-
Εγω για εκκλησίες-μοναστήρια μιλησα !...
ΕΔΙΤ
Αλλωστε, τελικά ποτέ δεν ξεκαθαριστηκε αν μιλαμε για θρησκεια - εκκλησία ή θεό ; ! -
Αφου το θέμα λεει 'Περι Εκκλησίας'
-
....και ποιός έγραψε περί εκκλησίας ; !
-
Αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο Τωρα είμαι off topic δλδ;
-
Του Χρ.Χαραλαμποπουλου απο τη Sportday
*Η δεξιά του Κυρίου
Κάποτε ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε «γραικύλους» όλους όσοι τάσσονταν υπέρ της στενότερης σχέσης της Ελλάδας με την Ε.Ε., αλλά δεν διστάζει να ζητεί τα χρήματα των «γραικύλων» για να χρηματοδοτήσει το δικό του εκκλησιαστικό όραμα. Ενα όραμα που δεν έχει να κάνει με την εκκλησία, αλλά με την εδραίωση της εξουσίας του και τη «νομιμοποίηση» της παρέμβασής του στα δημόσια πράγματα. Μία παρέμβαση που πολλές φορές υπερβαίνει και το ίδιο το σύνταγμα.
Ας μας εξηγήσει κάποιος από την κυβέρνηση με ποιο σκεπτικό θα πρέπει να χρηματοδοτείται από τα κοινοτικά κονδύλια η εκκλησία για να φτιάξει κέντρα κακοποιημένων γυναικών, κέντρα ατόμων με ειδικές ανάγκες και γηροκομεία και αυτό το έργο να μην είναι αρμοδιότητα της πολιτείας; Μήπως, κατά τα αμερικανικά πρότυπα, το κράτος πρέπει να απαλλαγεί σταδιακά από την πολιτική κοινωνικής προστασίας και να την παραχωρήσει στην εκκλησία και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις;
Η εκκλησία διεκδικεί, και από ό,τι φαίνεται θα πάρει, 253 εκατομμύρια ευρώ από το Δ' ΚΠΣ για τις «ανάγκες» της, που η ίδια έχει αξιολογήσει ως τέτοιες και η κυβέρνηση, ο φυσικός σύμμαχός της, αποδέχεται χωρίς συζήτηση αυτή την αξιολόγηση. Μία αξιολόγηση που έγινε από την αναπτυξιακή εταιρεία της εκκλησίας, που συνεστήθη το 2001 και που δεν αποκλείεται, στο μέλλον, να δίνει θέσεις με αντιπαροχή και έναντι ενός μικρού τιμήματος ακόμα και στον παράδεισο.
Πώς μπορεί να κριθεί μία τέτοια κυβερνητική γενναιοδωρία την ώρα που οι συνταξιούχοι λιμοκτονούν και οι δάσκαλοι θα πάρουν το επίδομα των 105 ευρώ σε έξι εξαμηνιαίες δόσεις; Ενδιαφέρον επίσης έχει να παρατηρήσει κάποιος την τεράστια αύξηση των αναγκών της εκκλησίας, που σε σχέση με το Γ' ΚΠΣ ζητεί 200 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα. Δεν θα ασχοληθώ με το ζήτημα των ελέγχων για την πορεία και την ολοκλήρωση των -χρηματοδοτούμενων με κοινοτικούς πόρους- έργων της εκκλησίας. Ούτε με το γεγονός ότι η κυβέρνηση για να μη χάσει κοινοτικά κονδύλια και για να παρουσιάσει υψηλότερους ρυθμούς απορροφητικότητας, με χαρά υιοθετεί τα σχέδια της εκκλησίας.
Εκείνο που με ενοχλεί και με τρομάζει είναι ότι η εκκλησία (και δεν εννοώ το σύνολο των πιστών, φυσικά) αρχίζει να αποκτά τα χαρακτηριστικά, τα ελαττώματα και τις συμπεριφορές ενός κομματικού μηχανισμού. Και με δεδομένο τον σκοταδισμό που πολλές φορές εκφράζουν δημόσια με τις απόψεις τους οι περισσότεροι ιεράρχες, μπορεί κάποιος να φανταστεί την επίδραση που θα διαδραματίσει το μοντέλο Χριστόδουλου στην αυξανόμενη συντηρητική στροφή της ελληνικής κοινωνίας. *
-
Ο χρήστης Χαραλαμπόπουλος έγραψε:
Εκείνο που με ενοχλεί και με τρομάζει είναι ότι η εκκλησία (και δεν εννοώ το σύνολο των πιστών, φυσικά) αρχίζει να αποκτά τα χαρακτηριστικά, τα
Αυτή η υποκρισία ρε παιδί μου. Αμάν!
