-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αν σε βάζει να στρίβεις συνέχεια αριστερά, είναι σίγουρα χαλασμένο.
Μη το λες. Τα GPS μιας Αμερικάνικης εταιρείας courier εχουν ρυθμιστεί να οδηγούν σε δεξιές στροφές πάντα, στο προτεινόμενο δρομολόγιο. Βρήκαν ότι έτσι είναι πιο γρήγορο το δρομολόγιο!
Ορίστε! Να μια εταιρεία για το Μάνο!
Πρέπει αυτή η εταιρική ταυτότητα ν'αρχίσει να επεκτείνεται νομίζω...Εγώ θα ήθελα μία πχ που να μην εξυπηρετεί ποτέ τον koutsan!
Έτσι, για να του τη σπάσω, όχι για κάτι άλλο...
Κακίες, μέρες (και τοπικ...) που είναι... (αυτό το έγραψα για να μην είμαι offtopic... )
-
Αυτή η τεχνολογία είναι του διαβόλου κάλτσα.
-
Με χαρά ανακάλυψα το συγκεκριμένο θέμα. Χαιρετίζω λοιπόν όλους τους συνομιλητές. Δεν πρόκειται βέβαια να κάτσω να διαβάσω τόσες σελίδες για να δω τι λέτε, από εδώ και πέρα όμως ελπίζω να σας συντροφεύω.
Διάβασα πρόσφατα το κλασικό βιβλίο 'ένα παιδί μετράει τα άστρα' του Μενέλαου Λουντέμη. Ήταν καταπληκτικό, συγκλονιστικό. Ύστερα άκουσα από κάποιον ότι ο Λουντέμης ήταν αριστερός και δηλωμένος άθεος. Κι όμως, νομίζω ότι τον έχουν παρεξηγήσει. Μέσα από τα γραπτά του (στο συγκεκριμένο βιβλίο τουλάχιστον) αναδύεται εντονότατη θρησκευτικότητα κι ευλάβεια. Έχει ακούσει κανείς τίποτα; Το προτείνω πάντως ανεπιφύλακτα... κι ετοιμάζομαι για την ανάγνωση και των υπόλοιπων έργων του.
Καλή Σαρακοστή!
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Με χαρά ανακάλυψα το συγκεκριμένο θέμα. Χαιρετίζω λοιπόν όλους τους συνομιλητές. Δεν πρόκειται βέβαια να κάτσω να διαβάσω τόσες σελίδες για να δω τι λέτε, από εδώ και πέρα όμως ελπίζω να σας συντροφεύω.Διάβασα πρόσφατα το κλασικό βιβλίο 'ένα παιδί μετράει τα άστρα' του Μενέλαου Λουντέμη. Ήταν καταπληκτικό, συγκλονιστικό. Ύστερα άκουσα από κάποιον ότι ο Λουντέμης ήταν αριστερός και δηλωμένος άθεος. Κι όμως, νομίζω ότι τον έχουν παρεξηγήσει. Μέσα από τα γραπτά του (στο συγκεκριμένο βιβλίο τουλάχιστον) αναδύεται εντονότατη θρησκευτικότητα κι ευλάβεια. Έχει ακούσει κανείς τίποτα; Το προτείνω πάντως ανεπιφύλακτα... κι ετοιμάζομαι για την ανάγνωση και των υπόλοιπων έργων του.
Καλή Σαρακοστή!
To είχα διαβάσει πιτσιρίκι, και προφ δεν θα είχα μπει σε τέτοια ανάλυση
Κανένας πρόσφατος αναγνώστης? -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Όταν δεν θα έχεις την προστασία του Θεού, θα είσαι κάτω από την επιρροή του διαβόλου, γι' αυτό να μην ελπίζεις ότι θα συνεχίσεις να κάνεις τις αγαθοεργίες που κάνεις τώρα.
