-
Να δείτε οπωσδήποτε την First Season του 'The 4400'
Αξίζει!! (και δεν απευθύνεται μόνο σε SciFi fans). -
to davinci code το ειδε κανεις???
-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
to davinci code το ειδε κανεις???Γυρνα μερικές σελίδες πίσω.. Το εχουμε δει πολλοί!
-
(Ξανά, σε DVD)είδα την 'Επέλαση των Βαρβάρων' (les invasions barbares) του Ντενί Αρκάν.....
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ...Όποιοι (λίγοι, φαντάζομαι) ενδιαφέρονται...., ανεπιφύλακτα....
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
(Ξανά, σε DVD)είδα την 'Επέλαση των Βαρβάρων' (les invasions barbares) του Ντενί Αρκάν.....
Όντως πολύ όμορφη ταινία.
Όσοι μένετε αθηνα,θα έχετε την τύχη να δείτε αρκετές κορυφαίες ταινίες αυτό τον καιρό.
Masaki Kobayashi- Seppuku
Yasujiro Ozu- Tokyo monogatari(Tokyo Story)
Akira Kurosawa- Kumonosu jo(Throne of blood)
Wim Wenders-The American Friend
Jim Jarmusch-Down by Law
Luis Buñuel-Los Olvidados(Ειδικά αυτό είναι στις αίθουσες τόσο καιρό και δεν το ανέφερε κανεις...)
Δεν έχω να πω και πολλά πράγματα για τις παραπάνω επιλογές,πολύ απλά είναι παραδείγματα oπου ο κινηματογραφος γίνεται όντως τέχνη.
Και μερικές καινούριες που αξίζουν προσοχής.Το τελευταίο αριστούργημα του θεού Herzog,'The grizzly man','Drabet'του Per Fly(οι Δανοί συνεχίζουν να παράγουν cinema επιπεδου) και το 'Brasilherinho' του Mika Kaurismäκι(ενδιαφέρον μουσικό ταξίδι στην Βραζιλία,όπου ο μεγάλος αδερφός του Aki μένει μόνιμα).
-
Ο χρήστης Nada! έγραψε:
Masaki Kobayashi- SeppukuYasujiro Ozu- Tokyo monogatari(Tokyo Story)
Akira Kurosawa- Kumonosu jo(Throne of blood)
Wim Wenders-The American Friend
Jim Jarmusch-Down by Law
Luis Buñuel-Los Olvidados(Ειδικά αυτό είναι στις αίθουσες τόσο καιρό και δεν το ανέφερε κανεις...)
Μερικές απ' αυτές τις πηρα σε DVD με το 'Ποντίκι'. Στ' αλήθεια, εξαιρετες....
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Απογοήτευση ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ το X-MEN 3 !!!!! Mακράν το χειρότερο απο τα 3, απο κάθε άποψη.....Μετριότατο (για να μη πω κακό)σενάριο, και πολλά άλλα που δε μπορώ να πω για να μη το χαλάσω σε οσους δε το έχουν δει ακόμα.....Μου έδωσε την εντύπωση, οτι οι τύποι θέλανε να γυρίσουν την ταινία στα γρήγορα ,να ξεμπερδεύουνε με τα συμβόλαια που είχανε υπογράψει οι ηθοποιοί....(που περιελάμβανε τη συμμετοχή τους σε τυχόν 3 επεισόδια).Οσο για συνέχειες, για τα επόμενα 15 χρόνια, επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω για τους εξης λόγους....
1.Τα συμβόλαια των ηθοποιών οπως προανέφερα ηταν για 3 ταινίες.....(ίσως βέβαια τα ανανεώσουν, αλλα το βλέπω χλωμό....)
2. Ποιοι θα παίζουν στο 4 ?????Θα συμφωνησω!οχι τοσο αυστηρα.δε μου φανηκε τοσο κακη,αλλα ηταν σαφως λιγο χειροτερη απ τις πρωτες.ειχε πολυ καλυτερα εφφε αλλα εχανε καπως στο σεναριο.μεχρι τη μεση νομιζω δεν οδηγουσε πουθενα.κ σε καποια σημειο ηταν οντως βιαστικο.κατα τα αλλα περνανε καλα οι 2 ωρες ομως.η σκηνη που δηλωνει οτι θα υπαρχει κ συνεχεια δεν ειναι μονον η τελευταια,αλλα κ αυτη που παιζεται αμεσως μετα τους τιτλους τελους.εντελως κατα τυχη μπηκα στην αιθουσα πριν πεσουν οι τιτλοι της προηγουμενης προβολης κ την ειδα.δεν προκειται να την πω γιατι ειναι ατομα που δεν εχουν δει καν την ταινια.
