Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΣΤΡΟΦΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΕ ΦΑΝΑΡΙ
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. ΣΤΡΟΦΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΕ ΦΑΝΑΡΙ
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 4 / 4
    Περί αυτοκίνησης
    36
    69
    795
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      stam69 last edited by

Ο χρήστης deenoo έγραψε:

Ποτε δεν το εχω κανει αυτο.. Δεν εχω καθυστερησει κανεναν.

Δηλαδή λες πως είσαι σε εγρήγορση και ξεκινάς μόλις ανάβει το πράσινο. Το δέχομαι. Αν το κάνει και ο πρώτος της σειράς ; Δεν θα πρεπει να καθυστερήσει αυτός για να μην τρακάρετε;

Μ' αρεσει που ειπα πως μονο 4-5 φορες μου εχει τυχει να παρακαμψω σειρα...
      Anyway υπαρχουν δρομοι που στηνεται και μια δευτερη σειρα απο διπλα και ετσι** δεν καθυστερει κανεις**..
      Στους ελληνικους δρομους οι παρανομιες ειναι αναποφευκτες.. Σκεφτειτε ποσα STOP παραβιαζουν οι Θεσσαλονικεις στην περιφεριακη καθε λεπτο(οχι καθε μερα)
      ΣΕ ΟΛΕΣ σχεδον τις εισοδους στην περοφερειακη εχει ΣΤΟΠ στην λωριδα επιταχυνσης.. Δεν εχω δει κανεναν να σταματαει και καλα κανουν αφου λαθος ειναι που υπαρχει εκει

Είσαι σίγουρος ότι δεν καθυστερεί κανείς; Όταν ο δρόμος όπου μπαίνεις έχει μόνο μία (ή 'μιάμιση') λουρίδα, δεν καθυστερούν όσοι περιμένουν κανονικά στο φανάρι για να χωθείς εσύ την ώρα που στρίβεις σε διπλή σειρά;

Προσωπικά έχω στείλει τουλάχιστο έναν τέτοιο εξυπνάκια φρεναριστό στο απέναντι πεζοδρόμιο και δεν νοιώθω απολύτως καμμία τύψη.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • K
        kacey last edited by

Madman77

κατσε γιατι ή δεν το καταλαβα καλα, ή η λυση σου εχει ενα προβλημα. Αμα πας και κατσεις διπλα απο τον πρωτο του φαναριου (που ειναι στην λωριδα που στριβει), τοτε παλι σταματημενος στην αριστερη λωριδα δεν εισαι? Και η δευτερη γραμμη που λες, δεν ειναι στην γρηγορη λωριδα του δρομου απο τον οποιο ηρθες?

• M
          medos last edited by

Ο χρήστης Petros έγραψε:
          Στεναχωριέμαι αλλά και οργίζομαι για τους (για την ώρα) τέσσερις στ@ρχιδιστές που απάντησαν την (2).

Προσωπικά το θεωρώ ένα από τα μεγαλύτερα δείγματα γαϊδουριάς του διπόδου που αυτοαποκαλείται άνθρωπος, τουλάχιστον σε ότι αφορά τη συμπεριφορά του στο δρόμο.
          Επίσης, ως σήμερα (δυστυχώς) δύο τέτοιοι στ@ρχιδιστές με έχουν φέρει στο σημείο της αυτοδικίας (εμβολισμός της πίσω αριστερής πόρτας - έστω και με μισό χιλιόμετρο την ώρα).

σιγουρα γαιδουριά αν γινεται οταν υπαρχουν 3-4 αυτοκινητα στην λωριδα.

Αν ειναι γεματη, δεν ειναι εξισου γαιδουριά να κλεινεις την αριστερη? Δεν καθυστερεις κοσμο ετσι? Ασε που μπορεις να δημιουργησεις φοβερο μποτιλιάρισμα. Ασε που κινδυνευεις να πεσει κανενας πισω σου.
          Θα μου πείς πηγαινε απο το επομενο φαναρι. Αυτο δεν ειναι παντα δυνατο αλλα αν ειναι πιστεψε με αυτο κανω

Στο συγκεκριμένο post η ψηφοφορία ρωτάει τι θα κάνατε αν η λωρίδα εξόδου ειναι ΓΕΜΑΤΗ οχι γενικα.

• D
            dog80 last edited by

Ο χρήστης kacey έγραψε:
            Madman77

κατσε γιατι ή δεν το καταλαβα καλα, ή η λυση σου εχει ενα προβλημα. Αμα πας και κατσεις διπλα απο τον πρωτο του φαναριου (που ειναι στην λωριδα που στριβει), τοτε παλι σταματημενος στην αριστερη λωριδα δεν εισαι? Και η δευτερη γραμμη που λες, δεν ειναι στην γρηγορη λωριδα του δρομου απο τον οποιο ηρθες?

Σε μερικούς δρόμους η λωρίδα εξόδου είναι αρκετά φαρδιά ωστε να χωράνε δύο σειρές αυτοκινήτων χωρίς να προεξέχουν στην αριστερή λωρίδα.

