-
Μιας και λέμε για ταρίφες, ακούστε σκηνικό χθες βράδυ. Είμαι σε ταξί με τη γυναίκα μου και πηγαίνουμε στον Λυκαβηττό για τη συναυλία της Αλεξίου (σιγά μην έπαιρνα αυτοκίνητο...). Ανεβαίνοντας λοιπόν, έχει σχετική κίνηση και στα δύο ρεύματα ώσπου σε μια στροφή ψιλοκολλάμε και μένουμε ακίνητοι για 2-3 λεπτά. Στην κάθοδο, άλλος ταρίφας άδειος περνά από δίπλα μας και λέει στον δικό μας ταρίφα: 'Παράτα τους εδώ και γύρνα πίσω!'.
Βέβαια, συνέχισε την πορεία του το καθίκι και δεν πρόλαβα να τον γαμοσταυρίσω. Οπότε και λέω δυνατά στη γυναίκα μου (για να μ' ακούσει ο δικός μας ταρίφας): 'Τί είπε το ζώον? Και μετά σου λέει γιατί όλοι βρίζουν τους ταρίφες. Αλλά έπρεπε να μας πηγαίνει αυτός και να δοκίμαζε να μας 'παρατήσει'. Εκεί να έβλεπες σώου. Καραγκιοζάκηδες!!!'.
Ο ταρίφας μας ψάρωσε και αμέσως άρχισε να λέει ότι αυτά τα κάνουν 'άλλοι', ότι αυτός ποτέ δεν φέρεται έτσι σε πελάτες και ότι από κάτι τέτοιους τους βγαίνει το όνομα. Μπορεί να είχε δίκιο ο άνθρωπος και τουλάχιστον χάρηκα που δεν πήρε το μέρος του....
Για την ιστορία, προχωρώντας πιο πάνω η ανάβαση ήταν αδύνατη λόγω της κίνησης οπότε ζήτησα από τον ταρίφα να μας αφήσει (και θα συνεχίζαμε με τα πόδια) σε σημείο που βόλευε και αυτόν για να κάνει αναστροφή και να γυρίσει πίσω....
Αυτά! -
Τουλάχιστον όσοι κινείστε με γνώμονα του τι είναι τυπικά νόμιμο,αφενός να μην έχετε τύψεις αν σκοτώσετε ή αφήσετε κανέναν ανάπηρο,αφετέρου να μην χτυπήσετε εσείς οι ίδιοι και επίσης -και σημαντικότερο- να μη βρεθείτε εσείς στη θέση του 'παράνομου' (με ή χωρίς εισαγωγικά) από απροσεξία,αφηρημάδα,κούραση,βλάβη,ή δεν ξέρω τι άλλο και κάποιος άλλος 'νόμιμος' περάσει από πανω σας για να σας συνετίσει...
Ελπίζω επίσης να μην κάνετε δουλειές που επηρεάζουν άμεσα το κοινωνικό σύνολο,γιατί αν ας πούμε είσαστε γιατροί,δεν θα σώσετε ποτέ ένα πρεζάκι γιατί 'πρέπει να βάλει μυαλό' ή αν είστε μπάτσοι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην σας φτάνουν οι γεμιστήρες κάθε μέρα,στην προσπάθειά σας να συνετίσετε την κοινωνία...Αυτά και σταματάω εδώ...
