-
'My own personal Jesus' που λέει και το τραγουδάκι.
Εδώ για ένα 'ι' έγιναν οι απίστευτες σφαγές μεταξύ των χριστιανών και σήμερα ακούει κάποιος για παράδειγμα απίστευτα του στύλ εγώ δεν πιστεύω στην παλαιά διαθήκη που την γράψαν οι Εβραίοι
Η αυταπάτη πάει σύννεφο. Μπορούμε να πείσουμε τον εαυτό μας να πιστέψει στα πιο τρελά παραμύθια για να διαφυλάξουμε τις ψευδαισθήσεις μας, ιδίως αυτές που μας καλλιέργησαν (με το ζόρι) σαν παιδιά. Τότε γίνεται η μεγαλύτερη ζημιά και αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει ακόμα σε μια Ευρωπαϊκή χώρα ένα Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. -
Χθες το απόγευμα είχαμε μια παραγγελία και ... διαφωνούσαμε με τον συνεργάτη μου.
Πρώτα το Χ και μετά το Ψ, έλεγα εγώ. Πρώτα το Ψ και μετά το Χ, επέμενε εκείνος. Τελικά κέρδισα εγώ, με βέτο.Για την εκκλησία εδώ μέσα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ διάλογος. Διότι εδώ βγαίνουν κάποιοι φανατικοί αντί - Χριστιανοί και λένε τα δικά τους, ενώ οι άλλοι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ φανατικοί ΟΥΤΕ αρκετά διαβασμένοι για να απαντήσουμε με δυο λόγια σε ΜΙΑ πρόταση που περιέχει ... 2000 +++ χρόνια ιστορίας του Χριστιανισμού.
Όσες φορές κι αν προσπαθήθηκε διάλογος, τελειώσαμε με φαγωμάρα. -
Άσχημο πράγμα ο φανατισμός, Ηλία. Από όπου και αν προέρχεται.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Για την εκκλησία εδώ μέσα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ διάλογος. Διότι εδώ βγαίνουν κάποιοι φανατικοί αντί - Χριστιανοί και λένε τα δικά τους, ενώ οι άλλοι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ φανατικοί ΟΥΤΕ αρκετά διαβασμένοι για να απαντήσουμε με δυο λόγια σε ΜΙΑ πρόταση που περιέχει ... 2000 +++ χρόνια ιστορίας του Χριστιανισμού.Γιατι μας τα μπερδευεις τωρα;Η εκκλησια ειναι αλλο πραμα,.κι'ο χριστιανισμος σαν ιδεα ειναι άλλο.
Μιλώντας για την εκκλησια δε χρειαζεσαι να υπερασπίσεις το χριστιανισμο και την 2000 ετων ιστορια του.Η εκκλησια εχει τα δικά της συγχρονα χαλια.Πιστευω οτι δεν μπορεις να τα παραβλέψεις ευκολα απο την ωρα που θεωρεις τον εαυτο σου ως 'πιστο'Όσες φορές κι αν προσπαθήθηκε διάλογος, τελειώσαμε με φαγωμάρα.
δε θυμαμαι κατι τετοιο να συνεβη.Τουλαχιστον όχι περισσοτερο απο ότι σε οποιοδηποτε σχεδον καθημερινο ζητημα που συζητηθηκε στο φόρουμ
-
Ο χρήστης zastava έγραψε:
η πυρποληση της βιβλιοθηκης της αλεξανδρειας με εντολη απο τον ιωαννη τον χρυσοστομο απο ποια πηγη ειναι?
Σημ δεν απευθύνομαι στον skullone.
Για πια πηγή ρωτάς αγαπητέ zastava?
Για την ίδιας αξιοπιστίας με εκείνη που γράφει και περιγράφει την καταστροφή της Σμύρνης σαν συνωστισμό?
Ή εκείνη που μαθαίνει στο παιδί μου της 3ης δημοτικού ότι οι γείτονές του στην πόλη μας είναι οι Βούλγαροι και οι αλβανοί? Εμείς αυτά διδαχτήκαμε? (offtopic μεν αλλά...)
