-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Σήμερα το πρωί είχαν στηθεί με ραντάρ στην απέραντη ευθεία μπροστά απ' το αεροδρόμιο της Αλεξ/πολής, ακριβώς εκεί που το όριο έπεφτε από 80 σε 50!
Σε αμερικάνικο φόρουμ πάντως διάβαζα οτι το χαμηλότερο όριο δέν αρχίζει να ισχύει αμέσως μετά την ταμπέλα ωστε να έχεις περιθώριο να φρενάρεις.
Έτσι, αν τα στρουμφάκια κάθονταν κοντά στην ταμπέλα θα μπορούσαν να σε γράψουν αν πάς πάνω απο 80 αλλά όχι αν πάς πάνω απο 50.
Απ ότι ξέρω δέν το γράφει στον ΚΟΚ τους αλλά υπάρχει δεδικασμένο.
Πάρε τ΄αυγό και κούρευτο.
Θα πουν (Αν πας στο δικαστήριο) ότι ήταν μακριά από τη πινακίδα. Εκεί πάει η μαρτυρία σου και η μαρτυρία τους. Οπότε πληρώνεις.
Από τι στιγμή που έχουν βγει για να γράψουν θα το κάνουν.Τους είδα όταν πήγαινα (γράφαν στο άλλο ρεύμα) και στον γυρισμό πήγα με το όριο. Τα 50 είναι υπερβολικά λίγα για εκεί!
Πάντως βρίσκονταν σε σημείο που κανείς δεν θα έκοβε!
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Σήμερα το πρωί είχαν στηθεί με ραντάρ στην απέραντη ευθεία μπροστά απ' το αεροδρόμιο της Αλεξ/πολής, ακριβώς εκεί που το όριο έπεφτε από 80 σε 50!
Σε αμερικάνικο φόρουμ πάντως διάβαζα οτι το χαμηλότερο όριο δέν αρχίζει να ισχύει αμέσως μετά την ταμπέλα ωστε να έχεις περιθώριο να φρενάρεις.
Έτσι, αν τα στρουμφάκια κάθονταν κοντά στην ταμπέλα θα μπορούσαν να σε γράψουν αν πάς πάνω απο 80 αλλά όχι αν πάς πάνω απο 50.
Απ ότι ξέρω δέν το γράφει στον ΚΟΚ τους αλλά υπάρχει δεδικασμένο.
Πάρε τ΄αυγό και κούρευτο.
Θα πουν (Αν πας στο δικαστήριο) ότι ήταν μακριά από τη πινακίδα. Εκεί πάει η μαρτυρία σου και η μαρτυρία τους. Οπότε πληρώνεις.
Από τι στιγμή που έχουν βγει για να γράψουν θα το κάνουν.Σε ανύποπτη στιγμή και ενώ δεν προσέχουν, αρκεί μία φωτογραφία με το κινητό (που οι περισσότεροι έχουμε) ως προς το που ήταν το μπλόκο.
Γενικά, θα ήθελα να μου λύσει κάποιος την εξής απορία: μου κάνουν νόημα να σταματήσω σε μπλόκο και, όπως σταματάω, ενεργοποιώ την ηχογράφηση του κινητού. Οι αστυνομικοί δε με συμπαθούν και μου κόβουν κλήση για κάτι που δεν ισχύει ή μου κόβουν κλήση ενώ αφήνουν τον επόμενο επειδή είναι ντόπιος ή ... . Στην ηχογράφηση τα παραπάνω αποτυπώνονται. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την ηχογράφηση ως πειστήριο στο δικαστήριο;;;
Έχω ακούσει περιστατικό που κάποιος ηχογράφησε τη συζήτηση και στη συνέχεια το είπε στους ίδιους τους αστυνομικούς και εκείνοι τον άφησαν και έφυγε. -
Δε νομίζω να επιτρέπεται να μαγνητοφωνήσεις κάποιον χωρίς να το γνωρίζει. Ειδικά αστυφύλακα.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Δε νομίζω να επιτρέπεται να μαγνητοφωνήσεις κάποιον χωρίς να το γνωρίζει. Ειδικά αστυφύλακα.Σίγουρα δεν επιτρέπεται να μαγνητοφωνήσεις ιδιωτική συζήτηση (τηλεφώνημα, συζήτηση στο γραφείο σου με κάποιον, κτλ.) εκτός κι αν έτσι οδηγείσαι στην αποκάλυψη μεγαλύτερου εγκλήματος (αν θυμάμαι καλά την απόφαση του Αρείου Πάγου που δικαίωνε τον Τριανταφυλλόπουλο και τις κρυφές του κάμερες).
Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, μιλάμε για δημόσια συζήτησή μου σε δημόσιο δρόμο με δημόσιο 'όργανο'. Υποτίθεται ότι με σταματάει για έλεγχο και βεβαίωση παραβάσεων. Οπότε η συζήτησή μας (υποτίθεται ότι) δεν εμπεριέχει προσωπικά δεδομένα δικά του που να απαιτούν τη συναίνεσή του για να καταγραφούν.Υ.Γ.: Μήπως να κάνω την ερώτηση στο θέμα με τα Νομικά;
-
Πιθανον αν το θυμαμαι σωστα να μπορεις απλα να το ακουσει ο δικαστης χωρις να το καταθεσεις σαν 'στοιχειο' αλλα ο δικαστης θα επηρρεαστει...
-
Απαγορεύεται η χρήση για να ενοχοποιηθεί κάποιος. Επιτρέπεται η χρήση για να αθωωθεί κάποιος.
Σε αστική δίκη (για αποζημιώσεις κλπ) η χρήση απαγορεύεται γενικά.
-
Επιτρεπεται να βγαλεις την συζητηση στα καναλια. Προβλημα τελος...
-
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Επιτρεπεται να βγαλεις την συζητηση στα καναλια. Προβλημα τελος... -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Επιτρεπεται να βγαλεις την συζητηση στα καναλια. Προβλημα τελος...Ναι μεν....
Αλλα....
Ο μπατσος/τροχονομος, που ειχε σαπισει στα μπουνιδια μια θειτσα και τον ειχαν γραψει σε καμερα και τον ειχαν βγαλει στα καναλια.... Επαθε τιποτα;
Αρα....
Αν μπορεις να κανεις τον μπατσο να νιωσει μιζερος.
Αν μπορεις να του δειξεις ποιος του εδωσε την εξουσεια την οποια καταχρασεται....
Καν το εκεινη την στιγμη.Ατακα στο τμημα τροχαιας Γλυφαδας.
'Ναι γεια σας..... Ηρθα για τις πινακιδες που μου πηρε ο κυριος απο δω χθες βραδυ....... Εχετε ρεστα απο 500-ευρω;;;;;' -
Λοιπόν, θα το πω το καλό, γιατί έτσι πρέπει...
Respect στους 2 νεαρούς αστυνομικούς (επίτηδες τους χαρακτηρίζω έτσι αυτή τη στιγμή, το δικαιούνται) που ήταν στο ανακριτικό της τροχαίας το απόγευμα σε πηγμένη Χαροκόπου, στην Καλλιθέα και φορούσαν και οι 2 ζώνες. Μου ήρθε να τους μιλήσω, χωρίς πλάκα, δεν ξέρω γιατί δεν το έκανα...
-
Μπράβο, ναι.
Και εγώ θα πω ένα μπράβο για τον αστυνομικό-ειδικό φρουρό στο α/τ επανομής, που ήταν υπεύθυνος για έκδοση ταυτοτήτων. Απίστευτα ευγενικός και εξυπηρετικός, καμία σχέση με κάτι άλλους συναδέλφους (και καλά) του.
Μακάρι να μην χαλάσει τι παιδί.
-
Ειπαμε, μην μπερδευετε τους αστυνομικους, με τους τροχαιους. Καμμια σχεση...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ειπαμε, μην μπερδευετε τους αστυνομικους, με τους τροχαιους. Καμμια σχεση...Τους αστυνομικους με τους μπατσους, οργανα, τσεους, στρουμφακια, μποξερακια κ.τ.λ....
-
Φραστική ένταση δικαστικής αντιπροσώπου με αστυνομικό στη Νέα Φιλαδέλφεια
Ένταση δημιουργήθηκε σε εκλογικό τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας όταν αστυνομικός θέλησε να μάθει αν ένας καταζητούμενος προσήλθε για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα
Φραστική ένταση δημιουργήθηκε το μεσημέρι στο 3765 εκλογικό τμήμα που στεγάζετε στο 4ο Δημοτικό σχολείο Ν. Φιλαδέλφειας, στην οδό Λαχανά 4, όταν αστυνομικός του τμήματος ασφαλείας της περιοχής ζήτησε από τη δικαστική αντιπρόσωπο να τον πληροφορήσει αν είχε ψηφίσει συγκεκριμένο άτομο.
Το άτομο αυτό, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, φυγοδικεί και καταζητείται.
Η δικαστική αντιπρόσωπος θεώρησε την ενέργεια αυτή ως παραβίαση της μυστικότητας της εκλογικής διαδικασίας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί φραστικό επεισόδιο με τον αστυνομικό.