Bασικά, μπορούμε να το πάρουμε σοβαρά (λέω τώρα), ή να πυρπολησουμε το thread
Προσπαθώ για το πρώτο
**Εγώ είμαι του διαβόλου, αλλά έχω βοηθήσει το μάνο με το gps, έχω διττή προσωπικότητα? **
Που έγινε αυτό; Βάλε κι ένα λινκ χριστιανέ μου .
Ελπίζω να σκέφτηκες να του το κάνεις να λέει συνέχεια 'Στρίψτε αριστερα'Μπα, του πρότεινα σάιτ με ενδιαφέροντα POI (ξέρεις, τράπεζες, ΑΤΜ, Περισσός, αστυνομικά τμήματα )
Άσχετο, αλλά ακόμα περιμένω την απάντηση, αν κάποιος έχει στο παπί του πινακίδα 666 τί πρέπει να κάνει.
Τα γράμματα μπροστά παίζουν ρόλο?
Αν είναι ΙΧ (Ιησους Χριστός) αναιρείται το νούμερο?Επίσης αν κάποιος έχει πινακίδα 6969 ας ειδοποιήσει
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Άσχετο, αλλά ακόμα περιμένω την απάντηση, αν κάποιος έχει στο παπί του πινακίδα 666 τί πρέπει να κάνει.
Να με βρεί να του πουλήσω την ψυχή μου
-
Ψώνισε απο σβέρκο
Ρωτήσαμε τον καλοκάγαθο γέροντα να μας πει το μυστικό που του χάρισε τόσα χρόνια και μας έδωσε τις δέκα δικές του εντολές μακροζωίας.
-
Να εκκλησιάζεσαι τακτικά.
-
Να νηστεύεις Τετάρτη και Παρασκευή.
-
Η εργασία και η άσκηση του σώματος είναι απαραίτητα στη ζωή μας.
-
Προσοχή στη διατροφή. Να τρως λιτά και προσεκτικά χρησιμοποιώντας εάν είναι δυνατό την ποντιακή κουζίνα που σου παρέχει λιτοδίαιτη και υγιεινή διατροφή.. Πολλά λαχανικά και φρούτα, φακές, φασόλια και πολύ λίγο κρέας).
-
Να προσέχεις πάντα να μην επιφορτίζεται το στομάχι με υπερβολική τροφή.
-
Ένα ποτήρι κρασί την ημέρα με το φαγητό κάνει καλό.
-
Μαζί με την καθημερινή τροφή χρειάζεται και η πνευματική. Για τον ίδιο, η λίγη θρησκευτική ψαλμωδία τέρπει το νου και τη ψυχή, και σε ανεβάζει σε ανώτερα πνευματικά πεδία.
-
Να αποφεύγεις το κάπνισμα.
-
Όχι ξενύχτια, οινοποσίες, χαρτοπαιξίες και καταχρήσεις.
-
Να κοιμάσαι ήσυχος, χαλαρός, απαλλαγμένος παντός πταίσματος και κακίας.
Για διάβασε εδώ, γιατί δε σε βλέπω να φτάνεις την κατοστάρα
(Πρέπει να του γνωρίσω ένα μπάρμπα μου, που έκανε ακριβώς τα αντίθετα, και έπιασε τα 90. Τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο ζήταγε κοκορέτσι . Οι γιατροί είχαν πάθει ντουβουρτζα με την πάρτη του, έπρεπε να είχε πεθάνει 40 χρόνια νωρίτερα )
-
-
Με χαρά ανακάλυψα το συγκεκριμένο θέμα. Χαιρετίζω λοιπόν όλους τους συνομιλητές. Δεν πρόκειται βέβαια να κάτσω να διαβάσω τόσες σελίδες για να δω τι λέτε, από εδώ και πέρα όμως ελπίζω να σας συντροφεύω.