Η πίστη δεν αντλείται από την ιστορία… αλλά από μέσα μας.
Εγώ δεν θέλω θαύματα άλλων για να πιστέψω, πιστεύω μόνος μου! -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Για την εκκλησία εδώ μέσα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ διάλογος. Διότι εδώ βγαίνουν κάποιοι φανατικοί αντί - Χριστιανοί και λένε τα δικά τους, ενώ οι άλλοι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ φανατικοί ΟΥΤΕ αρκετά διαβασμένοι για να απαντήσουμε με δυο λόγια σε ΜΙΑ πρόταση που περιέχει ... 2000 +++ χρόνια ιστορίας του Χριστιανισμού.
Θα μου επιτρέψεις να έχω μια διαφωνία επι του χωρισμού εκκλησίας και θρησκείας, την οποία επικαλούνται αρκετοι...
Απ όσο γνωρίζω, ο ίδιος ο Χριστός έδωσε την εντολή, ' ....Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη..', μεταβιβάζοντας την 'εξουσία' του στους απόστολους, οι οποίοι μεταβίβαζαν γνώσεις κλπ στις τοπικές εκκλησίες κ.ο.κ
Αν λοιπόν ο καλός Θεούλης ήθελε κάτι διαφορετικό, έπρεπε να είχε προνοησει.
Κατα τα άλλα, εφόσον επαφύεται η διάδοση και η λατρεία της στην εκκλησία, πάντα κατα τις εντολές του κυρίου, δεν βλέπω τον λόγο διαχωρισμού -
To ενα ειναι το φιλοσοφικο κομματι της θεωρίας,ενω το άλλο αποτελει το εμπορικο της κομματι.
Τον διαχωρισμο αυτον νομιζω οτι δικαιούμαστε να τον κανουμε,εαν θελουμε να ασχοληθούμε αναλυτικα.
Και ο Χριστός ο ίδιος το τι ακριβως είπε,δε νομιζω οτι θα το μαθουμε ποτε.Αυτο που μας λές παραπάνω,ειναι προφανως λόγια ανθρωπων. -
Αυτό που θέλω να πώ, και που για μένα κάνει την διαφορά μεταξύ φιλοσοφικών θεωριών και θρησκείας, είναι ότι η θρησκεία έχει το ας πούμε έμβιο κομμάτι, με τους τόπους λατρείας, την ιεραρχια κλπ...
Δεν ξέρω αν είμαι σωστός σε αυτή την θεώρηση, αλλά πιστεύω αν δεν ήμουν ο Χριστός δεν θα είχε τους Αποστόλους, με αυτές τις εξουσίες.
Αλλιώς την βλέπεις σαν ένα κώδικα ηθικών αξιών. ( που προσωπικά δεν ξέρω τί συνεισφέρει παραπάνω)
-
Αυτο που λέω εγω,ειναι πώς,κανεις δεν ξερει εαν εδωσε εξουσίες ο χριστος,ή εαν αυτα που γραφονται στα ευαγγελια ειναι οι προσωπικες εκτιμησεις των συγγραφεων ή αυτων που τα διορθωσανε μετεπειτα.
Πιθανοτερο πάντως ειναι να ισχυει το δευτερο απ'αυτα,μιας και τα ευαγγελια αναμεταξυ τους παρουσιαζουν τρομερες διαφορες,αρα δεν αντανακλούν στην πραγματικότητα.
Ειδες τι χαμος επικρατησε μετα το ευαγγελιο του ιούδα.Γι'αυτο λεω πώς,αφου τα ευαγγελια ειναι γραμενα απο κοινούς ανθρωπους,αρα μπορει οι ίδιοι τους να δωσανε αυτες τις 'εξουσίες' στον εαυτο τους.Ενα καλο ιερατειο άλλωστε,το πρωτο πραγμα που θα φροντιζε θα ηταν το συμφερον του.