Δηλαδή τι θα ήταν η 'επίσημη' εκκλησία χωρίς 'το σύνολο των πιστών'; Μάλλον κάτι σαν το κόμμα του Λεβέντη...
αλλά επειδή κάποιοι από το 'σύνολο των πιστών' μπορεί να μας δίνουν το ευρουλάκι τους για τη SPORTDAY , καλό θα είναι να προσέχουμε και να διαχωρίζουμε τους αμνούς (πιστοί) από τα ερίφια (παπαδαριό). Μη φαληρίσουμε κιόλας. Δε λέει.
-
Εγώ θεωρώ προσβλητικό τον όρο 'ποίμνιο', αλλά δυστυχώς είναι ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ που κάνει το κάθε ιερατείο και το κάθε κόμμα και η κάθε ΠΑΕ/ΚΑΕ. Για σκεφθείτε το λίγο: το ποίμνιό του ο βοσκός τι το κάνει; Το μαντρώνει (άρα του περιορίζει την ελευθερία), το σαλαγάει, το πάει για βοσκή και το εκμεταλλεύεται εμπορικά με το άρμεγμα (για το γάλα), το κούρεμα (για το μαλλί), το σφάξιμο (για το κρέας και τα κόκκαλα) και το γδάρσιμο (για το δέρμα). Ενίοτε δε κουτουπώνει και καμμιά προβατίνα. Έχοντας αυτό υπ'όψιν, είναι ποτέ δυνατό ένας νοήμων άνθρωπος να δεχθεί να αποτελεί 'αμνό' ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο στα χέρια οποιουδήποτε ποιμένος;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
...Αν δεν κάνω κάνα μεγάλο λάθος, από τα ΚΠΣ κάποιος παίρνει ποσοστό του προϋπολογισμού σαν επιδότηση. Αν, δλδ, η εκκλησία πάρει 253 εκ. ευρά από το 4ο ΚΠΣ, θα πρέπει να δώσει κι από δικά της άλλα 300 τουλάχιστον.
Αν θέλει να το κάνει αυτό το κράτος μας ή ο ililias, μπορεί. Αλλά θέλει;;;Από που κι ως που μπορεί να κατηγορηθεί ο επιχειρηματίας για την προσπάθεια ανάπτυξης της επιχείρησής του;
Κι από που κι ως που αυτοί που φωνάζουν από τη μια για την αποδέσμευση κράτους - εκκλησίας, φωνάζουν από την άλλη για τις προσπάθειες ανάπτυξης της εκκλησίας;
Να προτείνετε, ρε έξυπνοι, να επιδοτείται από τα κοινοτικά κονδύλια μόνο το κράτος, οι επιχειρήσεις του και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί.Έχουμε πήξει στη whatever.gif
Μην παρεξηγηθώ, ρε: Στον αρθρογράφο απευθύνομαι...
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Εκείνο που με ενοχλεί και με τρομάζει είναι ότι η εκκλησία (και δεν εννοώ το σύνολο των πιστών, φυσικά) αρχίζει να αποκτά τα χαρακτηριστικά, τα
Δηλαδή τι θα ήταν η 'επίσημη' εκκλησία χωρίς 'το σύνολο των πιστών'; Μάλλον κάτι σαν το κόμμα του Λεβέντη...
αλλά επειδή κάποιοι από το 'σύνολο των πιστών' μπορεί να μας δίνουν το ευρουλάκι τους για τη SPORTDAY , καλό θα είναι να προσέχουμε και να διαχωρίζουμε τους αμνούς (πιστοί) από τα ερίφια (παπαδαριό). Μη φαληρίσουμε κιόλας. Δε λέει.
