-
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
να επισημανω παντως πως η 'σφαλιαρα' που θα του εριχνες μαλλον σου αφαιρει το δικαιωμα να χρησιμοποιεις χαρακτηρισμο φασισταριο στη συνεχεια
Το χειρότερο είναι να γουστάρει ο μοναχός kinky καταστάσεις και να μπλέξεις τα μπούτια σου μετα...
[
αθάνατη ελληνοφρένεια -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Το χειρότερο είναι να γουστάρει ο μοναχός kinky καταστάσεις και να μπλέξεις τα μπούτια σου μετα...
«Είσαι πονηρός και άνθρωπος με πειρασμούς»!
-
...Ήξεις αφίξεις paulgiot...
Εσύ έφερες το 'εργατικό δίκαιο' για να 'δείξεις' μερικά από τα πιθανά 'κακά' του διαχωρισμού κράτους εκκλησίας, και τελικά όπως γράφεις ο ίδιος δεν υπάρχει και κάποιος σημαντικός λόγος του να γιατί να συμβεί αυτό .
Κανείς δεν έγραψε να καταργηθούν οι επίσημες αργίες. Για το θρησκευτικό τους χαρακτήρα μιλάμε. Αφού οι ημερομηνίες, όπως έγραψες κι εσύ καθώς λες, αυθαίρετα συνδέονται με ό,τι βολεύει τον καθένα, δεν είναι και δύσκολο να διατηρήσεις γιορτές αλλά όχι το θρησκευτικό χαρακτήρα.
Προς το παρόν μόνο εσύ βλέπεις πως το ζήτημα καταλήγει σε κατάργηση αδειών και επιδομάτων, και τελικά πετάς και ένα 'μη με μπλέκετε με αυτά' που εσύ δλδ ανέφερες 'εγώ τα αντίθετα πιστεύω', ενώ στη βάση της συζήτησης είσαι ο μόνος που τα υποστηρίζει...
-
Κάτσε γιατί για κάποιο σκοτεινό λόγο χάθηκε το quote της ελληνοφρένειας
Ο χρήστης ελλληνοφρένεια έγραψε:
Το ότι οι μονοχοι αποκαλούν τα δωμάτια τους κελιά είναι τυχαίο ή είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο?
-
ακούσατε ρε που ο αρχι παπαλαμόγιος είπε σε έναν δημοσιαογράφο οτι είναι ακοινώνητος και αλιβάνιστος?
ώρε και να το έλεγε σε εμένα...
ακοινώνητος, μλκ, είναι αυτός που δεν συμβαδίζει και δεν μπορεί να συμμετέχει να είναι αποδεκτός στη κοινωνία, μάντεψε τώρα απομονωμένε απατεώνα με φουστάνια ποιος είναι ακοινώνητος...
και χίλιες φορές αλιβάνιστος παρά προσκυνημένος....
μάλλον θα έτρωγε και σφαλιάρα στο τέλος να κυνηγάει το σκατοδοχείο που θα του έπεφτε απο το κεφάλι.
άντε μην αρχίσω και τις Χριστοπαναγίες με το φασισταριόΜια χαρα κοινωνικοποιημενος μου φαινεται εμενα κρινοντας απο τις κοσμικες ανεσεις που τον περιβαλλουν(τζιπουρες,φουσκωτοι,laptops κτλ)Στο δε μοναστηρι του ακουγεται πως εχει μεχρι και δορυφορικο Internet για ευρυζωνικη επικοινωνια με τα θεια.
δεν μπορεί να συμμετέχει να είναι αποδεκτός στη κοινωνία, έγραψα και με καλύπτει ως προς τι θεωρώ ακοινώνητο.
να επισημανω παντως πως η 'σφαλιαρα' που θα του εριχνες μαλλον σου αφαιρει το δικαιωμα να χρησιμοποιεις χαρακτηρισμο φασισταριο στη συνεχεια
δέχθηκε απρόκλητη φραστική επίθεση ο δημοσιογράφος και μπορεί(και πρέπει ΙΜΗΟ) να απαντήσει. η σφαλιάρα είναι σίγουρα κλιμάκωση αλλά δεν είναι φασιστική!
φασιστική είναι η προληπτική χρήση βίας. η βία που χρησιμοποιείται αντί επιχειρημάτων.