(πάντως πιστεύω ότι πιο πολύ ισχύει αυτό που λέει ο kacey:τα λέτε για να ξεσπάσετε,απλά γίνεστε πολύ πιστευτοί τελικά... ) -
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Παιδιά τι να σας πω... Πραγματικά,αν κάνετε στο δρόμο όσα γράφετε ότι κάνετε ή ότι πρέπει να κάνετε... Σας λυπάμαι και λυπάμαι και όλους τους υπόλοιπους (του εαυτού μου συμπεριλαμβανομένου) που κυκλοφορούν στους ίδιους δρόμους...Προτροπές να πατήσουμε παπάκια,να πετάξουμε στο αντίθετο όποιον πάει να μας χωθεί,'κανένα οίκτο' σε όποιον πάει να μας βγει για να μη θεωρηθούμε μ@@κες...Καλά έχετε καθόλου μυαλό στο κεφάλι σας;Δηλαδή πριν φύγετε από το σπίτι σας το πρωί,φιλάτε σταυρωτά τους δικούς σας επειδή είσαστε διατεθιμένοι να μη γυρίσετε πίσω αν κάποιος για οποιοδήποτε λόγο 'σας το παίξει έξυπνος';Έτσι κάνετε και στην υπόλοιπη ζωή σας;Με τα ίδια κριτήρια παίρνετε αποφάσεις και αντιδράτε με τον ίδιο τρόπο;Τι να πω...Πρέπει να πάρω τα βουνά μου φαίνεται ή αλλιώς να αγοράσω ελικόπτερο...Νομίζω ότι αυτό που λες εδώ είναι τόσο ακραίο και υπερβολικό που θα προκαλέσει αντιδράσεις εκατέρωθεν.
Είναι τόσο απλό...Ο φίλος kacey έτυχε να αντιμετωπίσει έναν άνθρωπο στο δρόμο που έκανε μία βλακεία. Ο άνθρωπος που έκανε τη βλακεία προσπάθησε να επωφεληθεί από την υποχωρητικότητα που κατά βάσιν δείχνουμε στην καθημερινότητά μας ως οδηγοί προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη επιβολής των νόμων και την ασυδοσία των βλαμμένων. Η προσπάθεια που έκανε ο άνθρωπος αυτός , συγκρούστηκε με την διάθεση - πιθανότατα - του kacey που δεν ήθελε να του επιτρέψει να κάνει την βλακεία του. Είναι δικαίωμα του kacey να κρατήσει την γραμμή του και για να μην γινόμαστε παράλογοι , δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει και εάν το κάνει θα είναι ο θρίαμβος του παραλόγου επί της λογικής.
Ο άνθρωπος που είχε κατά νου να κάνει τη βλακεία και στηρίχθηκε στην θεωρητική υποχωρητικότητα και την καλή διάθεση του kacey , όταν είδε ότι τελικά δεν του περνάει , σε ένα παραλήρημα θράσους έβρισε τον kacey. Αυτή την συμπεριφορά στηλίτευσε ο kacey καθώς και την απαίτησή του βλαμμένου να είναι ο kacey υποχωρητικός προκειμένου εκείνος να είναι ασύδοτος. Δεν δικαιολογώ κάθε τι που έχει ειπωθεί αλλά νομίζω πως η πραγματικά προβληματική , αντικοινωνική και εγκληματική συμπεριφορά είναι του βλαμμένου και όχι του kacey. Ο βλαμμένος πολύ πιθανόν να φιλάει σταυρωτά την οικογένειά του , εφόσον ακολουθεί τέτοιες τακτικές στην οδήγησή του. -
Ο χρήστης sttpod έγραψε:
Απο ροπη ομως.... Καιει βεβαια λιγο παραπανω, αλλα και μονο τις λακουβες να λεβες υπ' οψη σου, δεν ειναι κακη ιδεα...Είναι ροπάτο. Επιτρέπεται άραγε να το βγάλεις στο δρόμο ή να το έχεις στην κατοχή σου ;
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
ομολογω να πω οτι με το τροπο που εθεσε ο κεισυ την αποψη του στο τελευταιο του ποστ,
δεν μου αφηνει περιθωρια για να διαφωνησω.
το προβλημα ειναι ομως οτι ακομα και αν την παθουν αυτοι που δεν σεβονται προτεραιοτητες και πανε να χωθουν εκει που δεν πρεπει,
δεν νομιζω οτι θα αλλαξουν συμπεριφορα.ειναι καθαρα θεμα χαρακτηρα και παιδειας.
ισως επειδη οι πιο πολλοι που γραφετε ζειτε στην αθηνα,οπου κυκλοφορουν πολυ περισσοτερα αμαξια και συνεπως περισσοτεροι ανεγκεφαλοι,και ζειτε πιο πολλα περιστατικα που σας κανουν εξω φρενων.
