-
Ο χρήστης glf έγραψε:
στις αναβάσεις γιατί γίνεται αποχή ?Ο σωστος λογος θα ηταν γιατι εκει υπαρχει το μεγαλυτερο προβλημα ασφαλειας που εχει να κανει με τα σημεια που καθονται οι θεατες. Ειναι στην πραγματικοτητα αυτος; Ο καθενας μπορει να εχει την αποψη του για αυτο.
Τελοσπαντων ας δουμε μια φωτο απο τη χθεσινη αναβαση που εχει ενδιαφερον. Στο παρακατω link:
http://www.rally.gr/default.asp?menu_co ... &race_id=0
βλεπουμε τον νικητη Κωστα Πατσουρεα να ντριφταρει με μπριο μπροστα απο μια ομαδα θεατων που καθονται στην εξωτερικη της στροφης. Προστατευονται απο ενα υπεροχο φορητο καγκελακι κιτρινου χρωματος ενω σε πρωτο πλανο ειναι ενα παρκαρισμενο αυτοκινητο, πιθανοτατα του κριτη.
Ικανοποιει αυτη η εικονα τη λεσχη;
Ικανοποιει αυτη η εικονα την ΕΘΕΑ;
Ικανοποιει αυτη η εικονα τον ΣΟΑΑ;Θελω να πιστευω οτι η απαντηση και στα τρια ειναι οχι, το οποιο μας φερνει στο επομενο - ενδιαφερον - ερωτημα: Αυτο το σημειο ηταν στημενο διαφορετικα περυσι που ΟΛΟΙ (δηλαδη και οι τρεις παραπανω) μοιραζαν συγχαρητηρια στην οργανωση;
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
ΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ .... ΤΗΣ ΕΘΕΑ ( ΤΑ ΓΛΥΨΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ ,ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΔΟΣΕΙ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΓΑΝ ) , ΕΚΤΟΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ , ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΑΛΑΣΟΝΤΕ ΛΟΓΟ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΟΣ .........Δε με καλύπτει. Υπεραπλουστευτική εξήγηση, νομίζω. 'Ή είναι ηλίθιοι ή είναι πουλημένοι στην ΕΘΕΑ'. Δηλαδή αποκλείεται να είναι για παράδειγμα συνειδητοποιημένοι οδηγοί που θεωρούν την ασφάλεια των ράλι επαρκή ?
Ακόμα και έτσι όμως, η αποχή στα ράλι έχει αποτύχει και, αν ο ΣΟΑΑ θέλει να συνεχίσει σε αυτή την πορεία, πρέπει να δει τι θα κάνει ως προς αυτό, πως θα προσεγγίσει τους ηλίθιους και τους 'πουλημένους', διαφορετικά η όλη κίνηση δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχής...
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΝ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ...ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ?
ΠΑΥΛΑΚΟ ?Χριστο, επειδη σε σεβομαι και σαν ανθρωπο και σαν παρουσία στο χώρο θα σε παρακαλούσα να μην με ειρωνευεσε. Οι αγωνιζόμενοι όλοι εκλήθησαν με δελτιο πληροφοριων το οποίο παρέλαβαν και υπέγραψαν για αυτο στον τεχνικό έλεγχο. Ηταν πρωτοβουλία της λέσχης και αν θες την γνώμη μου πρέπει να καθιερωθεί και να γίνει υποχρεωτική η παρακολούθηση της απο τουλάχιστον ενα απο τα δυο μέλη του πληρώματος πριν απο κάθε αγώνα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ .... ΤΗΣ ΕΘΕΑ ( ΤΑ ΓΛΥΨΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ ,ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΔΟΣΕΙ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΓΑΝ ) , ΕΚΤΟΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ , ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΑΛΑΣΟΝΤΕ ΛΟΓΟ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΟΣ .........
Δε με καλύπτει. Υπεραπλουστευτική εξήγηση, νομίζω. 'Ή είναι ηλίθιοι ή είναι πουλημένοι στην ΕΘΕΑ'. Δηλαδή αποκλείεται να είναι για παράδειγμα συνειδητοποιημένοι οδηγοί που θεωρούν την ασφάλεια των ράλι επαρκή ?