εκτός αν νομίζεις οτι οι, δημοκράτες θα πω καταχρηστικά, αυτού του κόσμου όταν αντιδρουν σε ενόχληση σε γαργαλάνε με μανία με τρανταφυλλα.... -
[quote='wannabeεκτός αν νομίζεις οτι οι, δημοκράτες θα πω καταχρηστικά, αυτού του κόσμου όταν αντιδρουν σε ενόχληση σε γαργαλάνε με μανία με τρανταφυλλα....[/quote]
Παιδί του Γκάντι
-
rx8 για πρόσεχε.. έτσι ξεκινάει το μένος του Θεού... αρχίζει να τρώει γράμματα από posts
-
δηλ το δικό σου αρχικά έλεγε
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
rx8_drifter για πρόσεχε.. έτσι ξεκινάει το μένος του Θεού... αρχίζει να τρώει τραπεζογράμματια από deposits -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
δέχθηκε απρόκλητη φραστική επίθεση ο δημοσιογράφος και μπορεί(και πρέπει ΙΜΗΟ) να απαντήσει. η σφαλιάρα είναι σίγουρα κλιμάκωση αλλά δεν είναι φασιστική!
φασιστική είναι η προληπτική χρήση βίας. η βία που χρησιμοποιείται αντί επιχειρημάτων.
εκτός αν νομίζεις οτι οι, δημοκράτες θα πω καταχρηστικά, αυτού του κόσμου όταν αντιδρουν σε ενόχληση σε γαργαλάνε με μανία με τρανταφυλλα....Το φασιστική είναι ένας σαφής πολιτικός χαρακτηρισμός και φυσικά δεν σχετίζεται 1-1 με τη βία.
Ούτε καν το bold αρκεί να για να χαρακτηρίσει φασιστική τη βία.Δλδ ας πούμε όταν οι πρόγονοί μας (σικ) σκότωναν τους ναζί, ήταν κι αυτοί φασίστες; Το σωστό θα ήταν να επιχειρηματολογούν κάθε φορά γιατί δεν είναι πρέπον να μπαίνουν σε ξένες χώρες;
Κι εκεί βία αντί επιχειρημάτων είναι. Γενικώς τα επιχειρήματα can only do so much. Κι αυτό δεν είναι καλό ή κακό, φασιστικό ή δημοκρατικό, είναι μια αναγκαία, αναπόδραστη κ.ο.κ. πραγματικότητα.Μέχρι στιγμής οι μοναδικοί που είχαν το θράσος να εξισώσουν τη βία με κάτι φύσει 'κακό', ήταν οι ίδιοι που την έχουν χρησιμοποιήσει περισσότερο από κάθε άλλον στην ιστορία της ανθρωπότητας, και με 'χειρότερο' τρόπο από κάθε άλλο...
-
δλ τ διό συ αχικ λγrx8_drifter για πρόσεχε.. έτσι ξεκινάει το μένος του Θεού... αρχίζει να τρώει τραπεζογράμματια από deposits
-
δηλ το δικό σου αρχικά έλεγεrx8_drifter για πρόσεχε.. έτσι ξεκινάει το μένος του Θεού... αρχίζει να τρώει τραπεζογράμματια από deposits
Mετανοείτεεεεεε
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
...
Ήξεις αφίξεις paulgiot...
Εσύ έφερες το 'εργατικό δίκαιο' για να 'δείξεις' μερικά από τα πιθανά 'κακά' του διαχωρισμού κράτους εκκλησίας, και τελικά όπως γράφεις ο ίδιος δεν υπάρχει και κάποιος σημαντικός λόγος του να γιατί να συμβεί αυτό .
Κανείς δεν έγραψε να καταργηθούν οι επίσημες αργίες. Για το θρησκευτικό τους χαρακτήρα μιλάμε. Αφού οι ημερομηνίες, όπως έγραψες κι εσύ καθώς λες, αυθαίρετα συνδέονται με ό,τι βολεύει τον καθένα, δεν είναι και δύσκολο να διατηρήσεις γιορτές αλλά όχι το θρησκευτικό χαρακτήρα.
Προς το παρόν μόνο εσύ βλέπεις πως το ζήτημα καταλήγει σε κατάργηση αδειών και επιδομάτων, και τελικά πετάς και ένα 'μη με μπλέκετε με αυτά' που εσύ δλδ ανέφερες 'εγώ τα αντίθετα πιστεύω', ενώ στη βάση της συζήτησης είσαι ο μόνος που τα υποστηρίζει...