λογικο ειναι.
παρολα αυτα λιγη παραπανω κατανοηση για την βλακεια μερικων,κατα την ταπεινη μου αποψη,νομιζω θα εκανε καλο και στα νευρα μας αλλα και στη τσεπη μας.Είπαμε : Η υποχωρητικότητα είναι κανόνας για τον οδηγό. Δεν μπορείς και δεν πρέπει να οδηγείς επιθετικά αλλά όχι και παθητικά. Είναι σκόπιμο να είσαι στο μέτρο της λογικής υποχωρητικός. Λύνει πολλά προβλήματα.
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Και κατι αλλο.. Το μικροτερο οχημα/μηχανακι/πεζος κλπ τυπικα θα πρεπει να οφειλει να προσεχει το μεγαλυτερο του...
Λάθος. Οδηγώ ένα Opel Astra και ένα Honda Astrea Grand ( παπί 100cc ). Το παπί το έχω για να οργώνω την Αθήνα και να πηγαίνω στους πελάτες για το service. Το μικρότερο όχημα πρέπει να 'προσέχει' τον εαυτό του. Ακόμη και μία λακούβα ή ελάχιστα λάδια ή ακόμη και ένας πεζός μπορεί να αποδειχθεί μοιραία. Επιπλέον η λογική αυτή θα οδηγήσει τους ελέφαντες ( φορτηγά πχ ) να πατούνε τα μυρμήγκια ( πεζοί , μηχανάκια ) με τη λογική ' Εσύ δεν πρόσεχες ; ' , μακροπρόθεσμα.
Γιατι? Διοτι ο πεζος αν πεταχτει καπου θα γινει κιμας, το μηχανακι θα φυγει με σπασιματα κλπ..
Σωστός
Το μικρο οχημα συνηθως εχει την δυνατοτητα να ελιχθει η να σταματησει πολυ ευκολοτερα απ οτι το μεγαλυτερο του...
Σωστός για τον ελιγμό λάθος για το χρόνο/απόσταση φρεναρίσματος ακόμη και σε καλό οδόστρωμα. Υπεισέρχονται παράγοντες όπως ισορροπία κτλ.
Φυσικα πολλοι οδηγοι εχουν την αντιθετη αποψη... Κακως διοτι τα δικα τους μουτρα βαζουν σε κινδυνο οπως και οι πεζοι που επειδη ειναι διαβαση περνανε χωρις να κοιταξουν... Οκ ειναι ζωο αυτος που θα περασει την διαβαση εσυ πρεπει να γινεις κιμας δλδ????
Σωστός. Γενικά πρέπει όλοι να σεβόμαστε το όχημα που οδηγούμε είτε είναι καροτσάκι της λαϊκής είτε είναι 50τονο φορτηγό. Να σεβόμαστε το βάρος , τον όγκο και τις ιδιαιτερότητές του. Να είμαστε εμείς κύριοι της διαδρομής του και να **μην απαιτούμε ** από τον άλλον να ( μας ) σεβαστεί γιατί θα μας σκοτώσει ή θα τον σκοτώσουμε εάν κάνουμε κάποια βλακεία. Πάνω από όλα όμως ο γενικός κανόνας είναι η ασφάλεια του οχήματός μας , των επιβατών , η προσωπική μας και η ασφάλεια των υπολοίπων στο δρόμο.
Ερώτηση άσχετη. Εάν μας τρακάρει ποδήλατο ποιος μας αποζημειώνει ; Περιστατικό : Φίλος με το παπί του διερχόταν νομίμως την οδό Δημητρακοπούλου στον Κορυδαλλό και ποδήλατο πιτσιρικάς με ποδήλατο παραβίασε το stop και έπεσε πάνω του. Αποτέλεσμα ο φίλος να σπάσει το χέρι του και το παπί να πάθει κάποιες ζημιές. Το ποδήλατο και ο πιτσιρίκος ( 12 έως 14 ) είναι ευτυχώς εντάξει. τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση ;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Απο ροπη ομως.... Καιει βεβαια λιγο παραπανω, αλλα και μονο τις λακουβες να λεβες υπ' οψη σου, δεν ειναι κακη ιδεα...
