-
Το Scirocco R DSG μετρηθηκε στους 4Τ Μαρτιου, 237,23Hp@6,500rpm.
Oσο για τους χρονος, αναφερομαι στο 1:11.3 που πετυχε ο Στεφανος Καμιτσακης. (υλικο απ'το ιδιο τευχος)
που φαινεται να ειναι ιδιος με αυτους που εχουν πετυχει διαφορα Focus RS στην πιστα των Μεγαρων,
στα χερια διαφορων οδηγων. Θυμαμαι ομως χαρακτηριστικα ενα περιοδικο που πετυχε1:13.?? και
μου ειχε φανει πολυ περιεργο οταν το ειχα διαβασει.Οπως και να εχει παντως, το Focus απεχει κατα
πολυ απο τον τιτλο 'Το κορυφαιο μπροστοκινητο hot hatch' οταν υπαρχει ενα Scirocco R με παραπλησια
τιμη, πιο διακριτικο, πιο οικονομικο, με λιγοτερα τελη, αντιστοιχες επιδοσεις στην ευθεια και οσο κι αν
μου την δινει που το λεω, περισσοτερο 'πουλ-μουρ' ( ) απο το σηματακι ... -
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Το Scirocco R DSG μετρηθηκε στους 4Τ Μαρτιου, 237,23Hp@6,500rpm.Οπως και να εχει παντως, το Focus απεχει κατα
πολυ απο τον τιτλο 'Το κορυφαιο μπροστοκινητο hot hatch' οταν υπαρχει ενα Scirocco R με παραπλησια
τιμη, πιο διακριτικο, πιο οικονομικο, με λιγοτερα τελη, αντιστοιχες επιδοσεις στην ευθεια και οσο κι αν
μου την δινει που το λεω, περισσοτερο 'πουλ-μουρ' ( ) απο το σηματακι ...Ήταν αναμενόμενο οτι ως vw θα ήταν πιο ''λογικό'' οικονομοτεχνικά, πιο φιλικό και εύκολο, καλύτερο για
καθημερινή χρήση. Η έκπληξη είναι πως κάτι τόσο all around πλησίασε τόσο στο ''όπλο'' rs και μάλιστα
εμφανίστηκε χωρίς τυμπανοκρουσίες. Είναι και φτηνότερο. Όσοι θέλουν ένα ταχύτατο προσθιοκίνητο
με λογική τιμή αλλά είναι πιο προσγειωμένοι στην πραγματικότητα και δεν θέλουν να κυκλοφορούν με...
τσίρκουλο το βρήκαν.Για την δυναμομέτρηση μάλλον έγραψες λάθος
-
Δεν βλέπω προς στιγμή κανείς να έχει πάρει σοβαρή θέση και να απαντήσει τις ερωτήσεις που πολύ ορθώς υπέβαλε ο ghatzip.
Δηλαδή κύριοι μας λέτε ότι ένα προσθιοκίνητο αυτοκίνητο με πολιτικά ελαστικά και 265 άλογα γράψει 1.11 στην πίστα των μεγάρων. Μήπως τελικώς έχει γίνει κάπου ένα λάθος και τα ελαστικά του αυτοκινήτου ήταν semis ή slick ???
Ας μου απαντήσει παρακαλώ κάποιος υπεύθυνος.
-
Δεν είμαι υπεύθυνος αλλά το 1.11 σα χρόνος δε μου φαίνεται πια εξωπραγματικός έστω και χωρίς ημισλικ. Όταν τα προηγούμενα διακοσάρια (type r, golf gti 5 κλπ) γυρνούσαν στο 1.14-1.15 και τα 250( Οpc Astra με αγωνιζόμενο στο τιμόνι στο 1.13 περίπου) τότε τα καινούρια προσθιοκίνητα 300αρια νομίζω ότι μπορούν να πλησιάσουν αυτό το χρόνο αν συνυπολογίσουμε φυσικά τα μπλοκέ (μηχανικό στο rs, ηλεκτρονικό στο r) και όλα τα άλλα καλούδια που έχουν τα σύγχρονα.
-
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
Για την δυναμομέτρηση μάλλον έγραψες λάθοςΣελιδα 103 του τελευταιου τευχους. Εκει το ειδα, μηπως ειναι wheel horse power ?
