-
Δημήτρη, Σπύρο, Νίκο (glf). Παίδες.... Θεωρώ άδικη την επίθεση που γίνεται στον az τον οποίο δεν γνωρίζω. Ο άνθρωπος γράφει μιάν άποψη. Δεν έθιξε κανένα. Κρίνει (και έχει νομίζω το δικαίωμα). Υπάρχουν πολλά παιδιά (από το χώρο του καρτ π.χ.) που 'κόβει' το μάτι τους. Και ας μην έχει μπει σε μπάκετ. Δεν οδηγάμε f1 στο κάτω κάτω. Δεν χρειάζεται να έχουμε προκαταλήψεις.
-
Ο χρήστης racer έγραψε:
Δημήτρη, Σπύρο, Νίκο (glf). Παίδες.... Θεωρώ άδικη την επίθεση που γίνεται στον az τον οποίο δεν γνωρίζω. Ο άνθρωπος γράφει μιάν άποψη. Δεν έθιξε κανένα. Κρίνει (και έχει νομίζω το δικαίωμα). Υπάρχουν πολλά παιδιά (από το χώρο του καρτ π.χ.) που 'κόβει' το μάτι τους. Και ας μην έχει μπει σε μπάκετ. Δεν οδηγάμε f1 στο κάτω κάτω. Δεν χρειάζεται να έχουμε προκαταλήψεις.Καλημέρα Χρήστο,
Δηλαδή την πρώτη δημοσίευση του az δεν την θεωρείς ειρωνική και επιθετική απέναντι σε SPO+ και Αμαξόπουλο?????Βλέπεις καμιά θέση διατυπωμένη????
==
Καλημερα σε ολους,Διαβαζω ξανα για παρανομες δοκιμες αλλα ακρη δεν βγαζω...
Παρατηρω οτι διαμαρτυρονται οδηγοι οι οποιοι τελικα δεν κυνηγανε τιποτα...και γενικα ισχυριζονται οτι κανουν το χομπυ τους. Αυτο λοιπον δεν στεκει, και δεν στεκει γιατι δεν ειναι δυνατον κυριε SP0+ να παραπονιεσαι οταν το μονο που κανεις ειναι 2 αναβασεις το χρονο. Τι σε νοιαζει εσενα αν ο Ζαχος κανει δοκιμες? Μηπως νομιζεις οτι υπαρχει οδηγικη συγκριση μεταξυ σας η οτι θα τον περναγες αν δεν εκανε οσες δοκιμες οσες εσυ? Και δεν απευθυνομαι μονο σε σενα αλλα και σε αλλους. Μηπως δηλαδη ο Αμαξοπουλος στεναχωριεται που χανει απο το 1300?====
Kαι καλά πές οτι ο SPO+ και ο Αμαξόπουλος του απάντησαν ,προς τί τότε η παρακάτω επίθεση???Εδώ βλέπεις επίσης καμιά θέση διατυπωμένη???
===
Να κανω μια ερωτηση?
O κυριουλης που τρεχει στο Dubai και εχει θεοποιηθει απο το forum, τι ακριβως ειναι γιατι πραγματικα δεν εχω ιδεα?
Μας δινετε περισσοτερες πληροφοριες παρακαλω?Φιλικά
Γιάννης Τσιώτος -
Ο χρήστης JTGANG έγραψε:
Δημήτρη, Σπύρο, Νίκο (glf). Παίδες.... Θεωρώ άδικη την επίθεση που γίνεται στον az τον οποίο δεν γνωρίζω. Ο άνθρωπος γράφει μιάν άποψη. Δεν έθιξε κανένα. Κρίνει (και έχει νομίζω το δικαίωμα). Υπάρχουν πολλά παιδιά (από το χώρο του καρτ π.χ.) που 'κόβει' το μάτι τους. Και ας μην έχει μπει σε μπάκετ. Δεν οδηγάμε f1 στο κάτω κάτω. Δεν χρειάζεται να έχουμε προκαταλήψεις.
