-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
κοιτα να δεις αν ειναι απο αριστερα,αυτος θα αποδειξει πιο ευκολα οτι ηταν στην λωριδα του και τον εκλεισες,παρα εσυ οτι πηγαινες κανονικα και επσε αυτος πανω σου.μιλαμε παντα στην περιπτωση που εισαι χτυπημενος στο πλαι αριστερα(φτερο-πορτα κλπ)
Συγνώμη αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω το σκεπτικό αυτό.
Ποιά λωρίδα του ;;;;Είμαστε σε δρόμο με ΜΙΑ και μόνο λωρίδα και κινούμαι μπροστά εγώ.
Δεξιά είναι παρκαρισμένα αυτοκίνητα και αριστερά είναι το στηθαίο του τράμ.
Άρα απαγορεύεται η προσπέραση γενικότερα και ειδικά στις μηχανές γιατί για μεγαλύτερα οχήματα απλά δεν υπάρχει χώρος.... (λάθος ;;;; )Αν λοιπόν εγώ θελήσω να παρκάρω και κάνω όλες τις απαραίτητες προειδοποιητικές κινήσεις είμαι υποχρεωμένος να καθήσω και να περιμένω να περάσουν το ή τα όποια μηχανάκια πρώτα ;;;;;
Και έστω ότι στο πλαίσιο της ευγένειας το κάνω αυτό (που πάντα το κάνω), έχει δικαίωμα να το απαιτήσει με το έστι θέλω ο κάθε ένας με μηχανή;;;
γιατι και ποιος νομος λεει οτι απαγορευεται η προσπεραση απο αριστερα σε δρομο με μια λωριδα??αν δεν υπαρχει διπλη διαχωριστικη ενοητε ετσι για να εξηγουμαστε...
τι δεν καταλαβαινεις,η ενεργεια που κανεις με ολα τα ΠΡΟΥΔΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ειναι νομιμα μεν αλλα το λλει και η λεξη,ειναι για προηδοποιηση των αλλων οδηγων και οχι για υποχρεωση να κανουν κατι αν εχουν προταιρεοτητα..οποτε ολες οι ενεργειες που κανεις νομιμες μεν αλλα δεν σε απαλασουν απο την ευθυνη αν γινει ατυχημα.εχει την υποχρεωση να ελενξεις τον δρομο για αλλα οχηματα και μετα να προβεις σε οποιοδηποτε ελιγμο.δεν υπαρχει περιπτωση να δικαιοθεις σε ενδεχομενο τετοιο ατυχημα.Σε δρομο με ΜΙΑ λωριδα, βασει του νομου χωραει κ επιτρεπεται ΕΝΑ οχημα. ΑΡΑ η μηχανη επρεπε να περιμενει να γινει ο ελιγμος αφου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να περασει απο το πλαι του αυτοκινητου και το αυτοκινητο ηταν μπροστα του στην ΑΥΤΗ λωριδα. Το αυτοκινητο ΔΕΝ εκλεισε την μηχανη αλλα η μηχανη πηγε να περασει απο εκει που απαγορευεται και δεν χωρουσε. Τοσο απλο.
Έχω την πεποίθηση πάντως ότι όταν κινείσαι με την όπισθεν έχεις εσύ πάντα την ευθύνη και όχι οι άλλοι. Εξαίρεση είναι η περίπτωση κάποιος να χωθεί στη θέση που πάς να παρκάρεις.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΥΓ Στο σεναριο με το συνεργειο παλι διαφωνω, αυτος που βγαινει απο ιδιωτικο χωρο δεν εχει κανενα δικαιωμα και προτεραιοτητα και δεν μπορει να ζητησει απο οσους κινουνται στον δρομο να σταματησουν για να βγει. Εγω βεβαια θα σταματαγα και θα τον αφηνα, αλλα συμφωνα με τον νομο εκεινος περιμενει, οχι εγω.
Σωστά. Άλλωστε είναι παράνομο να διευθετεί την κυκλοφορία ιδιώτης.