Ακόμα και έτσι όμως, η αποχή στα ράλι έχει αποτύχει και, αν ο ΣΟΑΑ θέλει να συνεχίσει σε αυτή την πορεία, πρέπει να δει τι θα κάνει ως προς αυτό, πως θα προσεγγίσει τους ηλίθιους και τους 'πουλημένους', διαφορετικά η όλη κίνηση δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχής...
ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ , ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Ο ΣΟΑΑ , ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΟ , ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ..............
ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΛΕΩ ΠΙΟ ΠΑΝΩ , ΟΙ ΤΡΑΧΑΝΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟΨΗ , ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ **ΤΡΑΧΑΝΑΔΕΣ **. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
ΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ .... ΤΗΣ ΕΘΕΑ ( ΤΑ ΓΛΥΨΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ ,ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΔΟΣΕΙ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΓΑΝ ) , ΕΚΤΟΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ , ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΑΛΑΣΟΝΤΕ ΛΟΓΟ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΟΣ .........
Δε με καλύπτει. Υπεραπλουστευτική εξήγηση, νομίζω. 'Ή είναι ηλίθιοι ή είναι πουλημένοι στην ΕΘΕΑ'. Δηλαδή αποκλείεται να είναι για παράδειγμα συνειδητοποιημένοι οδηγοί που θεωρούν την ασφάλεια των ράλι επαρκή ?
Δεν υπαρχει καμια κινηση,υπαρχει προταση αποχης,που αλλοι τη συμμεριζονται και αλλοι οχι.
Κινηση πλεον πρεπει να υπαρξει ως προς την προταση που ετεθει στη ΓΣ του Σοαα,απο το ΔΣ του Σοαα.Το προβλημα δεν ειναι στα 'σιδερα' Νασο,αν ειναι 'επαρκη' ,ειναι στην νοοτροπια και στους θεσμους που ειναι αναρμοστα σε σχεση με αυτα που μας προσταζει η εποχη μας.
Το προβλημα της προβολης μονο του θα λυθει η ειναι λυμενο?κ.α.πολλα
...Πρακτικα λειπουν τα παντα και ως 'μπονους' μας προσφερουν καποια που θεωρουνται απο τα βασικα σε αλλες χωρες-πολιτισμενες.... -
Ο χρήστης pavlos έγραψε:
ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΝ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ...ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ?
ΠΑΥΛΑΚΟ ?Χριστο, επειδη σε σεβομαι και σαν ανθρωπο και σαν παρουσία στο χώρο θα σε παρακαλούσα να μην με ειρωνευεσε. Οι αγωνιζόμενοι όλοι εκλήθησαν με δελτιο πληροφοριων το οποίο παρέλαβαν και υπέγραψαν για αυτο στον τεχνικό έλεγχο. Ηταν πρωτοβουλία της λέσχης και αν θες την γνώμη μου πρέπει να καθιερωθεί και να γίνει υποχρεωτική η παρακολούθηση της απο τουλάχιστον ενα απο τα δυο μέλη του πληρώματος πριν απο κάθε αγώνα
ΕΝΝΟΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΠΑΥΛΑΚΟ , ΑΛΛΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΕΝΟΗΘΕΙ ΚΑΤΙ ΓΕΝΙΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ..........ΣΟΡΥ .
ΚΑΙ ΕΞΗΓΩ , ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ -ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ , ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ . -
Χρίστο για το Κορίνθου μιλάω που έχω προσωπική άποψη μια που το παρακολούθησα απο την αρχή έως το τέλος.
Επι της ουσίας τώρα, απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα υπάρξουν;
-
Ποιος να απαντησει?
Αφου εμεις και εμεις γραφουμε!Οι αλλοι ...διαβαζουν
-
Ο χρήστης pavlos έγραψε:
Χρίστο για το Κορίνθου μιλάω που έχω προσωπική άποψη μια που το παρακολούθησα απο την αρχή έως το τέλος.Επι της ουσίας τώρα, απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα υπάρξουν;
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΑΝ ? ΕΦΟΣΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΤΡΕΞΑΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΛΥΜΕΝΗ Η ΕΘΕΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ , ΑΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ .....
