-
Ο χρήστης antony baltz έγραψε:
... μολις θυμηθηκα πως σε σουταρανε απο το Forum του F1Racing ...
μπήκα και γκολ;;;
Δυστυχώς για σένα, δεν με έχουν σουτάρει από πουθενά και ποτέ (θα μου πεις πάντα υπάρχει καιρός για την 1η φορά )
ΥΓ, Over & out από μένα επί του συγκεκριμένου!
-
Ο χρήστης antony baltz έγραψε:
O kimi ειναι πολυ ψυχρος για να λατρευτει ή να μισηθει .
Μη παίρνεις όρκο!
Θα φανταζόσουν αυτό που έγινε σήμερα στη Monza αν σου λέγαν πριν καμποσα χρόνια ότι οι Ιταλοί θα αποθεώνουν έναν Γερμαναρά;
-
Μετά τον Shumi τι ;
Η ζωή συνεχίζεται και δεν μπορεί να είναι και διαφορετικά.
Συγκινήθηκα σήμερα στη συνέντευξη τύπου και δεν το περίμενα. Παρακολουθώ F1 από την εποχή της ασπρόμαυρης ΕΡΤ -κάπου στο 78- θυμάμαι πολλές έντονες συγκινήσεις αλλά μετά το μαύρο 94 δεν περίμενα να ξαναένοιωθα τέτοια έντονα συναισθήματα.
Ο Πρωταθλητής της F1 στεκόταν μπροστά στη κάμερα και ανακοίνωνε ότι δεν θα συνεχίσει την επόμενη χρονιά να κάνει αυτό που αγαπούσε περισσότερο απ'όλα !
Ο ψυχρός Γερμανός που όταν ήταν μέσα στο κοκπιτ ήταν πιο Ιταλός κι'από Ελληνα ... που λατρεύτηκε ... που μισήθηκε .... που έγινε πρότυπο για τις επόμενες γενιές πιλότων ... που οδήγησε .... που έκανε λάθη (άνθρωπος είναι και οδηγά πραγματικά - όχι από πληκτρολόγιο ) ......
Ποτέ δεν ήμουν fan του αλλά για να πετύχει αυτά που πέτυχε, πρέπει να είχε και κάτι άλλο εκτός από χέρια. Είχε και έχει τη θέληση του πρωταθλητή.
Σίγουρα θα μας λείψει από την F1, όπως μας λείπει και ο Senna, θα έρθει όμως η ώρα που θα αναπληρωθεί το κενό του.
Τελικά νομίζω ότι ήταν σοφή η απόφαση του να σταματήσει ανεξάρτητα από το αν κερδίσει το πρωτάθλημα ή όχι. -
ναι και ο λεμπ εχει σπασει ολα τα ρεκορ σε 3 χρονια στο wrc,(και σιγουρα τα νουμερα του ειναι πιο εντυπωσιακα απο τα αντιστοιχα του σουμι)αλλα δε βγηκε κανενας να τον χαρακτηρισει μεγαλυτερο ολων των εποχων , κοψτε κατι.
επισης αυτα τα παραπονα που υπαρχουν για το σουμαχερ δεν ειναι τυχαια ουτε ειναι δημιουργημα των αγγλων δημοσιογραφων.γιατι δεν υπαρχουν παραπονα για αλλους οδηγους? και αυτα υπηρχαν πριν εχει τοσες πολλες επιτυχιες, γιατι ειχε δειξει πριν μπει στη φ1 το στυλ του.
δεν εγιναν τα παραπονα γιατι ειναι πετυχημενος και τον ζηλευουν αλλα γιατι αυτα δειχνουν οι κινησεις του. -
Δυστυχώς λόγω δουλειάς δεν είδα ούτε αγώνα ούτε συνέντευξη..
στεναχωρήθηκα πολύ όταν άκουσα ότι αποχωρεί ο Μίκαελ...
**Ήταν ο αγαπημένος μου οδηγός._ **
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
ναι και ο λεμπ εχει σπασει ολα τα ρεκορ σε 3 χρονια στο wrc,(και σιγουρα τα νουμερα του ειναι πιο εντυπωσιακα απο τα αντιστοιχα του σουμι)αλλα δε βγηκε κανενας να τον χαρακτηρισει μεγαλυτερο ολων των εποχων , κοψτε κατι.1.Δεν τα έχει σπάσει όλα. Όχι ακόμη, τουλάχιστον....
