-
Ο χρήστης sotiris28 έγραψε:
Πόσοι δωδεκαθεϊστές σκοτώθηκαν από φανατίλες χριστιανούς πέρυσι;
Δηλαδή θεωρείς ότι υπάρχει πλήρης ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα σήμερα; Στρατό έχεις πάει;
Ακόμα θυμάμαι την προσευχή της Π.Α.... Και μου έχει μείνει η απορία πώς είναι δυνατόν να μεταφέρεται - και μάλιστα ανά τον κόσμο άπαντα - η αγάπη και ειρήνη του θεού μέσω πολεμικών αεροσκαφών που φτιάχτηκαν για να σκοτώνουν κόσμο...
'Θεέ και Κύριε των Δυνάμεων
Και πάσης κτίσεως δημιουργέ
Συ ο οποίος εξέχεας προς αναπνοάς τον αέρα
Και τούτου την δύναμιν υπό το κράτος του ανθρώπου υπέταξας
Ευδόκησον όπως πάντοτε ούτος ούριος γένηται δια τα Ελληνικά πτερά
Ίνα δι'αυτών μεταφέρηται ανά τον κόσμον άπαντα
Η ιδική σου αγάπη και ειρήνη
Αμήν'Ποιος την έγραψε αυτήν την προσευχή και τι είχε πάρει;
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Σίγουρα ζείτε στο 2008?
Επειδή η δική μου η γενιά τουλάχιστον δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους 'αλλόθρησκους'.Για κάνε πως παντρεύεσαι αλλόθρησκη, να δούμε τι θα αντιμετωπίσεις - πρώτα απ'όλα μέσα στην οικογένειά σου.
-
Μετά τα όσα τραβηγμένα από τα μαλλιά διάβασα, θεωρώ περιττό να συνεχίσω τη συγκεκριμένη κουβέντα.
Δεν μπορώ να κατανοήσω το γιατί κάποιοι που ούτε έξω από την εκκλησία δεν περνάνε, 'ανησυχούν' για το χαμηλό επίπεδο πνευματικότητας αρκετών ιεραρχών και γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως για να 'προστατεύσουν' τον κλήρο από τον εκτροχιασμό (πχ όταν μπλέκεται και με πρακτικά προβλήματα της καθημερινότητας των πιστών αντί να ασχολείται αποκλειστικά με τα Κύριε ελέησον και τις νηστείες).
Επίσης δεν βλέπω σε τι βλάφθηκαν από την ελληνορθόδοξη θρησκεία όσοι την καταριούνται.
Έχω την εντύπωση (ως και πεποίθηση) ότι λειτουργούν σε αρκετούς ορισμένα εμφυτευμένα από πηγές πολιτικής προπαγάνδας αντανακλαστικά.Καλή συνέχεια.
-
manosk
δε νομίζω να ναι πολιτικά τα κίνητρα εδώ.
Που το πας, που το φέρνεις, στο 3% θες να καταλήξεις.Επίσης:
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εγώ δεν καταλαβαίνω **γιατί **το ψάχνεις τόσο πολύ και (όπως ξαναείπα) γιατί το μεταφέρεις σε αυτό το αυτοκινητιστικό φόρουμ.
Εγώ, ας πούμε, είμαι ειδικός στη σταφίδα. Με βλέπεις να γράφω για σταφίδα κάθε λίγο και λιγάκι; -
Δεν μίλησα για πολιτικά κίνητρα, αλλά για αντανακλαστικά.
Τα αντανακλαστικά δημιουργούνται στους ανθρώπους μέσα από μια διαρκή διεργασία που κρατάει καιρό. Μετά δεν καταλαβαίνουν γιατί αντιδρούν, δεν γνωρίζουν τους λόγους, όμως το πράττουν. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν μίλησα για πολιτικά κίνητρα, αλλά για αντανακλαστικά.
Τα αντανακλαστικά δημιουργούνται στους ανθρώπους μέσα από μια διαρκή διεργασία που κρατάει καιρό. Μετά δεν καταλαβαίνουν γιατί αντιδρούν, δεν γνωρίζουν τους λόγους, όμως το πράττουν.Η εκκλησια δεν ειναι ενας ακομα θεσμος αλλα ουτε και εταιρια για να κριθει ετσι.Τωρα αν εσυ και καποιοι αλλοι αρνουνται να το καταλαβουν...