-
Ο χρήστης mellodos έγραψε:
Εφυγα ομως ελπιζοντας τα τσακαλια να κανουν αυτο που δεν επραξα εγω.... -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Κακώς δεν της έκανες χώρο πρώτον.
Καλά να πάθει αφού ήταν εκ γενετής μ@λ@κισμένη κατά τα φαινόμενα δεύτερον.Και καλά να πάθει κι ο μαλάκας που της έδωσε τέτοιο αυτοκίνητο να οδηγήσει. Τα βόδια, έχουν τη βρισιά στο στόμα, άει στο διάολο τα πήρα πάλι
Δεν ξέρω αλλά πιστεύω πως έπρεπε να της ρίξεις και κανά δύο μπάτσες. Τσογλανάκι....
-
Ο χρήστης mellodos έγραψε:
....Κριμα το αμαξακι της...(εχουν ψυχη οι Alfa!:P )Μη χεστουμε τωρα, αν ηταν δικο της δεν θα το πηγαινε ετσι οπως περιγραφεις. Δρομος με στροφιλικια ειπες ? Μα καλα πως τα καταφερε και τρακαρε μια αλφα που ζει για να στριβει ???? Παντως αν οντως συμπεριφερθηκε ετσι και ησουν κανενας ανωμαλος τοτε θα ειχε υπογραψει μονη της την καταδικη της για οτι παθαινε ουτε που ξερουν σε τι κοσμο ζουνε μερικοι ανθρωποι
-
Παντως αν οντως συμπεριφερθηκε ετσι και ησουν κανενας ανωμαλος τοτε θα ειχε υπογραψει μονη της την καταδικη της για οτι παθαινε
Αυτο ακριβως με αφησε αναυδο και συναμα αναπαντεχα ψυχραιμο...Πως ειναι δυνατον να μιλας ετσι σε καποιον που δεν ξερεις ,νυχτα και σε μια ερημια για χεσιμο?(λες γι αυτο να με 'ξεχεσε' άφοβα? )
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το βούλωσε και ελπίζω να κατάλαβε. Η σημερινή, να πάει να** γ@΅#$@ει!** Άει στο διάλοΔεν δίνουμε ευχές σε ΖΩΑ
Το σημερινό ΖΩΟ με 206 και το αριστερό χέρι στην πόρτα πέρασε το πρωί ΟΛΑ τα κόκκινα φανάρια που συνάντησε από Γλυφάδα μέχρι έξοδο ΑΟ από Βάρης από την λωρίδα για αριστερή στροφή με ΚΟΚΚΙΝΟ
και... βιαζόταν τόσο πολύ που αφού τα περνούσε με κόκκινο έπιανε δεξιά με 60 και τον φτάναμε ΟΛΟΙ
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Το βούλωσε και ελπίζω να κατάλαβε. Η σημερινή, να πάει να** γ@΅#$@ει!** Άει στο διάλο
Δεν δίνουμε ευχές σε ΖΩΑ
Το σημερινό ΖΩΟ με 206 και το αριστερό χέρι στην πόρτα πέρασε το πρωί ΟΛΑ τα κόκκινα φανάρια που συνάντησε από Γλυφάδα μέχρι έξοδο ΑΟ από Βάρης από την λωρίδα για αριστερή στροφή με ΚΟΚΚΙΝΟ
και... βιαζόταν τόσο πολύ που αφού τα περνούσε με κόκκινο έπιανε δεξιά με 60 και τον φτάναμε ΟΛΟΙ
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Το βούλωσε και ελπίζω να κατάλαβε. Η σημερινή, να πάει να** γ@΅#$@ει!** Άει στο διάλο
Δεν δίνουμε ευχές σε ΖΩΑ
Αλλη κλασικη περιπτωση οδηγου αυτη!
Η μηπως εκεινοι που κρατανε το αμαξι στο φαναρι με συμπλεκτη/γκαζι, λες και θελουν να κανουν εκκινηση GP, και τελικα φευγουν μετα τα κορναρισματα και πανε με 30ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
-
Και γω κρατάω το αμάξι με συμπλέκτη πολλές φορές στην ανηφόρα γιατί απλά βαριέμαι να βγάζω - βάζω την ταχύτητα και να πατάω-αφήνω γκάζι, φρένο και συμπλέκτη μόλις ανάψει πρασινο..