Κατ'αρχας γιατι τα κατατασσεις αυθαιρετα σε 'καλα' και 'κακα'?Εγω απλα πιστευω οτι ειναι αναμεσα στα ζητηματα που θα θιγουν κατα την συζητηση περι ανεμων,υδατων και διαχωρισμου Κρατους-Εκκλησιας.Επισης δεν θεωρω απαραιτητο να μεταβληθει και το καθεστως πολλων οσων αναφερθηκαν (μαθημα θρησκευτικων,βαπτιση-ονοματοδοσια) καθως το υπαρχον εξασφαλιζει την ανεξιθρησκεια που ζητα το Συνταγμα.Αλλα εφοσον κανουμε κουβεντα για την κουβεντα μια κουβεντα παραπανω γιατι σε πειραξε τοσο?
Οι επισημες αργιες εδραζονται σε θρησκευτικες εορτες οι οποιες με τη σειρα τους καθοριζονται απο την εκκλησιαστικη παραδοση.Κανεις δεν υποστηριξε πως η γεννηση του Χριστου εγινε στις 25 Δεκεμβριου του '0' με ιστορικα ντοκουμεντα.Παρολ'αυτα εχει επικρατησει να γιορταζεται τη συγκεκριμενη ημερομηνια για λογους που ανεφερα.Τι απο αυτα δεν καταλαβαινεις?Αν λοιπον αποσυνδεθει το θρησκευτικο υποβαθρο τι ακριβως να γιορταζουμε για να διατηρηθει η αργια?.Μακαρι παντως να μην ειναι δυσκολο να εφευρεθουν 500 αργιες...
Δεν εγραψα καπου οτι επιθυμω να καταργηθει καποιο κεκτημενο εργατικο αγαθο.Απλα μου γεννηθηκε η απορια.Επισης αναρωτιεμαι για το βλακωδες του να εισπραττει καποιος αθεος ή ετεροδοξος επιδομα ή να απολαμβανει αργιες που προκυπτουν απο την αλληλεπιδρασης του κρατους με μια θρησκεια που δεν γνωριζει και δεν τον απασχολει.Το μη με μπλεκετε αναφεροταν στο οτι δεν εχω επαρκεις νομικες γνωσεις επι του θεματος αν και αν μπορει να αλλαξει ενα αρθρο του συνταγματος τοτε και το εργατικο δικαιο μπορει να μεταβληθει.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Το φασιστική είναι ένας σαφής πολιτικός χαρακτηρισμός και φυσικά δεν σχετίζεται 1-1 με τη βία.
Ούτε καν το bold αρκεί να για να χαρακτηρίσει φασιστική τη βία.Δλδ οι φασιστες ναζι δεν εισεβαλλαν στην Πολωνια με στρατιωτικη αλλα με πολιτικη βια?Ηταν μηπως το Blietzkrieg πολιτικη κινηση?Εμεινε ο Χιτλερ στην ιστορια σαν χαρισματικος πολιτικος?Λυπαμαι που το μαθαινεις απο μενα αλλα ιστορικα ο φασισμος εχει συνδεθει ανεπανορθωτα με τη βια (ενοπλη,λεκτικη κτλ) ως κυριαρχο εργαλειο εφαρμογης ιδεολογικης πλατφορμας του.Ισως οχι αμφιμονοσημαντα καθως οποιος μετερχεται βιαων μεσων δεν ειναι κατ'αναγκη φασιστας.Καθε περιπτωση ειναι μοναδικη
Δλδ ας πούμε όταν οι πρόγονοί μας (σικ) σκότωναν τους ναζί, ήταν κι αυτοί φασίστες; Το σωστό θα ήταν να επιχειρηματολογούν κάθε φορά γιατί δεν είναι πρέπον να μπαίνουν σε ξένες χώρες;
Κι εκεί βία αντί επιχειρημάτων είναι. Γενικώς τα επιχειρήματα can only do so much. Κι αυτό δεν είναι καλό ή κακό, φασιστικό ή δημοκρατικό, είναι μια αναγκαία, αναπόδραστη κ.ο.κ. πραγματικότητα.Δλδ η κοινη λογικη απο την οποια πηγαζουν τα επιχειρηματα δεν αρκει και πρεπει να καταληγουμε στη βια που λυνει με μαγικο τροπο ολα τα προβληματα?Δλδ ο ισχυροτερος δικαιωνεται?
