-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
(από τους 3 που υπογράφουν την ποινή οι 2 έχουν ιταλικά ονόματα: Enzo, Alessandro. Τους τυχερούς!)Από μία Ferrari ο καθένας;
-
Άτομο που ήταν στην πίστα και είδε την όλη κατάσταση live κατάλαβε ότι ο FA έκοψε χρόνο τον FM. Οπότε φαντάζομαι αυτοί που έλεγξαν τηλεμετρίες και τα λοιπά θα είναι 100% σίγουροι.
-
Symonds furious with Alonso penalty- Link
'I don't understand the penalty, because we don't feel we impeded him,' Symonds said. 'This is a circuit where we are always trying to get a tow - especially in qualifying. Massa was 100 metres behind Alonso, so he got a nice tow, and I don't see it as a hindrance.
'I looked at Ferrari's telemetry, and [Massa] gained time on the back straight and was quicker into Parabolica than before. He lifted in the middle of the corner. To me, it looked like a mistake but he claimed he was losing downforce.'
-
Οσο να ναι ο masa εχασε χρονο και αυτο φαινοταν και στην τηλεοπτικη καλυψη, καθως φαινοταν ποσο γρηγορα ο masa μαζεψε τη διαφορα και οταν εφτασε σχετικα κοντα δεν μπορουσε να πλησιασει αλλο.Βεβαια ολα αυτα ειναι με το ματι και οχι με την τηλεμετρια που ολα φαινονται ξακαθαρα.Η ποινη ειναι λιγο τραβηγμενη αλλα δεν παυει να ειναι δικαιη καθως ολοι οι πιλοτοι εχουν φαει αντιστοιχες ποινες φετος...Ο Alonso πληρωνει τωρα αυτα που εχει κανει στους αλλους(Ουγγαρια φετος,Μονακο περυσι).Βλεπω ανετη νικη για Schumi αυριο και προβλεπω πως μαλλον ο masa θα περιμενει τον Alonso και δεν νομιζω να κυνηγησει Schumi και Kimi.
Forza Ferrari!!!
-
ματια εχω και βλεπω.
η φ1 παυει να ειναι σωστο σπορ για μενα,ειναι ενα μπουρδελο και παρολο που εγω θα συνεχισω να βλεπω δε προκειται να ενθαρυνω κανεναν να δει ή οτιδηποτε,οταν με ρωτουν θα λεω οτι ειναι βρωμικο σπορ και δε θα προσπαθω να λεω για τις καλες στιγμες αλλα θα αρχιζω να απαριθμω κωλοιστοριες σα το ποδοσφαιρικο πρωταθλημα ιταλιας.ποσο εχασε? 3 δεκατα? τι λες ρε μαλακασα,η αποφαση ακομα και αν εχει ελαχιστη βαση ειναι τραβηγμενη απτα μαλλια.αλλα δε πειραζει οι κυριοι ας αφησουν το πρωταθλημα να κρινεται εκτος πιστας
http://video.google.com/videoplay?docid=1299101372994615882&q=alonso+monza
---δεν ειναι τυχαιο οτι αυτο το σκηνικο εγινε στη μονζα.
---στη στροφη, ειδικα στην παραμπολικα που ειναι... παραμπολικα δεν υπαρχει θεμα slip streaming απο τα τοσα μετρα,υπο γωνια.
---η διαφορα ειναι 1.5 δευτερολεπτο στην αρχη και μειωνεται ουσιαστικα μονο στην πισω ευθεια που ο μασσα ελαχιστα παιρνει το slip streaming ενος αμαξιου που παει με 300 και οχι ενος αμαξιου που παει με 180-220 σε στροφη με τοσα μετρα διαφορα και εχουν 1 δευτερολεπτο διαφορα.και θυμηθειτε οτι τα μονοθεσια της φ1 αφηνουν πολυ λιγο κενο αερα ποσο μαλλον με τετοιες ταχυτητες που τα αεροδυναμικα αρχιζουν να δουλευουν στα 150.
--- θα θελα να μαθω τις εθνικοτητες των κυριων κριτων γιατι οταν στο μονακο ο ενας ηταν ισπανος (δικαιως) ειχε γινει ντορος,εκει βεβαια ηταν 5 ενω τωρα ειναι 3.
--- ουτε ειναι τυχαιο οταν τα μισλεν ανακαμπτουν
--- και ναι εχουν ξαναδωθει ποινες αλλα ποτε για τετοια αποσταση -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Είναι μόνο δική μου ιδέα ότι ο FA ίσια που φαινόταν στο incar πλάνο μέσα από το Massa, στην πίσω ευθεία?? (Εκτός κι αν θυμάμαι incar από άλλο γύρο...). Τι να πω...