Καλημέρα Χρήστο,
Δηλαδή την πρώτη δημοσίευση του az δεν την θεωρείς ειρωνική και επιθετική απέναντι σε SPO+ και Αμαξόπουλο?????Βλέπεις καμιά θέση διατυπωμένη????
Γιάννη,
Μπορείς να την χαρακτηρίσεις αιχμηρή, υπερβολική, 'άτσαλη', λανθασμένη. Οτι θέλεις. Πάντως όχι ειρωνική πόσο μάλλον επιθετική. Νομίζω...
-
Ο χρήστης JTGANG έγραψε:
Καλημέρα Χρήστο,
==
Καλημερα σε ολους,Διαβαζω ξανα για παρανομες δοκιμες αλλα ακρη δεν βγαζω...
Παρατηρω οτι διαμαρτυρονται οδηγοι οι οποιοι τελικα δεν κυνηγανε τιποτα...και γενικα ισχυριζονται οτι κανουν το χομπυ τους. Αυτο λοιπον δεν στεκει, και δεν στεκει γιατι δεν ειναι δυνατον κυριε SP0+ να παραπονιεσαι οταν το μονο που κανεις ειναι 2 αναβασεις το χρονο. Τι σε νοιαζει εσενα αν ο Ζαχος κανει δοκιμες? Μηπως νομιζεις οτι υπαρχει οδηγικη συγκριση μεταξυ σας η οτι θα τον περναγες αν δεν εκανε οσες δοκιμες οσες εσυ? Και δεν απευθυνομαι μονο σε σενα αλλα και σε αλλους. Μηπως δηλαδη ο Αμαξοπουλος στεναχωριεται που χανει απο το 1300?====
Kαι καλά πές οτι ο SPO+ και ο Αμαξόπουλος του απάντησαν ,προς τί τότε η παρακάτω επίθεση???Εδώ βλέπεις επίσης καμιά θέση διατυπωμένη???
===
Να κανω μια ερωτηση?
O κυριουλης που τρεχει στο Dubai και εχει θεοποιηθει απο το forum, τι ακριβως ειναι γιατι πραγματικα δεν εχω ιδεα?
Μας δινετε περισσοτερες πληροφοριες παρακαλω?Φιλικά
Γιάννης ΤσιώτοςΠαρεπιπτώντως το τελευταίο quote είναι του petrosR
-
Ο χρήστης malsot έγραψε:
Παρεπιπτώντως το τελευταίο quote είναι του petrosR
Έχεις δίκιο....συγγνώμη για αυτό....
Παρασύρθηκα με τα άλλα που έγραψε πιο κάτω μετά ο az...
mea culpa
-
Ρε Νίκο μη μιλάς γιατί θα ακούσεις και εσύ τα καλά που άκουσε ο Αμαξόπουλος....ότι σέρνετε!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ρε Νίκο μη μιλάς γιατί θα ακούσεις και εσύ τα καλά που άκουσε ο Αμαξόπουλος....ότι σέρνετε!ΓΙΑΤΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΑΜΑΞΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕΡΝΕΤΕ???
ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΜΑΣΑ ΠΑΙΔΑΚΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΙΛΑ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!
-
Ο χρήστης A-TEC έγραψε:
Ρε Νίκο μη μιλάς γιατί θα ακούσεις και εσύ τα καλά που άκουσε ο Αμαξόπουλος....ότι σέρνετε!
ΓΙΑΤΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΑΜΑΞΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕΡΝΕΤΕ???
ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΜΑΣΑ ΠΑΙΔΑΚΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΙΛΑ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!
ΑΜΑΞΟΠΟΥΛΕ ΚΡΥΒΕΣΕ ΕΕΕΕ???
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΠΕΙΧΗΡΗΜΑ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΕΙΣ!!!
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ?? ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΗ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ΣΕΡΝΕΣΕ??
-
Αφου κανεις παρανομες δοκιμες,ειναι αδικο .
Στα μακαρονια πιστευω οτι σε ανταγωνιζομαι ,ομως!