Στο δυναμομετρο Mustang της ACE Motorsport εγιναν οι μετρησεις. Μπορει να ειναι
και τυπογραφικο λαθος, τι να πω ...Οι χρονοι παντως ειναι ρεαλιστικοτατοι. Οταν εγω με ενα Yaris με μια αναρτησουλα δρομου
σκαρτους 120 ιππους και semi slicks γυρναω στο 14, δεν βλεπω λογο να μην μπορει αν το κανει
το RS η το Scirocco. Εγω ο ιδιος εχω χρονομετρησει RS να γυρναει στο 12 και εχω ακουσει μαρτυριες
και για 11αρια. Γενικα σαν χρονοι ειναι εφικτοι, εγω απλα κολλησα στις αποκλισεις των μετρησεων
μεταξυ των περιοδικων, που κακα τα ψεματα ηταν αρκετα μεγαλες. Θα προσπαθησω να βρω τα
τευχη και τους ακριβεις αριθμους για να μην αοριστολογω.Οσο για την απαντηση στο αρχικο ερωτημα, εγω βλεπω στην Κ6 αλλαγη απο 2α σε 3η στα 90χλμ/ω.
Μην ξεχναμε ομως, οτι υπαρχει περιπτωση, μια παρα πολυ γρηγορη αλλαγη να μην φανει στα διαγραμματα.
Επισης μπορει να υπαρχουν αποκλισεις στα πραγματικα χιλιομετρα που μετρανε οι τηλεμετριες και στα
χιλιομετρα των σχεδιαγραμματων-σχεσεων που δινονται απο το εργοστασιο. Στις μεν μπορει να ειναι
πραγματικα χιλιομετρα, στις δε μπορει να ειναι συμφωνα με το ταχυμετρο. Δεν το γνωριζω απλα υποθεσεις
κανω. Το ζουμι παντως ειναι οτι μπορει τελικα το Scirocco να ειναι η πιο ολοκληρωμενη επιλογη ... -
Ο χρήστης rotaryPilot έγραψε:
Δεν βλέπω προς στιγμή κανείς να έχει πάρει σοβαρή θέση και να απαντήσει τις ερωτήσεις που πολύ ορθώς υπέβαλε ο ghatzip.Δηλαδή κύριοι μας λέτε ότι ένα προσθιοκίνητο αυτοκίνητο με πολιτικά ελαστικά και 265 άλογα γράψει 1.11 στην πίστα των μεγάρων. Μήπως τελικώς έχει γίνει κάπου ένα λάθος και τα ελαστικά του αυτοκινήτου ήταν semis ή slick ???
φιλε μου το οτι εχεις ενα ρχ8 ,και κανεις 1.11 στα μεγαρα,δεν σημαινει οτι επειδη ειναι πισωκινητο και εχει μπλοκε και καλο κεντρο βαρους οτι εχεις και τον απολυτο πυραυλο για πιστα παντα,για ευθεια δεν μιλαω.καλυτερα να χωνεψεις εσυ και οι συναδελφοι σου εκει στο ρχ8 φορα,οτι και τα μπροστοκινητα εχουν ζωη. πραγματικα,ειστε τραγικοι,εχετε ανοιξει ενα θεμα για το scirocco,και καθεστε και ασχολειστε για τα νουμερα,για το ποτε φρεναρει,αν φρεναρει νωριτερα,αν εχει σλικ,ακομα και τι G εχει στις στροφες,και βγαζετε στο τελος οτι εχει και προγραμμα το r και αλλο σεταπ στην αναρτηση,δλδ ποσο κομπλεξ πρεπει να υπαρχει,και ολο αυτο επειδη οι χρονοι που εκανε σας εθιξαν το μονακριβο σας 8αρι. πραγματικα δεν εχω ξαναδει τετοιο πραγμα... δλδ αμα τυχον και φορεσει καποιος σλικ και ακομα καλυτερη αναρτηση στο R,θα κλαιτε με μαυρο δακρυ ετσι???? περαστικα
Αγαπητέ μου χαλάρωσε. Στην πρώτη σου δημοσίευση 'την πέφτεις' σε κάποιο άλλο χρήστη σχετικά με ό,τι ειπώθηκε σε άλλο Forum (λύστε τις όποιες διαφορές σας εκεί παρακαλώ), για κάποιο άλλο αυτοκίνητο που δεν αναφέρθηκε (RX8) και μετά 'την πέφτεις' συλλήβδην σε πολλούς άσχετους κατόχους αυτού του μη-αναφερθέντος αυτοκινήτου [Mod]
-
Μπραβο στη ΦαΒε...το ειπε και ενας φιλος παραπανω,μονο και μονο που ενα all around κοντραρεται στα ισα με απολυτα υπερ-οπλα,πραγματικα μπραβο...συμπεριλαμβανεται φυσικα και το Εβο στη συγκριση.