ΑΚΟΜΑ κι έτσι θα το πάρουμε, τι να λέει...(από τους 3 που υπογράφουν την ποινή οι 2 έχουν ιταλικά ονόματα: Enzo, Alessandro. Τους τυχερούς!)
τουθ ιθπανούθ κριτέθ τουθ θυμάθαι;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Είναι μόνο δική μου ιδέα ότι ο FA ίσια που φαινόταν στο incar πλάνο μέσα από το Massa, στην πίσω ευθεία?? (Εκτός κι αν θυμάμαι incar από άλλο γύρο...). Τι να πω...
ΑΚΟΜΑ κι έτσι θα το πάρουμε, τι να λέει...(από τους 3 που υπογράφουν την ποινή οι 2 έχουν ιταλικά ονόματα: Enzo, Alessandro. Τους τυχερούς!)
Γιατί? τι είχαν κάνει?
Γενικότερα μου φαίνεται αρκετά 'Ιταλική' η απόφαση. Δεν ξέρω αν θα γίνοταν αυτό σε άλλο GP. Αλήθεια πως ήταν κοντά κ πως ίσως τον εμπόδισε στον γρήγορο γύρο αλλά κ ο Ισπανός πήγαινε τέζα για να προλάβει. Μου φαίνεται πως έχει δίκιο o Symonds μια κ παλαίοτερα βλέπαμε πολλά qualifying laps να καταστρέφονται λόγω κίνησης μέσα στην πίστα.
Τσπ δεν λυπήθω κιόλας για τον FA για να είμαι ειλικρινής απλά δεν θέλω να ευνοηθούμε γιατί είμαστε εντός έδρας. -
Σχετικά με τις επισκευές, είμαι 100% σίγουρος ότι μπορείς να επισκευάσεις κάθε ζημιά που προκύπτει από ατύχημα. Γενικά αν ζητήσεις άδεια μπορείς να αλλάξεις εξαρτήματα, αρκεί να τα αντικαθιστάς με ακριβώς ίδια.
Μετά από κάθε αγώνα, αν δείτε το report των τεχνικών ελέγχων όλες οι ομάδες κάτι βρίσκουν να αλλάξουν.
-
Εχω περιέργεια να δω τι θα γίνει στην πρώτη στροφή στις θέσεις 9-10...=Φισικέλλα-Αλόνσο... Ε ρε και να γίνει κανα μπαμ και να βγουν κι οι δυο off...
-
Όταν τρώει ποινή ο αλόνσο μιλάμε για παράγκα φερράρι.
Όταν τρώει ποινή ο σουμάχες μιλάμε για παράγκα μπριατόρε.ΔΕΝ το βλέπετε πια οτι τα πράγματα καταλήγουν στην ισορροπία πάντα;
Αφού οι κριτές αποφάσισαν να είναι σκληροί ας το κάνουν πάντα.
Αυστηρή κτλ..
Ο σουμάχερ πάρκαρε στο Μονακό, προσπέρασε με τις σημαίες, ο αλόνσο το ίδιο, καθύστέρησε χθές τον άλλον.
Όλες είναι δίκαιες, τόσο δύσκολο είναι να το πιστέψουμε;
-
Ο χρήστης Gilles_27 έγραψε:
But Symonds was particularly vocal about the influx of penalties handed out this season for blocking in qualifying, and warned that Formula One is stepping away from its core appeal as a racing series.'It seems that we have forgotten what qualifying was like up until 2003, when half the field complained of traffic,' the Briton said. 'We seem to have forgotten what racing is about.
'We are so politically correct now, and I don't know what is coming next. Maybe indicators, to see whether drivers want to go left or right?'
απο autosport.com
Σαν να έχει δικιο ο Symonds. Γενικά πολύ έχει αποστειρωθεί το σπορ τελευταία...
Συμφωνω κ εγω με ολα αυτα , αλλα οχι να τα λεμε μονο οταν εχουμε εμεις το προβλημα ...
-
Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα του SYmonds ως προς την αποστείρωση του σπορ.
Σχετικά με το συμβάν, ο ίδιος ο Symonds αποδέχεται ότι η Renault επηρέασε αεροδυναμικά τον Massa δίνοντας του το slipstream. Συνεπώς δεν μπορεί η επηρροή να ήταν μόνο στην ευθεία και να μην επηρρεασε το φρενάρισμα του στην Parabolica, καθώς και την ίδια τη στροφή! Γνωρίζουμε πολύ καλά πως πλέον το dirty air είναι πολύ ενοχλητικό, και επηρρεάζει ακόμα και τον οδηγό που είναι αρκετά πίσω.
Ωστόσο, δεδομένου του ότι δεν ήταν ΤΟΣΟ ενοχλητικό και ότι ο Alonso έτρεχε για να προλάβει το ρολόι, θα μπορούσαν πιστεύω να δώσουν μια πιο Σολωμόντεια λύση, που απλά θα στερούσε 2-3 θέσεις στον Alonso, και δε θα τον έριχνε 10.
