-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
- Δε βιάζομαι για γάμους και χαζομάρες. Ας κρατήσει η σχέση τρία-τέσσερα χρόνια, να δούμε ο ένας τον άλλον αφού περάσουν τα πολλά τα μέλια και οι γλύκες και βλέπουμε.
- Αν δω ότι ο άνθρωπος με τον οποίον συνδέομαι με κοροϊδεύει, με φέρνει σε δύσκολη θέση, με ταπεινώνει, μου φέρεται άσχημα, εν γένει ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ μ'αυτό που θέλω, λέω ξεκάθαρα με τι διαφωνώ. Αν δεν αλλάξει εκείνα τα στοιχεία της συμπεριφοράς του που μ'ενοχλούν (και συνήθως δεν αλλάζει - κι αν αλλάξει, θα είναι για λίγο), ΧΩΡΙΖΩ.
- Δεν περιμένω ότι ο άλλος θα αλλάξει με το γάμο ή με τα παιδιά. Αν είναι μια φορά κακός πριν το γάμο, μετά το γάμο θα είναι ακόμα χειρότερος.
- ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΜΟΝΟΣ. Πιο καλά μόνος παρά εγκλωβισμένος (από φόβο, εμμονή, καψούρα - τρία διαφορετικά ονόματα για τη ΒΛΑΚΕΙΑ) σε έναν ψυχοφθόρο και αρρωστημένο δεσμό.
+1
Από το 1ο απέχω πολύ ακόμα, αλλά για τα άλλα συμφωνώ απόλυτα! -
Βρε τον άνθρωπο (γυναίκα ή άνδρα) τον ψυχολογείς ΣΥΝΕΧΕΙΑ εκεί που έχετε τη ρημάδα τη σχέση ή και στην παρέα ακόμα. Όταν βλέπω, π.χ., μια κοπέλα στην παρέα να ζητάει τσιγάρο απ'τον έναν και τον άλλον στα διπλανά τραπέζια, από ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ, τι γνώμη θα σχηματίσω; Ή ότι είναι ΕΝΤΕΛΩΣ γύφτισσα και τσιγκουνεύεται να πάρει δικά της τσιγάρα ή ότι ψάχνεται από'δω κι από'κει. Δεν θα'μαι ΜΑΛΑΚΑΣ να τα φτιάξω με μια τέτοια γυναίκα, που με μια τέτοια συμπεριφορά θα με κάνει ρεζίλι παντού, να λένε οι άλλοι 'κοίτα ρε που κάθεται με τη γύφτισσα'; Όταν τη βλέπω να φλωμώνει φίλους και γνωστούς της στο ψέμα, τι λόγους έχω εγώ να πιστέψω ότι και σ'εμένα δεν θα πουλήσει παραμύθι; Αν τη βλέπω και προσπαθεί να επιβληθεί - και μάλιστα χωρίς ίχνος τακτ - στην παρέα, γιατί να τα φτιάξω μαζί της; Χαζός είμαι, να τη βάλω στην πλάτη μου να με κάνει καροτσάκι και ταρίφα;
Ε, όπως εγώ, αρνούμενος να θυσιάσω την αξιοπρέπειά μου εν ονόματι λίγου σεξ, μια τέτοια γυναίκα δεν την παίρνω για κοπέλα μου ή, αν μου βγάλει τέτοια στοιχεία, τη διώχνω χωρίς δεύτερη κουβέντα, έτσι και μια γυναίκα - ΑΝ σέβεται τον εαυτό της και ΑΝ έχει IQ υψηλότερο από αυτό ενός ραδικιού - δεν έχει ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο να κάτσει με έναν αντίστοιχα χαμηλού επιπέδου άνδρα. Και μη μου πει καμμιά τη γνωστή ΜΑΛΑΚΙΑ 'μα πού να βρούμε σωστούς άνδρες', γιατί θα πάρω ανάποδες. Δίπλα σας είναι γαμώ το κέρατό μου κι εσείς, τόσο γκαβές είστε που πάτε στους μαλάκες. Ε, αφού διαλέγετε τους λεχρίτες, μη μας τα πρήζετε πια! Ή φερθείτε αξιοπρεπώς και χωρίστε τους ή αποδεχθείτε, μένοντας μαζί τους, ότι δεν σας αξίζει τίποτα καλύτερο.
