-
Υπαρχουν αρκετα ζωα (αιλουροειδη), ψαρια (καρχαριες αμα ειναι χτυπημενο το αλλο)), εντομα (αραχνες) τα οποια τρωνε/σκοτωνουν αποτο ειδος τους και υπαρχουν και αλλα τα οποια σκοτωνουν και μετα το διασκεδαζουν (ορκες)
αλλα αυτο δεν ειναι το θεμα μας.
Το θεμα μας, αν θυμαμαι καλα, ειναι τα νεκρα ζωα στο δρομο η αυτα που δεν εχουν πιθανοτητα επιβιωσης, λοιπον τι πεπει να κανουμε ως οδηγοι για να ειμαστε πολιτικα ορθοι, να βαλαντωνουμε, να τα μαζευουμε και να τα θαβουμε, να τα βοηθαμε να 'τελειωνουν' γρηγοροτερα και με λιγοτερο πονο?
εγω, ειδικα στην εθνικη, δεν προκειται να κανω τιποτα πο αυτα παντως και νομιζω οτι ειναι ελαχιστοι η ανυπαρκτοι αυτοι ποθ θα καναε κατιαπο τα τελευταια, στον επαρχιακο δεν ξερω αλλα εκει ειναι πιο ευκολο να κανεις κατι.
Ας το γυρισουμε καλυτερα στο
τι πρεπει να κανουμε αν τυχει και χτυπησουμε ζωο
η
τα αποφευγουμε η τα χτυπαμε, τι εινα λιγοτερο επικινδυνο
η
εχει ευθυνη ο ιδιοκτητης του σκυλου για τη ζημια που προκαλεσε στο αυτοκινητο
η
πρεπει να μαθουμε να αγοραζουμε/παιρνουμε ζωα
η
πρεπει να σχεδιαστουν ετσι οι εθνικοι δρομοι ωστε να μην μπαινουνε ζωα μεσα
η
δεν πρεπει να ταιζουμε 30 γατια του δρομου χωρις να τα στειρωνουμε πρωτα
η
δεν πρεπει να ταιζουμε περιστερια στη γειτονια γιατι υπαρχουν τοσα πτωματα καθε βδομαδα -
vrax, ευχαριστώ που επανέφερες το topic στο θέμα του!
Κάποια από αυτά που γράφεις παραπάνω (ευθύνη ιδιοκτήτη ζώου, στείρωση αδέσποτων κλπ) αφορούν τα 'εντός πόλεων' θύματα και, κάποια άλλα τα θύματα του εθνικού και/ή επαρχιακού δικτύου.
Διαφέρουν λοιπόν οι συνθήκες που προκαλούν το θάνατο του ζώου αλλά το... the moment after παραμένει λίγο-πολύ το ίδιο.Δεν ξέρω αν είναι ελάχιστοι πάντως, δεν είναι ανύπαρκτοι εκείνοι που, κατεβαίνουν από το όχημά τους και, είτε απομακρύνουν το νεκρό ζωάκι από το οδόστρωμα, είτε (αν είναι τραυματισμένο) το περιθάλπτουν (κάποιοι, το κρατούν κιόλας).
Καθένας πράττει κατά την κρίση του και, ο σκοπός του topic, ήταν - εξ'αρχής - να συζητηθεί το θέμα αυτό με γνώμες και επιχειρήματα εκατέρωθεν.
-
Ο χρήστης natasha.n έγραψε:
Πότε επιτέλους οι άνθρωποι θα πάψουν να αναζητούν τι τους χωρίζει και να βρίσκουν τι τους ενώνει;
Αλήθεια το ίδιο κάνουν και τα ζώα;Ο επεκτατισμός, οι πόλεμοι, ο ρατσισμός (δεν αναφέρω περισσότερα. Ούτως ή άλλως, τόσο η ερώτηση όσο και η απάντηση, είναι εκτός θέματος) είναι 'προϊόντα' των ανθρώπων.