Είναι ροπάτο. Επιτρέπεται άραγε να το βγάλεις στο δρόμο ή να το έχεις στην κατοχή σου ;
Πας Αγγλια....
Το αγοραζεις.....
Βγαζες ΜΟΤ Ινσπεκτιον.... Βγαζεις πινακιδες και το κυκλοφωρεις ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ στην Αγγλια.Και οποτε δεν βαριεσαι το φερνεις εδω μερια.......
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Καποιο ΖΩΟ χθες,εβαλε την πορτα του αμαξιου της κοπελας μου μεσα,ενω εχει κανει κ γρατζουνιες στο αμαξωμα...Παρκαρισμενο κανονικα,οι γρατζουνιες κ το βαθουλωμα στην πορτα(η οποια πλεον ανοιγει δυσκολα κ μονο απο μεσα!!) εγιναν απο την μερια του πεζοδρομιου....
Κατω απο την δουλεια της εκαναν μεταφορες κ μαλλον τους επεσε καποιο κιβωτιο...
Αφηστε ρε μπασταρδοι ενα σημειωμα που να σας παρει ο διαολος....
Να ζητήσει αποζημείωση από τους ανθρώπους για τους οποίους έγινε η μεταφορά. Η αδερφή μου που της έσπασε δύο τζάμια κάποιος αποθηκάριος από SM κοντά στο σπίτι της με το καροτσάκι για τις μεταφορές των προϊόντων αποζημειώθηκε.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
@dog80
εγω λοιπον, αν σε ολα αυτα που βλεπω και μου κανουν καθημερινα, ΔΕΝ μιλησω και ΔΕΝ αγριεψω αλλα τα κρατησω μεσα μου, τοτε ΔΕΝ θα εχω την ψυχικη μου υγεια. Το καταλαβαινεις? ΔΕΝ μπορω να μου κανουν ενα καρo μαλακιες και να μην πω κατι. Αν δε τολμησουν να ξαναμιλησουν ενω εχουν αδικο, προτιμω να εκραγω πανω σε εκεινον παρα μεσα μου, Απλο δεν ειναι?Το τι ειπε απο μεσα του ο μηχανακιας μπορω να στο πω εγω, γιατι μετα το ειπε και απο εξω του, και ητνα ακριβως αυτο που καταλαβα οτι παει να κανει: 'Γιατι δεν εκανες ακρη/πατησες φρενο, δεν εβλεπες οτι δεν χωραω να περασω?' Ρε σαλτα πηδηξου κοπανε που επρεπε να κανω και ακρη...
Βλέπεις λοιπόν? Όχι μόνο κινδίνευσες να εμπλακείς σε ατύχημα, αλλά στο τέλος ο μηχανάκιας σου βγήκε και απο πάνω... Μήν έχεις την ψευδαίσθηση οτι με την συμπεριφορά σου βάζεις μυαλό στα ζώα.
Τι εκανε? Τα @@ μου πηρε, αλλα αυτο ειναι αλλο επεισοδιο...Την φαση με τον πυροσβεστηρα και πως μπορει να χρησιμοποιηθει ως οπλο στην εχω εξηγησει, ας πουμε οτι μετα χρειαστηκε να κανει μπανιο και να αλλαξει ρουχα...