-
Ο χρήστης Katerina K. έγραψε:
Κατερίνα, ειλικρινά θα ήθελα την άποψή σου, για τους λόγους που έχουν κάνει τις γυναίκες να ντύνονται τόσο προκλητικά!
Το να βλέπει ενας άντρας, τόσες γυναίκες γύρω του, και να μπορεί να διακρίνει μέχρι και τι εσώρουχο φοράνε, θεωρείς ότι είναι απλό?
Δύσκολη ερώτηση...
Να ξεκαθαρίσω οτι θα εκφράσω απλά την άποψη μου...με ότι μπορώ να έχω καταλάβει έως τώρα (λόγω σχετικά μικρής ηλικίας).
Δεν είμαι απόλυτη για την άποψη μου, δεχτά σχόλια για συζήτηση.Πιστεύω οτι μια γυναίκα κατα κύριο λόγο ντύνεται προκλητικά διότι θέλει να μην περνάει απαρατήρητη...Θέλει οι άντρες να την κοιτάνε...Θέλει να προχωράει και να νοιώθει οτι την θαυμάζουν...με απλά λόγια να αρέσει ...
Τώρα γιατί καταφευγει σε αυτήν την τακτική για να μην περνάει απαρατηρητη...εε..χμμ... ίσως γιατί αισθάνεται οτι δεν έχει κάτι άλλο πέρα από το κορμί της, το οποίο είναι άξιο θαυμασμού ή γιατί (αυτό ισχύει για γυναίκες κυρίως σε μικρή ηλικία...) θεωρεί οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος ώστε να καταφέρει να αρέσει...ή απλά ο πιο εύκολος και με την καλύτερη απόδοση...
Τώρα το εαν το καταφέρνει...δεν νομίζω... ( θεωρώ οτι δεν γίνεται να εισπράξεις θαυμασμό κατα αυτόν τον τρόπο...) όχι τουλάχιστον τον θαυμασμό που εννοώ εγώ...
ΟΚ. Αυτή είναι και η δική μου γνώμη.
Αλλά...πως ειναι δυνατόν να θαωρούν, παράλληλα, ότι μπορούν να ντύνονται με τέτοιο τρόπο (όχι όλες, μην τρελαθούμε) και παράλληλα να έχουν την απαίτηση να μην τις 'πειράξουν'?Το σεξουαλικό ένστικτο είναι το 'βασικό' στον άνθρωπο. Φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε οτι πρέπει να καταπιεστεί και να μην εκφράζεται?
Φιλοσοφική η ερώτηση, ευαίσθητο και δύσκολο το θέμα, μην απαντάς αν δεν θέλεις.
-
Εγώ Νίκο δεν θεωρώ ότι από μόνο του το ντύσιμο αποτελεί πλέον σεξουαλικό κάλεσμα. Έχω δει κοπέλες γυμνόστηθες με στρινγκάκι στην παραλία, αλλά χωρίς να δίνουν περιθώριο να τις πειράξει κανένας, έχω δει άλλες με ολόσωμο και να είναι 'ανοίξαμε και σας περιμένουμε'. Στις δε παραλίες γυμνιστών είναι πολύ απίθανο να δεχθούν οι λουόμενοι τυχόν 'παρατράγουδα'. Είναι η συμπεριφορά του καθενός που δείχνει αν θέλει το πείραγμα ή όχι. Όταν βλέπω μια γυναίκα ανοιχτά να ψάχνεται και να προ(σ)καλεί με τις κινήσεις της, τα λόγια της, το βλέμμα της... Ε τότε θεωρώ πιθανό κάποιος να την πειράξει στο τέλος.
