-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Αν δεν κάνεις χρήση πολύ απαιτητικών εφαρμογών (ιδίως σχεδίου, κωδικοποίησης βίντεο κλπ), το 1 GB φτάνει. Άρα καλύτερα να πάρεις τη γρήγορη μνήμη.
Ακόμα και σε απαιτητικές εφαρμογές (εννοείται για home usage) το 1Gb είναι αρκετό (ιδιαίτερα αν έχεις και γρήγορο σκληρό δίσκο και optimized swap-file). Οπότε συμφωνώ κι εγώ με τον Μάνο, 1 και γρήγορο!
edit: Αρκεί να υποστηρίζει η μητρική σου τις 400άρες μνήμες (α, και καλύτερα να πάρεις 1 τσιπάκι του 1Gb και όχι 2 των 512)
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Η Μ/Β υποστηρίζει 400άρες, αλλά δεν υποστηρίζει ο επεξεργαστής, με ένα τσιπ dual side ειναι ok τη βλέπει σαν 400MHZ με περισσότερα όμως την μειώνει στα 333 εκτός και αν είναι one side που δεν βρίσκεις έυκολα.
Τώρα έχω ένα τσιπ 1gb 400 και σκεφτόμουν να την αυξίσω αλλά αναγκαστικά θα πάει στα 333.
-
ψαχνω εναν καλο player με τον οποιο να μπορω να συχρονιζω σωστα τους υποτιτλους σε ταινια ανα πασα στιγμη...
καμια ιδεα?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ψαχνω εναν καλο player με τον οποιο να μπορω να συχρονιζω σωστα τους υποτιτλους σε ταινια ανα πασα στιγμη...καμια ιδεα?
αυτό δε γίνεται με player αλλά με subtitle editor, υπάρχουν πολλοί εκεί έξω
-
Μιας και εδώ διαβάζουν όσοι ασχολούνται, σας παραθέτω και την αγγελία που έβαλα για ένα ολοκαίνουργιο CD Windows XP Pro SP2 που μου περισσεύει.
-
Σπύρο, κατέβασε το Urusoft Subtitle Workshop. Μικρό, τσάμπα και αποτελεσματικότατο προγραμματάκι για subtitle editing.
-
-
Ο φίλος στο 'δωσε 30. Έξω πόσο κάνει;
-
Νομίζω περίπου 50 ευρώ. Ο φίλος δεν το ειχε χρησιμοποιήσει σχεδόν καθόλου.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Σήμερα τα φτυσε το πληκτρολόγιό μου. Αγόρασα απο ενα φίλο με 30 ευρώ το παρακάτω KB της KeySonic που ειναι electroluminescent:H θολή φωτό ειναι τουπληκτρολογίου εν δράση στο γραφείο μου. Σε γενικές γραμμές ειναι σχεδόν τέλειο.
Αδερφέ, ωραίο γραφείο. Σε καμία κατοχή τίποτα, άμα θες κρύβεσαι εκεί πέρα, μέχρι να σε βρουν οι κατακτητές, έχει τελειώσει ο πόλεμος. Χεχεχε!!!
-
Δυο (μάλλον συναφείς) ερωτήσεις, για WinXP:
-
Μετά από κάθε διακοπή ρεύματος, το PC ανοίγει μόνο του (μόλις έρθει το ρεύμα)
-
Επίσης μόνο του ανοίγει το PC (φίλου) μόλις χτυπήσει το τηλέφωνό του. Το PC έχει εσωτερικό modem συνδεδεμένο σε γραμμή ISDN.
Έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις του ACPI στο BIOS ή είναι κάποια ρύθμιση των XP; Τα φώτα σας please...
-
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Δυο (μάλλον συναφείς) ερωτήσεις, για WinXP:-
-
Επίσης μόνο του ανοίγει το PC (φίλου) μόλις χτυπήσει το τηλέφωνό του. Το PC έχει εσωτερικό modem συνδεδεμένο σε γραμμή ISDN.
Έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις του ACPI στο BIOS ή είναι κάποια ρύθμιση των XP; Τα φώτα σας please...
Νομιζω με τις ρυθμισεις BIOS ,ειδικα με το μοντεμ στο wake on **** και στην διακοπη στις ρυθμισεις power on after AC down? .Εχω καιρο να μπω στο ΒΙΟS αλλα νομιζω οτι ετσι γραφονται
-
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Δυο (μάλλον συναφείς) ερωτήσεις, για WinXP:-
-
Καμία σχέση με XP.
-
Έχει να κάνει με την επιλογή για την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται ο υπολογιστής μετά από διακοπή: State after power failure ή κάτι τέτοιο στο BIOS. Advanced power settings στα BIOS της Award συνήθως, δεν ξέρω για άλλα.
-
Wake on modem/wake on LAN, επίσης επιλογή στο BIOS. Δεν ήξερα ότι δούλευε πουθενά αυτό. Το είχα δοκιμάσει στο δικό μου με ανεπιτυχή αποτελέσματα.
