-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Aν μπουν στον ΚΟΚ λες να μην ισχύσουν;
ακόμα δεν έχει αποφασιστεί, οπότε θα ισχύσει κι ο μαυρογυαλούρος
καλααα, σε μια εβδομαδα θα εχουν ξεχαστει τα προστιμα, και ο Ελληνας παλι θα ψηφισει αυτον που πιστευει οτι θα τον βολεψει...
-
*'Tο νομοσχέδιο του υπουργείου Mεταφορών ολοκληρώθηκε στο τέλος Iουλίου και έχει ήδη αποσταλεί στα συναρμόδια υπουργεία, ώστε μέσα στον Σεπτέμβριο να κατατεθεί στη Bουλή.' *
Ελάχιστες φορές τροποποιείται νομοσχέδιο κατά τη φάση της περιφοράς του για συνυπογραφή.
Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν:
- υπουργός άλλου υπουργείου γουστάρει μεγαλύτερη πίτα
- έχει γίνει της κακομοίρας από την αντιπολίτευση για ορθούς ή μη λόγους
- έχει γίνει της κακομοίρας από πολίτες που θίγονται από το νομοσχέδιο
Εδώ δεν έχουμε τέτοια περίπτωση. Η αντιπολίτευση δεν τολμά να πει 'άστε τα παιδιά να τρέχουν και να περνάνε φανάρια' , άλλος υπουργός δεν θα τολμήσει να ζητήσει κάτι διαφορετικό προς το ελάσσον (προς το μείζον μπορεί) και οι πολίτες κάνουν μπάνια ή δεν ασχολούνται με τέτοια παρά μόνο όταν πάνε στο ταμείο της τροχαίας. Επομένως από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη ας πάρουν κανένα καταναλωτικό οι easy riders.
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
θα φτασουμε σε σημειο που δεν θα σταματει κανεις σε μπλοκα τετοιου ειδους αν συνεχιστει αυτη η κατσταση με τα γελοια ορια..και μετα η τροχαια δεν θα μπορει να κανει τιποτα αν κανεις δεν θα σταματαει,εκει να δειτε γελια!!!και γιατι να σταματησει??που θα του την εχουν στημενη σε καμια τρελη ευθεια με οριο 50 και με 82κμ θα κινδυνευει να χασει το μισθο του μηνα????Ενδιαφέρουσα η παραπάνω σκέψη...
Μ'αρέσει πάντως η δικαιολογία που αναφέρει η εισηγητική έκθεση: Τριπλασιάζουμε και τετραπλασιάζουμε τα πρόστιμα για να τρομάξουμε -προφανώς- τον κόσμο [που δε βγάζει τόσα λεφτά - γιατί αυτοί που βγάζουν σιγά μη χεστούν κιόλας] και μιλάμε για '*οικονομική ρύθμιση *λόγω ανάγκης αποσυμφόρησης των δικαστηρίων'!!... Προσθέτουμε και την αφαίρεση του διπλώματος για Χ μέρες ή μήνες, αυξάνουμε και τους πόντους - για να μη λένε ότι όλα με βάση το χρήμα τα κανονίζουμε - κι όλα καλά....
Μένει να δούμε πόσο 'εύκολα', πλέον, θα σταματάει κόσμο η τροχαία με τις νέες ρυθμίσεις και θα μοιράζει τα 300άρια, 700άρια, κλπ....
-
Τελικα με τα κινητα τι ισχυει ρε παιδια ???? Το bluetooth στο αυτι μας μας καλυπτει ή πρεπει να βαλουμε απο τα αλλα πανακριβα kit της αγορας ???
Εγω που οδηγω απο συνηθεια παντα μονο με το αριστερο χερι (στο δεξι το τσιγαρο) αλλα το αυτοκινητο μου ειναι αυτοματο και μπορω ανετοτατα να κραταω το κινητο σε τι διαφερω απο τον οδηγο που ναι μεν δεν κραταει κινητο αλλα εχει το δεξι χερι για τις ταχυτητες ???