Και τι να κάνει ο πιστός ρε Αποστόλη; να ψωνίσει από άλλο μαγαζί; Να γίνει βουδιστής επειδή οι παπάδες θέλουν να βάλουν χέρι και στα ευρωπαϊκα γκαφρά;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ θεωρώ προσβλητικό τον όρο 'ποίμνιο', αλλά δυστυχώς είναι ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ που κάνει το κάθε ιερατείο και το κάθε κόμμα και η κάθε ΠΑΕ/ΚΑΕ. Για σκεφθείτε το λίγο: το ποίμνιό του ο βοσκός τι το κάνει; Το μαντρώνει (άρα του περιορίζει την ελευθερία), το σαλαγάει, το πάει για βοσκή και το εκμεταλλεύεται εμπορικά με το άρμεγμα (για το γάλα), το κούρεμα (για το μαλλί), το σφάξιμο (για το κρέας και τα κόκκαλα) και το γδάρσιμο (για το δέρμα). Ενίοτε δε κουτουπώνει και καμμιά προβατίνα. Έχοντας αυτό υπ'όψιν, είναι ποτέ δυνατό ένας νοήμων άνθρωπος να δεχθεί να αποτελεί 'αμνό' ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο στα χέρια οποιουδήποτε ποιμένος;Μ' αρέσει που έχεις πέσει μέσα σε όλα, αλλά ΕΙΔΙΚΑ στο bold έχεις δώσει ρέστα!!! Και είναι όλα πράγματα που οι παπάδες ΔΕΝ θα έπρεπε να κάνουν, κι όμως κάνουν!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...
Αν δεν κάνω κάνα μεγάλο λάθος, από τα ΚΠΣ κάποιος παίρνει ποσοστό του προϋπολογισμού σαν επιδότηση. Αν, δλδ, η εκκλησία πάρει 253 εκ. ευρά από το 4ο ΚΠΣ, θα πρέπει να δώσει κι από δικά της άλλα 300 τουλάχιστον.
Αν θέλει να το κάνει αυτό το κράτος μας ή ο ililias, μπορεί. Αλλά θέλει;;;Από που κι ως που μπορεί να κατηγορηθεί ο επιχειρηματίας για την προσπάθεια ανάπτυξης της επιχείρησής του;
Κι από που κι ως που αυτοί που φωνάζουν από τη μια για την αποδέσμευση κράτους - εκκλησίας, φωνάζουν από την άλλη για τις προσπάθειες ανάπτυξης της εκκλησίας;
Να προτείνετε, ρε έξυπνοι, να επιδοτείται από τα κοινοτικά κονδύλια μόνο το κράτος, οι επιχειρήσεις του και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί.Έχουμε πήξει στη whatever.gif
Μην παρεξηγηθώ, ρε: Στον αρθρογράφο απευθύνομαι...
Ναι αν εχουμε να κανουμε με ιδιώτη. Ομως, προφανως, η εκκλησια δεν αντιμετωπιζεται σαν ιδιωτης αλλα σαν κρατικος φορεας, οπως πχ το ΥΠΕΠΘ (η δικια μου η υπηρεσια πχ δεν συμπληρωνει εξ ιδιων τα ποσα του Β' ΕΠΕΑΕΚ), οποτε και δεν υποχρεουται σε ιδιωτικη τοποθετηση ως ποσοστο της συνολικης επενδυσης. Αν δεν κανω λαθος, οι επιδοτησεις για δραστηριοτητες της εκκλησιας ειναι στο 100% του υψους του ποσου της επενδυσης. Η εκκλησια λειτουργει σα μεσαζοντας που κατευθυνει τα κονδυλια σε δικους της, θολους σχεδιασμους, χωρις ομως να συνεισφερει η ιδια οικονομικα και, ΚΥΡΙΩΣ, χωρις να διασφαλιζει τον κοινωνικο χαρακτηρα της χρηματοδοτησης. Εσυ βρε Λιακο, θα οριζες υπολογο κονδυλιων τετοιου υψους τη Δ.Ι.Σ.?
(επισης μην ξεχναμε τα βασικα, οτι δηλ. οι κοινοτικες ενισχυσεις αποτελουν εν πολλοις επιστροφη χρηματων που οι ιδιοι πληρωσαμε μεσω της εμμεσης φορολογιας - ΦΠΑ, αλλο που η Ελλαδα λογω των θεμελιωδων βγαινει τελικα κερδισμενη)
Οποτε δικαιολογειται εν μερει ο σκεπτικισμος του αρθογραφου.Στο θεμα που εθιξε ο Αποστολης εγω ειμαι λιγακι μπερδεμενος, δεν εχω καταληξει, γιατι ασπαζομαι τους προβληματισμους του συνονοματου.....
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Και τι να κάνει ο πιστός ρε Αποστόλη; να ψωνίσει από άλλο μαγαζί; Να γίνει βουδιστής επειδή οι παπάδες θέλουν να βάλουν χέρι και στα ευρωπαϊκα γκαφρά;
Kaλημέρες
Τίποτε από όλα αυτά. Και βέβαια δε μιλάω για το συγκεκριμένο γεγονός, τα φράγκα της ΕΕ.
