-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μάκη, όσο μιλάς έτσι θα είσαι ασόβαρος.
Ηλία ειλικρινά δεν ιδρώνει το αυτί μου.
Δικαίωμά σου το τι θες να εκλαμβάνεις ως σοβαρό.
Κατανοώ όμως απ την άλλη το θρησκευτικό σας φανατισμό.
Και ο φανατισμός δεν είναι κάτι το οποίο εκδηλώνετε μόνο σε κατάσταση οργής.
Διατηρεί την υπόστασή της και με ήπιες αντιπαραθέσεις.
Ο φανατισμός είναι στη σκέψη,τη λογική κι όχι στο ύφος και τον τόνο.Απ την άλλη αν εσείς θεωρείτε πταίσματα το ότι πληρώνουμε ως λαός 10 000 κορακαίους οι οποίοι είναι αφορολόγητοι,η εκλλησία κατέχει και διεκδικεί επιπλέον εκτάσεις με ΤΟΥΡΚΙΚΑ κιτάπια τα οποία προέρχονται απ τον ελληνικό λαό,πληρώνουμε κάτι μύρια ετησίως σε πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Κων/λεως,καταπατούν ακόμα και σήμερα αρχαίοελληνικά μνημεία,δρούν άμεσα στο πολιτικό σκηνικό,είναι στη διάθεση τους οποιδήποτε μεταφορικό κρατικό μέσο ακόμη και του στρατού,διαμορφώνουν παιδικές ψυχές κατά τα άθλια πρότυπά τους εφόσον το ΥΠκΘ είναι ουσιαστικά υπό την κατοχή τους, είναι δικαίωμά σας.
Πιστεύετε όπου θέλετε (άλλωστε πως να πείσεις αυτόν που βλέπει θαύματα!!)αλλά πληρώντε τους απ την τσέπη σας.
Τσάμπα μάγκες μας τελείωσαν.
Κι αν δεν το κάνουμε εμείς,που δεν πρόκειτε με τα μυαλά που κουβαλάει ο ραγιάς θα μας το κάνει η ΕΟΚ -
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Αν το πιστεύεις όντως αυτό είσαι μακριά νυχτωμένος.
Είπαμε και οι δύο πλευρές έκαναν εγκλήματα,κανείς δεν ήταν αθώος τότε.
Και ο Νέρωνας δηλαδή ήταν ηθηκολόγος;
Ή μήπως ήταν ο Καλιγούλας και η μητέρα του η Αγριπίνα, αν την γράφω σωστά;Δεν προέβην σε χαρακτηρισμούς έστω και κατ'ελάχιστον προσβλητικούς για το άτομό σου, συνεπώς δεν σου έχω δώσει κανένα τέτοιο δικαίωμα. Σε ό,τι αφορά τον Νέρωνα, κοίταξε να διασταυρώσεις τις πηγές σου, γιατί σήμερα επεκράτησε η αντίληψη που ήθελε η αριστοκρατία με την οποία συγκρούστηκε. Αλλά ξέχασα... Δεν σε ενδιαφέρουν οι εξω και μέσα χριστιανικές πηγές - ή μάλλον, δεν σε ενδιαφέρει να δεις αντίθετες απόψεις από τις δικές σου, οι οποίες είναι ακριβώς οι επίσημες που έχεις διδαχθεί - άρα δεν είναι καν δικές σου, αλλά κάποιων άλλων. Και προβαίνεις και σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Τι είδους συζήτηση μπορεί μετά να κάνει κάποιος μαζί σου;
-
Η εκκλησία καθορίζει με τους κανόνες της την συμπεριφορά των άθεων Ελλήνων σήμερα;Αυτό δεν χρειάζεται γιατί «Μη δια τον φόβο αλλά δια το δέον απέχετε αμαρτημάτων» διδάσκει η Ελληνική σοφία.
-
Ο χρήστης sotiris28 έγραψε:
Εγώ δεν καταλαβαίνω **γιατί **το ψάχνεις τόσο πολύ και (όπως ξαναείπα) γιατί το μεταφέρεις σε αυτό το αυτοκινητιστικό φόρουμ.
Εγώ, ας πούμε, είμαι ειδικός στη σταφίδα. Με βλέπεις να γράφω για σταφίδα κάθε λίγο και λιγάκι;Γιατί η όπως είπε και ο Κοραής η Ελλάς βγήκε από τον τάφο τον Οθωμανικό για να μεταπηδήσει στον τάφο τον χριστιανικό.