(φορουμ4Τ και φαγητο ειναι οπως αποδεικνυεται εννοιες σχεδον ταυτοσημες ) -
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
:oops:
Αφου κανεις παρανομες δοκιμες,ειναι αδικο .
Στα μακαρονια πιστευω οτι σε ανταγωνιζομαι ,ομως!
(φορουμ4Τ και φαγητο ειναι οπως αποδεικνυεται εννοιες σχεδον ταυτοσημες )ΩΣΤΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΟΥ ΟΠΛΟ!!
ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΠΑΣ ΤΕΖΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΧΙ!!
ΠΟΣΟ ΒΑΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ? ΕΝΩ Η ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ Η ΑΤΙΜΗ!!ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ...... ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΟΚΙΜΗ. ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ! ΧΑΜΕΝΗ ΩΡΑ!
ΤΕΛΟΣ ΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΝΕ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΩΣ ΜΕΤΡΟ ΝΑ ΜΗ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΣΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ!ΑΝΤΕ ΒΡΕ ..... ΒΡΗΚΑ ΛΥΣΗ!
Υ.Γ ΕΠΙΣΗΣ ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΑΠΟΧΗ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΗΡΗΔΙΔΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ!!
ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΠΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ!! ( ΟΧΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΜΑΞΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ)ΑΥΤΑ
Δ.ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ -
[/quote]Και εστω οτι τα περασματα γινονται 8, εχεις την εντυπωση οτι στον πρωτο σου αγωνα θα πας γρηγοροτερα αν ειχες κανει 4? Εγω σου λεω πως οχι...[/quote]
Υπαρχει η περιπτωση να παει ποιο γρηγορα, αλλα το σημαντικοτερο ειναι οτι με τα 8 θα παρατηρήση καλητερα τον δρομο και ετσι μπορει να γλιτωσει απο καποιο ατυχημα.
-
Λοιπόν, ιδού ποιά είναι η διαδικασία απόκτησης license και αναγνωρίσεων σε μια από τις πιο προηγμένες χώρες παγκοσμίως στο μηχανοκίνητο αθλητισμό (δε νομίζω να υπάρχει αντίρρηση...), στη Φινλανδία (με τη σειρά με την οποία γίνονται):
- Θεωρητική εκπαίδευση και γραπτές εξετάσεις
- Για να τρέξεις σε ράλι με σημειώσεις, πρέπει πρώτα να τρέξεις σε κάμποσα ράλι prima-vista και μάλιστα να φέρεις και κάποια αποτελέσματα. Αυτό αποδεικνύει ότι κατέχεις το κοντρόλ του αυτοκινήτου και μπορείς να κρίνεις την ταχύτητά σου σε σχέση με το δρόμο
- Εξετάσεις στο γράψιμο σημειώσεων μαζί με το συνοδηγό, δηλ. όπως στο δικό μας δίπλωμα, μπροστά το πλήρωμα και πίσω ένας εξεταστής που τσεκάρει πως το '4 σανίδα σε 3 φυλαγμένη' είναι όντως αυτό και όχι '3 φυλαγμένη σε 2 φυλαγμένη'
- Αφού γίνουν αυτά, επιτρέπονται έως 2 περάσματα στις ειδικές σε συγκεκριμένες μέρες (μην ξεχνάμε πως κάποιοι δρόμοι εκεί, ακόμα περισσότεροι πχ. στη Σουηδία, είναι ιδιωτικοί και δεν είναι πάντοτε ανοικτοί) με συμβατικό αυτοκίνητο ή με Group N (= δηλ. κανονισμοί WRC)
- Δεν έχουν GPS (πολύ ακριβό...) αλλά ελέγχουν με ραντάρ και όποιος πιαστεί τρώει 'κίτρινη κάρτα' και αν ξαναπιαστεί μέσα σε 18 μήνες, 'κόκκινη κάρτα' και εκτός αγώνων για 4 μήνες.
