-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
ένα ραλί για παράδειγμα με group N εξάτμιση δεν νομίζω ότι θέλει όργανο για να καταλάβεις ότι δεν είναι στα εργοστασιακά επίπεδα...εντάξει δεν είναι απόλυτα σωστός ο τροχαίος αλλά μην στρουθοκαμηλίζουμε.
πάντα μας φταίνε οι τροχαίοι ...
+0
Και ένας που παραπατάει μπορείς να πεις ότι είναι μεθυσμένος, αλλά χωρίς το όργανο που σε μετράει δεν μπορούν να σε γράψουν. Εδώ μπορείς να ζητήσεις αιματολογικές εξετάσεις στην περίπτωση που δεν συμφωνήσεις με το αποτέλεσμα της μέτρησης...
Έτσι και με τον ήχο, χωρίς ντεσιμπελόμετρο, μπορεί ο πολίτης να το τραβήξει το θέμα και στο τέλος να δικαιωθεί. Τώρα θα μου πεις, ποιος μπλέκει και θα έχεις και δίκαιο.
-
Koίτα ο άλλος με το φιμέ και το εξατμισόνι ξέρει ότι είναι παράνομος.
Το να ζητάει κ τα ρέστα από πάνω είναι νομίζω λιγάκι too much.Τα δικηγορίστικα του στυλ να τον τρέξω τον φούστη γιατί με έγραψε δεν τα καταλαβαίνω και βεβαίως δεν τα επικροτώ επουδενί.
Εκανες την παράβαση ...φαε την κληση κ μην μιλάς. Είμαι όμως σίγουρος ότι ακόμα κ με μέτρηση πάλι θα γκρίνιαζε σε κάποιο φόρουμ.
Τεσπα...ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεων του είτε φοράει στολή (τροχαίος) είτε φορά εξάτμιση.
-
-ΑΠΕΙΡΟ
Ειστε σοβαροι τωρα???
Κατ'αρχας τα φυμε δεν ειναι παρανομα...
Ο χρήστης Spike έγραψε:
ένα ραλί για παράδειγμα με group N εξάτμιση δεν νομίζω ότι θέλει όργανο για να καταλάβεις ότι δεν είναι στα εργοστασιακά επίπεδα...εντάξει δεν είναι απόλυτα σωστός ο τροχαίος αλλά μην στρουθοκαμηλίζουμε.
Το να ζητάει κ τα ρέστα από πάνω είναι νομίζω λιγάκι too much.Τα δικηγορίστικα του στυλ να τον τρέξω τον φούστη γιατί με έγραψε δεν τα καταλαβαίνω και βεβαίως δεν τα επικροτώ επουδενί.
Εκανες την παράβαση ...φαε την κληση κ μην μιλάς. Είμαι όμως σίγουρος ότι ακόμα κ με μέτρηση πάλι θα γκρίνιαζε σε κάποιο φόρουμ.
Τεσπα...ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεων του είτε φοράει στολή (τροχαίος) είτε φορά εξάτμιση.
Για κατσε ρε φιλε...Εισαι απαραδεκτος στο πως κατανοεις την εννοια των νομων, σε σημειο που να γινεσαι επικινδυνος...Και αυτα δεν ειναι 'δικηγοριστικα', αυτα που λες εσυ ξεπερνουν καθε οριο λογικης.
Τα ορια για θορυβο ειναι συγκεκριμενα. Ας μην πιασουμε το γεγονος οτι ετσι οπως μετρανε ΜΕ dbμετρο μετρανε εντελως λαθος οποτε και μαμα αμαξι βγαινει παρανομο. Ασ'το αυτο.
Εφ'οσον τα ορια ειναι συγκεκριμενα, πρεπει να μετριουνται με συσκευη και αμα τα ξεπερναει το αυτοκινητο τοτε να δινεται η κληση. Ειναι σαν να μου λες:
α) βλεπω ενα ταξι να βγαζει μαυρι μαυριλα απο πισω, οποτε το γραφω για καυσαερια χωρις να μετρησω ρυπους με αναλυτη.
