-
βεροια
-
Η βλακεία είναι ότι δεν θυμάμαι πόσο τα είχα αλλάξει εγώ. Γύρω στα 300-350 νομίζω. Πάντως νομίζω πως με τα ενισχυμένα το αυτοκίνητο είναι μια χαρά.
Η άνεση δεν σε ενδιαφέρει;
-
400+ ευρο είναι σίγουρα εδώ, γιατί προχτές το ρώτησα αυτό. Βέβαια και με ενδιαφέρει γιαυτό και προσανατολίζομαι σε ένα αμορτισέρ ημίσκληρο ( εάν υπάρχει τέτοιο).θα ρωτήσω αυριο στην peugeotτι τύπους ακριβώς έχουν
-
Τα μαμίσια είναι μια χαρά! Ρώτα αν υπάρχουν ακόμα 2 κωδικοί, τα απλά και τα ενισχυμένα.
-
αυτό θα κάνω αύριο
-
Δεν χρειάζεται να αλλάξεις ελατήρια,εκτός αν κουβαλάς συνέχεια βάρκες και τροχόσπιτα.Συνεργείο έχεις ή θα πας PEUGEOT?
-
Νομίζω ότι ρωτάει αν πρέπει να αλλάξει ελατήρια αμα βάλει αμορτισέρ άλλου τύπου. Ή όχι;
Τεσπα, αν μείνεις στα ίδια αμορτισέρ, ακόμα και τα ενισχυμένα να βάλεις, δεν χρειάζεται να αλλάξεις, εκτός αν έχουν πέσει. Εμάς έχει 217000χλμ το 406, και ακόμα δεν χρειάζονται αλλαγή.
-
Οκ.Θα περιμένουμε να μας πει περισσότερα και ανάλογα θα πούμε ο καθένας την γνώμη του.
-
geia sas paides. se synergeio 8a pav.oxi troxospito kai varka den exv. ara elathria den allazo.8a pav se synergeio kai oxi sthn peugeot.
apo mia mikrh volta poy ekana kai rvthsa ,gia lastixa kia amortiser moy eipan oti :
1-gia amortiser kaiampa(ean to grafv svsta) .
blistain mono ta mayra exoun gia to amaksi moy-poy einai mapa. ta kitrina poy einai kala den vgainoyn gia to0 diko mou to montelo( etsi moy eipan)
2- gia lastixa mou eipan o ka8enas tto makry kai to konto tou - o enas moy leei -vale ta michelin ta energy oxi to pilot primacy
o alllos mhn valeis pilot primacy kai energy den einai lene 4 seazon alla mono goodyear.
o allos vale lei pilot primacy ta kalitera lasstixa leei einai .
mperdeytika -
Τα παιδιά πιο πάνω σου είπαν να βάλεις τα original της Peugeot και έχουν δίκιο.
Εχουν πολύ καλή απόδοση και είναι πολύ ανθεκτικά.Για λάστιχα σε 406 ... Primacy.
-
Επίσης μπορείς να δει και τα monroe,decarbon και record.Αμορτισέρ με Γαλλικά ονόματα.
-
Για τα kayaba (KYB) έχω ακούσει ότι όσοι τα έβαλαν σε μη ιαπωνικό αυτοκίνητο δεν έμειναν ευχαριστημένοι, πάντως για το σιβίκ μου είναι πολύ καλά. Ίσως ξέρει περισσότερα κάποιος άλλος.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Για τα kayaba (KYB) έχω ακούσει ότι όσοι τα έβαλαν σε μη ιαπωνικό αυτοκίνητο δεν έμειναν ευχαριστημένοι, πάντως για το σιβίκ μου είναι πολύ καλά. Ίσως ξέρει περισσότερα κάποιος άλλος.Και στην Corolla μου επίσης είναι καλά, αλλά ξέρω συγκεκριμένα ότι σε Group VAG ενώ δεν είναι κακά αμορτισέρ, υπάρχουν καλύτερα στην ίδια τιμή και φτηνότερα. Αυτή η φήμη 'KYB μόνο σε γιαπωνέζικα' έχει αρκετή βάση.
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Για τα kayaba (KYB) έχω ακούσει ότι όσοι τα έβαλαν σε μη ιαπωνικό αυτοκίνητο δεν έμειναν ευχαριστημένοι, πάντως για το σιβίκ μου είναι πολύ καλά. Ίσως ξέρει περισσότερα κάποιος άλλος.
