-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Παντα ετσι παει, οταν μας συμφερει θελουμε τον μπατσο επιεικη και με κατανοηση, οταν μας συμφερει αλλιως τον θελουμε σκληρο και 100% τυπικο στα καθηκοντα του
Θα σου πω οτι ειπε κ ο Ταυρος....
Toν θέλω αυστηρό εκεί που πρέπει και επιεική εκεί που πρέπει.
Επιεική όταν πρόκειται για παραβίαση του ορίου σε σημείο υπερασφαλές (ιδιαίτερα όταν το όριο είναι ηλίθιο), όταν βρίσκεσαι στην είσοδο του δακτυλίου 8 παρα τέταρτο το βράδυ, επειδή απλά έφτασες εκεί νωρίτερα απ' οτι υπολόγιζες (μου έχει τύχει), όταν αναγκαστείς να πατήσεις διπλή για να προσπεράσεις ένα... τρακτέρ στον επαρχιακό (εφόσον βέβαια ήταν σε ασφαλές σημείο η προσπέραση)
Αυστηρό όταν είμαι πιωμένος, όταν τρέχω στα στενά, όταν παρακωλύω την κυκλοφορία παρκάροντας παράνομα, παραβιάζοντας λεωφορειολωρίδα και κλείνοντας διασταυρώσεις, όταν μιλάω στο κινητό, όταν, όταν, όταν...
Ας με συγχωρήσει ο φίλος, αλλά εγώ θεωρώ σοβαρό το να κυκλοφορεί ένα αυτοκίνητο και ο οδηγός του χωρίς στοιχεία, για πολλούς και διάφορους λόγους, με κυριότερο απ' όλους το γεγονός οτι έτσι είναι ανεξέλεγκτο(ς).Σ αυτα που λεει ο Ταυρος τωρα....
Ναι μεν ειναι απαραδεκτο να κυκλοφορει αυτοκινητο και οδηγος χωρις αδεια διπλωμα κ ασφαλεια.... Αλλα οταν γινεται απο λαθος, δεν πιστευω οτι ο τροχαιος πρεπει να τον σκισει....-Εχω ανεβει Θασσαλονικη χωρις χαρτια.... Παλι καλα που μου τα στειλαν με ΚΤΕΛ για να κατεβω Αθηνα.
-Μ εχουν σταματησει στα Λιμανακια χωρις διπλωμα και χωρις αδεια, γιατι τα ξεχασα στο γραφειο... Ο τροχαιος ηταν Ποντιος, οποτε βγαλαμε ακρηΣε περίπτωση που δεν τα έχεις μαζί, μπορεί να σου ζητήσει εντός 3 ημερών να περάσεις να τα παρουσιάσεις (άδεια/δίπλωμα) σε κάποιο γραφείο/υπηρεσία ή κάνω λάθος?
-
Οχι, Βασίλη. Αν δεν τα έχεις μαζί, παίρνεις κλήση.
-
Αυτά τα έχω πάντα μαζί. Από απορία ρωτάω...
Πχ το ασφαλιστήριο (το ειδικό σήμα) αν δεν το έχεις μαζί ή έχει λήξει σου παίρνουν πινακίδες (συν κλήση) και αν πας εντός 3 εργασιμων ημερών και τους το δείξεις (πληρώνοντας μόνο ένα παράβολο στην εφορία) τις παίρνεις πίσω. Για αυτό ρωτάω μήπως κάτι αντίστοιχο γίνεται και με το δίπλωμα/άδεια. Αλλιώς πως πιστοποιούν ότι όντως έχεις δίπλωμα ή το αυτοκίνητο άδεια?
