-
ililias
Καταρχήν με αφορμή το δικό σου post βρήκα ευκαιρία να πω την άποψή μου. Αν νομίζεις πως ό,τι έγραψα αποτελούσε απάντηση στη δική σου θεωρία κάνεις λάθος. Πλέον όμως δεν μου αφήνεις περιθώρια.
Πάμε λοιπόν,Να κλείσω κι εγώ, λέγοντας ότι αν ήθελε να το παίξει ήρωας μπορούσε, αν ήθελε να 'αντέξει' όπως ο προηγούμενος Πάπας (θυμάται κανείς; Μπαααααααα...) επίσης μπορούσε. Αλλά δεν το έκανε.
Άντεξε όσο μπορούσε. Από το Μαιάμι έφυγε όταν πλέον κάθε ελπίδα είχε χαθεί.
Κοινοποίησε την ασθένειά του, συνεχίζει να εκτελεί τα καθήκοντά του μέχρι το τέλος του, γύρισε στο 'σπίτι του' αντί να μείνει σε κάνα υπερνοσοκομείο, είπε ότι θα υποστεί ό, τι είναι θέλημα Θεού να υποστεί.
Νομίζεις θα μπορούσε να το κρύψει; Να πει ότι είναι ερωτευμένος και δεν βρίσκει ανταπόκριση και ότι θα κλειστεί στο σπίτι του μέχρι νεωτέρας να τα βρει με τον εαυτό του;
Όσον αφορά τα καθήκοντά του, δλδ άλλοι καρκινοπαθείς τί κάνουν; Παίρνουν άδεια από το αφεντικό και 50 μισθούς μπροστά για να κάνουν τη ζωούλα τους όσο προλαβαίνουν; Μην ξεχνάς ότι άλλοι καρκινοπαθείς αφήνουν πίσω οικογένεια, πιτσιρίκια στους πέντε δρόμους και συνήθως το δράμα τους αφορά αυτούς που αφήνουν πίσω απροστάτευτους και όχι την ίδια τους την πάρτη που σβήνει. Ο χριστόδουλος ήταν ευτυχής να μην έχει τέτοια ζόρια.
Στο δε υπερνοσοκομείο, να το ξαναγράψω αφού δεν το καταλαβαίνεις, όταν είχε νόημα τσακίστηκε και έφυγε από την αγαπημένη του χριστιανική ελλάδα για να πάει στη διαβολική Αμερική και να σώσει το τομαράκι του (απολύτως σεβαστόν). Τώρα δεν έχει κανένα νόημα να βρίσκεται ούτε σε υπερνοσοκομείο ούτε σε υπονοσοκομείο. Άλλωστε η βιλίτσα του στα ΒΠ σε ένα μικρό υπερνοσοκομείο έχει μεταβληθεί.
Γράφεις ότι είπε ότι είναι θέλημα θεού και θα το υποστεί. Εμένα πάλι αυτονόητο μου ακούγεται (στα λόγια ). Στα έργα πάλι, μάλλον δεν γούσταρε(και καλά έκανε) να το αποδεχθεί και γι'άυτό ήθελε τον Τζάκη και όχι τον μαθητευόμενο bagus ή τύποις τη Νατάσα Παζαίτη να τον χειρουργήσουν.**Ήρωα δεν τον αποκάλεσα εγώ, μάλλον εσύ θα ήθελες να τον έχω αποκαλέσει έτσι. **
Είπα εγώ ότι τον αποκάλεσες εσύ; Το υπόλοιπο δεν το σχολιάζω γιατί δεν βγάζω νόημα.**
Τα υπόλοιπα (περί σαρανταδώδεκα ή ογδομήντα αδελφών, χλιδάτων μέσων, εξωπραγματικά πανάκριβων ιατρικών κέντρων, ...) μάλλον συμπλεγματικά είναι κ δεν νομίζω ότι τα λες στα σοβαρά.**Για να είμαι ειλικρινής δεν κρατάω στα χέρια μου αποδείξεις υπηρεσιών του Τζάκη και των λοιπών γιατρών. Εσύ ξέρεις κάτι διαφορετικό; Στο Μαιάμι πήγε free; Η νοσηλεία του, οι άπειρες εξετάσεις, οι ατελείωτες ώρες που αφιέρωσαν πάμπολλοι γιατροί (και τί γιατροί ) στην αρρώστειά δεν κόστισαν τίποτα; Γιατί αν είναι έτσι δεν καταλαβαίνω γιατί οι υπόλοιποι καρκινοπαθείς δεν απολαμβάνουν τα ίδια.
