-
Παντως φιλος δεν ειχε εμφανιστει και ουτε τον εψαξε κανενας. Μαλιστα οταν δεν παρουσιαζεται καποιος το πρωι ο δικαστικος αντιπροσωπος θεωρητικα στελνει την αστυνομια να του φερουν τα ατομα αλλα εννοειτε πως η αστυνομια δεν παει. Χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι στις ευρωεκλογες ειχα παει να ψηφισω και δεν ειχε παει ουτε ενας απο εφορευτικη επιτροπη και η δικαστικος αντιπροσωπος παρακαλαγε οποιον εβλεπε μικρης ηλικιας να κατσει ενα 20λεπτο να βοηθησει...
-
Ποια αστυνομια καλουν εκεινη την ωρα πινουν φραπε
Στις περασμενες εκλογες (1 χρονο πριν) η δικαστικη αντιπροσωπος ειχε παει για φαγητο και περιμενε ο κοσμος 1 ωρα αλλα ητανΕγω οταν πηγα για την ψηφο τοτε ουτε που με πηραν χαμπαρι
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Αν βρω χρόνο θα πεταχτώ να ψηφίσω (δεν πρόκειται να με κρατήσουν με το ζόρι). Το θέμα είναι να βρεθεί έγκαιρα αντικαταστάτης για να μην επιβαρυνθεί την όποια χαμαλοδουλειά μου κάποιος αναπληρωματικός.Και το θρασος εχει καποια ορια ετσι;
Θα πας σαν κυρία φουστανάτη να ψηφισεις τον Μαυρογυαλουρο σου,αλλα μην τυχον και χαλασεις εσυ την ζαχαρένια σου,αλλος να το κανει! -
Είναι στο χέρι του δικαστικού αντιπροσώπου. Όσες φορές πήγαινα ήμουν χαλαρός δεν έκανα ιστορίες. Τους έλεγα να κάτσει λίγο ο ένας λίγο ο άλλος και όλα καλά.
Προσφάτως διάβασα απόφαση καταδικαστική γιατί το μέλος της εφορευτικής δεν πάτησε και ο αντιπρόσωπος της δικαστικής αρχής δεν το άφησε έτσι...
Γνώμη μου: πάτε, όχι πρώτοι πρώτοι συνεννοηθείτε με τον αντιπρόσωπο της δικ. αρχής και αναλόγως.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αν βρω χρόνο θα πεταχτώ να ψηφίσω (δεν πρόκειται να με κρατήσουν με το ζόρι). Το θέμα είναι να βρεθεί έγκαιρα αντικαταστάτης για να μην επιβαρυνθεί την όποια χαμαλοδουλειά μου κάποιος αναπληρωματικός.
Και το θρασος εχει καποια ορια ετσι;
Θα πας σαν κυρία φουστανάτη να ψηφισεις τον Μαυρογυαλουρο σου,αλλα μην τυχον και χαλασεις εσυ την ζαχαρένια σου,αλλος να το κανει!Προφανώς δεν έχεις διαβάσει από την αρχή όσα έγραψα.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Αν βρω χρόνο θα πεταχτώ να ψηφίσω (δεν πρόκειται να με κρατήσουν με το ζόρι). Το θέμα είναι να βρεθεί έγκαιρα αντικαταστάτης για να μην επιβαρυνθεί την όποια χαμαλοδουλειά μου κάποιος αναπληρωματικός.
Θα πας σαν κυρία φουστανάτη να ψηφισεις τον Μαυρογυαλουρο σου,αλλα μην τυχον και χαλασεις εσυ την ζαχαρένια σου,αλλος να το κανει!Προφανώς δεν έχεις διαβάσει από την αρχή όσα έγραψα.
Αυτο εδω λες; :
Αρκετά όμως αυτή η κοροϊδία. Φέτος δε θα τους κάνω το χατίρι (όπως δεν τους το έκανα και την προηγούμενη φορά
Ειπαμε κυρια μου,υπαρχουν και ορια.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αυτο εδω λες; :
Αρκετά όμως αυτή η κοροϊδία. Φέτος δε θα τους κάνω το χατίρι (όπως δεν τους το έκανα και την προηγούμενη φορά
Ειπαμε κυρια μου,υπαρχουν και ορια.
Όχι. Αυτό.
Χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο νομίζω, όχι γιατρό απλά...
Εφορευτική σε καλούν μόνο στο εκλογικό τμήμα όπου είσαι γραμμένος, σιγά μην τρέχεις και στα Κύθηρα (πχ.)Και από δημόσιο νοσοκομείο έχω (δυστυχώς και ευτυχώς).
Αυτό ακριβώς ισχύει με την εφορευτική. Ένας λόγος όμως να σε καλέσουν στα Κύθηρα και να μένεις στην Αθήνα είναι αν ήσουν κάποτε δημότης Κυθήρων και δεν έχεις φροντίσει (ή έχεις φροντίσει και δεν έχει ολοκληρωθεί) τη μεταδημότευσή σου στον δήμο που κατοικείς (ο λόγος που δεν παρέστην στην εφορευτική επιτροπή στις πρόσφατες εκλογές )Και δε μιλάμε μόνο για χαρτί νοσοκομείου αλλά για πραγματικό κώλυμα που τεκμηριώνεται από αυτό το χαρτί.
