-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Το ίδιο ζήτημα έχω και εγώ. Ή μας κοροιδεύουν στα πρατήρια ή ο δείκτης καυσίμου είναι φάουλ..
Πρώτο γέμισμα 44 ευρώ, 2ο 43, 3ο 44 και 4ο 41 ευρώ..
Βενζίνη 1.195ευρώ ανά λίτρο.Σωστά είναι τα νούμερα που αναφέρεις, τα επιβεβαιώνω και εγώ. 43 ευρώ ανακοινώνει χωρητικότητα ρεζερβουάρ η Mazda.
Α ρε φάνκυ...
Ηρθε μετά από μπόλικο στήσιμο!
Αναλυτικές εντυπώσεις στο 'οδήγησα' και απλά θα ρωτήσω κατόχους για το εάν ακούνε ένα ανεπαίσθητο θόρυβο σαν να τρίβονται πλαστικά στο στρίψιμο του τιμονιού.
Ρε σεις μην μπερδεύεστε με το ρεζερβουάρ, είναι λίγο μικρό μεν αλλά καίει και λίγο!! Εμένα μου έκαψε στην πόλη γύρω στα 8.5λ/100 χλμ με αρκετό αιρκοντίσιον σε λειτουργία...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Το ίδιο ζήτημα έχω και εγώ. Ή μας κοροιδεύουν στα πρατήρια ή ο δείκτης καυσίμου είναι φάουλ..
Πρώτο γέμισμα 44 ευρώ, 2ο 43, 3ο 44 και 4ο 41 ευρώ..
Βενζίνη 1.195ευρώ ανά λίτρο.Σωστά είναι τα νούμερα που αναφέρεις, τα επιβεβαιώνω και εγώ. 43 ευρώ ανακοινώνει χωρητικότητα ρεζερβουάρ η Mazda.
Έτσι είναι. Την αναξιοπιστία του δείκτη στο αυτοκίνητο την επιβεβαιώνω κι εγώ, αλλά δεν είναι και πολύ σοβαρό, εντάξει.
Τα μόνα φάουλ που βρίσκεις γενικώς στο αυτοκίνητο, έχουν τις ρίζες τους σε σχεδιαστικούς λόγους, παρά σε οτιδήποτε άλλο. Πχ., την άθλια οθόνη (δε βλέπεις τι γράφει στο φως της ημέρας) και διάταξη πλήκτρων στο ηχοσύστημα, και αυτό το έρμο το ντουλαπάκι που ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να έχει μόνιμο άνοιγμα από πάνω. Δείχνει άσχημο και δεν είναι εργονομικό σε καμία περίπτωση.
Τέσπα, μικρά μειονεκτήματα ενός εξαιρετικού πραγματικά αυτοκινήτου. Κλασικό ιαπωνικό σουπερμίνι, κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ καλά.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
...αυτό το έρμο το ντουλαπάκι που ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να έχει μόνιμο άνοιγμα από πάνω. Δείχνει άσχημο και δεν είναι εργονομικό σε καμία περίπτωση....έλα ντε, υποτίθεται ότι βάζεις τα περιοδικά μέσα αλλά μάλλον για αποτυχημένη ιδέα μου κάνει...
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Αναλυτικές εντυπώσεις στο 'οδήγησα' και απλά θα ρωτήσω κατόχους για το εάν ακούνε ένα ανεπαίσθητο θόρυβο σαν να τρίβονται πλαστικά στο στρίψιμο του τιμονιού.
Όχι, δεν έχω παρατηρήσει, κάτι τέτοιο...
-
Δε μιλάμε για την αναξιοπιστία του δείκτη. Το ρεζερβουάρ δε χωράει πάνω από 36-37 λίτρα....ενώ έπρεπε να έχει χωρητικότητα 43 λίτρα.
-
...αυτό το έρμο το ντουλαπάκι που ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να έχει μόνιμο άνοιγμα από πάνω. Δείχνει άσχημο και δεν είναι εργονομικό σε καμία περίπτωση....
έλα ντε, υποτίθεται ότι βάζεις τα περιοδικά μέσα αλλά μάλλον για αποτυχημένη ιδέα μου κάνει...
Υποτίθεται οτι μπορείς να βάλεις κάτι στο ντουλαπάκι εν κινήσει δίχως να χρειαστεί να το ανοίξεις.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
...αυτό το έρμο το ντουλαπάκι που ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να έχει μόνιμο άνοιγμα από πάνω. Δείχνει άσχημο και δεν είναι εργονομικό σε καμία περίπτωση....
έλα ντε, υποτίθεται ότι βάζεις τα περιοδικά μέσα αλλά μάλλον για αποτυχημένη ιδέα μου κάνει...