β) βλεπω Gallardo που πασιφανεστατα παει με 250, και τον γραφω για ταχυτητα (και για ποση? Για οσο τον εκοψα με το ματι?) χωρις να εχω ρανταρ.
γ) σταματαω εναν που εμφανως ειναι μεθυσμενος και τον γραφω χωρις να τον μετρησω (και για ποσο ποσοστο αλκοολ? Για οσο τον κοψω με το ματι).
Αυτα ειναι ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ...
Και ειναι προφανες οτι σε οποιοδηποτε δικαστηριο η κληση θα γινει προσαναμμα, αλλα βλεπεις τωρα που καταργηθηκαν τα δικαστηρια για διοικητικα προστιμα κανουν οτι γουσταρουν. Αμα του τραβηξει μια μηνυση για παραβαση καθηκοντος (γιατι ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο), τοτε να δεις για ποτε θα τρεχουν ολοι.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Ναι αλλα βαση ΚΟΚ ο μπατσος ειναι υποχρεωμενος να κανει την μετριση ΣΩΣΤΑ, πριν τον γραψει.
Αλλιως δεν θεωρειται παραβαση.
Με την ιδια λογικη ενα SL55AMG δεν χρειαζεται ρανδαρ... Με το που το βλεπεις καταλαβαιν'ς οτι τρεχ' -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
-ΑΠΕΙΡΟ
Για κατσε ρε φιλε...Εισαι απαραδεκτος στο πως κατανοεις την εννοια των νομων, σε σημειο που να γινεσαι επικινδυνος...Και αυτα δεν ειναι 'δικηγοριστικα', αυτα που λες εσυ ξεπερνουν καθε οριο λογικης.Τα ορια για θορυβο ειναι συγκεκριμενα. Ας μην πιασουμε το γεγονος οτι ετσι οπως μετρανε ΜΕ dbμετρο μετρανε εντελως λαθος οποτε και μαμα αμαξι βγαινει παρανομο. Ασ'το αυτο.
Εφ'οσον τα ορια ειναι συγκεκριμενα, πρεπει να μετριουνται με συσκευη και αμα τα ξεπερναει το αυτοκινητο τοτε να δινεται η κληση.
Κοίτα που συμφωνώ με τον Kacey...
-
Μην ανησυχείς, όλοι το περάσαμε αυτό κάποτε.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Ρε συ τι λες τωρα? Καταρχην ποιος ζητησε τα ρεστα? Μπηκε εδω το παιδι με το πουντο να κλαφτει οτι τον γραψανε? Μαλλον οχι, εγω μετεφερα γελοντας για το οτι τον πιασανε μαλακα, αλλα και για να δειξω οτι οι μπατσοι συνεχιζουν και κανουν τα θαυματα τους.
ΜΕ την λογικη σου λοιπον, του σαξοραλου και του πουντακια με το φιμε.....αν δουμε ενα τυπο σε κανα KTM DUKE/LC4, Husqvarna και λοιπα μηχανακια, ο οποιος να φοραει ξεβαμενο τζιν, και κρανος αυτο το 'κακο' το κροσαδικο, να του κοβουμε κληση γιατι λιγο πριν σιγουρα εκανε σουζες!
Επισης καυλα θα ειναι να σε σταματανε χωρις μπιστολι και να σου λενε ετρεχες πανω απο το οριο....δεν ξερω ποσο αλλα σε εκοψα οτι ησουν παρανομος Και φυσικα στο φιναλε οποιος εχει κανα παλιο αμαξι, να τον γραφουνε επι τοπου για φαρμακειο και πυροσβεστηρα, χωρις να ανοιξουν το πορτμπαγκαζ του με την δικαιολογια, εσυ ρε μπατηρι με τον ματρακα που εχεις δεν εχεις λεφτα για βεντζινα να ουμ, πυροσβεστηρα θα παρεις?