Κερί λοιπόν. -
Και μένα μου ήρθε χαρτί για εφορευτική. Το πήγαν στην 80χρονη γιαγιά μου οι μπαγλαμάδες την ώρα που σκάλιζε τον κήπο μέσα στα χώματα.
Την πρώτη Κυριακή δεν θα πάω για 2 λόγους:- Δεν θέλω να χάσω στον αγώνα στο Interlagos (αν ήταν μεσημέρι ο αγώνας θα προσπαθούσα να συνεννοηθώ με τον δικαστικό να με αφήσει για κάνα δίωρο το μεσημέρι που λασκάρουν τα πράγματα, αλλά τώρα που είναι πάνω στο κλείσιμο των κάλπεων είναι απίθανο και αδύνατο να με αφήσει)
- Είναι τρελή χαμαλοδουλειά οι φετινές εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αρκεί μόνο να δεις τα ψηφοδέλτια-σεντόνια των σχημάτων που κατεβαίνουν για να καταλάβεις τι μανίκι έχει να πέσει.
Φυσικά δεν θα πάω και να ψηφίσω και εννοείται ότι όποιος χτυπήσει κουδούνι εκείνη τη μέρα θα φάει άκυρο. Κλειστά πόρτες και παντζούρια και μην τον είδατε.
Στις επαναληπτικές θα πάω κανονικά.
-
Γιατι και στην επαναληπτικη ειναι τα ιδια ατομα εφορευτικη;
-
Χαλαρά ναι ειναι τα ίδια άτομα. Και όχι δεν ειναι υποχρεωμένη η εφορευτική να κάνει την δουλεια των αντιπροσώπων ακόμα και αν γκαρίζει Δικαστικος αντιπρόσωπός.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Είναι στο χέρι του δικαστικού αντιπροσώπου. Όσες φορές πήγαινα ήμουν χαλαρός δεν έκανα ιστορίες.Κατ' αρχάς μπράβο σου. Το ίδιο κάνει και ο αδερφός μου.
Θα ήθελα απλά να υπενθυμίσω στο ένδοξο εκλογικό σώμα και πολύ περισσότερο σε όσους είχαν την ατυχία να τους μπαγλαρώσουν για εφορευτική ότι ο αντιπρόσωπος τσεπώνει 1200 ευρά (αν δεν κάνω λάθος στο ακριβές ποσό) για δουλειά μιας μέρας. Σίγουρα κάνει σημαντική δουλειά και κάθεται όλη μέρα και του φεύγει το σ/κ ΑΛΛΑ αυτός δηλώνει ενώ οι άλλοι διατάζονται συν το ότι παίρνει σχεδόν ένα μηνιάτικο για δουλειά μιας μέρας.
Αυτό το αναφέρω σε περίπτωση που πέσετε σε απάλευτο αντιπρόσωπο πείτε του να πάει να τριτενεργηθεί. Στην τελική παίξτε το αβαβάο-παπαπάο, δεν καταλαβαίνω τίποτα, τι είναι αυτό σφραγίδα; Τρώγεται; κλπ -
Φέτος, απ'ότι άκουσα, τα χρήματα είναι πολύ λιγότερα....για να μας πει ένας δικηγόρος!
-
-25% λένε, άρα 900 να υποθέσω?
όχι άσχημα, ειδικά όταν οι άλλοι πάνε τσάμπα. -
Ενταξει η ευθυνη που εχουν η δικηγοροι ειναι πολυ μεγαλη καθως ειναι εργασια που ξεκιναει απ το Σαββατο και τελειωνει τη Δευτερα το πρωι οντας μαλιστα τη Κυριακη 24ωρες αυπνη και κανοντας δουλεια που ανα πασα στιγμη μπορει να γινει μια στραβη και να βρουν το μπελα τους και γι αυτο και πληρωνονται καλα.
Το γαματο βεβαια ειναι οτι τα λεφτα τα παιρνουν ακαριαια ειτε και νωριτερα οταν αλλοι εργαζομενοι τα παιρνουν απ το κρατος μετα και απο ενα χρονο (πχ καθηγητες που ασχολουνται με τις πανελληνιες)
Τα λεφτα φετος τελικα δεν θα ειναι πολυ λιγοτερα, τοσα που ειπε ο wannabe περιπου 900 τη πρωτη και αλλα 400-500 τη δευτερη Κυριακη. Λιγοτερα απο περσυ αλλα πολυ περισσοτερα απο τα 500 που ειχαν ακουστει στην αρχη και ως εκ τουτου πολλοι δικηγοροι ειχαν δηλωσει αρνηση να συμμετασχουν στη διαδικασια.
Η αδικια στη πληρωμη επισης ειναι στο γραμματεα που ειναι μολις 100 ευρω και ριχνει και αυτος πολλοι δουλεια. Βεβαια απ οτι εχω ακουσει υπαρχουν πολλοι δικηγοροι που δινουν και απο τα δικα τους στο Γραμματεα.