Διάβασα πρόσφατα το κλασικό βιβλίο 'ένα παιδί μετράει τα άστρα' του Μενέλαου Λουντέμη. Ήταν καταπληκτικό, συγκλονιστικό. Ύστερα άκουσα από κάποιον ότι ο Λουντέμης ήταν αριστερός και δηλωμένος άθεος. Κι όμως, νομίζω ότι τον έχουν παρεξηγήσει. Μέσα από τα γραπτά του (στο συγκεκριμένο βιβλίο τουλάχιστον) αναδύεται εντονότατη θρησκευτικότητα κι ευλάβεια. Έχει ακούσει κανείς τίποτα; Το προτείνω πάντως ανεπιφύλακτα... κι ετοιμάζομαι για την ανάγνωση και των υπόλοιπων έργων του.
Καλή Σαρακοστή!
To είχα διαβάσει πιτσιρίκι, και προφ δεν θα είχα μπει σε τέτοια ανάλυση
Κανένας πρόσφατος αναγνώστης?Το είχα διαβάσει, όπως και το 'Οι κερασιές θ' ανθίσουν και φέτος' (ήταν η συνέχειά του ή κάνω λάθος; ).
Πολύ ωραίο βιβλίο. Και που ήταν αριστερός ή άθεος ή ο,τιδήποτε άλλο, τι σήμαινε; Ότι έπρεπε να το φωνάζει συνέχεια; Έθιγε, απ' όσο θυμάμαι, τους ιερείς 'τράγους', τους βαρεμένους δηλαδή και μοχθηρούς εκπροσώπους του κλήρου, πχ τον ρασοφόρο που δίδασκε θρησκευτικά.
Χαρακτηριστική σκηνή που μου έχει μείνει: ένας καθηγητής λόγω αφραγκίας έκοβε τα τσιγάρα με ξυραφάκι στη μέση στα κρυφά. Το πήρε όμως χαμπάρι ο παπάς-καθηγητής και του είπε 'Εσύ δεν πρέπει να μιλάς για τέτοια πράγματα, δεν είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος' 'Και τι είμαι;' 'Είσαι Κόπτης!'.
Γενικά πραγματευόταν θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης. Καλό βιβλίο για να διαβάσει ένα παιδί. -
Αν και είμαστε off topic, από Λουντέμη προτείνω ανεπιφύλακτα το βιβλίο του 'Οδός Αβύσσου, αριθμός μηδέν' το οποίο είναι συγκλονιστικό.
-
Κι αυτό, κι αυτό.
-
Έχουμε thread για τη λογοτεχνία, περάστε απο κεί
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ειστε ολοι κατα του χριστιανισμου και των παπαδων [δικαιολογημενα] αλλα ολοι πατε σε εκκλησιες και παντρευεστε και επισης βαφτιζετε τα παιδια σας.
Και πώς το ξέρεις εσύ αυτό;
οι χριστιανοι ολοι πανε εκτος απο καποιους που κανουν πολιτικο γαμο αλλα και παλι το παιδι που θα το βαφτισεις .
Γιατί, αν δεν το βαφτίσεις τι θα γίνει δλδ;
Θα βρωμάει
Και οταν μεγαλώσει θα τον φωνάζουν οι φίλοι του 'άει πάενε από δω ρε αλάδωτε'και τωρα δλδ ειπατε κατι εξυπνο και ο κοσμος πρεπει να το παρει στα σοβαρα
G60 τελικα αρχιζω και πιστευω οτι υπαρχουν και οι δωδεκα θεοι του ολυμπου,με αυτα που ελεγες και πριν ,μαλλον πρεπει να μετακομισεις απτο λιτοχωρο.Επί της ευκαιρίας η απάντηση ισχύει και για το φίλο τον Spartan o oποίος έγραψε:
Πάντως με το Δωδεκαθεισμό η Ελλάδα παρήγαγε γνώση,γράμματα,γεωμετρία,μαθηματικά,αστρονομία,θεατρο,ποιηση,φιλοσοφία.....παρήγαγε ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
Με τον χριστιανισμό δεν παρήγαγε ΤΙΠΟΤΑ όπως και σήμερα φυσικά.Xωρίς αυτόν, δεν θα τα παρήγαγε δηλαδή, ετσι..;; Οπως και να ΄χει πάντως ουτε εσυ εχεις δικαίωμα να μιλάς αισχρά για το Χριστιανισμό, ούτε εγω για το Δωδεκαθεισμό. Ο σεβασμός είναι κάτι που πρέπει να μας διακρίνει ΟΛΟΥΣ και είναι στοιχείο πολιτισμού!! Ας έχουμε εστω αυτό γι΄αρχη....
