-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για την τρομοκρατία των χρηστών μιλάω, αντίχριcτε!Εγώ φοράω αμπέχωνο και άρβυλα.
you you are good
j.marr θέλω ποσοστά
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Αν δεν τα αναπτυξει ολα αυτα φιλε aposal θα παει στην κολαση?
Τι εννοεις αναπτυξη?Εννοώ πως αν πχ ο Θεός σου έχει δώσει σαν χάρισμα την φυσική δύναμη, το να την εκμεταλλεύεσαι μόνο για τον εαυτό σου και να μην βοηθάς και κάποιους δυστυχείς γνωστούς σου, που δεν έχουν προικιστεί με ανάλογο χάρισμα, δεν είναι σωστό.
Θεωρώ πως είναι λάθος να οικειοποιούμαστε τις φυσικές, ή νοητικές μας ικανότητες, απλά γιατί αυτές είναι χάρισμα από τον Θεό και όχι δικές μας.
Όταν διαθέτεις εξαιρετική ευφυία πχ και ανακαλύπτεις το φάρμακο για τον καρκίνο, αλλά το πουλάς ένα εκατομμύριο ευρώ, αυτό είναι κακή ανάπτυξη του χαρίσματος που σου έδωσε ο Θεός. Αν όμως βοηθάς τους άρρωστους που δεν μπορουν να σε πληρώσουν, τότε ναι, η ευφυία που σου έχει δώσει ο Θεός αναπτύχθηκε (καλλιεργήθηκε) από σένα σωστά. -
Ο χρήστης aposal έγραψε:
Εξ άλλου η εξυπνάδα, όπως και όλα τα χαρίσματα (εξυπνάδα, τιμιότητα, αντίληψη, καλιφωνία, **ικανότητες χειρισμού, κορμοστασιά, ομορφιά **κλπ) δίδονται από τον Θεό. Και στον κάθε ένα από εμάς ο Θεός δίνει τόσα χαρίσματα όσα του χρειάζονται ώστε, εάν τα αναπτύξει, να πάει στον Παράδεισο.Αν λοιπόν γεννηθείς με χαρισματικά :
μεγάλο πέος [κορμοστασια]
εξωτερική εμφάνιση [ομορφιά]
σε;ξουαλική τεχνική [ικανότητα χειρισμού]Τότε για να ευχαριστήσεις το Θεό για όλα αυτά δεν θα πρέπει να μοιραστεις τα δώρα σου με όσο περισσότερους ; Κοινώς να αρχίσεις να γ@^@$ αβέρτα, τόσο για να αναπτύξεις τα φυσικά σου χαρίσματα όσο και για το προανεφερθεν μοίρασμα των δώρων; Αν κάποιος έχει γεννηθέι μαμίκουλας, τον στέλνετε στην κόλαση με τη μονογαμία !
'να μην βοηθάς και κάποιους δυστυχείς γνωστούς σου, που δεν έχουν προικιστεί με ανάλογο χάρισμα, δεν είναι σωστό.
Θεωρώ πως είναι λάθος να οικειοποιούμαστε τις φυσικές, ή νοητικές μας ικανότητες, απλά γιατί αυτές είναι χάρισμα από τον Θεό και όχι δικές μας.' Οπότε ο φέρον αυτά τα χαρίσματα δεν μπορεί να τα οικειοποιηθεί, και ως εκ τούτου πρέπει να ενδίδει στις σεξουαλικές ορέξεις του οποιουδήποτε δύστυχου. Δεν είναι στο χέρι του να επιλέγει με ποιον θα τα μοιραστει.Επίσης η άποψή σου για τη γενετική και την κληρονομικότητα ποια έιναι;
Αν όλα τα χαρίσματα έχουν μοναδική προέλευση το Θεό, πως γίνεται να κληρονομούμε (ή να μην κληρονομούμε) χαρίσματα απο τους γονείς μας;
Και τα γονίδια τι έιναι; -
νομιζω εχει να κανει με τα πνευματικα χαρισματα και οχι με τα σωματικα.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
νομιζω εχει να κανει με τα πνευματικα χαρισματα και οχι με τα σωματικα.ικανότητες χειρισμού, κορμοστασιά, ομορφιά ανέφερε επί λέξει ο aposal. Τώρα αν αυτά είναι πνευματικά χαρίσματα.... ε τότε και το πήδημα πνευματικό χάρισμα είναι !
-
την δικη μου αποψη λεω
-
:iconcool: την δικη μου αποψη λεωΔλδ κάποιος που είναι ρωμαλέος και δε σκαμπάζει απο γράμματα δεν χρειάζεται να κάνει τπτ
-
γιατι τα γραμματα ειναι πνευματικο χαρισμα;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αν όλα τα χαρίσματα έχουν μοναδική προέλευση το Θεό, πως γίνεται να κληρονομούμε (ή να μην κληρονομούμε) χαρίσματα απο τους γονείς μας;Και η ζωή από τον Θεό δίνεται, αλλά μέσω των γονέων μας. Το ίδιο και τα χαρίσματα, είτε σωματικά, είτε νοητικά.
