-
Μακροσκελές
Μεγάλη αποδείχτηκε τελικά η χτεσινή νύχτα
Αφού αντικατέστησα κάρτα και τροφοδοτικό με τα καινούρια (κι αφού καθάρισα κι εγώ δεν ξέρω πόση μπίχλα από τους ανεμιστήρες τους + τον ανεμιστήρα του cpu), πατάω το ON και... τιποτα
Δλδ όχι ακριβώς τίποτα, πήγε να ξεκινήσει αλλά δεν... (η μητρική έχει ένα είδος προστασίας που δεν ξεκινάει αν δεν είναι ολα ΟΚ).Τι έγινε ρε γαμώτο; Ανοίγω το μάνουαλ της μητρικής να διαβάσω τι είναι τα δυο λαμπάκια που άναβαν στη μητρική, ένα κόκκινο κάτω από την AGP κι ένα πράσινο κοντά στις πίσω usb. Το πράσινο ήταν πως η μητρική βρισκόταν σε stand-by mode (νορμάλ δηλαδή) αλλά το κόκκινο πως ΔΕΝ αναγνωρίζει την κάρτα γραφικών (έγραφε μάλιστα πως αν το κοκκινο λαμπάκι είναι αναμμένο δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει η μητρική με καμία δύναμη)
Πρέπει να άλλαξα τουλάχιστον 10 χρώματα και να κατέληξα σε καποιο τόνο πρασινοκίτρινου (400 ευρώπουλα δεν είναι και λίγα για κάρτα γραφικών & τροφοδοτικό).
Οκ λέω, ας ξαναβάλω την παλιά κάρτα γραφικών. Τη βάζω και... τρελλαίνομαι. Αναμμένο πάλι το κόκκινο λαμπάκι. Να την πιέζω απο δω, να την πατάω απο κει, τίποτα... αναμμένο το κωλολέντ
Οκ, ξαναλέω, ας ξαναβάλω πίσω ΚΑΙ το παλιό τροφοδοτικό. Ξανά αναμμένο το λεντ Ααααααααααααααααα...Αφήνω πάνω το παλιό τροφοδοτικό, βγάζω την παλιά κάρτα και ξαναβάζω την καινούρια. Τα ίδια. Ξαναβάζω την παλιά κάρτα, αναμμένο το λεντ (κάτι ξέρω τελικά που δεν το γουστάρω αυτό το χρώμα )
Και κάνω τη μαγική κίνηση. Πατάω το ON, και ξεκινάει κανονικά. Γαμώ τα μάνουάλ μου μέσα, γαμώ και γαμώ την εμπιστοσύνη μου σε αυτά
Με ανανεωμένο κουράγιο, κι ας έχει πάει ήδη 3 η ώρα, ξαναβάζω πάνω το καινούριο τροφοδοτικό και τη καινούρια κάρτα, αγνοώ το αναμμένο κόκκινο λεντ και πατάω ΟΝ... τίποτα
Αφήνω τη νέα κάρτα πάνω, ξαναβάζω το παλιό τροφοδοτικό, πατάω ΟΝ και... ανοίγει κανονικά. Επιτέλους !!!!!!!Τώρα πρέπει να τεστάρω καταρχήν αν το παλιό τροφοδοτικό σηκώνει τη νέα κάρτα και φυσικά να δω τις βελτιώσεις σε επιδόσεις και ποιότητα συγκριτικά με την πεπαλαιωμένη μου (πλην σκυλίσια) Ti4200.
First things first: εγκατάσταση drivers από το συνοδευτικό cd και τσεκάρισμα των επιλογών της κάρτας στον Πίνακα Ελέγχου. Πρώτη παρατήρηση πως οι drivers έχουν καρτέλα στον ΠΕ τους που αναγράφουν την τρέχουσα θερμοκρασία της κάρτας και σου επιτρέπουν να ορίσεις ανώτατη θερμοκρασία ασφαλείας (το default είναι στους 115ο C). Η τρέχουσα θερμοκρασία ήταν στους 45ο C
Βουρ λοιπόν για NFS Most Wanted. Ανέβασμα της ανάλυσης στα 1024x768 με φουλ όλες τις επιλογές γραφικών. Στην οθόνη επιλογής αυτοκινήτων, τα fps είναι κοντά στα 40 (αν το θυμάμαι καλά). Γουάου!!!!!!!!!!!! Εμπρός τώρα για real time testing. Quick race σε βουνίσια διαδρομή και στο εισαγωγικό βίντεο τα fps πέφτουν στα 30
Ξεκινάω τον αγώνα, τα fps κάνουν low peak ακόμα στα 10 fps. Αααααααααααα....
