Aug 24, 2006, 3:12 PM

Ο χρήστης kacey έγραψε:

κοιτα να δεις αν ειναι απο αριστερα,αυτος θα αποδειξει πιο ευκολα οτι ηταν στην λωριδα του και τον εκλεισες,παρα εσυ οτι πηγαινες κανονικα και επσε αυτος πανω σου.μιλαμε παντα στην περιπτωση που εισαι χτυπημενος στο πλαι αριστερα(φτερο-πορτα κλπ)

Συγνώμη αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω το σκεπτικό αυτό.
Ποιά λωρίδα του ;;;;

Είμαστε σε δρόμο με ΜΙΑ και μόνο λωρίδα και κινούμαι μπροστά εγώ.
Δεξιά είναι παρκαρισμένα αυτοκίνητα και αριστερά είναι το στηθαίο του τράμ.
Άρα απαγορεύεται η προσπέραση γενικότερα και ειδικά στις μηχανές γιατί για μεγαλύτερα οχήματα απλά δεν υπάρχει χώρος.... (λάθος ;;;; )

Αν λοιπόν εγώ θελήσω να παρκάρω και κάνω όλες τις απαραίτητες προειδοποιητικές κινήσεις είμαι υποχρεωμένος να καθήσω και να περιμένω να περάσουν το ή τα όποια μηχανάκια πρώτα ;;;;;

Και έστω ότι στο πλαίσιο της ευγένειας το κάνω αυτό (που πάντα το κάνω), έχει δικαίωμα να το απαιτήσει με το έστι θέλω ο κάθε ένας με μηχανή;;;

γιατι και ποιος νομος λεει οτι απαγορευεται η προσπεραση απο αριστερα σε δρομο με μια λωριδα??αν δεν υπαρχει διπλη διαχωριστικη ενοητε ετσι για να εξηγουμαστε...
τι δεν καταλαβαινεις,η ενεργεια που κανεις με ολα τα ΠΡΟΥΔΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ειναι νομιμα μεν αλλα το λλει και η λεξη,ειναι για προηδοποιηση των αλλων οδηγων και οχι για υποχρεωση να κανουν κατι αν εχουν προταιρεοτητα..οποτε ολες οι ενεργειες που κανεις νομιμες μεν αλλα δεν σε απαλασουν απο την ευθυνη αν γινει ατυχημα.εχει την υποχρεωση να ελενξεις τον δρομο για αλλα οχηματα και μετα να προβεις σε οποιοδηποτε ελιγμο.δεν υπαρχει περιπτωση να δικαιοθεις σε ενδεχομενο τετοιο ατυχημα.

Σε δρομο με ΜΙΑ λωριδα, βασει του νομου χωραει κ επιτρεπεται ΕΝΑ οχημα. ΑΡΑ η μηχανη επρεπε να περιμενει να γινει ο ελιγμος αφου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να περασει απο το πλαι του αυτοκινητου και το αυτοκινητο ηταν μπροστα του στην ΑΥΤΗ λωριδα. Το αυτοκινητο ΔΕΝ εκλεισε την μηχανη αλλα η μηχανη πηγε να περασει απο εκει που απαγορευεται και δεν χωρουσε. Τοσο απλο.

Έχω την πεποίθηση πάντως ότι όταν κινείσαι με την όπισθεν έχεις εσύ πάντα την ευθύνη και όχι οι άλλοι. Εξαίρεση είναι η περίπτωση κάποιος να χωθεί στη θέση που πάς να παρκάρεις.