-
Αυτά είναι πρόστιμα για όσους έχουν φορολογικές δηλώσεις παραφουσκωμένες. Δηλαδή τι θέλουν; Να ξετινάξουν οικονομικά το κάθε παραβάτη με πρόστιμα που είτε πλησιάζουν είτε ξεπερνούν τον μισό βασικό μισθό; Και γιατί να πληρώσω στο κράτος όταν το ίδιο με κάνει παραβάτη ένα τόσο μεγάλο πρόστιμο; Για να μη διδάσκει κυκλοφοριακή αγωγή από το δημοτικό; Για να περναει από τις διαβάσεις για ανάπηρους και να κάνει ο αστυνομικός τον τυφλό και να μη γράφει αυτόν που την κλείνει; Για να οδηγώ σε δρόμους για 4x4; Να μου κάνει πρώτα η πολιτεία ένα στοιχειώδες οδικό δίκτυο ευρωπαικών προδιαγραφών και μετά να μου βάλει και πρόστιμα ευρωπικών επιπέδων όταν όμως με πληρώνει όπως και έναν ευρωπαίο. 350ευρο είναι για ζώνη; Τι λέτε ρε μάγκες δηλ 130.000δρχ κοντά επειδή δεν έβαλα ζώνη. Έτσι θα με συνετίσεται ή θα με εξαγριώσετε; Πάει ο άλλος να βγάλει το μεροκάματό του και θα έρθει να του πει το όργανο 'κύριε δε φοράτε ζώνη πάρτε 350ευρω να μάθετε'. Πάμε καλά; Και ποιος αστυνομικός θα του πάει η ψυχή να κόψει τέτοια πρόστιμα; Με οικονομικούς τσαμπουκάδες θα μάθουν στον κόσμο τι θα πει οδηγική ασφάλεια; Που ζούμε για να πληρώσουμε τέτοια πρόστιμα; Στο Dubai ζούμε και δεν το πήρα χαμπάρι; Με 600 και άντε ο βασικός θα με σκίσει εμένα τα ράματα με μία κλήση. Να πρόσεχα και να ήμουν σωστός οδηγός; Ποιός να προσέχει; Εγώ που πληρώνω τις μίζες των μηχανικών δρόμων και τρώω με τη μοτοσυκλέτα τα μούτρα μου στις λακούβες ή αυτοί που φτιάχνουν τον Κ.Ο.Κ. όπως τους συμφέρει; Δεν φτάνει που πληρώνουμε τους χάλια δρόμους τους με τις ζημιες σε ζάντες λάστιχα, αναρτήσεις, σύστημα διεύθυνσης θα τους πληρώνουμε και πρόστιμα φωτιά; Και όσοι χαίρεσται που ανέβηκαν για πείτε μου; Ο πλούσιος μάγκας με τα κονέ του θα τα πληρώσει αυτά τα πρόστιμα; Ή θα σβηστούν οι κλήσεις του; Εδώ βλέπω πρόστιμα στην έλλαδα από τους μεγαλοκαρχαρίες να σβήνονται και να μην κουνιέται φύλλο. Πάλι ο απλός οδηγός θα το πληρώσει. Χαρήκαμε που αναίβηκαν για να συνετιστούν ποιοι; Ο πλούσιος και θα την κάνει την παρανομία και αν φάει κλήση θα βρει τρόπο να τη σβήση ή στην τελική θα την πληρώσει και δε θα του τσούξει καθόλου. Στο τέλος θα μας λένε πάνε πούλα το και έλα να πληρώσεις την κλήση.
-
Ο χρήστης Giannnis έγραψε:
Τελικα με τα κινητα τι ισχυει ρε παιδια ???? Το bluetooth στο αυτι μας μας καλυπτει ή πρεπει να βαλουμε απο τα αλλα πανακριβα kit της αγορας ???Η λύση του να μη χρησιμοποιείς καθόλου κινητό στο αμάξι δε σε καλύπτει;;;
Κανονικά πάντως χρειάζεται car kit.