-
Τότε, αν αμφισβητούμε τα ευαγγέλια (δεν μπορώ να προβάλω κανέναν ισχυρισμό για το αντίθετο γιατί όντως έτσι μπορεί να είναι) μιλάμε περι αέρα κοπανιστού.
Από που μπορείς να ενημερωθείς για τον Χριστιανισμό εκτός από αυτά?
Γι αυτό λέω, παράτα τον και ασχολησουμε με τπτ άλλο
-
Όταν μιλάμε για τα ευαγγέλια, πάντα μου δημιουργείται η απορία αν αναφερόμαστε στην σήμερα δεκτή έκδοση (που οριστικοποιήθηκε γύρω στον 9ο μ.Χ. αιώνα) ή σε παλαιότερες, οι οποίες είχαν σημαντικότατες διαφορές. Αυτό μάλιστα το γεγονός (η διαφοροποίηση και επαναγραφή τους ανά τους αιώνες) αναιρεί αυτομάτως την απόδοση οποιουδήποτε εξ αυτών των έργων σε Ιωάννη, Λουκά, Μάρκο και Ματθαίο, καθώς είναι αδύνατον οι μαθητές αυτοί του Χριστού να έζησαν 9 αιώνες και να γράφανε και να ξανασβήνανε και να ξαναγράφανε τα βιβλία τους.
-
Αυτό που λέω εγώ, είναι ότι απόψε έχω καλό κρασί. Όλο και κάποιο καλό μεζέ θα φτιάξω μέχρι να τελειώσω διάβασμα (έχω ιστορία και διαγώνισμα μαθηματικά αύριο), μια χαρά θα περάσω.
Με συγχωρείτε, αλλά ένας που κατάλαβε είναι σίγουρα ο σαρμαδάκος (βλ. ποστ του στην προηγούμενη σελίδα).
-
Η ιστορία έχει ως εξής:
Ο Θεός αφού εφτιαξε το κόσμο και τον άνθρωπο, είπε σε μερικούς που φαίνονταν πιό ξύπνιοι ' Κοίτα έγω είμαι ο Θεός που σ' έφτιαξα'. Οι περισότεροι το ξέχασαν, άλλοι πιό μάγκες είπαν ότι οι θεοί ήταν περισσότεροι. Ο Θεός σκέφτηκε ότι εντάξει, θα στρώσουν. Ξανακάνει προσπάθεια και του προκύπτουν ακόμη περισσότεροι θεοί πλην των εβραίων που παραδέχονταν την ύπαρξη του. Ήσυχος ότι θα γίνονταν παγκοίνως γνωστό και αποδεκτό, περίμενε τις εξελίξεις. Οι τύποι όμως όχι μόνο δεν προχώρησαν το πράγμα, αλλά άρχισαν τα δικά τους με αίματα, σφαγές κλπ.
Είδε και απόειδε,πέρασε και καιρός, θεώρησε ότι ο άνθρωπος έχει προχωρήσει διανοητικά και μπορεί πλέον να καταλάβει 5 πράγματα αν τα πεί κάποιος με πραγματική εξουσία. Στέλνει λοιπόν το Γιό του με την εντολή να τους πείσει και όχι να επιβάλει. Η βασική γραμμή είναι 'Νάστε καλοί άνθρωποι, μη πλακώνεστε μεταξύ σας, κάντε το καλό'. Σαν end year bonus τους λέει ότι αν τα κάνουν θα περάσουν καταπληκτικά στην άλλη ζωή, αν όχι θα τους πάρει ο διάολος. Αντιλαμβανόμενος ότι η διείσδυση θα ήταν περιορισμένη αφού δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει θεϊκά κόλπα με μαζικό τρόπο, πήρε τους μαθητές μήπως και ξεστραβωθούν και πρχωρήσει το πράγμα. Ούτε αξιώματα τους έδωσε ούτε τίποτε. Το μόνο που τους είπε ήταν να πάνε να τα πουν και παραπέρα μηπως και ξεστραβωθεί κανένας άλλος γιατί στην έδρα τους δε γίνονταν τίποτα. ( από κεί βγήκε ότι κανείς δεν είναι προφήτης στο τόπο του).
