-
Δεν ξέρω για την ελληνική αγορά, οπότε στα τεχνικά που ξέρω:
**τι ειναι η χρονοχρεωση και η ογκοχρεωση ? **
Χρονοχρέωση = το χρονικό διάστημα που είσαι συνδεδεμένος στο ίντερνετ. Για dsl λογικά είναι το χρονικό διάστημα που το ΜΟΝΤΕΜ σου είναι συνδεδεμένο (άρα όποτε είναι στην πρίζα, ακόμα και με το ΠιΣι κλειστό, προσοχή!!! )
Ογκοχρέωση= τα μπιτ (κιλομπιτ, κιλομπάιτ κλπ) που ανεβο-κατεβάζει ο υπολογιστής σου προς/από το ίντερνετ.
Πάλι προσοχή, όταν το μόντεμ είναι συνδεδεμένο έστω και χωρίς ΠιΣι ανοιχτό, ΕΧΕΙ μια δοσοληψία, ίσα για να κρατηθεί η σύνδεση 'ζωντανή'. Αμελητέο μεν, αλλά σε διάστημα ενός μήνα υπολογίσιμο και μπορεί να έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις, οπότε πάλι μόντεμ σβηστό...Γενικά αν δεν κάνεις περιστασιακή χρήση καλό είναι να πάρεις πακέτο χωρίς τέτοιους βραχνάδες...
με το που θα ανοιγω το πι σι θα μπαινω κατευθειαν ιντερνετ χωρις κληση ?
Ναι. Θα περιμένεις ελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου για να κάνει σύνδεση έθερνετ (ή ασύρματη που παίρνει λίγα δευτερόλεπτα) το πισί σου με το μόντεμ σου.
Αν πάλι έχεις χρονο-ογκοχρέωση και το έχεις σβηστό το μόντεμ, τότε ίσως πάρει λίγο παραπάνω. Τυπικά λιγότερο από τα παλιά απλά μόντεμ, συγκρίσιμο με ΙΣΔΝ.**θα μπορω να μιλαω στο τηλ. και ταυτοχρονα να ειμαι ιντερνετ ? **Βεβαίως! Είτε έχεις ΙΣΔΝ είτε όχι!
**πρεπει να κανω μεσω του οτε αλλη ξεχωριστη γραμμη για dsl ? **
Όχι όσον αφορά το καλώδιο, αλλά από όσο ξέρω σε χρεώνει εξτρά πάγιο και εφάπαξ τέλος 'ενεργοποίησης dsl'... -
Seb για περισσότερα ψάξε εκεί που σου έγραψε ο Μάνος, έχει τα πάντα για όποια απορία έχεις. Αρκεί να έχεις όρεξη για ψάξιμο.
Σε ένα μόνο θα σταθώ. Απέφυγε τα 'πακέτα' προτίμησε να κάνεις εσύ τη γραμμή σου dsl και όχι μέσω πάροχου. Έχεις καλύτερο έλεγχο για όποιο πρόβλημα προκύψει στη γραμμή και μεγαλύτερο περιθώριο επιλογής πάροχου.
Τώρα στο δικό μου ερώτημα.
Ψάχνομαι για αγορά φορητού υπολογιστή.
Χρήση κατά 80% για 'σερφάρισμα', αλλά να μπορεί να κάψει και κανένα δισκάκι cd / dvd, να δούμε καμμιά ταινιούλα dvd στις διακοπές.
Παιχνίδια δεν παίζω στον υπολογιστή.
Κόστος μέχρι 1000 ευρώ.
Περιμένω τις προτάσεις σας και ευχαριστώ προκαταβολικά. -
Καλή σχέση τιμής-απόδοσης/εξοπλισμού έχουν οι Acer.
Εξαιρετική ποιότητα με λογικές τιμές έχουν οι Toshiba.
Οι Sony Vaio είναι άριστοι αλλά πανάκριβοι και δεν λέει.