-
Στόχος είναι να μη γίνεται η παρανομία, όχι να 'μπορεί' να πληρώσει την κλήση ο καθένας.
Τα έλεγα ο ρουφιάνος καιρό πριν, δεν τα έλεγα; Ότι εξαιτίας αυτών που τα γράφουν όλα και παριστάνουν τους χεράδες στους δημόσιους δρόμους αντιμετωπίζοντας τους άλλους οδηγούς σαν μυρμήγκια, κάποια στιγμή θα πλακώσουν παντού κάμερες, πρόστιμα βαρβάτα και φοβερή αστυνόμευση;
Τώρα ας πάρουμε για να έχουμε.Ο 'μεροκαματιάρης' να πάει στη δουλειά του σωστά. Πήξαμε στο φινάλε στους 'μεροκαματιάρηδες'. Κι εγώ τέτοιος είμαι κι επειδή είμαι τέτοιος κι όχι μεγάλος λευκός μπουάνα με τα σκλαβάκια να δουλεύουν για πάρτη μου, απαιτώ να κινούμαι σε δρόμους όπου οι άλλοι θα οδηγούν με ασφάλεια και θα προσέχουν φανάρια, στοπ, θα φοράνε δε ζώνη και κράνος ώστε αν κάνω το ανθρώπινο λάθος και πέσω πάνω τους να μην σκοτωθούν και το έχω βάρος, ψυχικό και οικονομικό.
Αν ορισμένοι δεν σκάνε για τα πρόστιμα επειδή έχουν πολλά λεφτά, αυτό δεν θ' αλλάξει με τίποτα. Τουλάχιστον τα παραπάνω μέτρα προβλέπουν και αφαίρεση άδειας, μέτρο πάνσωστο ακριβώς γιατί κάποιοι (όχι λίγοι) δεν στενοχωριούνται να δώσουν Χ ποσό αφού μετά από 5' θα οδηγούν χωρίς πρόβλημα με τον ίδιο τρόπο. Ενώ ως σήμερα όποιος πέρναγε κόκκινο ή έκανε σφήνες στην κίνηση απλώς δεχόταν ένα πρόστιμο και πάπαλα.
Ειλικρινά έχω κουραστεί με αυτή την πιπίλα του 'μεροκαματιάρη'. Αμέτρητοι τέτοιοι οδηγούν οχήματα χωρίς λάστιχα, φρένα, καθρέπτες, καταλύτες, θεωρούν λογικό να μη φοράνε ζώνη ή κράνος, παρκάρουν σε δρόμους με κίνηση για να 'κάνουν τη δουλειά τους', κλείνουν θέσεις στάθμευσης γιατί 'πρέπει να δουλέψουν' κ.ά. Αφού ο Έλληνας δεν θέλει να καταλάβει διαφορετικά, ας πληρώσει για να μάθει.
-
Πιστεύω ότι οι τροχονόμοι θα σε σταματάνε γι' αυτά αλλά θα σε γράφουν για κάτι άλλο με μικρότερο πρόστιμο. (πχ δεν φόραγες ζώνη = 300 ευρώ? θα σε γράψει πχ για προβολάκια =30 ευρώ.) Επίσης πολλοί έχουν άκρες και σβήνουν τις κλήσεις τί θα γίνει με αυτούς?
-
Ρε πάτε καλά... πάνε να γεμίσουν τα άδεια ταμεία και εμείς τους δίνουμε δίκιο? Θελω πολύ να δώ όλους εσας τους ηθικολόγους σε μια καθημερινή σας διαδρομή. Είμαι σίγουρός οτι τουλάχιστον τα όρια ταχυτητός τα παραβιάζεται. Οχι γιατι το κάνετε συνειδητά, αλλα γιατί όλη κίνηση των αυτοκινήτων είναι πάνω απο το όριο σε πολλά σημεία(βλέπε Βουλιαγμένης, παραλιακή, Κηφισίας κτλπ.). Αν ισχύσει αυτό το νομοσχέδιο και φάτε ένα ωραίο πρωινό μια κλήση των 300 εως 700 ευρώ, τότε να σας δω τι θα λέτε. Η μπορεί να περάσετε ένα φανάρι με πορτοκαλί για να προλάβαιτε να πάτε στην δουλειά σας και ο βλαχόμπατσος να σας γράψει για κοκκινο, και άντε μετα να αποδείξης οτι δεν είσαι ελέφαντας με ροζ μπικίνι.