Ο άνθρωπος που μου τα είπε αυτά δουλεύει στη Φινλανδική ΕΘΕΑ (ΑΚΚ) και συζητώντας για τις αναγνωρίσεις και το ό,τι οι Ελληνες οδηγοί έχουν παράπονα για τον περιορισμό των περασμάτων, είπε πως τα ίδια γκρινιάζουν και οι Φινλανδοί πιτσιρικάδες αλλά πως η πάγια θέση της ΑΚΚ είναι πως το συγκεκριμένο σύστημα είναι το σωστό διότι δεν έχει νόημα να μαθαίνει ο οδηγός το δρόμο απ΄ έξω αλλά το σημαντικό είναι η συνεργασία οδηγού-συνοδηγού και το να ΑΚΟΥΕΙ ο οδηγός το συνοδηγό και όχι να τον κουβαλά ως έρμα. Και συμπλήρωσε μάλιστα πως και ο ίδιος που έτρεχε στις 1000 λίμνες τη δεκαετία του 70 στην αρχή έκανε πολλές δοκιμές (τότε) και ήξερε τα 3/4 του αγώνα απ΄ έξω αλλά όσο μεγάλωνε τόσο καταλάβαινε πως δεν έχει νόημα αυτή η προσέγγιση.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Λοιπόν, ιδού ποιά είναι η διαδικασία απόκτησης license και αναγνωρίσεων σε μια από τις πιο προηγμένες χώρες παγκοσμίως στο μηχανοκίνητο αθλητισμό (δε νομίζω να υπάρχει αντίρρηση...), στη Φινλανδία (με τη σειρά με την οποία γίνονται):- Θεωρητική εκπαίδευση και γραπτές εξετάσεις
- Για να τρέξεις σε ράλι με σημειώσεις, πρέπει πρώτα να τρέξεις σε κάμποσα ράλι prima-vista και μάλιστα να φέρεις και κάποια αποτελέσματα. Αυτό αποδεικνύει ότι κατέχεις το κοντρόλ του αυτοκινήτου και μπορείς να κρίνεις την ταχύτητά σου σε σχέση με το δρόμο
- Εξετάσεις στο γράψιμο σημειώσεων μαζί με το συνοδηγό, δηλ. όπως στο δικό μας δίπλωμα, μπροστά το πλήρωμα και πίσω ένας εξεταστής που τσεκάρει πως το '4 σανίδα σε 3 φυλαγμένη' είναι όντως αυτό και όχι '3 φυλαγμένη σε 2 φυλαγμένη'
- Αφού γίνουν αυτά, επιτρέπονται έως 2 περάσματα στις ειδικές σε συγκεκριμένες μέρες (μην ξεχνάμε πως κάποιοι δρόμοι εκεί, ακόμα περισσότεροι πχ. στη Σουηδία, είναι ιδιωτικοί και δεν είναι πάντοτε ανοικτοί) με συμβατικό αυτοκίνητο ή με Group N (= δηλ. κανονισμοί WRC)
- Δεν έχουν GPS (πολύ ακριβό...) αλλά ελέγχουν με ραντάρ και όποιος πιαστεί τρώει 'κίτρινη κάρτα' και αν ξαναπιαστεί μέσα σε 18 μήνες, 'κόκκινη κάρτα' και εκτός αγώνων για 4 μήνες.
Ο άνθρωπος που μου τα είπε αυτά δουλεύει στη Φινλανδική ΕΘΕΑ (ΑΚΚ) και συζητώντας για τις αναγνωρίσεις και το ό,τι οι Ελληνες οδηγοί έχουν παράπονα για τον περιορισμό των περασμάτων, είπε πως τα ίδια γκρινιάζουν και οι Φινλανδοί πιτσιρικάδες αλλά πως η πάγια θέση της ΑΚΚ είναι πως το συγκεκριμένο σύστημα είναι το σωστό διότι δεν έχει νόημα να μαθαίνει ο οδηγός το δρόμο απ΄ έξω αλλά το σημαντικό είναι η συνεργασία οδηγού-συνοδηγού και το να ΑΚΟΥΕΙ ο οδηγός το συνοδηγό και όχι να τον κουβαλά ως έρμα. Και συμπλήρωσε μάλιστα πως και ο ίδιος που έτρεχε στις 1000 λίμνες τη δεκαετία του 70 στην αρχή έκανε πολλές δοκιμές (τότε) και ήξερε τα 3/4 του αγώνα απ΄ έξω αλλά όσο μεγάλωνε τόσο καταλάβαινε πως δεν έχει νόημα αυτή η προσέγγιση.