Κρίμα καταρχήν που δεν κατάλαβες το πνεύμα μου! Υπάρχουν και οι λεγόμενες ακαδημαϊκές ερωτήσεις!
Για να γυρίσουμε όμως στο θέμα μας. Ομολογώ ότι αν η όποια προσπάθεια ελιγμού για αποφυγή ζώου εγκυμονούσε κινδύνους για μένα ή όσους κινούνται στο δρόμο απλά δεν θα τον έκανα. Ακόμα και αυτή η επιλογή έχει κόστος αφού μιλάμε για αρκετές ζημιές πέρα από την θανάτωση σχεδόν πάντα του ζώου.
Το πρόβλημα τουλάχιστον όσων αφορά τα οικόσιτα ζώα έχει λύση απλά δεν είναι κανένας διατεθειμένος να την εφαρμόσει. Ταυτότητα ζώου με κατάλληλο μαρκάρισμα του ζώου ώστε να μπορεί να ταυτοποιηθεί. Επίσης βαριές κυρώσεις σε όσους αποδειχτεί ότι εγκατέλειψαν ζώο. Οι ποινές θα μπορούσαν κάλλιστα να καλύψουν μισθούς για μπόγες αλλά και το κόστος στείρωσης και διατροφής των εγκαταλελειμμένων. Για τα άγρια ζώα λίγα χρειάζεται να γίνουν με πρώτο από όλα την παρεμπόδιση τους έτσι ώστε να μην έχουν πρόσβαση στο οδόστρωμα.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Για να γυρίσουμε όμως στο θέμα μας. Ομολογώ ότι αν η όποια προσπάθεια ελιγμού για αποφυγή ζώου εγκυμονούσε κινδύνους για μένα ή όσους κινούνται στο δρόμο απλά δεν θα τον έκανα.
Συγνώμη, αλλά να μου επιτρέψεις να σχολιάσω περαιτέρω τα παραπάνω: δηλαδή, για κάποιους ΔΕΝ είναι αυτονόητο τι πρέπει να πράξουν, αν κάποια στιγμή που δεν θα έχουν άλλη επιλογή, έχουν να επιλέξουν μεταξύ της δικιάς τους ζωής(ή συγγενών/φίλων) και μεταξύ ενός ζώου; Ήμαρτον πια, τι άλλο θα ακούσουμε! Όποιος νομίζει αλλιώς, μάλλον πρέπει να επιληφθεί του θέματος το κοντινότερο τρελάδικο(μιας και είναι ΑΠΕΙΛΗ για την ανθρώπινη κοινωνία) ή ας εξοριστεί να ζει στη ζούγκλα με τα ζώα όπου θα μπορεί να τα φροντίζει καλύτερα..
-
Σε αυτοκινητόδρομο αν τρέχεις με 140 και σου πεταχτεί σκύλος δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στα χίλια να κάνεις ελλιγμό χωρίς να τραυματιστεί κάποιος ή τουλάχιστον να γίνουν ζημιές. Και άνθρωπος να πεταχτεί (έχω ακούσει και άποψη ειδικού περί αυτοκινήτου -μπορεί να ήταν ο Σταθάκης αλλά δεν είμαι σίγουρος...-) ότι πρέπει απλά να φρενάρεις και να συνεχίσεις την πορεία σου σε ευθεία...
-
Oπως σε ολα τα τοπικ, καποιοι φτανουν στα ακρα και συγκρινουν την ζωη των ανθρωπων με εκεινη των ζωων.
Καλα τα ζωα, να τα εχουν οι φιλοζωοι να τα αγαπουν, να τα φροντιζουν και εκεινα να επιστρεφουν την αγαπη τους, ΑΛΛΑ οταν μεταξυ οποιουδηποτε ανθρωπου και ενος οποιουδηποτε ζωου, καποιος προτιμησει να σωσει το ζωο, τοτε μαλλον δεν ειναι αρκετα ανθρωπος...