@ginogsm
Αλλο ειναι το θεμα στο αδυνατος vs δυνατος. Οτι εχουμε φτασει στο σημειο ο αδυνατος να κανει οτι γουσταρει απεναντι στον δυνατο, πονταροντας την ασφαλεια του στο οτι ο δυνατος θα υποχωρησει για να μην του δημιουργησει προβλημα. Και μετα βγαινουν και καποιοι μηχανακηδες και μας λενε και μαλακες απο πανω...ρε παιδες, ενα πραγμα δεν καταλαβαινω, και εδω και στο αλλο τοπικ για το τι θα κανατε αμα πιανατε καποιον να σας κλεβει. Ειναι καποιος που σας αδικει, απο λιγο (περναει απο εκει που δεν πρεπει στον δρομο) εως πολυ (κλεβει κατι δικο σας, ΑΣΧΕΤΩΣ της αξιας του αντικειμενου). Οταν διαμαρτυρεστε για την αδικεια και για να υπερασπιστειτε το δικιο σας, σας βριζει και γενικα παει να βγει απο πανω, ή ακομα χειροτερα απειλει με βια ωστε να περασει το δικο του (αδικο). ΔΕΝ σας μειωνει αυτο? ΔΕΝ θα αντιδρασετε? Ή στην τελικη, δεν θελετε να αντιδρασετε για τους δικους σας λογους, το καταλαβαινω (φοβαστε μην σας φαει, μην τον σκοτωσετε και παει λεγοντας). Ειναι δυνατον να μου λετε οτι κακως εγω διαλεγω να αντιδρασω?
Και παμε παλι στο τοπικ μας. Εστω ο μηχανακιας της υποθεσης μας, κανει μια φορα την μλκια του, δεν του λεει κανεις τιποτα 'για να εχουν την ψυχικη τους ηρεμια'. Κανει δευτερη φορα μαλακια, του λεει καποιος κατι, απανταει με μπινελικια και τσαμπουκαδες και αυτος που του μιλησε το βουλωνει 'για να μην τις φαει'. Σιγα σιγα ο μαγκας μας εχει αρχισει να καταλαβαινει οτι μπορει να κανει οτι γουσταρει και αμα μας πει κατι καποιος τον δερνουμε κιολας. Την τριτη φορα περναει διαβαση πεζων με κοκκινο (οπως πολλοι εδω μεσα εχετε γραψει οτι σας εχει συμβει) και παιρνει εναν πεζο μαζι του...Αμα την πρωτη φορα που πηγε να περασει απο καπου που δεν επρεπε ειχε τσακιστει, θα το ξαναεκανε? ΧΕΣΤΗΚΑ για το τι θα παθει...
Παμε στον ταριφα που σταματαει αερα-πατερα μες την μεση του δρομου ή στον μλκ που περναει κοκκινα κ στοπ. Το κανει μια, δεν του λεει κανεις τιποτα γιατι 'καθε μερα τα ιδια, δεν βαριεσαι μωρε'. Το κανει δευτερη, δεν του λεει κανεις τιποτα γιατι ειναι τραμπουκος (αρα ειναι τραμπουκος και στο πως οδηγει στον δρομο) και τον φοβαστε. Το κανει τριτη και σκοτωνει καποιον δικο σας...Αμα τον ειχατε σαπισει στο ξυλο, οχι επειδη περασε το στοπ αλλα επειδη αφου το περασε και αφου του κανατε παρατηρηση ειχε τολμησει το τσογλανι να ζητησει και τα ρεστα, θα το ξαναεκανε? Αμα το ξαναεκανε και ΞΑΝΑετρωγε ξυλο, και γενικα τον γαμουσαν ολοι καθε φορα που κανει μλκια, πιστεψ'τε με θα το εκοβε...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@ginogsm
Αλλο ειναι το θεμα στο αδυνατος vs δυνατος. Οτι εχουμε φτασει στο σημειο ο αδυνατος να κανει οτι γουσταρει απεναντι στον δυνατο, πονταροντας την ασφαλεια του στο οτι ο δυνατος θα υποχωρησει για να μην του δημιουργησει προβλημα. Και μετα βγαινουν και καποιοι μηχανακηδες και μας λενε και μαλακες απο πανω...Συμφωνώ
-
kacey, εγώ επιμένω ότι όσοι έχουν τέτοια συμπεριφορά θα συνεχίσουν να την έχουν. Αν εσύ ταπεινώσεις κάποιον από τους αλήτες που κυκλοφορούν στο δρόμο όταν αυτός σου δώσει μια αφορμή, τότε αυτός θα κόψει τις μαγκιές σε όποιον του φαίνεται τσαμπουκαλεμένος αλλά θα συνεχίσει να κάνει μαγκιές όπου του φαίνεται ότι περνάει. Πχ. σε καμιά κοπελίτσα ή σε κανένα ψαρωμένο 18άχρονο με Ν.