Δεν συνιστώ τους φορητούς που συναρμολογούν το Πλαίσιο, το Multirama, το E-Shop κλπ, πάσχουν στην οθόνη, στην ποιότητα, στην αυτονομία και στη θερμική συμπεριφορά. Αλλά είναι οικονομικοί οι άτιμοι.Είμαι αυτό τον καιρό στην ίδια ακριβώς αναζήτηση και είναι δύσκολο να καταλήξω. Μάλλον θα ανεβάσω τον πήχη στα 1200 ευρώ για να πάρω κάτι σαφώς καλύτερο.
-
-διπλή δημοσίευση-
-
σας ευχαριστω που με βοηθησατε . αλλα μαλλον κιτ θα παρω κι αμα εχω προβληματα θα παρω να τους χεσω .
φιλαρακι για λαπτοπ , πηγα προχθες πλαισιο , και ειχε πολλες επιλογες ! hp με wide screen και καρντ ριντερ 6 σε 1 , με επεξεργαστη σετρινο η σελερον , dvd rw , και πολλα αλλα . 1000 ευρο , αλλα αμα ψαχτεις βρισκεις και με ποιο λιγα
-
σας ευχαριστω που με βοηθησατε . αλλα μαλλον κιτ θα παρω κι αμα εχω προβληματα θα παρω να τους χεσω .
φιλαρακι για λαπτοπ , πηγα προχθες πλαισιο , και ειχε πολλες επιλογες ! hp με wide screen και καρντ ριντερ 6 σε 1 , με επεξεργαστη σετρινο η σελερον , dvd rw , και πολλα αλλα . 1000 ευρο , αλλα αμα ψαχτεις βρισκεις και με ποιο λιγα
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Seb για περισσότερα ψάξε εκεί που σου έγραψε ο Μάνος, έχει τα πάντα για όποια απορία έχεις. Αρκεί να έχεις όρεξη για ψάξιμο.Σε ένα μόνο θα σταθώ. Απέφυγε τα 'πακέτα' προτίμησε να κάνεις εσύ τη γραμμή σου dsl και όχι μέσω πάροχου. Έχεις καλύτερο έλεγχο για όποιο πρόβλημα προκύψει στη γραμμή και μεγαλύτερο περιθώριο επιλογής πάροχου.
Τώρα στο δικό μου ερώτημα.
Ψάχνομαι για αγορά φορητού υπολογιστή.
Χρήση κατά 80% για 'σερφάρισμα', αλλά να μπορεί να κάψει και κανένα δισκάκι cd / dvd, να δούμε καμμιά ταινιούλα dvd στις διακοπές.
Παιχνίδια δεν παίζω στον υπολογιστή.
Κόστος μέχρι 1000 ευρώ.
Περιμένω τις προτάσεις σας και ευχαριστώ προκαταβολικά.Αν δε σε νοιάζει να είναι ό,τι ταχύτερο, μπορείς να βρείς μεταχειρισμένο με ντιβιντι-ρ (και ασύρματο, θα χρειαστεί!!) καλής μάρκας και σε καλή τιμή.
Λιγότερο αξιόπιστο από Ασερ δεν πρέπει να είναι (εκτός αν το πουλάει λόγω κουσουριού... )
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν συνιστώ τους φορητούς που συναρμολογούν το Πλαίσιο, το Multirama, το E-Shop κλπ, πάσχουν στην οθόνη, στην ποιότητα, στην αυτονομία και στη θερμική συμπεριφορά. Αλλά είναι οικονομικοί οι άτιμοι.Είμαι αυτό τον καιρό στην ίδια ακριβώς αναζήτηση και είναι δύσκολο να καταλήξω. Μάλλον θα ανεβάσω τον πήχη στα 1200 ευρώ για να πάρω κάτι σαφώς καλύτερο.
Tα VAIO είναι εξαιρετικά, αλλά όχι άριστα!!! Πάσχουν σε ορισμένα σημεία, όπως ας πούμε οι δυνατότητες σύνδεσης... Σχεδόν κανένα δεν έχει παράλληλη θύρα. Αν δεν σας πειράζει, οκ, αλλά αν σας ενδιαφέρει... Είναι πρόβλημα.