Η δικαστική αντιπρόσωπος ενημέρωσε προφορικώς και γραπτώς τον εισαγγελέα, ζητώντας να κινηθεί η νόμιμη δικαστική διαδικασία σε βάρος του αστυνομικού, αλλά και του διοικητή του, ο οποίος του είχε δώσει την εντολή να προβεί στην παραπάνω ενέργεια.
Τελικά με εντολή του εισαγγελέα οι δύο αστυνομικοί δεν κρατήθηκαν αλλά σε βάρος τους διεξάγεται έρευνα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Φραστική ένταση δικαστικής αντιπροσώπου με αστυνομικό στη Νέα ΦιλαδέλφειαΈνταση δημιουργήθηκε σε εκλογικό τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας όταν αστυνομικός θέλησε να μάθει αν ένας καταζητούμενος προσήλθε για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα
Φραστική ένταση δημιουργήθηκε το μεσημέρι στο 3765 εκλογικό τμήμα που στεγάζετε στο 4ο Δημοτικό σχολείο Ν. Φιλαδέλφειας, στην οδό Λαχανά 4, όταν αστυνομικός του τμήματος ασφαλείας της περιοχής ζήτησε από τη δικαστική αντιπρόσωπο να τον πληροφορήσει αν είχε ψηφίσει συγκεκριμένο άτομο.
Το άτομο αυτό, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, φυγοδικεί και καταζητείται.
Η δικαστική αντιπρόσωπος θεώρησε την ενέργεια αυτή ως παραβίαση της μυστικότητας της εκλογικής διαδικασίας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί φραστικό επεισόδιο με τον αστυνομικό.
Η δικαστική αντιπρόσωπος ενημέρωσε προφορικώς και γραπτώς τον εισαγγελέα, ζητώντας να κινηθεί η νόμιμη δικαστική διαδικασία σε βάρος του αστυνομικού, αλλά και του διοικητή του, ο οποίος του είχε δώσει την εντολή να προβεί στην παραπάνω ενέργεια.
Τελικά με εντολή του εισαγγελέα οι δύο αστυνομικοί δεν κρατήθηκαν αλλά σε βάρος τους διεξάγεται έρευνα.
Οταν λεμε οτι εχουμε ακομα απομειναρια της Χουντας στα σωματα ασφαλειας και αστυνομευσης.....
Δεν μας πιστευετε..... -
συγνομη αλλα τι παρανομο εκαναν οι 2 αστυνομικοι
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Οταν λεμε οτι εχουμε ακομα απομειναρια της Χουντας στα σωματα ασφαλειας και αστυνομευσης.....
Δεν μας πιστευετε.....Η αντίδραση του δικ/κού αντιπροσώπου ήταν λανθασμένη ως προς την αιτιολογία της - δεν παραβιάζεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας (πώς άλλωστε; ), αλλά ίσως επηρεάζεται η απρόσκοπτη διεξαγωγή της.
Άλλωστε ο αστυνομικός έψαχνε φυγόδικο, δεν ασχολήθηκε με το ψήφιζε αυτός ή άλλοι. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν μας πιστευετε.....Η αντίδραση του δικ/κού αντιπροσώπου ήταν λανθασμένη ως προς την αιτιολογία της - δεν παραβιάζεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας (πώς άλλωστε; ), αλλά ίσως επηρεάζεται η απρόσκοπτη διεξαγωγή της.
Άλλωστε ο αστυνομικός έψαχνε φυγόδικο, δεν ασχολήθηκε με το ψήφιζε αυτός ή άλλοι.Η νομοθεσεια ειναι συγκεκριμενη.
Κανενας, για κανενα λογο, δεν εχει το δικαιωμα να ελεγχει
τους εκλογικους καταλογους κατα την διαρκεια των εκλογων.
Η παρουσεια της αστυνομιας ειναι επισεις συγκεκριμενη.
Βρησκετε στα εκλογικα κεντρα για την ομαλη διεξαγωγη των
εκλογων και οχι για να μαζευει φυγοδικους.
Με την ιδια λογικη, θα μπορουσαν να βαλουν 2-3 ειδικους
φρουρους, εξω απο καθε σχολειο, με αυτοματα να τσεκαρουν
τις ταυτοτιτες αυτων που προσερχοντε να ψιφισουν και να μας
θυμηζουν σε τι ειδους δημοκρατικο καθεστος ζουμε. -
Οπως τα ειπε ο απο πανω. ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ δεν ελεγχει τους εκλογικους καταλογους. ΤΕΛΟΣ. τι ηθελε, γιατι τον ηθελε, και ειδικα το ποσο γνωριζει ο μπατσος τον νομο (...), ποσως μας ενδιαφερει.
Μπατσολογική και μπατσοσυμπεριφορά [#2]