Αν πίστευα ότι ένας vigilante μπορεί να κάνει διαφορά, θα ήμουν κι εγώ ένας. Αλλά δεν το πιστεύω, οπότε κοιτάω την ψυχική μου ηρεμία. Ούτε 'θα στήσω γλουτούς' που έγραφε κάποιος άλλος (απαράδεκτο!) σε σχετικό topic, ούτε όμως θα τσακώνομαι με τον κάθε βλαμμένο για ασήμαντη αφορμή. Το δοκίμασα για μια περίοδο, και η ικανοποίηση που σου δίνει το να επιβάλλεις το σωστό είναι ελάχιστη σε σχέση με την ψυχική ταλαιπωρία. Όταν τους αγνοώ φτάνω σπίτι μου σχετικά ήρεμος, όταν τους δίνω σημασία και προσπαθώ να βάλω τα πράματα στη θέση τους φτάνω ράκος.
Για μένα, από τη στιγμή που είσαι νόμιμος μπαίνει μόνο ηθικό θέμα. Δηλαδή τον μηχανάκια που έλεγες εγώ μάλλον θα τον άφηνα, αλλά εσύ δεν ήσουν υποχρεωμένος, υπό τις δεδομένες συνθήκες. Τέσπα, επειδή τα 'πρέπει/δεν πρέπει' (ηθικά) είναι πολύ μεγαλύτερες συζητήσεις από τα 'επιτρέπεται/δεν επιτρέπεται' (νομικά), εγώ θα μείνω εδώ προς το παρόν.
-
Eίχα καιρό να μπω στα 'Ζώα' και είπα να κάνω λίγο πίσω να δω την πρώτη δημοσίευση του kacey σχετικά με το συμβάν... Και έκανα 18 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ για να το βρω!!!
Ρε παιδιά, τι λέτε τώρα? Είναι δυνατόν να την πέφτετε σε έναν άνθρωπο, ο οποίος το μόνο μεμπτό που έκανε ήταν να διατηρήσει την πορεία του, ως όφειλε στο κάτω-κάτω... Είναι δυνατόν εσείς συνφορουμίστες δικυκλιστές να δικαιολογείτε το τσογλάνι και να ψάχνετε να βρείτε ψεγάδια στο ότι ο οδηγός του 'κουτιού' δεν έδωσε και κώλο? Συνέλθετε ρε, γιατί με αυτά τα μυαλά, θα βρεθείτε στη θέση του τσογλανιού μια μέρα και εκεί δεν θα υπάρξει kacey, αλλά κανένας γκαβούλιακας παππούς, ο οποίος επιπλέον δεν θα ακούει κιόλας, οπότε άνετα θα μπερδέψει το δικό σας γκουπ με αυτό του τροχού όταν πέφτει σε λακούβα...
και εγώ οδηγώ μηχανάκι, και εγώ έχει τύχει να εκβιάσω κάποιες καταστάσεις, αλλά αυτόχειρας δεν είμαι και ούτε θέλω να πάρω στον λαιμό μου τον άλλο, ο οποίος θα στιγματιστεί για μια ζωή με τη ρετσινιά του δολοφόνου... αλλά μια στιγμή... αν κάποια στιγμή σκοτώσεις κατά λάθος ένα ζώο στο δρόμο, δε θεωρείσαι δολοφόνος, έτσι δεν είναι?
