-
το 14 είναι το ίδιο με το 15
το 18 είναι οριακά παράνομο καθώς οι δότες δεν εντάσσονται στο πανελλήνιο σύστημα δοτών αίματος και για γίνει χρήση αίματος πρέπει να συναινέσει η τράπεζα, δηλαδή ο παπα μαλάκας θα πει αν θα ζήσεις ή θα πεθάνεις αλλά καλός μαλάκας ήσουν και εσύ που το έδωσες
το 26 μάλλον πάει εξτρά χρέωση στο μπουγιουρτντί (μάυρο και αφορολόγητο) της τελετής του γάμουΓια κάθε οικοτροφείο, γηροκομείο κλπ 'αγαθά' κέντρα έχει γίνει καταπάτηση ή υφαρπαγή περιουσίας. δεν είναι τυχαία η σπουδή με την οποία περιθάλπτουν ηλικιωμένους και τους απαλάσσουν απο τα κοσμικά βάρη της περιουσίας.
κάψτε κάθε λογής εκκλησία σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και νοσοκομεία.
μποικοτάρετε τις θρησκευτικές διαδικασίες σε επαγγελματικούς χώρους και κοινωνικές δραστηριότητες
παπαδαριό φέρε πίσω τα κλεμμένα -
Ο χρήστης aposal έγραψε:
Παραθέτω το όμως έργο μιας Μητρόπολης, της Φθιώτιδας, για να πάρουμε όλοι μια γεύση :- **Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο : **Πρόεδρος ο Σεβασμιώτατος : Ενισχύονται οι οικονομικά άπορες οικογένειες, φοιτητές και οι πάσης φύσεως εμπερίστατοι.
- Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία : εις τα ενορίας των μεγάλων πόλεων της Ι. Μητροπόλεως. Σύνολον : 43
- Εκκλησιαστικόν Γηροκομείον της Ιεράς Μητροπόλεως εις Λαμίαν : Φιλοξενεί 50 γέροντες.
- Στέγη κατακοίτων γερόντων : Λειτουργεί ως παράρτημα του Γηροκομείου. Φιλοξενεί 17 κατακοίτους.
- Εκκλησιαστικόν Γηροκομείον Σπερχειάδας : Φιλοξενεί 20 γέροντες
- Εκκλησιαστικόν Γηροκομείον Στυλίδος : Λειτουργεί στο Ίδρυμα Πετρή (Στέγη Γερόντων).
- Γηροκομείον Ιεράς Μονής Φανερωμένης Ξυνιάδος
- Πνευματική και Μυστηριακή στήριξη : Εξυπηρέτηση των τροφίμων Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως και των Κέντρων Αγάπης.
- **Ποιμαντική φροντίδα δια τους Τσιγγάνους **(Κέντρα στην Λαμία και την Αταλάντη).
- Ποιμαντική φροντίδα δια τους μετανάστες.
- Φοιτητική Πρόνοια : Η Ιερά Μητρόπολις ενισχύει οικονομικά φοιτητές και σπουδαστές σε τακτές χρονικές περιόδους.
- Προικοδοτήσεις απόρων κορασίδων : 236 βιβλιάρια καταθέσεων.
- Υποτροφίες φοιτητών Θεολογίας : Εξασφάλιση στέγης και τροφής για κάθε φοιτητή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- Πρόνοια αστέγων : Διανέμει φαγητό σε άστεγους και μοναχικούς συνανθρώπους μας.
- Κέντρα Αγάπης : Εθελόντριες κυρίες ετοιμάζουν και προσφέρουν καθημερινά φαγητό σε άστεγους και απόρους.
- **Υπηρεσία συμπαραστάσεως ασθενών : **Ειδικοί εφημέριοι επισκέπτονται τα Νοσοκομεία της πόλης και ενισχύουν ασθενείς, μεταφέρουν το μήνυμα της Εκκλησίας και συμπαρίστανται στις ανάγκες τους.