Το συμπλεγματικά επίσης δεν το σχολιάζω. Μάλλον στενοχωρήθηκες που δεν έχουμε κι άλλοι την ίδια άποψη με εσένα ή ακόμα χειρότερα θύμωσες ως οπαδός Χριστιανός που θίξαμε τον ωραίο άντρα της Χριστιανοσύνης.
Άδικα όμως. -
Εγώ είπα ότι ο άνθρωπος δέχτηκε τη μοίρα του όμορφα κι αντρίκια, εσύ με παρουσιάζεις στην αρχή να έχω μια θεωρία (αν θέλεις πες μου τουλάχιστον και ποιά είναι, να ξέρω) και στο τέλος να είμαι οπαδός.
Δεν χωρά απάντηση η δημοσίευσή σου, παρά μόνον μία: Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε.
Φιλικά,
Ηλίας.ΥΓ. Αν θέλεις, πάντως, ξαναδιάβασε όσα γράφεις. Θα δεις ίσως το λάθος αν σκεφτείς ότι τα γράφεις για άλλον άνθρωπο. Φβάμαι ότι άφησες τον φανατικό GTI να πάρει το λόγο.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε.Στο μόνο που βλέπω να συμφωνούμε.
ΥΓ:Θυμωμένος (δεν νομίζω όμως και φανατισμένος εναντίον του) είμαι με την πολιτεία του κ. Χριστόδουλου. Για την αρρώστειά του θεωρώ ότι είμαι κάτι παραπάνω από επιεικής σεβόμενος τον αγώνα του να κρατηθεί στη ζωή και νιώθωντας λύπη για το τέλος του. Τα περί ωραίας και αντρίκιας αντιμετώπισης βέβαια παραδέχομαι ότι μου προκαλούν ανακατοσούρα στο στομάχι.
-
Ενα απο τα πολλα που με αηδιαζει, ειναι οτι η διαδοχη στην κορωνιδα των δυτικων ακολουθει φθινουσα ταλαντωση. Εκει που νομιζαμε οτι πιασαμε πατο , τσουπ να και αλλος πιο 'συντηρητικος' (πολυ μετριοπαθης ορος)
αλλα ανθιμος, να βαραει πατο , και να κανει και γκελα!! -
πολυ σωστος ο gti.
προσωπικα ο χριστοδουλος μου προκαλεσε μεγαλη αντιπαθεια στις 5 ιουλιου 2004 στην υποδοχη της εθνικης στο καλλιμαρμαρο που μιλαγε για ασχετα θεματα για παραπανω απο μιση ωρα για θεους και δαιμονες και εμπλεκε εκκλησια και ποδοσφαιρο και χαλασε ολη τη γιορτη. -
Ο Άνθιμος, λόγω του ότι μοιάζει εν πολλοίς να κινείται στη γραμμή Καντιώτη, κάνει το Χριστόδουλο να μοιάζει διαλλακτικός. Οι εχθρικοί προς την εκκλησία και το χριστιανισμό κύκλοι να είστε σίγουροι ότι θα κάνουν πάρτυ έτσι και γίνει αρχιεπίσκοπος αυτός, καθώς, λόγω των ακραίων του θέσεων, θα οδηγήσει το σύνολο του εναπομείναντος σκεπτόμενου εκκλησιάσματος πολύ μακριά, όχι μόνο από την εκκλησία, αλλά και από την ίδια τη θρησκεία, εάν οι άλλοι ιεράρχες τον αναδείξουν CEO της επιχείρησης.
Καλή του(ς) επιτυχία.
-
Ο Χριστόδουλος είναι, τελικά, ωραίος. Μακάρι να είχαμε όλοι το κουράγιο ν' αποδεχτούμε ό, τι μας τυχαίνει μ' αυτόν τον αντρίκιο τρόπο που το δέχτηκε αυτός.