-
Νομίζω πάντως ότι το πρόστιμο για την έλλειψη (όταν απλώς δεν τα έχεις μαζί σου, όχι όταν δεν τα έχεις γενικώς) απαραίτητων εγγράφων είναι μόνο 20 ευρώ. Ναι μεν κατά λάθος μπορούμε να το κάνουμε όλοι μας κλπ κλπ αλλά δεν είναι και καμιά πράξη τρομερής απαξίας
Edit: Το έψαξα και πράγματι έτσι είναι (άρθρο 100 ΚΟΚ). Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι ότι το πρόστιμο είναι μικρότερο στο νέο ΚΟΚ (20) απ' ότι στον προηγούμενο (34,5). Σε αυτά τα πλαίσια δε νομίζω ότι είναι τραγικό να σε γράψουν γι' αυτό το λόγο..
-
Η δικια μου ενσταση δεν ειναι για το αν επρεπε να τον γραψουν, αλλα για το οτι 100% ΕΠΡΕΠΕ να μπουν στον κοπο να πιστοποιησουν οτι ειναι ετσι οπως τα λεει ο οδηγος, οτι δηλαδη ειναι δικο του το αμαξι και οχι κλεμμενο, οτι οντως εχει διπλωμα και δεν οδηγει χωρις, και παει λεγοντας. Η ουσια δηλαδη του πραγματος και οχι το ροζ χαρτακι φοροεισπραξης
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Πχ το ασφαλιστήριο (το ειδικό σήμα) αν δεν το έχεις μαζί ή έχει λήξει σου παίρνουν πινακίδες (συν κλήση) και αν πας εντός 3 εργασιμων ημερών και τους το δείξεις (πληρώνοντας μόνο ένα παράβολο στην εφορία) τις παίρνεις πίσω. Για αυτό ρωτάω μήπως κάτι αντίστοιχο γίνεται και με το δίπλωμα/άδεια. Αλλιώς πως πιστοποιούν ότι όντως έχεις δίπλωμα ή το αυτοκίνητο άδεια?
Ειδικα για το ασφαλιστηριο μπορει ο ασφαλιστης σου να το στειλει με φαξ στο αρμοδιο τμημα της τροχαιας για να βεβαιωθουν οτι υπαρχει και να μην σου κοψει κληση ο τροχονομος.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ειδικα για το ασφαλιστηριο μπορει ο ασφαλιστης σου να το στειλει με φαξ στο αρμοδιο τμημα της τροχαιας για να βεβαιωθουν οτι υπαρχει και να μην σου κοψει κληση ο τροχονομος.
Κοιτα....
εγω τον ασφαλιστη μου δεν τον παιρνω τηλ 4 τα χαραματα απο τα Λιμανακια.... Θα χρειαστω την νοσοκομειακη καλυψη που πουλησε.... -
Ένα περίεργο σήμερα, αν έχει κανείς εξήγηση ας την γράψει. Κατέβαινα Κηφισίας και με περνάνε δύο μηχανές της αστυνομίας περίπου στο υγεία, αρκετά γκαζωμένοι και με φάρους αναμένους. Λίγο πιο κάτω, στη φιλοθέη, είχαν σταματήσει έναν μοτοσυκλετιστή και του έκαναν κάποιον έλεγχο. Στο φάρο ψυχικού με ξαναπερνάνε γκαζωμένοι και τους ξαναβλέπω να έχουν σταματήσει για έλεγχο ένα scooterάκι λίγο πριν την γέφυρα της Κατεχάκη. Εκεί έστριψα, αλλιώς αυτή τη δουλειά θα κάναμε συνέχεια...
Γιατί δεν στήνανε μπλόκο αν ήθελαν να γράψουν;
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Γιατί δεν στήνανε μπλόκο αν ήθελαν να γράψουν;
γιατί και τότε θα σου έκανε εντύπωση...
θα έλεγες γιατί στήνονται σε μπλόκα...