Ωστόσο, εδώ πρέπει να συμπληρώσω ότι υπάρχουν πολλές που το προκλητικό ντύσιμο το εντάσσουν στο 'ανοίξαμε και σας περιμένουμε', όπως και εξ ίσου πολλές που λένε 'γουστάρω το σώμα μου, θα το δείχνω όσο είναι ωραίο' και απλώς φοράνε τα προκλητικά ρούχα γιατί τους αρέσουν.
-
kouk
[συνεχίζω πιστεύοντας οτι με τον όρο 'προκλητικά ντυσίματα' εννοούμε σχετικά ακραίες περιπτώσεις...όχι φόρεσε άσπρο πουκάμισο το οποίο 'φωτάει' άρα είναι ντυμένη προκλητικά...ή η φούστα είναι πάνω από το γόνατο... ]
Πιστεύω οτι θέλουν να τις πειράξουν αλλά όχι ο οποιοσδήποτε... μόνο αυτοί που τις ενδιαφέρουν... ή το πείραγμα αν προέρχεται από ανθρώπους εκτός του 'τarget groop' της συγκεκριμένης γυναίκας να περιορίζεται σε 'ακακα' σχόλια...
Τώρα με ποιά λογική... πολλες φορές φταίει η υπερβολική αυτοπεποίθηση (εννοώ, οτι εαν κανείς τολμήσει κάτι παραπάνω να νομίζει οτι θα μπορέσει να το αντιμετωπίσει...ή οτι δεν θα της τύχει καν κάτι τέτοιο...)
Να σου πώ την αλήθεια δεν έχω την απαίτηση να καταλάβουν, πιστεύω οτι αν μπορούσαν να καταλάβουν θα είχαν ήδη καταλάβει χωρίς να έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο...
- Δεν είμαι σίγουρη οτι καταλαβαίνω τι εννοείς
Το σεξουαλικό ένστικτο είναι το 'βασικό' στον άνθρωπο. Φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε οτι πρέπει να καταπιεστεί και να μην εκφράζεται? *
- Δεν είμαι σίγουρη οτι καταλαβαίνω τι εννοείς
-
Με παρεξήγησες ελαφρώς Κατερίνα. Σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι όποια κοπέλα ντύνεται προκλητικά νομιμοποιείται το να της βάζουμε χέρι.
Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει αμφίδρομος σεβασμός. Οι μεν κοπέλες να σέβονται τους άντρες και να μην προκαλούν τόσο σε ένα χώρο όπως είναι το σχολείο γιατί καλώς ή κακώς το θέαμα ενός γυναικείου κώλου σε κάποιον που είναι πάνω από 20-22 μπορεί να μην κάνει τρελή εντύπωση (αναλογικά με το τι έχει δει γενικά) αλλά σε ένα παιδάκι 16 χρονών ή ένα καταπιεσμένο από τη σύζυγο καθηγητή που όταν πήγαινε Λύκειο οι κοπέλες φοράγαν ποδιά μέχρι το γόνατο δρα διαφορετικά.
Από εκεί και πέρα οι δε άντρες θα ήταν σε θέση να σεβαστούν μια οποιαδήποτε κοπέλα.
Για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα νομίζω ότι (αναφορικά πάντα με το βιασμό) θα πρέπει οι νομικοί μηχανισμοί να γίνουν πιο ευέλικτοι για μια γυναίκα να καταγγέλει και να μην θάβει μέσα της κάτι τόσο σοβαρό επειδή δεν θέλει να μπλέκει με τη γραφειοκρατία ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ να γίνουν πιο αυστηρά τα πλαίσια που γίνεται μια τέτοια καταγγελία. Κοινώς δεν μπορεί κάθε μια να κάνει μια μύνηση για βιασμό και μετά από 1-2 μήνες και αφού γίνει ότι γίνει να την αποσύρει λες και ακυρώνει δελτίο joker.