- Ομάδα διακονίας ασθενών : Εξυπηρετεί, με δέκα λαϊκούς συνεργάτες, τις ανάγκες των εμπερίστατων ασθενών του Νοσοκομείου της Λαμίας.
- Τράπεζα αίματος Ιεράς Μητροπόλεως : Πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα αιμοδοσίες στις Ενορίες. Σύνολο εθελοντών αιμοδοτών : 353.
- Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λαμίας : Ιεροσπουδαστές 70.
- Οικοτροφείον Ιεράς Μητροπόλεως : δια τους μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου.
- Πνευματικά Κέντρα : Λειτουργούν 46, ενώ υπό ανέγερση είναι άλλα 22.
- Ακαδημία Ελληνορθόδοξου Πολιτισμού : Λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Αθανασίου Λαμίας
- Υπηρεσία προστασίας εξαρτημένων νέων : Προωθεί προς αποτοξίνωση και ενισχύει ηθικά νέους και νέες που θέλουν να απεξαρτηθούν από τα ναρκωτικά.
- **Σχολή Βυζαντινής Μουσικής : **Στη Λαμία
- Βυζαντινή χορωδία Ιεράς Μητροπόλεως.
- Κέντρο Γάμου και Οικογένειας : Προετοιμασία, υποστήριξη, παροχή συμβουλών για όσους πρόκειται να παντρευτούν.
- Υπηρεσία οικολογικής προστασίας : Φροντίζει για την προστασία του περιβάλλοντος σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές.
Tελεια ασιστ.
Εβαλες 27 σημεια, ωραια; Αρχιζω.
Τα σημεια 8, 9, 10, 13, 16, 19, 20, 21, 22, 24, 25 και οριακά 26 δηλαδή σχεδον τα μισά ειναι αφιερωμενα στην προπαγανδα της ιδιας της Εκκλησιας. Δεν ειναι δηλαδη κατι το ανιδιοτελες. Παμε παρακατω.
Τα 3, 4, 5, 6, 7, 17, 18 και 23 ειναι δραστηριοτητες του τομέα Υγειας και Προνοιας. Για ποιο λόγο και με βαση ποιά αρμοδιότητα η Εκκλησία φερεται παρακρατικά στον τομέα αυτό; Γιατί δεν είναι ενταγμένα όλα αυτά στους αντίστοιχους κρατικούς φορείς; Με ποιό δικαίωμα η Εκκλησία λειτουργεί ως κράτος εν κράτει με τα λεφτά του κράτους;
Τα 1,2,11,12,14 και 15 είναι δραστηριότητες κατά της φτώχειας. Αληθεια η εκκλησία είναι κατά ή υπέρ της φτώχειας. Γιατί μονίμως στηρίζει τις πολιτικές δυνάμεις που ανοίγουν την ψαλίδα ή επιδεινώνουν την κατάσταση των ανεχών; Γιατί ποτέ η Εκκλησία δεν ασχολήθηκε με τις απολύσεις ή το πάγωμα των συντάξεων στο βωμό του 6ου γιωτ του Μυλωνά και του Μίχαλου; Δε θα ήταν πιο ουσιαστικό το έργο της αν λυνόταν τα προβλήματα των φτωχών, αντί να τους δίνει ενα ξεροκόμματο κάθε μέρα;
Τελευταίο το 27. Μια κατηγορία μονο του. Ινντήντ
edit τυπογραφικό
-
Ο χρήστης aposal έγραψε:
- Κέντρο Γάμου και Οικογένειας : Προετοιμασία, υποστήριξη, παροχή συμβουλών για όσους πρόκειται να παντρευτούν.
Τί είδους συμβουλες μπορει να δωσει το παπαδαριο σε αυτο το θεμα ?
Να κανετε σεξ μονο για τεκνοποίηση?Οι περισσοτεροι παπαδες τον τρωνε ανα τακτα χρονικα διαστηματα ή γουσταρουν πιτσιρικια, θα μας μιλησουν αυτοι για οικογενεια?