Ή εγώ διάβασα άλλη Ιστορία, ή εσύ νομίζεις ότι ζούμε στο 187 Μ.Χ.
-
Που αποδέχομαι εγώ μόνο τις χριστιανικές πηγές;
Μικρός ήθελα να γίνω αρχαιολόγος και διάβαζα πάρα πολλά βιβλία πάνω σε αυτά τα θέματα.Ακόμα και τώρα αν πέσει βιβλίο για την αρχαία Ελλάδα ή Ρώμη το ξεκοκκαλίζω.
Και τι ψάχνουμε τώρα,δεν ζήσαμε σε εκείνη την εποχή και συνεπώς δεν ξέρουμε με ακρίβεια τι έγινε.
Για το σημερινό παπαδαριό,όντως πολλοί από αυτούς θα έπρεπε να είναι στην κρεμάλα,γιατί εκμεταλεύονται την άγνοια του κοσμάκη και κερδοσκοπούν εις βάρος του.
Σε ικανοποιεί αυτό; -
Η εκκλησία καθορίζει με τους κανόνες της την συμπεριφορά των άθεων Ελλήνων σήμερα;οχι αλλα καθοριζει αυτων που 'πιστευουν'(που πιστευουν οτι πιστευουν) και καμμια φορα η εννοια 'καθοριζει' παραπεμπει στη χειραγωγια.
-
Η εκκλησία καθορίζει με τους κανόνες της την συμπεριφορά των άθεων Ελλήνων σήμερα;Μήπως θες να σου αναλύσω τι παθαίνουν αλλά και πως πράτουν οι αγιοι απεσταλμένοι σας στο άκουσμα και μόνο της λέξης Δωδεκαθειστής?
Αυτά που θέλετε μόνο βλέπετε
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Η εκκλησία καθορίζει με τους κανόνες της την συμπεριφορά των άθεων Ελλήνων σήμερα;
οχι αλλα καθοριζει αυτων που 'πιστευουν'(που πιστευουν οτι πιστευουν) και καμμια φορα η εννοια 'καθοριζει' παραπεμπει στη χειραγωγια.
Βλέπετε πολλούς εκεί έξω που να ενεργούν σύμφωνα με το τι λέει η εκκλησία? Με θεωρώ χριστιανό, αλλά λειτουργώ σύμφωνα με το τι εγώ θεωρώ σωστό, όχι σύμφωνα με το τι θέλει να μου επιβάλλει κάποιος άλλος, είτε αυτός λέγεται εκκλησία, είτε κράτος, είτε οτιδήποτε.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
...Σε ό,τι αφορά δε τους βίους των 'αγίων', ακόμα ψάχνω να βρω έστω και μισό ψήγμα αλήθειας στις διηγήσεις... Επί παραδείγματι, ...Επί παραδείγματι, Άγιος Λουκάς Κριμαίας.
Προπαγάνδα κι αυτός, λες; Εκκλησιαστική KGB; -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Η εκκλησία καθορίζει με τους κανόνες της την συμπεριφορά των άθεων Ελλήνων σήμερα;
οχι αλλα καθοριζει αυτων που 'πιστευουν'(που πιστευουν οτι πιστευουν) και καμμια φορα η εννοια 'καθοριζει' παραπεμπει στη χειραγωγια.
Βλέπετε πολλούς εκεί έξω που να ενεργούν σύμφωνα με το τι λέει η εκκλησία?Με θεωρώ χριστιανό, αλλά λειτουργώ σύμφωνα με το τι εγώ θεωρώ σωστό, όχι σύμφωνα με το τι θέλει να μου επιβάλλει κάποιος άλλος, είτε αυτός λέγεται εκκλησία, είτε κράτος, είτε οτιδήποτε.
Αρα δεν είστε χριστιανοί.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Βλέπετε πολλούς εκεί έξω που να ενεργούν σύμφωνα με το τι λέει η εκκλησία?Με θεωρώ χριστιανό, αλλά λειτουργώ σύμφωνα με το τι εγώ θεωρώ σωστό, όχι σύμφωνα με το τι θέλει να μου επιβάλλει κάποιος άλλος, είτε αυτός λέγεται εκκλησία, είτε κράτος, είτε οτιδήποτε.
Το Κid στην πυρά.