Κατα τα αλλα σου ευχομαι να εχεις τελειως νομιμο αμαξι, και να πεσεις σε τετοια ατομα σε μπλοκο, δεν θα μπορεσουν αν σε γραψουν για τπτ......μεχρι τι στιγμη που θα νομιζεις οτι την γλυτωσες....και θα θυμηθουν οτι οταν σε σταματησαν δεν φορουσες ζωνη! Και αν νομιζεις οτι αυτα ειναι υπερβολες ή αστικοι μυθοι, μαλλον σε εχουν σταματησει ελαχιστες φορες μπατσοι.
Καλο σου βραδυ.
Εντιτ.
Εκει που χαζευα στο τοπικ με τα ιδιωτικα κτεο....η συζητηση εχει παει στις καρτες καυσαεριων....και βλεπω το παρακατω ποστ.
καλά μην αγχώνεσαι εγώ δεν έχω βγάλει ποτέ μου....
Και καλα κανεις......αλλα αφου το ξερεις οτι εισαι παρανομος....να δεχτεις και τις δυο κλησεις και για την καρτα, και για το οτι δεν περνας καυσαερια....που μπορει να τα περνας...αλλα αφου δεν εχεις καρτα, εγω πιστευω σαν μπατσος οτι δεν τα περνας...οποτε παρε δυο καμπανες.
Εδω να σου πω βεβαια οτι τα μικτα κλιμακια εχεις δεν εχεις καρτα σε μετρανε, και αναλογα τρως καμια, μια ή δυο κλησεις αντιστοιχα.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ρε συ τι λες τωρα? Καταρχην ποιος ζητησε τα ρεστα? Μπηκε εδω το παιδι με το πουντο να κλαφτει οτι τον γραψανε? Μαλλον οχι, εγω μετεφερα γελοντας για το οτι τον πιασανε μαλακα, αλλα και για να δειξω οτι οι μπατσοι συνεχιζουν και κανουν τα θαυματα τους.
ΜΕ την λογικη σου λοιπον, του σαξοραλου και του πουντακια με το φιμε.....αν δουμε ενα τυπο σε κανα KTM DUKE/LC4, Husqvarna και λοιπα μηχανακια, ο οποιος να φοραει ξεβαμενο τζιν, και κρανος αυτο το 'κακο' το κροσαδικο, να του κοβουμε κληση γιατι λιγο πριν σιγουρα εκανε σουζες!
Επισης καυλα θα ειναι να σε σταματανε χωρις μπιστολι και να σου λενε ετρεχες πανω απο το οριο....δεν ξερω ποσο αλλα σε εκοψα οτι ησουν παρανομος Και φυσικα στο φιναλε οποιος εχει κανα παλιο αμαξι, να τον γραφουνε επι τοπου για φαρμακειο και πυροσβεστηρα, χωρις να ανοιξουν το πορτμπαγκαζ του με την δικαιολογια, εσυ ρε μπατηρι με τον ματρακα που εχεις δεν εχεις λεφτα για βεντζινα να ουμ, πυροσβεστηρα θα παρεις?
Κατα τα αλλα σου ευχομαι να εχεις τελειως νομιμο αμαξι, και να πεσεις σε τετοια ατομα σε μπλοκο, δεν θα μπορεσουν αν σε γραψουν για τπτ......μεχρι τι στιγμη που θα νομιζεις οτι την γλυτωσες....και θα θυμηθουν οτι οταν σε σταματησαν δεν φορουσες ζωνη! Και αν νομιζεις οτι αυτα ειναι υπερβολες ή αστικοι μυθοι, μαλλον σε εχουν σταματησει ελαχιστες φορες μπατσοι.
Καλο σου βραδυ.
Εντιτ.
Εκει που χαζευα στο τοπικ με τα ιδιωτικα κτεο....η συζητηση εχει παει στις καρτες καυσαεριων....και βλεπω το παρακατω ποστ.