Οσο για τη δευτερη ερωτηση σου νομιζω οτι αν ξαναγυριστουν Χ MEN λογικα θα πρεπει να περιλαμβανουν διαφορετικους χαρακτηρες κ οχι αυτους που ειδαμε στα 3 πρωτα κ λογικα κ μεταλλαγμενους υψηλοτερων επιπεδων.τεσπα.θα δουμε -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Υπέροχο το Corpse Bride τοy Burton!Ενθουσιάστηκα με το ότι ήταν stand-still ταινία ή κάπως έτσι και όχι computer animated!
Ειδικά οι 2 σκηνές με το πιάνο ήταν...
Σ αυτην την ταινια μου ειχαν πει οτι υπηρχε βαθυτερο νοημα αλλα δυσκολευτηκα να το βρω.βρηκες εσυ τπτ? γιατι αν ειχε καποιο νοημα μπορει να ηταν υπεροχη δεν ξερω,αλλιως ηταν απλα μια καλοφτιαγμενη ταινια.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ω ναι! Το χω δει (και γράψει εδώ προ αμνημονεύτων σελίδων).
Αληθινά συγκινητική ταινία!
Υπέροχο το Corpse Bride τοy Burton!
Ενθουσιάστηκα με το ότι ήταν stand-still ταινία ή κάπως έτσι και όχι computer animated!
Ειδικά οι 2 σκηνές με το πιάνο ήταν...
Σ αυτην την ταινια μου ειχαν πει οτι υπηρχε βαθυτερο νοημα αλλα δυσκολευτηκα να το βρω.βρηκες εσυ τπτ? γιατι αν ειχε καποιο νοημα μπορει να ηταν υπεροχη δεν ξερω,αλλιως ηταν απλα μια καλοφτιαγμενη ταινια.
Να σου πω την αλήθεια, δεκάρα δεν δίνω για τα βαθύτερα νοήματα!
Αν υπάρχουν και τα βλέπω, έχει καλώς! Αλλιώς απολαμβάνω και χωρίς αυτά! Εδώ μου έχουν αρέσει ταινίες, τραγούδια, βιβλία που δεν έχω καταλάβει το νόημά τους...
Δε νομίζω να υπήρχε κάποιο βαθύτερο νόημα. Ήταν απλά ένα όμορφο παραμύθι, ωραία ειπωμένο και κυρίως εκπληκτικής (για μένα) αισθητικής...
-
Πολύ καλό το Shooting Dogs! Ταινία για την γενοκτονία των Τούτσι από τους Χούτου το '94 στη Ρουάντα. Περιγράφει την αληθινή ιστορία της εγκατάλειψης και σφαγής 2.500 χιλιάδων προσφύγων από τους στρατιώτες του ΟΗΕ στα χέρια των εχθρών τους.
Μη την δείτε αν δεν έχετε όρεξη για 'σοβαρή' ταινία.
Ωραίες επιλογές κάνω για διάλειμμα απ' το διάβασμα...
-
Το ειδα τελικα το Χ-ΜΕΝ ΙΙΙ και μου αρεσε περισσοτερο απο Μ.Ι.:ΙΙΙ, Da Vinci, κτλ που ειδα τελευταια!
Οχι τοσο καλή όσο οι δυο πρώτες, αλλα μια αξιοπρεπής περιπέτεια να διασκεδασεις για λιγες ώρες..PS: Μηπως το νόημα ήταν το πως αντιδρούμε στην διαφορετικότητα και πως προσπαθούμε να την 'γιατρέψουμε' σαν κάτι 'λάθος' ??
-
Ο χρήστης og2002gr έγραψε:
PS: Μηπως το νόημα ήταν το πως αντιδρούμε στην διαφορετικότητα και πως προσπαθούμε να την 'γιατρέψουμε' σαν κάτι 'λάθος' ??