ΕΡΏΤΗΣΗ:ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ Ως ΠΟΥ ΤΟ ΦΙΛΑΝΔΙΚΌ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΘΕΩΡΉΤΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ? Εγώ δεν εχω δει κανέναν μας, αλλα ουτε και η Ευρωπη να παρακολουθεί εντατικά το ΦΙΛΑΝΔΙΚΟ πρωτάθλημα.
Βεβαια θα μου πεις οτι βγαζει οδηγούς του παγκοσμιου...Ε και? Και η βραζιλία βγάζει παιχταράδες αλλα ουτε η κυρα Μαρία η Βραζιλιάνα δεν παρακολουθει το πρωταθλημά της.Αντίθετα ολοι οι παιχτες παιζουν σε ΑΓΓΛΙΚΟ, ΙΤΑΛΙΚΟ,ΓΑΛΛΙΚΟ και ΙΣΠΑΝΙΚΟ Πρωτάθλημα!Μηπως θα ηταν καλύτερο να δούμε τι κάνουν οι γείτονές μας(Ιταλοι-Γάλοι-Ισπανοι)οπου ολοκληρος ο κοσμος(και οι αυτοκινητοβιομηχανίες)Παρακολουθούν εντατικά τις εξελιξεις τους ?
Για να σου θυμισω, οι Φιλανδοι, εκτός απο την εθνική οδό τους η οποία ειναι ασφάλτινη, ολοι οι άλλοι δρόμοι τους ειναι χωμάτινοι, ακόμα και το επαρχιακό τους Δίκτυο.Δεν νομίζω λοιπόν οτι τα αποτελέσματα της καλης τους πορείας στο χώμα οφείλονται στην ΑΚΚ.
-
Ο χρήστης van έγραψε:
ΕΡΏΤΗΣΗ:ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ Ως ΠΟΥ ΤΟ ΦΙΛΑΝΔΙΚΌ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΘΕΩΡΉΤΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ? Εγώ δεν εχω δει κανέναν μας, αλλα ουτε και η Ευρωπη να παρακολουθεί εντατικά το ΦΙΛΑΝΔΙΚΟ πρωτάθλημα.
Βεβαια θα μου πεις οτι βγαζει οδηγούς του παγκοσμιου...Ε και? Και η βραζιλία βγάζει παιχταράδες αλλα ουτε η κυρα Μαρία η Βραζιλιάνα δεν παρακολουθει το πρωταθλημά της.Αντίθετα ολοι οι παιχτες παιζουν σε ΑΓΓΛΙΚΟ, ΙΤΑΛΙΚΟ,ΓΑΛΛΙΚΟ και ΙΣΠΑΝΙΚΟ Πρωτάθλημα!Μηπως θα ηταν καλύτερο να δούμε τι κάνουν οι γείτονές μας(Ιταλοι-Γάλοι-Ισπανοι)οπου ολοκληρος ο κοσμος(και οι αυτοκινητοβιομηχανίες)Παρακολουθούν εντατικά τις εξελιξεις τους ?
Για να σου θυμισω, οι Φιλανδοι, εκτός απο την εθνική οδό τους η οποία ειναι ασφάλτινη, ολοι οι άλλοι δρόμοι τους ειναι χωμάτινοι, ακόμα και το επαρχιακό τους Δίκτυο.Δεν νομίζω λοιπόν οτι τα αποτελέσματα της καλης τους πορείας στο χώμα οφείλονται στην ΑΚΚ.
Ε και? Τι σημασία έχει αυτό?
