-
ζηταω τη βοηθεια σας.
ψαχνω για GPS που απλα να μου δειχνει συντεταγμενες σημειου με αποκλιση το πολυ ενος μετρου.
η χρηση του θα ειναι για τοπογραφικα σχεδια και οχι για την θαλασσα.αν εχει καποιος ιδεα απο αυτα, θερμη παρακληση ας βοηθησει.
-
ζηταω τη βοηθεια σας.
ψαχνω για GPS που απλα να μου δειχνει συντεταγμενες σημειου με αποκλιση το πολυ ενος μετρου.
η χρηση του θα ειναι για τοπογραφικα σχεδια και οχι για την θαλασσα.αν εχει καποιος ιδεα απο αυτα, θερμη παρακληση ας βοηθησει.
-
ζηταω τη βοηθεια σας.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ζηταω τη βοηθεια σας.ψαχνω για GPS που απλα να μου δειχνει συντεταγμενες σημειου με αποκλιση το πολυ ενος μετρου.
δεν μπορεις να πετυχεις ακριβεια ενος μετρου με 1 GPS
πρεπει να εχεις 2 δεκτες(επαγγελματικους) τον εναν στημενο πανω σε σημειο ΓΝΩΣΤΩΝ συντεταγμενων και το αλλο σε σημειο αγνωστων. Τα 2 GPS με μετρησεις υπολογιζουν το διανυσμα Γνωστου-Αγνωστου και μετα με βαση τις γνωστες συντεταγμενες βρισκεις το Αγνωστο σημειο.
Αυτα τα GPS εμποριου που κανουν 300-500 ευρω δεν ειναι αξιοπιστα και δινουν ακριβεις περιπου στα 5-10 μετρα
και ο Μirage μπορει να βοηθησει (καλα τα ειπα δασκαλε?)
-
Νομίζω ότι αν του εμπορίου έχει πιάσει αρκετούς δορυφόρους (5,6,7) η ακρίβεια φτάνει κατ τα 3 μέτρα...
Δεν παίρνω κι όρκο όμως ότι ισχύει αυτό...
-
παιδια μιλαμε και για ενα κοστος πανω απο 1,500 ευρω....
οχι των 300ευρω.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
παιδια μιλαμε και για ενα κοστος πανω απο 1,500 ευρω....οχι των 300ευρω.
Δεν θέλω να σε στενοχωρήσω, αλλά δεν μετακινείς το κόμμα λίγο δεξιά και να βάλεις και ένα μηδενικό ακόμα;
-
Οποτε τα τοπογραφικά πως γίνονται συνίθως ?
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Οποτε τα τοπογραφικά πως γίνονται συνίθως ?συνηθως γινονται με Total Station :
που ειναι στημενα πανω σε τριποδες.
Αν και αυτα ειναι ακριβα αν θες να παρεις κατι καλο.
Επισης δεν θεωρω μια τιμη γυρω στα 30Κ απαγορευτικη για οποιονδηποτε παιρνει κατι για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ χρηση.
Το GPS ομως δεν ειναι πρακτικο για πολλες περιπτωσεις. πχ Αν κανεις μετρησεις στην πολη και οι πολυκατοικιες 'κρυβουν' τον ουρανο, το GPS δεν μπορει να 'δει' δορυφορους. Κυριως χρησιμοποιειται για να απεικονισει μεγαλες εκτασεις χερσας γης, δλδ να εχει ο μπαρμπα-μητσος ενα χωραφι που δεν εχει προβλημα να 'δεις' δορυφορους. Εκει γλυτωνεις πολυ χρονο. Ομως σε καμια περιπτωση δεν ειναι πανακεια.
-
Μάλλον θα πρέπει να κάνει την δουλειά τοπογράφος....
χρεώνουν με την ώρα, με το στρέμα...η με τις ακμές ;
-
Μάλλον θα πρέπει να κάνει την δουλειά τοπογράφος....χρεώνουν με την ώρα, με το στρέμα...η με τις ακμές ;
η χρεωση ειναι πολυπλοκη αν θες να ακολουθησεις τις οδηγιες του ΤΕΕ.