-
Ο χρήστης Nikos_bugsR έγραψε:
Τα ράλλυ είναι σαφώς πιο 'ακριβή' μορφή αγώνα (και απο αποψης χρήματος και απο άποψης χρόνου), και όσοι συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αυτό, οι καλές συμμετοές που λες εσύ, ίσως να έχουν μεγαλύτερη οικονομική ευχέρεια (λόγω χορηγού, ή λόγω καλης τσέπης, δεν μας ενδιαφέρει αυτό). Οπότε ένα απο τα προβλήματα, της οικονομικής διαχείρισης και της αποδοτικότητας των χρημάτων που δίνουν στους αγώνες, δεν τους αγγίζει τόσο, όσο κάποιους οδηγούς που συμμετέχουν στις αναβάσεις. Οι αναβάσεις είναι σαφώς φθηνότερες πράγμα που σημαίνει ότι συγκεντρώνουν σε μεγαλύτερο ποσοστό οδηγούς που κανουν οικονομικές θυσίες για να τρέξουν σε αγώνες.Αν έχεις δίκιο, τότε η αποχή δεν έχει σχέση με την ασφάλεια και γίνεται γιατί πχ. το προϊόν (αναβάσεις) δεν είναι αντίστοιχο με την τιμή του (παράβολα, έξοδα). Που είναι ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα (σεβαστό).
Οσο για τον τομέα της ασφάλειας, εκεί δεν έχουμε διαχωρισμό, οι αναβασάκηδες με τους ραλλυμεν, κλπ. Εκεί ισχύουν τα ίδια περίπου. και οι δύο διατρέχουν κίνδυνο (και ως προς τους εαυτους τους και ως προς τους θεατες).
Οχι, υπάρχει μια τεράστια διαφορά: στα ράλι η παρουσία της οργάνωσης σε μία ειδική διαδρομή είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένα στα 5-10 σημεία που υπάρχουν ενδιάμεσοι κτλ. Στην ανάβαση η παρουσία της οργάνωσης είναι πρακτικά συνεχής και άρα η αντικειμενική ευθύνη της για οτιδήποτε στραβό είναι πολύ μεγαλύτερη.
H δική σου εκδοχή Νάσο -αν καταλαβα καλά- είναι οτι δεν έχει γίνει σωστή προσέγγιση στους αγωνιζόμενους σε ράλλυ?
Η δική μου προσέγγιση είναι πως η όλη υπόθεση ξεκίνησε με αφορμή τα συμβάντα σε ράλι και έχει εκφυλιστεί σε αυτό που έλεγα παραπάνω για τη σχέση τιμής προς απόδοση του προϊόντος 'αναβάσεις'. Χωρίς όμως να το λέει κανείς ξεκάθαρα αυτό (γιατί, κακά τα ψέμματα, η ασφάλεια 'πουλάει')
-
Για το ΔΕΘ κάποιοι είχαν άποψη, για το Κορινθου δεν έχουν;
Καλό μου ακούγετε... -
Δεν ξερω αν θα πει καποιος κατι,αλλα αν μη τι αλλο ,ας μην βιαζομαστε
για το Δεθ ειχαν απαντησει/στειλει το ΔΤ την Πεμπτη μετα τον αγωνα ,αν δεν κανω λαθος......Κορινθιε,συγνωμη Λουτρακιωτη
-
Ας περιμενουμε λοιπον...
Μακάρι να βγει γιατι και πέρσι το περιμενα αλλα δυστυχώς δεν είχε βγει δελτιο τυπου με τις παρατηρησεις του ΣΟΑΑ για το Κορίνθου...
-
MEXRI ΤΟΤΕ ... ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΙ ΕΙΔΕΣ ΕΣΥ ΠΑΥΛΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΑΤΙ ?
ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ , ΙΣΩΣ ΣΥΜΠΕΣΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ -
Ο χρήστης APR έγραψε:
ΠΑΥΛΑΚΟ ?ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΟΙ BΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Θα περιμενω Χριστο μου, μια βδομάδα... Φτάνει;
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
ΠΑΥΛΑΚΟ ?ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΟΙ BΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
ΕΜΕΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΛΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ ..... ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΚΑΛΟ , Η ΕΘΕΑ ΤΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ .
-
ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤHN ΑΠΑΡΑΔΕΚΤH ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ MODERATORS ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ.
-
Καλο καλο αλλα ας μην αλλάζουμε θεμα έτσι...
-
ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤHN ΑΠΑΡΑΔΕΚΤH ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ MODERATORS ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ.
Αποχη...Κυριοι την αποψη σας παρακαλω!