Πάντως σήμερα, ο Χριστιανισμός δεν επιβάλλει τίποτα!! Δεν είμαστε στο Μεσαίωνα, οσο κι αν θέλεις να το παρουσιάζεις αλλιώς!! Πιο πολύ πείθει και μιλάει στις καρδιές των ανθρώπων, παρα τα όσα τραγικά καταλογίζεις. Το οτι υπάρχουν ζητήματα προς διευθέτηση, δεν το αρνούμαι, αλλα η πραγματικότητα απέχει πολύ απο αυτή που εσυ παρουσιάζεις. Γνώμη μου πως υπάρχουν πιο σημαντικά θέματα που χρήζουν προσοχής και αλλαγών στην καθημερινότητά μας, παρά η θρησκεία. Εσυ τα ιεραρχείς διαφορετικά και θεωρώ οτι κάνεις λάθος!!
Ο Δίας σαν μορφή ναι, δεν υφίσταται, αλλά αυτά που συμβολίζει υπάρχουνε, κι εμείς τα αποκαλούμε Δία με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Όσο για τον δικό σας τον εβραίο, μόνο αποκύημα της φαντασίας σας αποτελεί και δεν έχει καμία υπόσταση…
Έχει γίνει μόδα να λένε όλοι «δεν είμαι άθεος, είμαι άθρησκος».
Εγώ λέω το αντίθετο… «Είμαι άθεός, αλλά όχι άθρησκος, η θρησκεία μου είναι η συμβολική αρχαία ελληνική θρησκεία, η ποίηση της επιστήμης».
Όταν οι προγονοί μου πολεμούσαν στις Θερμοπύλες οι θεοί ήταν στο πλάι τους. Αλλά Θεοί, όχι με την ξεπεσμένη έννοια του όρου.Kαι κερδίσαν ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ.
Η μεγαλειοτάτη παναγία σας που ήταν στην Κωνσταντινούπολη......πηδιότανε με αράπη?
Και όσο για τη μικρά Ασία, εκεί ο Μέγας Αλέξανδρος τους πήρε φαλάγγι τους μονοθεϊστές της ανατολής,γιατί είχε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ,ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ.
Οι πατρώοι θεοί δεν ήταν υποτιθέμενες πραγματικές ανθρώπινες υπάρξεις όπως ο δικός σας ο άγιος Λοτ που πήδηξε τις κόρες του, και τις τεκνοποίησε κιόλας.Βάλτε το καλά στο μυαλό σας.
Οι έλληνες είχαν μαθηματικά, οι βάρβαροι ψευτομαθηματικά.
Οι έλληνες είχαν ιατρική, οι βάρβαροι παραϊατρικά.
Οι έλληνες είχαν ποίηση,οι βάρβαροι δεν είχαν ούτε καν γραμματική
Οι έλληνες είχαν θρησκεία, οι βάρβαροι ψευτοθρησκείες.Η διαφορά είναι ότι στην αρχαία πατρώα ελληνική θρησκεία, δεν έλεγε κανένας θεός ότι είναι ζηλιάρης στις εντολές του και ότι αν λατρεύετε άλλους θεούς θα σας ξεσκίσω, θα σας στείλω στην κόλασή και άλλες τέτοιες απειλές… Ούτε σου έλεγε αν πρέπει να τρως χοιρινό, αγελάδες, και γενικά δεν σου έβαζε χαλκά στα αρχίδια. Ούτε σου ζητούσε τυφλή υπακοή.