Τώρα για το ξύλο θεωρώ την κουβέντα χαζή...
Σε πλακώνει μαντάμ ο λεγάμενος έτσι επειδή γουστάρει/μεθάει ή οτιδήποτε;
Αν το ξανακάνει (έτσι για την πλάκα του πάντα) μάζεψε αποδείξεις και πάρε ένα διαζύγιο πολύ υπέρ σου (εύκολο ειδικά αν είναι μπέκρος ο τύπος).
Τώρα αν φας κανα φαπίδι πολύ έκτακτο από κάποιον που κατα τ'άλλα είναι πολύ ΟΚ ψάξε να βρεις πόσο χοντρή ήταν η μαλακία που του έκανες... -
Γενικά όποιος απλώσει χέρι σε γυναίκα είναι μεγάλη λινάτσα, επίσης όποιος χτυπάει αντρα ο οποίος είναι μισή μερίδα! Το θεωρώ ξεπεσμό!
Έχω φτάσει σε σημείο 2 φορές να χτυπήσω γυναίκα όπου πραγματικά πιστεύω είχα κάθε δίκαιο αλλά ΄δεν χτύπησα καμία απο τις δύο (στο σέξ δεν μετράει! ) βασικά χάρηκα που έλενξα τον εαυτό μου και δεν τις χτύπησα, απλά δεν ήταν άξιες να ασχοληθώ άλλο με την πάρτι τους, άσε που μπορεί να μου τράβαγε και καμια μύνηση καμία και να έτρεχα!
Τοι τελευταίο το σκέφτηκα μήνες μετά όταν ένας γνωστός μου είπε μια ωραία ιστοριούλα, Γυρνάει γνωστός του ένα βράδυ έχοντας πιεί αρκετά ξύδια με ένα παπάκι (ή με τα πόδια δεν θυμάμαι) βλέπει μια κοπελίτσα στο πεζοδρόμιο (ήταν βράδυ) τις λέει εκεί κανα δυο χαζομάρες η γκόμενα τρέχει στην είσοδο της πολυκατοικίας της που ήταν ακριβώς μπροστά φωνάζοντας, ο τύπος χασκογελόντας πάει κοντά της και της λέει χαλάρωσε ρε μια πλακίτσα σου έκανα κλπ, ο πατέρας της με τον αδερφό της που κάθονταν στο μπαλκόνι κατέβηκαν τρέχοντας, πλακώσανε στις μάπες το παλικάρι, μιλάμε για πολύ ξύλο -βασικά αν άκουγα την κόρη μου να φωνάζει έτσι και εγώ θα τον έδερνα, νομίζοντας ότι πήγε να της κάνει κακό- ΄φωνάξανε την αστυνομία και είπανε ότι πήγε να την βιάση και την σώσανε απο τον αλήτη στο παρατσακ κλπ, ο τύπος έχει τραβήγματα με τα δικαστήρια προσπαθόντας να αποδείξει ότι δεν έχει προβοσκίδα!
Οπότε προσοχή και που απλώνεται χέρι, είτε για σφαλιάρα (που εκεί να σας το κόψουν πρέπει όχι αν σας κάνουν μύνηση) είτε για χούφτομα!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Έχω φτάσει σε σημείο 2 φορές να χτυπήσω γυναίκα όπου πραγματικά πιστεύω είχα κάθε δίκαιο αλλά ΄δεν χτύπησα καμία απο τις δύο (στο σέξ δεν μετράει! ) βασικά χάρηκα που έλενξα τον εαυτό μου και δεν τις χτύπησα, απλά δεν ήταν άξιες να ασχοληθώ άλλο με την πάρτι τους, άσε που μπορεί να μου τράβαγε και καμια μύνηση καμία και να έτρεχα!