Και καλα κανεις......αλλα αφου το ξερεις οτι εισαι παρανομος....να δεχτεις και τις δυο κλησεις και για την καρτα, και για το οτι δεν περνας καυσαερια....που μπορει να τα περνας...αλλα αφου δεν εχεις καρτα, εγω πιστευω σαν μπατσος οτι δεν τα περνας...οποτε παρε δυο καμπανες.
Εδω να σου πω βεβαια οτι τα μικτα κλιμακια εχεις δεν εχεις καρτα σε μετρανε, και αναλογα τρως καμια, μια ή δυο κλησεις αντιστοιχα.
+1.000. ... .000
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Εντιτ.
καλά μετά από αυτό ...τα έχω δει όλα. (έψαχνες ώρα; )
Δεν καταλαβαίνω γιατί ορμήσατε όλοι...λέω ένα απλό πράγμα δεν είπα πουθενά ότι είναι κ σωστό.
Στο παράδειγμα με το ραλί έχω δίκιο ή άδικο; Θεωρητικά...αφήστε το τυπικό.
Ρανταπλάν στο θέμα με το παράδειγμά σου, δεν αναφέρθηκα στο παιδί ότι θα κλαφτεί. Διάβαζε προσεκτικά προτού βγάλεις συμπέρασμα, μίλησα κ πάλι γενικά για όλους εκείνους που ενώ είναι παράνομοι θα μπουν εδώ μέσα κ θα κλαφτούν γιατί τους έγραψαν.
Συμφωνώ με τα παραδείγματά σας και συμφωνώ με την λογική του να γίνονται όλα όπως πρέπει.
-
Εισαι 1000% οχι απλα λαθος (και τυπικα και θεωρητικα και ουσιαστικα), αλλα οπως ειπα και επικινδυνος.
Καταλυεις βασικες εννοιες νομιμοτητας οπως πχ το να πρεπει να αποδειχτει οτι εισαι ενοχος, καταλυεις τον ιδιο τον νομο που επικαλεισαι οτι βγαζει παρανομο το αμαξι (αφου αυτος ο ιδιος νομος λεει οτι τα ορια ειναι τοσα και μετριουνται με ταδε συσκευη με τον ταδε τροπο), και γενικα εχεις χασει το παιχνιδι με την λογικη, ασε δε την νομιμοτητα...
Κατσε εσυ να σε γραφουν ετσι, και ασε μας εμας να 'κλαιγομαστε'. Και οχι, Rallye με GrN εξατμιση ΔΕΝ ειναι παρανομο αμα δεν το μετρησει καποιοςκαι γραψει παραπανω απο τα ορια.
-
καλά χαλάρωσε λίγο...δεν σε χαρακτήρισα προσωπικά.
-
Το επικινδυνος σε πειραξε? Ειναι επικινδυνες αυτες οι αποψεις, για ολους μας:
Φαντασου πχ να παρω τηλεφωνο την τροχαια και να πω οτι το ταδε αυτοκινητο (εσυ) περασε με κοκκινο επειδη ετσι μου την καρφωσε ή επειδη πχ δεν σε γουσταρω, και να σε γραψουν για κοκκινο. Ιδια λογικη ειναι.
edit:
και μετα παιρνουν φορα και γυρνανε και σου λενε 'αφου εισαι απο τον Πειραια δεν εχεις καμμια δουλεια στα Λιμανακια οποτε να μην ξαναερθεις εδω'. Ή να σε γραφουν για ζωνη ενω εισαι μεσα σε ΣΒΗΣΤΟ αμαξι μεσα σε παρκινγκ...Ή να σε γραφουν για ζωνη που φοραγες, ΑΦΟΥ σου εχουν κανει ελεγχο και εχεις βγει απο το αυτοκινητο και δεν μπορεσαν να σε γραψουν ουτε για τριγωνο-φαρμακειο-πυροσβεστηρα...Ολα αυτα εχουν γινει.