-
Μου έκανε εντύπωση που πήγαιναν σαν να είχαν νέφτι στο ...ρεζερβουάρ ανάμεσα στα σταματήματα. Αν ήταν σε μπλόκο ή έκαναν περιπολία μέσα στην κίνηση χωρίς ξεσπάσματα, θα μου φαινόταν συνηθισμένο. Αυτό το σταμάτα-ξεκίνα με ξένισε.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Η αστυνομία αν δεν έχεις τουλάχιστον το ειδικό σήμα μαζί σου στο όχημα, με ημερομηνία σε ισχύ ΔΕΝ δέχεται τίποτα άλλο! Σου κόβει πρόστιμο και παίρνει πινακίδες επιτόπου.
Επειδή έχει τύχει σε γνωστό μου άτομο, το οποίο είχε το ανανεωτήριο στο σπίτι (είχε λήξει την προηγούμενη μέρα και ξέχασε να το βάλει στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου), ο τροχαίος ΔΕΝ δέχτηκε ότι το ειδικό σήμα είχε λήξει μόλις την προηγούμενη μέρα και ότι θεωρητικά η ασφαλιστική σε καλύπτει ένα μήνα από τη λήξη του. Ζήτησε να δει τουλάχιστον το νέο ειδικό σήμα (αυτό που μπαίνει στο παρμπριζ) και όχι ολοκληρό το ασφαλιστήριο. ΕΚείνος του πρότεινε ακριβώς αυτό, να του το στείλει με φαξ ή να περιμένουν στο σημείο κάποιος να φέρει το σήμα, αλλά ο τροχαίος δεν το δέχτηκε καθώς δεν μπορούσε να παραμείνει στο σημείο. Του έκοψε κλήση, του πήρε τις πινακίδες και του είπε εντός 3 ημερών να προσκομίσει το ασφαλιστήριο στα κεντρικά της ασφάλειας στη Λ.Αλεξάνδρας και θα τις έπαιρνε πίσω καταβάλλοντας ένα παράβολο, όπως και έγινε.
Βαβούρα μεν, αναγκαίο δε. Δυστυχώς κυκλοφορούν πάρα πολλά ανασφάλιστα οχήματα στη χώρα μας. Μπορεί να σε βάζουν σε ταλαιπωρία αν δεν το έχεις μαζί, αλλά από την άλλη είναι καλό για όλους να κάνουν τέτοιες πιστοποιήσεις.
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Ένα περίεργο σήμερα, αν έχει κανείς εξήγηση ας την γράψει. Κατέβαινα Κηφισίας και με περνάνε δύο μηχανές της αστυνομίας περίπου στο υγεία, αρκετά γκαζωμένοι και με φάρους αναμένους. Λίγο πιο κάτω, στη φιλοθέη, είχαν σταματήσει έναν μοτοσυκλετιστή και του έκαναν κάποιον έλεγχο. Στο φάρο ψυχικού με ξαναπερνάνε γκαζωμένοι και τους ξαναβλέπω να έχουν σταματήσει για έλεγχο ένα scooterάκι λίγο πριν την γέφυρα της Κατεχάκη. Εκεί έστριψα, αλλιώς αυτή τη δουλειά θα κάναμε συνέχεια...Γιατί δεν στήνανε μπλόκο αν ήθελαν να γράψουν;
Τελευταία βλέπω και εγώ πολλούς τροχαίους να ψαρεύουν παρανομούντες εν κινήσει.
Ειδικά στον Κηφισό το τελευταίο διάστημα έχω δει τουλάχιστον 3-4 φορές Octavia να έχει σταματήσει αυτοκίνητα & μηχανάκια και στην άνοδο και στην κάθοδο.
-
παίδες, το αμάξι είχε ασφάλεια, ήταν όλα οκ.
απλά το παιδί δεν είχε μαζί δίπλωμα κ ταυτότητα, μιας κ το αμάξι ήταν του πατέρα του...επίσης πρώτος ανέφερε αν μπορεί να πάρει κλήση για αυτό και να πάει στο αστυνομικό τμήμα να το επιδείξει.
