-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
kouk μποτιλιαρισμένος και παρ'όλα αυτά έκανες 2 ώρες την ημέρα **λιγότερο **με το αυτοκίνητο απ'ότι με το λεωφορείο??????Μήπως δεν κατάλαβες την ερώτησή μου?
ΙΚΕ, με το αυτοκίνητο έκανα συνολικά λιγότερο χρόνο να φτάσω στην δουλειά μου. Η κίνηση όμως με εκνευρίζει αφάνταστα.
Με λεωφορείο/Μετρό έκανα περίπου 40-45', με το ΙΧ έφτανα σε 30-35'.
Δεν είχα 2 ώρες διαφορά φυσικά, αν αυτό εννούσες.
-
Ναι αυτό εννοώ, για 10 λεπτά επιπλέον κανένας δεν θα είχε πρόβλημα να πάρει λεωφορείο και να γλυτώσει απο ταλαιπωρεία παρκαρίσματος κλπ.
Εγω βλέπω εδώ όμως πολλούς να κράζουνε όσους δεν παίρνουν λεωφορείο και προτιμούν το αυτοκίνητό τους.
Έχετε σκεφτεί πόσο χρόνο θα έχαναν καθημερινά αυτοί οι άνθρωποι? Εφόσον λοιπόν ΚΑΝΕΝΑΣ μέχρι τώρα δεν θα έκανε την θυσία που απαιτεί απο τους άλλους να κάνουν ας μήν είσαστε τόσο αυστηροί.
-
Και τελικά καταλήγουν να ταλαιπωρούνται χειρότερα, να καθυστερούν παραπάνω και να ταλαιπωρούν και όλους τους άλλους.
-
ΙΚΕ, κατ' αρχήν δεν τίθεται θέμα 'εμεις' και 'εσεις'... Συζήτηση κάνουμε.
Αυτό που εγω βλέπω είναι οτι για πάρα πολλούς, τα δικά μου δεδομένα, είναι κανόνας. Και όμως δεν το χρησιμοποιούν!
Προφανώς δεν μπορεί κανείς να ζητήσει από τον άλλο να ταλαιπωρείται με το ετσι θέλω.
Οταν όμως είναι πάνω κάτω το ίδιο αλλά δεν το κάνει, δεν μπορώ να το καταλάβω.
-
Πως ταλαιπωρουνται χειρότερα ρε μεγάλε, εσύ ταλαιπωρείσαι λιγότερο αν είσαι 3 ώρες επιπλέον σε μια στάση ή σε ενα λεωφορείο σα τη σαρδέλα?
ΕΛΕΟΣ
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
(αν και στην περίπτωση μου είναι +3 ώρες, όχι 2).αμα μενεις Ραφηνα και θεσ να κατεβεις Ομονοια, λογικο.
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
(αν και στην περίπτωση μου είναι +3 ώρες, όχι 2).
αμα μενεις Ραφηνα και θεσ να κατεβεις Ομονοια, λογικο.
+1
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Φαντάζομαι και οι κάτοικοι του Π.Φαλήρου που μπλόκαραν τις εργασίες τώρα θα το χρησιμοποιούν για να πηγαίνουν Γλυφάδα για καφέ. Και σίγουρα δεν θα θέλανε να πάνε Γλυφάδα με ΙΧ. Να κάνουν 1 ώρα διαδρομή, μισή ώρα για εύρεση parking στην Γλυφάδα και άλλη τόση στο Π.Φαληρο.
Άκυρο!
εκτός του ότι δεν έχεις ακούσει καλοκαιριάτικα με ανοιχτά παράθυρα το ΘΟΡΥΒΟ από τριβόμενα μέταλλα στις γραμμές που κάνει στο 'S' της Παναγίτσας, ελάχιστοι το χρησιμοποιουν για να πάνε για καφέ Γλυφάδα και δεν πρόκειται να κάνουν 1 ώρα.
Ακόμα και στις ώρες αιχμής στην παραλιακή, 30 λεπτά, παρκάρισμα στη...θάλασσα και... πόδια για το κέντρο της Γλυφάδας. Το τραμ ακόμα θα το περιμένεις. Οι στάσεις είναι μονίμως άδειες, όπως και τα βαγόνια. Μόνο το καλοκαίρι γεμίζουν κάπως λόγω μπάνιου και νυχτερινής διασκέδασης.
Ακόμα κι ο πατέρας μου -κάτοικος Φαλήρου επίσης- βαριέται και δεν ξαναμπαίνει για Γλυφάδα. Αυτά είχαν συζητηθεί και στο ανάλογο τόπικ και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Δεν ήμουν μάντης όταν το έκραζα -και το κράζω ακόμα- απλώς ρεαλιστής
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
Εσυ λάκη τι θα έκανες αν έμενες ραφήνα και έπρεπε να κατεβαίνεις ομόνοια?
Θα αγόραζες νέο σπίτι?
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ όμως έχω να ρωτήσω κάτι στο οποίο σπανίως βλέπω απάντηση:Τα ΜΜΜ τα διευκολύνει κανένας μας για να κάνουν λιγότερο χρόνο απ'όσο κάνουν;
Τρόποι διευκόλυνσης των ΜΜΜ:
- Χρήση των ΜΜΜ αντί για αυτοκίνητο
- Αποφυγή διπλοτριπλοπαρκαρίσματος
- Σεβασμός σε λεωφορειολωρίδες και στάσεις λεωφορείων
- Χρηση μηχανης (οχι για να διευκολυνω τους αλλους, κυριως για τον εαυτο μου )
- Δεν 2πλο-3πλοπαρκαρω.