-
Όταν δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις την διαφορά μεταξύ της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής –και μάλιστα γνωρίζοντας ότι θα μπορούσες να είχες κάνει κάτι για να την αποτρέψεις- και τον θάνατο ενός σκύλου που πάτησες κατά λάθος όταν πετάχτηκε στην μέση του δρόμου, τότε υπάρχει πρόβλημα...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Eίχα καιρό να μπω στα 'Ζώα' και είπα να κάνω λίγο πίσω να δω την πρώτη δημοσίευση του kacey σχετικά με το συμβάν... Και έκανα 18 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ για να το βρω!!!Ρε παιδιά, τι λέτε τώρα? Είναι δυνατόν να την πέφτετε σε έναν άνθρωπο, ο οποίος το μόνο μεμπτό που έκανε ήταν να διατηρήσει την πορεία του, ως όφειλε στο κάτω-κάτω... Είναι δυνατόν εσείς συνφορουμίστες δικυκλιστές να δικαιολογείτε το τσογλάνι και να ψάχνετε να βρείτε ψεγάδια στο ότι ο οδηγός του 'κουτιού' δεν έδωσε και κώλο? Συνέλθετε ρε, γιατί με αυτά τα μυαλά, θα βρεθείτε στη θέση του τσογλανιού μια μέρα και εκεί δεν θα υπάρξει kacey, αλλά κανένας γκαβούλιακας παππούς, ο οποίος επιπλέον δεν θα ακούει κιόλας, οπότε άνετα θα μπερδέψει το δικό σας γκουπ με αυτό του τροχού όταν πέφτει σε λακούβα...
και εγώ οδηγώ μηχανάκι, και εγώ έχει τύχει να εκβιάσω κάποιες καταστάσεις, αλλά αυτόχειρας δεν είμαι και ούτε θέλω να πάρω στον λαιμό μου τον άλλο, ο οποίος θα στιγματιστεί για μια ζωή με τη ρετσινιά του δολοφόνου... αλλά μια στιγμή... αν κάποια στιγμή σκοτώσεις κατά λάθος ένα ζώο στο δρόμο, δε θεωρείσαι δολοφόνος, έτσι δεν είναι?
+1
Αυτος ο αλυτης-κοντρακιας Κεϊσυ, επρεπε να κοψει αριστερα, να κλησει την κυκλοφορια ή να προκαλεσει τροχαιο με τους υπολοιπους, ΑΛΛΑ..... ΤΟΝ ΓΑΜΙΩΛΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΠΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!!
εισαι κ εσυ αλυτης κοντρακιας σαν τον Κεϊσυ και το βραδυ αντι να κρυβεσαι πισω απο το δαχτυλο σου, κανεις κοντρες στα λιμανακια και κανεις σφινες -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Όταν δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις την διαφορά μεταξύ της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής –και μάλιστα γνωρίζοντας ότι θα μπορούσες να είχες κάνει κάτι για να την αποτρέψεις- και τον θάνατο ενός σκύλου που πάτησες **κατά λάθος **όταν πετάχτηκε στην μέση του δρόμου, τότε υπάρχει πρόβλημα...Η βασική διαφορά είναι ότι ο σκύλος μόνο κατά λάθος θα πέρναγε τον δρόμο απερίσκεπτα, συνήθως κρατάνε και μια πισινή, λόγω ενστίκτου κυρίως... Οπότε η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ άδικο για το συμπαθέστατο ζωντανό να το εξισώνουμε με αυτό το τσογλάνι...
Κρίμα που έκλεισε ο Καιάδας...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Όταν δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις την διαφορά μεταξύ της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής –και μάλιστα γνωρίζοντας ότι θα μπορούσες να είχες κάνει κάτι για να την αποτρέψεις- και τον θάνατο ενός σκύλου που πάτησες κατά λάθος όταν πετάχτηκε στην μέση του δρόμου, τότε υπάρχει πρόβλημα...Ο σκυλος δεν καταλαβαινει τον κινδυνο οταν βγαινει μες στη μεση του δρομου και σε κοιτα με τα ηλιθια ματια του να ρχεσαι κατα πανω του.
Ο μαλακας με το παπι, με το ταξι με το λεοφωρειο και με οτιδηποτε αλλο, καταλαβαινει οτι μπορει να προκαλεσει τροχαιο στο οποιο ειτε θα τραυματιστει καποιος, ειτε θα χασει την ζωη του..... Παρ ολα αυτα παιρνει το ρισκο και κανει την μαλακια του και θετει ολους σε κινδυνο....