Επίσης, μπορεί να σας φανεί χρήσιμη η πληροφορία ότι κάθε service τους γίνεται στο Βέλγιο! ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού! Επίσης, η μονοετής εγγύηση ίσως είναι λίγο χαμηλότερη των προσδοκιών (ειδικά όταν σκας 2 χιλιαρικάκια)
Επίσης, εμένα το δικό μου (και όλα τα 295 μάλλον) είχαν το εξής πρόβλημα που ποτέ δεν λύθηκε:
Μόλις έμπαινες στο ιντερνετ με dial-up, κολλούσε ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ για κανένα 10-λεπτο με 20-λεπτο, χωρίς να μπορείς να κάνεις ΤΙΠΟΤΑ πέρα από άπειρα Ctrl-Alt-Del που τελικά το ξεκολλούσαν (αφού το ξεκώλωναν πρώτα). Αλλά είναι σπαστικό!
Κατά τα άλλα, πολύ καλή αυτονομία (περίπου 3 ώρες θεωρητικά), εξαιρετική οθόνη, πολλές δυνατότητες (μέχρι και αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας οθόνης, ανάλογα με το περιβάλλον), ενδιαφέρον συνοδευτικό λογισμικό... Στα αρνητικά η μη παροχή συνοδευτικών DVD (καις 2 recovery DVD ανά πάσα στιγμή, απ' το recovery partition-που όμως τρώει περίπου 7GB απ' τον δίσκο ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, εκτός αν επιλέξεις να το καταργήσεις) καθώς και (εμένα με εκνευρίζει φοβερά αυτό) η μη παροχή CD με τα windows που έχεις αγοράσει... Τα πλήρωσα ή δεν τα πλήρωσα;;;
Πολύ θετικό το γεγονός της ύπαρξης WinXP professional (τα περισσότερα άλλα που κυκλοφορούν έχουν πάνω Home) και επίσης η multilanguage support που νομίζω ΜΟΝΟ η SONY βάζει στα ΟΕΜ windows... Δηλαδή, ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορώ να αλλάξω όλο το interface σε μία από τις 11 γλώσσες που έχουν μέσα τα Windows. Αλλά ΟΛΟ το interface λέμε!!!
(Αν δεν έχετε δει Γερμανικά windows δεν έχετε δει τίποτα...)
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
*ποιο κιτ ειναι το καλυτερο στα 384 ? για ιδιωτικη χρηση απο το λιγο που εψαξα μαλλον το vivodi dls cube ειναι οτι πρεπει ,3+2 μηνες δωρο ,στα 117 ευρα. ποια η γνωμη σας ? *Η Vivodi δεν είναι από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες. Ό,τι κι αν επιλέξεις, προτίμησε να έχεις ADSL modem που να συνδέεται σε θύρα δικτύου (ethernet), εφόσον διαθέτει το PC σου τέτοια, όχι αποκλειστικά USB.
Δες για τιμές στο http://www.adslgr.com/\
dem ανοιγει
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Tα VAIO είναι εξαιρετικά, αλλά όχι άριστα!!! Πάσχουν σε ορισμένα σημεία, όπως ας πούμε οι δυνατότητες σύνδεσης... Σχεδόν κανένα δεν έχει παράλληλη θύρα. Αν δεν σας πειράζει, οκ, αλλά αν σας ενδιαφέρει... Είναι πρόβλημα.
Επίσης, μπορεί να σας φανεί χρήσιμη η πληροφορία ότι κάθε service τους γίνεται στο Βέλγιο! ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού! Επίσης, η μονοετής εγγύηση ίσως είναι λίγο χαμηλότερη των προσδοκιών (ειδικά όταν σκας 2 χιλιαρικάκια)
Επίσης, εμένα το δικό μου (και όλα τα 295 μάλλον) είχαν το εξής πρόβλημα που ποτέ δεν λύθηκε:
Μόλις έμπαινες στο ιντερνετ με dial-up, κολλούσε ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ για κανένα 10-λεπτο με 20-λεπτο, χωρίς να μπορείς να κάνεις ΤΙΠΟΤΑ πέρα από άπειρα Ctrl-Alt-Del που τελικά το ξεκολλούσαν (αφού το ξεκώλωναν πρώτα). Αλλά είναι σπαστικό!
Κατά τα άλλα, πολύ καλή αυτονομία (περίπου 3 ώρες θεωρητικά), εξαιρετική οθόνη, πολλές δυνατότητες (μέχρι και αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας οθόνης, ανάλογα με το περιβάλλον), ενδιαφέρον συνοδευτικό λογισμικό...