2.Προς το παρόν τα 'επιτεύγματα' του MS είναι σαφώς μεγαλύτερα απο του Loeb (όσο μπορουν να συγκριθουν WRC και F1...)
- Ήδη υπάρχει η φιλολογία για το αν είναι ο Loeb ο κορυφαίος.
Δεν εννοώ με όλα αυτά οτι ο MS είναι ντε και καλά ο 1 και μοναδικός. Δεν μπορώ να το αποδείξω άλλωστε.... (όπως και κανεις, άλλος). Εξάλλου εδώ παίζει σημαντικό ρόλο η υποκειμενικότητα. Για σένα κορυφαίος ο Α για κάποιον άλλον ο Β κ.ο.κ. Σιγουρα όμως είναι ενας εκ των κορυφαίων....
-
δεν ειμαι σουμαχερικος, ουτε φερραριστα...
εχοντας δει Φ1 κατα την εποχη σεννα μανσελ και δε συμμαζευεται δε με συγκινησε ποτε ιδιαιτερα η παρουσια του...μετα το θανατο του αυρτον το ενδιαφερον μου επεσε για να αναβιωσει την εποχη βιλνεβ...τοτε εγινε και η στραβη στη χερεθ... that was it!!!!!
αποψη μου ειναι οτι ο μικαελ απο απλος ηρωας εγινε στη φερραρι σουπερ ηρωας!! ολη η ομαδα λειτουργησε για λογαριασμο του και αυτο φανηκε χωρις μερικες φορες να αποφευχθουν περιστατικα εξωφθαλμα...εαν υπαρχει καποιος που μισει τον σουμαχερ για τις νικες και τα ρεκορ που εχει πετυχει, καλα θαναι να κοιταξει προς τη μερια της δικης του ομαδας και προς τη μερια της διοργανωτριας αρχης...δεν εφταιγε ο σουμαχερ οταν η αμεση ανταγωνιστρια μακλαρεν δε μπορουσε να δωσει ενα μονοθεσιο της προκοπης και υποσκελιζοταν ακομα και απο αυτον τον αμπαλο ραλφ σουμαχερ...
ακομα και αυτη η παντοδυναμη φερραρι του μικαελ υπεστη συντριβη στη πρωτη αλλαγη κανονισμων που δεν τη συνεφερε...
νομιζω οτι ο μικαελ ηταν ενας παρα πολυ καλος οδηγος με εξαιρετικες δυνατοτητες στο βρεγμενο και που αυτη τη στιγμη εχοντας παραμεινει σε ενα πολυ καλο επιπεδο φυσικης καταστασης, τρεχει βασιζομενος στην εμπειρια του και ανταγωνιζεται τους νεοτερους στα ισα (οταν εχει καλο μονοθεσιο).....
μειον του στη καριερα του οτι δεν απεφυγε ηλιθιες τακτικες που τον εξεθεσαν στα ματια των οπαδων που δεν ηταν τοσο πορωμενοι μαζι του...το οτι ισως δεν ηθελε ανταγωνιστες πιλοτους στη φερραρι δεν ειναι θεμα του μικαελ αλλα της φερραρι...νομιζω οτι η φερραρι ηδη θα μπορουσε να ειχε φτιαξει μια καλυτερη διαδοχη κατασταση απο αυτην του κιμι αλλα αυτο ειναι υποθεση...
νομιζω οτι η αποφαση του να αποσυρθει ηταν πολυ σωστη..ισως θα πρεπε να ειχε γινει και νωριτερα...οποτε ας εχει μια καλη ζωη και ας βοηθησει την Φ1 μπας και δουμε και καναν αγωνα της προκοπης...
-
Ουαο... Χαιρομαι που μπαινω μετα απο 9 μηνες στο φορουμ και βλεπω να συζητιουνται τα ιδια πραγματα που συζητιονταν και τοτε. Και που με τη σειρα τους συζητιονταν εδω και 9 χρονια...