επίσης στο αλκοτέστ είπε πως ήταν καθαρός, κ ο αστυνόμος τον έβαλε να φυσήξει... τελικά δεν είχε τίποτα, μιας κ δεν είχε πιει καθόλου...
δηλαδή ο αστυνομικός κατάλαβε ότι δεν τον δουλεύαμε κ πως απλά ένα δίπλωμα ξέχασε το παιδί.
-
Μην μπερδευεσαι. Ο φιλος σου μπορει να ειναι ο σωστοτερος ανθρωπος του κοσμου. Και καλα εκανε και προσφερθηκε για ολα αυτα, δειχνοντας ετσι οτι ειχε καθε προθεση να βοηθησει την κατασταση που εχει δημιουργηθει εξ'άιτιας του λαθους του.
Το τοπικ ομως λεει 'μπατσολογικη'. Ο φιλος σου λοιπον, δεν μπορουσε να αποδειξει ποιος ειναι, αν το οχημα ειναι δικο του ή τεσπα το οδηγει νομιμα, ή ακομα και αν οδηγει νομιμα. Ο μπατσος λοιπον, αντι να βασιστει στην καλη προθεση του φιλου σου, επρεπε να προσπαθησει να τσεκαρει ολα αυτα.
Γιατι και ο αδιπλωματος κλεφτης που εχει βουτηξει το αμαξι καποιου, μπορει στο μπλα μπλα να ειναι πολυ καλος και ευγενικοτατος...
-
Και φυσικα αν καποιος αντιστοιχος νεαρος μου ειχε κλεψει το αμαξι, δεν θα ηθελα επουδενι να την γλιτώσει ετσι απλα απο ενα μπλοκο. Μπορει να μας συμφερει μια τετοια αντιμετωπιση, αλλα μαλλν εξακολουθει να ειναι λογος για κραξιμο εφοσον δεν κανουν σωστα την δουλεια τους. Και για να μην φανω μιζερος, και εμενα θα μου αρεσε και θα χαιρομουν αν την ειχα σκαπουλαρει ετσι, αλλα πιστευω οτι δεν θα θεωρουσα 'σωστο' τον αστυνομικο αυτον.
-
οπότε καταλήγουμε στο κλασικό ελληνικό συμπέρασμα...
καλοί οι νόμοι, αλλά να εφαρμόζονται σε άλλους...
αλλά κ σε εμένα, όταν όμως χρειαστώ τη βοήθεια του νόμου...βασικά κ εγώ αυτής της νοοτροπίας είμαι... να βολευτώ αν γίνει καμία στραβή με την αστυνομία...
επίσης ξέρω άπειρους που όταν τους σταμάτησε η αστυνομία να κάνουν προσπέραση σε διπλή γραμμή, να τρέχουν με +40 χλμ από το όριο, να περνούν με κόκκινο, κάνανε την πάπια στην αστυνομία σε μπλόκο. μια φορά με σταμάτησε αστυνομία πρωινιάτικα να περνώ πορτοκαλί, σε δρόμο με κανέναν... δεν είχα δίπλωμα... απλά είχα κατεβεί με τις φόρμες για να αλλάξω θέση στο αυτοκίνητο κ έκανα μια βόλτα στην αρετσού γιατί μου αρέσουν οι πρωινές βόλτες 7 κ κάτι με μουσικούλα χαλαρή... είπα όλη την αλήθεια, τί έγινε, κ με άφησε ελεύθερο... μόνο αδεια κ ασφάλεια είχα πάνω μου. δεν καταλαβαίνω τον λόγο να με 'φορτώσει' στα προστίματα... απλά έτυχε να μην έχω τα έγγραφα πάνω μου... πρέπει δηλ να πληρώσω με κόπο κ χρόνο ένα τυχαίο λάθος...?