χοντρικα χρεωνεις αναλογα με τα σημεια που απεικονιζεις και την ακριβεια της δουλειας σου
Μια μετρηση μεσα σε ενα εργοτασιο που 'χτυπας' 500 σημεια (λεω εγω τωρα) ειναι πιο ακριβη απο ενα χωραφι που 'χτυπας' 100. Σε χρονο δεν μεγαλη διαφορα δλδ αντε για τα 400 σημεια να σε παρει 2 ωρες.
Οσο αναφορα την ακριβεια πληρωνεσαι extra για το απο ποσα σημεια θα ΕΞΑΣΦΑΛΗΣΕΙΣ τις μετρησεις σου, αν δινεις ακριβεια εκατοστου, 10 εκατοστων , μετρου κλπ
-
Χοντρικά για 15 κομμάτια γής με συνολική επιφάνεια 200 στρέμματα και ακρίβεια 0.50 μέτρου πόσο θα κοστίσει .. (χοντρικά)
-
Χοντρικά για 15 κομμάτια γής με συνολική επιφάνεια 200 στρέμματα και ακρίβεια 0.50 μέτρου πόσο θα κοστίσει .. (χοντρικά)ακριβεια μισου μετρου ειναι πλεον γελοια στισ μερες μας. Να υπολογιζεις ακριβεια 10εκ περιπου.
εξαρταται αν εχει κλισεις το χωραφι, αν εχει δεντρα, σπιτια, αν εχεις ορατοτητα, αν θες να εχει υψομετρικα μεσα κλπ κλπ.
υπολογιζε 8.000 ευρω περιπου
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
Χοντρικά για 15 κομμάτια γής με συνολική επιφάνεια 200 στρέμματα και ακρίβεια 0.50 μέτρου πόσο θα κοστίσει .. (χοντρικά)
ακριβεια μισου μετρου ειναι πλεον γελοια στισ μερες μας. Να υπολογιζεις ακριβεια 10εκ περιπου.
εξαρταται αν εχει κλισεις το χωραφι, αν εχει δεντρα, σπιτια, αν εχεις ορατοτητα, αν θες να εχει υψομετρικα μεσα κλπ κλπ.
Τουλάχιστον 12-13 χωρίς ισοϋψείς!
Όρια απαλλοτρίωσης; Δρόμοι; Επικείμενα; Πόσες αλλαγές στάσης θα χρειαστεί να κάνει ο τοπογράφος για να το μετρήσει όλο;
-
Πόσες στάσεις θα κάνει για να κατεβάσει τριγωνομετρικά, πόσο μακρία είναι αυτά κοκ...
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
ακριβεια μισου μετρου ειναι πλεον γελοια στισ μερες μας. Να υπολογιζεις ακριβεια 10εκ περιπου.
Και πόσα τέτοια τυχαίνουν σε έναν μέσο τοπογράφο σε ένα μήνα;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Και πόσα τέτοια τυχαίνουν σε έναν μέσο τοπογράφο σε ένα μήνα;
καμια δεκαπενταριά την εβδομάδα! Γι' αυτό άλλωστε όλοι οι μηχανικοί είμαστε πάμπλουτοι, έχουμε βίλλες στην Εκάλη, κότερα, μετοχές κτλ...
Τι λες βρε κουζουλέ;;; Άκου 'πόσα το μήνα'...
-
nasos79 ξέρω γω ρεεε;
Απλά ζαλίστηκα!
Να ρωτήσω πόσα το χρόνο;
-
-
Όχι, να σου πω... ένας 'μέσος' τοπογράφος, μπορεί (λέμε τώρα) να έχει και ένα τέτοιο το μήνα (ή εν πάση περιπτώσει, φόρτο εργασίας ίσο με ένα τέτοιο το μήνα)... Αλλά σκέψου ότι για να τα κάνει αυτά, χρειάζεται ένα μήνα περίπου... (Βαγγέλη, 400 σημεία σε 2 ώρες δεν γίνονται ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, εκτός αν έχεις να μετρήσεις γήπεδο ποδοσφαίρου και αυτός που σου κρατάει το κάτοπτρο είναι ο Speedy Gonzales!!!)
Και επίσης υπολόγισε ότι έχει να πληρώσει προσωπικό, αναλώσιμα, ενοίκια, κτλ... Δεν είναι τόοοοοσο ιδανικά (όσο των γιατρών )
GPS ακριβειας