Στα υπολοιπα συμφωνω με greo και wannabe.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
κάψτε κάθε λογής εκκλησία σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και νοσοκομεία.Εδώ νομίζω το χάνουμε τελείως. Δε σου αρέσει η εκκλησία; Μην πηγαίνεις!
μποικοτάρετε τις θρησκευτικές διαδικασίες σε επαγγελματικούς χώρους και κοινωνικές δραστηριότητες
Μια χαρά δημοκρατικό! Δε σου αρέσει; Μη συμμετάσχεις!
παπαδαριό φέρε πίσω τα κλεμμένα
Συμφωνώ απολύτως με αυτό. Απόλυτος χωρισμός κράτους - εκκλησίας, με επιστροφή των καταπατημένων, και να δουμε πόσα απίδια βάνει ο σάκος για τους παπάδες
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Εδώ νομίζω το χάνουμε τελείως. Δε σου αρέσει η εκκλησία; Μην πηγαίνεις!
Παραδοξως συμφωνω. Οσο και αν με εκνευριζει, δεν μπορω να παραβλεψω οτι το 60% των συμπολιτων μας εχουν ορθοδοξο χριστιανικο συναισθημα και δεν κερδιζει καποιος κατι με απαγορευσεις (βλεπε Ρωσία). Για τα νοσοκομεια. Στα πανεπιστημια δεν ξερω, στο ΑΠΘ εχει μονο στη Θεολογικη.
-
Βασικά το 'ορθόδοξο χριστιανικό συναίσθημα' σηκώνει πολύ συζήτηση. Επί του συνόλου του πληθυσμού νομίζω το ποσοστό αυτών που πάνε στην εκκλησια 'ψιλοτακτικά', δηλαδή 1-2 φορές το δίμηνο δεν πρέπει να είναι πάνω από 20%, και ίσως λέω πολύ. Το ποσοστό των όσων νοιώθουν 'ορθόδοξοι' γενικώς είναι μεγαλύτερο, κάπου στο 60% που λέει ο greo, και υπάρχουν φυσικά και πάρα πολλοί που πάνε εκκλησία μόνο στη Λαμπρή, της Παναγίας και σε κανενα γάμο(σαν την αφεντιά μου).
-
Αυτό το 60% είναι αυτό που περιμένοντας μια εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς ή τα αποτελέσματα μιας βιοψίας σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα, θα ψάξει το εκκλησάκι. Δε θα μαλώσουμε στα ποσοστά αλλά εχω την εντύπωση ότι μιλαμε για σαφώς πάνω από τους μισούς έλληνες.
-
Ε ναι σε αυτό συμφωνουμε απολύτως.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Τα 1,2,11,12,14 και 15 είναι δραστηριότητες κατά της φτώχειας. Αληθεια η εκκλησία είναι κατά ή υπέρ της φτώχειας. Γιατί μονίμως στηρίζει τις πολιτικές δυνάμεις που ανοίγουν την ψαλίδα ή επιδεινώνουν την κατάσταση των ανεχών; Γιατί ποτέ η Εκκλησία δεν ασχολήθηκε με τις απολύσεις ή το πάγωμα των συντάξεων στο βωμό του 6ου γιωτ του Μυλωνά και του Μίχαλου; Δε θα ήταν πιο ουσιαστικό το έργο της αν λυνόταν τα προβλήματα των φτωχών, αντί να τους δίνει ενα ξεροκόμματο κάθε μέρα;
Τελευταίο το 27. Μια κατηγορία μονο του. Ινντήντ
edit τυπογραφικό
ΠΑΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
αυτο να δω κι ας πεθάνω.
Οι αγαθοεργίες της εκκλησίας είναι ίδιες με της κας Βαρδινογιάννη.
Να σε κάψω Γιάννη να σ αλείψω μέλι -
Χαρα στο κουραγιο σας , που καθισατε και διαβασατε ποστ του aposal
-
Εδώ νομίζω το χάνουμε τελείως. Δε σου αρέσει η εκκλησία; Μην πηγαίνεις!