-
Ο χρήστης makisslick έγραψε:
Δεν βλέπω προς στιγμή κανείς να έχει πάρει σοβαρή θέση και να απαντήσει τις ερωτήσεις που πολύ ορθώς υπέβαλε ο ghatzip.
Δηλαδή κύριοι μας λέτε ότι ένα προσθιοκίνητο αυτοκίνητο με πολιτικά ελαστικά και 265 άλογα γράψει 1.11 στην πίστα των μεγάρων. Μήπως τελικώς έχει γίνει κάπου ένα λάθος και τα ελαστικά του αυτοκινήτου ήταν semis ή slick ???
φιλε μου το οτι εχεις ενα ρχ8 ,και κανεις 1.11 στα μεγαρα,δεν σημαινει οτι επειδη ειναι πισωκινητο και εχει μπλοκε και καλο κεντρο βαρους οτι εχεις και τον απολυτο πυραυλο για πιστα παντα,για ευθεια δεν μιλαω.καλυτερα να χωνεψεις εσυ και οι συναδελφοι σου εκει στο ρχ8 φορα,οτι και τα μπροστοκινητα εχουν ζωη. πραγματικα,ειστε τραγικοι,εχετε ανοιξει ενα θεμα για το scirocco,και καθεστε και ασχολειστε για τα νουμερα,για το ποτε φρεναρει,αν φρεναρει νωριτερα,αν εχει σλικ,ακομα και τι G εχει στις στροφες,και βγαζετε στο τελος οτι εχει και προγραμμα το r και αλλο σεταπ στην αναρτηση,δλδ ποσο κομπλεξ πρεπει να υπαρχει,και ολο αυτο επειδη οι χρονοι που εκανε σας εθιξαν το μονακριβο σας 8αρι. πραγματικα δεν εχω ξαναδει τετοιο πραγμα... δλδ αμα τυχον και φορεσει καποιος σλικ και ακομα καλυτερη αναρτηση στο R,θα κλαιτε με μαυρο δακρυ ετσι???? περαστικα
Αγαπητέ μου χαλάρωσε. Στην πρώτη σου δημοσίευση 'την πέφτεις' σε κάποιο άλλο χρήστη σχετικά με ό,τι ειπώθηκε σε άλλο Forum (λύστε τις όποιες διαφορές σας εκεί παρακαλώ), για κάποιο άλλο αυτοκίνητο που δεν αναφέρθηκε (RX8) και μετά 'την πέφτεις' συλλήβδην σε πολλούς άσχετους κατόχους αυτού του μη-αναφερθέντος αυτοκινήτου [Mod]
Φιλε μου, κανεις δεν ανεφερε σε αυτο το τοπικ το ρχ8 , δεν καταλαβαινω γιατι τοση χολη. Επειδη καπου αλλου γραφτηκε κατι αλλο? Εαν θελεις μπες εκει που διαβασες και σχολιασε...Εδω δεν ειναι το θεμα μας το ρχ8. Το θεμα που εθεσα και ηθελα να εξεταστει ειναι πως κανει το scirroco αλλαγες στις 7800 σαλ οταν εχει εργοστασιακο κοφτη στις 7000 σαλ , και επισης ζητησα την γνωμη των ειδικων για την επιβραδυνση των 1,41g εαν ειναι τυπογραφικο λαθος ή τιμη που επιτευχθηκε με χρηση πολιτικων ελαστικων.
@Καμπας: Την αλλαγη που αναφερεις εγω την ειδα, αυτες που αναφερω , εσυ τις ειδες?