Αυτό ακριβως ειναι το νοημα και των τριων X Men.Και ο Ian McKellen αυτο ειπε οτι ηταν που του κεντρισε περισσοτερο το ενδιαφερον ωστε να παιξει στις ταινιες
-
Είδα χθες το βράδυ τον 'Κώδικα'....Το βιβλίο καταπληκτικό και σου κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τέλος, αλλα η ταινία ηταν η πρώτη που με έκανε να κοιμηθώ στο σινεμά..... .Μετά απο δεκάδες θεάσεις ταινιών, φαίνεται πως είχε έρθει η ωρα να σπάσει η .....'παρθενιά'.... Ξύπνησα κανα μισάωρο πριν το τέλος απο κάποιο δυνατό θόρυβο στα ηχεία...(δε θυμάμαι καν τι ηταν...).
Απο κει και πέρα, περιμένω με μεγαλη χαρά κι ανυπομονησία τους 'Πειρατές'..... . Ενας ηθοποιός σαν τον Τζώνυ Ντεπ, που μεχρι πρότεινος με άφηνε (πολύ-πολύ επειικώς) παγερά αδιάφορο, κατάφερε με τη συγκερκιμμένη του ερμηνεία, να του βγάλω το ....πειρατικό μου καπέλο!!!!!!! Για μένα, άξιζε ολα τα Οσκαρ του κόσμου...
Αντε να δούμε και το 2, που κατι μου λέει οτι θα είναι εξίσου ωραίο.... **Welcome back Captain Jack Sparrow.....!!!!!!!!!! ** -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Είδα χθες το βράδυ τον 'Κώδικα'....Το βιβλίο καταπληκτικό και σου κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τέλος, αλλα η ταινία ηταν η πρώτη που με έκανε να κοιμηθώ στο σινεμά..... .Μετά απο δεκάδες θεάσεις ταινιών, φαίνεται πως είχε έρθει η ωρα να σπάσει η .....'παρθενιά'.... Ξύπνησα κανα μισάωρο πριν το τέλος απο κάποιο δυνατό θόρυβο στα ηχεία...(δε θυμάμαι καν τι ηταν...).Σοβαρά μιλάς;; κοιμήθηκες;;
Το χα πάθει στο 'Μπλε Βελούδο', πριν από πολλά χρόνια -
Spartan
TRAVELLERΔιεθνές φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1998 (νομίζω)
'Καμια συμπάθεια για τον διάβολο'
Πήρε και βραβείο! -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Spartan
TRAVELLERΔιεθνές φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1998 (νομίζω)
'Καμια συμπάθεια για τον διάβολο'
Πήρε και βραβείο!ένας παραπάνω λόγος για να σε πάρει ο ύπνος
έχει κάνει εμπορική πορεία την τελευταία δεκαετία καμια που βραβεύτηκε στο Φεστιβαλ; ή οι φωστήρες του ΕΚΚ χρηματοδοτούν τους άμπαλους;;
-
Κύριοι, ναι, τ' ομολογώ.....
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Είδα χθες το βράδυ τον 'Κώδικα'....Το βιβλίο καταπληκτικό και σου κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τέλος, αλλα η ταινία ηταν η πρώτη που με έκανε να κοιμηθώ στο σινεμά..... .Μετά απο δεκάδες θεάσεις ταινιών, φαίνεται πως είχε έρθει η ωρα να σπάσει η .....'παρθενιά'.... Ξύπνησα κανα μισάωρο πριν το τέλος απο κάποιο δυνατό θόρυβο στα ηχεία...(δε θυμάμαι καν τι ηταν...).
Σοβαρά μιλάς;; κοιμήθηκες;;
Το χα πάθει στο 'Μπλε Βελούδο', πριν από πολλά χρόνιαBeen there, done that! Σε μιά χαζοχαρούμενη κομεντί με τη (συμπαθεστάτη κατα τ'άλλα ) Jennifer Lopez, 'ο Γάμος του καλύτερου μου φίλου' ή κάτι τέτοιο. Ξύπνησα όταν η ένταση κλιμακώθηκε στο γεμάτο σασπένς και συγκλονιστικές σεναριακές ανατροπές φινάλε. Ναι συμφορουμίτες συνέβη το αναπάντεχο' οι δυό πρωταγωνιστές ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Το χα πάθει στο 'Μπλε Βελούδο', πριν από πολλά χρόνια'Μια αιωνιότητα και μια μέρα'.
Αγγελόπουλος. Το απόλυτο αγχολυτικό -
Καλά ρε Traveller, στο Μπλέ Βελούδο κοιμήθηκες; Απο τις πιο αγχωτικές και αρρωστημένες (με την καλή έννοια) ταινίες που έχω δει...
Κινηματογράφος - Ταινίες [#2]