έχει εκκλησία μέσα στο Πολυτεχνείο, γιατί?
να χτυπάνε οι καμπάνες,και να κάνουν γιορτές σε Πανεπιστημιακό χώρο, για ποιο λόγο. είμαι αντίθετος σε όλες τις μη εκπαιδευτικές/πολιτιστικές εκδηλώσεις εντός των πανεπιστημίων και ως εκ τούτου και στις θρησκευτικες πόσο μάλλον όταν χτίζονται εκκλησίες για το λόγο αυτό.
επίσης εκκλησάκια μέσα σε νοσοκομεία. ποιος ο λόγος? δεν έχουμε δωμάτια για τους ασθενείς αλλά έχουμε για εκκλησάκια. που το μόνο που κάνουν βέβαια είναι να μαζεύουν τα τάματα. εάν κάποιος θέλει να προσευχηθεί ας πάει εκτός νοσοκομείου, υπάρχουν πολλλλλές επιλογές αν δεν μπορεί να πάει η προσευχή δεν θα τον σώσει ΝΑΙ είναι καιρός να αποφασίσουμε οτι ματζούνια και προσευχές και μπιχλιμπίδια μπροστά απο ζωγραφιές δενσε κάνουν καλά.μποικοτάρετε τις θρησκευτικές διαδικασίες σε επαγγελματικούς χώρους και κοινωνικές δραστηριότητες
Μια χαρά δημοκρατικό! Δε σου αρέσει; Μη συμμετάσχεις!
3μερο πανηγύρι στο κέντρο της πόλης συμμετέχεις θέλεις δεν θέλεις, αγιασμοί βασιλόπιτες προσευχές στο σχολείο κλπ πόσο δημοκρατικά έιναι όταν δεν μπορείς να απέχεις αφού η απουσία απο αυτές σημαίνει απουσία η σνομπάρισμα της εργασίας και όχι της θρησκείας. άλλωστε η πρόταση μου είναι μποικοτάζ, σαφέστατη δημοκρατική προτροπή για συνειδητή και προσωπική απόφαση και εκτέλεση, που είναι το μη δημοκρατικό στο κάλεσμα για μποικοτάζ? δεν σου αρέσει δεν συμμετέχεις.
-
εγώ στην εκκλησία πάω μόνο σε γάμους-βαφτίσεις-κηδίες και αυτό γιατί είμαι προσωπικά καλεσμένος(όχι στις κηδίες) οπότε θα ήταν σαν να μην συμμετέχω σε κάτι που μου ζητάνε φίλοι ή οικογένεια.
Πάσχα-Χριστούγεννα κλπ γιορτές της εκκλησίας δεν πατάω. δεν έχω λόγο άλλωστε αφού δεν πιστεύω.
-
να χτυπάνε οι καμπάνες,και να κάνουν γιορτές σε Πανεπιστημιακό χώρο, για ποιο λόγο. είμαι αντίθετος σε όλες τις μη εκπαιδευτικές/πολιτιστικές εκδηλώσεις εντός των πανεπιστημίωνΝα υποθέσω λοιπόν ότι είσαι εναντίον της πολιτικής δραστηριότητας, των πολιτικών συζητήσεων, καταλήψεων, και άλλων συναφών δραστηριοτήτων; Ή μήπως το άσυλο δεν αφορά την ελεύθερη διάδοση ΚΑΘΕ ιδέας;
Όσο για το μποϊκοτάζ, δεν έχω καμμία αντίρρηση. Όπως είπα, δε σου αρέσει, δε συμμετέχεις!
Κατ' εμέ όλα καταλήγουν στον σεβασμό. Σέβεσαι αυτούς που διαδηλώνουν σε ένα δρόμο(άσχετα αν συμφωνείς ή διαφωνείς με τα αιτήματα τους), σέβεσαι αυτόν που γιορτάζει το ραμαζάνι στην 'ορθόδοξη' Ελλάδα, και του δίνεις χώρο και άνεση να γιορτάσει. Σέβεσαι όμως και το χωριό που γουστάρει να κάνει πανηγύρι ανήμερα της Παναγίας.