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Γιατί? τι είχαν κάνει?
Η ποινή στο Μονακό.
Όλα εδώ πληρώνονται -
Ε ναι αλλά η ποινή στο Μονακό ήταν για πολύ πιο ξεκάθαρη περίπτωση από αυτήν πιστεύω.
-
Βλέποντας τον αγώνα από την TV, κατάλαβα οτι σε καμιά περίπτωση δεν ενόχλησε ο Αλόνσο τον Μάσσα. Ο Ισπανός ηταν αρκετά μπροστά για να τον εμποδίσει. Και αν είναι ετσι, να κάνει ο κάθε πιλότος γύρους μόνος του.
Είπαμε να αποκτήσει ενδιαφέρον το Πρωτάθλημα, αλλά οχι έτσι!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Βλέποντας τον αγώνα από την TV, κατάλαβα οτι σε καμιά περίπτωση δεν ενόχλησε ο Αλόνσο τον Μάσσα. Ο Ισπανός ηταν αρκετά μπροστά για να τον εμποδίσει. Και αν είναι ετσι, να κάνει ο κάθε πιλότος γύρους μόνος του.Είπαμε να αποκτήσει ενδιαφέρον το Πρωτάθλημα, αλλά οχι έτσι!
Νίκο, άνθρωπος μέσα στην πίστα κατάλαβε ακριβώς το αντίθετο οπότε μην είσαι απόλυτος.
Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να επιβάλλονται ποινές για τέτοια θέματα μιας και αυτή είναι η φύση των δοκιμαστικών, αλλά αφού ο κανονισμός είναι αντίθετος με τις επιθυμίες μας πρέπει να τηρείται..
-
Eίχαμε τα προηγούμενα δοκιμαστικά...δεν μας άρεσαν, βαρετά.
Βάλαμε αυτά...με το παραμικρό με εμπόδισες...ποινή.Καλύτερα να γυρίσουμε στο προηγούμενο καθαρό φορμάτ.
Με αυτό κρίνονται πρωταθλήματα!
-
Δεν αντιλέγω, αν και νομίζω οτι από την TV είναι πιο εύκολο να το καταλάβεις.
Σε κάθε περίπτωση, είναι ακραίο και ανήθικο.
Απο την στιγμή που μπορούν όλοι να βγουν όποτε θέλουν και ο Αλόνσο είναι 300-400 μέτρα μπροστά, δεν μπορώ να καταλάβω που εμποδίστηκε ο Μάσσα.Από τις αεροδυναμικές αναταράξεις? Ας πρόσεχε!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεν αντιλέγω, αν και νομίζω οτι από την TV είναι πιο εύκολο να το καταλάβεις.Είναι πιο εύκολο αλλά δεν είναι απόλυτο.. Είδα τα δοκιμαστικά στα γερμανικά live και δεν καταλάβαινα τίποτα από τον σχολιασμό. Με το που τελειώνουν μιλάω με τον άνθρωπο που είναι στην πίστα και μου λέει 'ο αλόνσο έκοψε τον μάσα' και απορούσα γιατί δεν κατάλαβα τίποτα όταν τα είδα στην τηλεόραση.
Σε κάθε περίπτωση, είναι ακραίο και ανήθικο.
Απο την στιγμή που μπορούν όλοι να βγουν όποτε θέλουν και ο Αλόνσο είναι 300-400 μέτρα μπροστά, δεν μπορώ να καταλάβω που εμποδίστηκε ο Μάσσα.Από τις αεροδυναμικές αναταράξεις? Ας πρόσεχε!
Σε αυτό συμφωνώ μαζί σου αλλά όχι και ο κανονισμός..
-
Αστεια η αποφαση, ολοι ξερουν οτι ουσιαστικα η προσπαθεια για τον ταχυτερο γυρο ξεκινα απο το φρεναρισμα για την Parabolica. Αν κανεις εκει στην ακρη τοτε καληνυχτα.
Εχει δικιο ο Ισπανος, αυτο το πραγμα δεν ειναι σπορ. Φετος εχουν ξεσαλωσει ολοι για να παρει ο Γερμανος το πρωταθλημα. Και δεν ειναι μονο οι αποφασεις των αγωνοδικων, εκει ακομη και σε μια περιπτωση οπως του Μονακο βρισκεται αντιλογος οσο γελιος και αν ακουγεται.
Το χειροτερο απο ολα ειναι το κολπακι με τις αλλαγες στην πιστα. Πως διαολο γινεται και οι Ιταλικες πιστες εχουν τα τελευταια χρονια απο κατι καινουργιο που κανεις, εκτος προφανως της Ferrari, δεν εχει μαθει θυμιζει μαφια στα καλυτερα της... Ελεος.
Eπίσημο thread: GP Ιταλίας-Monza