Ήταν μια υγιείς κατάσταση, την οποία γουστάρω να ξαναδώ…Και πάνω απ’ όλα ήτανε Ελληνες… όχι εβραιολάτρες και ανθέλληνες…
Ο Θεός από τα γίδια και τους βοσκούς ήτανε και ο ίδιος μισός γίδι, από τη μέση και πάνω και στο κεφάλι (που είχε κέρατα) για να φαίνεται ότι ήτανε ο θεός των βοσκών... Ως θεός των γιδιών γονιμοποιούσε τα γίδια συμβολικά…
Ξέρανε οι αρχαίοι Έλληνες ότι δεν υπήρχαν οντότητες μισές γίδι και μισές άνθρωπος. Δεν ήτανε όσο μ@λ@κες τους θεωρούν κάποιοι. Απέδειξαν το πόσο έξυπνοι ήτανε και φορέσανε τα γυαλιά στην ανθρωπότητα…
Το πρόβλημα με τους χριστιανούς είναι ότι δεν μπορούν να τραβήξουν μια απλή γραμμή μεταξύ μυθολογίας και πραγματικότητας. Η ελληνική κοσμοθέαση δεν είναι «θρησκεία» με την σημερινή έννοια της λέξης θρησκείας, αλλά ένα φιλοσοφικό κίνημα…
Υπάρχουν 2 τρόποι να διαβάσεις κάτι… ο χριστιανικός και ο Ελληνικός. Ο χριστιανικός αρέσκεται στο ψηλάφισμά, επιφανειακά για να πιαστούν από μια λέξη και να φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες στον αγώνα τους κατά του ελληνισμού και να τα αποδίσουν κατά το δοκούν.
Ο Ελληνικός είναι διαφορετικός. Μελετάς και δε παραποιείς.
Η βίβλο έχει και κανόνα για την κτηνοβασία, γιατί οι εβραίοι προπάτορες των χριστιανών το συνήθιζαν.Οταν λέτε ελληνοχριστιανικός, είναι σαν να λέτε τετράγωνος κύκλος.
Σύμφωνα με τον Όμηρο είσαι σπέρμα του Δία, και σύμφωνα με τους Ραβίνους που έγραψαν τα βιβλία του χριστιανισμού είσαι σπέρμα του Αβραάμ.
Πόσοι και πόσοι γνωστοί διανοούμενοι είπαν πως δεν μπορούμε να φανταστούμε τους έλληνες χωρίς τους θεούς τους.
Αλλά ειστε πνευματικά ανίκανοι να διαχειριστείτε την ελεύθεροι σκέψη και το μεγαλέιο της Θρησκεία και του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ όπως πνευματικά ανίκανοι νάνοι είναι αυτοί τους οποίους υπηρετείτε.Καμαρώστε τους πνευματικούς νάνους σας που συνομιλούν με το Θεό με το διάβολο έχουν ετοιμασμένη την κόλαση και τον παράδεισο αλλά γνωρίζουν και ιδίοις όμασι το Θεό και τη μορφή του.....
Youtube VideoOσο αναφορά την κριτική και τα όρια διαλόγου,κατά μερικούς μάλλον η ελευθερία του λόγου σταματάει όταν αρχίζει η κριτική του εβραιοχριστιανισμού.
Κατά τα άλλα οι χριστιανοί είναι ελέυθεροι στο διάλογο (στην πλεοψηφεία τους τουλάχιστον) και το δόγμα τους κυριαρχεί υπό ιδίαν την ελευθερία του λόγου.
Σαφώς και δεν έβρισα κανέναν αλλά
αν και ελληνικής καταγωγής, τους προδότες των προγόνων τους δεν τους θεωρώ έλληνες. Άλλα πώς να τους αποκαλέσω? Μήπως εβραιολάτρες? Πιστεύω πως τους πάει γάντι…Καλή συνέχεια στον ονειρικό σας κόσμο....