Δεν ξερω αν ειναι φασιστικο αυτο που λες αλλα σιγουρα δεν ειναι πολυ δημοκρατικοΣιγουρα οι προγονοι μας ειχαν ιδεολογικη καλυψη μιας και διεξηγαγαν αμυντικο πολεμο και πολεμουσαν για να διατηρησουν ενα δημοκρατικο καθεστως.Δεν ξερω βεβαια αν ο wannabe θα ειχε την ιδια ιδεολογικη καλυψη για να σφαλιαρισει τον οποιο Εφραιμ απο τον οποιο θα δεχοταν προσβλητικο σχολιο.Οπως εγραψα καθε περιπτωση ειναι μοναδικη
Μέχρι στιγμής οι μοναδικοί που είχαν το θράσος να εξισώσουν τη βία με κάτι φύσει 'κακό', ήταν οι ίδιοι που την έχουν χρησιμοποιήσει περισσότερο από κάθε άλλον στην ιστορία της ανθρωπότητας, και με 'χειρότερο' τρόπο από κάθε άλλο...
Ήξεις αφίξεις ...
-
...
Ήξεις αφίξεις paulgiot...
Κατ'αρχας γιατι τα κατατασσεις αυθαιρετα σε 'καλα' και 'κακα'?Εγω απλα πιστευω οτι ειναι αναμεσα στα ζητηματα που θα θιγουν κατα την συζητηση περι ανεμων,υδατων και διαχωρισμου Κρατους-Εκκλησιας.Επισης δεν θεωρω απαραιτητο να μεταβληθει και το καθεστως πολλων οσων αναφερθηκαν (μαθημα θρησκευτικων,βαπτιση-ονοματοδοσια) καθως το υπαρχον εξασφαλιζει την ανεξιθρησκεια που ζητα το Συνταγμα.Αλλα εφοσον κανουμε κουβεντα για την κουβεντα μια κουβεντα παραπανω γιατι σε πειραξε τοσο?
Οι επισημες αργιες εδραζονται σε θρησκευτικες εορτες οι οποιες με τη σειρα τους καθοριζονται απο την εκκλησιαστικη παραδοση.Κανεις δεν υποστηριξε πως η γεννηση του Χριστου εγινε στις 25 Δεκεμβριου του '0' με ιστορικα ντοκουμεντα.Παρολ'αυτα εχει επικρατησει να γιορταζεται τη συγκεκριμενη ημερομηνια για λογους που ανεφερα.Τι απο αυτα δεν καταλαβαινεις?Αν λοιπον αποσυνδεθει το θρησκευτικο υποβαθρο τι ακριβως να γιορταζουμε για να διατηρηθει η αργια?.Μακαρι παντως να μην ειναι δυσκολο να εφευρεθουν 500 αργιες...
Δεν εγραψα καπου οτι επιθυμω να καταργηθει καποιο κεκτημενο εργατικο αγαθο.Απλα μου γεννηθηκε η απορια.Επισης αναρωτιεμαι για το βλακωδες του να εισπραττει καποιος αθεος ή ετεροδοξος επιδομα ή να απολαμβανει αργιες που προκυπτουν απο την αλληλεπιδρασης του κρατους με μια θρησκεια που δεν γνωριζει και δεν τον απασχολει.Το μη με μπλεκετε αναφεροταν στο οτι δεν εχω επαρκεις νομικες γνωσεις επι του θεματος αν και αν μπορει να αλλαξει ενα αρθρο του συνταγματος τοτε και το εργατικο δικαιο μπορει να μεταβληθει.
Καλά ρε paulgiot, νομίζω ότι παίζεις με τη νοημοσύνη μας μου φαίνεται.
Σου εξηγήσαμε ότι οι διακοπές έχουν κι άλλους λόγους ύπαρξης, όπως γίνονται σε πολλά άλλα κράτη του κόσμου.
