-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ο δεύτερος που με εκνεύρισε ήταν ένας καραγκιόζης που ενώ προσπέρναγα κομβόι αυτοκινήτων με φλας και με φουλ επιτάχυνση, μου κόλλησε κατά τη διάρκεια της προσπέρασης και μου έπαιζε τα φώτα. Μα καλά, πού στον λούτσο ήθελε να πάω;Εκει θελει ενα +50hp μπουκαλι να μην σε μαζευουν την ωρα που ανοιγεις.
-
Σήμερα σταματημένος σε ένα φανάρι. Κοιτάζω αριστερά, ένας μίλαγε στο κινητό. Κοιτάζω μπροστά, άλλος μίλαγε στο κινητό. Κοιτάζω πίσω, κι αυτός μίλαγε στο κινητό! Κοιτάζω δεξιά, ένας ταρίφας μίλαγε στο VHF!
-
Σήμερα γύρισα επιτέλους Πάτρα.
Αυτο που πάντα με εκνευρίζει, με στεναχωρεί, με απογοητευει και πολλά άλλα είναι τα ατυχήματα που συναντάω στον δρόμο από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης μέχρι σχεδόν την Επίδαυρο.
Σχεδόν κάθε φορα που περνάω είτε καθως πηγαίνω προς το χωριό μου είτε επιστρέφω Πάτρα θα συναντήσω ατύχημα. Αν τυχαίνει μάλιστα να είναι ΣΚ αργίας ή διακοπών και έχει αυξημένη κίνηση θα συναντήσω αρκετά. Τον 15 Αυγουστο συνάντησα σε αυτήν την διαδρομή 6 ( ) ατυχήματα.Πρόκειται για διαδρομή μισής ώρας. Η ποιότητα του δρόμου είναι σχετικά καλή. Πρόκειται για έναν δρόμο όμως που αποτελείται (σχεδόν) αποκλειστικά από απότομες στροφές και το όριο στα κομμάτια με τις συνεχόμενες είναι 30-50.
Αν με ρωτούσαν τι πιστευω οτι φταίει για τα τόσα πολλά ατυχήματα δεν θα κατηγορούσα ούτε τον δρόμο, ούτε την σήμανση, θα κατηγορούσα κυρίως την κουλαμάρα των οδηγών.
Συναντάω συνέχεια αυτοκίνητα που παίρνουν κλειστα τις στροφές με αποτέλεσμα να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα όχι εντελώς αλλά αρκετα, και αναρωτιέμαι...καλά ρε μ@λ@κ@ (προς τους εκάστοτε οδηγούς) , δεν σου έμαθαν να παίρνεις σωστά τις στροφές και σε αυτό φταίνε οι σκατοσχολές οδηγησης, αλλά το κερατό μου δεν μπορείς σε έναν τέτοιο δρόμο όπου κανείς δεν προσπερνάει κανέναν, οπού κανείς ακόμα και αν πηγαίνεις με ταχύτητα -20 κανεις δεν σου κορναρει, με μία κανονικη λωρίδα ανα κατευθυνση να κρατήσεις το αυτοκινητο σου στην λωρίδα σου?
Σήμερα στον συγκεκριμένο δρόμο συναντάω ένα τέτοιο ζωο...τον πετυχαίνω στην αρχή αυτών των στροφών...χαλαρώνω, μειώνω ταχύτητα και περιμένω να φτάσω στο 1ο από τα 3 κομμάτια ευθειας που μεσολαβούν σε αυτόν τον δρόμο για να τον προσπεράσω. Περνάμε την 1η αριστερή στροφή, την 2η και παρατηρω οτι συνέχεια μπαίνει στο αντίθετο ρευμα... κοιτάω το κοντερ 60... συνεχίζουμε στον δρόμο...3η...4η αριστερη στροφή το ίδιο... παρατηρώ καλύτερα να δω τι κάνει και το καταφέρνει... και βλέπω οτι πριν φτάσει στην στροφή το έπαιζε γρήγορος και το πάταγε, με το που έφτανε όμως στην στροφή και ενω δεν είχε ακόμα φρενάρει, λόγω οτι φοβόταν μάλλον ότι το αυτοκίνητο θα του έφευγε και θα έβγαινε εκτός, έκοβε απότομα το τιμόνι ενω ταυτόχρονα θυμόταν να πατήσει φρένο... ως αποτέλεσμα στην μέση σχεδόν της στροφής οι αριστεροι τροχοί έμπαιναν στο αντίθετο ρευμα...σε 2 στροφές (που είδα ) συνάντησε και αυτοκίνητα ερχόμενα με αποτέλεσμα να προλάβει μεν να κόψει το τιμόνι δεξιά αλλά να ψιλοχάσει για λίγο τον έλεγχο του αυτοκινήτου
Φαντάζομαι να οδηγάω εγω ωραια και καλά και να έρθει ο μαλάκας στην στροφή και να πέσει επάνω μου.... και όταν τον ρωτήσω γιατι-πως να μου πει..