Ειρήνη υμίν αδέλφια!
Κατερίνα δεν πιστεύω να διαφωνείς... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ειρήνη υμίν αδέλφια!
Κατερίνα δεν πιστεύω να διαφωνείς...Δηλαδή τώρα πραγματικά περιμένεις να σου απαντήσω...?
Περιμένεις να συζητήσω μαζί σου... εδώ... τις απόψεις μου για τον ερωτικό τομέα και μετα τα συγκεκριμένα emoticon? -
Για να δεις κλασσικά λάθη που κάνουν οι γυναίκες και παρεξηγούν τα αγοράκια. Αυτό το ...εδώ... που γράφεις είναι σαν να μου λες να πάμε για καφέ για να μου απαντήσεις από κοντά.Το αντιπαρέρχομαι όμως και ζητώ συγνώμη γιατί βασικά ήθελα να βάλω μόνο το 2ο emoticon που σχετίζεται άμεσα με τη βία που περιγράφει ο ratanplan και που έθιξα και εγώ σε προηγούμενο post. Αν συμφωνείς ή διαφωνείς με τα υπόλοιπα νομίζω ότι δεν είναι του θέματος και δεν μου πέφτει και λόγος...
Αυτού του είδους η βία δεν νομίζω να εντάσσεται στο νομοσχέδιο που λέμε ε...; -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Για να δεις κλασσικά λάθη που κάνουν οι γυναίκες και παρεξηγούν τα αγοράκια. Αυτό το ...εδώ... που γράφεις είναι σαν να μου λες να πάμε για καφέ για να μου απαντήσεις από κοντά.Το αντιπαρέρχομαι όμως και ζητώ συγνώμη γιατί βασικά ήθελα να βάλω μόνο το 2ο emoticon που σχετίζεται άμεσα με τη βία που περιγράφει ο ratanplan και που έθιξα και εγώ σε προηγούμενο post. Αν συμφωνείς ή διαφωνείς με τα υπόλοιπα νομίζω ότι δεν είναι του θέματος και δεν μου πέφτει και λόγος...
Αυτού του είδους η βία δεν νομίζω να εντάσσεται στο νομοσχέδιο που λέμε ε...;Παρεξήγησες...
Περιμένεις να συζητήσω μαζί σου... εδώ... τις απόψεις μου για τον ερωτικό τομέα και **μετα τα συγκεκριμένα emoticon?
**Δώσε την ίδια έμφαση σε όλα...
Περιμένεις να συζητήσω...μαζί σου...εδω...τις απόψεις μου για τον ερωτικό τομέα....και μετά τα συγκεκριμένα emoticn...Ελπίζω να κατάλαβες...
-
Εγώ εφαρμόζω το άλλο άσμα (σκουπιδοτράγουδο, αλλά αξίζει):
Εγώ με τη δικιά μου, άμα δεν τη βρίσκω, ούτε τη μαλώνω ούτε και τη δέρνω
Παίρνω τη βαλίτσα μου με τα τσαμασφύρια μου, βάζω το καπέλο μου και ΦΕΥΓΩ. -
Μου φαίνεται ότι δεν με αντιλαμβάνεσαι...
Το θέμα μας σε καμμία περίπτωση δεν είναι οι απόψεις σου για τον ερωτικό τομέα. Τώρα αν δεν καταλαβαίνεις τι εννοούσα με το αν συμφωνείς άστο... πέταξε! -
Στη δουλειά μου είναι μια κοπέλα, μεγάλο βύσμα στα μεγάλα κεφάλια και μεγάλη ψ@@α. Δεν το έχει σε τίποτα να σε δώσει για οτιδήποτε, απλά επειδή της μπήκες στο μάτι και επειδή της είπες κάτι που δεν της άρεσε, έστω και αν είχες δίκιο. Η συγκεκριμένη πριν 2-3 χρόνια 'έδωσε' στον διευθυντή ένα φίλο μου για σεξουαλική παρενόχληση, επειδή τον είχε άχτι και επειδή της είπε 'μπράβο βρε Χ, να 'σαι καλά και άμα θες σε παντρεύομαι'. Πάντα στο καλόκαρδο και στο αστείο εννοείται... Ευτυχώς το παιδί την γλίτωσε, αφού πρώτα τράβηξε τρελό ζόρι, κυρίως ψυχολογικό...
Δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να κάνει μια τέτοια κοπέλα αν 'ακουμπήσει' πάνω σε έναν τέτοιο νόμο...
Κα Ράπτη, θα σας συμβούλευα να φρεσκάρετε λίγο την ερωτική σας ζωή, μπας και ξελαμπικάρετε...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Στη δουλειά μου είναι μια κοπέλα, μεγάλο βύσμα στα μεγάλα κεφάλια και μεγάλη ψ@@α. Δεν το έχει σε τίποτα να σε δώσει για οτιδήποτε, απλά επειδή της μπήκες στο μάτι και επειδή της είπες κάτι που δεν της άρεσε, έστω και αν είχες δίκιο. Η συγκεκριμένη πριν 2-3 χρόνια 'έδωσε' στον διευθυντή ένα φίλο μου για σεξουαλική παρενόχληση, επειδή τον είχε άχτι και επειδή της είπε 'μπράβο βρε Χ, να 'σαι καλά και άμα θες σε παντρεύομαι'. Πάντα στο καλόκαρδο και στο αστείο εννοείται... Ευτυχώς το παιδί την γλίτωσε, αφού πρώτα τράβηξε τρελό ζόρι, κυρίως ψυχολογικό...Δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να κάνει μια τέτοια κοπέλα αν 'ακουμπήσει' πάνω σε έναν τέτοιο νόμο...
Κα Ράπτη, θα σας συμβούλευα να φρεσκάρετε λίγο την ερωτική σας ζωή, μπας και ξελαμπικάρετε...
Mπα απογοητευμενη ειναι και αυτη. Την παρατησε ο Κωσταντινου ,γιατι ηταν ξενερωτη στο κρεβατι. Προφανως δεν θα της αρεσαν και τα σκαμπιλακια στο κρεβατι
-
«Αυτοκτονία» αποφαίνεται και ο εισαγγελέας Εφετών για τον θάνατο του Κ.Τσαλικίδη
Απέρριψε ο εισαγγελέας Εφετών Μ.Ανδριοτέλης την προσφυγή της οικογένειας Τσαλικίδη κατά της διάταξης του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ι.Διώτη, που είχε αποφανθεί έπειτα από έρευνα ότι ο θάνατος του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη στις 9 Μαρτίου 2005 ήταν αυτοκτονία που συνδέεται με την υπόθεση της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου στο δίκτυο της εταιρείας.
Ο κ. Ανδριοτέλης κρίνει αβάσιμες τις αμφιβολίες της οικογένειας ως προς τις συνθήκες θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη και θεωρεί ότι ο κ. Διώτης αξιολόγησε άριστα το υλικό της υπόθεσης.
Σύμφωνα με την διάταξη του κ. Ανδριοτέλη, ο θάνατος του Τσαλικίδη συνιστά αυτοκτονία, απόφαση που ελήφθη από το στέλεχος της Vodafone χωρίς την συμμετοχή άλλου προσώπου.
Όπως αναφέρει ο εισαγγελέας Εφετών, η αυτοκτονία συνδέεται με την υπόθεση των υποκλοπών, γεγονός που συνάγεται καθώς νωρίτερα ο Τσαλικίδης είχε κάνει λόγο για κίνδυνο να κλείσει η εταιρεία και για ανάγκη, ως θέμα ζωής και θανάτου, αποχώρησής του.