Μετά από διάφορες δοκιμές στις ρυθμίσεις του παιχνιδιού, για κανά μισάωρο και βάλε, καταφέρνω να έχω αξιοπρεπείς επιδόσεις και ποιότητα εικόνας είτε στα 1024x768 (με μικρότερες ρυθμίσεις) είτε στα 800x600 (με περισσότερες ρυθμίσεις), με τη διαφορά ότι κάθε 3 & λίγο η εικόνα σκαλώνει, πέφτουν τα fps και δουλεύει ο σκληρός. Το πρόβλημα αυτό το είχα και με την παλιά κάρτα και το είχα αποδώσει στον (σχετικά) αργό πια χρονισμό των μνημών της ή και στο μέγεθός της (αν και είχε 128 Mb, DDR βέβαια). Τι στην ευχή γίνεται ρε γαμώτο, η 7800GS έχει 256 Mb DDR3. Το vrtual memory των XP είναι ρυθμισμένο ΠΑΓΙΑ στο 1,5 G και η RAM μου είναι άλλο 1G. Είναι δυνατόν;;;;;;;;Τα παρατάω, βγαίνω έξω και πάω στον ΠΕ. Θερμοκρασία 50ο C... μια χαρούλα. Αρχίζω δοκιμές σε παλιότερα games, και συγκεκριμένα World Racing, PES5, TopSpin με ανάλυση 1280x1024 32 bit, ρυθμίσεις γραφικών στο φουλ μέσα στα παιχνίδια και forced FAA (4x) και AF (8x) στον ΠΕ της nVidia. Kαι παθαίνω την πλάκα μου! Ειδικά το World Racing δεν πέφτει κάτω από 75 fps με μέσο όρο πάνω από 90 fps !!!!
Το ακόμα πιο εντυπωσιακό ήταν πως δεν αντιμετώπισα κανένα reset την ώρα του gaming (δείγμα του ότι το παλιό μου τροφοδοτικό δεν είχε πρόβλημα) συν ότι η θερμοκρασία της κάρτας έπαιζε πια max στους 55ο C
Αποφασίζω πλεόν πως το θέμα του 'σκαλωμένου' NFS Most Wanted είναι πρόβλημα του κρακ και όχι του συστήματός μου.
Η ώρα είναι πια περασμένες 4 και μένει ένα ακόμα τεστ. Να δοκιμάσω ένα από τα 4 demo games που περιέχει το συνοδευτικό cd της XFX, κάποιο Delta Force something (κάπως έτσι). Το εγκαθιστώ, το τρέχω... όλα μια χάρα. Ομαλόταtη κίνηση, ψηλά fps, nooooo problem (το game μούφα όμως). Ώσπου ξαφνικά τρώω reset
Επανεκκίνηση λοιπόν (και θερμοκρασία κάρτα στους 59o C). Οπότε μάλλον το χρειάζομαι το νέο τροφοδοτικό, μόνο που πρέπει να βρω άλλο γιατί αυτό που πήρα ΔΕΝ δουλεύει και ΔΕΝ ξέρω γιατί.
Αυτά προς το παρόν. Screenshots το βράδυ παιδιά!
-
Χαρά στην υπομονή σου Χάρη!
Ξύπνησες εύκολα σήμερα για δουλειά;
-
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Ερώτημα στους χρήστες firefox:Πως μπορώ να έχω το εικονίδιο των 4Τ στα favorites, στο url του φορουμ;
Σε μένα εμφανίζεται κανονικά. Να δοκίμαζες να το βγάλεις από τα φαβορίτες και να το ξαναβάλεις;
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Ερώτημα στους χρήστες firefox:
Πως μπορώ να έχω το εικονίδιο των 4Τ στα favorites, στο url του φορουμ;
Σε μένα εμφανίζεται κανονικά. Να δοκίμαζες να το βγάλεις από τα φαβορίτες και να το ξαναβάλεις;
Το έχω δοκιμάσει ήδη, αλλά δεν... ούτε φαβορίτες αλλά ούτε και αλογοουρά!
