-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Σ'ευχαριστώ που βρήκες και το ακριβές κείμενο, αυτό που λέει άκουσα και εγω και σκέφτηκα μήπως έλεγε και κάτι άλλο που μου διέφυγε. **Πλέον είνια ξεκάθαρο πως ο άνθρωπος μιλάει γιάυτό ακριβώς που έλεγα. Οι πυροσβέστες αδυνατούσαν να περιορίσουν τη φωτιά και αποσύρθηκαν για να μην κινδυνέψουν αφήνωντας το κτήριο να καταρεύσει λόγω της φωτιάς (βλέπε και πιο κάτω). Καταλαβαίνω πως έχει δύσκολες λέξεις μέσα (όπως pull) που εύκολα μπορέι κάποιος να μπερδέψει με τη λέξη EXPLOSIVES, DETONATION κλπ αλλά αμα δεν ξέρεις στοιχειώδη αγγλικά μη βασίζεις τις κοσμοθεωρίες σου σε αυτά. **αυτο δεν ειναι μεταφραση μικρο μου αγορακι. αλλα τοσος εισαι, και μεχρι εκει φτανεις...
θες μεταφραση? ε παρτηνα:
Θυμαμαι οτι με πηρε τηλεφωνο ο αρχηγος της πυροσβεστικης,
και μου ειπε οτι δεν ειναι σιγουρος αν μπορει να περιορισει την φωτια.
εγω ειπα, ειχαμε ηδη τοσες πολλες απωλειες ζωων, που μαλλον το καλυτερο ειναι να το ριξουμε.
και αυτοι πηραν την αποφαση να το ριξουνε, και εμεις ειδαμε το κτηριο να συνθλιβεταιεπισης, για να προλαβω την επομενη ηλιθια παρατηρηση, σου παραθετω και ενα λεξικο..
** pull down**
- To demolish; destroy: pull down an old office building.
- To reduce to a lower level.
- To depress, as in spirits or health.
- Informal To draw (money) as wages: pulls down a hefty salary.
http://www.thefreedictionary.com/pull+down
πηγη: farlex/columbia free dictionaryφανταζομαι θα ζητησεις μεταφραση και σε αυτο, αλλα πιστευω οτι θα βρεθει και καποιος αλλος να σου 'μεταφρασει' οπως σου αρμοζει!
σου ειχα ηδη πει οτι ειναι κριμα να σπαταλας το χρονο σου προσπαθοντας να βρεις και να ενστερνιστεις επιχειρηματα απο ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.
προφανως ομως αυτο ειναι το χομπυ σου.. κριμα για σενα..
επισης
ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ 7 ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ...πολυ κριμα...
ΓΙΑ ΣΕΝΑ και ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ!!
τραβα τωρα στη γωνια να δεις αν ερχομαι. και εγω, και πολλοι αλλοι.
-
Άνοιξε και μια γραμματική τώρα αφού έμαθες να ανοίγεις λεξικό και δες τη διαφορά του **pull **απο το pull down. Για να σε βοηθήσω ψάξε στο κεφάλαιο phrasal verbs.
Αυτό υπο την προυπόθεση πως άθελά σου έκανες λάθος βάζοντας την ερμηνεία απο τη φράση pull down που **ΔΕΝ **αναφέρεται στο κείμενο του Silverstein.
pull it = αποσύρω κάτι (τους πυροσβέστες εν προκειμένω)
Το ότι δεν πήγανε οι πυροσβέστες μέσα στις φλόγες στο κτήριο 7 λέει και το εν λόγω βιντεάκι.
Και ξαναλέω να μιλάς καλύτερα, δε γαβγίζουμε εδώ. Το ΚΡΙΜΑ κλπ που λες στα επιστρέφω, ο φανατισμός δεν είναι ένδειξη νοημοσύνης.
-
το οτι αυτη τη στιγμη γραφουμε στο ιδιο φορουμ, δεν μας κανει ιδιους ανθρωπους.
προσπαθησε να το θυμασαι αυτο μικρε μου. ισως σε βοηθησει να μην μπερδευεσαι στο μελλον.
-
Δε ξέρω παιδιά τι λέτε εσείς, πάντως το καινούργιο κτήριο είναι κουκλί!
Ααα, και φυσικά αφού αυτός ο καλός άνθρωπος το εχτισε χωρίς να βάλει δεκάρα, αφού πρώτα γκρέμισε και το παλιό χωρίς πάλι να πληρώσει δεκάρα , του ανοίκει και για τα επόμενα 100 χρόνια. Α ρε κορόιδα που είμαστε! Να ρε πως γίνονται οι δουλειές! -
τωρα αμα σου πω φιλε μου οτι για ολα αυτα (απο την αρχη, την ενοικιαση για 100 χρονια) ο silverstein εδωσε ΜΟΝΟ $11 εκατομυρια απο δικα του λεφτα, τι θα πεις?
-
Βλέπω έκανες edit το *ίσους *με το ίδιους, πάλι καλα....