Ε.... απλη λογικη....
Οταν βλεπω σκυλο να διασχηζει τον δρομο φρεναρω για να μη τον χτυπησω.....
Με τους υπολοιπους.... απλα δεν κανω τιποτα!Αλλο θεμα που πρεπει να συζητησουμε πολιτισμενα ειναι τα καροτσακια που πεταγοντε απο τις πεζο διαβασεις.....
Εστω οτι αποφυγαμε να περασουμε πανω απο το καροτσακι και κατα συνεπεια το παιδακι που βρησκεται μεσα σε αυτο.....
Τι κανουμε μετα;;;;α-συμβαινουν αυτα....
β-σταματαμε και του λεμε 'γ@μω την μανα σου, την γυναικα σου και τα συναφη....'
γ-σταματαμε και καλουμε την προνεια να τους παρουν το παιδι λογο εκθεσης ανηλικου σε κινδυνο/θανασιμο τραυματισμο;;;;; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
δεν πάθεις τίποτα, ασ'το να πάει στο καλό (ή στο διάολο τελοσπάντων).
Φίλος μου είχε ελαχίστης έντασης διάλογο με ταξιτζή για παρόμοιο θέμα και κατέληξε να τρέχει γύρω γύρω από το αυτοκίνητο, καθώς ο επαγγελματίας οδηγός τον κυνηγούσε με τεράστιο μαχαίρι-Ράμπο...'Επαγγελματίας οδηγος' προφανως κανα τελειωμενος με νοικιασμενο θα ητανε.
Έχει συμβεί το ίδιο και σε δικό μου φιλαράκι στην Πειραιώς...
Ο ίδιος ταρίφας πρέπει να είναι' δύο παρανοικοί ταρίφες με κυνηγετικό μαχαίρι στην ίδια πόλη μου φαίνεται απίστευτο
Καλά ποιός νομίζει οτι είναι Τράβις Μπίκλ;
Are you talking to me και τέτοια
-
Ο χρήστης lukeduke έγραψε:
Φίλος μου είχε ελαχίστης έντασης διάλογο με ταξιτζή για παρόμοιο θέμα και κατέληξε να τρέχει γύρω γύρω από το αυτοκίνητο, καθώς ο επαγγελματίας οδηγός τον κυνηγούσε με τεράστιο μαχαίρι-Ράμπο...'Επαγγελματίας οδηγος' προφανως κανα τελειωμενος με νοικιασμενο θα ητανε.
Ο ίδιος ταρίφας πρέπει να είναι' δύο παρανοικοί ταρίφες με κυνηγετικό μαχαίρι στην ίδια πόλη μου φαίνεται απίστευτο
Πινακιδα..... κρατησε κανενας;;;;
Καταγγελια εκανε κανενας;;;;;
Οπλοκατωχη και οπλοχρησεια -καθος η απειλη με οπλο ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΗ οπλου- ειναι ποινικα κωλασημες πραξεις...... -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Πινακιδα..... κρατησε κανενας;;;;
Καταγγελια εκανε κανενας;;;;;
Οπλοκατωχη και οπλοχρησεια -καθος η απειλη με οπλο ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΗ οπλου- ειναι ποινικα κωλασημες πραξεις......Άσημες πράξεις του κώλου δηλαδή (κωλ-ass-ημες)
Sorry, δε σου τη λέω, απλά δεν μπόρεσα να κρατηθώ...
-
Φίλε Wagner το καροτσάκι αλλά και ο πεζός πάνω στην διάβαση πεζών είναι/πρέπει να είναι πάντα σεβαστός από τους οδηγούς. Όταν κάποιος είναι στην διάβαση ή ετοιμάζεται να τη διασχίσει πρέπει να σταματήσεις. Νομίζω ότι αυτό ισχύει ανεξάρτητα εάν κάποιο φανάρι σου δίνει προτεραιότητα. Η απάντηση αυτή δίνεται στο ερώτημα τι κάνουμε με τα καροτσάκια στις διαβάσεις πεζών.
Ζώα ζώα ζώα [#2]