Αυτό που υπάρχει για απόκτηση lisans απλά δείχνει ότι υπάρχει παιδεία κ εκπαίδευση (κάτι στο οποίο υστερούμε) στην χώρα που βγαίνουν οι περισσότεροι κορυφαίοι rallymen. -
Καλα εκανες και τα εγραψες Νασο,αλλα εχω μια ενσταση(ελαφρια )και μια απορια
Η ενσταση αφορα οτι η εκει ΕΘΕΑ ειναι....αυτο ακριβως,'η εκει ΕΘΕΑ' και οχι η εδω...με οτι αυτο συνεπαγεται και καταλαβαινει ο καθενας μας
Και η απορια ειναι :Τι σου απαντησε αυτος ο ανθρωπος,οταν του ειπες 'πως βρισκουν αυτους που κανουν παρανομες δοκιμες?'
Εκτος και αν δεν το ρωτησες.
-
Ο χρήστης van έγραψε:
ΕΡΏΤΗΣΗ:ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ Ως ΠΟΥ ΤΟ ΦΙΛΑΝΔΙΚΌ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΘΕΩΡΉΤΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ? Εγώ δεν εχω δει κανέναν μας, αλλα ουτε και η Ευρωπη να παρακολουθεί εντατικά το ΦΙΛΑΝΔΙΚΟ πρωτάθλημα.Και ποιός είπε πως το κριτήριο είναι το αναβαθμισμένο πρωτάθλημα ? (για το οποίο οι λόγοι μπορεί να είναι 1002, πχ. μέγεθος αγοράς, εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία, κουλτούρα motorsport, προβολή)
Κριτήριο είναι η παιδεία και η αντιμετώπιση της κάθε χώρας. Και δε νομίζω να διαφωνεί κανείς πως οι Φινλανδοί είναι από τους καλύτερους στον κόσμο σε αυτό. Διαφορετικά πως βγάζουν τόσους παγκόσμιους ? (και οι Ιταλοί με το τόσο αναβαθμισμένο πρωτάθλημα τα πάνε πολύ χειρότερο στο σημείο αυτό)
-
ΦΙΛΕ ΝΑΣΣ , ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΕΜΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ , ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ , ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΜΙΘΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΟΙ ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ , ΒΛΕΠΕ.. ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ) ΚΑΤΙ ΛΕΕΙ .
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ , ΑΛΛΑ ΝΑΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΝΣΟΛΑ , ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠ'ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΥΡΙΟ , ΚΑΙ ΑΠ'ΤΟ ΖΗΜΠΑΜΠΟΥΕ ΜΕΘΑΥΡΙΟ . -
Αν το πρόβλημα το δικό μας είναι αυτό που λες (και λίγο-πολύ συμφωνώ μαζί σου), τότε λύνεται με το να αλλάξει το μοντέλο των αναγνωρίσεων ?
Διότι οι φίλοι μας οι Βούλγαροι μας άλλαξαν τα φώτα με 4 περάσματα, άρα ΑΛΛΟΥ είναι το πρόβλημα και η όλη συζήτηση περί αναγνωρίσεων (2, 4, 8, 18, 88 περάσματα) είναι αποπροσανατολιστική. Κάτι που λέω πολύ καιρό τώρα, έχουν αναχθεί οι αναγνωρίσεις σε ύψιστο θέμα των ράλι στην Ελλάδα και μετά έρχονται τα Βουλγαράκια με 4 περάσματα και μας κάνουν ρόμπα. Αυτό ακριβώς έλεγα, πως βολευόμαστε με τα 'ααα, δεν κάνουμε αρκετές αναγνωρίσεις' και ξεχνάμε άλλα ουσιώδη πράγματα, που κάνουν το 'ράλιμαν'.
Απλά ανάφερα το παράδειγμα της Φινλανδίας για να δούμε τι κάνουν κάποιοι πιο προηγμένοι από εμάς και εν γένει σε κορυφαίο επίπεδο και όχι για να τους συγκρίνουμε με την Ιταλία.