Επίσης, προσωπικά δεν είμαι 'Χριστιανός', δε νοιώθω Ορθόδοξος. Ακουλουθώ ένα στοιχειώδες τυπικό (Πάσχα, 15Αύγουστο, γάμους, βαφτίσεις, μέχρι εκεί), αποκλειστικά και μόνο για λόγους παράδοσης
-
εγώ στην εκκλησία πάω μόνο σε γάμους-βαφτίσεις-κηδίες και αυτό γιατί είμαι προσωπικά καλεσμένος(όχι στις κηδίες) οπότε θα ήταν σαν να μην συμμετέχω σε κάτι που μου ζητάνε φίλοι ή οικογένεια.Πάσχα-Χριστούγεννα κλπ γιορτές της εκκλησίας δεν πατάω. δεν έχω λόγο άλλωστε αφού δεν πιστεύω.
Ειναι και καλες οι συνθηκες (ακομα και στις κηδειες) να κανεις παιχνιδι με καμια γκομενα.
-
να χτυπάνε οι καμπάνες,και να κάνουν γιορτές σε Πανεπιστημιακό χώρο, για ποιο λόγο. είμαι αντίθετος σε όλες τις μη εκπαιδευτικές/πολιτιστικές εκδηλώσεις εντός των πανεπιστημίων
Να υποθέσω λοιπόν ότι είσαι εναντίον της πολιτικής δραστηριότητας, των πολιτικών συζητήσεων, καταλήψεων, και άλλων συναφών δραστηριοτήτων; Ή μήπως το άσυλο δεν αφορά την ελεύθερη διάδοση ΚΑΘΕ ιδέας;
αν και θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, ναι είμαι και αντίθετος σε όλα αυτά. ΑΛΛΑ δεν είναι το ίδιο γιατί μιλάμε για κτίσματα. όχι για ιδέες. αν ήταν οι ιδέες θα έλεγα δείρτε αυτούς που μοιράζουν τα φυλλάδια.
το αντίστοιχο των εκκλησιών είναι τα τραπεζάκια, τα στέκια και όπως αλλιώς βαφτίζουν τα κομματικά γραφεία εντός των πανεπιστημίων.
θα μου έκανες μεγάλη εξυπηρέτηση αν μπορούσες να τα πακετάρεις όλα αυτά και να τα πετάξεις έξω.Όσο για το μποϊκοτάζ, δεν έχω καμμία αντίρρηση. Όπως είπα, δε σου αρέσει, δε συμμετέχεις!
Κατ' εμέ όλα καταλήγουν στον σεβασμό. Σέβεσαι αυτούς που διαδηλώνουν σε ένα δρόμο(άσχετα αν συμφωνείς ή διαφωνείς με τα αιτήματα τους), σέβεσαι αυτόν που γιορτάζει το ραμαζάνι στην 'ορθόδοξη' Ελλάδα, και του δίνεις χώρο και άνεση να γιορτάσει. Σέβεσαι όμως και το χωριό που γουστάρει να κάνει πανηγύρι ανήμερα της Παναγίας.
η διαδήλωση απευθύνεται σε όλη τη κοινωνία και σαν πολίτη μέρος αυτής είμαι ενας πιθανός ενδιαφερόμενος. τα πανηγύρια απευθύνονται μόνο στους εκάστωτε πιστούς. και είμαι εναντίον αυτών που γίνονται κλείνοντας δρόμους και πλατείες όπως είμαι εναντίον των μουσουλμάνων(κυρίως ιρακινών νομίζω) που χτυπιούνται δημοσίως με μαχαίρια στα πλαίσια των θρησκευτικών τους καθηκόντων. άλλωστε αν εξασκείς το θρησκευτικό σου δικαίωμα στο δρόμο ποιος ο λόγος ύπαρξης του ναού?
τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας μου ακούγεται.