Και στην Corolla μου επίσης είναι καλά, αλλά ξέρω συγκεκριμένα ότι σε Group VAG ενώ δεν είναι κακά αμορτισέρ, υπάρχουν καλύτερα στην ίδια τιμή και φτηνότερα. Αυτή η φήμη 'KYB μόνο σε γιαπωνέζικα' έχει αρκετή βάση.
Την προσυπογράφω και εγώ που τα έβαλα στο δικό μου. Κάτω του μετρίου. Το μετάνιωσα την ίδια μέρα!!!!
Όσο για τον φίλο μας με το 406, μην κάνεις πειράματα! Τα εργοστασιακά είναι πολύ καλός συμβιβασμός άνεσης – κρατήματος. Εκτός αν θέλεις να κάνεις την γαλλική άνεση Γερμανική ή ακόμα χειρότερα Ιαπωνική.
Για ελαστικά συμφωνώ με τους προλαλήσαντες για τα primacy τα Michelin. -
Ευχαριστώ παίδες για τις απαντήσεις σας. . Όσον αφορά για τα λάστιxα μάλλον θα βάλω τα primacy ,εξάλλου μέσω γνωστού βρήκα λαστιχά που θα μου τα αφήσει στην τιμή που έχουν και τα energy (360 ευρω ,μαζί με τα περαστικά )
Όσον αφορά για τα αμορτισέρ το θέμα είναι ότι τα αμορτισέρ της Peugeot είναι λαδιού και σε όσους πήγα και ρώτησα μου είπανε μακριά από λαδιού και ότι αυτά που βάζει όλος ο κόσμος για καλά αμορτισέρ είναι τα αέρος λαδιού .
Επίσης σε 3 τεχνίτες που ασχολούνται με αμορτισέρ που ρώτησα σήμερα μου είπανε οι 2 kayaba και ένας για monroe . ρώτησα και για blistain αλλά μου είπανε ότι για το δικό μου το μοντέλο μόνο τα μαύρα έχει ,τα οποία είναι ρουμάνικα και είναι εντελώς χάλια . τα κίτρινα που είναι πολλή καλύτερα δεν υπάρχουν για εμένα -
Μα τι σημασία έχει αν είναι ή λαδιού, ή αερίου-λαδιου; Εφόσον την δουλειά τους την κάνουν και με το παραπάνω, μην σκοτίζεσαι!
Το 406 έχει πολύ καλό συνδιασμό άνεσης και διασκεδαστικής οδηγικής σμπεριφοράς, όπως θα ξέρεις και εσύ!
Με περισσότερο σκληρά αμορτισέρ, θα χαλάσεις αυτήν την ισορροπία. Ρώτησες αν υπάρχουν ακόμα 2 κωδικοί αμορτισέρ για το δικό σου;
-
Όχι να είμαι ειλικρινείς ξέχασα, αλλά θα το κάνω αύριο και θα σου απαντήσω φίλε μου .
Δεν μπορώ να ξέρω τι διαφορά έχει το ένα με το άλλο ,αλλά σίγουρα δεν δείχνει κάτι το ότι με αποτρέπουν να βάλω αμορτισέρ λαδιού?? -
Δεν ρωτάω για εμένα, για εσένα ρωτάω.
Τα προ-φέισλιφτ είχαν δύο κωδικούς, για τα μετά-φ. αν θυμάμαι είχε ένα, το σφιχτότερο.Στην θεωρία talstar μπορεί τα αερίου-λαδιού να υπερέχουν (αλήθεια, τα αερίου-λαδιού είναι τα διπλής ενέργειας;), αλλά στην πράξη στο δικό μας αμάξι δουλεύουν πολύ καλά: εξαιρετική αντοχή, καλό έλεγχο των κλίσεων και πολύ καλή άνεση. Τι παραπάνω να ζητήσεις;
Ο λόγος που με βλέπεις να είμαι τόσο απόλυτος είναι επειδή οποιαδήποτε άλλη λύση (εκτός ίσως από τα monroe reflex, για τα οποία όμως δνε έχω ακούσει και πολύ καλά λόγια) θα έχει κόστος στην άνεση, κάτι το οποίο δεν θέλεις και τόσο από ότι κατάλαβα...
-
Ναι διπλής ενέργειας είναι λέγονται .αλλά μου κάνει εντύπωση που όλοι αυτοί είναι κατά τους.
Να είμαι ειλικρινείς θα το προτιμούσα να είναι λίγο πιο σκληρό και ας χάσω και λίγη άνεση -
Τα αερίου λαδιού έχουν δύναμη επαναφοράς ενώ τα απλά λαδιού όχι.
ΑΛΛΑΓΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ -ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ PEYGEOT 406