Και ο κ. Ανδριοτέλης, όπως και ο κ. Διώτης, θεωρεί πως ο Τσαλικίδης οδηγήθηκε στην πράξη του από τεράστιο άγχος και ψυχολογική καταρράκωση εξαιτίας της θέσης ως χρήστη του επίμαχου λογισμικού, του οποίου το υποσύστημα νόμιμης συνακρόασης είχε παραλάβει από την Ericsson.
Υπενθυμίζεται ότι στη δικογραφία για τις υποκλοπές που χειρίζεται ο εφέτης ανακριτής Π.Πετρόπουλος έχει συσχετιστεί και αυτή που αφορά την υπόθεση Τσαλικίδη.
news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
Yπάρχει μια ανομολόγητη διεθνής επιτυχία στην πορεία της Oλυμπιακής Aεροπορίας τις τελευταίες δεκαετίες. Hταν σκληρή περίοδος, κατά την οποία οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες στην Eυρώπη και στον κόσμο πέρασαν δύσκολα. Aν δούμε τον χάρτη του κλάδου, έχει αλλάξει δραστικά τα τελευταία χρόνια. Eταιρείες έκλεισαν, άλλες πωλήθηκαν, μερικές συγχωνεύτηκαν και δημιουργήθηκαν καινούργιες. Nέες εταιρείες που προέρχονται από τον μετασχηματισμό παλαιών αλλά και επιθετικές επιχειρήσεις με διαφορετική αντίληψη, δομή και λειτουργία, που ενισχύουν τον ανταγωνισμό.
Kι όμως, κάτι παραμένει σταθερό και αιώνιο. H Oλυμπιακή Aεροπορία! Oλα αυτά τα χρόνια αποκρούει «επιθέσεις» της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής και του Eυρωπαϊκού Δικαστηρίου, που χειρίζεται την παράνομη κρατική ενίσχυση της εταιρείας, και επιβιώνει. Aυτή είναι η σημαντικότερη ικανότητα μιας δομής, η ευελιξία. Kαταφέρνει να υπάρχει, άλλοτε αλλάζοντας ονομασία, άλλοτε προκηρύσσοντας την ιδιωτικοποίηση, καμιά φορά αλλάζοντας διοικήσεις ή και υπουργούς. H Oλυμπιακή συνεχίζει να υπάρχει, κρατική, ζημιογόνος και επιδοτούμενη, ενώ η Swissair, η Panamerican και άλλες δεν επιβίωσαν. Γιατί; Eπειδή η Oλυμπιακή δεν είναι εταιρεία, ούτε αυτοί που τη διοικούν τη βλέπουν ως επιχείρηση. H Oλυμπιακή είναι ιμάντας ενίσχυσης της εξουσίας, είναι μοχλός εξυπηρέτης ψηφοφόρων, πολιτικός θεσμός, η σημασία του οποίου είναι ανυπολόγιστη.
Aυτό είναι που δεν έχει αντιληφθεί η γραφειοκρατία των Bρυξελλών, καθώς εκπρόσωπος της Eπιτροπής εμφανίζεται χθες να δηλώνει ότι:
«Η Επιτροπή περιμένει ακόμη από τις ελληνικές Αρχές αποδείξεις ότι έχουν εφαρμόσει την απόφαση και έχουν επιστραφεί οι παράνομες επιχορηγήσεις στην Ολυμπιακή. Το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για μη εφαρμογή της απόφασης του 2002. Ανάλογες διαδικασίες κινούνται και τώρα, και ίσως καταλήξουν στα δικαστήρια, εάν η Ελλάδα δεν εφαρμόσει τάχιστα την απόφαση».