Δεν θα γίνονταν πάλι τίποτα αν δε βρίσκονταν ένα γατόνι ο Παύλος. Αντιλήφθηκε ότι χρειάζονταν οργανωμένο σύστημα κλπ κλπ, και να αφήσουν τα αναρχοαυτόνομα που τους είχε πιπιλήσει το μυαλό ο Γιός του Θεού.
Πρακτικά λοιπόν ίδρυσε τη μεγαλύτερη επιχείρηση στον τότε κόσμο που μπόρεσε να αντέξει 2000 χρόνια. Για να σταθεί, έχτισε στη βάση της αυθαίρετης ερμηνείας και προσθήκης όλα εκείνα που σε αγαστή συνεργασία με την εκάστοτε εξουσία εξασφάλισαν τη διαιώνησή της, εξαφανίζοντας τα πρώιμα χρόνια τους ενδοεπιχειρηματικούς ή εγγύς ευρισκόμενους επίφοβους ανταγωνιστές.Επιστημονική πρόβλεψη : Μαυτά και με τ' άλλα μετά βεβαιότητας θα καταστραφεί η γη.
Ερασιτεχνική διαπίστωση : Χριστιανισμός αλά καρτ υπάρχει ή δεν υπάρχει μόνο απο τη σκοπιά της οργανωμένης εκκλησίας. Οι βασικές αξίες είναι τέτοιες που δεν χωρά επιλογή και επομένως η ενστέρνισή τους και η προσπάθεια πορείας στη βάση τους μπορούν να χαρακτηρίσουν κάποιο χριστιανό. Να θυμίσω δε ότι ένα απο τα καλά είναι ότι δεν σου επιβάλλει κανένας να γίνεις άγιος, αρκεί να προσπαθείς.
Κουράστηκα με τη βαριά φιλοσοφία. Πάω να εντρυφίσω στην Μακοθεμολιάδα
-
Και ποιος μας λέει ότι αυτοί οι πιο ξύπνιοι όντως άκουσαν από το θεό (ή τους θεούς) να τους λέει/λένε ό,τι φέρεται/φέρονται να τους είπε/είπαν και δεν τα κατεβάσανε οι ίδιοι απ'το μυαλό τους για να γίνουν αρχηγόπουλα;
-
Μάλλον δε σου φτάνω εγω εε;;;
-
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Η ιστορία έχει ως εξής:
Ο Θεός αφού εφτιαξε το κόσμο και τον άνθρωπο, είπε σε μερικούς που φαίνονταν πιό ξύπνιοι ' Κοίτα έγω είμαι ο Θεός που σ' έφτιαξα'. Οι περισότεροι το ξέχασαν, άλλοι πιό μάγκες είπαν ότι οι θεοί ήταν περισσότεροι. Ο Θεός σκέφτηκε ότι εντάξει, θα στρώσουν. Ξανακάνει προσπάθεια και του προκύπτουν ακόμη περισσότεροι θεοί πλην των εβραίων που παραδέχονταν την ύπαρξη του. Ήσυχος ότι θα γίνονταν παγκοίνως γνωστό και αποδεκτό, περίμενε τις εξελίξεις. Οι τύποι όμως όχι μόνο δεν προχώρησαν το πράγμα, αλλά άρχισαν τα δικά τους με αίματα, σφαγές κλπ.