-
Η εκκλησία τροφοδοτείται οικονομικά απο χίλιες μεριές.
Απο τις οικονομικές της μπάζες φροντίζει να γυρίζει πίσω ένα μικρό ποσοστό ως 'κοινωνικό έργο' προκειμένου να μην φάει καθολικό κράξιμο και κατα συνέπεια σταματήσουν οι μπάζες.
Κάτι σαν τις φιλανθρωπίες των πλουσίων επιφανών Ελλήνων. Και αγαπητοί γινόμαστε, και την ψυχή μας σώζουμε, και πλούσιοι εξακολουθούμε να είμαστε, πολλές φορές δε πιο πλούσιοι λόγω φοροαπαλλαγών.Για μένα το 'κοινωνικό έργο' δλδ κάνα ξεροκόματο η κάνα πουλόβερ σε κάναν απόκληρο αστεγο πεινασμένο δεν έχει κανένα λόγο να το προσφέρει η εκκλησία. Είναι δουλειά της οργανωμένης κοινωνίας να μην ανέχεται τέτοιες κοινωνικές ακρότητες. Το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια θά πρεπε να το εγγυάται το κράτος.
Ούτε της κας Βαρδινογιάννη είναι ούτε της Εκκλησίας δουλειά να παίζει το ρόλο του κοινωνικού κράτος.
Οπως δεν είναι δουλειά της εκκλησίας να χώνει τη μύτη της στα πολιτικά λημέρια, στις υποθέσεις που έχουμε αναθέσει σε κρατικούς αρμόδιους φορείς.
Αμήν -
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=72592
Πηγαίνετε στο 19λεπτό και 20 sec.
Aπλα για να δείτε τί πάτε και προσκυνάτε και θεωρείτε πατέρες και άγιους.
Ρεσιτάλ απ τον Άνθιμο, πνευματικό πατέρα του εκλιπόντος
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=72592Πηγαίνετε στο 19λεπτό και 20 sec.
Τον θυμάμαι όταν υπηρετούσα Αλεξ/πολη(Μητροπολίτης ήταν ο λεγάμενος) που χτυπιόταν όταν κάνας φαντάρος δεν του στεκόταν κλαρίνο ...
Μαυρίλααααα
(Άσχετο :Μητροπολίτη είχα τον Ανθιμο και ταξίαρχο τον τύπο που είχε δώσει το πύρ για τον βομβαρδισμό απο τεθωρακισμένα του προεδρικού μεγάρου στην Κύπρο -λέγε με πραξικόπημα- ) -
Κάνε τον κόπο και μπες να το ακούσεις
-
Πνευματικός αδερφός του εκλιπόντος ήταν. Πολύ καλός άνθρωπος
-
charmak66
Τι, ρε; Γράφω συνέχεια για τη σταφίδα;tasosdev
Προφανώς αγνοείς το όποιο 'κοινωνικό έργο' της Ελληνικής Εκκλησίας. Δεν είναι κακό να μην γνωρίζεις, αλλά δεν είναι και καλό να κρίνεις αν αγνοείς.rx8_drifter
Όποιος, η συντριπτική πλειοψηφία τεσπα, 'πάει και προσκυνάει', προσκυνάει τον θεσμό, όχι τον άνθρωπο. Και, σε κάθε περίπτωση, όχι τα πολιτικά πιστεύω του ανθρώπου. (Είμαι στο 7ο λεπτό. Θα ακούσω κ το 19:20 που λες και ... βλέπουμε). -
Όποιοι ανέχονται αυτά τα καθίκια για τους θεσμούς τους, δεν μπορουν να κρύβονται πίσω απ το δαχτυλό τους, λέγοντας ότι εγώ βλέπω έναν άγιο κάτω απ τα άμφια.
Όσο για το έργο της εκκλησίας, με ποιανού τα χρήματα και τί ακριβώς κάνει, όλο και κάτι γνωρίζουμε όλοι μας.