Υποτίθεται οτι μπορείς να βάλεις κάτι στο ντουλαπάκι εν κινήσει δίχως να χρειαστεί να το ανοίξεις.
Πιο εύκολο μου είναι να το ανοίξω βρε Παύλο, παρά να σημαδεύω να βρω την... τρύπα
-
Βρε Σπύρο, οι Ιάπωνες δεν έχουν τόσο μεγάλα άκρα όσο οι Ευρωπαίοι
-
Ο χρήστης akisg1 έγραψε:
Όχι, δεν έχω παρατηρήσει, κάτι τέτοιο...
Μάλλον λόγω ζέστης ακουγεται ο 'σαλίγκαρος' πίσω απ το τιμόνι (ο περιστροφικός διακόπτης απ' τον οποίο περνάνε τα καλώδια που πηγαίνουν στο τιμόνι), ακούγεται σε πολλά μοντέλα ειδικά με τις ζέστες...
-
Travelman μεγειες..
Λοιπόν, σχετικά με το ντουλαπάκι, εμένα με εξυπηρετεί. Πετάω μέσα φορτιστές και άλλα μικρά που χρησιμοποιώ και το βρίσκω αρκετά πρακτικό. Υποκεικμενικά βέβαια.
Σχετικά με τη βενζίνη δεν ξέρω τι να πω.
Έχω πλέον 4.000κμ και ακόμα την περιβόητη χαμηλή κατανάλωση δεν την έχω δει. Στο ταξίδι όμως αποδείχτηκε πολύ ελαστικός κινητήρας, στην εθνική δεν έβγαλα ποτέ την 5η, και σε στροφιλίκι, έδειξε να έχει καλό αξιόπιστο πάτημα.Από τα φάουλ που λέει ο Σπύρος, εγώ αναγνωρίζω αυτό της οθόνης, καθώς και την ποιότητα των πλαστικών του στερεοφωνικού.
-
Ο χρήστης jim 78 έγραψε:
Εχουν μια μανια οι ιαπωνες με το δεικτη θερμοκρασιας.Πρωτα τον ειχαν βαλσαμωμενο στους 90 βαθμους και τωρα τον εξαφανισαν εντελωςΗ αλήθεια πάντως είναι ότι και οι Γάλλοι δεν είχαν δείκτη θερμοκρασίας σε πολλά μοντέλα προηγούμενων ετών, παρά μόνο ενδεικτική λυχνία.
Όσοι μεγάλωσαν με γαλλικά αυτοκίνητα το γνωρίζουν καλά.
Τώρα να κόλλησαν και οι Ιάπωνες
-
Mολις παρελαβα ενα Mazda 2 πρασινο Touring.....
Πρωτο γεμισμα ρεζερβουαρ στα 37 λίτρα.....εκτος αν κι αυτο θελει στρωσιμο και μετα απο καποια χιλιόμετρα μεγαλώνει και η χωρητικότητά του.........
Ο συρομενος διακοπτης ανακυκλωσης - εξωτερικου αερα καλλημενος και δεν λειτουργει....
Ο λεβιες του κιβωτιου ασχημα βιδωμενος και περιστρεφεται σε καθε αλλαγη χωρις να παιρνει καλο βιδωμα.....μαλλον χαλασαν οι στροφες του απο υπερβολικο σφιξιμο
Τα λαστιχα με πιεση 42!!!!!!!!
Ηθελα να ξερα τι σοι PDI του καναν του αυτοκινητου και με βαλαν και πληρωσα γι αυτο......τουλαχιστον στα εξοδα του PDI θα πρεπε να ριχνουν και νανα 5αρι λιτρα βενζινης ετσι για το καλο.............Τελικα ειναι καλη δουλεια ειναι να χεις βενζιναδικο σε εξοδο αντιπροσωπειας αυτοκινητων....
Κατα τα αλλα ενα εξαιρετικο μικρο με καπως μουντο εσωτερικό αλλα πολυ ομορφο και απ οτι φαίνεται με καλη ποιοτητα κατασκευής και ακομη καλύτερη ποιότητα κύλισης......
-
Η αλήθεια είναι ότι πυκνώνουν τα 2 στο δρόμο
-
Ο χρήστης lpat2001 έγραψε:
.... Τα λαστιχα με πιεση 42!!!!!!!!Ηθελα να ξερα τι σοι PDI του καναν του αυτοκινητου και με βαλαν και πληρωσα γι αυτο......τουλαχιστον στα εξοδα του PDI θα πρεπε να ριχνουν και νανα 5αρι λιτρα βενζινης ετσι για το καλο.............Τελικα ειναι καλη δουλεια ειναι να χεις βενζιναδικο σε εξοδο αντιπροσωπειας αυτοκινητων....