εεε... προτίμησα μιας και θέλω να το παίξω γρήγορος αλλά δεν ξέρω να στρίβω (που τα στοιχειώδη στην σχολή τα μαθαίνεις) αντί να βγώ εκτός δρόμου και να πάρω στον λαιμό μου μόνο εμένα..να μπώ στο αντίθετο ρευμα και να πάρω και έναν άλλο χριστιανό μαζί μου...
τι να πω...
σημειωτέον ουδεποτε τον πίεσα,κόρναρα, έπαιξα φώτα ή κόλλησα στον προφυλακτήρα του.
-
Ο χρήστης Katerina K. έγραψε:
Συναντάω συνέχεια αυτοκίνητα που παίρνουν κλειστα τις στροφές με αποτέλεσμα να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα όχι εντελώς αλλά αρκετα, και αναρωτιέμαι...Πόσο μ@λ...ς είναι;
Στράβωσα τη ζάντα και έσκασε το λάστιχο το καλοκαίρι όταν παρόμοιο ζώο έπαιρνε τη στροφή σχεδόν ολόκληρο στο ρεύμα μου - γκρί punto λίγο πριν τη Χώρα Σφακίων.
-
....Αυτο που πάντα με εκνευρίζει, με στεναχωρεί, με απογοητευει και πολλά άλλα είναι τα ατυχήματα που συναντάω στον δρόμο από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης μέχρι σχεδόν την Επίδαυρο........Πηγαίνω Επίδαυρο τουλάχιστον 15 φορές τον χρόνο,αλλά τόσα πολλά ατυχήματα δεν έχω δεί όπως αναφέρεις....Ζήτημα τα τελευταία 12 χρόνια που οδηγώ να έχω δεί εκεί 2 με 3 ατυχήματα....Βέβαια δεν λέω ότι υπερβάλεις απλά καταθέτω και τη δική μου εμπειρία απο τον συγκεκριμένο δρόμο....
Σε όλα τα υπόλοιπα που γράφεις όμως συμφωνώ... -
Αρκετές τράκες είδα στην Πάτρα τις τελευταίες ημέρες...
Προχτές στην κλασσική φονική διασταύρωση Κανακάρη και Καλαμογδάρτης δίπλα στο σπίτι μου ενα παλιό Fiesta στούκαρε με άλλο αμάξι (δεν το πρόλαβα, κοιμόμουν την ώρα της τράκας και οταν ξύπνησα το είχε πάρει ήδη ο γερανός).
Ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές υπήρχαν.
Χτές, στο τέρμα της Αγ. Ανδρέου, έξω απο Αγ. Διονύσιο, μια Alfa 146 sedan αν θυμάμαι καλά παραβίασε το STOP της Νόρμαν και στούκαρε σε Nissan 'μπουράτο'. Και πάλι μόνο υλικές ηταν οι ζημιές...
-
......Ωραιος δρομος, για ωραια οδιγιση.
Αν πετυχεις φορτιγο, κανεις χαρακιρι μεσα στ αμαξι, γιατι θα προσπερασεις του Αγιου ποτε ανημερα.Εχω κανει μια απιστευτα προσπεραση εκει, η οποια ηταν λογος να σταματισω να προσπερναω γενικος εκει.....
Βραδακι, πισω απο βανακι, πανω σε δεξια κ ενω τσεκαρα το αντιθετο και πιστευα οτι δεν ερχαιτε κανενας, την ωρα της προσπερασης 'ο_μισος_στο_αντιθετο', ενας αλλος εξισου 'σβελτος' με μενα, απο απεναντι και συναντιθικαμε και οι τρεις πανω στη στροφη.