Που ακριβώς βλέπεις να υπέθεσα πως είναι ίδιοι όλοι οι συνολιητές μου? Γιατί δεν μπορείς να εστιάσεις στο θέμα μικρέ μου φιλαράκο και αναλώνεσαι στο τι είμαι και τι πρέπει να κάνω?
-
'I remember getting a call from the, er, fire department commander,
telling me that they were not sure they were gonna be able to contain the fire,
and I said, 'We've had such terrible loss of life, maybe the smartest thing to do is pull it.
And they made that decision to pull and we watched the building collapse.'Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
θες μεταφραση? ε παρτηνα:
Θυμαμαι οτι με πηρε τηλεφωνο ο αρχηγος της πυροσβεστικης,
και μου ειπε οτι δεν ειναι σιγουρος αν μπορει να περιορισει την φωτια.
εγω ειπα, ειχαμε ηδη τοσες πολλες απωλειες ζωων, που μαλλον το καλυτερο ειναι να το ριξουμε.
και αυτοι πηραν την αποφαση να το ριξουνε, και εμεις ειδαμε το κτηριο να συνθλιβεταιPetran, i speak england very best
Σταματηστε να μεταφραζετε τα παντα οπως σας βολευει, και σταματα να εκτιθεσαι με τον τροπο που μιλας και συμπεριφερεσαι, δεν κερδιζεις κατι! -
καραμπουζουκλης,
η περιορισμενη σου δυνατοτητα να καταλαβεις δεν ειναι λογος να χτυπας την κασιδα σου.εμενα δεν με βολευει κατι, δεν εχω συμφεροντα ουτε εισοδηματα συνδεδεμενα με τιποτα απο τα παραπανω.
ΙΚΕ
Που ακριβώς βλέπεις να υπέθεσα πως είναι ίδιοι όλοι οι συνολιητές μου? Γιατί δεν μπορείς να εστιάσεις στο θέμα μικρέ μου φιλαράκο και αναλώνεσαι στο τι είμαι και τι πρέπει να κάνω?
οταν περιμενεις οτι αυτος στον οποιον απευθυνεσαι ειναι του ιδιου νοητικου επιπεδου με εσενα, αναγκαστικα υποθετω οτι αυτο κανεις.
αλλιως γραφεις 'Πετραν' αλλα απευθυνεσαι σε αλλον....φιλαρακια δεν ειμαστε, και πολυ αμφιβαλλω αν ειμαι εγω μικροτερος απο εσενα σε οτιδηποτε, ειδικα σε οτιδηποτε νοητικης φυσης ή θεμα χαρακτηρα!
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
καραμπουζουκλης,
η περιορισμενη σου δυνατοτητα να καταλαβεις δεν ειναι λογος να χτυπας την κασιδα σου.εμενα δεν με βολευει κατι, δεν εχω συμφεροντα ουτε εισοδηματα συνδεδεμενα με τιποτα απο τα παραπανω.
Σωστα!
Αλλωστε αμεσως μετα που ισχυριστικες οτι το κτηριο7 δεν επεσε απο τις φωτιες, μολις ο ΙΚΕ εδωσε φωτο που το κτιριο φλεγοταν απο πανω μεχρι κατω, σταθηκες σε αυτο,το καταλαβες, το αντεκρουσες, και δεν συνεχισες αμεσως στο ιδιο επιπεδο κατινας με το οποιο πρωτοξεκινησες να μιλας στο τοπικ!Δικιο εχεις, λαθος...
-
καραμπουζουκλη αγορι μου,
τρια ατσαλινα κτηρια στην ιστορια της ανθρωποτητας εχουνε πεσει απο 'φωτια'.
και τα τρια ανηκαν στον ιδιο ανθρωπο, και τα τρια επεσαν την ιδια μερα...χωρια οτι το 'απο πανω μεχρι κατω' που γραφεις, ουτε ο βαρωνος μυγχαουζεν δεν θα τολμαγε να το ισχυριστει...
επιπλεον οι μικρες εστιες φωτιας που υπηρχαν στον 7, δεν ηταν απο καυσιμα, αλλα απο office supplies.
αρα αδυνατο να βλαψουνε με οποιονδηποτε τροπο το ατσαλι.υπαρχει αναλυτικο κατηγορητηριο, αναλυτικο ημερολογιο, αναλυτικες μαρτυριες, γυρω απο ολα τα συμβαντα που σχετιζονται με το θεμα και συνεβησαν πριν, κατα τη διαρκεια, και μετα τη ληξη της καταστροφης.
οποιος θελει, διαβαζει. οποιος δεν θελει, λεει την τσαρολα του απλως για να εχει κι αυτος γνωμη. -
Ενω το οτι δεν επεσε απο τις φωτιες το κτηριο ο βαρωνος μυγχαουζεν δεν θα ειχε προβλημα να το ισχυριστει!
και τα τρια ανηκαν στον ιδιο ανθρωπο, και τα τρια επεσαν την ιδια μεραΣωστα, ΑΡΑ πεσαν απο εκρηκτικα
Για δωστα μας ολα αυτα τα επισημα, γιατι το μονο που κανεις απο την ωρα που μπηκες ειναι να βριζεις, να ειρωνευσαι, να το παιζεις ξυπνιος με μονο επιχειρημα το ιδιο και το ιδιο 'πηρε αποζημιωση'
ΥΓ. Φανταζομαι οτι τα link του ΙΚΕ τα διαβασες, η και εσυ δεν εχεις απειρο χρονο???