Κατα τα αλλα ενα εξαιρετικο μικρο με καπως μουντο εσωτερικό αλλα πολυ ομορφο και απ οτι φαίνεται με καλη ποιοτητα κατασκευής και ακομη καλύτερη ποιότητα κύλισης......
Καταρχήν καλορίζικο και καλοτάξιδο και να το χαρείς.
Για την βενζίνη και τα λάστιχα, μάλλον το κάνουν επίτηδες.
Να βλέπουμε ότι πράγματι ανάβει το φωτάκι της βενζίνης και για τον αέρα να διαβάσουμε το ταμπελάκι στην πόρτα για να μην παίρνουμε τηλέφωνα κλπ.
Και εγώ το Suzuki μου το παρέλαβα με αναμμένο λαμπάκι και 45 πίεση με κανονικό τα 28!!! -
Ο χρήστης Dark_Side έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι πυκνώνουν τα 2 στο δρόμοΠρος ενημέρωση νέων κατόχων ...
Εδω πάνω σήμερα νωρίς το πρωί είδα να πηγαίνει προς την αντιπροσωπία διπλή αυτοκινητάμαξα με ένα ασημί 6 και το υπόλοιπο γεμάτο με αρκετά κόκκινα,1 γκρι και καναδυο μαυρα 2άρια. -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Travelman μεγειες...Φχαριστώ!! καλά μαζντοχιλιόμετρα και στον λπατ2001 που κατ' εμέ χτύπησε το καλύτερο χρώμα στο 2!
Όντως η κατανάλωση δεν είναι και τόσο εκπληκτικά χαμηλή είναι όμως εντυπωσιακή όταν μιλάμε για 5άστερο αμάξι με αρκετά καλούς χώρους. Ας ελπίσουμε με το στρώσιμο να γίνει εντυπωσιακότερη!
Τον λεβιέ τον έστριψα και εγώ αρκετές φορές μέχρι να έρθει στη θέση του. Ίσως να είναι δείγμα κακής ποιότητας αλλά πέτυχα το ίδιο ελάττωμα σε ολοκαίνουργιο φόκους. Τόσο δύσκολο είναι να του ρίξουν μια δυο στροφές?
Αρχίζει να με ενοχλεί η ανάρτηση που κοπανάει άσχημα (και μπροστά και πίσω) και είναι σκληρή, αλλά τουλάχιστον βλέπω ότι οι κλίσεις στην καθημερινή οδήγηση είναι αμελητέες. Ακόμα αυτή η ορατότητα προς τα πίσω που δε βλέπεις τίποτα με τις χοντρές Γ κολώνες μου έχει σπάσει τα νεύρα
-
Φιλε travelman καλοταξιδο και σ εσενα.......Το πρασινακι μ ενα ελαφρυ φιμε ειναι πραγματικα εξαιρετικο.....
Επειδη εμενα ειναι με ζαντες και τασια εχει ελαστικα πιο ψηλου προφιλ, δεν πολυκοπαναει ειδικα τωρα που του βαλα σωστη πιεση......
Να στε ολοι καλα και να χαιρομαστε το αμαξακι .......
-
Αρχίζει να με ενοχλεί η ανάρτηση που κοπανάει άσχημα (και μπροστά και πίσω) και είναι σκληρή, αλλά τουλάχιστον βλέπω ότι οι κλίσεις στην καθημερινή οδήγηση είναι αμελητέες. Ακόμα αυτή η ορατότητα προς τα πίσω που δε βλέπεις τίποτα με τις χοντρές Γ κολώνες μου έχει σπάσει τα νεύρα
εάν φοράς 16άρα με χαμηλό προφίλ...βράστα.
-
Εγώ τα 16άρια φοράω και μετά από 4.000κμ νομίζω πως το συνήθισα. Βέβαια αποφεύγω τις λακούβες σαν τον διάολο. Ελπίζω μονο να μην ξεκινήσει να τρίζει μετά από μερικά χρόνια....
-
Μπα τα 15άρια έχει, αλλά δεν φαίνεται να οφείλεται στα λάστιχα αλλά στην λειτουργία της ανάρτησης. Επειδή οδήγησα και το 3 της μάζντα, μου έκανε εντύπωση πως είναι δυνατόν να είναι πολύ πιο άνετο και ταυτόχρονα με καλύτερο κράτημα και μικρότερες κλίσεις. Εντάξει είναι μία κατηγορία πάνω αλλά δεν πολυεξηγείται...
Mazda 2 2007