Μπορεί να κανει πολύ πιο απλά πράγματα, να δείξει ότι είναι πιστός και όχι θρησκόληπτος, να σταματησει να τους δίνει φράγκα από το υστέρημά του, να τους ρίξει πέντε μπουκέτα όταν μιλάνε για πολιτικά θέματα κ.ά, απλά και εύκολα πραγματάκια.
Αφού τα ξέρεις καλύτερα από μενα ρε Χρηστο -
Κρίνοντας από ανθρώπους που γνωρίζω θεωρώ οτι υπάρχει μεγάλη μερίδα των αυτοπροσδιοριζόμενων ως Χ.Ο. που έχουν αυτή την κριτική στάση απέναντι στα κακώς κείμενα του ιερατείου. Γι'αυτό και νομίζω οτι είναι δόκιμος ο διαχωρισμός που έκανε ο Χαραλαμπόπουλος.
Δε μιλάμε για εκλεγμένους αντιπροσώπους εδω...Και να το πω και διαφορετικά... Οπως εσυ έχεις δικαίωμα να βγάζεις την ουρά σου απ'εξω και να τους τα χώνεις (κι εσυ βαπτισμένος δεν είσαι; ) ετσι το έχω κι εγώ, και ο χ και ο ψ και ο (γνωστός μου) κληρικός που οντας νεος, μορφωμένος και ορεξάτος βρέθηκε στις παρυφές του 'συστήματος εξουσίας' της εκκλησίας και όταν (πολύ σύντομα) διαπίστωσε κάποιες αποκλίσεις ανάμεσα σ'αυτό που έψαχνε ο ίδιος και σ'αυτό που έψαχναν οι γύρω του την έκανε σε ένα αγιορίτικο κελί..
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ναι αν εχουμε να κανουμε με ιδιώτη. Ομως, προφανως, η εκκλησια δεν αντιμετωπιζεται σαν ιδιωτης αλλα σαν κρατικος φορεας, οπως πχ το ΥΠΕΠΘ (η δικια μου η υπηρεσια πχ δεν συμπληρωνει εξ ιδιων τα ποσα του Β' ΕΠΕΑΕΚ), οποτε και δεν υποχρεουται σε ιδιωτικη τοποθετηση ως ποσοστο της συνολικης επενδυσης. Αν δεν κανω λαθος, οι επιδοτησεις για δραστηριοτητες της εκκλησιας ειναι στο 100% του υψους του ποσου της επενδυσης....Μπορούμε να το μάθουμε στα σίγουρα αυτό;
Εσυ βρε Λιακο, θα οριζες υπολογο κονδυλιων τετοιου υψους τη Δ.Ι.Σ.?
Ούτε γι' αστείο, αν επιδοτούνται στο 100% ! Αν όμως βάζουν τα 'δικά τους', κανένα πρόβλημα.
(επισης μην ξεχναμε τα βασικα, οτι δηλ. οι κοινοτικες ενισχυσεις αποτελουν εν πολλοις επιστροφη χρηματων που οι ιδιοι πληρωσαμε μεσω της εμμεσης φορολογιας - ΦΠΑ, αλλο που η Ελλαδα λογω των θεμελιωδων βγαινει τελικα κερδισμενη).
Να μην ξεχνάμε, επίσης, ότι λόγω της γραφειοκρατίας έχουμε το μικρότερο ποσοστό απορρόφησης των κονδυλίων, με άλλα λόγια δλδ μας δίνουν χρήματα για δημιουργία υποδομών και δεν το παίρνουμε! Επίσης, από προσωπική πείρα, αν γινόταν σοβαρός έλεγχος θα βρίσκονταν τόσες 'περίεργες' αποφάσεις ένταξης, που μάλλον θα μας ζητούσαν όλα τα λ7 πίσω... (πχ στο ένα έργο εγκρίνεται τιμή για ένα δοχείο 152 € και στο άλλο, την ίδια περίοδο, για το ίδιο δοχείο κι από τον ίδιο προμηθευτή 75€.)