Παλι καλα που μαζευτικαμε ολοι, γιατι τωρα δεν θα γραφα εδω μεσα..... -
Ζώο ηλικίας 50+ με ένα γαλάζιο Golf 1.6 κόντεψε σήμερα να με πλευρίσει από το τίποτα. Εθνική Αθηνών-Λαμίας προς τα πάνω, κατά τη 1 το μεσημέρι. Η ροή πυκνή και με διακοπές, ευτυχώς. Πήγαινα περίπου με 60 στην αριστερή (είπαμε δεν κυλούσε...) και ο τύπος στην μεσαία με 40-50. Την ώρα που πάω να 'προσπεράσω', κοιτάζω το Golf (μου έκανε εντύπωση πόσο άσχημο ήταν το γαλάζιο με το γκρι προφυλακτήρα, δεν το είχα ξαναδεί...), τον βλέπω να στρίβει απότομα -χωρίς φλας εννοείται- προς τη λωρίδα μου, και πλησιάζει απειλητικά. Ήμουν απίστευτα κ*λόφαρδος γιατί α.από τύχη τον κοίταζα από πρίν & β.οδηγούσα με το ένα χέρι, στο κέντρο του τιμονιού πάνω στην κόρνα. Οριακά πρόλαβα και πλακώθηκα στα φρένα, κορνάρωντας παράλληλα μέχρι που ξυπνάει και διορθώνει. Αφού έχω χάσει 1 χρόνο από τη ζωή μου (για τη τσάμπα ζημιά που θα γινόταν, με τέτοια ταχύτητα δεν θα χτυπούσε κάποιος απ'τους δύο), τον περνάω περιμένοντας να δω τη φάτσα του. Μάταια, έχει γυρίσει εμφανώς το κεφάλι από την άλλη, και κάνει τον μαλάκα...
Τη γλιτώσαμε και σήμερα...
-
Πριν καμιά ώρα κινούμαι στην παραλιακή (μονόδρομος με 5 λωρίδες) 2η λωρίδα απο αριστερά, και στο φανάρι της Μπότσαρη ζώο με Α4 στρίβει από τη Μπότσαρη δεξιά κι έρχεται κατά πάνω μου.
Φώτα, κόρνες, πήγε για καμιά 100 μέτρα έτσι και μετά κατάλαβε τη μ@λ@κία του κι έκανε στην άκρη.. -
Ο χρήστης ast έγραψε:
Πριν καμιά ώρα κινούμαι στην παραλιακή (μονόδρομος με 5 λωρίδες) 2η λωρίδα απο αριστερά, και στο φανάρι της Μπότσαρη ζώο με Α4 στρίβει από τη Μπότσαρη δεξιά κι έρχεται κατά πάνω μου.
Φώτα, κόρνες, πήγε για καμιά 100 μέτρα έτσι και μετά κατάλαβε τη μ@λ@κία του κι έκανε στην άκρη..Ας πω κι εγώ ένα παρόμοιο το λοιπόν που μου συνέβη πριν από λίγες μέρες...
Δρόμο παίρνω, δρόμο αφήνω, όλα καλά και ωραία, 8+ το βράδυ. Μουσικούλα και (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ) μόνος στο αμάξι. Κινούμαι σε επαρχιακό δρόμο.
Σε μια φάση κάπου στο βάθος βλέπω ένα κονβόι από αμάξια. 'ΩΧ' σκέφτηκα γιατί αυτόν τον καιρό δεν έχω καθόλου όρεξη για ταρζανιές και το οποίο σημαίνει ότι θα τους περνούσα έναν-έναν με απόλυτη νομιμότητα.
Ελα όμως που δεν ήταν ένα απλό κονβόι. Λες και έσερναν τον επιτάφιο έκαναν. Ο μπροστάρης πήγαινε με 30-40 στην καλύτερη και από πίσω όλοι έσερναν το χορό. Το κακό βέβαια δεν ήταν τόσο αυτό, όσο ότι ήταν όλοι κολλημένοι και δεν άφηναν χώρο ανάμεσα στα αμάξια. Τουτέστιν... Πρέπει να περνάς ολόκληρες ομαδούλες ζώων.
Περνάω την πρώτη, περνάω και τη δεύτερη και μένει μια μεγάλη ομάδα από τετράποδα πλέον για να καθαρίσει ο δρόμος μπροστά. Φτου ξελευτερία λέω σε μια φάση και πατάω γκάζι. Η ταχύτητα μου ήταν χαμηλη (
-
ειναι λαγοι κ χουλιγκαν των σπρει
-
Ο χρήστης vinman407 έγραψε:
....Αυτο που πάντα με εκνευρίζει, με στεναχωρεί, με απογοητευει και πολλά άλλα είναι τα ατυχήματα που συναντάω στον δρόμο από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης μέχρι σχεδόν την Επίδαυρο........
Πηγαίνω Επίδαυρο τουλάχιστον 15 φορές τον χρόνο,αλλά τόσα πολλά ατυχήματα δεν έχω δεί όπως αναφέρεις....Ζήτημα τα τελευταία 12 χρόνια που οδηγώ να έχω δεί εκεί 2 με 3 ατυχήματα....Βέβαια δεν λέω ότι υπερβάλεις απλά καταθέτω και τη δική μου εμπειρία απο τον συγκεκριμένο δρόμο....