Η υπερβολικη ευαισθησια καποιων, τους κανει να φερονται λιγο παραταιρα σε σημειο γραφικοτητας. Ποσο μαλλον η προσπαθεια τους να πεισουν οτι αυτο που λενε ειναι το σωστο...
-
δηλαδή, για κάποιους ΔΕΝ είναι αυτονόητο τι πρέπει να πράξουν, αν κάποια στιγμή που δεν θα έχουν άλλη επιλογή
Δεν νομίζω ότι το topic ανοίχτηκε για να συζητήσουμε το αυτονόητο!
πρέπει απλά να φρενάρεις και να συνεχίσεις την πορεία σου σε ευθεία...
Και το παραπάνω, αυτονόητο είναι αλλά πόσοι οδηγοί δεν κάνουν ακριβώς το αντίθετο; Αυτό που ανέφερα σε προηγούμενο post ως... 'μαρκάρισμα'! (Δηλαδή, κάτσε να γκαζώσω, να δούμε πού θα το πετύχω!)
Πρόθεση του topic είναι, μέσα από τις γνώμες όλων μας:
- Να κατανοήσουμε ότι αξίζει να προσπαθήσουμε ώστε να μειώσουμε σε ένα αξιοπρεπές ποσοστό την θανάτωση των ζώων στους δρόμους (εντός ή εκτός πόλεων)
- Να προβληματιστούμε (όσοι θέλουμε, εν πάση περιπτώσει) από το θέαμα του 'χαλιού' από νεκρά ζώα στο οδικό δίκτυο.
- Να συνειδητοποιήσουμε ότι και τα ζώα αξίζουν τον σεβασμό μας.
-
Μου έκανε εντύπωση ότι σε περίπου 4.500 χιλιόμετρα σε αυτοκινητοδρόμους της Ιταλίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Αυστρίας δεν είδα ούτε ένα σκοτωμένο ζώο. Μετά κατάλαβα το λόγο ύπαρξης της περίφραξης του αυτοκινητοδρόμου. Σε όλο το μήκος υπάρχει είτε σύρμα σαν αυτό που περιφράσσουμε τα οικόπεδα, ή ηχομονωτικοί τοίχοι. Έτσι τα ζώα δεν έχουν πρόσβαση στους δρόμους.
Γιατί δεν το κάνουμε κι εμείς; Προφανώς γιατί δεν υπάρχει κανείς για να συντηρήσει την περίφραξη ακόμα κι αν αυτή μπει, και τελικά κάποιος θα ενοχληθεί από την περίφραξη και θα την κατεβάσει επειδή έτσι βολεύτηκε...
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Μου έκανε εντύπωση ότι σε περίπου 4.500 χιλιόμετρα σε αυτοκινητοδρόμους της Ιταλίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Αυστρίας δεν είδα ούτε ένα σκοτωμένο ζώο. Μετά κατάλαβα το λόγο ύπαρξης της περίφραξης του αυτοκινητοδρόμου. Σε όλο το μήκος υπάρχει είτε σύρμα σαν αυτό που περιφράσσουμε τα οικόπεδα, ή ηχομονωτικοί τοίχοι. Έτσι τα ζώα δεν έχουν πρόσβαση στους δρόμους.Γιατί δεν το κάνουμε κι εμείς; Προφανώς γιατί δεν υπάρχει κανείς για να συντηρήσει την περίφραξη ακόμα κι αν αυτή μπει, και τελικά κάποιος θα ενοχληθεί από την περίφραξη και θα την κατεβάσει επειδή έτσι βολεύτηκε...
Ευαισθησία κράτους/πολιτείας και παιδεία πολιτών... Και για τις δύο περιπτώσεις.