Καταλαβες που το παω?
-
ok...είπα κ πιο πάνω ότι συμφωνώ με τα παραδείγματά σας και ότι πρέπει να γίνεται όπως απαιτείται από τον νόμο.
απλά εξέθεσα και μία άποψη-προβληματισμό ...
-
Η πλακα ξερεις ποια ειναι? Οτι μου την σπανε αφανταστα τα saxoralla με GrN εξατμιση, πολυ φασαρια ρε παιδι μου... Αλλα μεγαλυτερο προβλημα ειναι η αυθαιρεσια οποιουδηποτε με εξουσια, ειτε ειναι μπατσος, ειτε εφοριακος, ειτε πολεοδομος κλπ κλπ.
Αμα τον εγραφαν κανονικα (ασε που η μετρηση ετσι οπως λενε οτι πρεπει να γινεται ειναι εντελως λαθος, αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα) και εβγαινε να κλαφτει, θα τον εκραζα πρωτος εγω.
Οταν με σταματανε και μου λενε 'τρεχατε με τοσα', τους λεω ναι οντως, καντε οτι νομιζετε αμα θελετε γραψ'τε με και εκει τελειωνει η κουβεντα. ΔΕΝ κλαιγομαι.
Οταν ομως με σταματησαν λεγοντας 'θα σε γραψουμε για ταχυτητα γιατι πας σαν τρελος' ενω ηταν σταματημενοι στην ακρη του δρομου και με εκοψαν με το ματι, εγινε της πουτ@ν@ς...
-
Kωστα, καταρχην για να γινει μετρηση πρεπει στο σημειο να βρισκεται ανθρωπος του υπουργειου, θυμηθειτε οταν μετρανε για καυσαερια που ειναι μπατσος για να σε σταματαει και τεχνικος που σε μετραει. Αντιστοιχα πρεπει να γινεται για τον θορυβο.
Εκτος αυτου οταν σε μετρησουν στα +χ ντεσιμπελ, δεν πληρωνεις την κληση και απλα περιμενεις να περασουν οι Χ μερες να παρεις πινακιδες, αλλα πρεπει να πας σε κτεο να σε μετρησουν οτι εισαι πλεον νομιμος, ή σε μια υπηρεσια στην οδο πατησιων κοντα στην ΑΣΟΕ. Και αυτο φυσικα ειναι σωστο, το θεμα ειναι αυτος που κανει θορυβο να γινει νομιμος για να παρει πινακιδες όχι να πληρωσει μια κληση.Σημερα μου ειπε συναδελφος οτι γραψανε χτες τον κολητο του στο σημειο που γραψανε τον φιλο μου, για ζωνη που δνε φορουσε, και ο μπατσος του ειπε να σε γραψω για ζωνη που ειναι Χ € ή για φιμε που ειναι 600 € ο κακομοιρης ψαρωσε και του ειπε να τον γραψει για ζωνη. Το θεικο ειναι οτι ειχε μονο πισω φιμε.
Τεσπα για ζωνη αφου δεν φοραγε καλα εκανε και τον εγραψε.
-
Α τωρα λενε και ψεμματα οι καριοληδες? Ακου εκει 600 ευρω για τα φυμε, των οποιων το νομικο πλαισιο ειναι τουλαχιστον αμφιβολο...
Κοιτα να δεις τι γινεται με την μετρηση θορυβου. Ο μπατσος κοιταει ποσα db γραφει η αδεια, σε μετραει με το dbμετρο και αμα γραψει παραπανω 'εισαι παρανομος'.
το θεμα ειναι οτι αυτο που γραφει η αδεια ειναι μετρημενο υπο ΠΟΛΥ συγκεκριμενες συνθηκες και φυσικα σε αιθουσα/θαλαμο, ενω ο μπατσος σε μετραει στην ακρη της Βουλιαγμενης πχ...Καταλαβες τωρα ποσο 'παρανομοι' ειναι ολοι αυτοι που τρωνε κληση?