+1
Τα Vaio ειναι καλα αλλα οχι αριστα
το δικο (s4hp) μου εχει μονο λινουχ και λειτουργει αψογα (εδω και 6 μηνες που το εχω)μονο μερικα dead pixel αλλα λογο αναλυσης δεν ενοχλουν (και δυστυχως -ή ευτυχως- δεν ειναι αρκετα για να μου αντικαταστησουν την οθονη )
αν παντως μπορεις να περιμενεις λιγο αξιζει να παρεις λαπτοπ με επεξεργαστη core duo
και αν επιπλεον εχεις να δωσεις λεφτα
παρε η τα καινουρια Sony sz ή fe
ή ενα Apple Mac Book Pro
(το τελευταιο λογιακα θα τρεχει και τα Vista) -
Ο χρήστης sebastien loeb έγραψε:
*ποιο κιτ ειναι το καλυτερο στα 384 ? για ιδιωτικη χρηση απο το λιγο που εψαξα μαλλον το vivodi dls cube ειναι οτι πρεπει ,3+2 μηνες δωρο ,στα 117 ευρα. ποια η γνωμη σας ? *
Η Vivodi δεν είναι από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες. Ό,τι κι αν επιλέξεις, προτίμησε να έχεις ADSL modem που να συνδέεται σε θύρα δικτύου (ethernet), εφόσον διαθέτει το PC σου τέτοια, όχι αποκλειστικά USB.
Δες για τιμές στο http://www.adslgr.com/\
dem ανοιγει
Σωστό είναι απλά πρέπει να έχει κάποιο προσωρινό πρόβλημα.
-
Εγώ στη θέση σου Μάνο θα έπερνα ενα Vaio Picturebook απο ebay (αν σε ενδιαφέρει η φορητότητα και δεν παίζεις παιχνίδια):
CPU Transmeta Crusoe 866MHz
384ΜΒ RAM
TFT 1280x600
40GB HDD
Τρελή αυτονομία - με τη μεγάλη μπαταρία εώς 12-15 ώρες!
Κανένας ανεμιστήρας - απόλυτα ήσυχος...
USB 2.0 και FireWire (iLink για ψηφιακές κάμερες κ.λ.π.)
Ενσωματομένη κάμερα πάνω απο την οθόνη
Κάρτα ήχου Yamaha Wavetable
Κάρτα δικτύου/μόντεμ ενσωματομένα
PCMCIA Cardbus θύρα
MemoryStick slot
Port Replicator με VGA out, com/ltp ports, video out κ.λ.π.
Κορυφαία ποιότητα κατασκευής και μέγεθος βιντεοκασσέτας!και αρκετά άλλα.
Στο ebay βρίσκεις σε άψογη κατάσταση (και αναβαθμισμένους με μεγαλύτερο δίσκο και μνήμη) στα 900-950 ευρώ περίπου με μεταφορικά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είμαι αυτό τον καιρό στην ίδια ακριβώς αναζήτηση και είναι δύσκολο να καταλήξω. Μάλλον θα ανεβάσω τον πήχη στα 1200 ευρώ για να πάρω κάτι σαφώς καλύτερο.Εγω θα κοίταζα και τον FS Amilo 1451G αυτού του φυλλαδίου.
Τιμή 999ευρώhttp://www.carrefour.gr/ibm_temp/c0506/ ... IANCES.PDF
-
Έχει δοκιμασει κανείς τον VoiP μετατροπέα easy blue box για τηλεφωνία μέσω Ιντερνετ?
Θέλω να το βάλω και περιμένω γνώμες . Η τιμή του είναι 48 ευρώ.
Υπάρχει και το i-call ,της altectelecom ,αλλά απο τιμή ξυρίζει 350 ευρώ +φπα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τοshiba Μάνο ...τα καλύτερα και σε λογικές τιμές. Δύο έχω, 1 Satellite 3,5 ετών χωρίς κανένα πρόβλημα κι 1 ολίγων μηνών Qosmio.
Αψογα μηχανάκια.Και το καλοκαίρι που θα αλλάξω το Satellite πάλι Τoshiba θα πάρω.