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
μου έδωσε ένας φίλος το laptop του για να φτιάξω το word που έχασε το λεξικό του.Ελληνικό office 2000 χωρίς cd.
Είδα τις επιλογές και μου φάνηκαν οκπως το ξαναβάζω???
Βρίσκεις έναν υπολογιστή με office που έχει το ελληνικό λεξικό.
Κάνεις copy το directory \Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Proof
Και το τοποθετείς στο ίδιο path στον υπολογιστή που δεν έχει το ελληνικό λεξικό -
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
μου έδωσε ένας φίλος το laptop του για να φτιάξω το word που έχασε το λεξικό του.
Ελληνικό office 2000 χωρίς cd.
Είδα τις επιλογές και μου φάνηκαν οκπως το ξαναβάζω???
Βρίσκεις έναν υπολογιστή με office που έχει το ελληνικό λεξικό.
Κάνεις copy το directory \Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Proof
Και το τοποθετείς στο ίδιο path στον υπολογιστή που δεν έχει το ελληνικό λεξικόΑυτό θα δουλέψει και από Ελληνική σε Αγγλική έκδοση;;; Ώστε να μην χρειάζομαι Proofing tools;
-
Και κάτι άλλο...
Λήγει σε λίγο καιρό η dsl μου. Κοιτάω στη forthnet και η τιμή ανά μήνα για τη σύνδεση που έχω είναι μεγαλύτερη απ' την αναγωγή ανά μήνα του κόστους του πακέτου που είχα πάρει (adsl in a box plus, 189.21
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Ερώτημα στους χρήστες firefox:
Πως μπορώ να έχω το εικονίδιο των 4Τ στα favorites, στο url του φορουμ;
Το έχω δοκιμάσει ήδη, αλλά δεν... ούτε φαβορίτες αλλά ούτε και αλογοουρά!
Δοκίμασε να το σβήσεις από τα αγαπημενα, να ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ το cache του FFox, και να το ξανακάνεις bookmark.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Αυτό θα δουλέψει και από Ελληνική σε Αγγλική έκδοση;;; Ώστε να μην χρειάζομαι Proofing tools;Tο έχω κάνει πολλές φορές σε εγκαταστάσεις της αγγλικής έκδοσης (Office 2000 και XP), αλλά για να πω την αλήθεια δε θυμάμαι πλέον από ποια έκδοση προέρχεται το αρχικό directory 'Proof' που χρησιμοποιώ για να κάνω overwrite.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Αυτό θα δουλέψει και από Ελληνική σε Αγγλική έκδοση;;; Ώστε να μην χρειάζομαι Proofing tools;
Tο έχω κάνει πολλές φορές σε εγκαταστάσεις της αγγλικής έκδοσης (Office 2000 και XP), αλλά για να πω την αλήθεια δε θυμάμαι πλέον από ποια έκδοση προέρχεται το αρχικό directory 'Proof' που χρησιμοποιώ για να κάνω overwrite.
Κάναμε το copy, θα εχω το βράδυ αποτελέσματα απ'το paste... θα σας πω!
Με τη dsl-απορία μου κανείς;
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Αυτό θα δουλέψει και από Ελληνική σε Αγγλική έκδοση;;; Ώστε να μην χρειάζομαι Proofing tools;
Tο έχω κάνει πολλές φορές σε εγκαταστάσεις της αγγλικής έκδοσης (Office 2000 και XP), αλλά για να πω την αλήθεια δε θυμάμαι πλέον από ποια έκδοση προέρχεται το αρχικό directory 'Proof' που χρησιμοποιώ για να κάνω overwrite.
Κάναμε το copy, θα εχω το βράδυ αποτελέσματα απ'το paste... θα σας πω!
Με τη dsl-απορία μου κανείς;
Υπάρχει και το 8+4 μήνες με
-
-
Τάκη κάτι γίνεται με τα settings!
