-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αν μου εξηγησει καποιος γιατι ο καλος Θεουλης και δημιουργος, απεκλεισε απο τη σωτηρια τους Ινκας, τους Εσκιμωους, τους Βικινγκς, τους Γιαπωνεζους κλπ κλπ κλπ που δεν ειχαν ΚΑΝ την ευκαιρια να μαθουν και να σωθουν, ισως κατσω να σκεφτω και την ουσια τετοιων δημοσιευσεωνΠροφανώς την έκανες κοπάνα την ώρα των θρησκευτικών.
Βεβαίως γνώριζαν. Τόπε στον Αδάμ λέμε
-
Ο οποίος μάλλον 'ξέχασε' να τους το πει...
-
Μπορεί (η υπηρεσία το ερευνά, διότι όλες οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν κλπ κλπ) αλλά μάλλον, όπως λέει και ο Λιακό, οι παλιοί κατήχαν τη τεχνολογία του χαλασμένου τηλεφώνου...
-
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Αν μου εξηγησει καποιος γιατι ο καλος Θεουλης και δημιουργος, απεκλεισε απο τη σωτηρια τους Ινκας, τους Εσκιμωους, τους Βικινγκς, τους Γιαπωνεζους κλπ κλπ κλπ που δεν ειχαν ΚΑΝ την ευκαιρια να μαθουν και να σωθουν, ισως κατσω να σκεφτω και την ουσια τετοιων δημοσιευσεων
Προφανώς την έκανες κοπάνα την ώρα των θρησκευτικών.
Προφανεστατα
-
-
Ο χρήστης ammophila έγραψε:
Θρησκεια. ουσιαστικο.
Κορη της Ελπιδας και του Φοβου, που εξηγει στους αμαθεις τη φυση της αμαθειας.
\courtesy A.bierceΤο έχω ακούσει και παλιότερα αυτό, το έλεγε μια κολλημένη θρησκόληπτη για την Επιστήμη.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Θρησκεια. ουσιαστικο.
\courtesy A.bierceΤο έχω ακούσει και παλιότερα αυτό, το έλεγε μια κολλημένη θρησκόληπτη για την Επιστήμη.
Μπραβο Ηλία!Σωστός ο παραλληλισμός! (πες μας και τι έλεγε αυτη η κυρία )
Οσο αξιόπιστη ειναι μια κυρία που αντλει τις απόψεις της απο αναφορες σε αυλους και αόρατους κόσμους που κανεις δεν τους αντιλήφθηκε ποτε,αλλο τόσο αξιόπιστος μπορει να ειναι και όποιος βασίζεται στίς δικές του εμπειρίες και αισθήσεις,που του φωναζουν οτι οτιδηποτε το πραγματικό με καποιον τροπο θα το αντιληφθούμε.
Ολα στον ίδιο ντροβα ρε.
-
Θρησκεια. ουσιαστικο.
Να παρτα
Επιστημη. ουσιαστικο.Η τεχνη να σκεπτεσαι και να βγαζεις σωστα συμπερασματα , ακολουθωντας με απολυτη ακριβεια τους περιορισμους και τις αδυναμιες του ανθρωπινου παραλογισμου.Βαση της επιστημης ειναι ο συλλογισμος , ο οποιος αποτελειται απο μια μειζονα και μια ελασσονα λογικη προταση και το συμπερασμα ( για τους αδαεις 'προκειμενες προτασεις')
πχ για να το εμπεδωσεις
ΜΕΙΖΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ.
6 ανδρες μπορουν και κανουν μια δουλεια 6 φορες πιο γρηγορα απο ενα ανδρα΄γκεγκε?
ΕΛΑΣΣΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ.
ενας ανδρας μπορει να ανοιξει μια τρυπα για να μπει ενας στυλος του ΟΤΕ σε 6 δευτερα .ΑαααΡα .....
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
ΕΞΙ ανδρες μπορουν να ανοιξουν μια τρυπα για να μπει ενας στυλος του ΟΤΕ σε 1 δευτερολεπτο.Σου θυμιζω οτι ο συγκεκριμενος συλλογισμος μπορει και να ονομαστει και αριθμητικος.
Συνδυαζει επιστημη με μαθηματικα και λογικη.
Σκατα στο λακο των θρησκοληπτων ετσι για αντιλογισμο -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
...Ολα στον ίδιο ντροβα ρε.Ξέρουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι να ξεφύγουμε από τα κολλήματά μας κ να δούμε καθαρά - όσο γίνεται τεσπα...
Το θέμα είναι πόσοι το παραδεχόμαστε. Δεν είναι κι εύκολο... -
...Ολα στον ίδιο ντροβα ρε.
Ξέρουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι να ξεφύγουμε από τα κολλήματά μας κ να δούμε καθαρά - όσο γίνεται τεσπα...
Το θέμα είναι πόσοι το παραδεχόμαστε. Δεν είναι κι εύκολο...Ηλία,νομίζω οτι σφαλεις.Δεν μπορεις να θεωρεις κόλλημα τού ιδίου είδους το κόλλημα με τη θρησκεια και το κόλλημα με την πραγματικότητα.
Το ΕΝΑ μονο εκ'των δύο δεν σε αφηνει να δεις καθαρα.@ Αμμοφίλα,το γαμησες και ψόφησε.
-
-
Εμένα παλιά η στραβωμάρα μου με άφηνε να βλέπω καθαρά μόνο κοντά στη μύτη μου. Τώρα πιά ούτε και αυτό.
-
Πρέπει να το έχει η κούτρα σου να κατεβάζει ψείρες.
-
Δηλαδή, ή βλέπεις καθαρά ή δε βλέπεις. Επιλεκτική καθαρότητα δύσκολα υπάρχει. Επομένως το κόλλημα σε εμποδίζει να δεις καθαρά οτιδήποτε.
-
-
...Ολα στον ίδιο ντροβα ρε.
Ξέρουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι να ξεφύγουμε από τα κολλήματά μας κ να δούμε καθαρά - όσο γίνεται τεσπα...
Το θέμα είναι πόσοι το παραδεχόμαστε. Δεν είναι κι εύκολο...το να 'δούμε καθαρά' δεν το πιασα (θέλω να πιστεύω)
-
η θρησκεια ειναι σαν το ιντερνετ:
θα μπορουσαμε και τα δυο να τα ενταξουμε στο φιλοσοφικο ρευμα του ιδεαλισμου.εκπροσωπουν αμφοτερα ιδεες και οχι υλικες οντοτητες, οχι ακριβως καθορισμενα χαρακτηριστικα.
πχ ο hunter δεν υπαρχει και δεν το ξερει κιολας οτι δεν υπαρχει
υπαρχει σαν ενα συνολο ιδεων και αντιληψεων, ανηκει στον ιδεατο κοσμο.γι'αυτο παντα ελεγα οτι το να γνωριζεις κοσμο απ'το ιντερνετ, επειδη μπλεκεις δυο διαφορετικες πραγματικοτητες (την υλικη πραγματικοτητα με τον κοσμο του ιδεατου), ειναι σα να παιρνεις LSD
μαλακιες λεω, αλλα ετσι κ αλλιως ο καθενας λεει τη μαλακια του οποτε who cares
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
η θρησκεια ειναι σαν το ιντερνετ:
θα μπορουσαμε και τα δυο να τα ενταξουμε στο φιλοσοφικο ρευμα του ιδεαλισμου.εκπροσωπουν αμφοτερα ιδεες και οχι υλικες οντοτητες, οχι ακριβως καθορισμενα χαρακτηριστικα.
πχ ο hunter δεν υπαρχει και δεν το ξερει κιολας οτι δεν υπαρχει
υπαρχει σαν ενα συνολο ιδεων και αντιληψεων, ανηκει στον ιδεατο κοσμο.γι'αυτο παντα ελεγα οτι το να γνωριζεις κοσμο απ'το ιντερνετ, επειδη μπλεκεις δυο διαφορετικες πραγματικοτητες (την υλικη πραγματικοτητα με τον κοσμο του ιδεατου), ειναι σα να παιρνεις LSD
μαλακιες λεω, αλλα ετσι κ αλλιως ο καθενας λεει τη μαλακια του οποτε who cares
Ναι αλλα άμα παίρνεις LSD δεν ζαλίζεις τα @ρχίδια του υπόλοιπου κόσμου
(στην καλύτερη περίπτωση).
Βλέπεις τί είναι να δεις, και δεν υποχρεώνεις κανέναν άλλον να πιστέψει τις μ@λακίες που βλέπεις.
Παρ αυτα, ο hunter είναι όντως μια οπτασία αλλα άμα λάχει σου σκάει αύριο το πρωί έξω απ το σπίτι σου και σου λέει 'γειά είμαι ο hunter και είμαι καλά',
κάτι που δεν θα συμβεί στην περίπτωση της όποιας θρησκείας(εκτός κι αν πάρεις lsd)
Και γω μ@λακίες λέω να περνάει η ώρα. -
Παει και ο Χριστοδουλος ...
-
Θεός σ΄χωρέσ' τον.
-
-1 'ενοχλητικός'.
Είχε τα κολλήματά του, αλλά αγαπούσε την Ελλάδα.