Σου εξηγήσαμε ότι με την λογική σου οι αλλοθρησκοι εργαζόμενοι στο ελληνικό κράτος δεν θα έπρεπε να παίρνουν κι αυτοί τα δώρα αλλά προφανώς ποτέ κανένας δεν τους ζήτησε τα ρέστα, γιατί τα δώρα δίνονται επ ευκαιρίας ενος γεγονότος και όχι για το γεγονός καθ αυτό (όπως είπε κι ένας φίλος, δεν καταλαβαμε γιατί βοηθάει στην κατάνυξή σου το χριστουγενιάτικο δώρο)
Μας λές ότι θεωρείς μείζον ζήτημα αυτό, και δεν θεωρείς την κατήχηση που δέχονται απο 7 χρονών στα σχολεία.Δεν καταλαβαίνεις ότι η λογική σου πάσχει?
-
Καλά ρε paulgiot, νομίζω ότι παίζεις με τη νοημοσύνη μας μου φαίνεται.
Σου εξηγήσαμε ότι οι διακοπές έχουν κι άλλους λόγους ύπαρξης, όπως γίνονται σε πολλά άλλα κράτη του κόσμου.ναι αλλα εσεις το ξεκινησατε πρωτοι
μου εξηγησατε δλδ οτι οι διακοπες Χριστουγεννων εχουν κι αλλους λογους υπαρξης?Ποιους?Το Χανουκα?Το Ραμαζανι?Κι ο νομοθετης χρησιμοποιει τον ορο χριστουγεννα για ξεκαρφωμα?Και στα αλλα κρατη του κοσμου εχουν-δεν εχουν επισημη θρησκεια δεν σχετιζονται με αντιστοιχες θρησκευτικες γιορτες?
Σου εξηγήσαμε ότι με την λογική σου οι αλλοθρησκοι εργαζόμενοι στο ελληνικό κράτος δεν θα έπρεπε να παίρνουν κι αυτοί τα δώρα αλλά προφανώς ποτέ κανένας δεν τους ζήτησε τα ρέστα, γιατί τα δώρα δίνονται επ ευκαιρίας ενος γεγονότος και όχι για το γεγονός καθ αυτό (όπως είπε κι ένας φίλος, δεν καταλαβαμε γιατί βοηθάει στην κατάνυξή σου το χριστουγενιάτικο δώρο)
Μα ακριβως αυτο προσπαθω να σας δωσω να καταλαβετε:Με τη δικη σας λογικη αφου δεν εχει σημασια το γεγονος γιατι να δινεται το επιδομα?Ετσι για ασχετους λογους?Κατανοω τα επιδοματα λοχειας,αναρρωσης κτλ πως δινονται για ανθρωπιστικους λογους.Αλλα το επιδομα Χριστουγεννων εφοσον δεν εχουν σημασια τα χριστουγεννα γιατι να δινεται?Για το διπλο της Παναθας?
Μας λές ότι θεωρείς μείζον ζήτημα αυτό, και δεν θεωρείς την κατήχηση που δέχονται απο 7 χρονών στα σχολεία.
Δεν καταλαβαίνεις ότι η λογική σου πάσχει?
Φυσικα και δεν ειναι μειζον.Αλλα κανενα απο αυτα που ανεφερες δεν ειναι μειζον(περα απο το αφορολογητο που ισχυει για εκκλησιες και μονες)
Καποτε με τον υποχρεωτικο εκκλησιασμο κτλ μαλιστα ειχε χρακτηρα κατηχησης,σημερα ομως εχει αμιγως πληροφοριακο χαρακτηρα -
Βαρθολομαίος σε Εφραίμ: Ελα να τα πούμε
http://protothema.gr/content.php?id=18761
Τωρα τον ανακαλυψε τον Εφραιμ ο τουρκος.Αντε με το καλο να τον παρει πρεφα κι ο Τζερονιμο.καλλιο αυγα παρα πατε...
-
Θεωρείς την κατήχηση στα σχολεία ότι δεν μείζον πράγμα, και το να σου πιπιλάνε το μυαλό απο 7 χρονων για τον καλό χριστούλη. Ή δεν είσαι γνώστης της πραγματικότητας, πράγμα που αμφιβάλλω εφόσον έχεις πάει σχολείο, είτε έχουμε τελείως διαφορέτικες αντιλήψεις.
Για το θέμα των εορτών τελευταία φορά.