(να δεις χαρά κάποιοι εγκάθετοι αντι - Kidικοί...)
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Μήπως θες να σου αναλύσω τι παθαίνουν αλλά και πως πράτουν οι αγιοι απεσταλμένοι σας στο άκουσμα και μόνο της λέξης Δωδεκαθειστής?
Αυτά που θέλετε μόνο βλέπετε
Πόσοι δωδεκαθεϊστές σκοτώθηκαν από φανατίλες χριστιανούς πέρυσι;
-
Και η αλήθεια δεν έχει καμία σημασία;
Ζούμε σήμερα σε ένα ψέμα που μας έχουν χώσει στο λαρύγγι οι 'ιεράρχες' μας επί μιάμιση χιλιετία. Ένα ψέμα που κρύβει την μεγαλύτερη καταστροφή που έπαθε ποτέ ο Ελληνισμός και καλλιεργείται από τους ίδιους τους καταστροφείς του οι οποίοι έχουν ενδυθεί σήμερα και τον μανδύα των εθνικών προστάτων! (το Ελληνοχριστιανικό εφεύρημα είναι δεν είναι 150 ετών). Ε φτάνει πια η κοροϊδία, δεν ανέχομαι να είμαι και κερατάς και δαρμένος. -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Βλέπετε πολλούς εκεί έξω που να ενεργούν σύμφωνα με το τι λέει η εκκλησία? Με θεωρώ χριστιανό, αλλά λειτουργώ σύμφωνα με το τι εγώ θεωρώ σωστό, όχι σύμφωνα με το τι θέλει να μου επιβάλλει κάποιος άλλος, είτε αυτός λέγεται εκκλησία, είτε κράτος, είτε οτιδήποτε.
μπορει να εισαι εξαιρεση εγω θυμαμαι ποσοι 'χριστιανοι' με συνοδεια 'εκπροσωπων του Θεου'σπασαν κινηματογραφικες αιθουσες για να εμποδισουν την προβολη του last temptation στα τελη των 80ς
-
Πόσοι δωδεκαθεϊστές σκοτώθηκαν από φανατίλες χριστιανούς πέρυσι;Δηλαδή θεωρείς ότι υπάρχει πλήρης ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα σήμερα; Στρατό έχεις πάει;
-
Το Κid στην πυρά.
(να δεις χαρά κάποιοι εγκάθετοι αντι - Kidικοί...)
The kid is on fire (όλοι μαζί σε ρυθμό 'the roof is on fire')
-
Πόσοι δωδεκαθεϊστές σκοτώθηκαν από φανατίλες χριστιανούς πέρυσι;
Δηλαδή θεωρείς ότι υπάρχει πλήρης ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα σήμερα; Στρατό έχεις πάει;
Όταν πήγαινα δημοτικό στην Αθήνα, είχε γραφτεί σ'εμάς ένα παιδάκι από βουδιστές γονείς... Ο μισός σύλλογος γονέων προσπάθησε να τους προσηλυτίσει στο χριστιανισμό κι εμάς μας φαινόταν περίεργο που κάποιο παιδάκι δεν πίστευε στο Χριστό. Ό,τι να'ναι...
-
Εμένα μου αρέσει το άλλο, που όταν κάποιος αλλοδαπός μετανάστης βαφτίζεται αυτομάτως τον αποδέχεται το ποίμνιον (ξέρεις απ'τα πρόβατα ) σαν αυθεντικό Έλληνα!
-
Εμένα μου αρέσει το άλλο, που όταν κάποιος αλλοδαπός μετανάστης βαφτίζεται αυτομάτως τον αποδέχεται το ποίμνιον (ξέρεις απ'τα πρόβατα ) σαν αυθεντικό Έλληνα!καλα δεν το ηξερες? Ελληνες με τη βουλα ειναι μονο οι Ορθοδοξοι.Αν πχ καποιος ομογενης που ζει στην Αμερικη ειναι καθολικος τοτε ειναι ντεμι,ιμιτασιον,fake.
Kαι να σου πω κατι με τοση λιγδα που υπαρχει απλωμενη γυρω μου το τελευταιο πραγμα που θα με εκανε να αισθανθω υπερηφανεια ειναι η γνησιοτητα! -
Σίγουρα ζείτε στο 2008?
Επειδή η δική μου η γενιά τουλάχιστον δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους 'αλλόθρησκους'.
Περί εκκλησίας