Πήγε κόντρα στο ρεύμα της εποχής του, πράγμα που δεν το βλέπεις συχνά πλέον.
Εκπροσωπούσε ένα χώρο δογματικό και ως εκ τούτου ήταν και ο ίδιος δογματικός.
Κατηγορήθηκε για τα περισσότερα δεινά της χώρας, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ξεδοντιασμένος δράκος.
Δεν του συγχώρεσαν οι αντίπαλοί του το ότι αρνήθηκε να λογοκριθεί.
Πάντως δεν πέρασε απαρατήρητος.Βιογραφικό
Ο Aρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1939.
Το 1962 έλαβε πτυχίο Νομικής και το 1967 πτυχίο Θεολογίας.
Διάκονος χειροτονήθηκε το 1961 και πρεσβύτερος το 1965. Διετέλεσε επί εννέα χρόνια ιεροκήρυκας και πνευματικός προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσας) στο Παλαιό Φάληρο, και επί επτά χρόνια Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου.
Εξελέγη Μητροπολίτης Δημητριάδος το 1974. Έλαβε μέρος σε πολλές εκκλησιαστικές αποστολές στο εξωτερικό. Το 1998 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.
Συνέγραψε πλήθος επιστημονικών και εποικοδομητικών κειμένων. Αρθρογράφησε στον εκκλησιαστικό Τύπο και σε εφημερίδες.
Ανάμεσα στις δημοσιεύσεις του ξεχωρίζουν τα βιβλία «Ελληνισμός προσήλυτος. Η μετάβαση από την αρχαιότητα στον χριστιανισμό», όπου ερμηνεύει πως πέτυχε ο χριστιανισμός να επικρατήσει και να προσηλυτίσει Έλληνες και Ρωμαίους και «Η ψυχή της Ευρώπης».
Υπό την ηγεσία του προήχθη το έργο της Εκκλησία στον κοινωνικό τομέα: Η ενίσχυση των υπαρχόντων και η ίδρυση νέων οργανισμών καλύπτουν τομείς όπως η βιοηθική, η μέριμνα για τους τοξικομανείς, η συμπαράσταση προς τους πρόσφυγες, την κακοποιημένη γυναίκα, την άγαμη μητέρα, τα θύματα το trafficking.
Η ποιμαντική θητεία του στην ηγεσία της Εκκλησία συνοδεύτηκε με την δημιουργία δικτύου βρεφονηπιακών σταθμών για τη στήριξη της εργαζόμενης γυναίκας, τη μεθοδική στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, την ίδρυση τη μη κυβερνητικής οργάνωσης Αλληλεγγύης για την αποστολή βοήθειας σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου και σε περιοχές που πλήττονται από φυσικές καταστροφές.
Ήταν διδάκτωρ της Θεολογίας, ομιλούσε τη γαλλική και αγγλική γλώσσα και ήταν γνώστης της ιταλικής και γερμανικής.
-
Τον Χριστοδουλο θα τον κρινει η ιστορια,οπως γινεται παντα αλλωστε..
Σαν ανθρωπος ειχε και τις καλες,αλλα κ τις κακες στιγμες του.Ας αναπαυθει εν ειρηνη,οπως ολοι οι ανθρωποι που φευγουν απο αυτον το κοσμο..Περιμενω απο την εκκλησια να κανει ενα ιδρυμα για καρκινοπαθεις στη μνημη του. Το προβλημα ειναι πολυ μεγαλυτερο απο οσο νομιζουμε κ πολυς κοσμος υποφερει...
-
Ο Χριστόδουλος, αντίθετα με αυτά που δίδασκε, κάθησε στο σπίτι του και δεν άφησε την ιατρική να παρατείνει τη ζωή του με κάθε τρόπο.
Διάλεξε να 'τραβήξει τη πρίζα' στο μηχάνημα που σε κρατάει τεχνητά στη ζωή παρά να υπομείνει το μαρτύριο της τεχνητής παράτασης της ζωής.
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Τον Χριστοδουλο θα τον κρινει η ιστορια,οπως γινεται παντα αλλωστε..
Σαν ανθρωπος ειχε και τις καλες,αλλα κ τις κακες στιγμες του.Ας αναπαυθει εν ειρηνη,οπως ολοι οι ανθρωποι που φευγουν απο αυτον το κοσμο..Περιμενω απο την εκκλησια να κανει ενα ιδρυμα για καρκινοπαθεις στη μνημη του. Το προβλημα ειναι πολυ μεγαλυτερο απο οσο νομιζουμε κ πολυς κοσμος υποφερει...
Tον Χριστοδουλο θα τον κρινει οχι η ιστορια αλλα ο Θεος οπως και ολους μας
Περί εκκλησίας