άμα είναι να πάω και εγώ να παρκάρω σε σκαλιά ή να μπω μέσα να πιω τον απογευματινό καφέ μου 5-7. δεν ενοχλώ κανένα τότε άλλωστε -
Τις δραστηριότητες της Μητρόπολης τις παρέθεσα για να πάρουν μια ιδέα - όσοι θέλουν - σχετικά με το κοινωνικό έργο μιας Μητρόπολης. Οι παραπανω δραστηριότητες απαιτούν ένα πολύ σοβαρό λειτουργικό κονδύλι. Και φυσικά θα πρέπει να αναφέρω ότι η Μητρόπολη έχει να ασχοληθεί και με τη συντήρηση και τα γενικότερα λειτουργικά έξοδα :
- 246 ενοριακών ναών,
- 100 παρεκκλησίων,
- 830 εξωκκλησίων και
- 70 Μοναστηριακών ναών.
Ας μην προτρέχουμε λοιπόν, χωρίς την απαραίτητη πληροφόρηση, να βγάλουμε συπεράσματα για την διαχείριση των εσόδων μιας Μητρόπολης.
Όχι ότι δεν γίνονται λάθη, ή και εγκλήματα. Σαφώς γίνονται. Αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο. Ναι, να πληρώσουν όσοι εγκληματούν. Μέχρι να βρεθεί όμως εκείνη η αδιάφθορη κυβέρνηση που, όντας καθαρή η ίδια, θα επιβάλει τις ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΕΣ ποινές σε ΟΛΟΥΣ τους εγκληματίες (συμπεριλαμβανομένων και των κληρικών) εμείς, που πιστεύουμε στο ιερατικό λειτουργημα, ας απομονώσουμε τους κακούς λειτουργούς και ας προσκολληθούμε στους καλούς.
Γιατί υπάρχουν και οι καλοί. Μπορεί να είναι λίγοι, μπορεί να είναι μια μικρή μειοψηφία, αλλά όποιος θέλει τους βρίσκει.
Όπως θα βρει - αν ψάξει - τους καλούς γιατρούς, τους καλούς δικηγόρους, ή τους καλούς υδραυλικούς. -
H εκκλησιαστική περιουσία πρέπει να φορολογείται?
Έναν Τρίτση που το σκέφτηκε τον έχεις ακουστά? θυμάσαι τί είχε γίνει τότε?
-
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Κοβαθε, ντριφτερ, όπως εμείς θεωρούμε ότι τρολλάρει, άλλο τόσο θεωρεί εκείνος το ίδιο για εμάς.
Mα δεν κατάλαβες, εγώ λέω οτι ΔΕΝ τρολάρει και το εννοώ Τρολάρισμα κάνεις όταν εσκεμένα προκαλείς, ο φίλος εδώ τα πιστεύει αυτά που λέει
Κι ο κοβάθε νομιζω έπρεπε να το ξέρειMωρέ το ξέρω ότι τα εννοεί, απλά δεν μπορώ να το χωνέψω.
Τεσπα, πολύ ασχοληθήκαμε νομίζω. Ούτε καν πλάκα δεν έχει. -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Κοβαθε, ντριφτερ, όπως εμείς θεωρούμε ότι τρολλάρει, άλλο τόσο θεωρεί εκείνος το ίδιο για εμάς.
Mα δεν κατάλαβες, εγώ λέω οτι ΔΕΝ τρολάρει και το εννοώ Τρολάρισμα κάνεις όταν εσκεμένα προκαλείς, ο φίλος εδώ τα πιστεύει αυτά που λέει
Κι ο κοβάθε νομιζω έπρεπε να το ξέρειMωρέ το ξέρω ότι τα εννοεί, απλά δεν μπορώ να το χωνέψω.
Τεσπα, πολύ ασχοληθήκαμε νομίζω. Ούτε καν πλάκα δεν έχει.Δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι τα εννοει (μαλλον το αντιθετο). Βλεπε page 203
Περί εκκλησίας