-
Στα σιγουρα δεν το ξερω.... Αλλα κατι λιγα που γνωριζω αυτο λενε. Θα βαλω τους εγκαθετους να ρωτησουν στο ΥΠΕΠΘ να μαθουμε
Να μην ξεχνάμε, επίσης, ότι λόγω της γραφειοκρατίας έχουμε το μικρότερο ποσοστό απορρόφησης των κονδυλίων, με άλλα λόγια δλδ μας δίνουν χρήματα για δημιουργία υποδομών και δεν το παίρνουμε! Επίσης, από προσωπική πείρα, αν γινόταν σοβαρός έλεγχος θα βρίσκονταν τόσες 'περίεργες' αποφάσεις ένταξης, που μάλλον θα μας ζητούσαν όλα τα λ7 πίσω... (πχ στο ένα έργο εγκρίνεται τιμή για ένα δοχείο 152 € και στο άλλο, την ίδια περίοδο, για το ίδιο δοχείο κι από τον ίδιο προμηθευτή 75€.)Σε αυτο εχεις απολυτο δικιο, αλλα υπαγεται στην κρατικη κακοδιαχειριση που ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο - θεμα για αλλο τοπικ
Θα μου πεις εδω το κρατος δεν μπορει να διαχειριστει τα λεφτα, η εκκλησια ειναι το προβλημα? Ναι, γιατι την 'εκκλησια'(meaning την ΔΙΣ ή τους διαφορους τοποτηρητες της) δεν μπορω να την ελεγξω, ενω στο 'κρατος' εχω κι εγω, σαν πολιτης, θεσμικο ρολο. Το πως τον αξιοποιω ειναι κι αυτο αλλουνου παπα ευαγγελιο -
Όχι, όχι, αλλού το πήγαινα εγώ: Αν υπήρχαν, λέω, προτάσεις για έργα ανάπτυξης και υπήρχαν και σωστές επιτροπές αξιολόγησης, ας μην έπαιρνε τπτ η εκκλησία! Αφού όμως προτάσεις για έργα δεν κατατίθενται, οι επιτροπές αξιολόγησης λειτουργούν όπως έγραψα πιό πάνω και το κράτος μας αδυνατεί να κατεβάσει προτάσεις, ας πάρει η εκκλησία να φτιάξει κάνα ίδρυμα ή να επισκευάσει τη φάτσα της. Όσο κι αν υπάρχει κι εκεί κακοδιαχείριση, είναι κλάσεις καλύτερη από τη διαχείριση του Δημοσίου και των περισσότερων ιδιωτών!
Μετά θα έχω κι εγώ κάπου να πατήσω για να ζητάω την αποδέσμευση. -
Όπως ξαναέγραψα νωρίτερα, πάρα πολλά έργα τα έχουν πάρει Δήμοι μέσω Δημοτικών Επιχειρήσεων. Στις περισσότερες Δημοτικές Επιχειρήσεις η κατάσταση είναι ΧΑΛΙΑ.
Ο δήμαρχος λέει 'Φταίει η προηγούμενη παράταξη που δεν έκανε όσα είχε υπογράψει στη σύμβαση επιχορήγησης, εμείς την παλεύουμε'. Αν δεν υπάρχει προηγούμενη παράταξη 'Τί να κάνουμε, είμαστε φτωχός Δήμος [τότε γιατί έβαλες λυτούς και δεμένους για ν' αναλάβεις έργο που δεν μπορούσες να σηκώσεις ρε; Για τις ψήφους!], δεν έχουμε επαρκές προσωπικό [η γκόμενα/σύζυγος/ανιψιά που δουλεύουν στη Δημ. Επιχείρηση κι έχουν προσληφθεί απευθείας χωρίς προκήρυξη ή με πλαστές βεβαιώσεις προσόντων είναι ανεπαρκείς γενικά, όχι αριθμητικά], έχουμε πρόβλημα με τη φορολογική ενημερότητα, γι' αυτό δεν πληρώνουμε [αφού είστε λαμόγια και το ΣΔΟΕ σας έβαλε στο μάτι, φυσικό να μην μπορείτε να κινηθείτε]'.
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε. σήμερα είναι από τους πιο αξιόλογους οικονομικούς εταίρους για μπίζνες στην Ελλάδα - δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα. -
Όχι, όχι, αλλού το πήγαινα εγώ: Αν υπήρχαν, λέω, προτάσεις για έργα ανάπτυξης και υπήρχαν και σωστές επιτροπές αξιολόγησης, ας μην έπαιρνε τπτ η εκκλησία! Αφού όμως προτάσεις για έργα δεν κατατίθενται, οι επιτροπές αξιολόγησης λειτουργούν όπως έγραψα πιό πάνω και το κράτος μας αδυνατεί να κατεβάσει προτάσεις, ας πάρει η εκκλησία να φτιάξει κάνα ίδρυμα ή να επισκευάσει τη φάτσα της. Όσο κι αν υπάρχει κι εκεί κακοδιαχείριση, είναι κλάσεις καλύτερη από τη διαχείριση του Δημοσίου και των περισσότερων ιδιωτών!