- Λεωφορειολωριδες μπαινω με τη μηχανη (επιτρεπεται). με το αμαξι ποτε, εκτος αν δε γινεται αλλιως για να στριψω εκει που θελω φυσικα. ομως γενικα σε κινηση δεν παω με το αμαξι, επειδη μου τη σπαει και με εκνευριζει.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Θα αγόραζες νέο σπίτι?
Εκει πλεον ξεφευγουμε απο τον ορο των ΜΜΜ που εξεταζουμε στο παρων θρεντ.
-επισης παραπονιουμαι για flame bait, στο οποιο δεν τσιμπαω -
-
Το να γυροφέρνεις μέσα στο κέντρο ψάχνοντας απελπισμένα για θέση στάθμευσης δεν είναι ταλαιπωρία; Το να προσπαθείς να βολέψεις όχημα 4.5 μέτρα σε χώρο 4.55 μέτρων δεν είναι ταλαιπωρία; Το να έχεις το άγχος να ξαναβάλεις κέρμα στο παρκόμετρο προτού λήξει ο χρόνος σου μη σε γράψουν δεν είναι ταλαιπωρία; Το να έχεις φτάσει στη βρύση (στο χώρο εργασίας σου) και να αναγκάζεσαι να κάνεις μισή ώρα (στην καλύτερη περίπτωση) βόλτες για να βρεις θέση στάθμευσης, η οποία είναι τελικά στου διαόλου τη μάνα δεν είναι ταλαιπωρία; Το να ξοδέψεις τη διπλάσια βενζίνη απ'όση προέβλεπες δεν είναι ταλαιπωρία;
Και σκέψου ότι τα ίδια τραβάνε - και εξ αιτίας σου - και όλοι οι άλλοι οδηγοί.
-
Οπότε εσύ skullone θα χαλάλιζες +2 ώρες για να γλυτωσεις την ταλαιπωρία που περιγράφεις (που αν έχεις θεση παρκινγκ όπως η πανεπηστημιούπολη πχ δεν υφίσταται).
Μην απαντήσεις, είναι ΨΕΥΔΟΔΙΛΛΗΜΑ...
-
κι όταν κάποιος μένει Ραφήνα απαγορεύεται να κατεβαίνει κέντρο
Αν κάποιος μένει Φάληρο να μην βρίσκει δουλειά στα βόρεια ή να πηγαίνει με ΜΜΜ
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Οπότε εσύ skullone θα χαλάλιζες +2 ώρες για να γλυτωσεις την ταλαιπωρία που περιγράφεις (που αν έχεις θεση παρκινγκ όπως η πανεπηστημιούπολη πχ δεν υφίσταται).Μην απαντήσεις, είναι ΨΕΥΔΟΔΙΛΛΗΜΑ...
η πανεπιστημιουπολη ξεφευγει απο τα ορια του 'κεντρου'. Ελεος ρε ΙΚΕ δεν ειναι ΚΑΝ στο Δημο Αθηναιων..
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Εσυ λάκη τι θα έκανες αν έμενες ραφήνα και έπρεπε να κατεβαίνεις ομόνοια?Θα αγόραζες νέο σπίτι?
Yπάρχει και η μέση λύση. Πας μεχρι κάπου με το αυτοκινητο, παρκάρεις και παιρνεις από κει το μετρό ωστε να μην μπεις στο κεντρο με ταμαξι. Εγω τουλάχιστον έτσι κάνω.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
κι όταν κάποιος μένει Ραφήνα απαγορεύεται να κατεβαίνει κέντροΑν κάποιος μένει Φάληρο να μην βρίσκει δουλειά στα βόρεια ή να πηγαίνει με ΜΜΜ
Βλέπεις?
Υπεραπλούστευση και Υπερβολή! -
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Θα αγόραζες νέο σπίτι?
Yπάρχει και η μέση λύση. Πας μεχρι κάπου με το αυτοκινητο, παρκάρεις και παιρνεις από κει το μετρό ωστε να μην μπεις στο κεντρο με ταμαξι. Εγω τουλάχιστον έτσι κάνω.
+1
Χρησιμοποιείς τ'αυτοκίνητο μέχρι εκεί που έχει νόημα να το χρησιμοποιήσεις και το ΜΜΜ εκεί που εξυπηρετεί! Τι πιο λογικό;
-
skullone έχεις δει έστω και μια φορά να αλλάζω τα γραφόμενά μου?
Μην άγχεσαι να τα κάνεις quote, δε πρόκειται να τα αλλάξω.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
κι όταν κάποιος μένει Ραφήνα απαγορεύεται να κατεβαίνει κέντροΑν κάποιος μένει Φάληρο να μην βρίσκει δουλειά στα βόρεια ή να πηγαίνει με ΜΜΜ
Οχι φυσικα δεν απαγορευται. Για αυτο υπαρχουν και τα ΙΧ. απλα δεν γινεται να εχουμε τρελες απαιτησεις απο τα ΜΜΜ με αυτο το πολεοδομικο και συγκοινωνιακο μοντελο (ο θεος να το κανει) που εχει η αθηνα.
Και οπως ειπα και λιγα ποστ παραπανω, το Μετρο βρισκεται σε βρεφονηπιακο σταδιο. Οταν ολοκληρωθει και απο την Γλυφαδα θα θες 15-20λεπτα για κεντρο τοτε να δεις
Car Free Day