-
Ax αγαπητη Natasha.n, το θέμα ειναι πολύ πολύπλοκο. Είμαι πολύ φιλόζωη, έχω σκυλιά κ εγώ η ίδια, αλλά δεν νομίζω οτι φταίει ο οδηγός που θα πατήσει ένα ζώο. Θέλω να πιστεύω οτι δεν υπάρχουν τόσο τρελοί ωστε να δούν ενα σκύλο στο δρόμο και να πατήσουν το γκάζι για να το πατήσουν επίτηδες. Και αυτό γιατι σίγουρα θα πάθει έστω και κατι το αυτοκίνητό του. Φταίμε εμεις για τα αδέσποτα, που τα εγκαταλείπουμε εδω και εκει. Και να είστε σίγουροι οτι αυτά τα αδέσποτα ειναι τα δικά μας σκυλιά που παραιτήσαμε οταν γεννήθηκαν σε ενα βουνό κτλ. Εγώ προσωπικά έχω σκύλο, που τον χτύπησε αυτοκίνητο. Αν και 'τρελάθηκα' με το θεαμα, ετρεχα να βρω κτηνιατρο Κυριακατικο κτλ, αυτός που εφταιγε ήμουν μόνο εγώ που δεν καλυψα την καγκελοπορτα με συρμα σκεπτόμενη οτι χωράει να περάσει το κουτάβι απο κει! Αν περνούσε ένα μηχανάκι, και εκανε ελιγμό και σκοτωνόταν, ποιος θα έφταιγε; Και εγώ η ίδια που είμαι πολύ τρελαμένη με τα ζώα, πόσο μάλλον με το δικό μου που χτυπήθηκε, δεν 'κακισα' τον οδηγό. Τον κάκισα ίσως που δεν σταματησε να δει τί έγινε...Σίγουρα μαλλον δεν το πήρε καν χαμπάρι!... Έτυχα πριν χρόνια, σε ένα αυτ/το που πηγαίναμε πολύ γρήγορα στην Εθνική, ξημερώματα, άδειος δρόμος, και σε μια κλειστή στροφή βρήκαμε πρόβατα! Φρενάραμε, πήραμε 3-4 σβούρες, χτυπήσαμε απο όλες τις μεριές τα ζωντανά, με αποτέλεσμα ένα διαλυμένο αυτ/το, και 4 πρόβατα ξάπλα στην Εθνική! Τα βάλαμε στην άκρη, και συνεχίσαμε...όσο γινόταν. Ο οδηγός (προς μεγάλη μου έκπληξη) έκλαιγε τα καημένα τα ζωντανα του ανθρώπου, αλλά εγώ αν μπορούσα να είχα και ενα πιστολι θα τους έπαιζα απο πάνω! Ποιος έφταιγε; Φταίγαμε εμεις που τρέχαμε στην εθνική, ναι, ο βοσκός που αφησε τα πρόβατα να διασχισουν την εθνική, ναι, το κρατος που εφτιαξε μια εθνικη χωρις καν μπαριερες, και πάρα πολλοί άλλοι!
Εγω πάλι αλλη φορά, κλειστές στροφές, κατοικημένη περιοχή όμως, μου πετάγετε ενα λυκόσκυλο απο τα δεξια. Φρενάρω και στρίβω αριστερά για να αποφύγω, ευτυχώς το αυτοκίνητο δεν τον πέτυχα που ερχοταν απο το αντιθετο ρευμα, αλλα πέτυχα το τρέιλορ που έσερνε (κ δεν ειχα προλαβει να δω) και δεν θέλεις να ακούσεις τί ζημιές έπαθα!!! 2 εκατομμύρια έδωσα στο ολοκαίνουργιο ρενό μου!!! Ευτυχώς που γλύτωσε κ ο άλλος άνθρωπος δηλαδή!!!
Είναι να μην σου τύχει!!! Και όπως λέει ένας φίλος, 'μην περνας απο πάνω απο ενα πατημενο ζώο, του παίρνεις την ψυχούλα!!!'
ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΤΥΧΕΙ!!!! -
Ο χρήστης anna1976gr έγραψε:
δεν νομίζω οτι φταίει ο οδηγός που θα πατήσει ένα ζώο. Θέλω να πιστεύω οτι δεν υπάρχουν τόσο τρελοί ωστε να δούν ενα σκύλο στο δρόμο και να πατήσουν το γκάζι για να το πατήσουν επίτηδες.anna1976gr, δυστυχώς θα σε 'προσγειώσω', λέγοντάς σου ότι είναι κάποιοι που, πραγματικά πατούν τα ζωάκια επίτηδες.
Μου έχει τύχει στο παρελθόν αλλά δυστυχώς, λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση του τελευταίου post μου στο συγκεκριμένο θέμα, έτυχε μπροστά στα μάτια μου, τα ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή!
Το θύμα ήταν μια γάτα, σε δρόμο φαρδύ, χωρίς ιδιαίτερη κίνηση ούτε καν κατά τη διάρκεια της μέρας, όπου το ένα 'stop' δεν απέχει από το άλλο περισσότερο από 200-210μ.
Το αυτοκίνητο που προπορευόταν, όχι μόνο χτύπησε τη γάτα, αλλά έκανε όπισθεν!!! για να ολοκληρώσει το έργο του!
Oι λεπτομέρειες καλό είναι να παραληφθούν. Δεν προσθέτουν τίποτα σε κάτι, ήδη τόσο αποτρόπαιο.Φταίμε εμεις για τα αδέσποτα, που τα εγκαταλείπουμε εδω και εκει.
Ασφαλώς. Όπως και για τα δικά μας ζωάκια, όταν είμαστε απρόσεκτοι.
Αλλά όπως είδες, αναφέρομαι σε όλα τα ζώα (συμπεριλαμβανομένων αλεπούδων, σκατζόχοιρων, φιδιών, χελώνων κλπ). -
Δε πολυδιάβασα τι είπαν πολλοί εδώ αλλά αυτό που ξέρω είναι οτι καμιά φορά απλά δε προλαβαίνεις να σταματήσεις εγκαίρως και ασφαλώς. Πρίν λίγο καιρό μηχανή με συνεπιβάτη προπορευόταν όταν πετάχτηκαν δύο γάτες μπροστά τους. Εγώ ήμουν σχετικά κοντά αλλά σε απόσταση ασφαλείας και τον είδα να πατάει φρένο και να προσπαθεί να αλλάξει κατεύθυνση, ο δρόμος όμως είχε κίνηση οπότε το παιδί δε μπορούσε να σταματήσει και χτύπησε τη μία. Σε τέτοιες περιπτώσεις (και οι περισσότερες ετσι είναι) δικαιολογείσαι να βάζεις τον εαυτό σου και τους άλλους οδηγούς πρώτους παρά τις γάτες και τους σκύλους ΄οσο άσχημο και αν ακούγεται. Υπ'όψιν, έχω δύο σκυλιά και αυτά που λέω δεν τα λέω ελαφρά. Όσο για τον αλήτη που χτύπησε γάτα και έκανε όπισθεν να την ξαναχτυπήσει ντροπή του. Αυτά .
-
Η αμεση και ηθελημενη δολοφονια των ζωων απο τα διποδα ανθρωποειδη που περιφερονται διπλα μας(και ειναι πολλοι) ειναι το καλυτερο ψυχοσωματικο τεστ γι αυτους.
Τους βλεπεις στις καθημερινες του κινησεις που περπαντωντας και χωρις λογο τα αδεσποτα δεχονται κλωτσιες .Τετραποδες κι αθωες ψυχες ερχονται κοντα μας για ενα κομματι.......ψωμι(αν εχουμε φυσικα)με ματια κλαμμενα κι απορημενα εισπρατοντας απ τα ανθρωποειδη νεατερνταλ (Κ.Κ να εισαι παντα καλα)τον πονο.Αυτοι οι ανθρωποι ακομα κι εμμεσα ειναι ζημια για την κοινωνια που τους περιβαλει,αρχης γενομενης απ την παιδεια που δινουν στα παιδια τους.