Προφανώς οι γιορτές που έχουμε τώρα είναι θρησκευτικές και ως έτσι δόθηκαν απ τους νομοθέτες.
Αν λοιπόν γίνει ο χωρισμός, θα έχουμε ωραιότατες χειμερινές διακοπές για να γιορτάσουμε τον καινούργιο χρόνο, και το επίδομά μας θα δοθεί για αυτές, όπως παίρνεις επίδομα ΑΔΕΙΑΣ το καλοκαίρι.Γιορτάζεις κανέναν άγιο τότε?Λέω να το ονομάσουμε επίδομα του καινούργιου χρόνου, αν δεν έχετε αντίρρηση.
Επιπλεόν την άνοιξη, θα έχεις και μία παύση για εαρινές διακοπές, σε ημερομηνία που δεν μετακινείται για να βολεύει και τα σχολεία. Επίδομα πάσχα δεν έχει τώρα, αρα γλιτώσαμε την αγωνία να το αντικαταστήσουμε με κάτι.
Δεν έχω να πώ κάτι άλλο, ελπίζω να κάλυψα τους φόβους σου -
Θεωρείς την κατήχηση στα σχολεία ότι δεν μείζον πράγμα, και το να σου πιπιλάνε το μυαλό απο 7 χρονων για τον καλό χριστούλη. Ή δεν είσαι γνώστης της πραγματικότητας, πράγμα που αμφιβάλλω εφόσον έχεις πάει σχολείο, είτε έχουμε τελείως διαφορέτικες αντιλήψεις.Ακριβως επειδη ειμαι γνωστης της πραγματικοτητας,να σου υπενθυμισω οτι τα θρησκευτικα ειναι ενα απαξιωμενο μαθημα,η ωρα του παιδιου στην κυριολεξια.Ειδικα απο το γυμνασιο και μετα που αρχιζεις να συνειδητοποιεις το ευρος των θετικων π.χ επιστημων ,ο θεολογος σου μοιαζει μαλλον γραφικος παρα επιστημονας.Εμεις στην ταξη μου γελουσαμε με τα 'χριστος ειναι αγαπη' κτλ Τωρα αν εσυ δεν ειχες αμυνες και υπεκυπτες στο πιπιλιμα για τον καλο χριστουλη τοτε πασο.
Για το θέμα των εορτών τελευταία φορά.
Προφανώς οι γιορτές που έχουμε τώρα είναι θρησκευτικές και ως έτσι δόθηκαν απ τους νομοθέτες.
Αν λοιπόν γίνει ο χωρισμός, θα έχουμε ωραιότατες χειμερινές διακοπές για να γιορτάσουμε τον καινούργιο χρόνο, και το επίδομά μας θα δοθεί για αυτές, όπως παίρνεις επίδομα ΑΔΕΙΑΣ το καλοκαίρι.Γιορτάζεις κανέναν άγιο τότε?Λέω να το ονομάσουμε επίδομα του καινούργιου χρόνου, αν δεν έχετε αντίρρηση.
Επιπλεόν την άνοιξη, θα έχεις και μία παύση για εαρινές διακοπές, σε ημερομηνία που δεν μετακινείται για να βολεύει και τα σχολεία. Επίδομα πάσχα δεν έχει τώρα, αρα γλιτώσαμε την αγωνία να το αντικαταστήσουμε με κάτι.
Δεν έχω να πώ κάτι άλλο, ελπίζω να κάλυψα τους φόβους σουΗ απορια μου ηταν εξ'αρχης καθαρα ακαδημαικη και επι του γραμματος του νομου.Δεν διαφωνησα με το αν πρεπει να δινεται η οχι καποιο επιδομα (αυτο εχει να κανει με τη δημοσιονομικη πολιτικη που εφαρμοζεται)αλλα κατα ποσο αυτο το επιδομα θα πρεπει να σχετιζεται με μια θρησκευτικη εορτη.Συγκεκριμενα εγραψα
τα δωρα Χριστουγεννων και Πασχα:θα πρεπει να μεταβληθει το εργατικο δικαιο ωστε π.χ να μην καταβαλλονται πλεον ο 13ος μισθος και το δωρο πασχα
απο κει και περα θα πρεπει να γινει μια ξεχωριστη συζητηση απο μηδενικη βαση σχετικα με το αν πρεπει να δινεται καποιο γενικο επιδομα κτλ οπως λες.το κρατος θα κρινει αν πρεπει να δινει επιδοματα αργιας τωρα που δεν ειναι χριστιανικο.