Σαν θρησκευτικό ηγέτη δεν έχω ούτε τις γνώσεις, ούτε την όρεξη να τον κρίνω. Την Ελληνική κοινωνία δεν φαίνεται να την βελτίωσε, πάντως σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται και να την έβλαψε. Σε αντίθεση με ΟΛΟΥΣ τους κυβερνήτες της Ελλάδας των τελευταίων 10ετιών, που την πάνε απ' το κακό στο χειρότερο...Συμφωνώ, με εξαίρεση το απίστευτο πρήξιμο των γεννητικών μας οργάνων, τότε με τις ταυτότητες. Θεωρώ ότι καμία κοινωνία δεν έχει ανάγκη να σπαταλάει πολύτιμο χρόνο σε τόσο ανούσια ζητήματα.
Από κει και πέρα, λυπάμαι για ό,τι κακό τον βρήκε, όπως θα λυπόμουν για τον οποιονδήποτε. Έτσι κι αλλιώς, ο επόμενος δύσκολα θα είναι καλύτερος από το Χριστόδουλο. Αν η εκκλησία δεν αλλάξει ριζικά, όπως και οι σχέσεις της με το κράτος, όλοι τα ίδια σκατά θα φαίνονται.
-
Ο Χριστόδουλος είναι, τελικά, ωραίος. Μακάρι να είχαμε όλοι το κουράγιο ν' αποδεχτούμε ό, τι μας τυχαίνει μ' αυτόν τον αντρίκιο τρόπο που το δέχτηκε αυτός.
Σαν θρησκευτικό ηγέτη δεν έχω ούτε τις γνώσεις, ούτε την όρεξη να τον κρίνω. Την Ελληνική κοινωνία δεν φαίνεται να την βελτίωσε, πάντως σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται και να την έβλαψε. Σε αντίθεση με ΟΛΟΥΣ τους κυβερνήτες της Ελλάδας των τελευταίων 10ετιών, που την πάνε απ' το κακό στο χειρότερο...Συμφωνώ, με εξαίρεση το απίστευτο πρήξιμο των γεννητικών μας οργάνων, τότε με τις ταυτότητες. Θεωρώ ότι καμία κοινωνία δεν έχει ανάγκη να σπαταλάει πολύτιμο χρόνο σε τόσο ανούσια ζητήματα.
Από κει και πέρα, λυπάμαι για ό,τι κακό τον βρήκε, όπως θα λυπόμουν για τον οποιονδήποτε. Έτσι κι αλλιώς, ο επόμενος δύσκολα θα είναι καλύτερος από το Χριστόδουλο. Αν η εκκλησία δεν αλλάξει ριζικά, όπως και οι σχέσεις της με το κράτος, όλοι τα ίδια σκατά θα φαίνονται.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Με συγχωρείς, αλλά το θεωρείς λίγο αυτό?? Που νόμισε ότι θα κάνει επανάσταση, διχάζοντας ένα λαό, ανακατευόμενος στα πολιτικά πράγματα, ακι σηκώνοντας το λάβαρο της επανάστασης στη λαοσύναξη??
Εγώ επιεικώς τον κρίνω ελεϊνό.
Όσο για το αντρίκιο της αντιμετώπισης, είναι αυτός που είπε γιατί θέ μου να συμβεί σε μένα αυτό
Ένας κοινός άνθρωπος είναι, με όλες τις αδυναμίες που έχουν, και λίγες περισσότερες απο πολλούς πραγματικούς αγωνιστές της ζωής.
Μάλλον αγνοείτε τί δράματα εκτυλίσονται καθημερινά σε αντικαρκινικά νοσοκομεία, όπου άνθρωποι 20 και τριάντα χρονών φεύγουν, και αφιερώνουμε σελιδες επί σελίδων στον Χριστόδουλο.
Αυτά που είπε ο GTi είναι κατ εμέ απόλυτα σωστά.