-
Κάθε πότε αλλάζεις συμπλέκτη;;
-
Για να καταλάβετε το μέγεθος της... κίνησης, στις 8 το πρωί, χαλαρά έκανα φάληρο-Σπάτα από παραλιακή-Βάρης Κορωπίου σε 35 λεπτά
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Κάθε πότε αλλάζεις συμπλέκτη;;Προς το παρών τον έχω γλιτώσει, όταν αλλάξω θα σου πω..
-
Μεγάλα ΖΩΑ αυτοί που έσπασαν το τζάμι του συνοδηγού στο SAAB φίλου μου, παρκαρισμένο επί της 3ης Σεπτεμβρίου σήμερα το πρωί. Κι εμείς ήμασταν στη σχολή, 100 μέτρα παραδίπλα.
Ευτυχώς δεν είχε τίποτα αξίας μέσα, αλλά τα σημάδια στην κολώνα δείχνουν λοστό ή κάτι τέτοιο.. Η ταρίφα αύριο στο συνεργείο.. -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
κοιτα να δεις αν ειναι απο αριστερα,αυτος θα αποδειξει πιο ευκολα οτι ηταν στην λωριδα του και τον εκλεισες,παρα εσυ οτι πηγαινες κανονικα και επσε αυτος πανω σου.μιλαμε παντα στην περιπτωση που εισαι χτυπημενος στο πλαι αριστερα(φτερο-πορτα κλπ)
Συγνώμη αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω το σκεπτικό αυτό.
Ποιά λωρίδα του ;;;;Είμαστε σε δρόμο με ΜΙΑ και μόνο λωρίδα και κινούμαι μπροστά εγώ.
Δεξιά είναι παρκαρισμένα αυτοκίνητα και αριστερά είναι το στηθαίο του τράμ.
Άρα απαγορεύεται η προσπέραση γενικότερα και ειδικά στις μηχανές γιατί για μεγαλύτερα οχήματα απλά δεν υπάρχει χώρος.... (λάθος ;;;; )Αν λοιπόν εγώ θελήσω να παρκάρω και κάνω όλες τις απαραίτητες προειδοποιητικές κινήσεις είμαι υποχρεωμένος να καθήσω και να περιμένω να περάσουν το ή τα όποια μηχανάκια πρώτα ;;;;;
Και έστω ότι στο πλαίσιο της ευγένειας το κάνω αυτό (που πάντα το κάνω), έχει δικαίωμα να το απαιτήσει με το έστι θέλω ο κάθε ένας με μηχανή;;;
γιατι και ποιος νομος λεει οτι απαγορευεται η προσπεραση απο αριστερα σε δρομο με μια λωριδα??αν δεν υπαρχει διπλη διαχωριστικη ενοητε ετσι για να εξηγουμαστε...
τι δεν καταλαβαινεις,η ενεργεια που κανεις με ολα τα ΠΡΟΥΔΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ειναι νομιμα μεν αλλα το λλει και η λεξη,ειναι για προηδοποιηση των αλλων οδηγων και οχι για υποχρεωση να κανουν κατι αν εχουν προταιρεοτητα..οποτε ολες οι ενεργειες που κανεις νομιμες μεν αλλα δεν σε απαλασουν απο την ευθυνη αν γινει ατυχημα.εχει την υποχρεωση να ελενξεις τον δρομο για αλλα οχηματα και μετα να προβεις σε οποιοδηποτε ελιγμο.δεν υπαρχει περιπτωση να δικαιοθεις σε ενδεχομενο τετοιο ατυχημα.Σε δρομο με ΜΙΑ λωριδα, βασει του νομου χωραει κ επιτρεπεται ΕΝΑ οχημα. ΑΡΑ η μηχανη επρεπε να περιμενει να γινει ο ελιγμος αφου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να περασει απο το πλαι του αυτοκινητου και το αυτοκινητο ηταν μπροστα του στην ΑΥΤΗ λωριδα. Το αυτοκινητο ΔΕΝ εκλεισε την μηχανη αλλα η μηχανη πηγε να περασει απο εκει που απαγορευεται και δεν χωρουσε. Τοσο απλο.