Να μην αναφέρω για την κατάσταση π.χ. των μοναστηριών στο Άγιο όρος και τα μουσεία τους, που κοντεύουν να καταστραφούν. Κατα τα άλλα, η μονή Πετράκη( αν δεν τις μπερδεύω) έχει τα 3/5 της Αττικής, δεν φορολογείται προφανώς, γιατί όποιος το κάνει θα εξαφανιστεί απ το πολιτικό σκηνικό ( ίσως θυμάσαι τί έγινε επί Τρίτση) και ζητάει από τον κάθε πιστό οικονομική ενίσχυση.
ΡΕ ΟΥΣΤ
-
charmak66
Τι, ρε; Γράφω συνέχεια για τη σταφίδα;Aαααακριβώωωως!
Σε κάθε τόπικ για την σταφίδα και τους εβρ...εεε..γράφεις! -
rx8_drifter
Όποιος, η συντριπτική πλειοψηφία τεσπα, 'πάει και προσκυνάει', προσκυνάει τον θεσμό, όχι τον άνθρωπο. Και, σε κάθε περίπτωση, όχι τα πολιτικά πιστεύω του ανθρώπου. (Είμαι στο 7ο λεπτό. Θα ακούσω κ το 19:20 που λες και ... βλέπουμε).Ωραία,προσκύνα το θεσμό αλλά δε σε βλέπω διατεθιμένο να συμβάλεις έστω και ιδεολογικά να φύγει η σαβουρα
Εδώ είναι το πρόβλημα που δεν θέλετε να καταλάβετε πίσω απ τις θρησκευτικές παρωπίδες.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=72592Πηγαίνετε στο 19λεπτό και 20 sec.
19 : 20 μιλάει ο Αμβρόσιος!
charmak66
Δεν το είχα προσέξει, αλήθεια. Δεν φταίω όμως, το φέρνει η κουβέντα. Δεν θα το ξανακάνω, θα δεις. -
εδιτ
-
**Ambrosio **
Youtube Video -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
rx8_drifter
Όποιος, η συντριπτική πλειοψηφία τεσπα, 'πάει και προσκυνάει', προσκυνάει τον θεσμό, όχι τον άνθρωπο. Και, σε κάθε περίπτωση, όχι τα πολιτικά πιστεύω του ανθρώπου. (Είμαι στο 7ο λεπτό. Θα ακούσω κ το 19:20 που λες και ... βλέπουμε).Ωραία,προσκύνα το θεσμό αλλά δε σε βλέπω διατεθιμένο να συμβάλεις έστω και ιδεολογικά να φύγει η σαβουρα
Εδώ είναι το πρόβλημα που δεν θέλετε να καταλάβετε πίσω απ τις θρησκευτικές παρωπίδες.
Μάκη, για πολλοστή φορά, εδώ είναι φόρουμ (κυρίως) για αυτοκίνητα, αλλά καθόλου για Θεολογικές αναζητήσεις.
Δεν αντιπαρατίθεμαι ιδεολογικά, σημειώνω (μερικά από) τα λάθη που διαβάζω. -
tasosdev
Προφανώς αγνοείς το όποιο 'κοινωνικό έργο' της Ελληνικής Εκκλησίας. Δεν είναι κακό να μην γνωρίζεις, αλλά δεν είναι και καλό να κρίνεις αν αγνοείς.Προφανώς αγνοώ πολλά, άποψη σχηματίζω με όσα γνωρίζω, όπως το ίδιο συμβαίνει φαντάζομαι και με σένα. Αγνοείς σίγουρα πολλά για την 'άλλη' πλευρά της εκκλησίας.
Δικαιούμαι ομως φαντάζομαι να έχω άποψη και να την βάζω δίπλα στις υπόλοιπες.
(Βλέπεις, για την σταφίδα δεν λέω κιχ , τα περι εκκλησίας όμως τα επεξεργάζεται ο εγκέφαλός μου απο πολύ μικρή ηλικία)ΥΓ Αντίλογος 'Forum για θέματα γενικού, μη-αυτοκινητιστικού ενδιαφέροντος' λέει το σαλόνι
Περί εκκλησίας