Aκόμα καλύτερα, αν καταδικαστεί η χώρα και υποχρεωθεί σε βαρύ πρόστιμο. Kατ’ αρχήν, το πρόστιμο θα το πληρώσει ο κρατικός προϋπολογισμός επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Eναντι όμως αυτού του κόστους, οι αρμόδιοι θα έχουν την ικανοποίηση να διατρανώσουν την εθνικά υπερήφανη στάση τους. Θα δηλώσουν ρητά και κατηγορηματικά ότι όσο κι αν βάλλονται απο σκοτεινά συμφέροντα, δεν θα στερήσουν από τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, από τους ομογενείς στην Aυστραλία και στην Ωκεανία, τον «εθνικό αερομεταφορέα». Στο μεταξύ, βέβαια, πραγματικός «εθνικός αερομεταφορέας» αναδεικνύεται η ιδιωτική εταιρεία, που κερδίζει σταθερά μερίδιο αγοράς που χάνει η κρατική.
Δεν έχει και τόση σημασία. Aκόμα και με μικρότερο μερίδιο αγοράς, ακόμα και με μεγαλύτερες ζημίες, χωρίς καμιά ελπίδα να αλλάξει η κατάσταση, η Oλυμπιακή, (όποια επωνυμία κι αν έχει) υπάρχει! Aυτό, έχει σημασία. Aλλωστε, η Oλυμπιακή δεν είναι εταιρεία, είναι ιδέα. Θα συνεχίζει να υπάρχει χωρίς να υποκύπτει σε άλλες προτεραιότητες. H αλήθεια, βέβαια, είναι ότι, καθώς τίποτα δεν είναι παντοτινό, η ζωή θα δώσει τη λύση. H Oλυμπιακή θα συνεχίσει να υπάρχει αλλά θα φθίνει. Θα χάνει μερίδιο αγοράς, θα την αποφεύγουν οι ταξιδιώτες επειδή θα βρίσκουν όλο και περισσότερες εναλλακτικές λύσεις. Θα περιορίζεται η αξία της ως συμβόλου. Tότε θα έρθει η λύση και όλοι θα αναρωτιούνται γιατί χάθηκε τόσος χρόνος και τόσα κεφάλαια των φορολογουμένων.
*
Tου Σεραφειμ Kωνσταντινιδη, από την Καθημερινή.* -
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Στη δουλειά μου είναι μια κοπέλα, μεγάλο βύσμα στα μεγάλα κεφάλια και μεγάλη ψ@@α. Δεν το έχει σε τίποτα να σε δώσει για οτιδήποτε, απλά επειδή της μπήκες στο μάτι και επειδή της είπες κάτι που δεν της άρεσε, έστω και αν είχες δίκιο. Η συγκεκριμένη πριν 2-3 χρόνια 'έδωσε' στον διευθυντή ένα φίλο μου για σεξουαλική παρενόχληση, επειδή τον είχε άχτι και επειδή της είπε 'μπράβο βρε Χ, να 'σαι καλά και άμα θες σε παντρεύομαι'. Πάντα στο καλόκαρδο και στο αστείο εννοείται... Ευτυχώς το παιδί την γλίτωσε, αφού πρώτα τράβηξε τρελό ζόρι, κυρίως ψυχολογικό...
Δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να κάνει μια τέτοια κοπέλα αν 'ακουμπήσει' πάνω σε έναν τέτοιο νόμο...
Mπα απογοητευμενη ειναι και αυτη. Την παρατησε ο Κωσταντινου ,γιατι ηταν ξενερωτη στο κρεβατι. Προφανως δεν θα της αρεσαν και τα σκαμπιλακια στο κρεβατι
Απ' οτι κυκλοφορει παντως στην πιατσα η εν λογω δεν εχει προβλημα. Το αντιθετο, στηνει κατι οργιακια μια χαρα
-
-
Προφανώς αγνοεί τους ένα νεκρό κάθε τέσσερις ώρες που μετράνε στην Αμερική και την μια αυτοκτονία κάθε οχτώ ώρες.
Μην απορήσουμε παντως εάν το δούμε και αυτό. Είναι πανίσχυρο το λομπι που υποστηρίζει την οπλοφορία.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#2]