Πώς γίνεται εσωτερικό PSTN (μάλλον) modem να είναι συνδεδεμένο σε γραμμή ISDN; Μάλλον εννοείς ότι απλά παίρνει μία PSTN από το netmod, σωστά;
-
-
Παιδιά σας ευχαριστώ για τις τάχιστες απαντήσεις!!!!!
ΥΓ. Ότι μου είπε σας είπα για το μόντεμ. Εγώ δεν έχω ISDN οπότε έχω πλήρη άγνοια κι από κουτιά, κι από netmods και από οτιδήποτε σχετικό
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
- Επίσης μόνο του ανοίγει το PC (φίλου) μόλις χτυπήσει το τηλέφωνό του. Το PC έχει εσωτερικό modem συνδεδεμένο σε γραμμή ISDN.
Το ωραίο θα ήταν να άνοιγε το PC κάθε φορά που ο φίλος σου τραβάει το καζανάκι.
BTW, και το δικό μου μπρίκι ανοίγει μόνο του μετά από διακοπή ρεύματος. Μάλιστα γυρνώντας από 1.5 μήνα διακοπών το βρήκα ανοιχτό. Τώρα πόσο καιρό έκαιγε ρεύμα για λογαριασμό μου, ο θεός και η ψυχή του...
Edit: Πως είπαμε ότι μπαίνουμε στις ρυθμίσεις του BIOS;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Τώρα πόσο καιρό έκαιγε ρεύμα για λογαριασμό μου, ο θεός και η ψυχή του...
Στα Win98 που έχω (ακόμα) υπάρχει το Εναρξη->Προγράμματα->Βοηθήματα->Εργαλεία Συστήματος->Πληροφορίες Συστήματος. Στην πρώτη οθόνη σου εμφανίζει την πληροφορία
'Χρόνος λειτουργίας μηχανής: y:yy:yy:yy'
Θα μπορούσες πριν το κλείσεις να το δεις απο εκεί.Edit: Πως είπαμε ότι μπαίνουμε στις ρυθμίσεις του BIOS;
Ανοίγεις τον υπολογιστή και πατάς Delete πριν φορτώσουν τα widows αν θυμάμαι καλά
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
- Επίσης μόνο του ανοίγει το PC (φίλου) μόλις χτυπήσει το τηλέφωνό του. Το PC έχει εσωτερικό modem συνδεδεμένο σε γραμμή ISDN.
Το ωραίο θα ήταν να άνοιγε το PC κάθε φορά που ο φίλος σου τραβάει το καζανάκι.
BTW, και το δικό μου μπρίκι ανοίγει μόνο του μετά από διακοπή ρεύματος. Μάλιστα γυρνώντας από 1.5 μήνα διακοπών το βρήκα ανοιχτό. Τώρα πόσο καιρό έκαιγε ρεύμα για λογαριασμό μου, ο θεός και η ψυχή του...
Edit: Πως είπαμε ότι μπαίνουμε στις ρυθμίσεις του BIOS;
Γιατι δεν ενεργοποιεις την 'ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΣΗ';Μετα απο τον προκαθορισμενο απο εσενα χρονο σβυνει μονο του το μηχανημα.Εγω την χρησιμοποιω συχνα αυτη τη λειτουργια,το αφηνω το βραδυ να κανει ελενχο δισκων ή ιών και μολις τελειωσει σβηνει μονο του.
ΕDIT :βαλε και ενα UPS καλου κακου.
**1.5 μήνα διακοπών ** τυχερακια -
Δεν πειράζει, άστον! Με 1,5 μήνα διακοπές, ας πληρώσει και λίγο ρεύμα παραπάνω! Χεχεχε (κακία από ζήλια, εγώ ούτε 1 Σ/Κ δεν έκανα διακοπές φέτος)
Άκου 1,5 μήνα, και έρχεται και μας το λέει...
-
Υπάρχει κανα μαγαζί που να φέρνει προϊόντα Memorex στην Αθήνα; Είχα πάρει ένα πολύ βολικό πληκτρολόγιο όταν ήμουν Αγγλία με πολύ καλό wrist rest
-
Λοιπόν, απεγκαθιστώντας τον Maxthon (από το laptop, για να εξηγούμαστε ) και ορίζοντας τον FF (1.07) default browser, ανοίγει ΚΑΙ από το Outlook Express... Οπότε έχω και στο laptop Super Drag & Drop
ΥΓ. Καλά, πως ζείτε χωρίς Super Drag & Drop;
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Λοιπόν, απεγκαθιστώντας τον Maxthon (από το laptop, για να εξηγούμαστε ) και ορίζοντας τον FF (1.07) default browser, ανοίγει ΚΑΙ από το Outlook Express... Οπότε έχω και στο laptop Super Drag & DropΥΓ. Καλά, πως ζείτε χωρίς Super Drag & Drop;
Γιατί δεν βάζεις τον thunderbird...;
Είναι πιο βολικός!Χωρίς s d&d ζούμε...χωρίς πιτόγυρα δεν ζούμε...(πάλι στο φαί το γύρισα... )
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#2]