Σε όλα τα υπόλοιπα που γράφεις όμως συμφωνώ...τι ώρες κινείσαι? μέσα σε 2 χρόνια έχω δεί πάνω από 20 ατυχήματα, χωρις υπερβολές. Μόνο το καλοκαίρι ενω πήγαινα Πάτρα γύρω στις 20 Αυγούστου είδα... 1. Λεωφορείο τουριστικό με μηχανή εκτός δρόμου μετά το Κολιάκι 2. λίγο πιο μετά ασημί νομίζω πολό ή πεζω μόνο του σε στροφή είχε σκάσει με τον ουρανό 3. μηχανή είχε σκάσει στις μπαριέρες στην αρχή των τρελών στροφων 4. ενα σενταν με ένα άλλο σενταν μάλλον εν ώρα προσπερασης είχαν τσαλακώσει ο ενας την αριστερη μεριά, ο αλλός την δεξια 5. Φορτηγό που κουβαλούσε παλιοσίδερα με κόκκινο σενταν 6. και μια ασπρη κλούβα παλια είχε πέσει στο χαντάκι προς το βουνο..αυτά σε μία μόνο φορά!!!!
και τώρα 14/10 μάυρο πεζω είχε σκάσει με τον ουρανό κυριολεκτικά στην μέση του δρόμου χωρίς τραυματίες....
σύνολο 7 σε 3 μήνες.... -
Ζώα αυτοί που άφησαν να κυκλοφορεί ασυνόδευτος 80άρις παππούλης με το μπαστουνάκι ο οποίος έχοντας βαρεθεί μαλλον τη ζωή του βγήκε βολτίτσα το σούρουπο στην ακρη του χωριού του σε τυφλή στροφή με μπαριέρες στις άκρες (έξοδοι διαφυγής μηδέν). Ήταν τυχερός που (α) η ταχύτητά μου ήταν μικρή αφού συνόδευα τον charmak που ακολουθούσε πίσω με τροχό ανάγκης λόγω σκασμένου ελαστικού και (β) δεν ερχόταν κάποιος από απέναντι και μπόρεσα να κάνω ελιγμό διαφυγής.
-
Eχτες κατα τις 1:00 το βραδυ ενα ΖΩΟ παραλιγο να με σκοτωσει, αφου περασε με ΚΟΚΚΙΝΟ μετα απο τουλαχιστον 3-4'' αφοτου αναψε και με ταχυτητα πανω απο 70χλμ/ω σιγουρα!
Τελευταια στιγμη πατησα φρενο!
Ο οδηγος γυρω στα 50 και με αμαξι καποιο του '70κατιΕυχομαι ολοψυχα, εφοσον πηγες να με στερησεις απο τους ανθρωπους που αγαπω, ΣΗΜΕΡΑ κιολας να σε τρεχουν στα νοσοκομεια
-
Απίστευτα ΖΩΑ οι 'ομάδες' πεζων που πέρναγαν το δρόμο χτες το βράδυ κατα τις 12 στην Φιλολάου & Χρεμονίδου. Είμαι στο φανάρι πρώτος και με το που ανάβει πράσινο και μετά απο 2-3' ξεκινάω πολύ χαλαρά.... δευτέρα και μπάμ στα φρένα με κίνδυνο να καρφωθούν οι πίσω μου σε εμένα γιατι οι πεζοι που ήταν στον δρόμο (όχι επάνω σε διάβαση) δεν έφευγαν απο τον δρόμο . Μια παρέα περπάταγαν ο ένας δίπλα στον άλλο λές και δεν τρέχει τίποτα, μια βλαμένη έφτιαχνε το τακούνι της στη μέση δρόμου και ή φίλη της την βοηθούσε να σταθεί..... και ο τριμ****κας που μαζί με τις άλλες βλαμένες που συνόδευε αποφάσησε να παίξει 'who's the chicken' κοιτώντας με ένα απαθέστατο βλέμα περνώντας το δρόμο σαν πρωταγωνιστής σε ταινία του Αγγελόπουλου . Πανίβλακα αμα διαβάζεις αυτο το forum να ξέρεις οτι είσαι ΜΕΓΑΛΟ ΖΩΟ και αν βρεθείς την επόμενη φορά στον δρόμο μου θα περάσω απο επάνω σου.
τα είπα και ξαλάφρωσα.
-
Αυτό με τους πεζούς τι σου λέει πια.