Είδε και απόειδε,πέρασε και καιρός, θεώρησε ότι ο άνθρωπος έχει προχωρήσει διανοητικά και μπορεί πλέον να καταλάβει 5 πράγματα αν τα πεί κάποιος με πραγματική εξουσία. Στέλνει λοιπόν το Γιό του με την εντολή να τους πείσει και όχι να επιβάλει. Η βασική γραμμή είναι 'Νάστε καλοί άνθρωποι, μη πλακώνεστε μεταξύ σας, κάντε το καλό'. Σαν end year bonus τους λέει ότι αν τα κάνουν θα περάσουν καταπληκτικά στην άλλη ζωή, αν όχι θα τους πάρει ο διάολος. Αντιλαμβανόμενος ότι η διείσδυση θα ήταν περιορισμένη αφού δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει θεϊκά κόλπα με μαζικό τρόπο, πήρε τους μαθητές μήπως και ξεστραβωθούν και πρχωρήσει το πράγμα. Ούτε αξιώματα τους έδωσε ούτε τίποτε. Το μόνο που τους είπε ήταν να πάνε να τα πουν και παραπέρα μηπως και ξεστραβωθεί κανένας άλλος γιατί στην έδρα τους δε γίνονταν τίποτα. ( από κεί βγήκε ότι κανείς δεν είναι προφήτης στο τόπο του).
Δεν θα γίνονταν πάλι τίποτα αν δε βρίσκονταν ένα γατόνι ο Παύλος. Αντιλήφθηκε ότι χρειάζονταν οργανωμένο σύστημα κλπ κλπ, και να αφήσουν τα αναρχοαυτόνομα που τους είχε πιπιλήσει το μυαλό ο Γιός του Θεού.
Πρακτικά λοιπόν ίδρυσε τη μεγαλύτερη επιχείρηση στον τότε κόσμο που μπόρεσε να αντέξει 2000 χρόνια. Για να σταθεί, έχτισε στη βάση της αυθαίρετης ερμηνείας και προσθήκης όλα εκείνα που σε αγαστή συνεργασία με την εκάστοτε εξουσία εξασφάλισαν τη διαιώνησή της, εξαφανίζοντας τα πρώιμα χρόνια τους ενδοεπιχειρηματικούς ή εγγύς ευρισκόμενους επίφοβους ανταγωνιστές.Επιστημονική πρόβλεψη : Μαυτά και με τ' άλλα μετά βεβαιότητας θα καταστραφεί η γη.
Ερασιτεχνική διαπίστωση : Χριστιανισμός αλά καρτ υπάρχει ή δεν υπάρχει μόνο απο τη σκοπιά της οργανωμένης εκκλησίας. Οι βασικές αξίες είναι τέτοιες που δεν χωρά επιλογή και επομένως η ενστέρνισή τους και η προσπάθεια πορείας στη βάση τους μπορούν να χαρακτηρίσουν κάποιο χριστιανό. Να θυμίσω δε ότι ένα απο τα καλά είναι ότι δεν σου επιβάλλει κανένας να γίνεις άγιος, αρκεί να προσπαθείς.
Κουράστηκα με τη βαριά φιλοσοφία. Πάω να εντρυφίσω στην Μακοθεμολιάδα
Σοβαρα ρωταω, δεν καταλαβα.
Αυτο ηταν χιουμοριστικο ποστ ή σοβαρο;
-
Περίληψη της περίληψης για dummies σαν και μένα είναι. Τώρα, για ιδιαίτερα σοβαρό δεν το βλέπω παρότι δεν απέχει και πάααρα πολύ απο την κοινή αλήθεια, αν εξαιρέσεις το θεολογικό στοιχείο που είναι θέμα πίστης
Αν θέλεις πάντως διάβασέ το και χωρίς το 'Θεός', και το συζητάμε. -
Αν μου εξηγησει καποιος γιατι ο καλος Θεουλης και δημιουργος, απεκλεισε απο τη σωτηρια τους Ινκας, τους Εσκιμωους, τους Βικινγκς, τους Γιαπωνεζους κλπ κλπ κλπ που δεν ειχαν ΚΑΝ την ευκαιρια να μαθουν και να σωθουν, ισως κατσω να σκεφτω και την ουσια τετοιων δημοσιευσεων
-
Δεν τους αποκλείει. Απλώς τους περνάει από ένα φορέα σαν το ΔΙΚΑΤΣΑ όταν αφήσουν τα εγκόσμια.
-
Κυκλοφορουν και DVD με τον Αγιο Πετρο;
Περί εκκλησίας