Αλλα σε μια τετοια διαδικασια για ποιο λογο να υπαρχουν εθελοντες? -
-20% (108 από 135 πέρυσι τη μέρα)
Με την υπ' αριθμ. 62426/10 κοινή απόφαση (Κ.Υ.Α.) των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας ορίσθηκαν το ποσό και οι μέρες αποζημίωση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές Νοεμβρίου 2010.
Ειδικότερα για τους Δικηγόρους Αθηνών και Ασκούμενους ισχύουν τα εξής :-
Το ποσό της αποζημίωσης των τακτικών είναι εκατόν οκτώ ευρώ (108 ευρώ) για κάθε ημέρα και για επτά (7) ημέρες κατ' ανώτατο όριο. Οι αναπληρωτές παίρνουν ίδια αποζημίωση για μία (1) ημέρα λιγότερη.
-
ΑΤΤΙΚΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Όσοι ασκήσουν καθήκοντα στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης το ανώτατο όριο αποζημίωσής τους ορίζεται για τους τακτικούς σε εννέα (9) ημέρες για δε τους αναπληρωτές για οκτώ (8) ημέρες. -
Στα νησιωτικά συμπλέγματα των νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων (εκτός Ρόδου και Κω) καθώς και των νησιών Ικαρίας, Κυθήρων, Αντικυθήρων, Γαύδου, Σαμοθράκης, Θάσου, Ψαρρών, Οινουσών, Λήμνου, Αγίου Ευστρατίου, Βορείων Σποράδων και τα νησιά άγονων γραμμών Ιονίου, οι ημέρες ορίζονται σε εννέα (9) για τους τακτικούς και οκτώ (8) για τους αναπληρωτές.
ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Σε περίπτωση επαναληπτικής εκλογής οι ημέρες αποζημίωσης ορίζονται σε τέσσερις (4) για τους τακτικούς και τρεις (3) για τους αναπληρωτές.
ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑΜε την ίδια απόφαση ορίζονται και τα οδοιπορικά έξοδα ανάλογα με τις ανάγκες και το μέσον μετακίνησης των αντιπροσώπων.
Η αποζημίωση για όσους Δικηγόρους Αθηνών και Ασκουμένους διοριστούν στο Νομό Αττικής θα καταβληθεί μετά τις εκλογές, σε όσους δε διορίσθηκαν στην επαρχία προκαταβάλλεται.
Η καταβολή γίνεται κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας προς τις Δ.Ο.Υ. με τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην Κ.Υ.Α.Για να δείτε την Κ.Υ.Α. πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο
http://www.dsa.gr/word_docs/KYA_62426_10.pdf -
-
Και εγώ στο club της εφορευτικής... Μου έφερε το χαρτί στο σπίτι η αστυνομία την περασμένη Κυριακή και το παρέλαβε ο αδερφός μου (εγώ έλειπα).
Το καλό είναι ότι το εκλογικό κέντρο είναι είκοσι μέτρα από το σπίτι μου...
Το κακό είναι ότι το μ@μήσι με τα ψηφοδέλτια-σεντόνια και την σταυροδοσία προβλέπεται ατελείωτο...
Υ.Γ.: Έχοντας βέβαια εμπειρία από εφορευτική σε φοιτητικές εκλογές (δις) πάω προετοιμασμένος, χειρότερα αποκλείεται να είναι. -
Και το άλλο προφανές της υπόθεσης είναι ότι κάθε φορά καλούν για εφορευτική τους ίδιους που κάλεσαν και την προηγούμενη. Δεν εξηγείται διαφορετικά το 4th in a row.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Ενταξει η ευθυνη που εχουν η δικηγοροι ειναι πολυ μεγαλη καθως ειναι εργασια που ξεκιναει απ το Σαββατο και τελειωνει τη Δευτερα το πρωι οντας μαλιστα τη Κυριακη 24ωρες αυπνη και κανοντας δουλεια που ανα πασα στιγμη μπορει να γινει μια στραβη και να βρουν το μπελα τους και γι αυτο και πληρωνονται καλα.Ωραία, δηλαδή ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας που κάνει πιο σημαντική δουλειά θα πρέπει να τσεπώνει κάπου 30κ τον μήνα ε;;;;
Δεν θα έπρεπε να πληρώνονται ΚΑΘΟΛΟΥ κατά την γνώμη μου, είναι υποχρεωσή τους τους, όπως υποχρεώνονται και οι λοιποί να πάνε εφορευτική επιτροπή!
-
Οντως! Τι θέατρο του παραλόγου κ αυτό. ο μεν να πληρώνεται οι δε να εκβιάζονται και να απειλούνται με κυρώσεις...Α ρε ελληνικό μπορντέλ@.
-
προσωπικά πιστεύω οτι έξοδα μετάβασης και διαμονής δικαιολογούνται.
ότι παραπάνω είναι κατάχρηση και εμπαιγμός.αν συμφωνούν όλοι, δικηγόροι και κράτος, οτι πρέπει να πληρώνονται, τότε απαραιτήτως πρέπει να πληρώνονται και οι της εφορευτικής. αλλιώς κανείς.
Εφορευτική επιτροπή στις εκλογές