Ειναι σπανιες οι περιπτωσεις που ενα ζωο θα πεταχτει χωρις να προλαβουμε να αντιδρασουμε.Οταν τα ματια μας κοιτανε το δρομο με τον τροπο που αντιλαμβανομαστε τι προκειτε να κανει ο προπορευομενος με τον ιδιο τροπο αντιλαμβανομαστε 'κατι' που κινειτε και αντιδραμε αναλογως.Μια φορα πατησα γατα στο χωριο ξημερωματα νυχτα(οχι δεν ημουν σουρωμενος πηγαινα για δουλεια με καμια 50αρια ) δεν προλαβα να αντιδρασω καν κι ακομα το εχω τυψεις το φουκαριαρικο.
Αυτο που δεν μπορει το ζωο ανθρωπος με την εξελιξη να καταλαβει ειναι οτι εμεις επεμβαινουμε στη ζωη τους κι οχι αυτα.
Δεν μπορει ο καθε καφρος φονιας να μην εχει δει σε κατοικημενη περιοχη το παπι που περπαταει αμεριμνο πατωντας το.Απο που πεταχτηκε?Καγκουρο ειναι?Ανωμαλοι του κερατα
Κι εχω δει και πατημενα παπια και προπορευομενο κτηνος να κανει ελαφρυ δεξι ελιγμο σε επαρχιακο για πατησει περιστερια.
Που ειναι οι δεινοσαυροι να απαλαχτουμε απ αυτους.......
Και να ηταν μονο αυτοι.Ειναι και οι αλλοι ψυχωοικονομικα ανορθοδοξοι αυτοι που ρημαξαν (ποσοι εχουν εξαπατημενοι εχουν κλαψει )και τον καθε πικραμενο οικονομικα για να αποκτησουν απο μια τραπεζα ο καθενας τους (πως ειπαμε τους λεμε?Νεοπλουτους?),προκειμενου να ικανοποιησουν την φιλαρεσκεια και την ματαιοδοξια τους εγκλωβιζουν στα βαρβαρα σπιτια τους σπανια ειδη ζωων που απο την φυση τους δεν μπορουν να ζησουν φυλακισμενα.
Αι στο διαολο ρε προβληματικοι του κερατα.......
-
Χτες βράδυ κατά τις 3.30 στην Κατεχάκη στο ρεύμα προς Αθήνα στην επικίνδυνη αριστερή με το φανάρι που έχει (εκεί που τουμπάρουν συνήθως) Βλέπω ένα σκυλάκι χτυπημένο στη μέση του δρόμου και αφού κατάφερα να το αποφύγω με τη ψυχή στο στόμα λεω να σταματήσω να το κάνω στην άκρη μη σκοτωθεί κανας άνθρωπος. Σταματάω λίγο παρακάτω με alarm και προσπαθώ να προσεγγίσω με ασφάλεια... Προσέχοντας τα νώτα μου μην έρθει κανείς και με πάρει και μένα μαζί (έβλεπα αρκετά μακρυά και είχα αρκετό χρόνο να κάνω 2 βήματα να ανέβω στη νησίδα) φτάνω κοντά και βλέπω πως το σκυλάκι είναι ζωντανό και με το που με βλέπει κάνει να σηκωθεί αλλά δεν...
Τότε εμφανίζονται μερικά αυτοκίνητα και αφού τους κάνω νόημα το αποφεύγουν..
Σκέφτομαι τι να το κάνω τώρα το καημένο δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι αλλά που να το πάω; Ενώ κάνω αυτές τις σκέψεις και μια ακόμα προσπάθεια να το προσεγγίσω βλέπω στο βάθος δυο αυτοκίνητα να πλησιάζουν δίπλα δίπλα.... Κάνω νόημα αλλά
το 116 πέρασε από πάνω και το αποτελείωσε (παλι καλά που δεν έκανε καναν κουφό ελιγμό και να χτύπαγε και αυτός γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να το αποφύγει) Ότι έμεινε από το σκυλάκι (που μου θύμιζε ένα παρόμοιο που είχαμε παλαιότερα) το έκανα στην άκρη και έφυγα με τα μούτρα κατεβασμένα....