Και όταν μιλάμε για ανάπτυξή (καλλιέργειά) τους πρός όφελος του συνανθρώπου μας, μιλάμε για το πνευματικό του συμφέρον.
Δεν ωφελεί να κουραζόμαστε για κάποιον ώστε να του τα παρέχουμε όλα 'στο χέρι', γιατί τότε τον κάνουμε χειρότερο.
Η ικανότητα να μαθαίνουμε εύκολα, ή να μιλάμε εύκολα ξένες γλώσσες, ή να λύνουμε εύκολα τις δύσκολες ασκήσεις της άλγεβρας, ή της φυσικής, είναι χαρίσματα. -
Ο χρήστης aposal έγραψε:
Αν όλα τα χαρίσματα έχουν μοναδική προέλευση το Θεό, πως γίνεται να κληρονομούμε (ή να μην κληρονομούμε) χαρίσματα απο τους γονείς μας;
Και η ζωή από τον Θεό δίνεται, αλλά μέσω των γονέων μας. Το ίδιο και τα χαρίσματα, είτε σωματικά, είτε νοητικά.
Και όταν μιλάμε για ανάπτυξή (καλλιέργειά) τους πρός όφελος του συνανθρώπου μας, μιλάμε για το πνευματικό του συμφέρον.
Δεν ωφελεί να κουραζόμαστε για κάποιον ώστε να του τα παρέχουμε όλα 'στο χέρι', γιατί τότε τον κάνουμε χειρότερο.
Η ικανότητα να μαθαίνουμε εύκολα, ή να μιλάμε εύκολα ξένες γλώσσες, ή να λύνουμε εύκολα τις δύσκολες ασκήσεις της άλγεβρας, ή της φυσικής, είναι χαρίσματα.Ναι... ξανασκέψου λίγο τι σημαίνει κληρονομικότητα Οι γονείς δεν είναι απλώς ο φορέας της κληρονομικότητας αλλά και το περιεχόμενο
Απάντηση για το άλλο ερώτημα περί των συγκεκριμένων θείων δώρων; -
:iconcool: την δικη μου αποψη λεωΟΚ
-
@mjacob
Ο Θεός προφανώς για να υποστηρίξει τον πολυμορφισμό δημιούργησε την κληρονομικότητα, αν και από τότε μέχρι σήμερα έχουν ανακαλυφθεί και άλλα αξιόλογα design patterns με πιο concrete προσέγγιση. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Απάντηση για το άλλο ερώτημα περί των συγκεκριμένων θείων δώρων;
Ποιο είναι το άλλο ερώτημα;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Επίσης η άποψή σου για τη γενετική και την κληρονομικότητα ποια έιναι;
Και τα γονίδια τι έιναι;Eνταξει, αυτό ξέρεις οτι επιδέχεται πολλές ερμηνείες, ετσι δεν είναι..;;
-
Ο χρήστης aposal έγραψε:
Απάντηση για το άλλο ερώτημα περί των συγκεκριμένων θείων δώρων;
Ποιο είναι το άλλο ερώτημα;
Αυτό :
Εξ άλλου η εξυπνάδα, όπως και όλα τα χαρίσματα (εξυπνάδα, τιμιότητα, αντίληψη, καλιφωνία, **ικανότητες χειρισμού, κορμοστασιά, ομορφιά **κλπ) δίδονται από τον Θεό. Και στον κάθε ένα από εμάς ο Θεός δίνει τόσα χαρίσματα όσα του χρειάζονται ώστε, εάν τα αναπτύξει, να πάει στον Παράδεισο.
Αν λοιπόν γεννηθείς με χαρισματικά :
μεγάλο πέος [κορμοστασια]
εξωτερική εμφάνιση [ομορφιά]
σε;ξουαλική τεχνική [ικανότητα χειρισμού]Τότε για να ευχαριστήσεις το Θεό για όλα αυτά δεν θα πρέπει να μοιραστεις τα δώρα σου με όσο περισσότερους ; Κοινώς να αρχίσεις να γ@^@$ αβέρτα, τόσο για να αναπτύξεις τα φυσικά σου χαρίσματα όσο και για το προανεφερθεν μοίρασμα των δώρων; Αν κάποιος έχει γεννηθέι μαμίκουλας, τον στέλνετε στην κόλαση με τη μονογαμία !
'να μην βοηθάς και κάποιους δυστυχείς γνωστούς σου, που δεν έχουν προικιστεί με ανάλογο χάρισμα, δεν είναι σωστό.