• 2
              224-v last edited by

Στην αριστερη στροφη της Φιλοθεης ακομα και ο τροχονομος που τα μεσημερια βρισκεται εκει προτρεπει τον πρωτο στο φαναρι να προχωρησει πολύ μπροστα σαν να εχει ερθει απο την γρηγορη και να μπει μπροστα, στη συγκεκριμενη περιπτωση αυτος ελεγχει ολη τη διασταυρωση και ανοιγει για αυτους που περιμενουν μολισ γεμισει ολη η λωριδα για την αριστερη στροφή. εγώ οταν τυχει και δεν υπαρχει ο τροχονομος το κανω μονος μου, ( να προχωρησω πολύ μπροστα) διοτι στη συγκεκριμενη διασταυρωση εχει και ενα ακομη φαναρι απεναντι και ξερεις ποτε θα ανοιξει το πρασινο. Το Λεωφορειο της φιλοθεης τους διπλωνει ολους και χωνεται αν μπορει η περιμενει στο τελος και ετσι δεν χανει φαναρι. Αν το καλοεξετασει κανεις αυτο το συγκερκιμενο φαναρι η νησιδα θα μπορουσε να ειναι πιο μακρυα σε μηκος και ετσι να χωραει περισσοτερα αυτοκινητα.

• M
                madman77 last edited by

Kacey στην συγκεκριμενη περιπτωση το κομματι αυτο εχει 'αχρηστευτει' απο την ουρα που εξεχει μεχρι εξω πλεον. Το μποτιλιαρισμα δημιουργειται ηδη πιο πισω πλεον αφου οσοι ειναι στην αριστερη πρεπει να πανε στην μεσαια για να συνεχισουν ευθεια..

Θα μου πεις 'αρα δεν υφισταται λυση και μονο χρονο γλυτωνεις εσυ'.
                Και ομως εκτος το οτι γλυτωνεις καποιον που μπορει να πεσει πισω γλυτωνεις ακομα και μποτιλιαριμα στην προηγουμενη διασταυρωση (π.χ. Σταυρος Αγ. Παρασκευη).

Το πλευρισμα δεν το κανω κλεινοντας ολη την λωριδα προσπαθω να παω οσο πιο αριστερα γινεται.
                Οπως ειπα και πριν ειναι συγκεκριμενες οι προυποθεσεις γι αυτο..

• D
                  deenoo last edited by

Ο χρήστης kacey έγραψε:
                  Madman77

Στην θεσσαλονικη δημιουργουνται πολυ συχνα δευτερες γραμμες για αριστερη στροφη.. ΣΤις ποιο πολλες περιπτωσεις δεν ειναι επικινδυνο αφου χωρανε κανονικα ολα τα αυτοκινητα.. Αυτο βεβαια μονο οταν η αριστερη στροφη ειχει 2 λωριδες ωστε να μπορουν να μπουν ολοι με ανεση..
                  Στην στροφη του Καρφουν αυτο συνεβεναι καιρο και αναγκαστηκαν να δημιουργησουν εξτρα ΝΟΜΙΜΗ λωριδα για αριστερη στροφη..

• B
                    billlllll last edited by

Εγώ πάντως όσους έρχονται να με πλαγιάσουν τους κλείνω όταν μπορώ και μερικές φορές σε συγκεκριμένες διασταυρώσεις τους κορνάρω και φεύγουν με κόκκινο ... Κρίμα ο απέναντι θα μου πείτε αλλά γι'αυτό έγραψα συγκεκριμένες διασταυρώσεις.

Αγαπημένη μου για κλείσιμο στους εξυπνάκηδες ήταν Μιχαλακοπούλου στο κατέβασμα εκεί που στρίβεις αριστερά για KARAVEL. όποιος πήγαινε να χωθεί άμα στεκόσουν τελείως μπροστά στο φανάρι έκοβε όλη την κίνηση που ερχόταν από KARAVEL μιας και το φανάρι τους άναβε πριν το δικό μας και ο μάγκας έτρωγε άπειρες μούτζες.

Ψήφισα το 1. Εκτός από σπάνιες περιπτώσεις που κάνω λάθος ή αλλάξω γνώμη οπότε μπορεί να κάνω όλα τα άλλα. Αν αποφασίσω να χωθώ σε φανάρια που ξέρω, είμαι στην τσίτα και αν με κλείσουν λέω και ευχαριστώ...

• A
                      alexx last edited by

Να περιμένεις στη σειρά σου να περάσεις. Ο άλλος μαλάκας είναι να χάσει το φανάρι επειδή εσύ και καλά δεν χωρούσες και μπήκες μπροστά; Το να κλείσεις την αριστερή δεν έγινε και κάτι, δεν είσαι στην Εθνική.
                      Εξάλλου αυτός που έρχεται με ταχύτητα να φρενάρει όπως θα έκανε αν μπροστά του έβρισκε κίνηση...

• D
                        di0 last edited by

Ψήφισα το (1), αν και όταν γνωρίζω τη διαδρομή και υπάρχει επόμενη στροφή σχετικά κοντά που δεν έχει πρόβλημα, προτιμώ να συνεχίζω.
                        2-3 φορές μόνο (σε 10 σχεδόν χρόνια) έχω πάει παράλληλα με τους σταματημένους, και αυτό όταν ήξερα ότι δεν εμποδίζω τους πίσω μου στην αριστερή λωρίδα, ότι είχα χώρο στη στροφή να κινηθώ ανοιχτά και να μην εμποδίσω κανέναν, και ότι υπάρχει 2η λωρίδα στο δρόμο που στρίβω ή μέρος για να σταματήσω (ή να πάω αργά) και να αφήσω την κανονική ροή να περάσει.
                        Δε δικαιολογώ για κανένα λόγο το (2)... περνάνε λιγότερα αυτοκίνητα ανά φανάρι και τελικά επιβαρύνουν περισσότερο τη λωρίδα για τη στροφή, και σταδιακά και την αριστερή.

• First post
                          Last post
                        • 1
                        • 2
                        • 3
                        • 4
                        • 4 / 4
                        • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                          • ΕΛΛΑΔΑ
                          • ΚΟΣΜΟΣ
                          • ΕΚΘΕΣΕΙΣ