-
Να υποθέσουμε φίλε Billy ότι το σκυλάκι δεν είχε FCI-pedigree ή ήταν κάποιας trendy ράτσας;
Προχτές πάλι γλύτωσε μία γατούλα από τη 10άρα ροδίτσα του τρύφωνα (typhoon) όταν κατεβαίνοντας ένα δρόμο, αργά το βράδυ χωρίς φώτα είδα ένα μαύρο εμπόδιο καρφί μπροστά μου και στα 3-4 μέτρα κατάλαβα ότι ήταν ένα ηλίθιο γατί που με κοίταγε Τσαρούχωσα ότι φρένο είχε το μηχανάκι, κατέβασα πόδια. Μόνο άγκυρα δε πέταξα και τελευταία στιγμή πετάχτηκε στο πεζοδρόμιο και με κοίταγε. Ευτυχώς 1) δεν έτρεχα 2) τα καινούργια pirelli sl60 αν και χωμάτινα αποδείχτηκαν τσίχλες στην Ελληνική άσφαλτο-στέκι του χάρου...
-
Ο χρήστης alexx έγραψε:
Σε αυτοκινητόδρομο αν τρέχεις με 140 και σου πεταχτεί σκύλος δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στα χίλια να κάνεις ελλιγμό χωρίς να τραυματιστεί κάποιος ή τουλάχιστον να γίνουν ζημιές. Και άνθρωπος να πεταχτεί (έχω ακούσει και άποψη ειδικού περί αυτοκινήτου -μπορεί να ήταν ο Σταθάκης αλλά δεν είμαι σίγουρος...-) ότι πρέπει απλά να φρενάρεις και να συνεχίσεις την πορεία σου σε ευθεία...Δε ξέρω που το διάβασες αλλά δε πιστεύω ότι ισχύει. Έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίαράκι από τον σταθάκη σχετικά με την οδική ασφάλεια και είναι γεμάτο ασάφειες που σκοπό έχουν περισσότερο να φοβήσουν παρά να ενημερώσουν.
Τον άνθρωπο απλά τον αποφεύγεις με όποιονδηποτε δυνατό τρόπο. Τι προτείνει δλδ; Να τον πατήσεις;Αναλόγως του αυτοκινήτου, εφόσον το εμπόδιο θα είναι ακίνητο και δε θα διασχίζει απλά τον δρόμο καταλαμβάνοντας έτσι όλο το οδόστρωμα μπορείς να κάνεις ελιγμό και να το αποφύγεις. Αρκεί φυσικά να μη νομίζεις ότι είσαι καπετάνιος και φωνάξεις 'πάρτο όλο δεξιά' γιατί τότε αρχίζουν οι σβούρες. Με ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, με mercedes τουλάχιστον το έχω ζήσει, μπορείς να κάνεις απότομη αλλαγή λωρίδας με 120 χωρίς απρόοπτα. Μιλάμε πάντα για Ε.Ο. με μέτριο τουλάχιστον οδόστρωμα και με τουλάχιστον 3 λωρίδες.
Πάντως όταν είσαι φρεναριστός και με το ABS on η δυνατότητα του αυτοκινήτου να στρίψει είναι τόσο περιορισμένη που δύσκολα αποφεύγεις κάποιο εμπόδιο μετρίου όγκου. Αυτή την εντύπωση μου έχει δώσει τουλάχιστον το clio. -
Ο χρήστης Meimaridis έγραψε:
Να υποθέσουμε φίλε Billy ότι το σκυλάκι δεν είχε FCI-pedigree ή ήταν κάποιας trendy ράτσας;Έλα ρε Μέιμ . Δεν το κατέχω το άθλημα, είχε ένα κόκκινο λουράκι (δεν ήταν τρέντυ ράτσα)
Σκοτώνουν τα ζώα πριν περάσουν...