-
Σου απαντήσαμε ότι η Χριστιανική ευρώπη προχώρησε την επιστήμη αιώνες μπροστά απ ότι στην αρχαία ελλάδα.
Το αυτοκίνητο σου είναι προιόν της χριστιανικής γερμανίας, όχι της 12θειστικής ελλάδας.Λες να βοήθησε ο χριστιανισμός γι αύτο?
Για τα μαθηματικά επίσης ψάξε στους άραβες, για την αστρονομία στους κινέζους κοκ.
-
Σου απαντήσαμε ότι η Χριστιανική ευρώπη προχώρησε την επιστήμη αιώνες μπροστά απ ότι στην αρχαία ελλάδα.
Το αυτοκίνητο σου είναι προιόν της χριστιανικής γερμανίας, όχι της 12θειστικής ελλάδας.Η ευρώπη άρχισε ξανά να ζωντανέυει με την περίφημη Γαλλική Επανάσταση.
Οι διανοούμενοι της εποχής (αλλά και τώρα) συνέχισαν την τεχνολογική πρόοδο μετά από 17 αιώνες σκοταδισμού και σφαγών στο όνομα του Γιαχβέ,από την κληρονομιά που μας άφησε ο Γίγαντας Ελληνικός πολιτισμος.
Ο Γαλιλαίος πχ (αν και παλιότερος επί θρησκευτικής χούντας) μελετούσε τα αρχαία Ελληνικά κείμενα για διατυπώσει και να επιβεβαιώσει τις μελέτες του.
Δεν ξύπνησε μια ωραία πρωία η Ευρώπη και ανέπτυξε απ το μηδεν αστρονομία,φυσική,μαθηματικά κλπ.
Υπήρχε (και υπάρχει) μια βάση η οποία ήταν σε στασιμότητα για 17 αιώνες.Εάν θες να βλέπεις μόνο νούμερα ή απλους χαρακτηρισμούς (οπως Δωδεκάθεο κλπ) θα βλέπεις μόνο μια σπιθαμή μπρος απ τα μάτια σου....
Δε σε κακολογώ όμως γιατί η θρησκευτική κατήχηση στα σχολεία μας δε αφήνει τον άνθρωπο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ.Λες να βοήθησε ο χριστιανισμός γι αύτο?
Για τα μαθηματικά επίσης ψάξε στους άραβες, για την αστρονομία στους κινέζους κοκ.
Παρέθεσέ μου ονόματα και βιβλιογραφίες
EDIT:Αν θες να σου εξηγησω ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ μιας και δεν γνωρίζεις( ) το θρησκευτικό καθεστως που ισχύει στη Γερμανία,αν θες και για τη Γαλλία
-
Αν διαβάσεις τί γράφω, θα καταλάβεις ότι δεν παίρνω το μέρος του χριστιανισμού. Αυτό ήταν το τελευταίο που θα περίμενα να ακούσω σε αυτό το φόρουμ, ότι υπερασπίζομαι θρησκείες
Απλά αυτά που λες είναι το ίδιο δογματικά απ τη μεριά του 12θεού και φανερώνουν έλλειψη στοιχειωδών γνώσεων επιστήμηςΤί ακριβώς δλδ θες να σου πω?
Ότι η άλγεβρα που γεννήθηκε στην αραβία και ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα μοντέρνα μαθηματικά και τα αρχαία ελληνικά μαθηματικά, σου είναι αρκετό?εδιτ. Γνωρίζω πολύ καλά και την πραγματικότητα της Γαλλίας και της Γερμανίας.
Και προφανώς γουστάρω την Γαλλία που είναι κοσμικό κράτος, αλλά δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι η εκκλησία δεν έχει δύναμη.