Ολα αυτα θεωρητικα βεβαια καθως και το συμπαν να αναποδογυρισει δεν ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να αμφισβητηθει κανενα κεκτημενο επιδομα ή αργια στην Ελλαδα οχι για θρησκευτικους λογους αλλα για λογους πολιτικου κοστους.Οπως εγινε περυσι ο χαμος με την εργατικη πρωτομαγια που χαθηκε γιατι συνεπεσε με θρησκευτικη εορτη-αργια.Εσυ δλδ πιστευεις πως ο κοσμος αγανακτησε επειδη ηθελε μια μερα για να τιμησει τους εργατες-αγωνιστες ή επειδη του χε περισσεψει μισο αρνι στην καταψυξη απο το Πασχα?
-
Θεωρείς την κατήχηση στα σχολεία ότι δεν μείζον πράγμα, και το να σου πιπιλάνε το μυαλό απο 7 χρονων για τον καλό χριστούλη. Ή δεν είσαι γνώστης της πραγματικότητας, πράγμα που αμφιβάλλω εφόσον έχεις πάει σχολείο, είτε έχουμε τελείως διαφορέτικες αντιλήψεις.
Ακριβως επειδη ειμαι γνωστης της πραγματικοτητας,να σου υπενθυμισω οτι τα θρησκευτικα ειναι ενα απαξιωμενο μαθημα,η ωρα του παιδιου στην κυριολεξια.Ειδικα απο το γυμνασιο και μετα που αρχιζεις να συνειδητοποιεις το ευρος των θετικων π.χ επιστημων ,ο θεολογος σου μοιαζει μαλλον γραφικος παρα επιστημονας.Εμεις στην ταξη μου γελουσαμε με τα 'χριστος ειναι αγαπη' κτλ Τωρα αν εσυ δεν ειχες αμυνες και υπεκυπτες στο πιπιλιμα για τον καλο χριστουλη τοτε πασο.
Ποτέ δεν θεώρησα τον εαυτό μου μέσω σύγκρισης, γιατί δεν θεωρώ ότι όλοι μπορούν να έχουν τις άμυνες που λές, ούτε τη δικιά μου στάση
Και πράγματα τα οποία ακούς πιτσιρίκι και σου εντυπώνονται, είναι αυτά που δύσκολα αποχωρίζεσαι, ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό. Αν σε απασχολεί η προσωπική μου στάση, πέρασα απ όλες τις φάσεις, απλά πολύ θα ήθελα να είχα αποφύγει το πιπίλισμα, γιατί μόνο αρνητικά είχε.Ένα άλλο θέμα που σου έχει διαφύγει είναι το εξής.
Η εκκλησία πρέπει να ερωτάται αν θα ανεγερθεί τζαμί? Έχει δικαίωμα λόγου και επιρροής στην συγκεκριμένη περίπτωση? -
Ακριβως επειδη ειμαι γνωστης της πραγματικοτητας,να σου υπενθυμισω οτι τα θρησκευτικα ειναι ενα απαξιωμενο μαθημα,η ωρα του παιδιου στην κυριολεξια.Ειδικα απο το γυμνασιο και μετα που αρχιζεις να συνειδητοποιεις το ευρος των θετικων π.χ επιστημων ,ο θεολογος σου μοιαζει μαλλον γραφικος παρα επιστημονας.Εμεις στην ταξη μου γελουσαμε με τα 'χριστος ειναι αγαπη' κτλ Τωρα αν εσυ δεν ειχες αμυνες και υπεκυπτες στο πιπιλιμα για τον καλο χριστουλη τοτε πασο.
Είναι έγκλημα να φυτεύεις θρησκευτικές αηδίες και αμφιβολίες σ' ένα παιδάκι 6 χρονών.
Από τη στιγμή που αρχίζεις να καταλαβαίνεις κι έπειτα είναι άχρηστο το 'μάθημα', οπότε ποιός ο λόγος ύπαρξής του;
Τα θρησκευτικά, τουλάχιστον στο δημοτικό, είναι προσηλυτιστική προπαγάνδα χείριστου είδους, αν δείτε την 'ύλη' του μαθήματος.
Περί εκκλησίας