Όπως ήδη είπαν κάποιοι, ας φροντίσουν να υπάρχουν σωστοί δρόμοι, σωστές εξετάσεις για δίπλωμα, σωστή οδηγική παιδεία με ευαισθητοποιημένους οδηγούς, και αστυνόμευση εκεί που πραγματικά χρειάζεται. Όταν τα κάνουν όλα αυτά και δεν υπάρξεί αποτέλεσμα τότε να βάλουν μεγάλα πρόστιμα, που θα είναι όμως έστω ισοδύναμα με αυτά της υπόλοιπης Ευρώπης. Για ρίξτε μια ματια και πείτε μου αν έχουν στην Γερμανία/Αγγλία/Γαλια κτλπ. τέτοια πρόστιμα..... ά και επίσης ποιός είναι ο βασικός μισθός τους και η κατάσταση των δρόμων τους και των αυτοκινήτων τους.
υγ. Τέλος να δώσω ένα μπράβο σε όλους εσας τους αναμάρτητους υπεροδηγούς που δεν έχετε κάνει ποτέ καμία παρανομία, και θέλετε το κράτος να πάρει το σκάλπ σε όσους δεν τηρουν τον ΚΟΚ............
-
Ντροπή!! οι τύποι ειναι για φτυσιμο
Αν θέλαν να μας συνετήσουν ας- αστυνομεύανε
- αστυνομεύανε ορθολογικά (οχι μόλις το οριο ταχυτητας ξεφτυλίζεται και ειναι το ίδιο από τότε που ο παππους μου οδηγουσε opel kadet
μπορούμε να συνετιστούμε πληρώνοντας και 200ευρώ προστιμο θα πονέσει και την επόμενη φορα θα το σκεφτούμε πριν να κάνουμε τη μ@λ@κια.
δε χρειαζεται να πουλήσουμε και τη μάνα μας πια για να τρώνε οι τύποι αβέρταΈλεος!!!καθαρα φοροεισπραχτικο χαράτσι, πολύ που νοιάστηκαν για την ασφάλεια μας
ηθελα να ξερα αυτοί οι μπατσεοι με τι καρδια θα γραφουν πλεον
-
Δυστυχώς με τα μυαλά που κουβαλάνε μερικοί μόνο με τέτοια μέτρα θα σταματήσουν τις ανοησίες.
Είπαμε τα σημεία που στήνονται τα μπλόκα οι ντόπιοι τα ξέρουν, σε άγνωστο δρόμο να πας με το όριο ή να ακολουθείς το ρυθμό των άλλων.
Εξάλλου 9/10 φορές όλο και κάποιος θα σου ανάψει τα φώτα.
Sorry αλλά σε κατοικημένες περιοχές max 50 , και αυτό υπερβολικά υψηλό είναι μερικές φορές.
Όταν οι παπούδες οδηγούσαν opel record & kadet η αναλογία ήταν 1 αυτοκίνητο ανά χιλιόμετρο. -
αδειασαν τα ταμεια...
αμα εφαρμοζονταν σωστα και ΣΤΑΘΕΡΑ τα σημερινα προστιμα, δεν θα χρειαζονταν προστιμα 350 ευρω για υπερβαση κατα 30 χαω*, τα οποια φυσικα θα εφαρμοζονται εκει που ουδεμια σημασια εχουν και ΟΧΙ εκει που εχουν σημασια... Αλλα τι να λεμε τωρα, οτι πει η κυβερνηση ειναι σωστο, οτι λεει ο νομος ειναι σωστο αυτοματα, για το καλο μας το κανουν.... Προβατα, ε προβατα...