Στο σπίτι το βλέπω, στο γραφείο οχι! Και δεν μπορώ να βρω και την διαφορά γμτ! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τάκη κάτι γίνεται με τα settings!
Στο σπίτι το βλέπω, στο γραφείο οχι! Και δεν μπορώ να βρω και την διαφορά γμτ!Παρομοίως! Σπίτι ναι, γραφείο γιοκ!
ϊσως παίζει και το εξής: Παλιότερα φαινόταν στη γραμμή url, όταν τα αποθήκευσα στο pc του σπιτιού. Όταν έφτειαξα το pc του γραφείου, είχε καταργηθεί...
-
[quote='Demetriades']Υπάρχει και το 8+4 μήνες με
-
Πω πω ρε Χάρη τι Οδύσσεια ήταν αυτή...στην δουλειά το πρωί πώς πήγες;
0450 το πρωί πόσταρες...
Μεγιές και πάλι!
-
Παιδιά ευχαριστώ για τις ευχές! Σε ότι αφορά την επόμενη μέρα της... Οδύσσειας, ήταν όντως πολύ δύσκολη στη δουλειά.
Επειδή είμαι ακόμα με το παλιό τροφοδοτικό, τα παρακάτω ss είναι σε 800x600 με φουλαρισμένα τα γραφικά του NFS MW και default ρυθμίσεις στους πλέον πρόσφατους drivers της 7800GS (84.21). Όπως πάντα, τα κίτρινα νούμερα στην κάτω αριστερή γωνία είναι τα frames per second (από το FRAPS).
Πάμε με τη σειρά,
Και τέλος 2 ακόμα ss του Golf, το πρώτο από το starting video ενός αγώνα και το δεύτερο από τον ίδιο τον αγώνα.
Προσέξτε στο 2ο ss τη συνειδητή 'τραβηγμένη' θολούρα, που προσομοιώνει τη θολούρα του κουρασμένου ματιού στις πολύ μεγάλες ταχύτητες (άνω των 220 χμ/ώρα).
Το NFS MW είναι το μόνο από τα παιχνίδια που διαθέτω που φουλαρισμένο ΔΕΝ τρέχει ομαλά σε μεγάλες αναλύσεις με την 7800GS. Τρέχει βέβαια με πάνω από 30fps ακόμα και σε 1280x1024 με αρκετές από τις ρυθμίσεις γραφικών του ενεργοποιημένες.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω με αυτό το παιχνίδι είναι πως ανεξαρτήτως ρυθμίσεων και fps, μου κάνιε στιγμιαία σπασίματα κάθε 1-2 (ίσως και 3) λεπτά, ανάλογα την ανάλυση και φοβάμαι ότι αυτά οφείλονται στο ότι η μητρική μου υποστηρίζει AGP 4x (και όχι 8x), FSB 533 (και όχι 800) και μνήμες στα 333 (αντί για 400).
Καποιο, κάποια ή όλα από τα παραπάνω πρέπει να είναι ο βασικός φταίχτης για αυτά τα σπασίματα. -
παίδες, έχω ένα χαζό πρόβλημα με το adsl μου. Ενώ είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ταχύτητά του πλέον, και γενικά δε μου παρουσιάζει κολλήματα, συμβαίνει το εξής κουλό: όταν γράφω dvd με το nero, και τελειώσει η εγγραφή, αλλά εγώ αργήσω να πατήσω το 'ok' στο nerovision, και περάσει κάνα 2ωρο-3ωρο που ο υπολογιστής περιμένει να πατηθεί πλήκτρο, η σύνδεση με το ίντερνετ κλείνει αυτόματα, και χρειάζεται να κάνω reset στο router για να ξανασυνδεθώ.
any ideas?
-
Μια ερώτηση κι απο μένα....Τι σκληρό θα προτείνατε στα 200GB ??? Καπου είχε αναφερθεί οτι είχατε καποιοι πολλά προβλήματα με συγκεκριμένες μάρκες....(χάος με τις 367 σελίδες... ) Πείτε καμμια γνώμη....Τι να αποφύγω??
Ευχαριστώ....
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#4]