-
- καμιά 10αρια άλογα παραπάνω η AR από την ψ4, οπότε...
-
Η 146 που εχει εχει ταμπουρα πισω κι οχι ABS...
Οσο για τα αλογα, οντως εχει καμια 10αρια παραπανω, ο κινητηρας ηταν πολυ δυνατος τοτε, αλλα στις ρεπριζ παρολο που το ψ4 ειναι ψοφιο πραγματικα, δεν ειναι και τρελα πιο μπροστα η 146...
Μαλλον με την απορια θα μεινουμε τελικα, φιλοσοφικα κανοντας την συζητηση! -
Στην πίστα που στροφάρεις συνέχεια ψηλά, πιο πολύ ρόλο παίζει η δύναμη στο πάνω άκρο του στροφόμετρου, παρά οι ρεμπριζ στις μεσαίες.
Και κάτι αλλο που παραβλεψες και που ανεφερα πιο πριν. Δεν ειναι μόνο τα +10 άλογα, είναι και το σημαντικά χαμηλότερο βάρος, με ό,τι συνεπάγεται σε επιδόσεις, αλλά και αμεσότητα-οδική συμπεριφορά. -
Δε νομίζω πάντως να έχουν καμία τεράστια διαφορά στο βάρος.
1160 δίνει την 146 η AR και 1182 δίνει τη C4 η Citroen.
-
Οντως το βαρος ειναι περιπου στο +30 κιλα.
Η ενσταση μου στο ολο θεμα ειναι το ψ4 ειναι πιο στιβαρο απο την Αλφα, που δειχνει πιο παιχνιδιαρικη οταν την οδηγεις γρηγορα και πιο προθυμη να γλιστρησει λιγο το πισω μερος. Δεν ξερω τι θα σημαινε αυτο μεσα στην πιστα, πολυ πιθανο να σημαινε και μπελαδες... -
Μπα... στα Μέγαρα μέχρι που μπορεί να σε βοηθήσει κιόλας. Αλλά μου κάνει εντύπωση 2 αυτοκίνητα διαφορετικής γενιάς και παραπλήσιου μεγεθους να έχουν μόλις 30 κιλα διαφορά. Πολλές φορές πάντως οι εταιρείες δίνουν στοιχεια για το βαρος ό,τι να 'ναι. Το καλύτερο ειναι να βρείτε δοκιμή από περιοδικό και να δείτε εκεί που λέει 'βάρος αυτοκινήτου δοκιμής', είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Φιλος λεει οτι στα Μεγαρα μια Alfa 146 1.4 μπορει να γυρισει γρηγοροτερα απο ενα Citroen C4 1.4...
Χμμ;Που σου φαίνεται το περίεργο;;
Το c4 1,4 είναι ΠΟΛΥ αργό και μαλθακο -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Μπα... στα Μέγαρα μέχρι που μπορεί να σε βοηθήσει κιόλας. Αλλά μου κάνει εντύπωση 2 αυτοκίνητα διαφορετικής γενιάς και παραπλήσιου μεγεθους να έχουν μόλις 30 κιλα διαφορά. Πολλές φορές πάντως οι εταιρείες δίνουν στοιχεια για το βαρος ό,τι να 'ναι. Το καλύτερο ειναι να βρείτε δοκιμή από περιοδικό και να δείτε εκεί που λέει 'βάρος αυτοκινήτου δοκιμής', είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.Ρεαλιστικά, η ψ4 χλωμό να είναι κάτω από τα 1200-1250
-
υποψιαζομαι στα 1300+
Xρονοι στην πιστα των Μεγαρων