Άλλο να στεναχωριέσαι για την άδικη απώλεια ενός συνανθρώπου, και άλλο να βλέπεις πράγματα που δεν υπάρχουν
-
Καταντάμε μονότονοι και πολλά γραφικοί! Οι κατά είναι κατά, είτε πρόκειται για τον Χριστόδουλο είτε για τον Μητσοτάκη / Παπανδρέου / Καραμανλή κλπ σωτήρες.
Ο rx8_drifter είδε προσπάθεια για ... επανάσταση, διχασμό, άκουσε τον άνθρωπο να λέει 'γιατί θέ μου να συμβεί σε μένα αυτό'!Προσωπικά δεν στεναχωριέμαι 'για την άδικη απώλεια ενός συνανθρώπου', γιατί απλά δεν υπάρχει εδώ τέτοια περίπτωση: Δεν υπάρχει 'δίκαιο' ή 'άδικο' στην αρρώστια. Υπάρχει άδικη απώλεια μιας ζωής σε τροχαία ατυχήματα κ στον πόλεμο. Εκεί στεναχωριέμαι.
Το έγραψα από την πρώτη στιγμή: 'Σαν θρησκευτικό ηγέτη δεν έχω ούτε τις γνώσεις, ούτε την όρεξη να τον κρίνω.' Όποιος νομίζει ότι έχει ΚΥΡΙΩΣ τις γνώσεις, ας μας τις μεταφέρει αν έχει όρεξη. Αλλά όχι κρίσεις κακίας και χαιρεκακίας, για όνομα (που έλεγε και η Μήτσος).
Σπύρο, για τη συλλογή υπογραφών για τις ταυτότητες +1. Αλλά προσωπικά δεν σπατάλησα γι' αυτό το θέμα παρά μόνο τα 25 δευτερόλεπτα που μου παίρνει να γράψω αυτή την πρόταση.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Οι εχθρικοί προς την εκκλησία και το χριστιανισμό κύκλοι να είστε σίγουροι ότι θα κάνουν πάρτυ έτσι και γίνει αρχιεπίσκοπος αυτός, καθώς, λόγω των ακραίων του θέσεων, θα οδηγήσει το σύνολο του εναπομείναντος σκεπτόμενου εκκλησιάσματος πολύ μακριά, όχι μόνο από την εκκλησία, αλλά και από την ίδια τη θρησκεία, εάν οι άλλοι ιεράρχες τον αναδείξουν CEO της επιχείρησης.-
γιατί να έχουν ενδιαφέρον οι 'εχθρικοί προς την εκκλησία και το χριστιανισμό κύκλοι' να οδηγηθει 'το σύνολο του εναπομείναντος σκεπτόμενου εκκλησιάσματος πολύ μακριά, όχι μόνο από την εκκλησία, αλλά και από την ίδια τη θρησκεία' ωστε 'να κάνουν πάρτυ' εαν συμβεί κάτι τέτοιο;
-
η χρήση της φράσης 'σκεπτόμενος άνθρωπος' έχει πολλή πλάκα
-
-
Δεν τον αφήνουμε τον ανθρωπάκο να πεθάνει με την ησυχία του λέω εγώ...
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
- γιατί να έχουν ενδιαφέρον οι 'εχθρικοί προς την εκκλησία και το χριστιανισμό κύκλοι' να οδηγηθει 'το σύνολο του εναπομείναντος σκεπτόμενου εκκλησιάσματος πολύ μακριά, όχι μόνο από την εκκλησία, αλλά και από την ίδια τη θρησκεία' ωστε 'να κάνουν πάρτυ' εαν συμβεί κάτι τέτοιο;
Προφανως επειδη ειναι εχθρικοι προς την εκκλησια και το χριστιανισμο.Τι παραπάνω θα χρειαζότανε για να τους ευχαριστησει;
-
Αρκετούς από αυτούς θα τους ευχαριστούσε λίγος σεβασμός στους αρχαιολογικούς χώρους, πάταξη της αρχαιοκαπηλείας, χωρισμός κράτους-εκκλησίας και φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, μπας και ξαλαφρώσει ο κοσμάκης...
Αλλά για να γίνουν αυτά, πρέπει ο κόσμος να σιχαθεί την εκκλησία και να πει 'δεν σας πληρώνω άλλο κερατάδες, πληρώστε φόρους που να σας πάρει ο εξαποδώ'.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Δεν τον αφήνουμε τον ανθρωπάκο να πεθάνει με την ησυχία του λέω εγώ...Δεν πεθαινει ακριβως...παει κοντα στο θεο του!