Ευχαριστω παντως οσους μπηκαν στον κοπο να μου απαντησουν και ευχομαι καλη μερα και καλη εβδομαδα.
Υ.Γ Εδω μιαλμε για το χομπυ μας και την ευχαριστηση μας για να ξεφυγουμε απο τα προβληματα μας , δεν μπαινουμε για να τσακωθουμε.
-
@mod : Εξυπνη κινηση η μεταφορα του τοπικ εδω και η υποβαθμιση του μεσα σε ενα αλλο πολυ πιο γενικο , ομως υποβαθμιζετε και την νοημοσυνη μας με τετοιες ενεργειες .
Τελικα θα απαντησει καποιος απο το περιοδικο εαν ηταν λαθος οι πινακες που δημοσιευσατε (διαγραμμα σχεσεων και διαγραμμα V-box) ή αν το scirocco ειχε διαφορετικο setup απ' οτι το εργοστασιακο ή αν κανω εγω καποιο λαθος στους συλλογισμους μου?
Αν θέλεις να λάβεις απαντήσεις από το περιοδικό, τότε το πιο κατάλληλο θέμα είναι το Προτάσεις φορουμάδων προς τους 4Τ. Το περιοδικό δεν παρακολουθεί το Forum σε τακτική βάση και μόνο στο παραπάνω θέμα ενδέχεται να πάρεις κάποια απάντηση. Ή στείλε μια επιστολή. Σε ό,τι αφορά το Forum, το παρόν θέμα είναι μια χαρά κατάλληλο για τη συζήτηση εφικτών και μη χρόνων στην πίστα των Μεγάρων. [Mod]
-
1.11 το Σιροκο Ρ στα Μεγαρα;;; Οχι ρε παιδια, δεν πεφτουν με την καμμια τοσο χαμηλα οι χρονοι σε τοσο βαρια μπροστοκουνα αμάξια στη συγκεκριμενη πιστα. Και το Σιροκο σαν Γκολφοειδες ειναι καπου 1400 κιλα; Μην ξεχναμε σε τοσο αργη χαραξη οπως στα Μεγαρα τα αλογα δεν παιζουν και τοσο μεγαλο ρολο...
Τεσπα ο καθεις πιστευει ο'τι γουστερνει.. σε λιγο καιρο θα ξερουμε ποσα πιδια βανει ο σακος...
-
Είπαμε 1.11 το Σιρόκο! Πού το περίεργο?
-
Σχετικά με τα διαγράμματα αλλαγής σχέσεως πάντως, αν ένα αυτοκίνητο έχει κόφτη 2ας στα 90, όταν κουμπώνει η 3η θα έχει χαλαρά 100χλμ.
Αυτό γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και ίσως τα όργανα λανθασμένα να διαβάζουν ότι η αλλαγή έγινε στα 100.
Απλή υπόθεση χωρίς να ξέρω τίποτα για το θέμα.Το Σιρόκο γενικά λένε ότι έχει το καλύτερο 'πάτημα' στο γκρουπ, καλύτερο και από το ΤΤ!
Τί λάστιχα φορούσε? -
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
1.11 το Σιροκο Ρ στα Μεγαρα;;; Οχι ρε παιδια, δεν πεφτουν με την καμμια τοσο χαμηλα οι χρονοι σε τοσο βαρια μπροστοκουνα αμάξια στη συγκεκριμενη πιστα. Και το Σιροκο σαν Γκολφοειδες ειναι καπου 1400 κιλα; Μην ξεχναμε σε τοσο αργη χαραξη οπως στα Μεγαρα τα αλογα δεν παιζουν και τοσο μεγαλο ρολο...Τεσπα ο καθεις πιστευει ο'τι γουστερνει.. σε λιγο καιρο θα ξερουμε ποσα πιδια βανει ο σακος...
+1
-
για να γραψει -1,41G μαλλον αυτα:
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Σχετικά με τα διαγράμματα αλλαγής σχέσεως πάντως, αν ένα αυτοκίνητο έχει κόφτη 2ας στα 90, όταν κουμπώνει η 3η θα έχει χαλαρά 100χλμ.
Αυτό γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και ίσως τα όργανα λανθασμένα να διαβάζουν ότι η αλλαγή έγινε στα 100.
