-
http://www.nature.com/news/2007/070122/ ... 122-9.html
-
«Έφυγε» από κοντά μας ο Νίκος Κούρκουλος
Ένα σπουδαίο άνθρωπο και εξαίρετο ηθοποιό έχασε σήμερα, 30 Ιανουαρίου, το ελληνικό θέατρο. Ο Νίκος Κούρκουλος «έφυγε» από κοντά μας, σε ηλικία 73 ετών, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=253
-
Έλεος πια με τα 'έφυγε' και τα 'έσβησε'.
-
υποφέρεις ε;
-
Ναι υποφέρω, εσένα δεν σε ενοχλεί αυτό το βλακώδες newspeak των δημοσιογράφων?
'έσβησε', 'κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου', 'εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό', 'σαν απο θαύμα', 'σαν χάρτινος πύργος' κλπ
-
για τα υπόλοιπα που είπες συμφωνώ...
το 'εσβησε' το βλέπω απλώς σαν ένα πιο 'ήπιο' 'πέθανε'Υ.Γ. Ελεος με τα 'έλεος'
-
ΟΚ, αντί για έσβησε να λέμε 'έχει πάει για μια δουλειά εδω κοντά' , ακομα καλύτερο.
Επίσης μπορούμε να αντιστρέφουμε τα πράγματα για να δείξουμε ακόμα περισσοτερότερο την ευαισθησία μας, πχ αντί να λέμε: 'παιδιά με κινητική αναπηρία' να λέμε: 'παιδιά με ξεχωριστές ικανότητες και χαρίσματα'.
κ.ο.κ.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
ΟΚ, αντί για έσβησε να λέμε 'έχει πάει για μια δουλειά εδω κοντά' , ακομα καλύτερο.Πήγε να συναντήσει τον Αγ. Πέτρο πως σου φαίνεται;
-
'Πέθανε' πως σου φαίνεται? Σε λίγο θα αποκτήσει η λέξη υποτιμητικό χαρακτήρα έτσι όπως πάμε.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Πήγε να συναντήσει τον Αγ. Πέτρο πως σου φαίνεται;Ως φανατικος ισλαμιστης που ειμαι, διαμαρτυρομαι εντονως.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Ως φανατικος ισλαμιστης που ειμαι, διαμαρτυρομαι εντονως.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
ΟΚ, αντί για έσβησε να λέμε 'έχει πάει για μια δουλειά εδω κοντά' , ακομα καλύτερο.Επίσης μπορούμε να αντιστρέφουμε τα πράγματα για να δείξουμε ακόμα περισσοτερότερο την ευαισθησία μας, πχ αντί να λέμε: 'παιδιά με κινητική αναπηρία' να λέμε: 'παιδιά με ξεχωριστές ικανότητες και χαρίσματα'.
κ.ο.κ.
Καταλαβαίνω το 'πρόβλημά' σου, ούτε και γω χρησιμοποιώ τέτοιες εκφράσεις (πολύ χειρότερες ), αλλά γιατί δεν δέχεσαι πως κάποιοι μπορεί να είναι πιο ευαίσθητοι με το συγκεκριμένο θέμα;
Όχι ότι αλλάζει το αποτέλεσμα, αλλά υπάρχει και κάτι που λέγεται 'ευφημισμός'...
-
Βασικά ευτυχώς δεν έχει έτυχε να χάσω κάποιον δικό μου, αλλά το πέθανε μου κάθεται δύσκολο να το πω....ακομη και για το σκύλο μου....έφυγε λέω....αισθάνομαι κάπως να το πω αλλιώς
Σίγουρα, κρύβεσαι πίσω απο το δάχτυλο σου, λέγοντας άλλες λέξεις αντι τις κανονικές...αλλά ο καθένας όπως αισθάνεται καλύτερα!
-
ολοι θα πεθανετε καποτε
σαν τα κοτοπουλα θα πεφτετε
σαν το σκυλι στο αμπελι θα πατε
ψοφος θανατος
ζητα νι -
-
Ρε Μάκη,τουλάχιστον 712 φορές έχει ξαναποσταριστει αυτο εδω μέσα
-
τωρα το ειδα
-
το βιντεο λεει πραγματα που φαινονται λογικα, που ομως δεν ειμαστε σε θεση να γνωριζουμε και γι'αυτο ο καθενας μπορει να αναπτυξει τη θεωρια του..
-
Απόσπασμα από το in.gr σχετικά με τις υποθαλάσσιες έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.
...Για την ακρίβεια στον υποθαλάσσιο χώρο του νησιού κρύβονται έξι ως οκτώ δισεκατομμύρια βαρέλια μαύρου χρυσού, αξίας 400 δισ. δολαρίων...
-
Πολύ έξυπνα το χειρίστηκαν οι Κύπριοι. Αντί να αρχίσουν να ρωτάνε και να διαφημίζουν τον πλούτο, πήραν αγκαζέ 3 κράτη και έκαναν μαζί τους συμφωνίες μυστικά. Άντε τώρα να βγάλουν άκρη οι Τούρκοι.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#2]