Απορω γιατι μερικοι(ισως και αυτος) στεναχωριουνται που θα πεθανει... Κανονικα θα επρεπε να ειναι χαρουμενοι!
Επισης απορω γιατι πολλοι δεν αυτοκτονουν απο... υπερβαλλοντα Χριστιανισμο!
-
γιατί δεν φορολογείται η εκκλησιαστική περιουσία;
-
Γιατί έτσι.
Εδώ όταν πήγε στο Χριστόδουλο ο Καραμανλής και του είπε 'δε βγαίνουμε, πρέπει να φορολογηθεί και η εκκλησιαστική περιουσία, ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του', ο 'καλός αρχιεπίσκοπος' του είπε 'μην τολμήσετε! Θα ξεσηκωθεί ο κόσμος αν το κάνετε!'.
-
Κώστα, να υποθέσω πως ήσουν εκεί;
-
@ HUNTER
Προφανώς (εντάξει, όχι και τόσο προφανώς) ήταν ρητορικό το ερώτημα. Το θέμα είναι για ποιο λόγο να είναι κανείς '**εχθρικός **προς την Εκκλησία και τον Χριστιανισμό' και να επιθυμεί την αποδυνάμωση, και εν τέλει την καταστροφή τους πέρα από το να είναι, κατά κύριο λόγο, σκατόψυχος;
Τα επιχειρήματα περι φορολόγησης και διαχωρισμού απο το κράτος (για τα οποία παρεμπιπτόντως συμφωνώ κι εγώ με τα χίλια) πιστεύω οτι απλά είναι είναι το ντεμέκ ορθολογιστικό προκάλυμμα του σκατοψυχισμού, γιατί άλλο να είσαι αντίθετος με μια θρησκεία, ένα ιδεολόγημα, έναν τρόπο ζωής ή δεν ξέρω κι εγώ τι, και άλλο να επιθυμείς τον αφανισμό τους.@ ililias
πίστευε και μη ερεύνα -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Προφανώς (εντάξει, όχι και τόσο προφανώς) ήταν ρητορικό το ερώτημα. Το θέμα είναι για ποιο λόγο να είναι κανείς '**εχθρικός **προς την Εκκλησία και τον Χριστιανισμό' και να επιθυμεί την αποδυνάμωση, και εν τέλει την καταστροφή τους πέρα από το να είναι, κατά κύριο λόγο, σκατόψυχος;
Τα επιχειρήματα περι φορολόγησης και διαχωρισμού απο το κράτος (για τα οποία παρεμπιπτόντως συμφωνώ κι εγώ με τα χίλια) πιστεύω οτι απλά είναι είναι το ντεμέκ ορθολογιστικό προκάλυμμα του σκατοψυχισμού, γιατί άλλο να είσαι αντίθετος με μια θρησκεία, ένα ιδεολόγημα, έναν τρόπο ζωής ή δεν ξέρω κι εγώ τι, και άλλο να επιθυμείς τον αφανισμό τους.Iσως για τον ιδιο λογο που οι ταγοι της 'θρησκειας της αγαπης' ειναι εχθροι οποιουδηποτε και οτιδηποτε δεν ειναι συμφωνο οχι απλα με τον χριστιανισμο, αλλα με το συγκεκριμενο δογμα που ο καθεις υποστηριζει.
Οι θρησκειες και οι εκκλησιες ειναι καθαρα πολιτικοι φορεις και σχηματισμοι. Και οπως καθε πολιτικος φορεας, λειτουργουν με αντιπαλοτητες και έχθρες.Στο φιναλε οταν απορριπτεις συλληβδην οσους δε γουσταρουν ενα δογμα (το οποιο σημειοτεον το πληρωνουν και ας μην το πιστευουν) αποκαλοντας τα επιχειρρηματα τους 'ντεμέκ ορθολογιστικό προκάλυμμα του σκατοψυχισμού', δειχνεις διαφορετικη εικονα απο αυτην που κριτικαρεις;
Περί εκκλησίας