Πινακιδα στο πορτ-μπαγκαζ και χαιρετουρα στο μπλοκο απο μενα πια, οποιον προλαβουν ας σταματησουν. Οταν θα σκοτωθει κανεις επειδη δεν σταματησε σε μπλοκο γιατι σκεφτοταν την 350αρα και την 700αρα που θα συνεπαγεται η εξωφρενικη ταχυτητα των 151χαω στην αδεια ευθεια του Σειριου στην εθνικη, θα τα ξαναπουμε μαγκες...
Ειναι μαλακες φαινεται οσοι εξυπνοι (γιατι εμεις ειμαστε ηλιθιοι επικινδυοι κοντρακηδες) λενε οτι με εξοντωτικες ποινες δεν συνετιζεις, σε ολη την Ευρωπη ειναι μαλακες που ανεβαζουν τα ορια και σταματανε να ασχολουνται με την ταχυτητα αλλα με πιο σοβαρα πραγματα, και εμεις εδω ειμαστε οι εξυπνοι...
*σημερα γυρναγα απο Γαλαξειδι με σταθερη ταχυτητα στην αριστερη λωριδα, δικια μου και πολλων αλλων μπροστα και πισω, ~160 χαω. Μια χαρα γυρισαμε, επικινδυνοι ΔΕΝ ημασταν, αμα ειχε ενα φωτορανταρ στην τεραστια κατηφορικη ευθεια του Σχηματαριου ποσες 350αρες θα μαζευε το κρατος σε ενα βραδυ? Τα συμπερασματα δικα σας...
ΥΓ manosk
οταν θα σου ερθει η φωτο απο σημειο που ποτε δεν θα μπορουσες να φανταστεις οτι εχει σημασια το αν θα πας με 120 ή 151, θα ξαναπουμε για κλησοδανεια... -
Ο χρήστης avel έγραψε:
Τελικα με τα κινητα τι ισχυει ρε παιδια ???? Το bluetooth στο αυτι μας μας καλυπτει ή πρεπει να βαλουμε απο τα αλλα πανακριβα kit της αγορας ???
Η λύση του να μη χρησιμοποιείς καθόλου κινητό στο αμάξι δε σε καλύπτει;;;
Κανονικά πάντως χρειάζεται car kit.
Πολυ δυσκολο ....
-
Το προβλημα με το κινητο+οδηγηση ειναι η απωλεια προσοχης και συγκεντρωσης λογω της συνομιλιας σου ενω οδηγεις, οχι το αν κρατας το τιμονι με το ενα χερι ή με τα δυο χρησιμοποιωντας car kit.
-
Μια ερώτηση.
Τον ΚΟΚ θα τον εφαρμόσουν τα περιπολικά στα οποία οι επιβαίνοντες ουδέποτε φοράνε ζώνη και τακτικότατα παραβιάζουν τον κόκινο σηματοδότη ή τα ταξί που και ζώνη δε φοράνε και συνεχείς παραβάσεις κάνουν με τις στάσεις ανα 50 μ? Αν εφαρμοστεί εκεί τότε ναι και σε όλους εμάς. Ποιος θα είναι ο 'μάγκας' πολιτικός που θα επιβάλλει τον ΚΟΚ σε αυτές τις 2 κατηγορίες ευνοούμενων συμπολιτών μας? -
Ο χρήστης MichalisCorsa έγραψε:
Ρε πάτε καλά... πάνε να γεμίσουν τα άδεια ταμεία και εμείς τους δίνουμε δίκιο? Θελω πολύ να δώ όλους εσας τους ηθικολόγους σε μια καθημερινή σας διαδρομή. Είμαι σίγουρός οτι τουλάχιστον τα όρια ταχυτητός τα παραβιάζεται. Οχι γιατι το κάνετε συνειδητά, αλλα γιατί όλη κίνηση των αυτοκινήτων είναι πάνω απο το όριο σε πολλά σημεία(βλέπε Βουλιαγμένης, παραλιακή, Κηφισίας κτλπ.). Αν ισχύσει αυτό το νομοσχέδιο και φάτε ένα ωραίο πρωινό μια κλήση των 300 εως 700 ευρώ, τότε να σας δω τι θα λέτε. Η μπορεί να περάσετε ένα φανάρι με πορτοκαλί για να προλάβαιτε να πάτε στην δουλειά σας και ο βλαχόμπατσος να σας γράψει για κοκκινο, και άντε μετα να αποδείξης οτι δεν είσαι ελέφαντας με ροζ μπικίνι.Όπως ήδη είπαν κάποιοι, ας φροντίσουν να υπάρχουν σωστοί δρόμοι, σωστές εξετάσεις για δίπλωμα, σωστή οδηγική παιδεία με ευαισθητοποιημένους οδηγούς, και αστυνόμευση εκεί που πραγματικά χρειάζεται. Όταν τα κάνουν όλα αυτά και δεν υπάρξεί αποτέλεσμα τότε να βάλουν μεγάλα πρόστιμα, που θα είναι όμως έστω ισοδύναμα με αυτά της υπόλοιπης Ευρώπης. Για ρίξτε μια ματια και πείτε μου αν έχουν στην Γερμανία/Αγγλία/Γαλια κτλπ. τέτοια πρόστιμα..... ά και επίσης ποιός είναι ο βασικός μισθός τους και η κατάσταση των δρόμων τους και των αυτοκινήτων τους.
υγ. Τέλος να δώσω ένα μπράβο σε όλους εσας τους αναμάρτητους υπεροδηγούς που δεν έχετε κάνει ποτέ καμία παρανομία, και θέλετε το κράτος να πάρει το σκάλπ σε όσους δεν τηρουν τον ΚΟΚ............
+1
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το προβλημα με το κινητο+οδηγηση ειναι η απωλεια προσοχης και συγκεντρωσης λογω της συνομιλιας σου ενω οδηγεις, οχι το αν κρατας το τιμονι με το ενα χερι ή με τα δυο χρησιμοποιωντας car kit.Για ποιο λόγο η προσοχή σου αποσπάται περισσότερο όταν μιλάς στο κινητό απ' ότι όταν μιλάς στο συνοδηγό σου;
Και αν δεχτούμε ότι αποσπάται περισσότερο στο κινητό (που εγώ δεν το έχω διαπιστώσει), ΓΙΑΤΙ αποσπάται περισσότερο με hands free απ' ότι με car-kit (που βάσει του νόμου, επιτρέπεται);
Αυτά είναι ανοησίες που πρέπει να επιβάλλονται στον Ελληνάρα, γιατί δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν είναι απαραίτητο αν κάνει μια διαδρομή 60 λεπτών, τα 58 να έχει το κινητό στο αυτί του.
Κατά τα άλλα, θεωρώ ότι για μια κλήση που σου κάνουν και είναι σύντομη, μια γρήγορη συνεννόηση ή κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, εκτός βέβαια αν ανήκουμε στις κατηγορίες ατόμων που όταν χτυπάει το κινητό, σταματάνε όλες οι άλλες ενέργειες που κάνουμε, όλες μας οι αισθήσεις δίνουν τη θέση τους ΜΟΝΟ στην ακοή και χάνουμε την επαφή με το περιβάλλον. Αλλά δεν το πιστεύω αυτό!
EDIT: Σε λάθος θέμα είμαστε!
-
Ο χρήστης jd έγραψε:
Μια ερώτηση.