Λοιπον. Για αλλη μια φορα.- Ναι ειναι γεγονος οτι ο Σουμαχερ απαιτουσε να ειναι το επικεντρο της ομαδας. Το νουμερο 1. Το ερωτημα ειναι: Γιατι το εκανε αυτο? Υπαρχει μια απαντηση που λεει (ή υποννοει) οτι το εκανε για να φαινεται παντα ο καλλιτερος ή να δινει μια καλλιτερη εικονα απο την πραγματικη. Υπαρχει και μια αλλη απαντηση που λεει οτι εχοντας διαβλεψει την συγχρονη μορφη της Φ1 οπου και η παραμικρη λεπτομερεια μπορει να αποβει καθοριστικη καταλαβε νωρις οτι εαν μια ομαδα δεν συγκεντρωσει τα resources της πισω απο εναν ανθρωπο/στοχο δεν θα μπορεσει να επιτυχει. Απαιτησε λοιπον και δικαιως να ειναι αυτος το επικεντρο και να μην αναλωνεται η ομαδα σε εσωτερικες κοντρες. Το αποτελεσμα το ξερουμε. Δικαιωθηκε πληρως.
Τωρα για το αν ηταν καλλιτερος απο ΚΑΘΕ αλλο πιλοτο της γενιας του νομιζω οτι ειναι αυταποδεικτο. Τους τσακισε (με εξαιρεση τον υποτιμημενο Μικα) ολους ακομα και με χειροτερο μονοθεσιο. Απο το 2000 και μετα οπου το μονοθεσιο ηταν στο ιδιο επιπεδο με την ικανοτητα του απλα εκανε περιπατο με την περισινη εξαιρεση. - ΒΑσικα ειναι συνεχεια του (1) αλλα ειπα να το κανω ξεχωριστο. Η μεγαλυτερη αποδειξη της οξυδερκειας του Σουμι στο συγκεκριμενο θεμα ειναι το παραδειγμα της ΜακΛαρεν. Μπορει ο Ντενις να διαφημιζε (και διαφημιζει) οτι στην ομαδα του υπαρχει πολιτικη ισων ευκαιριων αλλα η τελευταια φορα που η ομαδα του ηταν επιτυχης ηταν οταν εφαρμοσε αναφανδον πολιτικη υπερ ενος οδηγου. Του Μικα Χακκινεν σε βαρος του Κουλτχαρντ. Μπορω να αραδιασω αρκετα παραδειγματα αλλα βαριεμαι. Απλα οποιος ενδιαφερεται ας κανει τον κοπο να βρει σχετικες δηλωσεις του DC για το θεμα αλλα και σχετικα αρθρα. Απο τοτε και μετα ειδαμε που οδηγησε τη ΜακΛαρεν η πολιτικη ισων ευκαιριων. Η ετερη ομαδα που εφαρμοζει τετοια πολιτικη ειναι η Γουιλιαμς. Χρειαζεται να πω κατι αλλο?
Υπαρχει κανεις που να νομιζει οτι ο Φιζικελα και ο Αλονσο ειναι ιδια μεγεθη στη Ρενω ή οτι υπηρξαν ποτε? Ειναι τοσο λακες ο Φιζικελα που σημερα εκανε και brake testing στους πισω για να περασει ο Αλονσο...
Δεν ειναι θεμα οδηγοκεντρικης ή οχι αντιληψης. Σε μια εποχη οπου τα παντα κρινονται στα χιλιοστα η παραμικρη αβεβαιοτητα (οπως αυτη που προκαλει η ενδοοικογενειακη κοντρα μεταξυ των οδηγων) ειναι μοιραια. Απλα ο Σουμι το καταλαβε αυτο πρωτος. Τωρα οποιος θελει να του το προσαψει αυτο ας το κανει. Η ιστορια ομως γραφει... 7 πρωταθληματα (and counting). - Τελος λοιπον για του Σουμι. Τελος και για την εποχη που η Φ1 ηταν κατι οικειο προς εμενα. Δεν ξερω αν μιλω για τον ευατο μου μονο αλλα η νεα γενια δεν μου λεει κατι. Ουτε το αδερφιστικο στυλακι του Αλονσο (σορρυ αν θιγω τον gay πληθυσμο του forum, γουστα ειναι αυτα παιδια) ουτε το αδειο βλεμμα του Ραικκονεν. Η αληθεια ειναι οτι μεγαλωσα μαλλον και γω μαζι με το Σουμι και ισως ειναι καιρο να αποσυρθω μαζι του...