Αλλά και στην Ιταλία (αφού τη Φινλανδία τη βρίσκουν κάποιοι εξ ημών υπανάπτυκτη ), τα ίδια κάνουν, όπως θα μας βεβαιώσει και ο Ελ-Εμ και ο Κοσμόπουλος και ο Λάμπης, που έχουν τρέξει εκεί: καθορισμένες ημερομηνίες αναγνωρίσεων, συγκεκριμένος (μικρός) αριθμός περασμάτων, αστυνόμευση. Και, όπως είδαμε στην περίπτωση των Βωβού-Ελ-Εμ τουλάχιστον (οι άλλοι που ανέφερα έχουν ελάχιστη εμπειρία), ο αριθμός των αναγνωρίσεων δεν τους απαγόρευσε να πάνε καλά.
Το μόνο πρόβλημα των αναγνωρίσεων στην Ελλάδα είναι πως δεν αστυνομεύονται σωστά (διαρρέουν οι διαδρομές, δεν ασχολούνται οι οργανωτές για να μη 'χάσουν πελάτες' κτλ.). Ολα τ΄ άλλα είναι φρου-φρου και αρώματα.
-
Αλλά και στην Ιταλία (αφού τη Φινλανδία τη βρίσκουν κάποιοι εξ ημών υπανάπτυκτη ), τα ίδια κάνουν, όπως θα μας βεβαιώσει και ο Ελ-Εμ και ο Κοσμόπουλος και ο Λάμπης, που έχουν τρέξει εκεί: καθορισμένες ημερομηνίες αναγνωρίσεων, συγκεκριμένος (μικρός) αριθμός περασμάτων, αστυνόμευση.
Όντως, τα περάσματα είναι 3, με συγκεκριμένη ώρα (όπως και εδώ θεωρητικά0, με λάστιχα ΑΣΦΑΛΤΙΝΑ, με αυτοκίνητο έως 2000 κ.ε., ατμοσφαιρικό και εννοείται όχι τύπου 'τζιπ'. Μια και το ανέφερες Νάσο, ξέχασα να σας πω ότι το άλλο Σάββατο 30/9, συμμετέχω στην Ιταλία σε αγώνα του κυπέλου χώματος, στο ράλι Altopiano dei 7 comuni, στη Βόρεια Ιταλία. Αυτοκίνητο φυσικά Μίκρα (τρέμε Saari, που θα μου πας, δεν θα σε πετύχω;), συνοδηγός η Βούλα και υποστήριξη(σέρβις) Ιταλική. Χορηγοί: Παραλληλοδρόμιο, Μινωικές γραμμές, Fedima tyres. Περισσότερες λεπτομέρειες όταν γυρίσω με το καλό, κατά τις 2 Οκτωβρίου.
Προς Mod: Αν η αναφοά των χορηγών είναι καταστρατήγηση των κανόνων της σελίδας, μπορείς να μας (τους) σβήσεις.
Λάμπης Κουρτέσης -
Ο χρήστης APR έγραψε:
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ , ΑΛΛΑ ΝΑΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΝΣΟΛΑ , ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠ'ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΥΡΙΟ , ΚΑΙ ΑΠ'ΤΟ ΖΗΜΠΑΜΠΟΥΕ ΜΕΘΑΥΡΙΟ .
τρανη αποδειξη τις επιτυχιας των βουλγαρων και των καθε βουλγαρων ,ιταλων,γαλλων που ερχονται στην ελλαδα ειναι οτι αυτοι οι οδηγοι-συνοδηγοι προσαρμοζονται πολυ ευκολα στις εκαστοτε συνθηκες.οι λογοι για τους οποιους συβαινει αυτο ειναι διοτι εχουν παιδεια ,και οταν λεω παιδεια εννοω ΟΔΗΓΙΚΗ ΠΑΙΔΙΕΑ.γιαυτο και τα 4 περασματα τους αρκουν και τους δινουν σιγουρια να πυροβολησουν.για ποιους λογους εμεις στην ελλαδα δεν μπορουμε να εχουμε αναλογη παιδεια πανω στην οδηγηση ,δεν μπορω να το γνωριζω.απλα αισθανομαι οτι δεν το παιρνουμε και πολυ σοβαρα το θεμα.....
EDIT