Ποιο σημειο ειναι αυτο? Εχω καιρο να μαλωσω με μπατσο και με τρωει ο κωλος μου
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Α τωρα λενε και ψεμματα οι καριοληδες? Ακου εκει 600 ευρω για τα φυμε, των οποιων το νομικο πλαισιο ειναι τουλαχιστον αμφιβολο...Κοιτα να δεις τι γινεται με την μετρηση θορυβου. Ο μπατσος κοιταει ποσα db γραφει η αδεια, σε μετραει με το dbμετρο και αμα γραψει παραπανω 'εισαι παρανομος'.
το θεμα ειναι οτι αυτο που γραφει η αδεια ειναι μετρημενο υπο ΠΟΛΥ συγκεκριμενες συνθηκες και φυσικα σε αιθουσα/θαλαμο, ενω ο μπατσος σε μετραει στην ακρη της Βουλιαγμενης πχ...Καταλαβες τωρα ποσο 'παρανομοι' ειναι ολοι αυτοι που τρωνε κληση?
Ποιο σημειο ειναι αυτο? Εχω καιρο να μαλωσω με μπατσο και με τρωει ο κωλος μου
Παρε τηλ, να παμε μαζι
-
Θυμάται - γνωρίζει κάποιος σε πόση απόσταση από το αυτοκίνητο και σε πιο ύψος από το έδαφος πρέπει να είναι το dbμετρο για να μετρηθεί σωστά το αυτοκίνητο;
-
45 μοιρες και ενα μετρο (δινω και ενα 10% να ειναι και μισο μετρο) Λεπτομερεια, οταν λεμε 45 μοιρες, οχι να κραταει την συσκευη σε ευθεια και να την εχει σε κλιση 45 μοιρων, αλλα το ενα μετρο που θα βρισκεται η συσκευη σε σχεση με το δρομο και την εξατμιση να σχηματιζει γωνια 45 μοιρων.
Κωστα ναι ρε φιλε, γνωστα αυτα....οταν σε μετρανε μεσα στο δρομο με γαμω το θορυβο, τι μετρηση να βγαλει, τι να λεμε τωρα.
Α αυτο που εγραψα παραπανω ισχυε με τον παλιο κοκ, με τον καινουριο δεν ξερω αν αλλαξε κατι, και σου δινουν πινακιδες αν πληρωσεις, παλια παντως επρεπε να πας να σε μετρησουν.
Το σημειο ειναι στην Λ.Βουλιαγμενης στο μετρο της Δαφνης, απεναντι απο το Σουβλατζηδικο του Διονυσου, αν πας παιζει να τους πετυχεις τα 2 ατομα που σου λεω την τσιμπησαν διαφορετικη μερα, και απο οτι μου ειπαν και οι 2 ειναι απο τροχαια Ελληνικου τα καμαρια μας.
-
Για τα αρρύθμιστα φώτα και τα παράνομα xenon η αστυνομία προφανώς δε μπορεί να γράψει (τα ΚΤΕΟ θα έπρεπε να σε κόβουν), για τα προβολάκια που όλο και περισσότεροι έχουν αρχίσει να τα χρησιμοποιούν είτε καταργώντας πλήρως τη μεσαία σκάλα, είτε σε συνδυασμό μ' αυτή, δε μπορούν να τους ξεσκίσουν στα πρόστιμα;
Έχει παραγίνει το κακό και η αστυνομία δεν ασχολείται καθόλου. Σήμερα με σταμάτησαν για αλκοτέστ και όσο ήμουν εκεί σταμάτησαν άλλα δύο αυτοκίνητα. Το ένα είχε φυσικά ανοιχτά και τα προβολάκια και προφανώς και δεν ασχολήθηκαν μαζί του... θα μου πείτε βέβαια είχαν οδηγίες να κάνουν μόνο αλκοτέστ
Μπατσολογική και μπατσοσυμπεριφορά [#2]