Έχω την πεποίθηση πάντως ότι όταν κινείσαι με την όπισθεν έχεις εσύ πάντα την ευθύνη και όχι οι άλλοι. Εξαίρεση είναι η περίπτωση κάποιος να χωθεί στη θέση που πάς να παρκάρεις.
Σαφως οταν κινεισαι με την οπισθεν δεν εχεις προτεραιοτητα εναντι κανενος, ΑΛΛΑ αυτο οταν επιτρεπεται να υπαρχει καποιος πισω σου/διπλα σου κλπ σε τετοια θεση ωστε να δημιουργηθει θεμα. Στο δικο μας σεναριο, αν τελικα ηταν τοσο στενα ωστε να μην χωρανε και οι δυο, τοτε το μηχανακι δεν επρεπε να βρισκοταν στην θεση που βρεθηκε καθως απαγορευεται οι μηχανες να περνανε αναμεσα απο τα αυτοκινητα (αυτα συμφωνα με τον νομο παντα).
-
mellodos
Εισαι ανωμαλλος, και ξερεις γιατι? Γιατι δεν την σαπισες στο ξυλο...
Κοιτα ρε μαλ@κα μου τι γινεται στον κοσμο...Η περιπτωση της, ηταν να βγαλεις το μπετονακι με την βενζινη, να την βαλεις μεσα στην 159, να περιλουσεις το αμαξι και να την καψεις την σκροφ@
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
mellodosΕισαι ανωμαλλος, και ξερεις γιατι? Γιατι δεν την σαπισες στο ξυλο...
Κοιτα ρε μαλ@κα μου τι γινεται στον κοσμο...Η περιπτωση της, ηταν να βγαλεις το μπετονακι με την βενζινη, να την βαλεις μεσα στην 159, να περιλουσεις το αμαξι και να την καψεις την σκροφ@
+1
Επισης μπορουσε να κανει αυτο που της ειπε,να την γ@μησει.
Τελικα θελει τεραστια ψυχραιμια σε τετοιες καταστασεις.
Αμα την εσπαγε στο ξυλο θα νομιζω να ειχε αδικο!! -
Κυρία με corsa που οδηγούσε μπροστά μου παρατήρησε (!) ότι ο δείκτης θερμοκρασίας έδειχνε πάνω από 100 βαθμούς. Έκρινε σωστό να ακινητοποιήσει αμέσως το αυτοκίνητο στη δεξιά λωρίδα (έβγαλε πάντως alarm) ενώ δεξιά της υπήρχε εσοχή του δρόμου πλάτους 2 μέτρων στην οποία δεν μπήκε γιατί είχε τρομάξει.
Εγώ δεν προλάβαινα να φρενάρω κι έκοψα αριστερά, όχι πολύ όμως γιατί υπήρχε κι άλλο αυτοκίνητο στη δίπλα λωρίδα. Αποτέλεσμα να έρθουμε καθρέπτη με καθρέπτη και το κρύσταλλο του δικού μου να γίνει θρύψαλα (ο δικός της δεν έπαθε τίποτα). 95 ευρώ, με τις υγείες μου.Ανοίξαμε το καπώ της: δεν είχε σταγόνα ψυκτικού υγρού στο δοχείο και η βέργα λαδιού δεν είχε λάδι πάνω της. Ζώα (?) οι μηχανικοί που δεν είχαν παρατηρήσει τίποτα στο service.
-
manosk, εσύ θα τον πληρώσεις;
-
Ναι. Αφού είχε λόγο να φρενάρει κι εγώ δεν κράταγα απόσταση σούπερ-ασφαλείας, δεν υπήρχε δε λόγος για δηλώσεις, θα τον πληρώσω από την τσέπη μου και πάλι καλά δηλαδή που περιορίστηκε η ζημιά σ' αυτό.
Ζώα ζώα ζώα [#2]