Εσύ μάλλον έχεις ελλείψεις που οδηγούν στους αφορισμούς που διατυπώνεις -
Ασε μας ρε αβένσις-ντρίφτερ, σιγά μην είναι ικανοί οι άραβες να λύσουν μια εξίσωση! Άκου άλγεβρα!
Ευτυχώς που μετά την αναγέννηση, είχαν έλθει όλοι οι μεγάλοι φυσικοί και μαθηματικοί και....διαβάζανε τα ...μάρμαρα του Παρθενώνα, αλλιώς, θα σού έλεγα εγώ αν θα έκανες τώρα μεταπτυχιακά μαμώντας την μικρή ολλανδέζα! -
Κι εσύ 12θεϊστής
Να μαζευτείτε 5-6 να κάνετε μια τριμελή
Σας αφήνω τώρα να πηγαίνω σιγά σιγά μπας και μαμήσω τπτ
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Η διαφορά είναι ότι στην αρχαία πατρώα ελληνική θρησκεία, δεν έλεγε κανένας θεός ότι είναι ζηλιάρης στις εντολές του και ότι αν λατρεύετε άλλους θεούς θα σας ξεσκίσω, θα σας στείλω στην κόλασή και άλλες τέτοιες απειλές… Ούτε σου έλεγε αν πρέπει να τρως χοιρινό, αγελάδες, και γενικά δεν σου έβαζε χαλκά στα αρχίδια. Ούτε σου ζητούσε τυφλή υπακοή.
Καλα στην αρχαια ελληνικη φιλοσοφια οι εσχατολογικοι μυθοι δινουν και παιρνουν, ακομα και στα πιο γνωστα εργα, οπως στην Πολιτεια του Πλατωνα (βλ Αρδιαιος ο τυραννος). Συμφωνα λοιπον με τον Πλατωνα, οι κακοι ακομα κι αν δεν λογοδοτησουν σ'αυτη τη ζωη, στην επομενη θα πληρωσουν ακριβα για τ'αμαρτηματα τους. Οσοι ηταν αγαθοι, λεει ο Πλατωνας, και τι δεν ειχαν να πουν για τις απολαυσεις της ζωης μετα θανατον. Αντιθετα, οσοι δεν ηταν αγαθοι, επρεπε να πληρωσουν για τις αμαρτιες τους μετα θανατον.
Παραθετω:Ἔφη γὰρ δὴ παραγενέσθαι ἐρωτωμένῳ ἑτέρῳ ὑπὸ ἑτέρου ὅπου
εἴη Ἀρδιαῖος ὁ μέγας. Ὁ δὲ Ἀρδιαῖος οὗτος τῆς Παμφυλίας ἔν τινι
πόλει τύραννος ἐγεγόνει, ἤδη χιλιοστὸν ἔτος εἰς ἐκεῖνον τὸν χρόνον,
γέροντά τε πατέρα ἀποκτείνας καὶ πρεσβύτερον ἀδελφόν, καὶ ἄλλα
δὴ πολλά τε καὶ ἀνόσια εἰργασμένος, ὡς ἐλέγετο. Ἔφη οὖν τὸν
ἐρωτώμενον εἰπεῖν, «Οὐχ ἥκει,» φάναι, «οὐδ’ ἂν ἥξει δεῦρο.