Μετά θα έχω κι εγώ κάπου να πατήσω για να ζητάω την αποδέσμευση.Κοιτα, δικιο εχεις, αλλα παλι πρεπει να δεχτουμε αξιωματικα οτι η εκκλησια εχει τους μηχανισμους να κατεβασουν προτασεις, να συνταξουν τεχνικα δελτια, να υλοποιησουν εργα κ.ο.κ. Τα λεφτα ο Χριστοδουλος τα ζηταει προκαταβολικα, με την τεχνικη αιτιολογηση και την προοπτικη αξιοποιησης τουλαχιστον θολη. Κανεις δε διασφαλιζει οτι θα απορροφηθουν ή οτι δε θα κατασπαταληθουν με λαμογιες τυπου 'κουμπαρων'. Δεν εχω υπ' οψιν μου κατι συγκεκριμενο, αλλα γιατι η διαχειριση να ειναι καλυτερη?
Και γιατι να λειψουν αυτα τα λεφτα (εστω προγραμματικα) απο αλλες δρασεις του ΥΠΕΠΘ, που πίστεψέ με ειναι πολυ σημαντικοτερες?Και στο κατω-κατω της γραφης, εσυ δεν ξενερωνεις, οταν, αντι για τη σωτηρια της ψυχης, η κουβεντα στρεφεται σε τεχνικα δελτια και μηχανισμους υλοποιησης?
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Κοιτα, δικιο εχεις, αλλα παλι πρεπει να δεχτουμε αξιωματικα οτι η εκκλησια εχει τους μηχανισμους να κατεβασουν προτασεις, να συνταξουν τεχνικα δελτια, να υλοποιησουν εργα κ.ο.κ.Ακούς τι λες;
Αν κάποιος έχει τους μηχανισμούς έτοιμους, είναι το Κράτος!Τα λεφτα ο Χριστοδουλος τα ζηταει προκαταβολικα, με την τεχνικη αιτιολογηση και την προοπτικη αξιοποιησης τουλαχιστον θολη. Κανεις δε διασφαλιζει οτι θα απορροφηθουν ή οτι δε θα κατασπαταληθουν με λαμογιες τυπου 'κουμπαρων'.
ΔΓΔΑ
Δεν εχω υπ' οψιν μου κατι συγκεκριμενο, αλλα γιατι η διαχειριση να ειναι καλυτερη?
Γιατί, σε αντίθεση με όσα γίνονται στο δημόσιο αλλά και στους περισσότερους ιδιώτες (και τους το επιτρέπει ο ελλειπέστατος έλεγχος από τις αρμόδιες επιτροπές) δεν πάνε ΟΛΟΙ για να φάνε!
Και γιατι να λειψουν αυτα τα λεφτα (εστω προγραμματικα) απο αλλες δρασεις του ΥΠΕΠΘ, που πίστεψέ με ειναι πολυ σημαντικοτερες?
Νομίζω ότι περισσεύουν χρήματα και ότι, απλά, η εκκλησία είναι η μόνη που τα ζητάει εμπρόθεσμα. Δεν ξέρω σίγουρα, όμως και δεν μπορώ και να μάθω, αφού οι μεν τα λένε έτσι και οι δε αλλιώς.
Και στο κατω-κατω της γραφης, εσυ δεν ξενερωνεις, οταν, αντι για τη σωτηρια της ψυχης, η κουβεντα στρεφεται σε τεχνικα δελτια και μηχανισμους υλοποιησης?
Πολύ, αλλά σκέπτομαι ότι αν δεν κάνουν κάτι μόνοι τους θα τους έχω άλλα 2000 χρόνια με το χέρι απλωμένο. Κατανοώ, με λίγα λόγια, την ανάγκη τους για επιβίωση. Το γεγονός δε ότι πλέον ακολουθούν κι αυτοί κανόνες αντί να τους φτιάχνουν, μου αρέσει πολύ. Πάρα πολύ.
-
Εμένα αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι >η αυξανόμενη συντηρητική στροφή της ελληνικής κοινωνίας
που σημειώνει ο δημοσιογράφος...
Περί εκκλησίας