- Ναι ειναι γεγονος οτι ο Σουμαχερ απαιτουσε να ειναι το επικεντρο της ομαδας. Το νουμερο 1. Το ερωτημα ειναι: Γιατι το εκανε αυτο? Υπαρχει μια απαντηση που λεει (ή υποννοει) οτι το εκανε για να φαινεται παντα ο καλλιτερος ή να δινει μια καλλιτερη εικονα απο την πραγματικη. Υπαρχει και μια αλλη απαντηση που λεει οτι εχοντας διαβλεψει την συγχρονη μορφη της Φ1 οπου και η παραμικρη λεπτομερεια μπορει να αποβει καθοριστικη καταλαβε νωρις οτι εαν μια ομαδα δεν συγκεντρωσει τα resources της πισω απο εναν ανθρωπο/στοχο δεν θα μπορεσει να επιτυχει. Απαιτησε λοιπον και δικαιως να ειναι αυτος το επικεντρο και να μην αναλωνεται η ομαδα σε εσωτερικες κοντρες. Το αποτελεσμα το ξερουμε. Δικαιωθηκε πληρως.
-
Μεικτά συναισθήματα και θετικά και αρνητικά
Αρνητικά, διότι το άθλημα θα στερηθεί ένα σπουδαίο οδηγο, που έχει γράψει τη δική του ιστορία και σίγουρα θα τον θυμόμαστε δίπλα στους μεγάλους.
Θετικά, διότι το άθλημα θα απαλλαγεί από ένα μεγάλο κωλοπαίδι.
-
Κολωπαιδι γιατι?Γιατι ηθελε να κερδιζει παντα?Αιτιολογησε το...Ναι ηταν οξυθυμος,ηθελε παντα να κερδιζει και ποτε δεν κρυφτηκε πισω απο το δαχτυλο του.Οτι ειχε να πει το ελεγε!
-
Ο χρήστης kostasof έγραψε:
Αν λεμε για τους ομοσταβλους που ειχε ο Σουμι τοτε τι να πουμε για το Χακινεν...Να πεις οτι την πρωτη του χρονια στην ΜcLaren ειχε ομοσταυλο τον Senna και μαλιστα ηταν και πιο γρηγορος στα δοκιμαστικα....
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Η F1 θα χάσει το τμήμα των θεατών που παρακολουθούσε f1 για να δει τον Γερμανό να κερδίζει, κυρίως από τη Γερμανία αλλά και από αλλού. Και δεν είναι καθόλου λίγοι...Θα χάσει και τους, επίσης πολλούς, που έβλεπαν F1 περιμένοντας να τον δουν να χάνει...
-
Ο χρήστης teodor_v έγραψε:
Να πεις οτι την πρωτη του χρονια στην ΜcLaren ειχε ομοσταυλο τον Senna και μαλιστα ηταν και πιο γρηγορος στα δοκιμαστικα....Ήμουν ο άτιμος...
Στον έναν από τους τρεις αγώνες όμως.
-
Ενας απο τους μεγαλύτερους οδηγούς όλων των εποχών....
Σε ευχαριστώ Μίκαελ για όσα μου έχεις χαρήσει από το 94'
-
Πολύ καλός οδηγός, ψύχραιμος, αποτελεσματικός, άνθρωπος γενικά αγαπητός στο ευρύ κοινό. (ακόμα και παππόυδες-γιαγιάδες τον έχουν ακούσει).
Πράγματι συγκινητικά τα όσα είπε στην συνέντευξη (κλαψ, λυγμ)
Αλλά σε καμία περίπτωση δε νομίζω πως μπορεί να χαρακτηριστεί ο καλύτερος όλων.
Φεύγει και πάρα πολύ κόσμο πραγματικά δεν θα τον ενοχλήσει η απουσία του γιατί θα του μείνουν στο μυαλό πολλές αντιαθλητικές συμπεριφορές, ανάξιες νίκες...