-
Για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια κόλλησα trojan και δύσκολο μάλιστα. Να τονίσω εδώ πως real-time virus scanners και exotic firewalls κ.λ.π. δεν χρησιμοποιώ ποτέ (τα βρίσκω άχρηστα και έχω παραθέσει λινκ γιατι αυτό ισχύει). Αφήνω ανοιχτό τον firewall των Windows μόνο.
Χρειάστηκε ψάξιμο στη registry και αρκετός κόπος μέχρι να βγει, easy.exe το όνομά του, αντιγράφεται στο C:\WINDOWS και κανει respawn αν το σκοτώσεις.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια κόλλησα trojan και δύσκολο μάλιστα. Να τονίσω εδώ πως real-time virus scanners και exotic firewalls κ.λ.π. δεν χρησιμοποιώ ποτέ (τα βρίσκω άχρηστα και έχω παραθέσει λινκ γιατι αυτό ισχύει). Αφήνω ανοιχτό τον firewall των Windows μόνο.Χρειάστηκε ψάξιμο στη registry και αρκετός κόπος μέχρι να βγει, easy.exe το όνομά του, αντιγράφεται στο C:\WINDOWS και κανει respawn αν το σκοτώσεις.
άρα προφανώς θα χρησιμοποιεί και κάποιο .dll για να γίνεται respawn, είσαι σίγουρος λοιπόν ότι εξοντώθηκε πλήρως?
-
Μετά απο αρκετά restart το σύστημα ειναι καθαρό. Έκανα καλού κακού και ενα scan με το Kaspersky και όλα ειναι οκ.
Το trojan αυτό έκανε το εξής: μπέρδευε το input του mouse και έκανε περίεργη την κίνησή του, σαν να μην ειναι οπτικό το mouse αλλα με βρώμικη μπάλα. Αυτό με υποψίασε αρχικά... Πλέον η κίνηση του ποντικιού ειναι εντάξει.
-
Once again...
Hdd for my second laptop...το ανάγνωσμα - part 2
Aκόμα δεν κατέληξα παρότι ήμουν στο τσακ. Ζητώ την βοήθειά σας:
Εχω το Satellite 1400-503 specs σκληρού δίσκου:
capacity : 20 GB
certification : S.M.A.R.T.
height : 9.5 mm
track to track seek time : 4.5 ms
drive rotation : 4,200 rpm
number of disks : 2
number of heads : 4
bytes per sector : 512
interface : EIDE (ATA-5)
buffer size : 512 KB
Και ρωτώ:
οι συγκεκριμένοι είναι συμβατοί ως προς το interface και την χωριτικότητα;
HITACHI 60GB 2.5'' (7200rpm, 8MB Cache)
SEAGATE 60GB 2.5'' (5400rpm, 8MB Cache)
Αny help please να τελειώνει αυτή τη φορά το σήριαλ.
Ο τωρινός δεν με ικανοποιεί και το δείχνουν και τα specs του άλλωστε... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Once again...Hdd for my second laptop...το ανάγνωσμα - part 2
Aκόμα δεν κατέληξα παρότι ήμουνσ το τσακ. Ζητώ την βοήθειά σας:
Εχω το Satellite 1400-503 specs σκληρού δίσκου:
capacity : 20 GB
certification : S.M.A.R.T.
height : 9.5 mm
track to track seek time : 4.5 ms
drive rotation : 4,200 rpm
number of disks : 2
number of heads : 4
bytes per sector : 512
interface : EIDE (ATA-5)
buffer size : 512 KB
Και ρωτώ:
οι συγκεκριμένοι είναι συμβατοί ως προς το interface και την χωριτικότητα;
HITACHI 60GB 2.5'' (7200rpm, 8MB Cache)
SEAGATE 60GB 2.5'' (5400rpm, 8MB Cache)
Αny help please να τελειώνει αυτή τη φορά το σήριαλ.
Σάββα όταν άλλαξα το δικό μου σε HP, είχα επικοινωνήσει με το support της HP usa.
Η απάντηση ήταν πως η νέοι δίσκοι είναι συμβατοί προς τα πίσω και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Προτείνω Hitachi λόγω ταχύτητας
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#3]