Ἐθεασάμεθα γὰρ οὖν δὴ καὶ τοῦτο τῶν δεινῶν θεαμάτων· ἐπειδὴ
ἐγγὺς τοῦ στομίου ἦμεν μέλλοντες ἀνιέναι καὶ τἆλλα πάντα
πεπονθότες, ἐκεῖνόν τε κατείδομεν ἐξαίφνης καὶ ἄλλους − σχεδόν τι
αὐτῶν τοὺς πλείστους τυράννους· ἦσαν δὲ καὶ ἰδιῶταί τινες τῶν
μεγάλα ἡμαρτηκότων − οὓς οἰομένους ἤδη ἀναβήσεσθαι οὐκ ἐδέχετο
τὸ στόμιον, ἀλλ’ ἐμυκᾶτο ὁπότε τις τῶν οὕτως ἀνιάτως ἐχόντων εἰς
πονηρίαν ἢ μὴ ἱκανῶς δεδωκὼς δίκην ἐπιχειροῖ ἀνιέναι. Ἐνταῦθα δὴ
ἄνδρες, ἔφη, ἄγριοι, διάπυροι
ἰδεῖν, παρεστῶτες
καὶ
καταμανθάνοντες τὸ φθέγμα, τοὺς μὲν διαλαβόντες ἦγον, τὸν δὲ
Ἀρδιαῖον καὶ ἄλλους συμποδίσαντες χεῖράς τε καὶ πόδας καὶ
κεφαλήν, καταβαλόντες καὶ ἐκδείραντες, εἷλκον παρὰ τὴν ὁδὸν
ἐκτὸς ἐπ’ ἀσπαλάθων κνάμπτοντες, καὶ τοῖς ἀεὶ παριοῦσι
σημαίνοντες ὧν ἕνεκά τε καὶ ὅτι εἰς τὸν Τάρταρον ἐμπεσούμενοι
ἄγοιντο.Κοινως οι καλοι περιμενουν στο στομιο να ανεβουν στον 'Παραδεισο', οι τυραννοι και οσοι ειχαν διαπραξει μεγαλες αμαρτιες ετρωγαν βρωμοξυλο, τους εσερναν σε αγκαθωτους θαμνους και τους εστελναν στα Ταρτατα (οπου πληρωναν επι 10 τις αμαρτιες τους). Εσχατολογικοι μυθοι δεν υπαρχουν λοιπον μονο στις μονοθεϊστικες θρησκειες, στις περισσοτερες πολυθεϊστικες (που γνωριζω τουλαχιστον, απο τη Νορβηγια μεχρι την Ιαπωνια) υπαρχουν τετοιοι μυθοι, αντιστοιχοι των μονοθεϊστικων.
-
:lipsealed:Κι εσύ 12θεϊστής
Να μαζευτείτε 5-6 να κάνετε μια τριμελή
Σας αφήνω τώρα να πηγαίνω σιγά σιγά μπας και μαμήσω τπτ
Άντε, αφού δεν μαμάμε εμείς, ας μαμήσει και κάνας άλλος... Δεν μπορείς να πεις πάντως, ο Δίας, ήτο κι αυτός ένας από τους μεγάλους...εραστές!
-
εγω πιστευω οτι ολες οι θρησκειες λιγο πολυ τα ιδια λενε,απλως εχουν διαφορετικο τροπο .
μου εχουν πει οτι η βιβλος που την κατηγορουν σαν παραμυθι εχει πολλες αληθειες και κρυβει πολλα μυστικα τα οποια χρονολογουνται γυρω στο 3500π.Χ .
ο αδαμ και η ευα φαγανε απο το δεντρο της γνωσης και αμεσως ντραπηκαν ο ενας τον αλλον επειδη ηταν γυμνοι,και ρωτω εγω ,μηπως τελικα οσα περισσοτερα μαθαινουμε τοσο περισσοτερο μας κανουν κακο στο να πιστεψουμε στον θεο.
μηπως αυτο που λενε εχει καποια βαση.
Ο Χριστος ελεγε οτι πρεπει να γινουμε αφελεις,σαν τα μικρα παιδια για να παμε στον παραδεισο ,βεβαια τα παλια χρονια υπηρχαν πολλοι αφελεις και χαζοι ανθρωποι αλλα τωρα ο κοσμος εχει ξυπνησει και γινεται ολο και πιο δυσκολο να πιστεψει στον θεο.
εχω περιεργια να δω μεχρι που θα παει αυτο το πραμα
ΛΕΤΕ ΝΑ ΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Περί εκκλησίας