Θεωρώ πως είναι λάθος να οικειοποιούμαστε τις φυσικές, ή νοητικές μας ικανότητες, απλά γιατί αυτές είναι χάρισμα από τον Θεό και όχι δικές μας.' Οπότε ο φέρον αυτά τα χαρίσματα δεν μπορεί να τα οικειοποιηθεί, και ως εκ τούτου πρέπει να ενδίδει στις σεξουαλικές ορέξεις του οποιουδήποτε δύστυχου. Δεν είναι στο χέρι του να επιλέγει με ποιον θα τα μοιραστει. -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Επίσης η άποψή σου για τη γενετική και την κληρονομικότητα ποια έιναι;
Και τα γονίδια τι έιναι;Eνταξει, αυτό ξέρεις οτι επιδέχεται πολλές ερμηνείες, ετσι δεν είναι..;;
ε ναι βέβαια. Του aposal την ερμηνεία ήθελα να μάθω...
-
mjacob δεν ξέρω αν έχω καταλάβει καλά, αλλά μου φαίνεται ότι εννοείς ότι όσοι έχουν σωματικά προσόντα θα έπρεπε να τα χρησιμοποιούν για τη ερωτική ικανοποίηση των άλλων.
Αν είναι αυτό, δεν το απάντησα γιατί το θεώρησα αυτονόητο πως γνωρίζεις ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει στον Χριστιανισμό.
Εξ άλλου απάντησα ότι πρέπει να βοηθάει τους αδέλφούς του προκειμένου να αποκομίσουν πνευματικό όφελος. Αρχή του Χριστιανισμού είναι ότι η εκτός γάμου ερωτική ικανοποίηση είναι αμαρτία, άρα δεν υπάρχει κανένα πνευματικό όφελος στην περίπτωση αυτή.
Αν δεν κατάλαβα καλά να με συγχωρείς. -
Ο χρήστης aposal έγραψε:
mjacob δεν ξέρω αν έχω καταλάβει καλά, αλλά μου φαίνεται ότι εννοείς ότι όσοι έχουν σωματικά προσόντα θα έπρεπε να τα χρησιμοποιούν για τη ερωτική ικανοποίηση των άλλων.
Αν είναι αυτό, δεν το απάντησα γιατί το θεώρησα αυτονόητο πως γνωρίζεις ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει στον Χριστιανισμό.
Εξ άλλου απάντησα ότι πρέπει να βοηθάει τους αδέλφούς του προκειμένου να αποκομίσουν πνευματικό όφελος. Αρχή του Χριστιανισμού είναι ότι η εκτός γάμου ερωτική ικανοποίηση είναι αμαρτία, άρα δεν υπάρχει κανένα πνευματικό όφελος στην περίπτωση αυτή.
Αν δεν κατάλαβα καλά να με συγχωρείς.Μεταξύ των χαρισμάτων που δίνει ο θεός στον άνθρωπο, ανέφερες ρητώς τις παρακάτω κατηγορίες :
ικανότητες χειρισμού, κορμοστασιά, ομορφιάΕγώ λοιπόν σου φέρνω ένα παράδειγμα τριών ειδικών περιπτώσεων που εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες [έγραψα και σε ποια κατηγορία εμπίπτει το καθε ενα]. Τα χαρίσματα που ανέφερα είναι υπαρκτά χαρίσματα. Αφού εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες είσαι 'υποχρεώμενος' να τα δεχτείς ως δώρα του Θεού, και ως εκ τούτου θα πρέπει να ισχύουν τα ίδια συμπεράσματα όπως και για τα υπόλοιπα (μη ιδιοποίηση, κοινωνικοποίηση κ.ο.κ.). Διαφορετικά απλώς έχουμε ακόμα μια σειρά αντιφάσεων. Βέβαια και να τα δεχτείς, πάλι σε αντιφάσεις θα πέσεις, ακριβώς για τους λόγους που εξηγείς στο τελευταίο post, αλλά κουβέντα να γίνεται...
-
Η δικη μου η απορια ειναι αν ο θεος μπορει να φτιαξει μια πετρα τοσο βαρια που να μην μπορει ουτε ο ιδιος να τη σηκωσει
-
Ο πιστός χρησιμοποιεί τους κανόνες της λογικής ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ βοηθούν να φτάσει στο επιθυμητό συμπέρασμα, το οποίο είναι και το μοναδικό συμπέρασμα που δικαιούται να καταλήξει. Τον θρησκευτικό κανόνα. Κάτω απ αυτό το πρίσμα δεν έχει καμμιά αξία να γίνεται συζήτηση.
Ερωτώ το απλό. Αν προσκομήσω αδειάσειστα στοιχεία πως η Χ Θρησκείαείναι πλάνη η απάτη η καλοστημένη σκευωρία, ποιός πιστός θα αλλάξει μυαλό; Προφανώς κανένας.
Περί εκκλησίας