ΥΓ2. Ηταν η τελευταια μου δημοσιευση, μπορεις να εχεις την τελευταια εξυπναδα να χαρεις οτι 'νικησες'
-
τα στοιχεια ειναι στη διαθεση σου. αρκετα απο τα επισημα μπορεις να τα βρεις πλεον στο ιντερνετ.
αμα μπεις στον κοπο να τα διαβασεις, και θελεις διευκρινησεις, τοτε ρωτα με.εγω δεν ειμαι η νταντα σου, ουτε με πληρωνεις για να σε διαφωτισω,
οποτε κρατα τις εξυπναδες σου για καποιον του επιπεδου σου ή καποιον που τον πληρωνεις για να σε ανεχεται. -
και κρατα τις εξυπναδες σου για καποιον του επιπεδου σου.
σωστα, ειχα ξεχασει βλεπεις ποιο ειναι το επιπεδο σου...
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?p=536809&highlight=#536809
και
-
5 χρόνια ύστερα απο την 11/9
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
και κρατα τις εξυπναδες σου για καποιον του επιπεδου σου.
σωστα, ειχα ξεχασει βλεπεις ποιο ειναι το επιπεδο σου...
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?p=536809&highlight=#536809
και
-
Το επίπεδο φαίνεται απο τον τρόπο που μιλάει κάποιος και το πόσο αξιόπιστος ειναι απο την τεκμηρίωση με την οποία συνοδεύει τα λεγόμενά του.
Όλα τα άλλα είναι περιττά.
-
οπως ειπα, δυστυχως δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι.
εδω εχουμε ενα ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ, που αλλαξε την πραγματικοτητα στον πλανητη.
και μαλιστα με ολους τους ασχημους τροπους, και κανεναν σωστο.οταν συμμετεχεις λοιπον σε μια τετοια κουβεντα χωρις να εχεις τις απαραιτητες προϋποθεσεις και γνωσεις, και παρ'ολα αυτα κοροϊδευεις,
τοτε ειναι στατιστικα σιγουρο οτι καποιος θα βρεθει να σου τραβηξει το αυτακι.εκτος βεβαια και αν ολοι ειναι του δικου σου επιπεδου γνωσεων και IQ.
αν τωρα δεν σου αρεσει να σου τραβανε το αυτακι, και μπαζεις μεσα στην κουβεντα οτιδηποτε ασχετο νομιζεις οτι θα σε κανει να φαινεσαι πιο σωστος,
καντο.δεν ειμαι εγω συντονιστης της κουβεντας εδω μεσα.
αν ημουνα, θα ειχανε πεσει αρκετα σουτ.οποιος θελει μπορει να μεινει στην ουσια και στο θεμα. οποιος θελει μπορει να συνεχισει να τρωει ποπκορν και κουτοχορτο.
ελευθεροι ανθρωποι εισαστε, καντε οτι θελετε. -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
εκτος βεβαια και αν ολοι ειναι του δικου σου επιπεδου γνωσεων και IQ.
αν τωρα δεν σου αρεσει να σου τραβανε το αυτακι, και μπαζεις μεσα στην κουβεντα οτιδηποτε ασχετο νομιζεις οτι θα σε κανει να φαινεσαι πιο σωστος,
καντο.δεν ειμαι εγω συντονιστης της κουβεντας εδω μεσα.
αν ημουνα, θα ειχανε πεσει αρκετα σουτ.Αυτό έλειπε να ήσουν κιόλας!
Είσαι ΤΟΣΟ σίγουρος ότι κατέχεις την Απολύτη Αλήθεια;
-
Είσαι ΤΟΣΟ σίγουρος ότι κατέχεις την Απολύτη Αλήθεια;
Τα στοιχεια μιλανε απο μονα τους φιλε charmak!!!
Ο χρήστης Petran έγραψε:
και τα τρια ανηκαν στον ιδιο ανθρωπο, και τα τρια επεσαν την ιδια μερα...COINCIDENCE??? YOU DECIDE!!!
-
@charmak
ειμαι 100% σιγουρος οτι η υποθεση πρεπει να παει στα δικαστηρια.πεντε χρονια 'ταμπου' ειναι αρκετα για να συγκαληφθουν οι χειροτερες πτυχες αυτων που συνεβησαν.
ας πανε στα δικαστηρια ωστε τουλαχιστον να φανερωθουν τα ψιλαδια,
και να υπαρξει καποιο φρενο στο κακο που εχει βρει τον πλανητη. -
Το να διερευνηθεί η υπόθεση και να παει στα δικαστήρια απέχει παρασάγγας από την άποψη 'έτσι έγιναν και όποιος δεν το πιστεύει είναι χαζός/αφελής/εγκάθετος/πράκτορας της CIA'...
5 χρόνια ύστερα απο την 11/9