Κι εγώ εκεί κοντά, στη Δαμάρεως, περνάω από φανάρι που έχω πράσινο και αυτοί κόκκινο, και αυτοί το χαβά τους, περνάνε απέναντι σαν να μη συμβαίνει τίποτε.
Και το πιο τραγικό είναι ότι αν σταματήσεις το αυτοκίνητο απότομα κάνοντας τα λάστιχα να σφυρίζουν, αυτοί σού τη λένε κιόλας που τους τρόμαξες!
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Αυτό με τους πεζούς τι σου λέει πια.Κι εγώ εκεί κοντά, στη Δαμάρεως, περνάω από φανάρι που έχω πράσινο και αυτοί κόκκινο, και αυτοί το χαβά τους, περνάνε απέναντι σαν να μη συμβαίνει τίποτε.
Και το πιο τραγικό είναι ότι αν σταματήσεις το αυτοκίνητο απότομα κάνοντας τα λάστιχα να σφυρίζουν, αυτοί σού τη λένε κιόλας που τους τρόμαξες!
Παρασκευη απογευμα, Κωλονακι.
Φαναρι στη Σκουφα πριν την Πλ.Δεξαμενης.
Ειμαι 5 η 6 μετα απο ενα γρουπ ταξι.
Αναβει πρασινο.00:00'
Φευγουν τα ταξι,
00:03'
Κοιμισμενος εγω -μετα το γραφειο- ξεκιναω σιγα-σιγα.
00:06'
και μισο μετρο πριν φτασω στην διασταυροση, απο το πουθενα και ενω εχουν κοκκινο, ερχοντε απο παντου πεζοι!!!!!!
Και κανενας να μη κοιταει ουτε εμενα που ερχομαι, ουτε το φαναρι που ειναι κοκκινο για τους πεζους.
00:08'
Της καριολας.
Φρενα, εχει νερα κατω..... κορνες, φωτα, μπινελικια.
Οι πεζοι που τα καναν πανω τους, αρχιζουν να φωναζουν.
Οι ταριφες που ηταν μπροστα μου, εχουν αραξει στη πιατσα.
αλλα 2 ταξι πισω μου και κοντεψαν να σκασουν πανω μου.
00:15
8 οδιγοι ταξι και καμια 10 πεζοι εχουν κλεισει τον δρομο και βρηζοντε...
Εγω στη μεση......
00:20'
Ενα τρεντι αρ...δι που λιγο ελειψε να δει πως ειναι το καρτερ του Opel αρχιζει και τσαμπουκαλευεται.
Μ εχει πιασει απο το πουκαμισω και με πολυ GAY φωνη ρωταει 'αν με σκωτονες τι θα λεγες'
00:22'
Εγω δεν εχω καταλαβει ακομα τι εχει συμβει..... Και πως το Γκεϊ βρεθηκε στο παραθυρο μου....
00:23'
Ανοιγω την πορτα, πανω στο γκεϊ
Τον αρπαζω απο τον γιακα
Γμω την Π***Α ΣΟΥ ΚΑΡΙΟΛΑ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΜΕ ΣΤΗΛΕΙΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΝΑΣ ΓΙΕ!!!!! ΤΟ ΓΑΩ ΦΑΝΑΡΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΝ ΜΩΡΙ ΚΑΡΙΟΛΑ;;;;;Ξαφνικα οι πεζοι το βουλονουν και σκορπανε....
Το γκεϊ κ ενω ελεγε οτι 'θα μου δειξει' πηρε πρεφα οτι ηταν λαθος και οτι ηταν μονος του...και... Τον πουλο....
Και ξαφνικα.... Εμφανιζοντε 4 μπατσοι.....
-Τι συμβαινει εδω;;;;
-Τιποτα, τιποτα.... μπικα στη λακουβα και μου σβησε..... -
Wagner669
απίστευτος!
-
(εχω την εντύπωση πάντως ότι οι πεζοί έχουν πάντα δίκιο και προτεραίοτητα...)
-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
(εχω την εντύπωση πάντως ότι οι πεζοί έχουν πάντα δίκιο και προτεραίοτητα...)δεν νομίζω όταν έχουν κόκκινο...σκέψου να περνάω εγώ με 60χλμ με πράσινο και εκείνη την ώρα να ξεκινήσει να περάσει πεζός έχοντας τον 'Σταμάτη'...
θα τον πάρω παραμάζωμα...τι θα πει έχω προτεραιότητα? πώς τεκμηριώνεται αυτό?
Αλεξ πάντως αυτό το κακό με τους θρασύδειλους τρέντηδες έχει παραγίνει.
Ζώα ζώα ζώα [#2]