Τον ΚΟΚ θα τον εφαρμόσουν τα περιπολικά στα οποία οι επιβαίνοντες ουδέποτε φοράνε ζώνη και τακτικότατα παραβιάζουν τον κόκινο σηματοδότη ή τα ταξί που και ζώνη δε φοράνε και συνεχείς παραβάσεις κάνουν με τις στάσεις ανα 50 μ? Αν εφαρμοστεί εκεί τότε ναι και σε όλους εμάς. Ποιος θα είναι ο 'μάγκας' πολιτικός που θα επιβάλλει τον ΚΟΚ σε αυτές τις 2 κατηγορίες ευνοούμενων συμπολιτών μας?Εγώ θα προσθέσω και μερικά ακόμα στα όσα λες:
- Τον αστυνομικό στο περιπολικό που δε θα φορά ζώνη αυτό το 350αράκη ποιος θα του το δώσει; Εγώ ο πολίτης θα του το δώσω;
- Πόσους αστυνομικούς όταν δεν είναι σε υπηρεσία έχω πετύχει χωρίς κράνος και ζώνη να οδηγάνε!! Αυτοί ΑΝ τον γράψει κάποιος την πληρώνουν την κλήση;
- Εμένα ποιος πολιτικός με υποχρεώνει να πληρώσω τα πρόστιμα αυτά; Ο πολιτικός αυτός που είναι χαμογελαστός πάνω στη μηχανή μπροστά στις κάμερες χωρίς να φοράει κράνος και να περνάει μπροστά από τους αστυνομικούς και να ξεχνάνε εκείνη την ώρα ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο; Είδε κανείς κανένα τροχονόμο εκείνη την ώρα να εφαρμόζει το νόμο και να δίνει κλήση στον πολιτικό;
- Εμένα με υποχρεώνει να πληρώσω την κλήση ο πολιτικός που πάλι μπροστά στην κάμερα μπαίνει στο βουλευτικό του αμάξι χωρίς να φορέσει τη ζώνη ασφαλείας; Αυτοί νομοθετούν για αυτά τα ακριβά πρόστιμα και την ίδια στιγμή αυτοί παρανομούν και εγώ θα πληρώσω όταν αυτοί πρώτοι και καλύτεροι δίνουν το παράδειγμα της παρανομίας;
Αυτό που είπε ένα άλλο μέλλος του φόρουμ το θεωρώ πολυ πιθανό γιατί έχει συμβεί σε 4 γνωστούς μου δηλ να τους γράψουν για κάτι άλλο και όχι για το κράνος που κακώς δε φορούσαν. Δε μειώνονται τα ατυχήματα με οικονομικούς τσαμπουκάδες. Η τρέλα του κάθε πιτσιρικά που λέτε δε συμορφώνετε με το μεγάλο πρόστιμο. Τοοοοοσα χρόνια πρόστιμα που υπάρχουν και μάλιστα τσουχτερά σε κάποιες παραβάσεις άλλαξε τίποτα; Αν δεν μάθεις τον άλλον γιατί πρέπει να κάνει κάτι ή να μην κάνει κάτι όταν οδηγά μην περιμένεις με το βούρδουλα του ακριβού προστίμου να συνετιστεί.
-
Ο χρήστης jd έγραψε:
Μια ερώτηση.
Τον ΚΟΚ θα τον εφαρμόσουν τα περιπολικά στα οποία οι επιβαίνοντες ουδέποτε φοράνε ζώνη και τακτικότατα παραβιάζουν τον κόκινο σηματοδότη ή τα ταξί που και ζώνη δε φοράνε και συνεχείς παραβάσεις κάνουν με τις στάσεις ανα 50 μ? Αν εφαρμοστεί εκεί τότε ναι και σε όλους εμάς. Ποιος θα είναι ο 'μάγκας' πολιτικός που θα επιβάλλει τον ΚΟΚ σε αυτές τις 2 κατηγορίες ευνοούμενων συμπολιτών μας?+1
Βάλε και όλους τους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών-ημιφορτηγών,λεωφορείων mini-λεωφορείων και γενικώς όλων των ημι-.. και εισαι μεσα..
-
Aπο οτι ακουσα ολες οι κατηγοριες οδηγων υποχρεουνται να φορουν ζωνη συμφωνα με τον νεο κοκ.
ΠΡΟΣΤΙΜΑ