Δεν είναι τυχαίο που έχει και φανατικούς 'εχθρούς'. Πρέπει να κοπιάσεις πολύ για να το καταφέρεις. Όσο εύκολα έπαιρνε νίκες άλλο τόσο εύκολα ξεσήκωνε τον κόσμο εναντίον του από δικές του συμπεριφορές.Κρίμα, θα μπορούσε να είχε φύγει με πολλή μεγαλύτερη αποδοχή του κόσμου στο πρόσωπό του
-
ΙΜΟ η κορυφαια persona όλων των εποχων στον κοσμο της F1
... στο τοπ20 των καλυτερων αθλητων όλων των εποχων
... στο τοπ3 των καλυτερων οδηγων ever στην F1Με εχει 'φτιαξει' ... με έχει 'χαλάσει' ... με εχει τρελανει ... με εχει γειώσει .... με εχει μεθυσει ... μου εχει κανει κεφαλι ...
παντως σε καθε περιπτωση εχει δωσει ενα διαφοτερικο χρωμα στα κΥριακατικα μεσημερια μου .
Θα εχω να λεω ότι τον εχω δει να αγωνιζεται απο κοντα ...
Εγω τον ευχαριστω παρα πολυ για αυτα τα 10 τοσα χρονια ...
-
antony baltz
να δω πόσες φορές θα τον ευχαριστήσεις...
-
Τεραστια μαγκια το οτι αποχωρει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στην κορυφη. Ειτε το παρει ειτε οχι φετος, ειναι και παλι σε τοπ επιπεδο και η διαφορα (αν χασει) θα ειναι οριακη. Εχει γινει καραμελα το 'να φευγεις οσο εισαι ακομα στην κορυφη', αλλα λιγοι πραγματικα το καταφερνουν (π.χ. Μανσελ, Μακινεν, Σαινθ, Βιλνεβ, Ζαγορακης κ.ά. φυγαν ενω η πτωση ειχε ηδη αρχισει).
Μελανο σημειο το γεγονος οτι φαινεται πως 'εξαναγκαστηκε' να το κανει. Μεχρι τελευταια ωρα φαινοταν να αμφιταλαντευεται. Μενει λοιπον η βασιμη υποψια οτι στην πραγματικοτητα ηθελε να συνεχισει, αλλα δεν δεχτηκε να το κανει με ορους (παρουσια Κιμι) που δεν ηταν οι δικοι του.
Για την αξια του τα λογια ειναι περιττα. Τεραστια τροπαιοθηκη και ρεκορ-θηκη , που θα μεινει απλησιαστη για πολλες ακομη σεζον (εκτος αν ειναι καπως λιγοτερες 'θεζον' ).
Η προσωπικη μου αποψη (την οποια ξερω οτι περιμενετε με αγωνια και εσεις και ο Μιχαελ να διαβασετε), πολλακις εκφρασμενη στο φορουμ, ειναι οτι προκειται για κορυφαιο πιλοτο, που θα σταθει στην ιστορια της Φ1 διπλα στους καλυτερους του παρελθοντος χωρις να υστερει. Δυστυχως, σαν 'σπορτσμαν' ηταν πολυ κατωτερος απ' οτι σαν οδηγος.
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Κρίμα, θα μπορούσε να είχε φύγει με πολλή μεγαλύτερη αποδοχή του κόσμου στο πρόσωπό τουΑυτο ειναι ολη η αληθεια. Κριμα πραγματικα, βλασφημια στο ταλεντο που του χαρισε τοσο απλοχερα ο Θεος/ η φυση (οπως προτιματε).
Για το σπορ καθε αποχωρηση μεγαλου αστερα ειναι επωδυνη. Ομως το σταρ σιστεμ λειτουργει τοσο καλα που θα βρεθει διαδοχη κατασταση αμεσα. Το μονο ενδιαφερον για εμενα ειναι το τι πορεια θα ακολουθησει η Ferrari πλεον.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
antony baltzνα δω πόσες φορές θα τον ευχαριστήσεις...
αχ χα αχ χαχ χα ...( δεν δουλευουν τα emo ) .... ναι εχεις δικιο .
Ισως σας κουρασα ...
Schumi τελος. Και τωρα τι;