Απλή υπόθεση χωρίς να ξέρω τίποτα για το θέμα.Το Σιρόκο γενικά λένε ότι έχει το καλύτερο 'πάτημα' στο γκρουπ, καλύτερο και από το ΤΤ!
Τί λάστιχα φορούσε?Οταν στα 90 χλμ γινει η αλλαγη στην τριτη θα εχεις το πολυ 90 εαν θεωρησουμε μηδενικες τις τριβες (αερα, ελαστικα κλπ) και οχι βεβαια ....100 .
Το V-box εχει δεκτη gps στα 10Hz (αν δεν κανω λαθος) αρα τα οργανα δεν διαβαζουν τιποτα λανθασμενα . Τελος για λαστιχα δεν αναφερεται κατι και βεβαια ο καθενας εννοει οτι φοραει πολιτικα λαστιχα αφου μαλιστα εχει και συγκριτικο χρονων με αλλα αυτοκινητα. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Τί λάστιχα φορούσε?Πάτημα έχει , αίσθηση σαν το ΤΤ και παιχνιδιάρικη οδική συμπεριφορά έχει ;
-
Ο χρήστης ghatzip έγραψε:
Τί λάστιχα φορούσε?Οταν στα 90 χλμ γινει η αλλαγη στην τριτη θα εχεις το πολυ 90 εαν θεωρησουμε μηδενικες τις τριβες (αερα, ελαστικα κλπ) και οχι βεβαια ....100 .
Το V-box εχει δεκτη gps στα 10Hz (αν δεν κανω λαθος) αρα τα οργανα δεν διαβαζουν τιποτα λανθασμενα . Τελος για λαστιχα δεν αναφερεται κατι και βεβαια ο καθενας εννοει οτι φοραει πολιτικα λαστιχα αφου μαλιστα εχει και συγκριτικο χρονων με αλλα αυτοκινητα.Με το που πατάς συμπλέκτη στον κόφτη (λίγο πριν) της 2ας και για όσο είσαι με πατημένο το συμπλέκτη το αυτοκίνητο συνεχίζει να επιταχύνει προφανώς χρησιμοποιώντας ενέργεια από την αποφόρτιση των αναρτήσεων. Το κυριότερο όμως είναι ότι κατά τη σύμπλεξη της 3ης όλη η ενέργεια του στροφάλου και γενικά της μηχανής καθώς αυτή επιβραδύνεται σπό τις στροφές κόφτη που ήταν περνάει στους τροχούς!
Προσωπικά στο δικό μου αυτοκίνητο ο κόφτης της 1ης είναι στα 50, με το κούμπωμα της 2ας όμως έχω 60 για τους παραπάνω λόγους! -
^Για να επιταχυνει ενα οποιοδηποτε αντικειμενο , πρεπει συμφωνα με τους νομους της φυσικης να ασκηθει πανω του δυναμη . Οταν πατας λοιπον τον συμπλεκτη παυει και η οποια δυναμη θα μπορουσε να επιταγχυνει το αυτοκινητο (στην φορα της κινησης) . Η αποφορτιση των αναρτησεων ειναι κατακορυφη και δεν μπορει να επιταγχυνει το αυτοκινητο προς τα μπροστα. Γι' αυτο και στο διαγραμμα του v-box ή του p-box φαινεται ξεκαθαρα η αλλαγη της ταχυτητας και ειναι το σημειο εκεινο οπου η ταχυτητα παραμενει σταθερη ενω η αποσταση αυξανεται.Δηλαδη το αυτοκινητο για καποια μετρα εχει σταθερη ταχυτητα .
Η ενεργεια που λες οτι ειναι αποθηκευμενη στον στροφαλο ευθυνεται για την επιταχυνση με την τριτη σχεση και οχι για το διαστημα που ειναι πατημενος ο συμπλεκτης. -
Χρόνοι σε πίστα μετρημένοι από περιοδικά αυτοκινήτου?
Το γέλιο πέφτει και για την των ελληνικών περιοδικών αυτοκινήτων και στις σχέσεις τους με τις αντιπροσωπείες αλλά και για τις μεγάλες αποκλίσεις που μπορεί να εμφανίζουν χρόνοι ίδιου μοντέλου σε διαφορετικά τεύχη...
