε καταδιωξη, και με φαρους κλπ. Αρθρο 44 περι οχηματων εκτακτης αναγκης.
-
aserf
Αυτο ηταν Kacey&Wagner MODE: ON
Ευγε!!
Ευγε!! -
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
**aserf **παει εισαι τρελος!Ποτε θα σου φερνουμε τσιγαρα στη στενη δεν ξερω!
Μπα, τους 4Τ να μου φέρνετε... δεν καπνίζω
Λοιπον, το λεω αλλη μια φορα να το παρετε χαμπαρι. Παρ΄τε και διαβαστε τον ΚΟΚ, κοκκινο και αναποδα σε μονοδρομο ΔΕΝ εχουν δικαιωμα να περνανε. Ακομα και σε καταδιωξη, και με φαρους κλπ. Αρθρο 44 περι οχηματων εκτακτης αναγκης.
Ωραία, να το ξέρω για την επόμενη φορά
aserf
Αυτο ηταν Kacey&Wagner MODE: ON
Ευγε!!
Ευγε!!Είχα καλούς δάσκαλους
-
Και πάνω που είπα χτες μια καλή κουβέντα για ένα πλήρωμα περιπολικού, σήμερα το πρωί, πηγαίνοντας στην πίστα των Μεγάρων και λίγο πριν βγω από την έξοδο της Πάχης, βλέπω ένα περιπολικό να σκάει μύτη στην έξοδο (για το γνωστό μπλόκο) ερχόμενο ανάποδα!!!
Να μπει κάποιος με λίγο παραπάνω χλμ, να έχουμε πολύνεκρα, επειδή αυτοί βαρέθηκαν να πάνε στην προηγούμενη έξοδο (σιγά την απόσταση, δίπλα είναι) και να ακολουθήσουν τη ροή της εθνικής.
-
Νομίζω ότι κόκκινο μπορούν να παραβιάσουν σε περίπτωση καταδίωξης. Δεν μπορούν όμως να πάνε ανάποδα σε μονόδρομο ή να μην ακολουθήσουν σήματα τροχονόμου (λες και θα τους γράψει ).
@aserf
Υποκλίνομαι. Δυστυχώς, όταν τους δείξεις ότι 'ξέρεις', ή μαζεύονται ή προσπαθούν να σου επιβληθούν ακόμη περισσότερο. Να κατανοήσουν αυτό που τους λες, σπάνιο.. -
Ο κ. aserf φέρθηκε άψογα.
-
aserf - Στ'αληθεια νομιζα οτι η ιστορια σου θα κατεληγε με εσενα στο νοσοκομειο. Δεν κανω πλακα. Αγχωθηκα παρα πολυ...
Ηταν μεγαλη ανακουφιση οταν ειδα οτι τη γλυτωσες.
Phew!!!!
Και να θυμαστε την παρακατω ιστορια...
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 8530#38530 -
@ArrowsFA1, manosk
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια
Πραγματικά εκείνη τη στιγμή ήθελα απλά να τους κάνω να καταλάβουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται τη δουλειά τους, η συμπεριφορά τους όμως είναι ικανή να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζει ο κόσμος.Γενικά προσπαθώ να αποφύγω όσο γίνεται το να έρθω στα χέρια με κάποιον. Αν έφτανα μάλιστα στο σημείο να μου επιτεθεί αστυνομικός τα πράγματα θα ήταν πραγματικά πολύυυυυυυυυ άσκημα.
Σκοπός μου δεν ήταν ούτε να τους βρίσω, ούτε να κάνω τον έξυπνο, πραγματικά ήθελα να τους κάνω να το πιστέψουν και να καταλάβουν ότι η συμπεριφορά τους έχει αντίκτυπο στον κόσμο. -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
@KaceyΝομίζω ότι κόκκινο μπορούν να παραβιάσουν σε περίπτωση καταδίωξης. Δεν μπορούν όμως να πάνε ανάποδα σε μονόδρομο ή να μην ακολουθήσουν σήματα τροχονόμου (λες και θα τους γράψει ).
ΚΑΝΕΝΑ όχημα δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει το κόκκινο. Ούτε περιπολικό, ούτε ασθενοφόρο, ούτε πυροσβεστικό, ... .
Όταν κάνουν καταδίωξη ή μεταφέρουν ασθενή ή πηγαίνουν σε κατάσβεση πυρκαϊάς και φτάνουν σε κόκκινο σηματοδότη πρέπει να σταματήσουν.
Μπατσολογική και μπατσοσυμπεριφορά [#2]