αν κ βέβαια αν συνέβαινε σε εμένα, θα τηλεφωνούσα στον αδερφό μου να φέρει από το σπίτι το δίπλωμα... αυτό έκανα μια φορά που τράκαρα κ δεν είχα το δίπλωμα μαζί μου... σε 20 λεπτά το είχα στα χέρια μου.
όσο για τα κλεμμένα, νομίζω πως τα 'κινητά γραφειάκια'-ανακριτικά της αστυνομίας έχουν σύστημα με τους κλεμμένους αριθμούς κυκλοφορίας... ή τουλάχιστον έχουν σελίδες με αριθμούς κυκλοφορίας προσφάτως κλεμμένων... επίσης όταν κανείς γνωρίζει στοιχεία της εταιρίας που έχει το αυτοκίνητο (που εδράζεται, τηλέφωνα απ έξω, αφμ, κτλ) είναι πασιφανές ότι το αμάξι είναι δικό σου. είναι σα να λέμε 'τί κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια'.
-
Εγω δεν εχω κανενα προβλημα να εφαρμοζονται οι νομοι σε εμενα, εφοσον βεβαια ειμαι σιγουρα παρανομος. Απο κει και περα, αν πεσω σε αστυνομικο που ειναι χαλαρος, δεν προκειται να πεσω στα ποδια του για να με γραψει.
-
Α στα κομματια!!!
Το μελεταγαμε το μελεταγαμε και ξεχασα το διπλωμα μου με την ταυτοτητα μου στ αμαξι του πατερα μου....
Και βγηκα βολτα ο μα...κας....
Τουλ΄. αδεια κ ασφαλεια ηταν μεσα στ αμαξι! -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
οπότε καταλήγουμε στο κλασικό ελληνικό συμπέρασμα...
καλοί οι νόμοι, αλλά να εφαρμόζονται σε άλλους...
αλλά κ σε εμένα, όταν όμως χρειαστώ τη βοήθεια του νόμου...βασικά κ εγώ αυτής της νοοτροπίας είμαι... να βολευτώ αν γίνει καμία στραβή με την αστυνομία...
Οχι. Αυτο καταλαβες? Αυτο που λεμε και ζηταμε ολοι μας ειναι να εφαρμοζεται η ουσια του νομου και να εφαρμοζεται με καποια λογικη, σε αντιθεση με τον κανονα της ελληνικης πραγματικοτητας που ειναι οτι οι τροχαιοι εφαρμοζουν το γραμμα του νομου και δεν τους νοιαζει καθολου η ουσια.
Στο συγκεκριμενο παραδειγμα, να τους ενοιαζε και να εμπαιναν στον κοπο να διαπιστωσουν α) αν ο οδηγος οδηγει νομιμα και β) αν το αυτοκινητο του ανηκει ή του εχει παραχωρηθει νομιμα, και να μην τους ενδιαφερει να τον γραψουν εφ'οσον διαπιστωσουν οτι ηταν απλα μια αμελεια του οδηγου οσον αφορα τα χαρτια.
-
Mitsubishi Canter γερανος τροχαιας σταματαει στο πορτοκαλι. Αναβει πρασινο για τους πεζους και απο τη διπλα λωριδα κοκκινο Ibiza σφαζει το κοκκινο. Το πανεξυπνο οργανο τοτε αποφασιζει οτι του λειπει χρειαζεται ενα χαρτακι και αναβει φαρους σειρηνες κλπ και ξενιναει ενω ειμαι στη μεση της διασταυρωσης ακριβως μπροστα του. Οταν τα ακουσε φυσικα (διακριτικα η αληθεια γιατι κατα βασει συμφωνω εν μερει με την αποφαση του να τον γραψει) η απαντηση του ηταν 'και αν σε σκοτωνε?' ενω αυτος που παραλιγο παραλιγο να με εστελνε στον αλλο κοσμο ηταν ο ιδιος... Προς τι τοση βιασυνη, οργανο?
Μπατσολογική και μπατσοσυμπεριφορά [#2]