Έτσι, εάν δεν συγκρίνουμε χρόνους με τον ίδιο οδηγό (ο σημαντικότερος παράγοντας), τα εργοστασιακά λάστιχα στην ίδια κατάσταση και στην** ίδια αναλογικά διάσταση** (θυμάμαι τρελές κηδείες στα μέγαρα από μικρομεσαία 1600άρια με 225 πέλμα απέναντι σε 195 ή 205 πως να μην πάει καλα?), εξίσου στρωμένους κινητήρες και προφανώς την ίδια μέρα μετρήσεων τότε δεν γίνεται δουλειά. Δεν έχω δει πουθενά κάτι τέτοιο...
Επί του θέματος, προφανώς γίνεται να γυρίσει το σιρόκο στο 1,11. Το θέμα είναι εάν το άστρα οπισι κάνει 1.13 (έστω και μέ οδηγάρα πίσω από το βολάν) που είχε φάει ομόφωνο θάψιμο από τον ειδικό τύπο για υπερυποστροφή, τότε σκεφτείτε που μπορεί να φτάσει το φόκους, όταν το προηγούμενο RS έν έτει 2003 με -90 άλογα κόντρα στο προηγούμενο τάπερ έκανε 1.12,15...
Γενικά ο βασικός κανόνας είναι ο εξής: Ξεχάστε τις μετρήσεις των περιοδικών, ειδικά τα φρεναρίσματα και τις καταναλώσεις (έχω δει χαοτικές διαφορές για το ίδιο μοντέλο). Όπου δίνει τιμή ο κατασκευαστής μπορεί να κλέψει λίγο αλλά σίγουρα λιγότερο από τα περιοδικά. Ρίξτε μία ματιά στις ρεπρίζ μόνο που ούτε μεγάλος τζόγος μπορεί να γίνει, κρύβουν μεγάλες αλήθειες και δυστυχώς δεν αναφέρουν οι κατασκευαστές...
-
Ο χρήστης ghatzip έγραψε:
@Καμπας: Την αλλαγη που αναφερεις εγω την ειδα, αυτες που αναφερω , εσυ τις ειδες?
Γιωργο (αν εχω καταλαβει καλα απο το nick σου, γιατι εσυ θα εχεις καταλαβει σιγουρα ποιος ειμαι) την ειδα
και εγω την αλλαγη απο 3η σε 4η και πραγματικα δεν μπορω να βγαλω ακρη. Η εχει γινει τυπογραφικο
λαθος η κατι παιζει με τις τιμες που εχει δωσει το εργοστασιο, γιατι οι τηλεμετριες δεν λενε ψεματα. Τωρα
οσο για τις τιμες επιβραδυνσης, το 1,4G μου φαινεται και μενα υπερβολικο αλλα βαριεμαι τωρα να ξανα
πιανω το περιοδικο και να ψαχνω αν αναφερει πουθενα τα ελαστικα της δοκιμης.Νομιζω πως στο topic που σου προτεινε ο mod θα παρεις τις απαντησεις σου απο καποιον συντακτη.
Οσο για τους χρονους που τσακωνεστε και την αντιπαραθεση μεταξυ μπροστοκινητων και του RX8, ο Γιωργος
εχει πολυ περιθωριο ακομα στο να κατεβασει τον χρονο του. Ενα stock S2000 με semi φλερταρει με το φραγμα
του 10, δεν βρισκω λογο που να μην μπορει να το πετυχει αυτο και το RX8 του Γιωργου, που ξανα-λεω, εχω
δει πως παει και θεωρω οτι υπαρχουν μεγαλα περιθωρια βελτιωσης.Τελος για τον χρονο του Scirocco, δεν αστειευομαι, ειναι περα για περα εφικτος ειδικα για μια power
circuit σαν τα Μεγαρα. Εδω ο Πανουργιας γυριζε με Civic Type R (μονο semi) στο 1:08 και δεν θα μπορεσει
να κανει 1:11 ενα πιο εξελιγμενο αυτοκινητο, με κατι μετατροχια απο 911 και αυξημενη ιπποδυναμη ;Είπαμε 1.11 το Σιρόκο! Πού το περίεργο?
Στελιο κατσε καλα ...
Xρονοι στην πιστα των Μεγαρων